Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Suakmenejantis" pilvukas - kas tai?!
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
nuke
Sveikos!
31 savaite gydytoja pasake, kad vaikutis nusileides per zhemai ir perspejo, kad jei prasides reguliarus pilvo sukietejimas ir skaudes pilvo apachia - nedelsiant skambinchiau! ohmy.gif Vakar vakare pilvas tikrai dazhnai kietejo (gal 7 kartus per kokias 3 val., pasidaro toks kaip akmenu prikrautas!), bet nieko neskaudejo, tad gydytojai neskambinau (be to, buvo labai velu). shiryt viskas OK ;D, bet vis tiek neramu. Papasakokit prashau, ar ir jums panashiai buna (budavo) ir ar tai tikrai pavojinga, ar tai tik Brekstono Hikso susitraukimai , kurie yra normalu? ???
Kuzia
  Visada geriau gydytojai pasirodyt be reikalo, negu po viskam grauztis, kad nepasirodei. Patarciau pasiskambint ir pasakyt kaip buvo. Gydytoja pasakys ka daryti.
Ramune
Sveika, Nuke,

pilvo sukietejimas yra nekas kita kaip saremis. Tai toks jausmas, kai pilva tiesiog suspaudzia meslungis, tiesiog isryskeja kurioj vietoj gimda, nes ji pasidaro tokia kieta ir labai lengvai apciuopiama. O kaip mano ginekologe sake, saremis ir yra ne kas kita kaip meslungis, tik cia traukiamas ne vienas, o kokia simtas raumenu vienu metu ohmy.gif, todel skausmas didelis, bet neilgas, cia jau motinele gamta pasirupino ;D
Saremiai tokiu nestumo metu buvo ir man, sake kad tai yra normalu, tipo organizmas ruosiasi ateinaciam gimdymui. Man jie budavo, jei per diena pavargdavau, ilgiau ant koju isstovedavau ar po ilgesnes nei 5 valandu keliones masina. Bet gydytojau patarciau paskambinti ir pasirodyti, nes maza ka...... geriau jau gydytoja patrukdyti vakare (ypac jei jis sake skambinti), nei paskui gailetis....... Na, bet tikiuosi tau gailetis nereiks, viskas bus OK biggrin.gif wink.gif
Board
Greiciausiai tai paruosiamieji saremiai. Man pilvas toks kietas budavo, kad vyras juokaudavo jog galeciau vinis kalt su pilvu. :-/  Bandyt neteko, ir kitoms nesiulau wink.gif
Jei prasides reguliarus susitraukinejimia (tarp saremiu bus vienodas laiko tarpas) tada jau vertetu sunerimt, ir ne tik gydytojai paskambint, o ir nuvaziuot pas ja (ji).
Saugokis: daugiau ilsekis, nes kitaip gali ir nesulaukt tu 37 savaiciu po kuriu nori pagimdyt.
Kriaka
Ir man taip kart nuo karto būna :-/.........atrodo, kad lėliukas stipriai apačią spaustų.Vis pamirštu gydytojai pasakyti ???. Bet panašu,kad rytoj reikės specialiai nueiti ir pasisakyti.
Gudra
Temoje 'Ar tai gimdymo pradzia' yra ir apie sukamenejancius pilvukus  ;D

Siaip jau tai paruosiamieji saremiai. Jie gali vykti viso nestumo metu. Siek tiek dazniau antroje nestumo puseje.

Asmeniskai man jie budavo gana daznai. Ir gimdos kaklelis jau menesi pries gimdyma del ju buvo atsiveres iki 4 cm.
Tai tikrai nieko bloga.
Tiesiog jums saremiu pries gimdyma bus zymiai maziau ir trumpesni laika  ;D

Mano visas pirmas gimdymas uztruko nepilnas 7 val (nuo tikru saremiu pradzios iki kol jau ant ranku turejau vaikeli).

Mano stipriausias saremis tikrai nebuvo stipresnis nei kartais pasitaikantis maudimas priesh pat menesines. O gimdant ir apskritai nieko neskaudejo  ;D (o jau laukiau kada cia reikes shaukti, nes skaudes  ;) )

Linkiu visoms lengvo ir greito gimdymo  8)
renax
Tai va normalu paruosiamieji saremiai nuo 7 menesio ,tai kai pilvukas i akmenuka sukieteja ,iki to laiko nera normalu .Per didelis tonusas ,vaikui gali stigti deguonies ,isaukt prieslaikini gimdyma ( israsoma magnio terapija dazniausiai labai gerai padeda ) . Pas man jie buvo su pirmaja ,tik niekas demesio nekreipe ,gomdymas pries laikinis buvo ,nors niekas negali pasakyt kodel ,bet kaip sakoma geriau nerizikuot smile.gif
norge
Nuke, jei tau tik 31 savaite, o jau yra tokie saremiukai, tai geriau nedelsk ir sakmbink gydytojai. Jie tikrai per anksti. Greiciausiai atsipirksi "gelytem": pagersi magnio preparatus arba ligoninej kelias dieneles pagulesi, gausi magnio injekciju, stebes vaikiuka ir tave. Bet geriau tai neklausyk ne vienos is musu per daug, o skambink gydytojai wink.gif.
nuke
Tai vat ir paskambinau ;D. Liepe atvazhiuoti, nes tokie dazhni susitraukimai gali reikshti nieko gero (dabar sake, kad jei apie 5 per diena ir nereguliariai - normalu), galvojo, kad jau lasheline reikes statyti ohmy.gif. Apzhiurejo - viskas gerai ;D!
Ir vaikutis jau nebe taip zhemai, nes mazhiau lakstau, nebesimankshtinu (po vandens aerobikos irgi buvo tokie susitraukimai ir net pilvo apazhia skaudejo!), guliu po dubeniu pagalve pasidejus. Neidomu taip, bet ka darysi, kazhkaip nesinori bedos prisishaukti wink.gif. Zhodzhiu mano pastangos nenuejo perniek ;D. Tik kazhkaip per savaite sugebejau beveik 2 kg. priaugti (bent taip svarstykles shiandien parode ohmy.gif) ir nesuprantu kaip ir ish kur tas svoris?! Valgau tiek pat. Negi tik del to, kad mazhiau aktyvumo, daugiau gulejimo?!  ???

Zhodzhiu visada geriau paskambinti daktariukui - del shventos ramybes wink.gif.
MAMA2T&T
Kai tik paskaiciau tavo pasisakyma, tai iskart supratau, kad tau nieko blogo, tik Brekstono Hikso susitraukimai. Kai laukiausi dukros, jie prasidejo net apie kokia 20savaite. Is pradziu net nesupratau, kas cia darosi blink.gif Viskas buvo gerai, dukra gime tik 6dienom anksciau.

Si karta as maziau tu Brekstono Hikso susitraukimu jauciu. Jau 28savaite, o ju kaip dar ir nebuta...

As kiek zinau, tie Brekstono Hikso susitraukimai tera gimdos "mokymasis" atlikti darba. O darbo gimdymo metu tikrai buna rolleyes.gif
1111
Nuo septinto menesiuko man irgi buvo tiekie "bajeriukai" rolleyes.gif Kaip tik tuo metu kai prasidejo pas mama (o ji medike) sveciavausi, na tai ka sako -jei nenori anksciau laiko pagimdyti tai stai "vaistukai" ir pastato brendzio butelaiti tongue.gif Po saukstuka kai tik suriecia ir isgeri. Pradzioj tai ir dariau-po saukstuka-kol galiausiai perejau prie kakliuko laugh.gif (vyras ciut is koju neisvirto vaizdeli toki pamates biggrin.gif ohmy.gif ) bet zaibiskai padedavo-tik jokiu budu nepadaugint blink.gif
Beje ir pas Semeta ta bajeri esu girdejusi
zutkis
Man iki gimdymo,ta prasme iki 40 savaiciu tik 13 dienu beliko. Susitraukimai prasidejo apie puse neshtumo laiko, tuo metu pagulde. palashino magni i vena ir praejo. O nuo 29 savaites nuolat prasidejo. Tai geriau gynipral, valerijono shaknu tokia shlykshchia arbata. Dabar jau nieko nebegeriu, tegu tik greichiau pasirodo lelius rolleyes.gif
vaidaj
QUOTE (zutkis @ 2004 01 19, 16:06)
Man iki gimdymo,ta prasme iki 40 savaiciu tik 13 dienu beliko. Susitraukimai prasidejo apie puse neshtumo laiko, tuo metu pagulde. palashino magni i vena ir praejo. O nuo 29 savaites nuolat prasidejo. Tai geriau gynipral, valerijono shaknu tokia shlykshchia arbata. Dabar jau nieko nebegeriu, tegu tik greichiau pasirodo lelius  rolleyes.gif

Taip ir mane "gyde" - pagr.vaistas Gynipral. Sukietejantis pilvas mane ir mano gydytoja "gasdino" nuo 32 savaites. 5d.lasino magnio laselines, o po to visgi pagulde i patologini skyriu, kur praktiskai gulejau ir auginau savo "puza". Toks pilvelio sukietejimas, jei dar anksti gimdyti, rimtas signalas, kad reikia kreiptis i gydytoja. Nes kitaip gresia prieslaikinis gimdymas. As savo princese siaip ne taip "islaikiau" 38,5 savaites smile.gif
Uksi
Mano pilvelis taip pat nuolatos sukietedavo i nestumo pabaiga. Gydytoja taip pat gasdino prieslaikiniu gimdymu. O kai atejo laikas gimdyti (mazdaug nuo 8 men., pasak gyd. jau gelejau gimdyti, vaikelis buvo pilnai isnesiotas) paaiskejo kad gimdos kaklelis visiskai uzsidares, susiraukslejes ir t.t. zodziu, jokiu sansu kad pagimdysiu pati. Pagimdziau viena diena pries laika ir be jokiu skatinanciu ar cezariu, kaip buvo pranasauta....
vaidaj
O mano kaklelis pradejo "bludyti" nuo 32 savaites (cia per mano antra nestuma) Jau tada jis buvo 1 cm atviras. O kai atejau 35 savaiciu pasitikrint - visi 3 cm. Bet tai suzinojau, kai gulejau ant gimdymo stalo ir laukiau "storumo pabaigos" ir kalbejausi su gydytoja. Ji pasake, jog anksciau (zymiai anksciau) cituoju: "tokioms ponioms, kaip as - kaklelius uzsiudavo". TAd kai atvaziavau gimdyt - buvo jau 5 cm prasidare. Na, po poros valandu ir pagimdziau.
jaunute
O man jau 37 savaite ryt prasideda. Meciau visus magnius i sona ir lauksiu jau kada lelius belsis. Tiesa gimda pradejo dazniau kieteti, cia turbut, kad magnio nebegeriu blink.gif Manu lialius irgi anksti nusileido - apie 33 savaite ir nebepakilo, bet as tik ir dziaugiuosi (dabar, nes tada buvau issigandus), kuo greiciau nusileido, tuo anksciau ir maziukas islys (tikiuosi). Noreciau pagimdyti kokia 38 savaite, jau taip sunku ta pilvuza nesioti pasidare sad.gif
Monikule
QUOTE (vaidaj @ 2004 01 19, 16:11)
Taip ir mane "gyde" - pagr.vaistas Gynipral. Sukietejantis pilvas mane ir mano gydytoja "gasdino" nuo 32 savaites. 5d.lasino magnio laselines, o po to visgi pagulde i patologini skyriu, kur praktiskai gulejau ir auginau savo "puza". Toks pilvelio sukietejimas, jei dar anksti gimdyti, rimtas signalas, kad reikia kreiptis i gydytoja. Nes kitaip gresia prieslaikinis gimdymas. As savo princese siaip ne taip "islaikiau" 38,5 savaites smile.gif

As saviske irgi su gynipral auginau:) ir pagimdziau 38 savaite:) beje, tai ivyko tercia diena, kai nustojau gerti ta vaista.
O geriau koki menesi, pries tai dar pora kartu patologiniam gulejau - magni leido, bet jau kai jis nebepadejo - pradejau gynipral gerti.
O pilvuks kietedavo nuolat, gydytojai vis sake - maza gimda, uz tai labai jautri.
Na, gal su antru bus lengviau:)
Saulytes mamyte
O man taip pilvas akmenejo visa nestuma dry.gif Nieko gero! Bet gydytoja prirase "Ultrogestan"(progesteron), isnesiojau iki 38 sav, ir pati nuejau planuoto gimdymo, nes geriant progesterona daznai buna pernesiojimas. Mergyte gime sveika ir gero svorio (3100g). Nereikia bijoti, bet laiku imtis priemoniu! clap.gif
Cheburashka
Man irgi pilvas labai daznai sukietedavo.Pradejo turbut nuo trecio menesio susitraukinet.Gydytoja vis gasdino,kad bus prieslaikinis gimdymas,gyde ginipraliu,nuo kurio net rankos drebedavo ir sirdis tabaluodavo,magni nuolat geriau.Mazoji gime laiku,kaip priklauso,jokio prieslaikinio nebuvo.
SuperBaba
Na o man pilvo apacioje didelis sukietejes guzas atsirasdavo ir zinot po ko??? Ogi po pasimylejimo unsure.gif
Ir nuo ko gi jis man budavo?
I daktarus nesikreipaiu huh.gif
milabra
QUOTE (PilvuLka @ 2004 01 29, 16:27)
Na o man pilvo apacioje didelis sukietejes guzas atsirasdavo ir zinot po ko??? Ogi po pasimylejimo unsure.gif

Jau tu čia atsargiai su tais mylėjimaisis - jei viskas gerai, tai gerai, o jei komplikuotas nėštumas, tai pasisaugok. Orgazmo metu labai stipriai susitraukinėja gimda ar kas ten prie jos. Taip kad...
Ir man kažkur nuo 4 mėnesio būdavo tie susitraukinėjimai ir guzėjimai. Čiulpiau tą Ginipralį be perstojo, kol viena tetukė liepė gerti konjaką...gydytoja irgi neuždraudė. Tai aš kaip mikstūrą, po šaukštą ryte išgerdavau ir nusipurtydavau. Nu ir tikrai gerokai atleido man tie kietėjimai, nebekankino taip, o po poros mėnesių ir visai liovėsi...Tai kai atėjo laikas gimdyti, vos iškrapštėm tą mano brangenybę, teko net skatinti laugh.gif
SuperBaba
QUOTE (milabra @ 2004 01 29, 19:51)
QUOTE (PilvuLka @ 2004 01 29, 16:27)

Jau tu čia atsargiai su tais mylėjimaisis - jei viskas gerai, tai gerai, o jei komplikuotas nėštumas, tai pasisaugok. Orgazmo metu labai stipriai susitraukinėja gimda ar kas ten prie jos. Taip kad...
Ir man kažkur nuo 4 mėnesio būdavo tie susitraukinėjimai ir guzėjimai. Čiulpiau tą Ginipralį be perstojo, kol viena tetukė liepė gerti konjaką...gydytoja irgi neuždraudė. Tai aš kaip mikstūrą, po šaukštą ryte išgerdavau ir nusipurtydavau. Nu ir tikrai gerokai atleido man tie kietėjimai, nebekankino taip, o po poros mėnesių ir visai liovėsi...Tai kai atėjo laikas gimdyti, vos iškrapštėm tą mano brangenybę, teko net skatinti laugh.gif

Giniprali man nuo pilvo skausmu israse gert....na , bet dabar jau nebegeriu:)

lengvute
QUOTE (zutkis @ 2004 01 19, 17:07)
geriau gynipral, valerijono shaknu tokia shlykshchia arbata.

man ko tai vaistininkė jokiu būdu nenorėjo duot valerijono šaknų, nebent melisos.
Papildyta @ [mergetime]1100594773[/mergetime]
QUOTE (zutkis @ 2004 01 19, 17:07)
geriau gynipral, valerijono shaknu tokia shlykshchia arbata.

man ko tai vaistininkė jokiu būdu nenorėjo duot valerijono šaknų, nebent melisos.
Anelija
QUOTE (Saulytes mamyte @ 2004 01 27, 16:03)
O man taip pilvas akmenejo visa nestuma dry.gif Nieko gero! Bet gydytoja prirase "Ultrogestan"(progesteron), isnesiojau iki 38 sav, ir pati nuejau planuoto gimdymo, nes geriant progesterona daznai buna pernesiojimas. Mergyte gime sveika ir gero svorio (3100g). Nereikia bijoti, bet laiku imtis priemoniu! clap.gif

Iki kiek laiko tu tuos vaistukus vartojai? Juk paprastai jie skiriami tik iki 12 savaičių.

man irgi pilvukas nuo pat pradžių akmenėja, bet gydytojai ramina, kad jei iki 10 kartų per dieną, ir jei nereguliariai, jei tam yra kažkokia paaiškinama priežastis - nori į tualetą, atsigulei arba kažkaip nelabai patogiai atsisėdai - tada nieko labai blogo. Tuo ir guodžiuosi. Geriu ir magnį, nuimą bendrą pilvo įtampą, bet apsitraukimai išlieka, tiesa iki 10 kartų per dieną.
Ir gimda jautri - vienu metu net mūsų tėvelio neprisileisdavo - jis bučiuoja pilvuką, o jis ima ir apsitraukia.
kipshiuke
O mano pilvukas tai visada kietas. Ko tik nedare - laselines lasino, vaistukus girde, bet nepadejo niekas. Tiesa, jis suminksteja tik tada, kai atsigulu. Uztenka koja ant zemes pastatyt, ir vel tas pats. Liepe i ligonine gult, na, tam, kad gulet. Neguliau: sunelis pirmokas, paciai mokslai. Sakau, gal mano toks vaiksciojimas. Pries nestuma buvau daug sportavus, pilvo presa gerai uzsikacialinus, riebaliuku ne laso, tai gal sakau del to toks kietas? Dabar mums jau 34 sav. Tuoj pradesiu egzus laikyt, aktyvi esu juodai, neturiu kada gulinet. Sakau, kaip nusiteiki, taip ir bus. O su 2.gif viskas gerai. Sako, nemaza mergyte, sirdele plaka gerai, ko dar noret? wink.gif thumbup.gif
erika9
O aš vat nejaučiu kaip man gimda susitraukinėja schmoll.gif Kad organizme kažkas netaip pasakė gydytoja per planinį patikrinimą g.gif Vienintelis požymis-skauda sėdynę, rodos, kažkas smarkiai įspyrė tongue.gif
smileja
Pilvukas kietėti, susitraukinėti pradėjo nuo 16 savaitėlės, bet labai retai, tad daktaras jokių vaistų neskyrė. Kai pas jį lankiausi 24 savaitę, apžiūrėjęs pasakė, kad gimda tonuse ir paguldė į ligoninę, o ten apžiūrėjus kita daktarė pasakė, kad kaklelis jau per 1 cm atsivėręs ir suminkštėjęs verysad.gif Taigi gavau magnio į veną, lygtai ir pagerėjo, aprimo apsitraukimai, tad po penkių dienų išleido namo. Bet po trijų dienų teko skambinti daktarei ir sakyti, kad pilvukas net iki 30 kartų per dieną sukietėdavo.. Vėl paguldė, lašino jau gynipralį, išlaikė vėl penkias dieneles ir išleido namo, nes kaklelio būklė nepakito, tik apsitraukimai nesiliovė, tad skyrė gynipralio tablečių ir liepė daugiau gulėt.. Sulaukus 33 savaičių, važiavau į Kauną pas daktarę, nes mano miesto poliklinikoj kažkaip atmestinai apžiūrėjo, o ten daktarė pasakė, kad kaklelis jau per 3 cm atsivėręs, audiniai aplink minkšti ir būtinai reikia gultis į ligoninę, kad nors kiek pristabdyt tuos gimdos apsitraukimus, nes kietėdavo iki 40 kartų per dieną tai tikrai. Taigi vėl penkias dienas gavau gynipralio, po to išleido namo, bet namie jau gulėjau sąžiningai, atsikeldavau tik į tualetą ir nusipraust, vyras valgyt į lovą nešdavo ir va šiaip ne taip sulaukėm jau 37 savaitėlių, tad jau daug ramiau, atrodo net pilvukas jau ramesnis smile.gif Oj prisikankinau su tais apsitraukimais kaip turi būt, tikiuosi kaip kompensaciją už juos "apturėsiu" lengvesnį ir greitesnį gimdymą, nes visgi kaklelis jau prasivėręs.. blush2.gif
žemuogienė
man pilvas pradėjo kietėti nuo 20 savaitės ax.gif rezultatas - trys kartai ligoninėje per likusį nėštumo laiką. nei vieną kartą nei magnis, nei gynipralis nesumažino apsitraukimų - pivas kietėdavo maždaug 5-10 kartų per valandą, kas yra dienos norma. paprasčiausia vienas gydytojas pasakė kad mano pilvo toks jautrumas ir nieko nepadarysi. pakankamai daug laiko atgulėjau, bet net gulint traukdavo pilvuką blink.gif taigi nebūtinai turi būti tiap, kaip rašoma knygose mirksiukas.gif
Ramunis
NA man taip buvo likus tik 2 dienoms iki gimdymo. 4u.gif Tai buvo paruošiamieji sąrėmiai thumbup.gif ir nieko daugiau. smile.gif
jorinde
Pradžioj nėštumo niekaip man buvo neaišku, kas per daiktas tie sukietėjimai biggrin.gif Ir netgi vėliau dar nelabai. O nuo 6 mėn. maždaug pajutau... blink.gif blink.gif jausmas tikrai nekoks. Daug kartų per dieną nekietėja, paprastai kokius 3 (retai daugiau), bet jei sukietėja - daugiau kaip valandai, ir toks nemalonus tempimas apačioje. O kietėja visada, kai daugiau pavaikštau ar pastoviu, kai bent kiek pavargstu. Priešlaikinis negresia, nes viskas gražiai uždara, o jau tuoj 34 sav., bet jei sukietėjus pilvukui nelėkčiau sėsti ar gulti... nežinau, nežinau, galimas daiktas, baigtųsi liūdnai.
Vienu žodžiu, užuojauta, mergaitės, kam taip būna daug ir dažnai, tikrai nelengvai nešiojat savo mažius.
smileja
QUOTE(žemuogienė @ 2006 02 13, 18:25)
man pilvas pradėjo kietėti nuo 20 savaitės  ax.gif  rezultatas - trys kartai ligoninėje per likusį nėštumo laiką. nei vieną kartą nei magnis, nei gynipralis nesumažino apsitraukimų - pivas kietėdavo maždaug 5-10 kartų per valandą, kas yra dienos norma. paprasčiausia vienas gydytojas pasakė kad mano pilvo toks jautrumas ir nieko nepadarysi. pakankamai daug laiko atgulėjau, bet net gulint traukdavo pilvuką  blink.gif  taigi nebūtinai turi būti tiap, kaip rašoma knygose  mirksiukas.gif
*

Man gydytoja irgi pasakė, kad galbūt mano pilvukas labai jautrus ir reaguoja į bet kokius judesius, nes apsitraukimų per dieną būdavo labai daug. Ir dabar būna, bet ne be taip baisiai į juos reaguoju, nes artėja pabaiga ax.gif Kaip ir tau, net gulint susitraukinėja, o ypač kai reikia apsiversti nuo vieno šono ant kito..

QUOTE(clio @ 2006 02 14, 13:04)
Vienu žodžiu, užuojauta, mergaitės, kam taip būna daug ir dažnai, tikrai nelengvai nešiojat savo mažius.
*

Jei ne tie apsitraukimai, ir gulėjimai ligoninėj, tai nėštumas būtų super, nei koks rėmuo mane kankina, nei kojos tinsta, tyrimai visada tik geri buvo, žodžiu galėjau džiaugtis nėštumu.. Na džiaugiuosi aišku, kad mažiuką turėsiu, bet kiek nerimo ir nervų.. verysad.gif Nelinkėčiau niekam to..
Doviljana
QUOTE(smileja @ 2006 02 15, 12:37)
Man gydytoja irgi pasakė, kad galbūt mano pilvukas labai jautrus ir reaguoja į bet kokius judesius, nes apsitraukimų per dieną būdavo labai daug. Ir dabar būna, bet ne be taip baisiai į juos reaguoju, nes artėja pabaiga ax.gif Kaip ir tau, net gulint susitraukinėja, o ypač kai reikia apsiversti nuo vieno šono ant kito..
Jei ne tie apsitraukimai, ir gulėjimai ligoninėj, tai nėštumas būtų super, nei koks rėmuo mane kankina, nei kojos tinsta, tyrimai visada tik geri buvo, žodžiu galėjau džiaugtis nėštumu.. Na džiaugiuosi aišku, kad mažiuką turėsiu, bet kiek nerimo ir nervų.. verysad.gif  Nelinkėčiau niekam to..
*

man irgi nuo nėštumo vidurio gimda vis apsitraukinėdavo, bent kelis sykius per valandą, gydytojas, skyrė vaistų, kurie mažintų tuos apsitraukimus(kaip supratau plečiančių) ir dar kažkokių, nes buvo priešlaikinio gimdymo grėsmė.
gerai, kad ligoninėj dėl to neteko gulėti nestuke.gif
bet rezultate, mano mažulė gimė savaite vėliau nei priklausė, ir būtų gimus dar vėliau, bet aš pati prašiau, kad jau skatintų gimdymą.
Mazius_
paskaičiau, ir supratau, kad man tas pats. susitraukinėt gimda pradėjo, tiksliau pastebėjau, nes jaučiu, kad galėjo ir anksčiau, nuo kokios 24 sav. o dabar tai kasdieninis dalykas, kartais būna taip įsitempęs pilvukas, kad bėgu teptis kremais, nes jaučiu kaip odą skaudą verysad.gif
kedute
sveikos busimos ir esamos mamytes, galo kas galetu man patarti, skaiciau kad gresiant prieslaikiniui gimdymui susitraukineja gimda, as nezinau ar man susitraukimai bet greiciau panasu lyg gida kazkas svelniai durstytu? gal kas zino kodel taip? labai neramu.......... ir dar del gleiviu kamscio , jau pagimdziusios sako kad jis buna tasus lyg drebuciai bet man per visa nestuma karts nuo karto pasirodo tokios isskyros lyg drebuciai ( kaip snargliukai) ju buna nedaug, kaip tai paaiskinti? beja mums 27 savaiciukes nestuke.gif
Langoza
na, nezinau ar teisingai tave supratau, bet... tie gimdos susitraukinejimai kaip man aiskino ginekologe, yra paruosiamieji saremiai. jie atsiranda,kai jau po truputeli arteja ta diena biggrin.gif
del gleiviu kamscio - na jis pas mane buvo toks kaip snargliukai. tasus.
siaip sakyciau, eik pas gydytoja, tegul apziuri, jei kyla tau tokie klausimai ir itarimai.

Sekmes!!!
liepa18
O man vakar, jau i lova atsigulus, stipriai sudure papilve,po to atlego.Bet dar pora valandu,vis didesniais tarpais ir silpnesni skausmeliai uzeidavo unsure.gif Ar cia tie netikri saremiai??? blink.gif blink.gif
Langoza
nu nzn g.gif as tiesiog jausdavau,kad tikrai kazkas ten pilvo apacioj susitraukineja
kiri111

Del gimdos apsitraukimu, tai ju gali buti iki 10kartu per diena. Jie atsiranda 24-26 nestumo savaite( neskausmingi, tik turi jaustis kaip gimda sukieteja). Tai vadinamos gimdos treniruotes. nestuke.gif

O tikri paruosiamieji saremiai atsirana 2 sav iki gimdymo. (apsitraukimo metu juntamas skausmas ir sukietejusi gimda). Taip atsitinka sumazejus progesterono kiekiui ir padidejus estrogenu kiekiui. Apsitraukimu metu gimdymas neprasideda, taciau yra ruosiamasi jam, suminksteja, prasiveria gimdos kaklelis. Naujagimis apsitraukimo momentu adaptuojasi prie laikino deguonies trukumo.
Taip jau seredyta gamtos.

Isskyru pagausejimas nestumo metu yra normalu( tik svarbu ziureti ar naetsirado nemalonus kvapas, kraujo priemaisu ar kitokiu nemaloniu jutimu). mirksiukas.gif
Artulia

O tikri paruosiamieji saremiai atsirana 2 sav iki gimdymo. (apsitraukimo metu juntamas skausmas ir sukietejusi gimda). Taip atsitinka sumazejus progesterono kiekiui ir padidejus estrogenu kiekiui. Apsitraukimu metu gimdymas neprasideda, taciau yra ruosiamasi jam, suminksteja, prasiveria gimdos kaklelis. Naujagimis apsitraukimo momentu adaptuojasi prie laikino deguonies trukumo.

As irgi kazka panasaus jauciu, bet tikrai dar nenoreciau, kad lialius gimtu taip anksti schmoll.gif (dabar dar tik 33 su puse sav.). Buna taip, kad atrodo, jog kazkaip suspaudzia pilvo apacioje, o po to vel atleidzia (tik suaimanuoju ai, ai, ai. Vyras tokiais atvejais jau zino, kas man yra, tik atsisuka paklausti : "Ir vel sueme?") Bet kas tai bebutu, tikiuosi, kad nepagimdysiu per anksti...

kiri111
QUOTE(Gytr @ 2006 05 28, 23:51)
O tikri paruosiamieji saremiai atsirana 2 sav iki gimdymo. (apsitraukimo metu juntamas skausmas ir sukietejusi gimda). Taip atsitinka sumazejus progesterono kiekiui ir padidejus estrogenu kiekiui. Apsitraukimu metu gimdymas neprasideda, taciau yra ruosiamasi jam, suminksteja, prasiveria gimdos kaklelis. Naujagimis  apsitraukimo momentu adaptuojasi prie laikino deguonies trukumo.
As irgi kazka panasaus jauciu, bet tikrai dar nenoreciau, kad lialius gimtu taip anksti schmoll.gif  (dabar dar tik 33 su puse sav.). Buna taip, kad atrodo, jog kazkaip suspaudzia pilvo apacioje, o po to vel atleidzia (tik suaimanuoju ai, ai, ai. Vyras tokiais atvejais jau zino, kas man yra, tik atsisuka paklausti : "Ir vel sueme?") Bet kas tai bebutu, tikiuosi, kad  nepagimdysiu per anksti...
*

Pavojingiau kai apsitraukimai prasideda virsutiniame gimdos segmente, o ne pilvo apacioj. Reikia skaiciuoti, kiek kartu per diena ir ar visi skausmingi. g.gif
Tik apziurejus gimdos kakleli, galima pasakyti ar gali prasideti prieslaikinis gimdymas. Jei gimda apsitraukineja, kad ir daugiau nei 10kartu per diena, bet gimdos kaklelis atitinka esama nestumo savaite(nesuriagaves), tai vadinasi jokio pavojau pagimdyt pries laika nera. cool.gif
Apsitraukimai tik rodo galima rizika prieslaikiniam gimdymui.
kedute
aciu uz komentarus, bet vistiek reiks pasikonsultuoti su ginekologu g.gif
sekmes visoms nestuke.gif
*Madmozela*
Man ir tokie simtomai jau nuo 24 savaites buvo,o dabar 36 savaites tai jau dideli susitraukimai buna,tai mano daktare liepe po 1 arbatini sauksteli 2 kartus dienoje 16.00 ir 20.00 val isgerti konjako,pageriau 5 dienas ir ramiau pasidare,susitraukia,bet ne taip smarkiai tongue.gif
liepa18
Ryt pas daktareli eisiu,prasysiu,kad nuodugniai apziuretu,nes man tie skausmingi jutimai
pries kokias keturias dienas prasidejo ir bent karta per diena uzeina unsure.gif
kedute
sveikutes mamytes ir nestuke.gif , norejau jusu visu paklausti kas jau yra gimde kaip atrodo tie parengiamiesi saremiai, daug prisiskaiciau kad nezinodamos kaip tiketis tikruju saremiu busimos mamytes dazniausiai i ligonines vaziuoja dar be reikalo, man jau 31 savaite, pasidalinkit savo patyrimu is anksto aciu 4u.gif
ketti
Tie sąrėmiai yra labai individualus dalykas... Bent jau mano atveju aš išvis nejaučiau jokių paruošiamųjų sąrėmių.. Jau buvau įsitikinusi, kad tikrai pernešiosiu, nes niekas nevyksta.. unsure.gif . Bet termino dieną šiek tiek maudė pilvą, nugarą ir staiga bats užėjo stiprus skausmas, kuris po keletos sekundžių atsileido.. Iškart supratau, kad tai tikras sąrėmis ir po jo sekė kiti reguliarūs sąrėmiai kas 3 min. Pagal viską sąrėmiai buvo tokio dažnumo ir reguliarumo, kad jau rekomenduojama vykti į ligoninę, bet man dar kažkaip buvo neįtikėtina, kad viskas taip staiga ir reguliariai prasidėjo.. Vis tik išvažiavau į ligoninę ir neapsirikau.. kažkur po 5 val jau turėjau sūnelį wub.gif
Taigi mano atveju paruošiamieji sąrėmiai buvo praktiškai nejuntami.. Na, nebent nugaros ir pilvo maudimą galima būtų priskirti prie paruošiamųjų sąrėmių, bet aš į juos kažkaip per daug nekreipiau dėmesio, nes maudė nuolat, o ne "bangomis" ir skausmas vos juntamas..
giedree_grey
man parengiamieji saremiai prasidejo mazdaug 2 savaites iki gimdymo. budavo kad 1-2 kartus per diena sutraukia pilva,nu taip sukieteja keliom sekundem ir neskausmingai.
Langoza
man kokias 3 sav iki gimdymo jau buvo tie parengiemieji saremiai. jauciau savotiskus susitraukimus pilvo apacioj. bet kai jau atejo laikas gimdymui isvis nieko beveik nejauciau. kazkoks silpnas maudimas pilvo apacioj. bet kadangi jau buvo terminas, ir dar 4 dienas velavo, tai nusprendziau del visa ko nuvykt i ligonine bent pasitikrint. o man ir pranese - vaikeli, gimdai jau biggrin.gif
giedree_grey
man skausmingu susitraukimu nebuvo,gimda susitraukinet pradejo mazdaug 2 sav iki gimdymo.taip labai nemaloniai sukietedavo ir susiraukdavo pilvukas nestuke.gif
giedree_grey
man pilvukasd kietet (parengiamieji saremiai) pradejo 2-3 sav iki gimdymo. susitraukdavo po 3-5 kartus per diena. jokio skausmo nejauciau.
Tanitaa
QUOTE(clio @ 2006 02 14, 15:04)
Pradžioj nėštumo niekaip man buvo neaišku, kas per daiktas tie sukietėjimai  biggrin.gif Ir netgi vėliau dar nelabai. O nuo 6 mėn. maždaug pajutau...  blink.gif  blink.gif jausmas tikrai nekoks. Daug kartų per dieną nekietėja, paprastai kokius 3 (retai daugiau), bet jei sukietėja - daugiau kaip valandai, ir toks nemalonus tempimas apačioje. O kietėja visada, kai daugiau pavaikštau ar pastoviu, kai bent kiek pavargstu. Priešlaikinis negresia, nes viskas gražiai uždara, o jau tuoj 34 sav., bet jei sukietėjus pilvukui nelėkčiau sėsti ar gulti... nežinau, nežinau, galimas daiktas, baigtųsi liūdnai.
*

Man labai panašiai, ir tas jausmas man visai nepatinka, darau tą patį, kai tik sukietėja, stengiuos iškart prigult. Pradžioj nėštumo grėsė persileidimas, tai ilgai nesimylėjau, o kai vėl pradėjom mylėtis, tai pirmą kartą labai sukietėjo, suskaudo unsure.gif , buvau išsigandus jau, bet dabar jau viskas gerai nestuke.gif Tik va sukietėja ji pati sau, nefaina... doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.