Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Silkės patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
LIUDAL
Idomu suzinoti, kaip idomiai gaminate silke? Labai megstu silke, bet jau atsibodo tie patys receptai. Mums skaniausia su saulegrazom. Reikia ant keptuves pakepinti saulegrazas ir atskirai svogunus, sumaisyti ir deti ant supjaustytos silkes. Lux thumbup.gif
bea
o ash silkes nevalgau ir negaminu. tiesa sakant nesu niekada gyvenime jos turejus burnoj... kazkoke ji man atstumianti
LIUDAL
QUOTE (bea @ 2004 01 03, 17:16)
o ash silkes nevalgau ir negaminu. tiesa sakant nesu niekada gyvenime jos turejus burnoj... kazkoke ji man atstumianti

Skonio reikalas wink.gif Skaniai paruosta silke man labai skanu rolleyes.gif
Sinuhe
Dabartinis mūsų topas - "Zigmo žuvų" silkė su dūmo aromatu - tik išėmei iš pakelio ir valgyk - skanumėlis thumbup.gif
mažulka
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 20:12)
Dabartinis mūsų topas - "Zigmo žuvų" silkė su dūmo aromatu - tik išėmei iš pakelio ir valgyk - skanumėlis thumbup.gif

Pritariu thumbup.gif
vilma Liu
QUOTE (mazulka @ 2004 01 03, 20:39)
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 20:12)
Dabartinis mūsų topas - "Zigmo žuvų" silkė su dūmo aromatu - tik išėmei iš pakelio ir valgyk - skanumėlis  thumbup.gif

Pritariu thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Liuks
LIUDAL
QUOTE (vilma Liu @ 2004 01 03, 21:17)
QUOTE (mazulka @ 2004 01 03, 20:39)
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 20:12)
Dabartinis mūsų topas - "Zigmo žuvų" silkė su dūmo aromatu - tik išėmei iš pakelio ir valgyk - skanumėlis  thumbup.gif

Pritariu thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Liuks

Aha, mes irgi sita labai megstam. Bet norisi kazko originalesnio wink.gif
Sinuhe
Taip pat kaip LiudaL darai silkę su saulėgražom, galima pasidaryti silę su graikiškais riešutais (juos sulaužyti smulkesniais gabaliukais) wink.gif
Dar man labai patinka tokia kaip ir silkės mišrainė (nežinau kaip pavadinti) - tai jai reikia porų, konservuotų ananasų, konservuotų kukurūzų ir silkės filė. Viską sumaišyti su majonezu smile.gif
ručikas
SILKĖ SU CINAMONU

Silkės file supjaustyti gabaliukais, supjaustyt svoguną plonais griežinėliais, sumaišyti šaukštą cukraus su šaukštu cinamono.

Sluoksniuojame: silkė, svogunai,pabarstyti truputėlį maltų pipirų,cukrus su cinamonu,ir taip sluoksniuoti, paskiau užpilti aliejum. Reik,kad pastovetu mažiausiai 3val.
Geriausiai daryti stiklainiuke.
Ingute
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 22:43)

Dar man labai patinka tokia kaip ir silkės mišrainė (nežinau kaip pavadinti) - tai jai reikia porų, konservuotų ananasų, konservuotų kukurūzų ir silkės filė. Viską sumaišyti su majonezu smile.gif

Reiks butinai tokia misraine pabandyt pasidaryt, turetu buti skanu thumbup.gif
Ingute
O mano vyrui tai labai patinka silke su karstomis bulvemis ir su svogunais ir grietine. thumbup.gif
Nusiperkam dazniausiai dumo skonio silkes file, issiverdam bulviu, salia svogunu, grietines, labai skanu wink.gif galima dar salia ir pomidoro pasipjaustyti.
Beje, galima ir su majonezu taip pat, darom taip, supjaustau smulkiai svoguna ir ji sumaisau su majonezu irgi galima dar pomidoro thumbup.gif
Jumi
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 22:43)
Dar man labai patinka tokia kaip ir silkės mišrainė (nežinau kaip pavadinti) - tai jai reikia porų, konservuotų ananasų, konservuotų kukurūzų ir silkės filė. Viską sumaišyti su majonezu smile.gif

Tokia ir as darau clap.gif clap.gif
Tik paskutini karta kai dariau dar idejau svogunu,pries tai juos valandziuke pamarinavus. Gavosi astresne, bet kas valge labai gyre thumbup.gif
zyle
O man skaniausios pirktinės silkes....t.y. gatavai paruoštus: ir skanu, ir laiko sutaupai biggrin.gif O jau kaip nemėgstų ten ju lupti panašiai....
Jumi
QUOTE (zyle @ 2004 01 15, 11:09)
O man skaniausios pirktinės silkes....t.y. gatavai paruoštus: ir skanu, ir laiko sutaupai biggrin.gif O jau kaip nemėgstų ten ju lupti panašiai....

Bet kartais savaip paruosta daug skanesne uz pirktine. wink.gif
Nors as irgi megstu nusipirkti jau pagamintas. thumbup.gif
toja
o aš silke darau dar su obuoliais, geriausia antaniniais arba kokias nors kitais, bet rūgščiais. obuolius sutarkuoju burokine tarka, supjaustau smulkiai silke ir viska sumaišau su majonezu, man patinka. arba dar kaip kažkas daro su riešutais ir saulėgražomis, tai dar galima su razinomis, razinas užpili vandeniu, kad išbrinktų ir tada pakepini kartu su svogūnais. ar jei nusiperki sike be prieskoniu galima pamarinuot i marinata dedu virinta vandeni, druska, acto arba citrinos rūgšties, aliejaus ir cinamono ir viska pamarinuoji, skaniausia gaunas, kai pasimarinuoja parą laiko. dar prisiminiau kai darai su razinomis, tai galima prie svogūnų pakepinti morkų ir įdėti pomidorų padažo.
Elena
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" tongue.gif Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo tongue.gif )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau tongue.gif
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus... laugh.gif
Elena
O dar valgiau pas Šveiką (yra toks restoronas Vilniuje Žemaities g.) tokį patiekalą iš silkės:
vadinasi seneles Peizlirkos silkė . Atneša silkė su bulvėm užkeptom foliloje ir su varškes padažu. Nesigilinau kaip ten tas padažas darytas, bet buvo labai skanu thumbup.gif
Laisvė
Esu žuvies (ir silkės) mėgėja, tad patikna įvairios pirktinės mišrainės, jei tik nesijaučia acto kvapo. Šeima pastaruojuo metu pirktinių nevalgo būtent dėl to acto, tad pati gaminu tokią: ant supjaustytos gabalėliais silkės uždedu žalią morką, sutarkuotą smulkia trintuve ir pakepintą aliejuje kartu su svogūnu. Viską išmaišau, šiek tiek palaukiu ir kviečiu valgyti.
Lona
Kartais silkę ruošiu taip: grybus pakepinu su svogūnais(kartais vien tik svogūnus) ir uždedu ant kubeliais pjaustytos silkės. Išverdu kiaušinius. Trynius atskirtus nuo baltymų susmulkiname. Ir barstom ant silkės su grybais: ruoželis trynio, ruoželis baltymo. Tikrai gražiai atrodo. Mes tai vadiname dryžuota silke thumbup.gif thumbup.gif
Natalija
[I]As silke irgi taip pat darau,tik ingradientai biski skiriasi. Man labai patinka taip paruosta silke.As perku silke duminta,file aliejuje tongue.gif
As cia apie Elenos receptuka tongue.gif

-------------------------------------------------------------------------------
Silke su porais ir majone
Supjaustau silke stambiais siaudeliais,supjaustau porus ziedais
Viska ismaisau su majonezu.(kam dar patinka,tai deda kukuruzus )
-------------------------------------------------------------------------------------------------



Iki Anzelikos gimtadienio liko 28 dienos!!!!!!!
2.gif clap.gif
Mumm
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 20:12)
Dabartinis mūsų topas - "Zigmo žuvų" silkė su dūmo aromatu - tik išėmei iš pakelio ir valgyk - skanumėlis thumbup.gif

Neragavau, reikės paragauti tongue.gif Man tai patinka "Kaimiška" tokiuose kibirėliuose. O dar man labai skanu silke valgyti su varške ir virtom bulvėm, ai ir dar svogūno galvute. Na ir mišrainė, ane? blink.gif biggrin.gif
Natalija
Paragaukit silke kibireliose"gintaryne" daug darzoviu,vaisiu biski.O svarbiausiai,daug pacios silkes.Viskas uzpilta aliejumi. rolleyes.gif
SuperBaba
QUOTE (Elena @ 2004 01 23, 13:35)
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" tongue.gif Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo tongue.gif )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau tongue.gif
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus... laugh.gif

Nu vsio pilna burna seiliu laugh.gif eisiu siandien i parduotuve, nusipirksiu silkes ir pasidarysiu "suba"!!! wink.gif
lengvute
kiaušinius galima įdaryti pakepinta svieste silke, porais, pipirais, kiaušinių tryniais, pipirais, garstyčiom, grietine wink.gif
-Lilė-
Man tai labai skanu toks paštetukas :

Silkės filė,
Rokiškio sūris,
Sviestas,
Virta morka.
Viską sumali su mėsmalę, sumaišai, užtepi ant batono ar skrebučio ir pabarstai krapais.
thumbup.gif

Miglute
Mano šeimyna labai mėgsta silkę. Ypač su saulėgrąžom thumbup.gif ...
Va keletas mūsų mėgstamiausių:

Silkė su poru ir obuoliais

silkė, poras, nerūgštus obuolys ir majonezas. Galima daryti kaip mišrainę, galima kaip pataluose - sluoksniuoti. tik obuolį su poru riekia sumaišyti maždaug lygiom dalim.

Silkė su pomidoru

Silke, pomidoras, svogūnas (gali būti poras) supjaustoma kubeliais ir sumaišoma su majonezu.


Silkę pataluose

silkė supjaustoma juostelėmis, ant jos dedasi pakepinti džiovinti grybai su svogūnais, ant viršaus virti ryžiai , viršus aptepamas majonezu.


Silkės mišrainė

Dūmų skonio sillkė supjaustoma juostlėmis, o ant viršaus dedama masė, kuri sudaryta iš : virtų pupelių, kons. žirnelių, virto kiaušinio, virtų morkų (pjaustytų kubeliais) , 4 dalių majonezo ir vienos dalies pomidorų padžo.



Sara
DIEVISKA SILKE SU GRAIKISKAIS RIESUTAIS: KEPINI KAIP SAULEGRAZAS IR PO TO SUMAISAI SU KEPINTAIS SVOGUNELIAI, SUMAISAI, DEDI ANT SILKES IR essen.gif

DAR SILKE SU DZIOVINTASI GRYBAIS. DZIOVINTUS GRYBUS PAMIRKAI PER NAKTI IR RYTE NUPILI, PAVERDI, TADA SUPJAUSTAI JUOSTELEMIS IR SUMAISAI SU KEPINTAIS SVOGUNAIS- MMMMMMMM KAIP SKANU
Mįsliukė
Svogūnus pakepini aliejuje, įdedi rūkytų slyvų, dar truputį pakepini, įpili švelnaus kečupo, išmaišai ir kokią 1 min. dar pakepini.Kai atšals sudėti ant silkės, o ant viršaus užbarstyti pakepintų saulėgrąžų.Labai skanu thumbup.gif
pypt!!!
QUOTE (Mįsliukė @ 2004 04 06, 18:37)
Svogūnus pakepini aliejuje, įdedi rūkytų slyvų, dar truputį pakepini, įpili švelnaus kečupo, išmaišai ir kokią 1 min. dar pakepini.Kai atšals sudėti ant silkės, o ant viršaus užbarstyti pakepintų saulėgrąžų.Labai skanu thumbup.gif

Atrodo nepaparastai skaniai- bet kas tos rukytos slyvos? Esu mačius tik džiovintų...kur pirkti tų rūkytų?
Mįsliukė
Rūkytų slyvų yra visuose prekybos centruose ir sveriamų ir supakuotų.Tikrai rasi.Dar būna ir džiovintos, bet man skaniau rūkytos.
Papildyta @ [mergetime]1081271420[/mergetime]
Jos panašios į džiovintas.Kartais būna parašyta džiovintos-rūkytos slyvos.
pypt!!!
Gal tiesiog nepastebėjau, kai nežinojau, kad tokių esama. Dabar pasidairysiu- gal aš visas už džiovintas užskaičiau...Ačiū
Letavio
LABAI PAPRASTA:

SILKE, OBUOLYS (RUGSTESNIS), SVOGUNAS, MAJONEZAS.
Krisla
QUOTE (Elena @ 2004 01 23, 13:35)
[color=purple]Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" tongue.gif Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo tongue.gif )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.

Va cia tai tikrai laaaaaabai skanu!!!!!!!!! As panasiai darau smile.gif Super thumbup.gif
Kukė
As kartais gaminu tokia silke:
file (perku maximoj su skura, tik pamirkyt reikia)
pievagrybiai
svogunai
kons. kukuruzai

Grybus supjaustau ir ikisu porai min. i mikrobange. Svogunus supjaustau ir pamarinuoju: pilu sauksta obuoliu acto ir sauksteli cukraus. Reikia truputi palaikyti, kol darysit visa kita. Tada pjaustau silke, viska sumaisau su majonezu.
ramaske
tiek daug skaniu recepteliu,reiks ka nors isbandyti thumbup.gif
Encore
QUOTE (Miglute @ 2004 03 18, 10:29)
Silkė su pomidoru

Silke, pomidoras, svogūnas (gali būti poras) supjaustoma kubeliais ir sumaišoma su majonezu.

Va šitą darau panašiai:
silkė, pomidoras, grietinė ir svogūnų laiškai
Tik nemaišau, o sluoksniais dedu wink.gif
Labai thumbup.gif
Carmen
Aš silkę ruošiu taip:
Silkę supjaustau mažais gabaliukais sudedu į silkinę, pakepinu džiovintus grybus (apvirtus) supjaustytus smulkai su svoguniuku, įdedu truputį sviesto. Ataušusius grybus dedame ant silkės ir užtepame majonezu.

Antras receptukas panašus tik ant grybų nededame majonezo o dedame patroškintas morkytes su svoguniuku ir pomidorų padažu.
kisule
O aš silkę darau taip:silkę supjaustau dedu į silkinę,išverdu ryžius,pakepinu svogūnus.Ant silkes dedu svogūnus kepintus ,ryžius virtus ,razinas,majonezo uždedu ir ant viršaus graikiškus riešutus smulkintus. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Čillė
Labai skanio salotos:
Reikia:
Silkės filė, marinuotų agurkėlių, žalio agurko, mėlyno svogūno, ir majonezo.Viską supjaustyt ir sumaišyt su majonezu.LAbai labai skanu.Trečią dieną darau ir vis suvalgau. thumbup.gif
Tarena
QUOTE (Letavio @ 2004 04 14, 15:52)
LABAI PAPRASTA:

SILKE, OBUOLYS (RUGSTESNIS), SVOGUNAS, MAJONEZAS.

Mirtinai skanu smile.gif Beje, kiek isbandziau, skaniausia Zigmo melynam ipakavime, ant virsaus misrainyte is didelio obuolio ir mazycio svoguno smile.gif. Kai nepatingiu, obuoli supjaustau labai mazuciais kubeliais, svoguniuka susmulkinu, majonezas, ant silkutes sita makalose ir aaaaaaaaaaaaaaa, kaip skanu smile.gif Niekad negalvojau, kad taip paprasta gali buti taip skanu smile.gif
varlyte
i silikine sudedu silke supjaustyta juostutem o ant virsaus pakepinu svoguniukus su pievagrybiais ir dar idedu grietines ir uzpilu silkute niam tongue.gif

ir dar labai skanu silke zydiskai (bent jau pas mus seimoj sitaip vadinam)
silkute supjaustyta juostutem dedu i salotine tada ananasu ir persiku konservuotu is skardines (jeigu didziuliai gabalai tai pasmulkinu) idedu razinu, svoguniuko griezineliu pagal skoni apibarstau cinamonu ir daug daug citrinos sulciu ir kad viskas pastovetu pora valandu tongue.gif tongue.gif tongue.gif cia firminis musu kaledinis patiekalas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ( faktiskiai visi ji ragauja po 12 kartu tongue.gif )

Bitulka
O as tai kasdienai silkes darau tiaip:
1. Silke supjaustau mazais gabaliukais, taip pat supjaustau virtas bulve ir morka, susmulkinu svoguniuka, ipjaustau marinuota agurkiuka ir virta kiausini, Uzdedu majonezo (galima sumaisyti su grietine) ir viska ismaisau thumbup.gif
2. Virtas burokelis, virtas kiausinis, marinuotas agurkas, silkes file (kokia labiausiai patinka), konservuoti zirneliai. Ka reikia pjaustyti supjaustau kubeliais, idedu druskytes, pipiro ir viska ismaisau. thumbup.gif
3. Sukepinu svoguna(dideli), morka ir pievagrybius. Isverdu bulviu. Supjausta gabaleliais silke, sudedu i lekste, ant virsaus kepta misrainyte o salia karstu bulviu thumbup.gif

Oi zinokites dar daug galiu prirasyti, nas man niekada nesigaun apagminti ta pati patiekala kelis kartus taip pat biggrin.gif As visada gamindama, ka nors pridedu ar pakeiciu kitu produktu... zodziu uzsiimineju saviveikla ir leidziu pasireiksti savo fantazijai.. laugh.gif

dzudi
O as darau silke taip:

SILKE SU MORKOMIS
Pakepinu tarkuotas (per burokine tarka) morkas su svogunais, pripilu keciupo. Kai viskas atvesta sumaisau su silkes gabaliukais.

SILKE KAIMISKAI
Pakepinu tarkuotas (per burokine tarka) morkas su svogunais ir papriku gabaliukais, pripilu keciupo, vandens, kad skysciau butu. Kai viskas atvesta sumaisau su silkes gabaliukais. thumbup.gif

SILKE SU OBUOLIAIS
Pakepinu per burokine tarka sutarkuotus obuolius (geriau antaninius ar tiesiog rugstesnius) ir svogunus. Kai mase atvesta susluoksniuoju su silkes gabaliukais.

SILKE SU SAULEGRAZOMIS IR RAZINOMIS
Pakepinu nedaug morku suplaustytu siaudeliais su svogunais (pjaustytus ziedeliais). Atskirai pakepinu saulegrazas. Razinas uzpilu verdanciu vandeniu, palaikai, nusausinu. Atsalusius morkas ir svogunus, saulegrazas, razinas ir silkes gabaliukus sumaisau ir essen.gif

Tai tiek... SKANAUS
nerile
mad.gif Man skaniausia Zigmo sventine zalioje pakuoteje, bet nebera...
Akyra
Gal ne visai i tema, bet su silke. RIMI radau toki receptuka:
Svieziu grybu kotletukai

800 gr. svieziu grybu (kokiu turesite)
200 gr. grietineles
1 sauksto sviesto
4 kiausiniu
priekoniu (druskos, pipiru)
1 silkes file be odos
2 svogunu
150 gr. dziuveseliu

Grybus apverdame (30 min.). Dziuveselius uzpilame grietinele ir palaikome, kol isbrinks. Apvirtus grybus bei silke smulkiai sukapojame. Svogunus supjaustome kubeliais, pakepiname su sveistu ir sudedame i grybu mase. Taip pat sudedame dziuveselius, prieskonius, kiausinius. Viska gerai ismaisome. Formuojame kotletus ir kepame keptuveje. Valgome su kepintomis bulvemis arba bulviu kose. Tinka bet koks garnyras. Skanaus !!!

100gr. patiekalo energetine verte: 110 kcal / 459 kj
gandrė
Labai mėgstu dūmo skonio silkutę. Ir paprastas receptukas, kurį žinau dar nuo vaikystės. Mama visada ruošdavo per Kūčias. Silkę ir virtas morkas supjaustyti kubeliais, pakepinti aliejuj svogūną, ypilti pomidorų padažo ir viską išmaišyti. Dar vienas paprastas,bet ne prastas smile.gif receptas: silkę supjaustyti juostelėm ir iškloti silkinę. Ant viršaus kuo smulkiau(kubeliais) supjaustyti marinuotą agurką. Aptepti majonezu ir apibarstyti krapais, kad nesimatytų majonezo. Super, kas mėgsta krapus ir jų kvapą.
ausra_s
O štai dar vienas receptukas, kai paragavau tai essen.gif
Imi vienos silkės filė, 250 g konservuotų žirnelių, 5 krabų lazdeles, nedidelį svogūną ir majonezo. Silkę supjaustai gabalėliais ir sudedi į silkinę. Tada kubeliais supjaustai svogūną ir nuplikai. Tada imi konservuotus žirnelius, supjaustytas krabų lazdeles, nuplikytus svogūnus ir įdedi majonezą. Viską sumaišai ir uždedi ant supjaustytos silkės. Pabandykite, tikrai turėtų patikti smile.gif Skanaus!
Papildyta @ [mergetime]1101899443[/mergetime]
Ir dar vienos salotos. Silkių filė 300g, obuolių 140g, marinuotų agurkų 180g, džiovintų grybų 150g (čia nurodau dar nevirtų grybų kiekį), svogūnų 120g, majonezo 150g, grietinės 100g. Silkė supjaustoma kubeliais. Agurkai, svogūnai, nulupti, be sėklalizdžių obuoliai, virti grybai supjaustomi kubeliais. Paruošti produktai sumaišomi, pridedama pipirų ir pagardinama majonezo - grietinės mišinių.
Bitulka
As namuose toki gogal-mogal ant greicio padariau, bo labai valgyti norejau biggrin.gif
reiskia...o buvo taip:
supjausciau virtas bulves kubeliais
susmulkinau mazais gabaliukais (kaip bulves) silkes file
pakepinau su trupuciu aliejaus nemaza svoguna aisku pries tai supjauscius biggrin.gif
ir tada viska sumaisiau su majonezu
Nu blyn produktas gavosi.... thumbup.gif o toks vat
Gal vojau, kad mano vyrishkis nevalgys pamates toki "jovaliuka", bet paskui pasiziuriu, kad man paciai vos vos liko sad.gif laugh.gif
Jūružė
Silke su varskes suriu. Paskutinis mano naujas receptas: silpnai sudytos silkiu file aliejuje (Zigmo zuvys). Supjaustyti ja gabaleliais ir iskloti salotine. Apibarstyti smulkiai pjaustytais svogunais, aptepti majonezu ir apiberti tarkuotu varskes suriu (tinka kuo liesesnis, pats pigiausias be kmynu). Kazkas panasaus i silke pataluose. Ypac gerai atrode ant stalo per kaledas - kaip sniegu apibarstyta. Vyrai buvo suzaveti, ypac tiko prie degtines!!
peledziuke
SILKIŲ SUKTINUKAI
4 silkės puselės
2 svogūnai
2-3 džiovinti grybai
2 šaukštai aliejaus
citrina
druskos
pipirų
petražolių arba porų
Silkių puseles apibarstyti susmulkintomis petražolėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti šaldytuve.
Paruošti įdarą: svogūnus nulupti, siupjaustyti šiaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudėti šiaudeliais supjastytus virtus grybus, įberti pipirų, pasūdyti, dar kelias minutes pakepinti.
Ant silkės puselės dėti ataušusio įdaro ir susukti, persmeigti gvazdikėliu arba pagaliuku. Suktinukus skersai perpjauti per pusę.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.