Sveikos,
norėjau pasiteirauti, ką daro ginekologas pirmą kartą, apžiūrėdamas nėščiąją. Žinau, kad daugelis echoskopuoja, bet mano nuomone, iki 12 savaičių nepatartina echoskopuotis. Ką turėtų atlikti gydytojas pirmąjį kartą?
Sveikos,
norėjau pasiteirauti, ką daro ginekologas pirmą kartą, apžiūrėdamas nėščiąją. Žinau, kad daugelis echoskopuoja, bet mano nuomone, iki 12 savaičių nepatartina echoskopuotis. Ką turėtų atlikti gydytojas pirmąjį kartą? QUOTE(vilnele @ 2007 08 30, 10:41) Sveikos, norėjau pasiteirauti, ką daro ginekologas pirmą kartą, apžiūrėdamas nėščiąją. Žinau, kad daugelis echoskopuoja, bet mano nuomone, iki 12 savaičių nepatartina echoskopuotis. Ką turėtų atlikti gydytojas pirmąjį kartą? pasodina ant kedes, paima tepineli, duoda siuntimus kitiems tyrimams- slapimo, kraujo. O del echo tai kaip koks gydytojas, mano tai nedare, nebent butu kokiu itarimu del gresiancio.
Sutvarko dokumentus, susipažįsta su kitų atneštų medicininių dokumentų kopijomis (ankstesni nėštumai, gimdymai, traumos ar ligos, turinčios įtakos nėštumui), taip pat reikia turėti menstruacijų kalendorių, klausia kokios kontraceptinės priemonės buvo naudotos iki nėštumo.
Akušerė atlieka svorio, pilvo apimčių matavimus, pamatuojamas kraujo spaudimas, gali paimti kraujo tyrimą, išklausomi vaiko tonusai, paima, jeigu turite atsinešusi rytinio šlapimo tyrimą. Echoskopijos tyrimas skiriamas labai individualiai, jeigu yra poreikis. Gydytojas paima tepinėlio tyrimą (gali atsiklausti kada pageidaujate ar dabar, ar antrojo apsilankymo metu), paskaičiuoja gimdymo terminą, gali pasakyti nuo kada numatomos nėštumo ir gimdymo atostogos. Dažniausiai paklausia ar yra dar kokių nors klausimų, pasako sekančio vizito laiką. QUOTE(vilnele @ 2007 08 30, 10:41) Sveikos, norėjau pasiteirauti, ką daro ginekologas pirmą kartą, apžiūrėdamas nėščiąją. Žinau, kad daugelis echoskopuoja, bet mano nuomone, iki 12 savaičių nepatartina echoskopuotis. Ką turėtų atlikti gydytojas pirmąjį kartą? PIRMA KARTAI KAI ATEJAU TAI ATSARGIAI PAKLAUSE AR DAROM ECHO, ISKLAUSINEJEO APIE VISOKIAS SIRGTAS LIGAS, PASVERE IR PRIRASE DAUG LAPELIU TYRIMAMS. ECHO VYKO SUPER TRUMPAI, NES IS KARTO TIK PALIETUS VISKA PAMATE IR TO UZTEKO, NEMANAU KAD CIA YRA KAZKOKIA ZALA. O JOKIU TEPINELIU NEDARE, APIE KT NIEKO NEKLAUSINEJO, NES ZINOJO MANO GYVENIMO BUDA, KADANGI TIK PAS JA VISADA LANKIAUSI.
O nuo kelintos savaitės daromas echoskopas iš išorės?
O ar yra būdu kitaip nei echoskopija nustayti, kad nėštumas vystosi normaliai? Kad plaka širdelė ir pan?
O kai daro echo tai viska rodo per tv. O negalima gaut kaip nors poto foto? As labai noreciau, bet turbut neimanoma...
Aišku, kad galima gauti nuotraukėlę, paprašyk savo gydytojos kai darys echoskopą ir kuo greičiau nes kaip matau jau savaitėlių nemažai turi
QUOTE(KristinaP12 @ 2007 08 30, 17:29) Aišku, kad galima gauti nuotraukėlę, paprašyk savo gydytojos kai darys echoskopą ir kuo greičiau nes kaip matau jau savaitėlių nemažai turi O tai butinai paprasysiu! Turiu tokia knygele "pirmieji mano metai" todel labai noreciau kad pirmoji leliaus nuotraukele butu dar esant pas mane
sveikos
kadangi visa nestuma praleidau ir ketinu gimdyti uzsieni, tai galiu tik pasakyti kaip cia vyksta. Is tikruju ginekologiskai cia niekas neapziuri, jokio tepinelio neima, jei pati nesiskundi. Jei viskas gerai, tai atseit nera jokio reikalo ten listi. Papildyta: QUOTE(vilnele @ 2007 08 30, 12:34) O ar yra būdu kitaip nei echoskopija nustayti, kad nėštumas vystosi normaliai? Kad plaka širdelė ir pan? tai aisku, man echo dare paskutini karta 22 sav. Ir jei viskas gerai, daugiau ir nereikia. Akusere paklauso sirdeles, paciupineja, pamatuoja ir mato, ar viskas gerai...
Man scana dare 3 kartus, tai per visus dave po 3 nuotraukytes, tik pirma karta reikejo sumoketi £5 ir viskas, per kitus nieko. Paskutinej, kur 22 sav., tai is viso taip ryskiai matosi veidukas, o pirmose, tai nelabai dar kas...O kaip Lietuvoj, moketi reikia?
QUOTE(premium @ 2007 09 05, 12:46) Man scana dare 3 kartus, tai per visus dave po 3 nuotraukytes, tik pirma karta reikejo sumoketi £5 ir viskas, per kitus nieko. Paskutinej, kur 22 sav., tai is viso taip ryskiai matosi veidukas, o pirmose, tai nelabai dar kas...O kaip Lietuvoj, moketi reikia? del mokejimo labai ivairiai ca nuo gyd priklauso ir nuo istaigos
Pagaliau siandien pamaciau savo stebukliuka!!!!
Papildyta: O echo man dare poliklinikoj, tai man moket nereikejo...
Sveikutės. Peržiūrėjau visą forumą ir, atrodo, tokios temelės neradau. Tikiuosi, kad atidžiai peržiūrėjau
Kada Jūs pirmą kartą apsilankėte pas ginekologą, kai sužinojote, kad laukiatės? Aš pasiskambinau po poros dienų užsiregistruoti, kai nėštumo testukas parodė II. Ir norėjau pas tam tikrą gydytoją. Tai sako tik lapkričio 7 dienai galiu rašyti. Ir pas kitas gydytojas jau anksčiau ne ką galiu pasiūlyti. O man dabar eina septinta savaitė, skaičiuojant pagal paskutinių mėnesinių pirmą dieną. Tai dar pasakė, kad kaip tik gerai bus tą dieną, nes jau bus 8 savaitės ir daugiau galima bus matyti ir pasakyti. Pasakiau, kad geriu folio rūgštį. Sakė gerai, daugiau kol kas nieko negerkite. O jei pasijusite blogai, pilvo skausmas, tepliojimai, vėmimai baisūs, tai iš karto skambinkite, priimsime be eilės. Tai ir laukiu. Šiaip gerai jaučiuosi, bet kartais kad ir mažiukas koks dilgtelėjimas truputį suneramina
Aš kai pamačiau II tai sekančia dieną ir nulėkiau pas daktare, tada buvo 4 savaitės, tai mane apžiūrėjo, padarė echo, bet dar nelabai kas matėsi ir viskas, paskui ėjau jau gal 9 savaičių.
sveika as nuejau 5 savaiciu tai net neziurejo tik liepe gert foline rugsti ir liepe ateit kai busiu 8 savaiciu tada apziurejo ant kedes patvirtino kad tikrai laukiuosi ir visi tirimai kurie buvo reikalingi tai tepinelis ,kraujas,slapimas,stomatologas pas seimos gydytoja o ehoskopa tai tik 16 savaiciu dare tai as privaciai dariaus 9 savaiciu kekvienas dydytojas skirtingai priziuri tai tiek sekmes
Užsiregistravau penktadieniui
As nuejau kai buvo 5 savaites, iskarto apziurejo ant kedes, dar nugazdino kad gimda didesne nei turetu buti, todel galvojau is pat pradziu kad turesiu dvynius
Aš pamačiau II brūkšniukus prieš dvi dienas, pas gydytoją eisiu rytoj
Ačiū už atsakymus
QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 10 24, 16:35) Ačiū už atsakymus Pradžioj nėštumo tai ne o kai buvo 20 savaičių tai jau ėjom kartu parodė rankyte, ir kaip plaką širdelė, vyras sakė matė, o aš tai ne
mes ejome kartu 9 sav ir 16 sav gavau nuotraukites abu kartus
Manes nei sykio dar niekas neapziurinejo ir netgi nepatvirtino, kad laukiuos. Lapkricio 13d turiu ultragarsa gaut. Viskas, jokiu kitokiu apziuru
as nuejau pirma karta kaip buvo apie 7 savaite
kadangi ejau profilaktiskai pas gyd ir dar nezinojau kad esu
Nestumas buvo 4 sav., antra kart askyre 13 sav., tai biski ilgokai laukti, sunku, tai geriau manau eiti kokia 7 sav...
Kai laukiausi pirmo vaiko, tai atėjau, kai buvo 6 sav. Tada gydytoja pasakė, kad per anksti atėjau ir liepė ateiti kai bus 8 sav.
O dabar eisiu, kai pilvūzui bus 8 sav.
as tai nulekiau kai man buvo 3-4sav
pasidariau testuka,palaukiau keturias dieneles ir nuejau..
Aš pirmą kart nuėjau, kai pagal mėnesinės jau turėjo būti 11 sav., bet padarius echo. paaiškėjo kad yra tik 4 sav.
As pas gydytoja apsilankiau, kai nestumas buvo 5 sav. buvau pasidarius testa, teigiamas buvo, bet keliu savaiciu nestumas nezinojau kol nepadare echoskopijos. vyra vesdavaus tik kai zinodavau, kad echoskopija darys, taip nemaciau reikalo jo ten vest
O as tik uzvakar pirma karta nuejau, nors mums jau 11 savaiciu, bet jauciausi gerai todel ir nejau, nes labai nemegstu tos smagiosios kedes - lektuvelio
Padare echoskopa, tik kai echoskopavo labai gailejausi, kad vyro nebuvo salia, bet kai gydytoja dave nuotraukele labai nudziugau, kad ir mamai ir vyrui nu zodziu visiems parodysim koks musu stebuklelis
as tai pirma kart pas gydytoja apsilankaiu kai pilvukui buvo 8 savaiteles, buciau anksciau nuejus bet reikejo palaukt eiles
Sveikutės
Pirmą kartą lankiausi jau šiek tiek palaukusi, kokią 7-8 savaitėlę. Tada jau leliukas būna savo vietelėje, o ir širdelė jau plaka. O vyrą vedžiausi sekantį kartą. Todėl, kad pats norėjo, o ne šiaip, kad temptis
Aš pirmą kartą ėjau 8 savaitę- iš pradžių net nesiregistravau, o kai paskambinau, nudžiugau, kad tik tą savaitę ir galiu patekti
su pirmu tai iskart po teigiamo testuko nuskubejau. Su antru tai planavau eiti tik kokiu 10-11 savaiciu, bet taip gavosi, kad netiketai talonas rytdienai pasitaike, tai teko apsilankyti 7 savaiciu.
QUOTE(a-katyte @ 2007 10 23, 19:08) sveika as nuejau 5 savaiciu tai net neziurejo tik liepe gert foline rugsti ir liepe ateit kai busiu 8 savaiciu tada apziurejo ant kedes patvirtino kad tikrai laukiuosi ir visi tirimai kurie buvo reikalingi tai tepinelis ,kraujas,slapimas,stomatologas pas seimos gydytoja o ehoskopa tai tik 16 savaiciu dare tai as privaciai dariaus 9 savaiciu kekvienas dydytojas skirtingai priziuri tai tiek sekmes o pas stomatologa irgi eiti reikia? kazkaip esu girdejus, kad negalima nestumo metu QUOTE(tragedija @ 2007 10 27, 13:38) Odontologo konsultacija privaloma nėštumo metu- paprastai pradžioje, iki/apie 12 savaitės. Girdėjai tikriausiai, kad paprastai netaiso dantų, jei nėra labai rimtų bėdų, nes nuskausminimas nelabai gerai
labai faina temele
as pries pora dieneliu pamaciau II ir irgi planaau kuo greiciau pas gyd. nubegti, bet paskaicius jusu zinutes, supratau, kad vertetu palaukti 7-8 sav, tai taip ir padarysiu
5 savaičių buvau, dar nieko nematė
As pirma karta nuejau budama 7 savaites
Pirmą kartą nuėjau kai buvo 7 sav.Jau matėsi plakanti širdelė
As buvau kai buvo 5 sav. gyditoja net neziurejo tik pasake gerti vitaminus nescioms ir daugiau vit E (turetu buti 100 mg i diena) o folio rugsties turi buti apie 800 mgm. Dar liepe gerti "Varerodix" tuom dienom kai turetu buti mmm, po 1-2 tab. pries miega.
Pasake ateiti kai bus 10 sav. .... oi laukiu nesulaikiu
as tai nuejau pas gn gal kokiu 4sav, konsultacijai, tai nieko ir neziurejo, liepe ateit 11sav, tada visus tyr ir echo darys , bet kaip ilgai laukti
As pirma karta nuejau apie 11 savaite, gerai jauciausi tai nebuvo reikalo skubeti.
QUOTE(Šunvyšnė @ 2007 10 24, 16:35) Ačiū už atsakymus As ejau po savaites ar poros nuo dziugios zinios, paziurejo echo ir liepe ateiti po savaites, kad pasiziureti ar gemaliukas tikrai vystosi. Tai ta laukimo sav. pasinervavom, o kai nuejau pasake, kad viskas gerai Na pirmus kartelius namanau, kad verta vestis vyrus, juk ten tik gemaliukas, mazas rutuliukas, dar net nesimato nei sirdeles, nei rankyciu , nei kojyciu. Manau verta vestis kai jau pilvelio gyventojas buna didesnis, kai pradeda spurdeti
Ejau tik pamacius II, tiesiog norejosi isitikinti jog viskas tvarkoje. Nustate, kad man 4 sav. ir 1 diena. Puslyte yra gimdoje. Sekantis vizitas po keliu savaiciu
|