gal kas zinote kaip pasidziovinti krapus ? salia manes nera kur juos parduoda sviezius. turiu atsivesti is toliau, bet jie sviezi neilgai issilaiko, tenka kruva ismesti. uztai perku dziovintus, bet iseina gana brangiai, nes naudoju labai daug. gal kas zinot kaip pasidziovinti paciai ? nu jei juokingas klausimas, nesijuokit is tundros
Paskleisk plonu sluoksniu ant popieriaus ir padėk sausai - turėtų sudžiūti
Taure, siulau tau uzsisaldyti krapu. Nuplautus ir isdziuvusius supjaustyk smulkiai ir i stiklainiuka. Dek ji i saldikli - kada reik - i sriuba ar kitur, po to atgal i saldikli. Gali labai smulkiai susipjaustyt, o gi gali ir nesipjaustyt -kaip norisi. Sviezi visa ziema
o kaip tu juos atskaldai kai reikia det i sriuba ?
Cia veplai adresuota, bet negaliu nekalbeti
Kai krapai uzsaldomi nusausinti, jie nesulimpa - buna birus. Taigi, gali ju pasisemti tiesiog saukstu - ir vel i saldikli.
vepla, aciu, gavosi zinok
DAr galima ne į stiklainiuką, o į vienkartines pusės litro ar mažesnes stiklines.Į jas aš ir trintas braškes bei avietes dedu.LAbai gerai.Suvalgei ir išmetei.
taip pat galima smulkintus susudyti ir laikyti saldytuve stiklainiukuose. Tinka i sriubas, troskinius, bulves.
Aš irgi krapus šaldau. Susidedu pav. nuo margarino indelius arba į plastmasinius kibirėlius, ir vietos daug neužima ir visada švieži, atšildyti neriaikia, iškart dedu visur.
Aš irgi šaldau:imu šviežias šakutes, nuplaunu, paimu punduką ir susuku į plėvelę.Kai reikia,atsipjauni-tipo kaip dešrą
as irgi taip darau kaip tu labai cool gaunasi o dziovinti man tai primena sieno kvapa nepatinka net ir sudyti.
As jau ir krapu, ir petrazoliu prisisaldziau. Tuoj braskes saldysiu
Tiesa, saldau polietileniniuose maiseliuose, nedidelem "porcijom". Po to viena maiseli isimi - ir sunaudoji QUOTE(Medeina @ 2004 01 12, 10:38) Aš irgi šaldau:imu šviežias šakutes, nuplaunu, paimu punduką ir susuku į plėvelę.Kai reikia,atsipjauni-tipo kaip dešrą Visa laika saldziau smulkintus, bet va sita ideja labai labai patiko!!
Aš šaldau jaunas krapų šakeles. Jų pundelį dedu į maišiuką, o tuos maišiukus į dėžutę - ir į šaldiklį. Kai sušala, imu maišelį ir rankomis sumaigau. Krapai sutrupa labai smulkiai. Galima juos visus taip sutrupinti ir supylus į kokį nors indą laikyti šaldiklyje. Tada belieka tik reikiamą kiekį šaukštu pasisemti.
Oaš susmulkinau ir sugrūdau į ledukams šaldyti formeles
QUOTE(Nedurna @ 2004 01 03, 22:28) Taure, siulau tau uzsisaldyti krapu. Nuplautus ir isdziuvusius supjaustyk smulkiai ir i stiklainiuka. Dek ji i saldikli - kada reik - i sriuba ar kitur, po to atgal i saldikli. Gali labai smulkiai susipjaustyt, o gi gali ir nesipjaustyt -kaip norisi. Sviezi visa ziema QUOTE(TauRe @ 2004 01 03, 21:19) gal kas zinote kaip pasidziovinti krapus ? salia manes nera kur juos parduoda sviezius. turiu atsivesti is toliau, bet jie sviezi neilgai issilaiko, tenka kruva ismesti. uztai perku dziovintus, bet iseina gana brangiai, nes naudoju labai daug. gal kas zinot kaip pasidziovinti paciai ? nu jei juokingas klausimas, nesijuokit is tundros Aš krapus nuplovus ir išdžiovinus dedu į kamerą. Galima į kokį nors indą juos dėti supjaustytus, tuomet kai reikia iš karto prisikrapštai kiek reikia. Taip jų skonis buna kaip šviežių.
As taip pat naudoju saldytus krapus, kiek reikia tiek ir pasiimi is saldiklio, lux dalykas
As krapus ir petrazoles susuku i folija ir i kamera
Niu ka ir as prisiskaiciau ir jau pora indelu susaldziau krapiuku naminiu
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 09, 14:58) Niu ka ir as prisiskaiciau ir jau pora indelu susaldziau krapiuku naminiu is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku as visada darau be druskos
As saldau visalaik, bet symet sugalvojau pasidziovinti krapu, tai paskleidziu ant popieriaus lapo, ir issidziovina krapai. O saldyti, tai supjaustau smulkiai, ir nededu jokios druskos, jie saldyti nesulimpa, kiek reikia ziema issimu sriubai ar dar kam nors, o kur dar butu galima deti juos, nes labai daug ju yra?
QUOTE(suntea7 @ 2009 07 09, 16:20) is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku as visada darau be druskos as irgi viska susaldau
QUOTE(suntea7 @ 2009 07 09, 15:20) is tikruju tai ziema nerealu issitraukti is kameros svieziu kvepianciu krapuku as visada darau be druskos česnaku laiškų? pasirodo jie valgomi..nezinojau |