Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų nekankina mėšlungis?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
Atisa
Sveikos nestuke.gif ,
Norėjau paklausti, ar jūsų kartais nekankina mėšlungio skausmai? verysad.gif kol nebuvau nestuke.gif , nežinojau, ką reiškia šitas jausmas, o dabar bijau naktimis užmigt, nes vis "sutraukia" dešinę koją cray.gif ir ojoj kaip skauda bash.gif
geriu Magni, bet nepadeda schmoll.gif
Gal turit kokiu kitu budu?
ajuka
sveika,

na patart negaliu, bet man per praeita nestuma kazkur nuo 18 sav irgi trauke, geriau magni kazkiek padedavo, bet vis vien iki pat nestumo pabaigos budavo naktimis... mano gine sake, kad nescioms normalu tai.
faustluk
Kankina kankina. Bet gine mane buvau jau gal 17 sav. ispejus, kad taip buna. Geriu 2 tabl. KA-ZN-MG
Arsua32
Budavo ir labai skausmingi, kojas net pora dienu po to skaudedavo doh.gif Bet veliau praejo bigsmile.gif
*Frezija*
Man irgi kojas traukia, nor dar tik nėštumo pradžia blink.gif , nusipirkau magnį.
giedrute25
Mane ir kankina geriu magni bet nelabai padeda schmoll.gif
Čičila
Merginos, skaitau, kad daugelis magni geriat. Tai cia papildomai pie vitaminu, ar nevartojat vitaminu nesciosioms? g.gif Vaistineje man sake, kad mangnio siuo atveju negalima, nes kojas sutraukia ne nuo magnio, o nuo gelezies trukumo, jei teisingai supratau g.gif Patare toliau naudoti vitaminus, valgyti daugiau burokeliu ir daugiau judeti... Dar pasikonsultuosiu su gydytoja g.gif
Nexta
man kiekviena nakty traukdavo meslungis....bet gine israse rusisku vitaminu...i ju sudety ieina kalcis, magnis, ir dar kazkas..tai as egriu vakare pries miega 3 tabletes ir man labai jis padeda smile.gif thumbup.gif
gluosnelė
Man irgi labai traukdavo mėšlungis, tai gerdavau magnį, valgiau varškę ir pieną, nes ir nuo kalcio trūkumo traukia. Kažkas rašė apie burokėlius dėl geležies, tai manau irgi geras dalykas. Vitaminuose nėščiosioms tam tikrais momentais gali kažkokių medžiagų neužtekti, tai tenka pavartot papildomai. dabar man pvz pasireiškė kalio trūkumas. doh.gif
brilly
Oj ir man teko pajust koks "malonus" sitas jausmas blink.gif cry.gif Anksciau niekada netraukdavo koju, tai jau buvau bepradedanti dziaugtis, kad man ir toliau taip seksis yess.gif Ir se tau kad nori... doh.gif Reikes jau ir man visokiu vitaminu pradet gert ax.gif
davule
pasiskundziau savo ginei, kad traukia, nors geriu Mg 350 ir Ca 500, tai sake kai labai traukia Ca doze padvigubinti
zipzip
man taip pat naktimis kojas skauda, nors irgi Mg geriu unsure.gif tik va pastebejau, kad padeda pasivaiksciojimai rolleyes.gif na bent jau man, kai per diena kelias valandas kur nors vaikstau, tai naktis buna daug ramesne thumbup.gif
Ginta28
QUOTE(zipzip @ 2007 09 02, 14:26)
man taip pat naktimis kojas skauda, nors irgi Mg geriu  unsure.gif  tik va pastebejau, kad padeda pasivaiksciojimai  rolleyes.gif  na bent jau man, kai per diena kelias valandas kur nors vaikstau, tai naktis buna daug ramesne  thumbup.gif
*

Man paskauda ryte, bet skustis labai negaliu, nes tik 2 kartus tikrai tikrai labai skaudejo. Pasivaiksciojimas tikrai padeda ir man, ir dar dusas saltas pakaitom su karstu mirksiukas.gif
lili*
Rašoma, kad kojų mėšlungis antro trimestro "džiaugsmas" doh.gif . man irgi traukdavo, tai ginė liepė magnio B6 gerti, atrodo padėjo ( 3 kartus tfu tfu tfu ), bet poveikis pasireiškė po poros savaičių ir dar viena nestuke.gif pasidalino patirtim kaip išvengti mėšlungio, žodžiu reikai daryti tokį pratimuką,kai jau pajunti,kad koją truks mėšlungis tai reikai pėdą greitai lenkti į save, man padada išvengti nežmoniško skausma smile.gif . Na tikiuosi supratot , ką čia prirašiau blush2.gif
brilly
Man gine israse vitaminu pagert, o kai pasakiau, kad kartais pakankina meslungis, tai liepe pagert ir magnio B6. Tikiuosi, jie pades 4u.gif

O kaip jums, kurios vartojat magni B6, ar padeda? ax.gif
triule
nei magnio, nei gelezies gert negaliu schmoll.gif , nepernesu-pykina, bloga,silpna geriau mineralinis (ne mineralizuotas) vanduo.
Liutuka
Man irgi tas pats... Bijau ryte pasirąžyti g.gif Nes kai sutraukia blauzdą, tai visa dieną tą koją skauda... Ir mg ir geležį geriu. Ir daug kalcio iš produktų gaunu. Nieks nepadeda... verysad.gif
Bevardė pilis
o jūs nieko nesate girdėjusios apie tai, kad į nėštumo pabaigą magnio geriau nebegert - kad gimdymo metu kaklelis lengvai atsidarinėtų. Aš vat irgi dar geriu Mg, Ca, Zn, nu bet gal jau nutraukti reikia? Šiaip kią savaitę pas gine einu, tai būtinai paklausiu g.gif Sveikatytės visoms 4u.gif
ramyra
QUOTE(brilly @ 2007 09 06, 18:41)
Man gine israse vitaminu pagert, o kai pasakiau, kad kartais pakankina meslungis, tai liepe pagert ir magnio B6. Tikiuosi, jie pades 4u.gif

O kaip jums, kurios vartojat magni B6, ar padeda? ax.gif
*

as irgi geriu mg +B6. pries tai geriau tuos miltukus mg diasporal, bet gine patare mg+B6. Geriau 2 tab per diena, jauciu didinsiu iki3. Nes sia nakti jau trauke koja doh.gif net ryte atsikelus skaudejo........
Žanė
Jei geriate Mg+B6 ir paprastus vitaminus atsargiai su Vit.B dozem! Pasiskaitykite ant pakuočių kokios ten dozės, kad neviršytumėte B vitamino dienos normos, nes tai nėštukei labai negerai. Dėl šventos ramybės pristabdykite multi vitaminų (ar nėštukių vitaminų) gėrimą.
Čia aprašyti pratimai tikrai labai geri, kai reikia lenkti pačią pėdą į save. Lenkite su ranka kuo stipriau ir stenkites tą lenkimą išlaužti kuo arčiau kulno. Šitaip nuimsite blužnies traukimą. O visokiu "baleto" padėčių stenkitės vengti - provokuojate mėšlungi 4u.gif
noanoa

QUOTE(Čičila @ 2007 09 01, 12:23)
Merginos, skaitau, kad daugelis magni geriat. Tai cia papildomai pie vitaminu, ar nevartojat vitaminu nesciosioms?  g.gif  Vaistineje man sake, kad mangnio siuo atveju negalima, nes kojas sutraukia ne nuo magnio, o nuo gelezies trukumo, jei teisingai supratau  g.gif Patare toliau naudoti vitaminus, valgyti daugiau burokeliu ir daugiau judeti... Dar pasikonsultuosiu su gydytoja  g.gif
*

Man padejo MAGNIS su vit.B6.Po 3tabletes dienoj.Kartu su vit.nesciosioms bei paskutiniais menesiais dar ir gelezi geriau.
zuikyte
Mane irgi kamuoja tos pačios bėdos ax.gif Geriu Magni, tai kažkiek pagerėjo, bet visiškai to traukimo nenuėmė rolleyes.gif
Lipgirl
Pastebejau, kad jei vakare ilgiau "pabaliavoju" - (buvo cia ir vestuves, ir gimtadienis), tai butinai ryte sutraukia. Matyt nereikia dabar raumenu perkraut ir laiku eiti miegot mastau.gif
Katusik
mane mešlungis iki nėštumo labai vargindavo
būdavo, kad vienu metu abiejų kojų pirštus pradedavo riesti...
oj, nesaldu man tada buvo...
kai pastojau - viskas biškį aprimo, bet vis tiek kartais jaučiu, kaip kojos raumenys "spazmuoja".
ginė liepė gerti magnio diasporalį, kad tad mešlungis nepersiduotų į gimdą.
geriu.
bet ar pagerėjo, dar nepastebėjau
Lipgirl
Siandien pasinaudojau patarimu uzlenkti peda pajutus prasidedanti meslungi. Taip nustebau - kaip ranka nueme thumbup.gif . Dabar ir taip turiu gerti vaistu, todel nenorejau papildomai nieko vartoti, net magnio.
BusyBee
Man irgi sutraukia, bet ne koja, o kojos pirstus ziauriai istempia doh.gif Bet vakar klausiau daktro, tai kazkaip nelabai jis susidomejo ir net vaistu jokiu neskyre. Na gal kaip nors ishgyvensiu. Pasimasazuoju as kai sutraukia ir praeina skausmeliai cool.gif
triule
QUOTE(lili78 @ 2007 09 05, 21:59)
Rašoma, kad kojų mėšlungis antro trimestro "džiaugsmas"  doh.gif . man irgi traukdavo, tai ginė liepė magnio  B6 gerti, atrodo  padėjo ( 3 kartus tfu tfu tfu ), bet poveikis pasireiškė po poros savaičių ir dar viena  nestuke.gif pasidalino patirtim kaip išvengti mėšlungio, žodžiu reikai daryti tokį pratimuką,kai jau pajunti,kad koją truks mėšlungis tai reikai pėdą greitai lenkti į save, man padada išvengti nežmoniško skausma[/B]  smile.gif . Na tikiuosi supratot , ką čia prirašiau  blush2.gif
*

labai labai aciu thumbup.gif po tokio uzlenkimo ne karto nesutrauke thumbup.gif neitiketina
Pūkuota
QUOTE(Lipgirl @ 2007 09 25, 15:22)
Pastebejau, kad jei vakare ilgiau "pabaliavoju" - (buvo cia ir vestuves, ir gimtadienis), tai butinai ryte sutraukia. Matyt nereikia dabar raumenu perkraut ir laiku eiti miegot  mastau.gif
*

Kartais bet greitai praeina nors juokiu maisto papildu negeriu
Unknown member
Mano meslungis toks, kad nakti asaromis apsipylusi pabundu ir jokie lankstymai ar masaziukai nepadeda. Daktare pasiule magni gert, bet kad as turbut jau net slapinuosi grynu magniu - tiek jo isgeriu! doh.gif Tiesiog susitaikiau su tuo, kaip su privalomu nestumo atributu...
Aero
Antram trimestre pabusdavau nakti ir verkiau, tiesiog klykiau is skausmo tada vyras pradedavo masazuoti kojas, nors man skaudfedavo jei prisiliesdavo magnis irgi nelabai padedavo o treciam trimestre viskas dingo prasidejo kiti nemalonumai biggrin.gif
sayonara2
QUOTE(Paulita @ 2007 10 16, 10:19)
Mano meslungis toks, kad nakti asaromis apsipylusi pabundu ir jokie lankstymai ar masaziukai nepadeda. Daktare pasiule magni gert, bet kad as turbut jau net slapinuosi grynu magniu - tiek jo isgeriu!  doh.gif  Tiesiog susitaikiau su tuo, kaip su privalomu nestumo atributu...
*

ir man tas pats,ir ne tik nakti,bet ir diena ,o po vakar net iki dabar skausmas nepraejes cry.gif
*coliukeee*
labutis, oi as ana nakti tai kaip sokau, abi kojas is kart. ir lenk nelenkus prie abieju nespeju verysad.gif skausmas nerealus, dar siandien tik koja ne taip pastatau ir skauda... oi vargelis...
NIDA
Su meslungiu ir man problemos buvo. Naktim pabusdavau verkdama is skausmo. Jokie lankstymai nepadedavo. Daktare liepe gerti kalci ir magni. Padeda 4u.gif Jau seniai pamirsau kas tas meslungis (tfu tfu tfu,kad tik neprisisnekeciau..)
Kerala
Ir mane kankina meslungis,viena kart padeda lenkimai,kita kart -ne,kartais padeda koju gale pasidejus kruva pagalviu,tai greit uzsikeliu,tai nustoja traukt,sako reik suvalgyt banana kaip meslungi sutraukia,bet ne jaugi laikysi tuos vaisius prie lovos,gydytoja patare kaip uzeina uzdet slapia skuduriuka...As tai vis neatrandu ,kuris visa laik man padetu,kiekviena kart skirtingai.. 4u.gif Bet cia joki paildomu vitaminu neliepe gert,kaip tik sako negalima blink.gif ir suprask doh.gif
logika
mane kankina mėšlungis ir geriu magnį rolleyes.gif
ireneri
ir man buvo, ir l. baisus. kad net rekiau. Kojas ir as uzlenkineju, man tada toks noras tiesiog kojas lenkt, ir lyg greiciau praeina.
padidinau magnio doze ir tokiu stipriu nera, o nestipruzs tai jau tegu. Galima gyvent smile.gifsmile.gif
gievka
mane irgi vis dazniau naktimis aplanko meslungis... doh.gif ir dazniausiai vis ta pacia koja sutraukia.... g.gif bet pradedu trinti ir praeina, nu bet jausmas tai ne koks verysad.gif
Ievuzhe
Man dabar jau 25 nestumo savaite ir rytais meslungis blauzdose tampa nebepakenciamas. Su pirmu vaikuciu taip baisiai nebuvo. Geriu magni ir gelezi, nes kraujo tyrimai parode, kad ju truksta. Reikes pabandyt ta pratima padaryt ryte, gal pades:) Nes kartais taip sutraukia, kad nebegaliu ir atsikelti.
Mrs Freken Bok
Mane kankindavo meslungis pries gera menesi gal net daugiau, uj vargelis buvo, o skausmas. pasinaudojau patarimu peda lennkti i save meslungio metu- tikrai nuima. paskutiniu metu jau senokai buvo tfu tfu tfu mirksiukas.gif
another
QUOTE(Paulita @ 2007 10 16, 09:19)
Mano meslungis toks, kad nakti asaromis apsipylusi pabundu ir jokie lankstymai ar masaziukai nepadeda. Daktare pasiule magni gert, bet kad as turbut jau net slapinuosi grynu magniu - tiek jo isgeriu!  doh.gif  Tiesiog susitaikiau su tuo, kaip su privalomu nestumo atributu...
*

Aš pati irgi neatsilenkčiau schmoll.gif Nes tam, kad atleistų, koja turi būti tiesi, tai visada žadinu vyrą- pirmą kartą paprašiau pamasažuoti, nes pabudusi iš miego nesupratau, kad čia mėšlungis doh.gif Gerai, kad jis iškart suprato ir atlenkė pėdą thumbup.gif Vyras (jis buvęs sportininkas) liepė daryti pratimus, kad tvirtinčiau blauzdos raumenį ir rečiau sutraukinėtų, tai šiek tiek padeda, žinoma, kartu geriu ir magnį. Šią savaitę vieną dieną neišgėriau, tai po poros dienų vėl pabudau iš skausmo doh.gif Bet jei anksčiau tą blauzdą, kurią sutraukė, skaudėdavo dar kelias dienas (pasėdėjusi negalėdavau paeiti, nes raumuo įsitempęs), tai dabar atleido ir pamiršau- vėliau jokių skausmų nebėra thumbup.gif Vadinasi, pratimai veikia bigsmile.gif
Boružėle
Man irgi vis rytais sutraukia desines kojos blauzdos raumeni. Geriu nesciosios vitaminus ir kol geriu magni papildomai, tol nieko, tik nustoju ir vel pradeda traukti. Nesuprantu net ka daryti ? unsure.gif Kazkaip bijau to magnio ir perdozuoti ax.gif
Pusele_
nuo mėšlungio geriu magnį, labai padeda, jei koją sutraukia lenkiu pėdą į save, o neištempiu kaip balerina smile.gif
saldikle
man niekada netraukdavo meslungio, bet pries pora savaiciu prasidejo verysad.gif ,nuejau pas gine ji man israse magnio ir viskas kaip ir pasibaige, tikiuosi nebepasikartos sitas skausmas....
Soterija
QUOTE(Raimute444 @ 2007 11 10, 16:50)
man niekada netraukdavo meslungio, bet pries pora savaiciu prasidejo verysad.gif ,nuejau pas gine ji man israse magnio ir viskas kaip ir pasibaige, tikiuosi nebepasikartos sitas skausmas....
*

Man anksciau kazkada (kai dar nebuvau nescia) buvo prasideje naktiniai meslungiai, tuomet magnis padejo - 100proc.
Dabar va mums jau tuoj prasides 19savaite ir si sestadieni apturejau naktini malonu, pabudau nakti nuo meslungio skausmo..... Bet kaltinu galbut tai, kad nuejau miegoti tik 4 ryto, nes baliukas buvo, tai gal del to - palauksiu dar - jei nesikartos, tai nekisiu i save magnio, o jei kartosis tada konsultuosiuos su gydytoja, nes magni is tikro galima gerti iki kazkurio ten menesio tik, treciam trimestre girdejau, kad jo negali gerti....Sekmes visoms kovoj su meslungiu 4u.gif
*Jūratė*
Mane šita problema irgi kankino,bet ačiū dievui viskas jau į pabaigą ,lygtai ir problemų mažėja... nestuke.gif
janina***
sveikos busimos mamytes!!!! 4u.gif 4u.gif

mane ir kai laukiaus koju meslungis labai vargino, bet drauge patare Magne 24 nusipirkt, nes jai labai padedavo ir istikruju pagelbejo sis preparatas, thumbup.gif siulau ir jums pabandyt, jis su melisa, raminanciai veika ir koju meslungio nebus, ir siaip nerima, nervinguma mazina, tai manau irgi visoms ne naujiena biggrin.gif nestuke.gif

sekmes mamytes!!! 4u.gif
Wirga
QUOTE(janina*** @ 2007 12 06, 18:51)
sveikos busimos mamytes!!!! 4u.gif  4u.gif
mane ir kai laukiaus koju meslungis labai vargino, bet drauge patare Magne 24 nusipirkt, nes jai labai padedavo ir istikruju pagelbejo sis preparatas, thumbup.gif  siulau ir jums pabandyt, jis su melisa, raminanciai veika ir koju meslungio nebus, ir siaip nerima, nervinguma mazina, tai  manau irgi visoms ne naujiena biggrin.gif  nestuke.gif
sekmes mamytes!!! 4u.gif
*

sveikos!

as ir kai laukiaus si magni gerdavau, man ir jis padedavo gerai jaustis 4u.gif ir meslungio nebudavo ir ramiai issimiegodavau mirksiukas.gif
noraxxx
Mane irgi kankina meslungis, ypac nakti kai staigiai istiesinu koja, sutraukia zveriskai, pastebejau kad ta pacia koja sutraukia, plius netgi diena raumenys yra labiau isitempe, negu kitos kojos, keista g.gif as Ca ir Mg geriu, palengvejimo nejauciu.. schmoll.gif
*indruliukas*
sveikos!! rolleyes.gif

as ir kai laukiausi Magne 24 gerdavau, man jis labai patikdavo ir meslungio koju nebudavo ir kazkaip raminanciai veikdavo blink.gif , man labai patiko thumbup.gif
vaidavel
Kankindavo tuomet, kai gerdavau tik vitaminus nėščiosioms Prenatal, bet kai naudodavau papildomai Magnesium Diasporal, mėšlungis nepasirodydavo... bigsmile.gif mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.