Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

Aš silkę ruošiu taip:
Silkę supjaustau mažais gabaliukais sudedu į silkinę, pakepinu džiovintus grybus (apvirtus) supjaustytus smulkai su svoguniuku, įdedu truputį sviesto. Ataušusius grybus dedame ant silkės ir užtepame majonezu.

Antras receptukas panašus tik ant grybų nededame majonezo o dedame patroškintas morkytes su svoguniuku ir pomidorų padažu.
Atsakyti
O aš silkę darau taip:silkę supjaustau dedu į silkinę,išverdu ryžius,pakepinu svogūnus.Ant silkes dedu svogūnus kepintus ,ryžius virtus ,razinas,majonezo uždedu ir ant viršaus graikiškus riešutus smulkintus. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai skanio salotos:
Reikia:
Silkės filė, marinuotų agurkėlių, žalio agurko, mėlyno svogūno, ir majonezo.Viską supjaustyt ir sumaišyt su majonezu.LAbai labai skanu.Trečią dieną darau ir vis suvalgau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Letavio @ 2004 04 14, 15:52)
LABAI PAPRASTA:

SILKE, OBUOLYS (RUGSTESNIS), SVOGUNAS, MAJONEZAS.

Mirtinai skanu smile.gif Beje, kiek isbandziau, skaniausia Zigmo melynam ipakavime, ant virsaus misrainyte is didelio obuolio ir mazycio svoguno smile.gif. Kai nepatingiu, obuoli supjaustau labai mazuciais kubeliais, svoguniuka susmulkinu, majonezas, ant silkutes sita makalose ir aaaaaaaaaaaaaaa, kaip skanu smile.gif Niekad negalvojau, kad taip paprasta gali buti taip skanu smile.gif
Atsakyti
i silikine sudedu silke supjaustyta juostutem o ant virsaus pakepinu svoguniukus su pievagrybiais ir dar idedu grietines ir uzpilu silkute niam tongue.gif

ir dar labai skanu silke zydiskai (bent jau pas mus seimoj sitaip vadinam)
silkute supjaustyta juostutem dedu i salotine tada ananasu ir persiku konservuotu is skardines (jeigu didziuliai gabalai tai pasmulkinu) idedu razinu, svoguniuko griezineliu pagal skoni apibarstau cinamonu ir daug daug citrinos sulciu ir kad viskas pastovetu pora valandu tongue.gif tongue.gif tongue.gif cia firminis musu kaledinis patiekalas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ( faktiskiai visi ji ragauja po 12 kartu tongue.gif )

Atsakyti
O as tai kasdienai silkes darau tiaip:
1. Silke supjaustau mazais gabaliukais, taip pat supjaustau virtas bulve ir morka, susmulkinu svoguniuka, ipjaustau marinuota agurkiuka ir virta kiausini, Uzdedu majonezo (galima sumaisyti su grietine) ir viska ismaisau thumbup.gif
2. Virtas burokelis, virtas kiausinis, marinuotas agurkas, silkes file (kokia labiausiai patinka), konservuoti zirneliai. Ka reikia pjaustyti supjaustau kubeliais, idedu druskytes, pipiro ir viska ismaisau. thumbup.gif
3. Sukepinu svoguna(dideli), morka ir pievagrybius. Isverdu bulviu. Supjausta gabaleliais silke, sudedu i lekste, ant virsaus kepta misrainyte o salia karstu bulviu thumbup.gif

Oi zinokites dar daug galiu prirasyti, nas man niekada nesigaun apagminti ta pati patiekala kelis kartus taip pat biggrin.gif As visada gamindama, ka nors pridedu ar pakeiciu kitu produktu... zodziu uzsiimineju saviveikla ir leidziu pasireiksti savo fantazijai.. laugh.gif

Atsakyti
O as darau silke taip:

SILKE SU MORKOMIS
Pakepinu tarkuotas (per burokine tarka) morkas su svogunais, pripilu keciupo. Kai viskas atvesta sumaisau su silkes gabaliukais.

SILKE KAIMISKAI
Pakepinu tarkuotas (per burokine tarka) morkas su svogunais ir papriku gabaliukais, pripilu keciupo, vandens, kad skysciau butu. Kai viskas atvesta sumaisau su silkes gabaliukais. thumbup.gif

SILKE SU OBUOLIAIS
Pakepinu per burokine tarka sutarkuotus obuolius (geriau antaninius ar tiesiog rugstesnius) ir svogunus. Kai mase atvesta susluoksniuoju su silkes gabaliukais.

SILKE SU SAULEGRAZOMIS IR RAZINOMIS
Pakepinu nedaug morku suplaustytu siaudeliais su svogunais (pjaustytus ziedeliais). Atskirai pakepinu saulegrazas. Razinas uzpilu verdanciu vandeniu, palaikai, nusausinu. Atsalusius morkas ir svogunus, saulegrazas, razinas ir silkes gabaliukus sumaisau ir essen.gif

Tai tiek... SKANAUS
Atsakyti
mad.gif Man skaniausia Zigmo sventine zalioje pakuoteje, bet nebera...
Atsakyti
Gal ne visai i tema, bet su silke. RIMI radau toki receptuka:
Svieziu grybu kotletukai

800 gr. svieziu grybu (kokiu turesite)
200 gr. grietineles
1 sauksto sviesto
4 kiausiniu
priekoniu (druskos, pipiru)
1 silkes file be odos
2 svogunu
150 gr. dziuveseliu

Grybus apverdame (30 min.). Dziuveselius uzpilame grietinele ir palaikome, kol isbrinks. Apvirtus grybus bei silke smulkiai sukapojame. Svogunus supjaustome kubeliais, pakepiname su sveistu ir sudedame i grybu mase. Taip pat sudedame dziuveselius, prieskonius, kiausinius. Viska gerai ismaisome. Formuojame kotletus ir kepame keptuveje. Valgome su kepintomis bulvemis arba bulviu kose. Tinka bet koks garnyras. Skanaus !!!

100gr. patiekalo energetine verte: 110 kcal / 459 kj
Atsakyti
Labai mėgstu dūmo skonio silkutę. Ir paprastas receptukas, kurį žinau dar nuo vaikystės. Mama visada ruošdavo per Kūčias. Silkę ir virtas morkas supjaustyti kubeliais, pakepinti aliejuj svogūną, ypilti pomidorų padažo ir viską išmaišyti. Dar vienas paprastas,bet ne prastas smile.gif receptas: silkę supjaustyti juostelėm ir iškloti silkinę. Ant viršaus kuo smulkiau(kubeliais) supjaustyti marinuotą agurką. Aptepti majonezu ir apibarstyti krapais, kad nesimatytų majonezo. Super, kas mėgsta krapus ir jų kvapą.
Atsakyti
O štai dar vienas receptukas, kai paragavau tai essen.gif
Imi vienos silkės filė, 250 g konservuotų žirnelių, 5 krabų lazdeles, nedidelį svogūną ir majonezo. Silkę supjaustai gabalėliais ir sudedi į silkinę. Tada kubeliais supjaustai svogūną ir nuplikai. Tada imi konservuotus žirnelius, supjaustytas krabų lazdeles, nuplikytus svogūnus ir įdedi majonezą. Viską sumaišai ir uždedi ant supjaustytos silkės. Pabandykite, tikrai turėtų patikti smile.gif Skanaus!
Papildyta @ [mergetime]1101899443[/mergetime]
Ir dar vienos salotos. Silkių filė 300g, obuolių 140g, marinuotų agurkų 180g, džiovintų grybų 150g (čia nurodau dar nevirtų grybų kiekį), svogūnų 120g, majonezo 150g, grietinės 100g. Silkė supjaustoma kubeliais. Agurkai, svogūnai, nulupti, be sėklalizdžių obuoliai, virti grybai supjaustomi kubeliais. Paruošti produktai sumaišomi, pridedama pipirų ir pagardinama majonezo - grietinės mišinių.
Atsakyti
As namuose toki gogal-mogal ant greicio padariau, bo labai valgyti norejau biggrin.gif
reiskia...o buvo taip:
supjausciau virtas bulves kubeliais
susmulkinau mazais gabaliukais (kaip bulves) silkes file
pakepinau su trupuciu aliejaus nemaza svoguna aisku pries tai supjauscius biggrin.gif
ir tada viska sumaisiau su majonezu
Nu blyn produktas gavosi.... thumbup.gif o toks vat
Gal vojau, kad mano vyrishkis nevalgys pamates toki "jovaliuka", bet paskui pasiziuriu, kad man paciai vos vos liko sad.gif laugh.gif
Atsakyti