Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirma nėščiosios apžiūra ginekologo kabinete
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
laurrencja
Nesulaukus menesiniu, padariau nestumo testa, tai buvo neigiamas. visa savaite ramybes nedave, nes pas mane visada buvo reguliarios menstruacijos. pirkau dar viena testa, ta karta teigiama rezultata parode g.gif . isvis passimeciau, bet sesuo ikalbejo nueit pas ginekologe, tai echoskopu patvirtino, kad jau 6sav. laukiuosi blush2.gif . keistas jausmas buvo, bet vis dar negalejau patiket, kad manyje jau mezgasi nauja gyvybe ax.gif
l@ura
suzinojau 6 savaiciu. dabar jau 12 sav. eina. o del odontologo, tai kaip tik buvau pries pora dienu. paziurejo, 4 skylutes (apsileidau kazkaip tongue.gif ). kai pasakiau, kad trecia menesi nescia, is pradziu kategoriskai atsisake tvarkyti dantis dar geras tris savaites. sake, kad patirsiu stresa, gali buti persileidimas. visgi ikalbejau ja taisyti. be nuskausminamuju aisku, skaudejo irgi aisku lotuliukas.gif prisiminiau mokyklos laikus biggrin.gif bet baimes niekada neturejau, tai stresu nepatyriau biggrin.gif
joločka
Pirmą kartą pasirodžiau 6 sav, tiksliau, nuvažiavau tiesiai į ligoninę, nes pasijutau nelabai gerai ir jau galvojau, kad persileisiu unsure.gif (Bet viskas buvo gerai blush2.gif mirksiukas.gif ), o į įskaitą įtraukė 7 sav. ax.gif
Mavija
as buvau pries pora dienu, ka man buvo 5 sav ir kelios dienos. dabar eisiu po 2 sav, itrauks i iskaita, tyrimus priduosiu ir t.t.
djusted
sveikos mamytes ax.gif
as irgi busiu naujai iskepta mamyte koki liepos menesiuka, aisku jei viskas gerai blink.gif
kad laukiuosi pirma karta nestumo testaukas parode spalio 30 diena. paskutines menesines buvo paskutine rugsejo savaite smile.gif sekancia dienuke dariausi dar viena testuka bigsmile.gif ir tas teigiamas lotuliukas.gif tai ta pacia dienuke ir nuejau pas ginekologe... bet... blush2.gif sako, kad per anksti susigribau ir nieko nesimato doh.gif
tai siandien vel keliausiu biggrin.gif nors aisku per tas 4 dienas laukimo pasidariau dra du testukus nes gi labai labai norisi to tikro TAIP lotuliukas.gif
taigi, mano pirma perziura buvo ryskiai per anksti 4u.gif
Egzo
QUOTE(djusted @ 2007 11 05, 12:43)
sveikos mamytes  ax.gif
as irgi busiu naujai iskepta mamyte koki liepos menesiuka, aisku jei viskas gerai  blink.gif
kad laukiuosi pirma karta nestumo testaukas parode spalio 30 diena. paskutines menesines buvo paskutine rugsejo savaite  smile.gif sekancia dienuke dariausi dar viena testuka  bigsmile.gif  ir tas teigiamas  lotuliukas.gif  tai ta pacia dienuke ir nuejau pas ginekologe... bet...  blush2.gif  sako, kad per anksti susigribau ir nieko nesimato  doh.gif
tai siandien vel keliausiu  biggrin.gif nors aisku per tas 4 dienas laukimo pasidariau dra du testukus nes gi labai labai norisi to tikro TAIP lotuliukas.gif
taigi, mano pirma perziura buvo ryskiai per anksti  4u.gif
*

bigsmile.gif bigsmile.gif mirksiukas.gif ta pati ir mano situacija. Ilgaji savaitgali pradziuginio ilgai laukti II. wub.gif dziaugiuosi tyliai ir tikiuosi kad isikursim gerai pilvelyje ir augsim sveiki. pas daktare begt neskubu, dar luktelsiu iki kitos savaites.
Arsua32
Pirma karta apsilankiau pas gydytoja 6 savaiciu, t.y po 2 savaiciu, kai nepasirode mm tongue.gif
Guoda
Norėčiau Jūsų paklausti, jei testas rodo, kad esi nėščia, ar gali iš karto registruotis pas ginekologę, ar vis tik reikia pirma eiti pas šeimos gydytoją, kad ji duotų siuntimą?
Liusii
QUOTE(Guoda @ 2007 11 05, 18:19)
Norėčiau Jūsų paklausti, jei testas rodo, kad esi nėščia, ar gali iš karto registruotis pas ginekologę, ar vis tik reikia pirma eiti pas šeimos gydytoją, kad ji duotų siuntimą?
*

as ejau tiesiai pas ginekologe, nes ka tau gali pasakyti seimos gydytoja? ir visa nestuma eini juk pas ginekologe.
RVJ
Geriausia lankytis pas tokią ginekologę, kuri vėliau galės priimti jūsų gimdymą. Todėl iš anksto reikia gerai pasvarstyti ir tinkamai pasirinkti.
Klepesova
Aš apsilankiau 8-10 savaitę (tiksliai kiek savaičių man iki pat nėštumo pabaigos gydytojai negalėjo pasakyti- net konsiliumą sukvietę buvo- susiginčijo... lotuliukas.gif kai man anot mano ginekologės buvo 38- jie nustatė: 35 blink.gif - bet galiausiai nusileido mano gydytojai)

Dėl ginekologo- taip smagu kai priima tas pats kuris ir prižiūri- tačiau realybė tokia, pačios pasiskaitykit- prižiūri- susitaria- ir bac- negali... o tada nestuke.gif ištinka isterija.
Astoma
QUOTE(RVJ @ 2007 11 06, 00:02)
Geriausia lankytis pas tokią ginekologę, kuri vėliau galės priimti jūsų gimdymą. Todėl iš anksto reikia gerai pasvarstyti ir tinkamai pasirinkti.
*

drinks_cheers.gif
RVJ
QUOTE(Klepesova @ 2007 11 06, 00:01)
...
Dėl ginekologo- taip smagu kai priima tas pats kuris ir prižiūri- tačiau realybė tokia, pačios pasiskaitykit- prižiūri- susitaria- ir bac- negali... o tada  nestuke.gif  ištinka isterija.
*

Tai nėra dažni atvejai. Nėštumo metu tokius momentus su gydytoju taip pat reikia aptarti, jei negalėtų atvykti į gimdymą, ar neatsilieptų telefonu ir kokį variantą turėtumėte pasirinkti.
O šiaip, jei lankausi nėštumo metu toje gydymo įstaigoje, kurioje gimdysi, yra daug privalumų: apsipranti su aplinka, apsipranti su personalu, daug geriau jautiesi psichologiškai, susipažįsti su ligoninės tradicijomis ir gydytojas, kuris stebi jus viso nėštumo metu turi tikrai daugiau patirties ir žinių nei poliklinikos ginekologė, kuri nepriiminėja gimdymų, ar šeimos gydytoja. Vėliau gali apsilankyti gimdymo palatose, tiesiogiai išsiaiškinti dėl visokiausių neaiškumų, ar abejonių.
Aišku, tai yra pasirinkimo laisvė, turint savo motyvaciją, bei siekiant vienokių ar kitokių privalumų ir į tai žiūrint labai atsakingai, globaliai ir į ateitį, kad galbūt, dar reikės nekartą čia lankytis.
Kuo geriausios sėkmės, tinkamo pasirinkimo linkiu visoms!
artita
kai tik pamačiau II juosteles, kitą dieną pasiskambinau gydytojai, buvo kažkur 4,5 sava, sakė aukit stiprėkit ir pasirodysit 7 sav, tada kai atėjau tik tyrimus atliko, o tada išsiprašiau echo, tai pamačiau mažą mažą taškeliuką thumbup.gif
*Indrute*
QUOTE(Egzo @ 2007 11 05, 14:00)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  mirksiukas.gif  ta pati ir mano situacija. Ilgaji savaitgali pradziuginio ilgai laukti II.  wub.gif  dziaugiuosi tyliai ir tikiuosi kad isikursim gerai pilvelyje ir augsim sveiki. pas daktare begt neskubu, dar luktelsiu iki kitos savaites.
*

labutis,
lygiai taip pat ir man nutiko, po ilgojo savaitgalio sekmadienio ryta pasidariau testuka ir pamaciau 2 juosteles, aisku dar netikejau, ir paniskai juos dariau, bet dabar jau pradejau patiketi, kad as laukiuosi blush2.gif , labaoi laiminga esu, bet tuo paciu ir baisu, nes visi tik sako, 3 men patys pirmi, labai jau svarbus ir labai jau atsargiai nestuke.gif. tai va mergaites manau eisiu pas dktariuka kita savaitele, nes turiu daug klausimu tongue.gif
Gal visos liepos men susitiksim gimdimo namuose biggrin.gif
Geros dienikes visom thumbup.gif
linmauric
Mane pirma kartą apžiūrėja kai buvao 7 savaičių smile.gif
Sigita23
Ejau tas pacias dienas kai tik testai parode II.
PUCA
As virs menesio nezinojau kad laukiuosi, tik itariau. Testas iki pusantro menesio rode neigiama rezultata ??? blink.gif blink.gif Net ir menesines buvo, tik labai mazos, o pilva tai skaudejo, kaip per tikra sirgima.
Bet kazkaip sirdele jaute, kad jau... nestuke.gif Tik po menesio testas pradejo rodyti labai blankia antra linija. Tada ir nuejau pas ginekologe, kuri iskart padare ultragarsa ir viska patvirtino smile.gif Pastojau irgi "nelaiku" unsure.gif Ne per ovuliacija, o iskart po menesiniu. Tai ir zinok tu zmogus, kaip ccia tas organizmas sutvarkytas biggrin.gif
miskinuke
Sveikos!

matau, gauseja nestuke.gif burys - thumbup.gif . sveikinu visas naujai suzinojusias! smile.gif
kartu atsakau i temos klausima: kai pasidarem testa ir pamatem II, palaukem dar kelias dieneles, paruosem pranesimus tevams smile.gif ir nuvaziavom "prisiduoti". pirmiausiai pasakem mano teveliams, nes norejau su mama pasitarti, pas kuri gydytoja eiti blush2.gif tad taip gavosi, kad jau 5 sav. zirniuka pirma karta matem echoskopu. beje, anksciau nelabai ir reiketu eiti, nes dar ir gydytojams buna sunkoka nustatyti... man tada ant kedes apziurejusi gine tepasake, kad is tos apziuros matyti "kad padidejusi gimda", bet tai dar nebutinai reiskia kad esu nestuke.gif tik echo patvirtino...
Žvėriukė
As pas gine keliavau, kai nestumas buvo 5 svaites ir 2 dienos. Buvau uzsirasiusi profilaktiskai apziurai, netikejau, kad pavyks per pirma planuota cikla pastot, uztai ir teko taip anksti keliaut blush2.gif
Raudonplaukė
Aš pas gyvdytoją nuėjau po trijų savaičių po ovuliacijos nes pasidariau nėštumo testą ir jis teigiamas, tai gydytoja pasakė jog jei testas teigiamas tai tikrai laukiuosi nes ir gimda pabrinkus, na ir liepė gerti folio rūgštį, labai laukiu leliuko 4u.gif
artita
QUOTE(Raudonplaukė @ 2007 11 10, 12:15)
Aš pas gyvdytoją nuėjau po trijų savaičių po ovuliacijos nes pasidariau nėštumo testą ir jis teigiamas, tai gydytoja pasakė jog jei testas teigiamas tai tikrai laukiuosi nes ir gimda pabrinkus, na ir liepė gerti folio rūgštį, labai laukiu leliuko 4u.gif
*

sveikinu thumbup.gif kiek laiko jums dabar?
pilkaake
QUOTE(miskinuke @ 2007 11 09, 11:56)
Sveikos!

matau, gauseja  nestuke.gif burys -  thumbup.gif . sveikinu visas naujai suzinojusias! smile.gif
kartu atsakau i temos klausima: kai pasidarem testa ir pamatem II, palaukem dar kelias dieneles, paruosem pranesimus tevams smile.gif ir nuvaziavom "prisiduoti". pirmiausiai pasakem mano teveliams, nes norejau su mama pasitarti, pas kuri gydytoja eiti  blush2.gif tad taip gavosi, kad jau 5 sav. zirniuka pirma karta matem echoskopu. beje, anksciau nelabai ir reiketu eiti, nes dar ir gydytojams buna sunkoka nustatyti... man tada ant kedes apziurejusi gine tepasake, kad is tos apziuros matyti "kad padidejusi gimda", bet tai dar nebutinai reiskia kad esu  nestuke.gif tik echo patvirtino...
*

Labas, na as irgi ka tik iskepta nestuke.gif siandien suzinojau... Sia savaite turiu kaip tik skambintis gydytojai del tyrimo rezultatu, tai kartu pasakysiu naujienas ir pasiklausiu, kad ateiti smile.gif
Linuxeee
Sveikutes 4u.gif

Na as tik viena diena nesulaukiau savo mm is karto sekancia diena testuka nusipirkau, na, pasidariau ir jis teigiamas buvo. Na ka, ta pacia diena pasiskambinau gydytojai ir uzsirasiau. Kita diena nuejau patikrino, sako na dar nelabai kas matosi, gimda padidejusi bet nestumo taip ir nepatvirtino (echo nedare) po keliu sav vel nuejau, paziurejo ant kedes ir patvirtino tada kad nestuke.gif jau 7sav rolleyes.gif
artita
QUOTE(pilkaake @ 2007 11 11, 19:32)
Labas, na as irgi ka tik iskepta  nestuke.gif siandien suzinojau... Sia savaite turiu kaip tik skambintis gydytojai del tyrimo rezultatu, tai kartu pasakysiu naujienas ir pasiklausiu, kad ateiti  smile.gif
*

thumbup.gif bigsmile.gif sveikinuuuuuuu thumbup.gif
Soterija
O as nulekiau pas gydytoja iskart kai tik pasidariau testa ir buvo II, bet kadangi nebuvom tikri kiek laiko as nescia - tai daktare patare palaukti ir nelisti ten - netrukdyti isitvirtinimo procesui ir pan. - apytiksliais paskaiciavimais (musu su daktare) ji paskyre ateiti kai bus 7 savaites smile.gif ir kai nuejome kai mums turejo buti 7 savaites pasirode, kad mums jau 10 sav. thumbup.gif Tai buvo smagu buvo suzinoti kokie mes jau dideli ir pamatyti labai aiskiai leliuka su visom rankytem kojytem ir t.t. smile.gif jau tikra zmogeliuka, o ne tik zirniuka smile.gif thumbup.gif As apsiverkaiu vyras irgi visas susijaudines ziurejom i monitoriu ir negalejom patiketi savo laime thumbup.gif
Linkiu visom tai patirti smile.gif thumbup.gif
prekestolen
mane pirmąkart apžiūrėjo 7 sav.
Planuotas leliukas buvo, tai toliau gėriau folinę rūgštį ir laukiau pilvuko didėjimo... nestuke.gif
jurgalu
Aš tai manau, kad per anksti eiti nėra prasmės, o pagal medicininę literatūrą - svarbiausia suspėti iki 12-os savaitės. Idealiausia,k atseit, 7-8-9 savaitėmis, nes tada tiksliai gali nustatyti gimdymo datą ir pan. Man asmeniškai pavyks nueiti tik šią savaitę (jei kokia savaite anksčiau būtų pavykę, būtų idealu), taip jau išėjo.... smile.gif
Anafora
QUOTE(dije @ 2007 11 12, 14:30)
mane pirmąkart apžiūrėjo 7 sav.
Planuotas leliukas buvo, tai toliau gėriau folinę rūgštį ir laukiau  pilvuko didėjimo... nestuke.gif
*

Lygiai taip pat drinks_cheers.gif
lauriukass
sveikutes, na as ir naujoji nestuke.gif pries savaitele pasidariau testuka ir jis teigiamas biggrin.gif tik labai jau idomu kiek laiko mano pilvukui...tai vakar buvau nulekus pas gydytoja, tai pagal menesines paskaiciavos 6-7savaites, liepe gert folio rugsti ir ateti kita sav echo darytis... tai labai labai laukiu.... smile.gif
Dar vis nesakom tevams laukiam echo patvirtinimo... nes vis dar bijau, o jei testas apgavo, nors tikrai zinau kad laukiuos... unsure.gif
artita
QUOTE(lauriukass @ 2007 11 14, 14:06)
sveikutes, na as ir naujoji  nestuke.gif  pries savaitele pasidariau testuka ir jis teigiamas biggrin.gif  tik labai jau idomu kiek laiko mano pilvukui...tai vakar buvau nulekus pas gydytoja, tai pagal menesines paskaiciavos 6-7savaites, liepe gert folio rugsti ir ateti kita sav echo darytis... tai labai labai laukiu.... smile.gif
Dar vis nesakom tevams laukiam echo patvirtinimo... nes vis dar bijau, o jei testas apgavo, nors tikrai zinau kad laukiuos...  unsure.gif
*

4u.gif 4u.gif sveikinimai, tik mamos širdis jaučia, kada tikrai yra kada ne mirksiukas.gif sėkmės
plynce
mane apžiūrėjo 5 savaitę ir iškart į ligoninę sad.gif, betdabar jau 17 ir viskas gerai wink.gif
-->BLOOONDINKA<--
mane tai apziurejo 8sav ir iskart echo padare, sake sveikinu turi burbuliuka 4u.gif
tai taip nuramino nors ir siurprizas buvo nestuke.gif rolleyes.gif
o mums dabar 30sav smile.gif
Inesa*
Pirmą kartą pas ginę nuejom su vyru, kai buvo 7 sav. Antrą kartą vyras ėjo su manim į echo, kai jau buvo 21 sav.Tai negalėjo atsistebėti, kad vaikiukas jau toks didelis thumbup.gif
rence*
Pas gine apsilankiau kita diena po to kai pamaciau II nestumo testuke, ty nestumas buvo 4,5sav.
Katusik
kai tik pamačiau II, nuėjau pas pirmą pasitaikiusią, kad tik patvirtintų nėštumą. tada mane tik ant kėdės žiūrėjo, bet nieko tiksliai pasakyti dar negalėjo.

po savaitės (mum buvo jau 6 sav.) nuėjau pas kitą gydytoją. ši dar kartą žiūrėjo ant kėdės ir padarė echoskopiją. nėštumas buvo patvirtintas, bet ar jis vystosi ir ar vaisius gyvas daktarė pasakyti dar negalėjo.

tad atėjau pas ją dar ir 7 sav. tada išgirdau verdiktą, kad "nėštumas gimdoje. vaikas gyvas ir gražus" thumbup.gif

dabar mano vaikinui jau 25 sav. 4u.gif
indrutee
mane abziuredavo apie 5-6sav smile.gif
vaidavel
Aš jaučiau, kad laukiuos, todėl neskubėjau thumbup.gif pagal gydytojus, reikia jiems pasirodyti iki 12 sav., o aš pasirodžiau, kai ėjo 13 sav. mirksiukas.gif dabar mums jau eina 35 sav. thumbup.gif
Mivida
Lapkricio 28 pasidariau testa, parode teigiama rezultata. Irgi pergyvenau, kada apsilankyti pas gydytoja, bet dabar paskaiciau jusu atsielipimus ir nutariau palaukti. Nes jei istiesu esu nestuke.gif tai mums tik apie 3-4 sav.
PepsIngius
o as labai bijojau, kad tik viskas butu savo vietoje, suzinojau kad laukiuosi ir po savaites apsilankiau pas ginekologe, buvo 4sav ir 3d.dabar paskyre tik sausio men
Nes-
Užsirašiau gruodžio 8d. Tada mums kaip tik bus 5 savaitės ax.gif
nakvisa
Nulekiau pas gydytoja kai buvo 5 sav,bet ji nieko neapziurejo tik paklausinejo ,surase ir viskas(cia Londono gydytojai taip dirba),uzsirasiau i privacia lietuviu klinika ir vakar jau mus apziurejo,jau maciau maziuka savo,miegojo susirietes... wub.gif visai kaip mama... mirksiukas.gif
sypsenelex
o as budama 6 savaiciu nuejau talona pasiimt, tai man gine liepe ateit tik 9 sav, tai apsilankiau kai jau buvo 9sav ir 5 dienos biggrin.gif
vivir
Niu man lapkricio 28d. net du testukai parode vaiduokliuka, mmm veluoja jau savaite, tai pas gine einu rytoj ax.gif Va tada ir paaiskes 4u.gif
Mide
aš vakar pasidariau testą, ir II.tai galvoju penjtadienį eiti pas gine.nors bus maždaug 4sav.tai gal ir neverta.pasimečiau čia jūsų paskaičius. pilvą trupurį maudžia, tai vien dėl to galvoju eiti blink.gif
Žemuogių pieva
Mane pirmakart apziurejo 6sav.
idomu
10 savaiciu blush2.gif buciau ir anksciau apsilankius pas ginekologa, bet buvau ne lietuvoj
Laukine25
o sakykit ar echoskopu nustato pastojimo diena ar nelabai? beja ir ar kraujo tyrimas nustato tikslia diena? gal kas zinot? ax.gif
artita
QUOTE(Laukine25 @ 2007 12 05, 13:46)
o sakykit ar echoskopu nustato pastojimo diena ar nelabai? beja ir ar kraujo tyrimas nustato tikslia diena? gal kas zinot?  ax.gif
*

nenustato echoskopu tikrai, tik echo parodo kiek laiko mažyliui yra, o dėl kraujo tiksliai nežinau, bet man atrodo pastojimo dienos irgi negali nustatyti, numato gimdymo datą ir tiek mirksiukas.gif
Švelnukė
mane pirmą kartą apžiūrėjo, kai žirniukui buvo 4 savaitės, ėjau todėl, kad pasidariau nėštumo testą, jis buvo teigiamas, bet buvo rusvų išskyrų, kitą rytą iškart nulėkiau pas gydytoją, ji patvirtino mano nėštumą, ir išrašė Duphaston, dabar mums jau 14 sav. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.