Sveikos mamytes.Noriu suzinoti ar vertetu sunerimti del to,kad mano panelytei jau 8men,o dantuku vis dar nera
Mums pirmieji 2 išdygo 8,5, o kitų tai dar ligi šiol nesulaukiam
Mums pirmi dantukai isdygo 6 men. Nepergyvenk, girdejau kad metu be dantu buna mazuliai.
Tikrai nepergyvenk. Kuo vėliau dantukai išdygsta, tuo jie būna tvirtesni.
manasis vyresnis biski
ruta_vyshnia Jūs ir už mus vyresi o mums jau nuo 7 pabaigos pirmi perliukai kalasi o štai draugės sūnui jau metai 2 mėn. dar tik keturi o beja kitos pažįstamos vaikiukui 10 mėn (rytoj 11) Ir jau turi net 8 dantukus
Mes irgi dar bedantu, kaip kazkuri mamyte jau minejo, teko kalbet apie tai su dantistais, kuo vaikui veliau dygsta dantukai, tuo jie tvirtesni buna
Dukrai pirmas dantukas išdygo 1 metų ir 3mėn., man taip pat panašaus amžiaus
QUOTE(Sunderu @ 2007 08 29, 11:32) Sveikos mamytes.Noriu suzinoti ar vertetu sunerimti del to,kad mano panelytei jau 8men,o dantuku vis dar nera Tikrai nereikia baimintis, juk ir vaikučių organizmai skirtingi, vieniems 4 mėn auga, kitiek virš metų. Maniškiai 1,1 metų pirmasis dantukas išdygo.
Mums pirmieji 2 dantukai isdygo 3 men.Bet juk isdygsta ir metuku tiktai.
mano pirmieji dantukai isdygo, kai buvau 10 menesiu, gal ir tau arba tavo vyrui jie dygo velai? genai daug ka reiskia
QUOTE(Gendre @ 2007 08 29, 23:38) Mes irgi dar bedantu, kaip kazkuri mamyte jau minejo, teko kalbet apie tai su dantistais, kuo vaikui veliau dygsta dantukai, tuo jie tvirtesni buna Oi net sirdziai geriau pasidare,kai paskaiciau Jusu mamytes komentarus
Mums jau 8 menuo ipusejo,o dantuku vis nera, irgi sunerimau, bet kiti sako kuo veliau isdygsta tuo sveikesni buna nezinau kiek cia tiesos...........
laukim dantuku
Mum pirmieji dantukai isdygo 7,5menesio, o pagal normas turi isdygti iki 6 menesiu, kiek skaiciau tai dantuku dygimas kazkiek tai priklauso nuo vitamino D, kiek tiesos nezinau
QUOTE(Aš tiesiog aš @ 2007 08 29, 22:06) ruta_vyshnia Jūs ir už mus vyresi o mums jau nuo 7 pabaigos pirmi perliukai kalasi o štai draugės sūnui jau metai 2 mėn. dar tik keturi o beja kitos pažįstamos vaikiukui 10 mėn (rytoj 11) Ir jau turi net 8 dantukus as tai nepergyvenu QUOTE(siuzanike @ 2007 08 30, 09:02) oho kaip skubat QUOTE(katuksss @ 2007 08 31, 08:05) Mum pirmieji dantukai isdygo 7,5menesio, o pagal normas turi isdygti iki 6 menesiu, kiek skaiciau tai dantuku dygimas kazkiek tai priklauso nuo vitamino D, kiek tiesos nezinau kokias dar normas??? vadinas musu nemazai kieno atsilieka vaikai jokiu vit d ir nieko nereik gretinti balia, del dantu atsilikelis, del vaiksciojimo - peranksti... nu niekaip i normas nepataikom
mums 9 men. be keliu dienu - dantuku ir dar neturime
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 31, 08:21) as tai nepergyvenu oho kaip skubat kokias dar normas??? vadinas musu nemazai kieno atsilieka vaikai jokiu vit d ir nieko nereik gretinti balia, del dantu atsilikelis, del vaiksciojimo - peranksti... nu niekaip i normas nepataikom as tikrai nesakiau kad jusu vaikas atsilieka, tiesiog parasiau ka skaiciau zurnale "Mazylis" Nr 6 ,2006m apie vaiko dantu dygima QUOTE(asta mums 9 men. be keliu dienu - dantuku ir dar neturime mum taspats QUOTE(katuksss @ 2007 08 31, 19:16) as tikrai nesakiau kad jusu vaikas atsilieka, tiesiog parasiau ka skaiciau zurnale "Mazylis" Nr 6 ,2006m apie vaiko dantu dygima oj, gink dieve, nesupykde manes faktas, yra mazdaug, kaip daugumai apskaiciuota, bet jei ir veliau ar anksciau - normalu as tai nepergyvenu, tik va zinau mamyciu kur tikrai pergyvena...na, kad ir temos autore - jau nusigando kad gal kas negerai
maziau skaitykit ka daktarai ir kiti specialystai sneka. kai mes augom viskas buvo kitaip o dabar tie patis daktari kitas melodijas gienda. Ateis laikas ir tures dantu. Maniskiui irgi ju nera jam 8 men. Visiskai del to nepergyvenu. Man tai pikta kad kazkas sugalvojo ir kis avaikus i visokius remus.
Mums irgi greitai 8men,bet mes dar bedanciai.bet kazkaip del to labai nepergyvenu,gydytoja sake,tikrai be dantu neliks,buna tik metu isdygsta.Bet net nepanasu,kad greitu metu isdigs.Tiesa,seilejasi tai daug ir jau seniai,bet dantuku kaip nera taip nera
pas mus pirmi 2 isdygo kai buvo 9 men, po to virsutiniai kai 1 metukai buvo, dabar jau 10 turim
QUOTE(Sunderu @ 2007 08 29, 12:32) Sveikos mamytes.Noriu suzinoti ar vertetu sunerimti del to,kad mano panelytei jau 8men,o dantuku vis dar nera Noriu pasigirti
Mano kleckui jau 9men bet dar dantuku neturi
maziukui buvo 6men ir per musu vestuviu metines gavome dovenele-2 apatynius dantukus
Sveikos mamytes!!
Mano maziukui 3men ir 3sav. Sveria 6200kg. ugis 65cm. Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai. Susirupinau, nes nezinau gal tai visai ne dantis? QUOTE(InaLukas @ 2007 10 05, 22:03) Sveikos mamytes!! Mano maziukui 3men ir 3sav. Sveria 6200kg. ugis 65cm. Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai. Susirupinau, nes nezinau gal tai visai ne dantis? Manyciau kad tai dantukas, gan anksti, bet buna. QUOTE(InaLukas @ 2007 10 05, 23:03) Sveikos mamytes!! Mano maziukui 3men ir 3sav. Sveria 6200kg. ugis 65cm. Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai. Susirupinau, nes nezinau gal tai visai ne dantis? Gali but dantis, gali buti ir pienlige, ir net stomatitas. Jei dantis- dantenos turi buti paburkusios, ant dantenu is sono (ne is virsaus, kur dantis prasikala!) toks burbuliukas turi but. Tada dantis. Jei tas "baltas taskiukas", kaip tu sakai, panasesnis i zaizdele, o aplink ja raudonas ziedelis- stomatitas, mars pas gydytoja, lieps gytiti "Daktarinu" turbut. Jei siaip baltas plemas, toks kaip varske, prilipusi prie liezuvio, zandu, gali buti pienlige- vel mars pas gydytoja, lieps gytiti "Daktarinu" sekmes beje, parasykit paskui, kas gi visgi cia buvo, smalsu QUOTE(InaLukas @ 2007 10 05, 23:03) Sveikos mamytes!! Mano maziukui 3men ir 3sav. Sveria 6200kg. ugis 65cm. Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai. Susirupinau, nes nezinau gal tai visai ne dantis? Galibuti ir dantukas,mano drauges mergaite 4men jauturejo 2dantukus
Mano mazei 4 menesiai ir turiu lygiai tokia pacia problema.Pasidare nervinga,prastai miega,nors anksciau ismiegodavo visa nakti.
Niu pas mus irgi dar dantuku nematyti pakolkas,vis laukiam kada prades dygti
as taip pat manau kad tai dantukas, juk buna kad gimsta kudikeliai su dantukais...
Jeee pas mus jau dyksta dantukas
Daugumai vaikuciu pirmieji dantukai isdygsta iki metuku ir tai visiskai normalu.Bet gali isdygti ir pora menesiu veliau, nieko cia tokio. Ir neskubekit su vaistais ir vitaminais, geriau ivairiai maitinkites, bukit grynam ore.
QUOTE(InaLukas @ 2007 10 05, 23:03) Sveikos mamytes!! Mano maziukui 3men ir 3sav. Sveria 6200kg. ugis 65cm. Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai. Susirupinau, nes nezinau gal tai visai ne dantis? Greiciausiai dantukas. Mano vaikeliui irgi labai anksti isdygo, seilejosi seilejosi, kol pamaciau burnoj datuka. Dabar maniskiui 5 men. ir 1,5 sav. jau kalasi virsutiniai dantukai. Toks irzlus dar niekad nebuvo. Rekia per visa nakti. Apatiniu dantuku dygima as palengvinau masazuodama desnas silikoniniu sepeteliu, kuris maunasi ant pirsto. Super daiktas! Taigi, nenukrypstant nuo temos, manau tai dantukas, jei baltas taskiukas burnytes apacioje, priekyje, toje vietoje kur turetu buti apatiniai priekiniai dantukai. Sekmes QUOTE(Deringa @ 2007 10 11, 14:57) Greiciausiai dantukas. Mano vaikeliui irgi labai anksti isdygo, seilejosi seilejosi, kol pamaciau burnoj datuka. Dabar maniskiui 5 men. ir 1,5 sav. jau kalasi virsutiniai dantukai. Toks irzlus dar niekad nebuvo. Rekia per visa nakti. Apatiniu dantuku dygima as palengvinau masazuodama desnas silikoniniu sepeteliu, kuris maunasi ant pirsto. Super daiktas! Taigi, nenukrypstant nuo temos, manau tai dantukas, jei baltas taskiukas burnytes apacioje, priekyje, toje vietoje kur turetu buti apatiniai priekiniai dantukai. Sekmes Smagu Jums,anksti dantukus turite QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 11, 15:21) ir mes panašaus amžiaus neturim dantų... bet visi požymiai rodosi -- begalinis seilėjimasis, visko kišimas į burną, liežuviuko kaišiojimas, apatinės lūpos čiulpimas, neramios naktys, slogytė naktim.. o dantų kaip nėr taip nėr..
Galima paprastai patikrinti,jei dantukas ir jau balta matos tai reikia švariai švariai nusiplovys rankas pažiūrėti ar "kimba" tas taškiukas.Jei kabinasi,jaučiasi kad kietas,vadinas dantykas.Jei minkštas tai stomatitas arba pienligė greičiausiai
gali buti ,kad dantukai lenda.Mano dukrytei pirmi dantukai prasikale 4 men. net du iskart,
tikrai dantukas lenda, mano0 mažiukei pirmieji dantukai prasikėlė kai jai suėjo vos 4 mėn ir iškart 2
Mums jau uz savaites sesi menesiai, seilejames nuo 3 men., bet paskutiniu metu tai ypatingai pykstames, ypac diena, rankos burnoj ir saukiam, arba kandam mamai i smakra ir ranka. Dantenos atrodo kietos ir baltos, bet kazkaip man atrodo, kad pirmieji isdygs virsutiniai dantukai, nes ten ir paburke, o apacio nei matyt nera dantuku.
Mes jau apie menesi esam neramus, irzlus ir pikti
na mum ir 3men ir 21diena,siandien as ir apacioje pamaciau balta taskiuka,o ir dantenos patinusios,ir apacioje irvirsuje,ji nerami,o kai pradedu masazuoti dantenas ji nurimsta,atsipalaiduoja,na laukiu kaip cia bus
sveikos mamytes,
gal galit parasyti kokie dar buna dantuku dygimo pozymiai?
musu mazute irgi labai nerami tapo, naktim malasi, prabunda daznai, seilejasi
MUms ir 8men bet nera dantuku,viska kanda,kramto,labai nerami,bet kaipnera,taip nera
pas mus matosi apacioj dou balti taskiukai, bet kaip du menesiai jie ne krust. baisiausiai viska kisa i burna ir vis uzsigauna
|