Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar jūsų mažylis atpažįsta savo kūno dalis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3
pilviukasI
o mano vaikutis jau nuo 10men bande rodyt nosyte, ir paklaustas kur nosyte ne visad pataikydavo,bet besdavo pirstuku i savo veiduka arba griebdavo uz mano ar tetes nosies,bet taip stipriai doh.gif ,o dabar jau tiksliai rodo nosyte,kojyte,kojnyte jei ji ant kojytes tongue.gif rankyte,plaukai ...ir siaip rodo kur lempa,kur gelyte, kur kamuoliukas ... laaabai protingas thumbup.gif thumbup.gif reikia pastoviai kiekviena diena po kelis kartus ji mokinti-paklausti kur tas kur anas ir parodyti - va tas ir tas,tada per kelias dienas greitai ismoksta bigsmile.gif
Valedy
Būna ,kad teisingai parodo,kur kas randasi,o būna ,kad nosytė atsiduria akyčių vietoj lotuliukas.gif
Taide
Žino gana gerai.
Tik kartais išdykauja, tai keliukai atsiranda ant pilvo, o bamba ant nosies biggrin.gif .
Miliux
QUOTE(eveliru @ 2008 01 21, 13:05)
mes, tai mokam parodyti kur akytes, ausytes, nosyte, dantukai, liezuvis, bamba, pilvukas, rankytes, pirstukai, kojytes, plaukuciai. 4u.gif
*

Mokam lygiai tą patį mirksiukas.gif
sraige1
Mūsų mažylė nuo 10 mėn pradėjo rodyt, kur yra nosytė ir akytės, o visas kitas kūno dalis nemaišydama pradėjo rodyt kažkur metukų ir dviejų mėnesių, bet kiekvienai kūno daliai dar pridedam kokį nors trumpą žodelį, kad lengviau įsimint būtų, pvz.: akytės-aai (nes kai duri su pirštukais yra ai), burnytė-am, nosytė-pyyyp...
Aistulle
Moka visas pagrindines kuno dalis parodyti, tik aisku ta daro, kai pati nori...bet kada paprasius nepriversi parodyti... bigsmile.gif
parodo akyte, nosyte, burnyte, tada dantukus, ir liezuvi iskisa... bigsmile.gif
kuskusas
smile.gif maniskis tai kazkaip pats kokiu 1m6men ismoko viska parodyt, nesako, bet kai paklausiu kur kas mamos techio ar jo paties yra tai pirshtuku viska parodo. nei mes mokem specialiai, nei kaip kitaip, bet va kazkaip jam gavosi:)
Semile
manoji parodo kur burnyte ,akyte,nosyte,ausyte bigsmile.gif
bet ant zaislo maisosi tongue.gif tada parodo pas save thumbup.gif
saratukas
nuo 10men vaikas parodo kur yra kojytes, nosyte, akytes, burnyte. Visiems skirtingai, maniskis dabar 1m ir menuo ir tik turi 5dantis, o kitu jau kiek daug..nesukit sau smegenu nuo kada ka parodo ax.gif
nesekme
QUOTE(vyšniux @ 2007 08 30, 13:09)
As savo mazaja kartas nuo karto pamokydavau kur ausytes,nosyte burnyte ir t.t..Bet kazkodel labiausiai patike zodziai yra;bamba,kojos ir papuciai ax.gif .Net piesini nupiestam zmogui,sie trys organai privalo buti nupiesti doh.gif .
O,kad Jusu mergyte dar nemoka,tai tikrai neverta pergyvent mirksiukas.gif ,ateis laikas ir ismoks mirksiukas.gif
*

Mano panenkai 1.9 bet su tom kuno dalim vargstam gali kartot iki pameynavimo jai dzin.Zino kur burna ir nosis.Jei bandau ka daugiau parodyt apsimeta,kad negirdi. smile.gif
deliKate
Musiskis anksti jau zinojo kuno dalis visas,ir parodydavo,gal kokiu metu ir menesio viska jau parodydavo bigsmile.gif bet iki siol nebando pakartoti pavadiimo g.gif
spanguolyte
As tai daznai kartoju eilerastuka:
"Paskaiciuoki, ka turiu/ Dvi rankas aukstyn keliu/ Dar turiu dvi kojeles / Dvi ausis, dvi akeles / O burnyte tik viena / Kai meducio ji pilna, / Tai burnyte oi saldi / But gerai, kad butu dvi!
Mano dukriukui jis labai patinka. Kai ji sakau, rodau savo kuno dalis, ir jinai mane megdzioja. Mums metai ir 6 men., jau seniai visas kuno dalis parodom ir be eilerastuko smile.gif Gal ir jums pades 4u.gif
adriu
QUOTE(spanguolyte @ 2008 02 01, 22:59)
As tai daznai kartoju eilerastuka:
"Paskaiciuoki,  ka turiu/ Dvi rankas aukstyn keliu/ Dar turiu dvi kojeles / Dvi ausis, dvi akeles / O burnyte tik viena / Kai meducio ji pilna, / Tai burnyte oi saldi / But gerai, kad butu dvi!
Mano dukriukui jis labai patinka. Kai ji sakau, rodau savo kuno dalis, ir jinai mane megdzioja. Mums metai ir 6 men., jau seniai visas kuno dalis parodom ir be eilerastuko smile.gif  Gal ir jums pades  4u.gif
*

labai fainas eilėraštukas thumbup.gif mes ir pažystam kuno dalis,bet su eilėraštuku būtų smagiau rodyt-teks išmokt thumbup.gif
fainamama
Na musiskis irgi jau seniai, gal nuo 1,4metuku rodo visas veiduko daleles, jau ir bamba ir kojytes, rankytes,ir papukus bei peliuka blush2.gif blush2.gif netgi zino lotuliukas.gif lotuliukas.gif o naujausias pasiekimas su kojyte galva pasiekti. Paprasai, kad parodytu, atsiseda ant zemes ir pasiemes kojyte, liecia galvyte su ja....o jau koks laimingas, kai pavyksta. thumbup.gif
Akvilexxx
Mes ir jau seniai žinom visas kūno dalis ir mokam parodyti biggrin.gif dabar tai dažniausiai kartojama nosis, nes mums slogytė verysad.gif
Isida
Mes irgi jungiamės prie žinančių savo kūno dalis ir mokančių jas parodyti. ax.gif Esame metukų ir 4 mėnesių. "Draugaujame" su ausytėmis, akytėmis, nosyte, burnyte, dantukais biggrin.gif , mokam parodyti, kur mūsų plaukučiai ir abi kojos. Rankytės kol kas tik kaip saulutė šviečia rodo. hihihi.gif Mėgstamiausia kūno dalis yra bamba. biggrin.gif Ją parodo pirmiausia.
Kaip tik dabar mokomės parodyti, kur galvytė, pilvukas...

Beje, spanguolyte, ačiū už eilėraštuką. 4u.gif Bus linksmiau kūno dalis rodyti.
Kaliopė
Mano mergytė taip pat parodo daugybę kūno dalių (jau gal nuo kokių metukų):galva, veidas, akys, antakiai, vokai, blakstienos, nosis, žandukai, ausys, ūsai, barzda, smakras, kaklas, pilvas, pažastis biggrin.gif , bamba, delnas, padas, pirštai, alkūnė, koja, ranka, rurytė biggrin.gif, pupukas ir papukas (taip vadiname jos intymias vieteles blush2.gif blush2.gif ), plaukai, dantys... Žodžiu, viską žino, kas svarbiausia. O kadangi jau gerai kalba, tai šių vietų žinojimas ir daugumos ištarimas labai padeda suprasti, kur jai skauda thumbup.gif
Nerre
Maniškiui suėjo metukai, tai moka parodyti, kur nosis, akis. Daugiau dar nelabai mokiau. Žiūriu, čia pas visas vaikučiai gudručiai, viską moka :-) Reikės man irgi užsiimti mokymu :-)
viktorija@
manoji tai nuo 15 mėn pradėjo rodyti, kur akytė, nosytė ir tt
jungle
Maniškė dar neturėjo metukų, kai jau išmoko akytes, nosytę, ausytes, burną, pilvelį parodyt. Po to labai greit sekė kojytės, rankytės, bamba, liežuvis ir dantukai smile.gif Daugiau kol kas neegzistuoja ...
Danielle
Sveikos smile.gif . Maždaug nuo metų pradėjo rodyt akytes,nosį, ausytes. Vėliau atrado kojas,pirštukus. O kai suėjo du pamatė, kad turi bambą lotuliukas.gif . Tik ją vienintėlę ir pavadina. O neseniai dukrytė nustebo : papą biggrin.gif .
jungle
oi su bamba tai geras...maniškė kai padarė maudydamasi šį didžiulį atradimą--skylutę pilve lotuliukas.gif , reikėjo matyt jos susirūpinimą...pakrapšto, man parodo, vėl krapšto, o paskui puolė plėšt man rūbus nuo pilvo, tipo ar ir pas mane taip pat???? lotuliukas.gif
V&A
mums beveik 1metai ir 3 menesiai, jau moka parodyt kur nosyte, ausytes, akytes, dantukai, pilvukas, uzpakaliukas, bamba. dar is kazkur ismoko, kur pas mama papai lotuliukas.gif moka parodyt kur rankytes ir kojytes wub.gif
Laumiux
Mūsiškė tai geriausiai pažįsta... liežuvį. Kaišioja jį betr kur ir bet kada. Jau ir auklėti pradedame.
lamur
labukas, as taip pat noriu pasidziaugti, kad mano sunui, kai buvo 1,5m. mokejo parodyti kur rankytes ir kad dvi, kojytes ir dvi, nosyte, ausytes, dantukai, lupytes, zandukai, bamba(nuo 1m.), uzpakaliukas, plaukuciai. smile.gif
shara
Mums greit bus 1m ir 3 men, tai mokam parodyt kur nosyte,akytes, ausytes, rankytes, kojytes, pilvukas, plaukuciai, bamba, burnyte smile.gif
pamaiva-22
QUOTE(*elle* @ 2007 08 28, 22:19)
Sveikos mamytes!Ar jusu vaikiukai atpazysta savo kuno dalis,ar parodo kur yra nosyte,burnyte ir t.t.
Mano mazylei pusantru metuku,bet dar neparodo tiksliai kur kas yra.Atrodo vis bandau rodyti ir supazindyt.
*

as irgi tos nuomones,kad viskas su laiku.as pvz gal mazai sioje srityje su dukryte uzsiimu,nes jai beveik 2.2m ir ji irgi ne visai tiksliai kartais parodo,o kartais taip gerai,kad net ant manes viska puikiai isrodo wub.gif
ulyta
maniskis atpazista ir pasako kur kas yra thumbup.gif
astule122
As per daug ir nemokiau,kas kur,bet savaime sakyti pradejo. ax.gif .Manau kiekvienas vaikas skirtingai visko ismoksta.
twix'e
Maniškė ir parodo ir jau senokai (ir ant savęs, ir ant kitų) smile.gif
Arsua32
Maniskis visas kuno dalis rodo i savo nosyte, ir dar kaip - susikisa i nosiuka puse pirsto ir juokiasi lotuliukas.gif Tai ten ir akytes, ir ausytes ir bambuke thumbup.gif
mammka
QUOTE(Kribuk @ 2007 08 30, 14:05)
Maniškei metukai, bet dar nemoka rodyt. Iš tikro jai nelabai ir įdomios tos kūno dalys. smile.gif
*

va va...maniškiui irgi neidomu doh.gif .Suprast supranta kur koja kur ranka,bet rodyt tai tik bambą rodo biggrin.gif .Domisi visai kitais dalykais smile.gif
Plumeria
musiškė, tai jau viską pasako, tik labai juokinga, kai vietoj plaukų sako šukuosena
zaliaake123
Suneliui 1m ir 2 men, jis parodo, kur akyte, kita akyte, nosyte, bamba, pilvukas (tesku-tesku pilvukui daro lotuliukas.gif )
Zino, kur deti batuka wub.gif
livida
mano sunelis irgi jau kaskas pries puse metu pradejo viska rodyti,pas mus jis pradeda kalbeti 3 kalboj-tai om trijom ir supranta ir pasako ax.gif
raciren
mano mažylis nosytę ir bambą rode nuo metukų, o kitas dalis, kažkur nuo pusantru metuku, bet vis kartais budavo supainioja lotuliukas.gif
Ramunelek
Mano mazyle irgi anksti pradejo rodyti ,nes buvop mada kad pries einant gulti reikia viska parodyti o labiausiai tai patiko bambyte rodyti ,bet jau viska mokejo kokiu 1.4 metu,ir dar dabar graziai viska rodo kaip kas papraso biggrin.gif
Lalique
Mano dukrytei dabar 1 m ir 10 men, jau seniai rodo ir ant saves ir ant manes. Pora kartu parodziau ir isimine. Jai tai kaip zaidimas, pradeda pirstuku rodyti kuno dalis, o as turi pasakyti kas tai. O paskui as klausiu kur kas, ir ji rodo.
Festa
Mano ir gi gal pries kokius 4 men. zino kas kur, as klausiu jos ji rodo smile.gif
Panthera 1981
Mano dukryte jau senokai viska zino, kur kas yra. Paklausi parodo
ŽuvelėNEauksinė
mano mazute jau viska puikiai parodo ir pasako kas kur yra,tik papu nerodo,kai paprasai kad parodytu kur papi tai susigesta baisiai biggrin.gif
Buzyte
Mano pipiras parodo ant saves ir ant manes kur nosyte ir dar pries menesi kai buvau po operacijos, vis keldavo man maike ir sakydavo "Popa" bigsmile.gif
ulyta
maniskis ir jau viska puikiausiai parodo ir pasako thumbup.gif
@mama@
Maniškis jau senai, gal nuo kokių metukų akytes, rankytes, kojytes rodė, vėliau nosytę, ausytes, bambą smile.gif
Klaipeda
Manasis viską moka parodyti mirksiukas.gif Jeigu paklausi kur nosytė? Tai jis ne tik savo parodo, bet ir mano ir aplinkui esančių žaisliukų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(@mama@ @ 2008 03 06, 10:52)
Maniškis jau senai, gal nuo kokių metukų akytes, rankytes, kojytes rodė, vėliau nosytę, ausytes, bambą  smile.gif
*

niamniuskyte
Mano mazyle nuo 11men pazysta visas veido dalis rodo su pirsteliu kai paklausi kas kur yra,o visas likusias kuno dalis mazdaug nuo metuku laiko smile.gif
Moon_Light
Mes dar vis mokinames ax.gif
gabby27
QUOTE(Moon_Light @ 2008 10 05, 00:15)
Mes dar vis mokinames  ax.gif
*

Maniskis jau senokai rodo smile.gif ( pora menesiu )
pradzioj taip linksma budavo jis baksnoja i kakta, i nosi, i aki, o as sakau, dabar jis ir rodo ir sako smile.gif smile.gif
parodo viska bet dar ne viska pasako tik kakta, akis, bamba
o ismokinau perskaicius vienos mamos pamokima, paemiau vaiko rankytes ir su jomis savo kakta, nosi, burna lieciau, o kai burna buciavau, tai taip linksmai buvo, kad lengvai isimine.
o kai rengiu tycia neistraukiu is rankoves pirstuku ir klausiu taip lyg ieskodama kur pirstukai, tai jis greit istraukia o as apsidziaugiu va zino kur pirstukai
eegle
biggrin.gif viska zino, kur kas pas ji yra biggrin.gif
**Gin**
zino viska kuo puikiausiai bigsmile.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.