Prisimedziojau receptuku, lekiu ir as virtuven koki kulinarini sedevra kurti, nes namine varske jau per ilgai uzsigulejusi!
Sveikos
Perziurejus visa tema, nusprendziau seimynai iskepti spurgyciu. Stai pasigrozekit... Dekui uz receptukus. Spurgytes gavosi purios ir laaabai skanios Aciu
skanumelis, atrodo tobulai
Sveikos, perskaiciau visa tema, bet neradau, gal kas zinot plikytu spurgyciu recepteli? Mano mama kepdavo vadino prancuziskom, vienas skanumelis, bet nezinau recepto. Jos is plikytos teslos mazutes mmmm...
Vakaro gaminys varškės spurgytės, labai iškilo (formavau labai mažytes o iškilo tikrai normalios gavosi) Šaltinis AJ receptai
Gaminau iš dvigubo kiekio, nes turėjau du pakelius varškės.Pakankamai nebrangus, nuo savęs pridėjau į receptą šaukštą spirito (riebalų neprisigėrė).Dar turėjau ABrikosų ir vyšnių džemo tai puse spurgyčių su konditeriniu švirkštu jais įdariau. Rezultatas: ![]() Skanaus
Gal kas zinot tikslu recepta tu spurgu kur parduodamos PC su dzemu viduje, mano seimyna laaabai megsta jas, tik va kaina ju 0,99 lt./vnt
Mano mėgstamiausios šitos spurgos, nes paprastos
sveikutes
merginos ar skanios gaunasi Spurgos su kondensuotu pienu radau toki recepta gal kas bandete ? Spurgos su kondensuotu pienu INGREDIENTAI: 4 kiaušinių, indelio kondensuoto pieno su cukrumi, 3,5 stiklinės miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, cukraus pudros pabarstyti.
mergaites, kad riebalu netrauktu, reikia pilti degtine ar spirita?
QUOTE(Osera @ 2011 07 20, 15:47) net atsiverciau savo "kulinarijos" uzrasus paziureti ar butent pagal si recepta dariau kondensuoto pieno spurgas Papildyta: QUOTE(MEET @ 2011 07 20, 20:18) pilu degtine
Visad verdu varskes spurgas ir i alieju nepilu nieko
seimyna kerta spurgas nespejus atausti
as pilu sauksta,bet dazniausiai brendi,degtines pas mane nerasta
manau , kad tikru viskas, ir viskis, ir brendis, kas su laipsniais..bet pilti tai turbut reiketu i salta alieju?
Pasikarti norisi - viska pasigaminu: tortus, kibinus, ceburekus, duona ir t.t., bet va su spurgom niekaip nesusidraugauju
QUOTE(ra @ 2011 08 10, 21:27) mergikės, Jūs rimtai???? Visą gyvenimą tešlon pyliau...( ir šiandien kepiau....ir šiandien tešlon... jopapa... Alex, Tu čia duodi dantį išlupt, kad aliejun reikia? Visa gyvenima aliejun pilu Tik zagarelius kai verdu, tai ir i alieju, ir i tesla, ot Reikia, reikia i ta alieju. Na, nebutina, bet rekomenduotina. Pamegink ir tau pavyks
..eaaaa....
nu pagaliau ir aš prisiruošiau kepti spurgas... kaip dariau...:(kadangi reik pačiai laikytis dietos kepiau tik šeimynai t.y 1,3m sūneliui kuris suvalgė pusę spurgytės pagrindinė valgytoja 4,5 dukrytė ir vyras,. taigi kepiau
Receptukas: ingridientai 200 g (apytiksliai nes perku 900g pokus tai atmatuoju iš akies) varškės 4 šaukštai (pagal receptą) miltų bet dar 2 pridėjau 2 kiaušiniai beveik 3 šaukštai cukraus vanilės (galima be jos) šaukštelis grietinės tam kad nugesinti pusę šaukštelio sodos) aliejau kepimui ruošimas: kiaušinius su cukrumi ir vanile išplakiau, sudėjau grietinę (su nugesinta soda- tik pasirodo burbuliukai ir sudedu) tada sudedu varškę ir šakute patrinu (nes perku liesą kaip grūdeliais ) nu ir sudedu pagaliau miltus... tada imu šaukštą panardinu į aliejų kabinu pusę šaukšo (mama su arbatiniu sugeba man neišeina) ir truputuką suformuoju ir dedu į aliejų kepu kol paruduoja (pirmas išėmiau pageltusias bet jei bus per dideli rutuliukai gali būt pužžalės... išėjo 21 spurgytė mažame puodelyje tilpo lygiai po 7 kepti nes jos išsipučia...
gal kas zinot tikslu receptuka kur buna prekybos centruose tos mielines su dzemu spurgos
labas
gal kas zino kaip iskepti dideles spurgas kaip parduotuvese?domintu receptas ir visa gamybos eiga
labas
gal kas padėtų...turiu tokią keptuvę http://www.google.lt/imgres?q=donut+maker&...=1t:429,r:5,s:0 bet niekaip nerandu recepto, kuris tiktų būtent šiai keptuvei, gal kuri turite ir kepate tokias spurgytes?
o as ieskau recepto kaip iskept dideles spurgas kaip pc buna
QUOTE(Fragille @ 2012 01 19, 12:05) labas gal kas padėtų...turiu tokią keptuvę http://www.google.lt/imgres?q=donut+maker&...=1t:429,r:5,s:0 bet niekaip nerandu recepto, kuris tiktų būtent šiai keptuvei, gal kuri turite ir kepate tokias spurgytes? as kepu pagal si recepta: 260 g miltu 130 g cukraus vanilinio cukraus 0,25 litro pieno 3 kiausiniai 5 saukstai aliejaus 1 a.s. kepimo milteliu as is karto kepu is dvigubos porcijos, nes is 1 porcijos neuztenka 4 asmenu seimai pasmaguriauti QUOTE(Osera @ 2011 07 20, 16:47) sveikutes merginos ar skanios gaunasi Spurgos su kondensuotu pienu radau toki recepta gal kas bandete ? Spurgos su kondensuotu pienu INGREDIENTAI: 4 kiaušinių, indelio kondensuoto pieno su cukrumi, 3,5 stiklinės miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, cukraus pudros pabarstyti. kepiau, mums nelabai QUOTE(ruta_zalia @ 2011 08 10, 12:53) Pasikarti norisi - viska pasigaminu: tortus, kibinus, ceburekus, duona ir t.t., bet va su spurgom niekaip nesusidraugauju na negi ten taip sunku, as tai darau kaip virtiems ar keptiems varsketukams tesla - tik padarau spurgytes ir isverdu aliejuje. apytiksliai: 2 pak. varskes +/-2 kiausiniai vanilinio ir paprasto cukraus miltu norint kad labiau jaustusi varske tesla gaunasi tokia dar limpanti tai kabinu su saukstu ir paformuoju miltuotom rankom. Norint kad butu jos grazios apvalios formos ir neprigertu riebalu reik laaabai apvolioti rankomis ir padaryti apvalutes. Alkoholio nenaudoju-gaunasi super ir neprimirkusios. Jei testa dekit daugiau miltu bus miltingesnes bet gausis - kitus kartus galesit det maziau QUOTE(Kettim @ 2009 10 13, 14:37) Kepiau ir as varskines spurgytes. 300g varskes 2kiausiniai cukraus(net nezinau kiek dejau,cia pagal skoni,as dejau nemazai 2a.s vaniles ir apie 10 v.s miltu su kaupu,gal truputi daugiau 1a.s kepimo milteliu isplakiau kiausinius su cukrumi,pertryniau varske,sumaisiau su kiausinio plakiniu ir dejau miltus su kepimo milteliais. gavosi slapios,purios spurgytes.niam.... ačiū už receptuką
manau atejo ir man metas pasidalinti labai skaniu ir paprastu spurgyciu receptuku
RECEPTAS: 400 g varskes 3 st.miltu 3 kaiusiniai 1 st.cukraus 1 saukstas grietines šaukštelis sodos žiupsnelis druskos Į varske berti miltus,cukru ir žiupsneli druskos,pilti atskirai isplaktus kiausinius,deti grietine nugesinta soda.Rankomis gerai isminkyti ir formuoti mažas spurgytes.Jas leisti i jau ikaitusi alieju.Beje kai aliejus jau visiskai ikaista,sumazinu ugni minimaliai,nes jei bus per daug ikaites aliejus,spurgos greitai paruduos o vidus nesuspes iskepti,tiesiog pirma,antra spurgas tikrinu is karto,kad nebutu zalios.Isemusias spurgas dedu ant ranksluostinio popieriaus ,kad susigertu aliejaus perteklius.Is sios normos gaunasi apie 20 spurgu.Tiesa visuomet darau is dvigubos normos,nors bet kokiu atveju antrai dienai ju jau nebelieka
nu jo , rimtai, juk ne visos spurgos is varskes
pavarvinau seile, tai reikes lekti kepti spurgyciu, nors dar niekada nekepiau
Sveikos
Šiandien labai nusivyliau QUOTE(Osera @ 2011 07 20, 15:47) sveikutes merginos ar skanios gaunasi Spurgos su kondensuotu pienu radau toki recepta gal kas bandete ? Spurgos su kondensuotu pienu INGREDIENTAI: 4 kiaušinių, indelio kondensuoto pieno su cukrumi, 3,5 stiklinės miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, cukraus pudros pabarstyti. aš irgi susigundžiau, padariau ir..... kitą dieną išmečiau.. QUOTE(kriziukas @ 2012 03 29, 17:34) aš irgi susigundžiau, padariau ir..... kitą dieną išmečiau.. Su varskinem tikrai nepalyginsi, nes jos ne varskines Jei teko ismest, tai matyt padauginot miltu, kad taip sukietejo.
QUOTE(tupukas @ 2012 02 19, 17:50) manau atejo ir man metas pasidalinti labai skaniu ir paprastu spurgyciu receptuku RECEPTAS: 400 g varskes 3 st.miltu 3 kaiusiniai 1 st.cukraus 1 saukstas grietines šaukštelis sodos žiupsnelis druskos Į varske berti miltus,cukru ir žiupsneli druskos,pilti atskirai isplaktus kiausinius,deti grietine nugesinta soda.Rankomis gerai isminkyti ir formuoti mažas spurgytes.Jas leisti i jau ikaitusi alieju.Beje kai aliejus jau visiskai ikaista,sumazinu ugni minimaliai,nes jei bus per daug ikaites aliejus,spurgos greitai paruduos o vidus nesuspes iskepti,tiesiog pirma,antra spurgas tikrinu is karto,kad nebutu zalios.Isemusias spurgas dedu ant ranksluostinio popieriaus ,kad susigertu aliejaus perteklius.Is sios normos gaunasi apie 20 spurgu.Tiesa visuomet darau is dvigubos normos,nors bet kokiu atveju antrai dienai ju jau nebelieka ![]() siandien kepsiu pagal jusu recepta, butinai pranesiu kaip sekesi QUOTE(Bozenyte @ 2012 05 16, 13:01) oj tos alkanos akys, padariau 2 porcijas, tai atsibodo kept, kol visus iskepiau tai ir valgyt nesinorejo receptukas p.s. nesigavo man apvalius padaryti, labiau kvadratiniai isejo, bet pirmam kartui neblogai, skoniui nemaiso |