Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mongoloidinės dėmės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Žanetyte
Sveikutes,
MONGOLOIDINĖS DĖMĖS - melsvi lopinėliai tamsiaodžių kūdikių kryžkaulio srityje; atrodo kaip melynė, išblunka per pirmuosius penkis metus
Labai mazai radau informacijos ne tik SM bet ir bendrai literaturoje šia tema ax.gif
Mano dukrele turi mongoloidine deme, daktarai ja parode dar antrą jos gyvenimo dieną ir pasake, kad mergyte bus tamsi. mulačiukė wub.gif ko gero paveldejo iš proprosenelių rolleyes.gif nors MB irgi tamsaus gymio ax.gif
Taigi, norejau suzinoti ar jusu kudikeliai, turėję tokią dėmelę užaugo tamsūs, kokio tamsumo? wub.gif
Taip pat gal kas turit kokios info apie tai ax.gif
Tikiuos atrasiu bendramincių drinks_cheers.gif
gudo
Na,mano pupa tokios dėmės neturi,bet turi mano sesuo ax.gif tiesiai po mentim.Tik noriu pasakyti,kad odos ji ypač šviesios,kartais mes ją aristokrate vadiname smile.gif ,o ir metų jai 16,dėmė yra iki šiol.Na,gal pas jus kitokia g.gif
Žanetyte
QUOTE(gudo @ 2007 08 26, 13:51)
Na,mano pupa tokios dėmės neturi,bet turi mano sesuo ax.gif tiesiai po mentim.Tik noriu pasakyti,kad odos ji ypač šviesios,kartais mes ją aristokrate vadiname smile.gif ,o ir metų jai 16,dėmė yra iki šiol.Na,gal pas jus kitokia g.gif
*

Tai tame ir esme, kad ta mongoloidine deme yra butent ant kryzkaulio, prie uzpakaliuko, o ne kur kitur mirksiukas.gif Kitur tai yra pigmentines demes mirksiukas.gif
benux
o kokio didumo ta dėmė būna?
Žanetyte
QUOTE(benux @ 2007 08 26, 14:03)
o kokio didumo ta dėmė būna?
*

Kokio turetu but tai nezinau tiksliai, bet zinau, kad ji turi buti trikampio formos, maniskes kokiu 4 cm skersmens.
gudo
QUOTE(Žanetyte @ 2007 08 26, 15:56)
Tai tame ir esme, kad ta mongoloidine deme yra butent ant kryzkaulio, prie uzpakaliuko, o ne kur kitur  mirksiukas.gif Kitur tai yra pigmentines demes  mirksiukas.gif
*

Pigmentinės dėmės ne taip atrodo mirksiukas.gif ,o tai pas tavo lelytę tiesiai per vidurį? Nes pas mano seską po mentim,tik žemai,net nemoku paaiškint ax.gif ,na jei apsimauna džinsus pažemintu liemeniu ir trumpesnę bliuzelę,tai ji matosi blush2.gif
Žanetyte
QUOTE(gudo @ 2007 08 26, 14:07)
Pigmentinės dėmės ne taip atrodo mirksiukas.gif ,o tai pas tavo lelytę tiesiai per vidurį? Nes pas mano seską po mentim,tik žemai,net nemoku paaiškint ax.gif ,na jei apsimauna džinsus pažemintu liemeniu ir trumpesnę bliuzelę,tai ji matosi blush2.gif
*

Pas maniske tiesiai virs uzpakaliuko, tar sedmenu, na kur kryzkaulis jug zinai rolleyes.gif
mums daktare parode ir daug maz paaiskino kas tai yra ir kaip turi atrodyt, dar vienoj knygoj apibrezima radau ir daugiau nieko, pazystu viena mergyte su lygiai tokia trikampe demele, tai ji visiskai tamsi, anksciau sakydavo kad cigoniuku vaikai tokias turi, jos mama turi cigonisko kraujo. maniske kad sviesi nebus tai aisku, akys ruduoja, bet bais idomu kaip kiti vaikiukai ax.gif
benux
Žanetyte, o tavo vyras juodaodis? Jei taip, tai žinoma, kad vaikas bus mulačiukas, tačiau jei jis tik šiaip tamsiaodis, tai, kad būtų mulačiukas kažkaip keistai skamba...Bent jau man neteko girdėt g.gif Beje, bandžiau paieškot info bet nieko apie tokias dėmes neradau.
Žanetyte
QUOTE(benux @ 2007 08 26, 20:43)
Žanetyte, o tavo vyras juodaodis? Jei taip, tai žinoma, kad vaikas bus mulačiukas, tačiau jei jis tik šiaip tamsiaodis, tai, kad būtų mulačiukas kažkaip keistai skamba...Bent jau man neteko girdėt  g.gif Beje, bandžiau paieškot info bet nieko apie tokias dėmes neradau.
*

mulaciuke cia perkeltine prasme, cia taip daktare issireiske ax.gif rolleyes.gif o info apie tai ypac mazai, apibrezima ta ir vienos knygos radau, o siaip daktare daugiau papasakojo, o vyras tamsaus gymio mirksiukas.gif
Zodziu, kas yra su tuo susidure supras apie ka as mirksiukas.gif
benux
aš susidūrusi tik tiek, kad mano vaikis yra tamsaus gymio, kurį paveldėjo iš močiutės. Dažnai žmonės sakydavo, kad vaikas kažkoks maišytas doh.gif , bet kai nustojom visiems aiškinti iš kur tas jo tamsumas, baigėsi ir klausimai. Ir pas jį yra keista dėmelė, bet ne grynai ant kryžkaulio, žemiau ant sėdmens. Jei gali, parašyk apibrėžimą kurį radai.Šiaip įdomiai nuskambėjo tema, tai ir užsikabinau, nepyk mirksiukas.gif
Žanetyte
QUOTE(benux @ 2007 08 26, 21:40)
aš susidūrusi tik tiek, kad mano vaikis yra tamsaus gymio, kurį paveldėjo iš močiutės. Dažnai žmonės sakydavo, kad vaikas kažkoks maišytas doh.gif , bet kai nustojom visiems aiškinti iš kur tas jo tamsumas, baigėsi ir klausimai. Ir pas jį yra keista dėmelė, bet ne grynai ant kryžkaulio, žemiau ant sėdmens. Jei gali, parašyk apibrėžimą kurį radai.Šiaip įdomiai nuskambėjo tema, tai ir užsikabinau, nepyk mirksiukas.gif
*

Ne ne tikrai nepykstu, tik kiti galvoja kad prisigalvoju kadangi tokios demeles retai kam pasitaiko, tai buna tokiu kurie ir palazdavoja, o as gi noriu kuo daugiau info sia tema, kokio tamsumo buvo maziukai, kokie tapo uzaugusiais mirksiukas.gif viskas tvarkoj, tikrai nepykstu mirksiukas.gif aprasymas:
MONGOLOIDINĖ DĖMĖ - melsvas lopinėlis tamsiaodžių kūdikių kryžkaulio srityje; atrodo kaip melynė, išblunka per pirmuosius penkis metus
Tik tiek daugiau papasakojo gydytoja po gimdymo drinks_cheers.gif jei butu idomu galeciau gal kada nufotkint ta demele, jei iseitu, sulygintume mirksiukas.gif
Gendre
Seip nalabai ka zinau apie tai, bet esu maciusi pas cigoniuke mergyte, jai buvo metukai, tikia deme ant nugaros ji atrodo taip lyg butu melyne nuio sumusimo, bet mergyte nebuvo tamsios odos tik cigoniskai tamsiais plaukais.
Žanetyte
QUOTE(Gendre @ 2007 08 27, 08:29)
Seip nalabai ka zinau apie tai, bet esu maciusi pas cigoniuke mergyte, jai buvo metukai, tikia deme ant nugaros ji atrodo taip lyg butu melyne nuio sumusimo, bet mergyte nebuvo tamsios odos tik cigoniskai tamsiais plaukais.
*

Va va tokia ir pas mus, lyg nuo sumusimo, ir tikrai anksciau sakydavo kad ji pas cigoniukus buna mirksiukas.gif o del to tamsumo tai gal as cia ne taip susakiau, gymio tamsaus, nors baltaodis vaikas ax.gif ta mulaciuke daktare pasake noredama pabrezti ta tamsuma, be abejo baltiem tevam juodas vaikas negims, cia ti del grazumo turbut taip pasake, dabar ji nera tamsi, tik rudu plauku ir akys ruduoja mirksiukas.gif
benux
tai maniškio ne tokia pasirodo, jo ne mėlyna, o šiek tiek tamsesnė už kūno spalvos. Bet aš labai džiaugiuosi, kad jis panašus į vyro mamą, nes ji jaunystėj taip pat buvo tokia kaip čigoniukė, na, tik ne tokios tamsios odos kaip tikrieji.
Žanetyte, o kas tave konkrečiai domina, ar kokio tamsumo bus taviškė užaugusi?
Žanetyte
QUOTE(benux @ 2007 08 27, 09:57)
tai maniškio ne tokia pasirodo, jo ne mėlyna, o šiek tiek tamsesnė už kūno spalvos. Bet aš labai džiaugiuosi, kad jis panašus į vyro mamą, nes ji jaunystėj taip pat buvo tokia kaip čigoniukė, na, tik ne tokios tamsios odos kaip tikrieji.
Žanetyte, o kas tave konkrečiai domina, ar kokio tamsumo bus taviškė užaugusi?
*

Man ydomu ar tikrai ta deme parodo tamsuma ar ne, kadangi tai ypac retas dalykas, noreciau visokios info, ar tikrai ta deme tik is cigonu paveldima, nes mes net nelabai tiksliai zinom is kur ji ja galejo paveldet ir siaip viskas domina, nes nieko nerandu daugiau apie ja mirksiukas.gif
gudo
Radau vieną straipsniuką,bet,manu,nieko naujo ax.gif čia
Žanetyte
QUOTE(gudo @ 2007 08 27, 11:05)
Radau vieną straipsniuką,bet,manu,nieko naujo  ax.gif čia
*

Labai labai aciu notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif thumb_yello.gif
paklydusi_siela
Tikrai idomus reiskinys, nebuvau apie tai nieko girdejusi g.gif Bet kaimyne parode stai koki adresiuka http://www.fwcc.org/mongolianspot.htm Net nuotrauka ideta
Žanetyte
Aciu, idedu kad visos matytu apie ka kalba eina mirksiukas.gif
user posted image
paklydusi_siela
Taip uzsikabinau prie sios temos kad bandziau kazka internete surast ax.gif
Mėlynoji (mongolo) dėmė-būna 90% mongolų kilmės naujagimių ir išnyksta per pirmus 4 metus. Mėlynai pilka dėmė dažniausiai būna juosmens- sėdmenų srityje (siuo adresu http://www.apgamas.lt/2-apgamai.htm )
Bet kad daugiau tos informacijos neka ir galima surast g.gif

Žanetyte
QUOTE(paklydusi_siela @ 2007 08 27, 12:46)
Taip uzsikabinau prie sios temos kad bandziau kazka internete surast ax.gif
Mėlynoji (mongolo) dėmė-būna 90% mongolų kilmės naujagimių ir išnyksta per pirmus 4 metus. Mėlynai pilka dėmė dažniausiai būna juosmens- sėdmenų srityje (siuo adresu http://www.apgamas.lt/2-apgamai.htm )
Bet kad daugiau tos informacijos neka ir galima surast g.gif
*

Nugi baisiai dekoju, sakau kad labai gausia info sis reiskinys pasigyrt negaletu, kazi kodel g.gif sitam puslapy biski ziauriai daug tos demes, maniske turi kiek maziau nei nuotraukytej kuria ikeliau ax.gif
paklydusi_siela
QUOTE(Žanetyte @ 2007 08 27, 16:04)
Nugi baisiai dekoju, sakau kad labai gausia info sis reiskinys pasigyrt negaletu, kazi kodel  g.gif sitam puslapy biski ziauriai daug tos demes, maniske turi kiek maziau nei nuotraukytej kuria ikeliau  ax.gif
*

Gal čia bus išskirtinis atvejis kai padengta visa nugara g.gif . Todėl jie ir vadinami Intraderminiai – reti, ir info mažai apie juos. Bet visur tik parašyta kad išnyksta dėmė, o dėl ko atsiranda g.gif ? Tik dėl genu?

i
Žanetyte
QUOTE(paklydusi_siela @ 2007 08 27, 13:37)
Gal čia bus išskirtinis atvejis kai padengta visa nugara  g.gif . Todėl jie ir vadinami Intraderminiai – reti, ir info mažai apie juos. Bet visur tik parašyta kad išnyksta dėmė, o dėl ko atsiranda g.gif ? Tik dėl genu?

i
*

nugi va ir man klausymas ir kodel pas cigoniukus dazniausiai buna, jie ka priskiriami mongolams??? blink.gif na zodziu vat ir noriu issiaiskinti, kaip ir kas tada jau kapstysimes savo giminej, is kur tokie genai ax.gif mirksiukas.gif Aciu uz pagalba ieskant info 4u.gif
Ewe
mano dukrytė turi tokią dėmę.bet ji nėra didelė, nu gal 1 cm. žiūrėsim kokia bus smile.gif plaukučiai jos tamsi, ir odelė tamsesnė, nes aš pati esu šviesi ir oda mano labai šviesi, bet tėvelis tamsus.saku į tėtį biggrin.gif
Žanetyte
QUOTE(Ewe @ 2007 08 30, 16:31)
mano dukrytė turi tokią dėmę.bet ji nėra didelė, nu gal 1 cm. žiūrėsim kokia bus  smile.gif  plaukučiai jos tamsi, ir odelė tamsesnė, nes aš pati esu šviesi ir oda mano labai šviesi, bet tėvelis tamsus.saku į tėtį  biggrin.gif
*

YESSSSSSSSS, radom drauge!!!! Smagu butu jei pasidalintumet ziniom, jei ka daugiau suzinojot apie ja drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Žanetyte
Na nejau mes turim tik viena drauge g.gif tongue.gif
Žanetyte
QUOTE(Žanetyte @ 2007 09 06, 20:37)
Na nejau mes turim tik viena drauge  g.gif  tongue.gif
*

Ko gero is tiesu ganetinai retas reiskinys g.gif
Ewe
QUOTE(Žanetyte @ 2007 08 31, 18:55)
YESSSSSSSSS, radom drauge!!!! Smagu butu jei pasidalintumet ziniom, jei ka daugiau suzinojot apie ja  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
*

kad nelabai yra informacijos apie tai, kai eisiu pas daktarę užklausiu apie tai biggrin.gif labai jau sudominai biggrin.gif
mikke
Na, mano dukrytė turi tikrų tikriausią mongoloidinę dėmę rolleyes.gif tik aš nelabai teikiau tam reikšmės ir net nepasidomėjau, kuo ji ypatinga blush2.gif
Tik gimus dukrytei gydytoja man parodė tą dėmę ir iškart pasakė, kad tėvelis yra ne lietuvis biggrin.gif Kadangi jis iš tiesų yra pietietis, tai aš supratau, kad ta dėmė nieko ypatingo.
Na, bet dabar bandysiu ką nors daugiau apie tai sužinot.
Žanetyte
QUOTE(Ewe @ 2007 09 21, 10:45)
kad nelabai yra informacijos apie tai, kai eisiu pas daktarę užklausiu apie tai  biggrin.gif  labai jau sudominai  biggrin.gif
*

Busiu labai dekinga, man irgi net tiek reiksminga kiek siap idomu rasti informacijos tokia gan reta tema ax.gif

QUOTE(mikke @ 2007 09 21, 14:44)
Na, mano dukrytė turi tikrų tikriausią mongoloidinę dėmę rolleyes.gif tik aš nelabai teikiau tam reikšmės ir net nepasidomėjau, kuo ji ypatinga blush2.gif
Tik gimus dukrytei gydytoja man parodė tą dėmę ir iškart pasakė, kad tėvelis yra ne lietuvis biggrin.gif Kadangi jis iš tiesų yra pietietis, tai aš supratau, kad ta dėmė nieko ypatingo.
Na, bet dabar bandysiu ką nors daugiau apie tai sužinot.
*

Va ir dar viena drauge radom, smagu, tik va jus zinot tos demeles kilme o mes vat nea, itariam kad proseneliu dovana, kurie gyvene ne pietuose o kazkur azijoj rolleyes.gif Lauksiu informacijos jei tik jus ka suzinosit idomesnio mirksiukas.gif
O kokio tamsumo jusu mergyte gime ir kokio yra dabar? ar tamsejo augant ar sviesejo, idomu visokios detales rolleyes.gif
Klepesova
Dieve kaip jūs mane išgąsdinote dabar su tais apgamais: pas mane yra asimetriškas nelygus dvispalvis apgamas- ten rašo kad piktybinis mega_shok.gif cray.gif bijau.gif
Papildyta:
P.S
Iš dėmių težinau gandro žnybį- kurį mano mažylė turi.
mikke
QUOTE(Klepesova @ 2007 09 23, 10:42)
Dieve kaip jūs mane išgąsdinote dabar su tais apgamais
*

Tai kad čia ne apie apgamus kalba eina, o apie visiškai nekenksmingas mėlynai-pilkos spalvos mongoliodines dėmes ant kūdikų odos, kurios išnyksta iki 4-5 metų amžiaus.
Kiek aš apie jas skaičiau, tai pagrindinė problema tėvams, kad tų mongoloidinių dėmių svetimi žmonės nesupainiotų su sumušimais (mėlynėmis) ir nepaskųstų tėvų Vaikų teisių apsaugai biggrin.gif Todėl užsienyje rekomenduojama apie jas įrašyti į kūdikio sveikatos kortelę ir netgi nuotraukas įklijuoti.
O šiaip jos visiškai nekenksmingos.

Mano panelės oda truputį tamsoka (na, jos tėtukas ne lietuvis), tai ir ta dėmelė sąlyginai ryškoka. Šiandien kaip tik ją specialiai apžiūrėjau, hmm, gal ir šviesėja ta dėmė thumbup.gif Tikėkimės, iki mokyklos visiškai išnyks rolleyes.gif
Žanetyte
QUOTE(mikke @ 2007 09 23, 18:24)
Tai kad čia ne apie apgamus kalba eina, o apie visiškai nekenksmingas mėlynai-pilkos spalvos mongoliodines dėmes ant kūdikų odos, kurios išnyksta iki 4-5 metų amžiaus.
Kiek aš apie jas skaičiau, tai pagrindinė problema tėvams, kad tų mongoloidinių dėmių svetimi žmonės nesupainiotų su sumušimais (mėlynėmis) ir nepaskųstų tėvų Vaikų teisių apsaugai biggrin.gif Todėl užsienyje rekomenduojama apie jas įrašyti į kūdikio sveikatos kortelę ir netgi nuotraukas įklijuoti.
O šiaip jos visiškai nekenksmingos.

Mano panelės oda truputį tamsoka (na, jos tėtukas ne lietuvis), tai ir ta dėmelė sąlyginai ryškoka. Šiandien kaip tik ją specialiai apžiūrėjau, hmm, gal ir šviesėja ta dėmė thumbup.gif Tikėkimės, iki mokyklos visiškai išnyks rolleyes.gif
*

O man kaip tik smagiau kad mergyte turi koki isskirtini bruoza, kada isnyks tada, jug ne kokioj matomoj vietoj mirksiukas.gif o jusu vyras gal is vis net nebaltaodis rolleyes.gif ?
mikke
QUOTE(Žanetyte @ 2007 09 23, 23:51)
o jusu vyras gal is vis net nebaltaodis  rolleyes.gif ?
*

Mulatas jis smile.gif
Žanetyte
QUOTE(mikke @ 2007 09 26, 18:36)
Mulatas jis smile.gif
*

Aisku, taip ir maniau mirksiukas.gif
Žanetyte
lens.gif
Aidulia
smalsi tu kokia smile.gif . Gimiau ir aš su tokia dėme. Tik niekad nesidomėjau ir mama daug nepasakojo, žinau tik, kad gimdymo namuose pasakė, kad gimė čigonytė ( tas buvo prieš N metų) ir mama labai verkė blink.gif . Mažutė buvau tamsios odos ir juodais garbanotais plaukais. Ta dėmė visiškai neišnyko iki šiol. Ji susikoncentravo į vieną vietą blush2.gif , ant užpakalio blush2.gif , dabar yra kiek tamsesnė nei mano pačios oda ir nedidelė-2 ant 2 cm. Mano proseneliai ne lietuviai, bet ir ne mulatai, ne negrai. Tėtis ir mama abu tamsios odos, tamsių plaukų. Sesė irgi. Domėjausi dėl mamos giminės, tai prosenelis buvo graikas. Lietuvoj mane dažniausiai užkalbina užsieniečiai, įsitikinę, kad aš ne lietuvė ir jiems pavertėjausiu biggrin.gif . O užsienyje klausia ar aš iš ispanijos blink.gif . Tai tiek. Neužnešu į mulatę smile.gif , bet esu tamsesnė nei statistinins lietuvis, greitai įdegu, degu iškart rudai, o vakar gydytoja pareiškė, kad mano akys rytietiškos formos blink.gif ( tą tai pirmą kartą išgirdau g.gif per visą gyvenimą). Ir tikrai, nors esu didžiaakė, bet vokų forma yra kiek rytietiška unsure.gif
Tiesa, vaikai mano irgi- tamsesnės odos ir tamsesnių plaukų, ale kaip tyčia ir vyras mano- labai tamsus ir smarkiai rudos odos doh.gif
Žanetyte
QUOTE(Elina @ 2007 11 25, 05:26)
smalsi tu kokia smile.gif . Gimiau ir aš su tokia dėme. Tik niekad nesidomėjau ir mama daug nepasakojo, žinau tik, kad gimdymo namuose pasakė, kad gimė čigonytė ( tas buvo prieš N metų) ir mama labai verkė blink.gif . Mažutė buvau tamsios odos ir juodais garbanotais plaukais. Ta dėmė visiškai neišnyko iki šiol. Ji susikoncentravo į vieną vietą blush2.gif , ant užpakalio blush2.gif , dabar yra kiek tamsesnė nei mano pačios oda ir nedidelė-2 ant 2 cm. Mano proseneliai ne lietuviai, bet ir ne mulatai, ne negrai. Tėtis ir mama abu tamsios odos, tamsių plaukų. Sesė irgi. Domėjausi dėl mamos giminės, tai prosenelis buvo graikas. Lietuvoj mane dažniausiai užkalbina užsieniečiai, įsitikinę, kad aš ne lietuvė ir jiems pavertėjausiu biggrin.gif . O užsienyje klausia ar aš iš ispanijos blink.gif . Tai tiek. Neužnešu į mulatę smile.gif , bet esu tamsesnė nei statistinins lietuvis, greitai įdegu, degu iškart rudai, o vakar gydytoja pareiškė, kad mano akys rytietiškos formos blink.gif  ( tą tai pirmą kartą išgirdau g.gif  per visą gyvenimą). Ir tikrai, nors esu didžiaakė, bet vokų forma yra kiek rytietiška unsure.gif
Tiesa, vaikai mano irgi- tamsesnės odos ir tamsesnių plaukų, ale kaip tyčia ir vyras mano- labai tamsus ir smarkiai rudos odos doh.gif
*

Aha smalsi, as is tu kurios nori viiiska zinot biggrin.gif va cia tai atradimas, radom didele drauge, iskart su rezultatais biggrin.gif aciu uz toki issamu pasakojima 4u.gif man ligoninej irgi paaiskino, kad anksciau, kol tamsiausi zmones lietuvoj buvo cigonu tautybes, ta demele iskart susiedavo su jais, o dabar sako kad yra rytierisko arba pietietisko kraujo. ta palyginima mulaciukes as tiesiog pacitavau is musu doktorkos, kuri taip issireiske, suprantu kad mulatais siaip negimstama lotuliukas.gif zodziu supratau tiek, kad rysio tarp tamsios odos ir tos demeles yra, kol kas mano dukryte nelabai tamsi, plaukuciai, tiek ur nekur uzauge tokie lyg rudi, bet netamsus, todel ir idomu, kiek toje keistoje demeleje teisybes rolleyes.gif
ausrakns
Mano sunutis irgi tokia turi. Parodziau gydytojai tai ji mums pas chirurga liepe eit. Bet dabar viskas aisku kas per deme, ir aisku kodel. Vyro tevas armenas.
Žanetyte
QUOTE(ausrakns @ 2008 02 01, 16:15)
Mano sunutis irgi tokia turi. Parodziau gydytojai tai ji mums pas chirurga liepe eit. Bet dabar viskas aisku kas per deme, ir aisku kodel. Vyro tevas armenas.
*

Na va sveika prisijungus, musu gretos plateja thumbup.gif Gaila aisku kad ne visi daktarai zino apie sia demele ir visai be reikalo jaudina tevus, tikiu kad ir as, jei gimdymo namuose nebutu mums jos parode ir paaiskine, kas tai per demele, buciau ieskojusi ligu biggrin.gif juolab kad info apie tai laaabai jau maza doh.gif
diana-bar
Sveikos mamyes, papasakokit kokie gi jus uzaugot. Mes irgi turim tokias 3 demeles smile.gif as apie jas suzinojau nestumo metu perskaicius "Nestumo biblija", bet neisidemejau, o kai pamaciau pas savo maziuka tas demes pradejau raustis po knyga ieskodama paaiskinimo kas gi tai. Ten raso tik tai kad jos buna pas tamsios odos vaikus. mes su vyru seip abu esam tamsus, "egzotiskais" mus vadina ir sunelis musu tikrai ne baltos odos, nuo pirmu dienu rudu akiu.
Lupos
QUOTE(Žanetyte @ 2007 09 06, 21:37)
Na nejau mes turim tik viena drauge  g.gif  tongue.gif
*

Pas maniskius abu vaikus yra. Pas viena isnyke, tik neatkreipiau demesio kada, bet laikesi jauciu iki kokia 5 metu, kita ka tik gime su ta deme.
Monce0j
Pagaliau radau bendraminčių būrelį biggrin.gif thumbup.gif
Mano mergytė taip pat gimė su tokia "mėlyne" ant užpakaliuko ir žinom kas dėl to "kaltas" lotuliukas.gif mano uošvienė - totorė.
Vadinam savo dukriuką persikėliu wub.gif nes oda jos turi tokį gelsvą atspalvį nuo pat gimimo, pamenu ir iš gimdymo namų mus ilgai nenorėjo išleisti, vis darė visokius tyrimus dėl geltos doh.gif o pasirodo ji ir yra tokia tamsesnė biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.