Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Taisyklingas kvėpavimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2
denala
4u.gif na va, taip jau atsitiko, kad paskutinį trimestrą dėl gresiančio priešlaikinio gimdymo mano kelionės apsiribojo namais, tad apie jokius kursus negalėjo būti nei kalbos. o dabar jau sunerimau, juk beveik nieko nežinau apie patį gimdymą, labiausiai aktualu kvėpavimo būdai įvairiais gimdymo etapais, na, kad palengvintų sarėmius ar būtų lengviau nestumiant praleisti stangą, kad išvengti plyšimo. gal galit, lankiusios kursus, nors kažką aprašyti, kad bent teorinių žinių turėčiau 4u.gif
Margareta
kvepavimas turetu buti krutine. ikvepi per nosi ir iskvepi per burna 2 kart ilgiau nei ikvepiai. svarbu atpalaiduoti lupas ispuciant. jei nori stumti o dar neleidzia gyd. tai reikia tuo momentu kai norisi stumti kvepuoti kaip suniukiui karsta diena biggrin.gif lekuoti kitaip tariat.
denala
4u.gif na, aciu, kazka panasaus ir buvau girdejusi, bet dabar tai tikrai zinosiu smile.gif
Kucheriashka
Per patį gimdymą tau viską sakys gydytoja arba akušerė ką daryti ir kaip kvėpuoti,Tai kad nepergyvenk,kad nelankei jokių pamokėlių smile.gif
denala
QUOTE(olicka @ 2007 05 05, 18:14)
Per patį gimdymą tau viską sakys gydytoja arba akušerė ką daryti ir kaip kvėpuoti,Tai kad nepergyvenk,kad nelankei jokių pamokėlių smile.gif
*

4u.gif na, bet jau geriau pati jausiuos, kai nors ka zinosiu smile.gif

Sveikinu sulaukus mazutes lelytes smile.gif
Kucheriashka
QUOTE(denala @ 2007 05 05, 22:41)
4u.gif na, bet jau geriau pati jausiuos, kai nors ka zinosiu smile.gif

Sveikinu sulaukus mazutes lelytes smile.gif
*

Ačiū už sveikinimus 4u.gif
Saulės pūga
Pamokėles lankiau nėštumo pradžioje (kažkur apie 2 mėn.), tai be abejo, nėštumo pabaigoje buvau viską pamiršusi. Ir tiesą sakant, nieko prisiminti nereikėjo. Kūnas pats žinojo ką daryti. O kai labai norėdavosi nekvėpuoti, prisimindavau, kad mažuliui reikia deguonies ir vėl "lekuodavau". Atsiranda kažkoks 6 jausmas, kažkoks žinojimas...
Lapyna
QUOTE(denala @ 2007 05 04, 12:26)
4u.gif  na va, taip jau atsitiko, kad paskutinį trimestrą dėl gresiančio priešlaikinio gimdymo mano kelionės apsiribojo namais, tad apie jokius kursus negalėjo būti nei kalbos. o dabar jau sunerimau, juk beveik nieko nežinau apie patį gimdymą, labiausiai aktualu kvėpavimo būdai įvairiais gimdymo etapais, na, kad palengvintų sarėmius ar būtų lengviau nestumiant praleisti stangą, kad išvengti plyšimo. gal galit, lankiusios kursus, nors kažką aprašyti, kad bent teorinių žinių turėčiau  4u.gif

Man gimdant trečiąjį, gale buvo labai stiprūs ir skausmingi sąrėmiai, turbūt dėl to, kad gimdymas buvo iššauktas hormoninių žvakučių pagalba (buvo jau 2 savaitės po termino). Tai sąrėmių metu iškvėpdavau baubdama kaip jautis, na, tokiu maksimaliai žemu balsu. Girdėjau, kad šaižus rėkimas netinka, nes tai nepadeda kaklelio atsidarymui. Rezultatas: paskutiniai 3 cm atsidarė per kokius 8 sąrėmius. Žinoma, gimdant pirmą vaiką viskas vyksta lėčiau, bet svarbu neužspausti "antro galo". Kaip geriau kvėpuoti, pajusi pati arba akušerė patars.

Stangų metu, kai nori sušvelninti stūmimą, gali arba kvėpuoti stipriai iškvėpdama, arba rėkti - svarbu nestumti per stipriai tuo momentu, kai gimsta plačiausia vaiko galvytės dalis.
raskila3171
Aš ir nelankiau jokių kursų nes mūsų mieste jų nėra.,o artėja gimdymas,.taip norėtūsi viską žinoti bet... g.gif .,jei dar kas ką naujo pasakytumėt apie gimdymą,kvėpavimą būčiau dėkinga mirksiukas.gif
reida
As irgi nemokejau kviepuoti nei su pirmuoju vaikuciu, nei su antruojau. Bet per antra gimdyma akusere pasake, kad ikvepti per nosi iskvepti per burna.
Ir istikruju labai padeda, skausmas tikrai mazesnis, kai saremis uzeina. Tik kai smarkus saremis uzeina reikia greitai ir daznai, bent as taip dariau ir man padejo.
raskila3171
Ačiū labai nestuke.gif .,na matysim kaip ten bus ax.gif
linukse
o aš atrodo žinojau kaip reike kvėpuoti buvau išsiklausinėjus,o kaip reikėjo tai iš to skausmo nalabai kas ten gavosi schmoll.gif dariau jau kas šovė į galvą blush2.gif smile.gif
gluosnelė
Sveikos. Pasidalinkite patirtimi apie kvėpavimą gimdant. Aopie tai daug kalbama, bet norėčiau žinoti kuo jis ypatingas. Kaip, kiek , kada įkvėpti, iškvėpti ir panašiai.
Pas mus nėščiųjų mokyklėlių nėra, tai pasimokyti neteko.
vejaliene
aš irgi norėčiau daugiau sužinot apie kvėpavimą. tik kad girdjau kas lanke kursus, gimdymo metu vistiek viską pamiršo.
Andraja
Kvepuoti reikia taip pat kaip ir sportuojant: per nosi ikvepti per burna iskvepti. Kuo giliau, kad kunas gautu kuo daugiau deguonies. As taip ir kvepavau kol skausmai neuzeidavo doh.gif Per juos ir kvepuoti neistengdavau doh.gif
jbs
Tikrai akusere pamokys gimdymo metu.
erikiuxxx
QUOTE(jbs @ 2007 09 02, 14:39)
Tikrai akusere pamokys gimdymo metu.
*

aaha svarbiausia klausyti akuseres mirksiukas.gif
jbs
QUOTE(erikiuxxx @ 2007 09 02, 20:15)
aaha svarbiausia klausyti akuseres mirksiukas.gif
*

Nors mano gimdyma prieme akuseris vyras, bet galiu pasakyt tik tiek: klausiau jo labai atidziai. Dariau viska, kaip liepe (ir kvepavimas, ir stumimas, ir t.t.) ir galiu pasidziaugti, kad pagimdziau be plysimu, be kirpimu, be siuvinejimu. Jei klausysit, kas jums sakoma ir darysit taip, kaip sakoma, tikrai pagimdysit lengviau ir greiciau, ir po gimdymo jausites geriau. As jauciausi puikiai. Tiesa sakant, jokiu nemaloniu pojuciu "ten" po gimdymo nejauciau.
rsaulyte
mes cia suomijoj klausem apie tuos kvepavimus smile.gif
atgyvena cia, pasirodo.. niekas apie tai nekalba ir nemoko.
sake man, tu tik normaliai kvepuok, ir viskas bus gerai.
jbs
QUOTE(rsaulyte @ 2007 09 06, 21:32)
mes cia suomijoj klausem apie tuos kvepavimus smile.gif
atgyvena cia, pasirodo.. niekas apie tai nekalba ir nemoko.
sake man, tu tik normaliai kvepuok, ir viskas bus gerai.
*

Is savo patirties galiu pasayt, kad tikrai ne nesamone. Kol kvepavau bet kaip (o tai dazniausiai baigdavosi kvepavimo sulaikymu), tol is tiesu saremiai buvoilgesni ir skausmingesni. Kai akuseris pamoke kaip kvepuot, saremiai praeidavo greiciau ir ne tokie skausmingi.
rsaulyte
QUOTE(jbs @ 2007 09 07, 17:03)
Is savo patirties galiu pasayt, kad tikrai ne nesamone. Kol kvepavau bet kaip (o tai dazniausiai baigdavosi kvepavimo sulaikymu), tol is tiesu saremiai buvoilgesni ir skausmingesni. Kai akuseris pamoke kaip kvepuot, saremiai praeidavo greiciau ir ne tokie skausmingi.
*

nesakau, kad nesamone.
tik cia nebuvo kam pamokinti.
Mazius_
sutinku, kad reikia klausyt akušerių, o jei ji nieko nesako, po sąrėmio pati paklausk.
man viską sakė, tik prieš pat stangas likus kokiai val. pradėjau belekaip kvėpuot ir galva susisuko, vos nenukritau, po to paklausiau, tai akušerė sakė taip: kad ir kaip būtų sunku reikia įkvėpti pro nosį, o iškvėpt kaip tik nori. nes jei per burną įkvėpsi, gauni per daug neguonies, tada atsidaro plaučiai per daug ir gaunasi hiperventeliacija, o tai sukelia galvos svaigimą. taip sakė galima ir apalpti.
gluosnelė
Na , kadangi jau pati pagimdžiau, tai pati mir atsakysiu į savo klausimą. Prasidėjus spirmiems sąrėmiukams akušerės išsiklausinėjau visko visko. Taip kvėpavimas per nosi iškvėpimas per burną man labai palengvino skausmus. Kai labai suskaudus pamiršdavau, tai pati sau garsiai aiškinau: "kvėpuok, kvėpuok, neisterikuok, bet kvėpuok!" lotuliukas.gif
vaivos juosta
QUOTE(selestė @ 2007 09 11, 14:12)
garsiai aiškinau: "kvėpuok, kvėpuok, neisterikuok, bet kvėpuok!" lotuliukas.gif
*

Panašiai kaip filmuose ir serialuose lotuliukas.gif .
viskas_bus_gerai_:)
QUOTE(selestė @ 2007 09 11, 14:12)
Na , kadangi jau pati pagimdžiau, tai pati mir atsakysiu į savo klausimą. Prasidėjus spirmiems sąrėmiukams akušerės išsiklausinėjau visko visko. Taip kvėpavimas per nosi iškvėpimas per burną man labai palengvino skausmus. Kai labai suskaudus pamiršdavau, tai pati sau garsiai aiškinau: "kvėpuok, kvėpuok, neisterikuok, bet kvėpuok!" lotuliukas.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif gimdant apie save tikriausiai visokiu perliuku gali atrasti. O kaip jus, mamos, naturaliai kvepuojat - krutine ar pilvu? As tai pilvuku blush2.gif
saliamute
is savo patirties galiu pasakyt, kad kvepavimas tikrai padeda.per saremius svarbiausia ne panikuoti ir nerekti,o stengtis "iskvepuoti" skausma (trumpas ikvepimas ir ilgas iskvepimas), o tarp saremiu kuo giliau kvepuojant gauti daug deguonies,kurio taip reikia vaikeliui,kad gimtu stiprus ir nepriduses. pries gimdyma lankiau jogos uzsiemimus,tikrai praverte ten igyta kvepavimo praktika,saremius istveriau be jokio nuskausminimo,ir mazyle gime stipri,ta pacia sekunde garsiai suriko,ir po 6 minuciu jau zinde kruti,dar net nenukirpus virksteles!
deluxe
Ar sumazino skausma taisyklingas kvepavimas? tikriausiai taip. Ikvepi pro nosi (tik ne i krutine, o i pilvo sriti) ir iskvepi bro burna. Bent tikrai zinau, kad tai vienintelis dalykas i kuri galima sukoncentruoti demesi ir nepradeti panikuoti ,blaskytis ir siaip daryti visokias nesamones, kurios gali pakenkti vaikeliui. Tik kvepavimas mane isgelbejo nuo isprotejimo nuo skausmo. Ir zinoma, visada klausytis akuseres, kuri atlieka svarbu vaidmeni gimdymo metu.
Visoms sekmes smile.gif
jurgitazi
visas pamokas pamirsau kai ju reikejo bigsmile.gif
Jazza
Oi, apie tai, kaip reikia kvėpuoti per gimdymą labai domėjausi... Žinojau tikrai laabai daug. Pagimdžiau taip ir nepajutusi rimtesnio skausmo... Bet ar čia kuo nors dėtas kvėpavimas - nesu tikra g.gif Didžiąją dalį sąrėmių pramiegojau blush2.gif na, o kai reikėjo - kvėpavau kaip išprotėjus, žinojau, kad mano mažyliui labai reikia deguonies ir kaip įmanydama stengiausi jam padėti. Rezultatas 10 balų pagal APGAR.
O dėl to, kad pamiršit viską, kai reikės, tai nesijaudinkit. Akušerė tikrai viską primins, paaiškins, parodys 4u.gif
Jura_j
Pries pirma gimdyma ir kursuose buvau ir namuose pilvu kvepavau, bet.. Saremiu metu, kai tik bandydavau taisyklingai i pilvo sriti ikvepti, tai toooks skausmelis buvo, kad visus saremius "praleidau" sulaikydama kvapa.. Gal kazka ne taip dariau? Va ir dabar galvoju, kaip cia reiks "prakvepuoti" g.gif
renius
LABAI TEISINGAI SUPERMAMYTES RASO..... thumbup.gif AS IRGI PRIES GIMDYMA BUVAU PRISIKALUSIUSI,PRISIZIURESJUSI,PRISISKAICIUSI...KAIP KVEPUOTI IR T.T..............GIMDYMO METU BANDZIAU TAI IGYVENDINTI.....IR ZINOMA SVARBAIUSIA NEPANIKUOTI, O STENGTIS RAMIAI KVEPUOTI ............... IRLAUKTI STEBUKLO KURIS RUOSIASI ATEITI I PASAULELI...
jurabalta
Nemokejau kvepuot taisyklingai ir nemoku, o vis tiek pagimdziau ax.gif
mafiene
Greitu laiku ir mus aplankys stebuklelis wub.gif pradejau klausineti draugiu del kvepavimo gimdymo metu, viena patare, kita sake klausyti akuseres, nes ji viska paaiskina ir parodo, tik nereikia panikuoti doh.gif
Sioje temuteje radau patarimu, tad manau nebus problemu thumbup.gif
Filomena S
Lankiausi gimdymo kursuose kartu su vyru, suėjus 30 neštumo savaičių. Kai jau iki gimdymo liko mažiau nei 20 dienų, pradėjau vėl visą literatūrą skaityti. Jaudulys daro savo, kuo arčiau gimdymas - tuo labiau jaudiniesi ir pamiršti viską.

Kvėpuoti mus mokino, taip kaip čia rašo mamos. O kvėpuoti taisyklingai labai svarbu, dėl Jūsų kūdikėlio. Sąrėmio metu sulaikius kvėpavimą, sutrinka ir Jūsų mažylio kvėpavimas (O jis oro gauna per virštelėje esantį kraują). Taisyklingas kvėpavimas sumažina skausmą mamai ir pačiam vaikui, nes sąrėmio metu jis yra spaudžiamas gimdos raumenų. O ką jau kalbėti apie pridusimus...
Kaip viena mama čia rašė, spiegimąir klykimą, geriau iškeisti į riaumojimą... Neprisimenu kaip ten akušerė aiškino, bet žemas garsas eina per klubus, todėl tai kažką skatina... Gal kas papildysit smile.gif Beje spiegimas ir klykimas leistinas tik jau stūmimo metu, kada lieka sunkiausias darbas, tuo metu jau sulaikomas kvėpavimas...

Akušerė tikrai primins, nes kaip matot ir skaičiau ir lankiausi - o jau nepamenu ax.gif
ddd
QUOTE(Filomena S @ 2009 01 19, 00:12)
Beje spiegimas ir klykimas leistinas tik jau stūmimo metu, kada lieka sunkiausias darbas, tuo metu jau sulaikomas kvėpavimas...
*

Stumimo metu kaip tik klykimas neleidziamas. Kai vienu metu jau nepakeliau skausmo, tai atsiklausiau gydytojo, ar galima rekti blink.gif . Sake dabar gali, bet kai jau busi ant gimdymo stalo, jokiu budu. Ten jau reik susikaupt ir visas jegas atiduoti stumimui.
alize
svarbiausia isvis nenustot kvepuot, kad vaikas deguonies gautu, o tai man kai uzspazmuodavo, tai isitempdavau, oro itraukus, o kad kvepuot apskritai, tai jau tik akusere primindavo lotuliukas.gif
VilijaVVK
na netrukus ir man teks tas malonumas, butinai kai tik jau turesiu patirties pasidalinsiu smile.gif
Jura_j
Pamirsau parasyti, kad per antraji gimdyma puikiausiai sekesi kvepuoti, matyt ivaldziau technika biggrin.gif O is tikruju tai labai aciu ragnez ir Natukei 4u.gif Skaiciau ju postus apie kvepavima, pabandziau ir man pavyko.
Keja
As Semetos kursuose kvepuoti mokinausi vyras taip pat 4u.gif Tik kai reikejo viska pakartoti gimdykloje zinios kazkur dingo uz 20km nuo skausmo tongue.gif
Per saremius kvepuoti taisiklingai man nepavyko, bet per stangas klausiau akuseres kaip kareivis, po gimdymo ji mane ir pagyre ir plysti neteko mirksiukas.gif
kutuce
Kai gimdžiau pirmąjį tai buvo labai seniai, kaip kvėpuot pradėjo mokinti jau ant gimdymo stalo per pačias stangas ir nieko - pagimdžiau. AQle stumdama galvojau, negalėjot man ankščiau paaiškint kaip ten reikės kvėpuoti, ar dabar laikas mokinti smile.gif
oksike
Mielosios mamytes, gal as cia ne i tema, bet noreciau pasiprasyti patarimu. Mano nestumas eina i pabaiga, bet gimdymo baime tokia didziule nusakyti neimanoma, as nebijau skausmo, bet budas kuriuo vaikelis ateina i si pasauli mane tiesiog paniskai gasdina, visa savo nestuma nieko neveikaiu kaip tik skaiciau specialias akuserines knygas, (tik tam kad galeciau issisukti nuo vaginalinio gimdymo) gyvenu UK, cia deja pasirinkti negalima. Prisigalvodavau ivairiu negalavimu kad tik paskirtu planini cezari, bet deja nieko, tikriausei jau visus imanomus budus ismeginau, meginau save drasinti susipazindama su ivairiauseis gimdymo budais, kvepavimo technikomis, nuskausminamaisiais, ir tt, Niekas nepadeda, esu labai principynga ir uzsispyrus, bijau kad jai gyditojai nereguos taip kaip as noriu paprascaiusei iseisiu is lygonines, matau gimdyma kaip siaubyngai zeminanti ir slykstu dalyka todel patikekit nepabugciau gimdyti viena kur nors laukuose, (geriau jau mirti vienai). Zinau gali nuskambeti beproto savanaudiskai, ir atrodyti kad visiskai negalvoju apie savo maziuka, bet ne tiesa, as myliu savo kudikeli, bet nemanau kad po naturalaus gimdymo sugebesiu i save pazvelgti kaip anksciau.Gal kas jautesi panasei? gal yra kazkokiu budu kaip atsikratyti tos baimes ar nenoro? ar manot kad man geriausei butu kreiptis pas psichologus? nebezinau ko griebtis, zinau kelio atgal nera, bet kad tik nepridaryciau zalos sau ir savo vaikuciui, juk vis dar ieskau budu kaip issisukti nuo gimdymo, kartais pati bijau kad rasiu kazka,padekit prasau.
mafiene
QUOTE(oksike @ 2009 02 20, 14:04)
Mielosios mamytes, gal as cia ne i tema, bet noreciau pasiprasyti patarimu. Mano nestumas eina i pabaiga, bet gimdymo baime tokia didziule nusakyti neimanoma, as nebijau skausmo, bet budas kuriuo vaikelis ateina i si pasauli mane tiesiog paniskai gasdina...
*

Nemanau, kad reiktu taip bijoti naturalaus gimdymo, juk tukstanciai moteru pagimdo ir nieko ax.gif bijant skausmo yra priemoniu jam sumazinti ir pan.
Mes taip pat jau ruosiames stebuklelio atejimui, kamuoja visokios mintys, kas, kaip, ar labai skaudes, bet labiausiai rupinuosi to mazojo stebuklelio sveikatele ir sekmingu atejimu i si pasauli nestuke.gif wub.gif zinoma su profesionaliu gydytoju pagalba smile.gif

Kudykio gimimas - didelis STEBUKLAS, bent jau mums, nes jo ilgai laukeme wub.gif ir gimdymas nera jau toks slykstus procesas, tiesiog tai vienas is moters privalumu !!!! pagimdyti gyvybe wub.gif

Juk nezinai, koks bus gimdymas, tai gali trukti tik kelias valandas ir ant ranku jau supsi maza zmogiuka wub.gif
Zinoma gali pasikonsultuoti su psichologu, rasite priezasti del ko taip nenori naturalaus gimdymo ir bus tikrai lengviau 4u.gif

SEKMES 4u.gif
Apsimetele
QUOTE(oksike @ 2009 02 20, 14:04)
Mielosios mamytes, gal as cia ne i tema, bet noreciau pasiprasyti patarimu.
*

as manau, kad normalu yra bijoti gimdymo... Taip pat manau, kad atejus laikui visgi susiimsi i rankas ir viskas baigsis puikiai mirksiukas.gif rasai, kad pats gimdymas tau negrazus, man irgi toks buvo ir MB manau irgi taip atrode... bet jis toks yra kai ji stebi ar isivaizduoji is sono. Pamatysi, kai ateis tas laikas, tikrai viskas dings, tiesiog pamatysi kokie stebuklai su tavim darosi, kaip tavo kunas ruosiasi paleisti i pasauli nauja gyvybe... Gydytojai tau tik pades, patikek, o laukuose tu to viena nepadarysi smile.gif mano savijauta buvo panasi i taviske (tik cezerio as tuo labiau nenorejau...), bet atejus laikui vis galvodavau kad gimdymas yra mano kaip moters pareiga, jis yra naturalus ir ypatingas procesas. Dziaukis tuo, kas su tavim vyksta, nes tai tik irodo, kokia nepakartojama esi, kai gali suteikti naujam zmogui gyvybe smile.gif
areida
labai svarbu kvepuoti ismokti ax.gif as tai visa nestuma praktikavausi ir padejo labai..tikrai!!!manau be to nebuciau iskentejusi blush2.gif
Eripa
Man tai nelabai išėjo kvėpuoti pagal visas rekomendacijas, kvėpavau greitai greitai...stengdavausi kuo greičiau prisikvėpuoti, nes per sąrėmius užgniauždavo kvapą biggrin.gif
skorpea
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 07, 19:05)
dauno sindromu susilaukia moterys, laikancios save ypac protingomis, aukstinancios prota... dazniausiai pagimdo moterys vyresnio amziaus... jos jau tokios protingos, kad neturetu gimdyti vaiku  doh.gif
*

o as nelankiau jokiu kursu bet daktare daug padejo ir parode kaip kvepuot ax.gif nu tu cia ir pasakej..... schmoll.gif
Vijoka
Ir aš pamokėlių nelankiau,bet prieš pat gimdymą daktarė pademonstravo, kaip reiktų kvėpuoti
zzzizzzi
ejau i kursu, zinojau kaip kvepuoti, bet kazkaip visai nesiseke. nu ne iki kvepavimo man tada buvo. tik per pati gimdyma sientiek isejo, nes nebuvo jis skausmingas, o be to gavau duju. nu visai patiko apsvaigusiai but, tai kvepavau blush2.gif
˜“ª¤Julija¤ª“I
Sąrėmį reikia prakvėpuoti, tada vaikas gauna dėguonies daugiau, nes sąrėmis tai mėšlungis, tai reiškia suspaudžią vaikutį pilvukė, kraujas turi gauti dėguonies ,kuo greičiau ir daugiau gaus tuo bus lengviau ir jums, ir vaikučiui ax.gif Lėtai įkvėpi ir iškvėpi tol, kol nesibaigs sąrėmis. O per stangas gydytoja pasakys kada ir kaip kvėpuoti. Tarp stangų - greitai kaip šuniukas ax.gif
atyv
Mes irgi su MB laukiam ateinat mazojo stebuklelio, kuo arciau ta svente, tuo daugiau stengiuosi suzinoti. Aciu uz Jusu komentarus 4u.gif Kazkodel paskaicius juos jauciuosi drasiau ax.gif ir galinti ir pati pagimdyti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.