Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesveikai pradėtas vaikelis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3
boruzee
Sveiki, neseniai suzinojau kad laukiuosi, ir dabar turiu dideliu baimiu del vaikelio busimos ir dabartines sveikatos. Esu gan jauna ir tikrai mano mityba yra pasibaisetina (dabar pagalvojus), ypac pagalvojus kad pries pastojima ir po jo menesi laiko vartojau daug svaigalu ir syki rukiau zoles, valgiau tik nesveika maista ir siaip nevalgau mesos daugiau kaip 9 metus mellow.gif
Zinoma dabar pradejau maitintis tikrai sveikai, bet ar ne per velu kai mazyliui jau 8 savaites?? mellow.gif
gluosnelė
Šiaip gal reiktų pasitarti su gydytojais, ką jie pasakytų. Man teko vieną atvejį girdėt, kai mergina ir vaikinas labai jaudinosi dėl pastojimo, nes būtent "užsakymo metu buvo abu labai apsvaigę nuo alkoholio. Jie iškart konsultavosi su gyd., tai nuramino, kad nieko tokio, nes šiaip abu vartojantys buvo nedaug.
be to yra l. daug atvejų, kai pirmą mėnesį mamos nešioja leliukus ir nieko nežinodamos geria stiprius medikamentus. Tiesiog gal derėtų atlikti apžiūrą, ar tyrymukus kokius. Nebijokite kreiptis į medikus. Sėkmės.
boruzee
Labai aciu uz patarima smile.gif bet idomu ar ginekologe gales tokiam maziukuj gemaliukui nustatyti kazkokiu komplikaciju, tikekimes siuolaikineje medicinoje tai imanoma smile.gif
baibai
Jokių komplikacijų, tokiam vaisiukui paprastas ginekologas nepamatys. Jei baiminatės reikėtų apsilankyti pas genetikus nuo 12 sav. ten padarys tyrimukus. Šiaip ie aš nežinodama, kad laukiuosi gėriau raminamuosius, bei truputy vyno, na bet čia mažai. Kas liečia gyd. tai kaip kas pažiūrės, man tai ginekologė pasakė tik gimdykit ir kad, čia tikrai nieko tokio, o kitoms teko skaityt, sako, kad lelius bus nesveikas. Jei neramu, apsilankykit pas genetikus.
Limcamca
Visas šias abejones būtinai pasakykit gydytojai. Ji patars ką toliau daryti, arba bent jau, jus atidžiau stebės. Kaip kažkas jau rašė, jei labai neramu, galima kreiptis pas genetikus, bet tai irgi tik su savo gydytojos siuntimu ir tam tikru nėštumo laikotarpiu.
O dabar manau, nesijaudinkit, atsipalaiduokit ir džiaukitės nauja gyvybe wub.gif Ir žinoma, nuo šiol gyvenkite kitaip. mirksiukas.gif
brilly
Na as irgi is pradziu (kai nemaniau kad jau nestuke.gif ) valgydavau visoki,kaip dabar pasakyciau, slamsta ir dviraciu vazinedavau ir siaip darydavau viska, ko galbut reikejo atsisakyt...Bet dabar jau seniai pamirsti visi tie dalykai, kurie gali pakenkt mano leliui, labai saugau save ir ji wub.gif nestuke.gif
Smiltynė
O man atrodo, kad nieko jums blogo nenutiks ir leliukas gims sveikut sveikutėlis. Dabar svarbiausia atsipalaiduoti ir nusiteikti tik viskas kas geriausia. Nepamiršk savęs lepinti mirksiukas.gif
ajuka
Zinok dauguma busimu mamyciu nezino kad laukiasi bent menesi ir tuo laiku ir isgeria, ir daznai ruko ir persidirba, ir valgo nesveikai, tad Tu svarbiausia nesijaudink, jei neramu labai uzsirasyk pas genetikus kad paziuretu vaikeli smile.gif
viskas bus gerai smile.gif
Feja1
Del to, kad maitinaisi nesveikai, tai tikrai nesijaudink, svarbu, kad dabar pradejai normaliai valgyt. Mesos irgi neprivalai vartoti, yra daugybe darzoviu ir kitu produktu, is kuriu gausi pakankamai reikalingu vitaminu ir mineralu. Pasiieskok informacijos internete ar literaturoje. Alkoholis ir tas zoles parukymas irgi nemanau, kad pakenke, svarbu, kad daugiau to nebutu. Atsipalaiduok ir dziaukis geromis naujienomis! smile.gif
boruzee
Aciu uz toki Jusu visu palaikyma 4u.gif tirai dabar jauciuosi ramiau, butinai nueisiu pas ginekologa ir genetika ir dar kur tik galesiu kad tik uztikrinciau savo mazylio sveikata ax.gif
inesaS
QUOTE(Feja1 @ 2007 09 02, 20:38)
Del to, kad maitinaisi nesveikai, tai tikrai nesijaudink, svarbu, kad dabar pradejai normaliai valgyt. Mesos irgi neprivalai vartoti, yra daugybe darzoviu ir kitu produktu, is kuriu gausi pakankamai reikalingu vitaminu ir mineralu. Pasiieskok informacijos internete ar literaturoje. Alkoholis ir tas zoles parukymas irgi nemanau, kad pakenke, svarbu, kad daugiau to nebutu. Atsipalaiduok ir dziaukis geromis naujienomis!  smile.gif
*

Mesa siap labai reikalingas produktas.Ko yra mesoje tai to nera darzovese.Juk net spec vitaminai yra vegetarams,tik nezinau ar jie nesukels alergijos maziukui.Jeigu jau laukdamasi nuspresi ir toliau jos nevalgyti,butinai turi apie tai pasitarti su medikais.Lengvo ir ramaus tau nestuke.gif
indrutee
QUOTE(boruzee @ 2007 09 01, 13:53)
Sveiki, neseniai suzinojau kad laukiuosi, ir dabar turiu dideliu baimiu del vaikelio busimos ir dabartines sveikatos. Esu gan jauna ir tikrai mano mityba yra pasibaisetina (dabar pagalvojus), ypac pagalvojus kad pries pastojima ir po jo menesi laiko vartojau daug svaigalu ir syki rukiau zoles, valgiau tik nesveika maista ir siaip nevalgau mesos daugiau kaip 9 metus  mellow.gif
Zinoma dabar pradejau maitintis tikrai sveikai, bet ar ne per velu kai mazyliui jau 8 savaites??  mellow.gif
*

manau nieko neatsitiks juk jus nekokie pijokai, narkomanai kurie kazdien geria iki luzimo o ir tie gimdo sveikus vaikus
manau turit atsipalaiduot ir dziaugtis nestuke.gif geros emocijos tik geriau
o jei ziurint is kitos pusess kad ir kas blogai beatsitiktu nieko nebepakeist bet to blogo tikrai nebus
violla
Pas msu su pirmu vaikeliu buvo irgi panasiai, menuo iskrito kaip tycia gausus baliu, o paskiau suzinojau,kad laukiuosi, buvo labai neramu, bet jokiu tyrimu nesidariau. Gime sveikutele mergyte. Siaip pasidomejau tai radau tokios informacijos, kad organizmas savotiskai "apsaugo " save. Pastojus, gemalas pluduriuoja ten viduj (vyksta paprasciausias lasteliu dalijimasis), o prisitvirtina tik 5-6 savaite. O iki to laiko neturi nieko bendra su moters kraujotakos sistema ir isgertas alkoholis nekenkia. Dazniausiai jau iki 6 savaites moteris suzino ,kad laukiasi ir tada jau reiketu pasisaugoti. O del apsigimimu, jie dazniausiai gresia alkoholiku seimoms, kur alkoholis buvo vartojamas pastoviai ir netgi nestumo metu. Tiesa ju pasitaiko ir sveikom seimom, bet cia jau retenybe ir gyvenimo budas ne prie ko.
Paprasciausiai siulyciau nusiraminti ir megautis nestumu smile.gif
natuliona
O pas mus atvirksciai buvo, As valgiau tik sveika maista, nerukiau , negeriau ir niestumas buvo thumbup.gif nei pikinimo nei nugaros skausmu. Bet dukryte gime su igimta kraujagisliu liga+igimta krauja infekcija+ 10 para papolem i reanimacija su meningitu verysad.gif Va tau ir sveikas gyvenimo buda. g.gif Viskas jums bus gerai smile.gif Sekmes ir sveikateles. 4u.gif
datu
Manau tau tikrai nederėtų nervintis, nes kuo vėlesnis nėštumas, tuo didesnę įtaką darai leliukui. Kol nesusiformuoja placenta, leliukas gauna didelę dalį tų medžiagų, kurias savo gimdoje sukaupei ciklo metu prieš pastodama. Žinoma, alkoholis beveik laisvai migruoja per sieneles, tačiau leliukas jo gavo gerokai mažiau nei tavo smegenys. Be to, tai nėra tiesioginis mutagenas, kaip pvz kai kurie antibiotikai, nors kiek teko pasiskaitinėti forumuose, netgi mamytės vartojusios stiprius antibiotikus nėštumo metu, pagimdo visiškai sveikus vaikučius. Taip, kad mažiau streso 4u.gif gerk folio rūgštį ir kurk savo mažiui kuo geresnę aplinką pilvuke. Beje, jei kaip nors iš tikrųjų rimtai būtum pakenkus vaikui, nėštumas greičiausiai net nesivystytų.

Genetiniai tyrimai nepigiai kainuoja, o nemokamą siuntimą gauti keblu, nebent šeimoje būtų kokių apsigimimų ar būtum turėjus kontaktą su radiacija.
indrutee
QUOTE(natuliona @ 2007 09 03, 14:41)
O pas mus atvirksciai buvo, As valgiau tik sveika maista, nerukiau , negeriau ir niestumas buvo  thumbup.gif  nei pikinimo nei nugaros skausmu. Bet dukryte gime su igimta kraujagisliu liga+igimta krauja infekcija+ 10 para papolem i reanimacija su meningitu verysad.gif  Va tau ir sveikas gyvenimo buda. g.gif Viskas jums bus gerai smile.gif Sekmes ir sveikateles. 4u.gif
*

vaje blink.gif truksta zodziu... negali zinot kodel taip atsitinka
grazia mergyte turir wink.gif
natuliona
QUOTE(indrutee @ 2007 09 05, 00:47)
vaje  blink.gif  truksta zodziu... negali zinot kodel taip atsitinka
grazia mergyte turir wink.gif
*

Ači tongue.gif
indrutee
QUOTE(natuliona @ 2007 09 05, 09:30)
Ači  tongue.gif
*

ir ziuriu tavo mergyte uz mano huligaliuka nepilnai menesiu vyresne mirksiukas.gif
nuotraukyte ir mergytee thumbup.gif wub.gif
Milioke
pas mane panasi situacija buvo iki 7savaiciu nezinojau kad nescia, geriau, rukiau zole, vartojau ekstazi, kai suzinojau aisku baisu pasidare del vaikelio sveikatos, bet daktaras nuramino, kad viskas bus gerai, galvoju vistiek pasidaryti genetini, bet kas tada is to jeigu suzinosiu kad kas nors negerai?, juk aborto negalesiu jau daryti, ir reiks nesioto nesveika?juk dar skaudziau, geriau gal net nezinoti..
Jurguška
Hmmm... as irgi kol nežinojau, kad laukiuos vartojau stiprius medikamentus. Ta baime lydejo, kol nepagimdziau ir kol dukrai nesuejo mazdaug vieneri metai. Vis bijojau, ar ne per velai sedeti prades ir t.t.
Muera
dziugu, kai su laiminga pabaiga istorija paraso.... va ir man... sinusitas, israse antibiotikus (eritromicinas, plius dar kazkokie, kurie nelabai tiko), tai pirmas dvi nestumo savaites vaisiukas gavo vaistuku. Ir kaip ginekologei pasakiau, tai jos veido mimika parode kad nieko gero, sako greiciausiai teks i vilniu vaziuot, tu genetiniu tyrimu... baisu... stengiuosi nesinervint, zinau kad kenkia maziui.. bet labai sunku islikt ramiai... gal kam buvo panasi situacija su antibiotikais? gal zinot kam kitam kaip baigesi... nors truputi sumazint baime... ir dar kraujas pries savaite su puse buvo pasirodes, tai pagulejau ligoninej savaite.. sulaikymui... galvoju gal be reikalo stengiuosi islaikyti, gal jis nesveikas ir del to nori pabegti sad.gif galva plysta nuo nerimo sad.gif
Žanė
Manau kad dėl nesveiko maisto ir mėsos nevalgymo tikrai nėra ko nerimauti. Tai visiškai neturi įtakos, ypač nėštumo pradžioje. Alkoholis ir vienas žolės parūkymas tikrai neturėtų daryti jokios įtakos kūdikeliui. Klausimas šiaip - kaip čia taip nutiko, kad net iki aštuntos savaitės nepastebėjai nėštumo? Ar mėnesines nereguliarios visada buvo, kad neatkreipei dėmesio, kodėl jos neaplanko, ar sirgai jomis ir visai nekilo įtarimu?
Kaip sakoma, kritinės savaitės kūdikio vytymuisi yra 6-9 sav. Tuo metu vystosi vaisiaus vidaus organai. Iki 6 savaitės jau bet kuri pasigenda mėnesinių (vėluoja juk 2 sav.)
Surašau čia savo labai patikrintas žinias, nes ir pati vartojau alkoholį (kaip tyčia buvo labai dideli ir svaigūs baliukai) iki sužinojau apie nėštumą. Tačiau sužinojau aš 5 savaitę ax.gif
Dabar siūlau tau nesijaudinti ir gerti vitaminus (jei įtari, kad tavo mityba nepilnavertė) ir būtinai folinę rūgštį. O taip pat pasikonsultuok su gydytoja. Jei ji tave labai prigąsdins, kreipkis į kitą. Nes tavo išvardintos "blogybės" visiškai ne priežastis atsisakyti nėštumo.

Čia dar viena mergina klausė, o kas, jei genetikos centre sužinai, kad kūdikis apsigimęs, juk negali nutraukti nėštumo. Nutraukti gali, ir pakankamai vėlai (iki 20 sav. išskirtiniais atvejais), ypač jei to išreikalauji gydytojų. Tačiau ar būsi pasirengusi tokiam žingsniui?

Sėkmės visoms nešiojančioms savo stebuklėlius ir nepergyvenkite dėl tų kelių alkoholio lašų - patikėkite, labai daug vaikų yra pradėti "su grameliu" biggrin.gif
Papildyta:
Muera, pirmiausia nesijaudink. Sunku patarti dėl antibiotikų, nes tuo klausimu nesidomėjau. Jei sakai, kad juos vartojai per pirmas dvi pastojimo savaites, tai bus 3-4 nėštumo savaite. Tuo metu gemaliukas dar tebekeliauja iki gimdos, jis pats save "maitina" ir iš tavo organizmo nuodingų medžiagų gauna labai labai minimaliai.
Dėl šventos ramybės važiuok i Vilnių pasitarti, nes mažesnių miestų gydytojos labai jau tokios "panikuotojos". Nėštumo sulaikymas labai ankstyvoje stadijoje rezultatų beveik neduoda, jei jau gemaliukas nori pabėgti, jis pabėga. Todėl nekankink savęs klausimais "gal jis nesveikas, nori bėgti, o aš sulaikau". Kai jau vyksta tikras persileidimas, jo niekas niekaip nesulaiko. 4u.gif
Dajevu
atvirai pasikalbėk su savo ginekologu 4u.gif
TiAmo
QUOTE(Zhani @ 2007 09 11, 18:22)

Čia dar viena mergina klausė, o kas, jei genetikos centre sužinai, kad kūdikis apsigimęs, juk negali nutraukti nėštumo. Nutraukti gali, ir pakankamai vėlai (iki 20 sav. išskirtiniais atvejais), ypač jei to išreikalauji gydytojų. Tačiau ar būsi pasirengusi tokiam žingsniui?
*

jei pokyciai nesuderinami su gyvybe pagal LR istatymus nestuma galima nutraukti iki 22 savaites. labai gerai zinau, nes pati susiduriau......
Milioke
kodel anksciau nesuzinojau kad nescia, nes menesines neregualiarios pries paskutines 3men nesirgau, ejau pas ginekologa padare tyrimus viskas jums gerai laukite, tai va susirgau poto du men vel nesirgau ir pradejo pykinti net nebuvo minties kad nescia blush2.gif galvojau apisinuodijau, nevirshkina biggrin.gif
deine
O as vartojau kontraceptikus ir sugebejau pastoti kazkokiu budu doh.gif , taigi visa ta menseiuka ir rukiau ir geriau ir dar be visa ko vartojau kontraceptikus doh.gif
Kai suzinojau pergyvenau be galo, bet visi ramino, kad viskas bus gerai-buvau pas genetikus ir siap dariausi visus imanomus tyrimus-visi buvo geri thumbup.gif , taigi dabar tiesiog ramiai laukiu savo leles ir stengiuosi nesinervinti doh.gif
Milioke
sako vaikuciai pasiema tik geriausia is mamos smile.gif, jie atsparesni visiems brudams, tad turesim grazucius, sveikucius leliukus lotuliukas.gif , svarbiausia tiketi kad viskas bus gerai thumbup.gif
Gegas
QUOTE(boruzee @ 2007 09 01, 13:53)
Sveiki, neseniai suzinojau kad laukiuosi, ir dabar turiu dideliu baimiu del vaikelio busimos ir dabartines sveikatos. Esu gan jauna ir tikrai mano mityba yra pasibaisetina (dabar pagalvojus), ypac pagalvojus kad pries pastojima ir po jo menesi laiko vartojau daug svaigalu ir syki rukiau zoles, valgiau tik nesveika maista ir siaip nevalgau mesos daugiau kaip 9 metus  mellow.gif
Zinoma dabar pradejau maitintis tikrai sveikai, bet ar ne per velu kai mazyliui jau 8 savaites??  mellow.gif
*

kiek man teko skaityti, leliukas, kol neatsiranda virstele, yra apsagotas nuo visokiu tokiu dalyku. jis auga ir vystosi is kiausides atsargu. o kai jau atsiranda virkstele, viska gauna is mamos organizmo. geriausia viena pavyzdi perskaiciau, tai alkoholio nenaudojau visiskai: jeigu motina jauciasi ciut ciut apsvaigusi, tuomet vaikas visiskai girtas. o smegenu ir nervu lasteles jau zuva, kudikiui dar ne negimus blink.gif
tai taip visa laika norejau sampano, sapnavau net ji biggrin.gif baigus maitinti isgeriau su didziuliu gabalu sokoladinio torto ir supratau, kad nebenoriu nei torto, nei sampano biggrin.gif
siaip reikia isijausti i savo organizma, jis pats pasako, kas nesveika mirksiukas.gif
labai megau danutes pyragus iki pastojant, o kai pastojau ir nusipirkau, supratau, kad ten viena chemija doh.gif
ir daugiau tokiu signalu buta
konsultuokis su gydytoju ir labai nepergyvenk, viskas bus gerai thumbup.gif
sposa
QUOTE(Muera @ 2007 09 11, 17:45)
dziugu, kai su laiminga pabaiga istorija paraso.... va ir man... sinusitas, israse antibiotikus (eritromicinas, plius dar kazkokie, kurie nelabai tiko), tai pirmas dvi nestumo savaites vaisiukas gavo vaistuku. Ir kaip ginekologei pasakiau, tai jos veido mimika parode kad nieko gero, sako greiciausiai teks i vilniu vaziuot, tu genetiniu tyrimu... baisu... stengiuosi nesinervint, zinau kad kenkia maziui.. bet labai sunku islikt ramiai... gal kam buvo panasi situacija su antibiotikais? gal zinot kam kitam kaip baigesi... nors truputi sumazint baime... ir dar kraujas pries savaite su puse buvo pasirodes, tai pagulejau ligoninej savaite.. sulaikymui... galvoju gal be reikalo stengiuosi islaikyti, gal jis nesveikas ir del to nori pabegti sad.gif galva plysta nuo nerimo sad.gif
*

Jauna buvau ir durna smile.gif Kai tapau nescia iskarto nesupratau, nes turejau negausias menesines, kadangi jos pas mane visalaik savaip durniuodavo, maniau viskas normaliai. Susirgau stipriu persalimu. Pasiskundus gydytojai del nepastoviu menesiniu, ji mane nusiunte pas gine. Ta atseit nieko nerado.Jau buvo beveik 2 men nestumo blink.gif Po to gavau leistis stipriu antibiotiku, net nepamenu kokiu. Na dar po poros savaiteliu paaiskejo kad laukiuosi, nes menesines nebepasirode.
Kazkaip pergyvenau del suvartotu vaistu, bet ne taip stipriai kaip dabar pergyvenciau. Kai pranesiau gydytojai, ji man pakiso popiereli pasirasyti, kad as joms jokiu pretenziju jei kas neturesiu. As kvailele pasirasiau fool.gif Po to stengiausi sveikai maitintis ir laukiau leliuko nestuke.gif Gime didelis berniukas, visiškai sveikas, tik gal nuo vartotu vaistu, keliose kuno vietose, yra truputi pakitusi odos pigmentacija. Sviesesne odele.Bet nekrenta i akis thumbup.gif
Muera kraujas ir man su antruoju nestumu buvo pasirodes, lekiau vidurnakty pas gydytojus, bet pasirodo taip buna, visai neitakojo velesnio nestumo biggrin.gif
Lamborgini
Tiktai nesijaudinti ir sveikai maitintis.
Visa kas nutiko iki sužinojimo, kad esi nėščia nesiskaito. Turėjau identišką scenarijų, ne gana to pastojimo metu buvo atostogos ir visko buvo dar su kaupu: ir gėralų ir rūkalų.
O kai pamačiau nėštumo testą, tai baisu ir apmaudu brgalo buvo.
Tik norisi pasakyti ačiū, tam šauniam daktarui, kurio telefonas užrašytas ant nėštumo testų, išties puikus bičiulis. Nes kaip ir daugeliui matyt, pamačius dvi, bet vieną labai jau neryškią juostelę kyla klausimų. Tai va tas daktaras į visus mano veblenimus, kad buvo suvartota daug visko, tik nusišypsojo ir sako na gerai, o ką čigonai, gyvena - švenčia, o tokių stiprių vaikų pasigimdo. Ir tada mes ilgai ir laimingai auginom pilvą ir turim dabar namuose genijų, nors ir alaus ir vyno ragavusį.
Kas be ko planuojant nėštumą reikia dirbt sveika linkme iš anksto.
Mėgaukis, nėštumas - laikas vienas gražiausių.
krevete6
Man mano akusere labai gerai pasake, kai as irgi pasisakiau, kad kol nezinojau, kad nescia, tai rukiau ir geriau,.. ji paklause: ar tu dabar gali ka nors del to padaryti? Ne... dabar reikia ziureti tik i ateiti ir stengtis daryti viska kaip reikia, nes praeities nesugrazinsi, be to, tu gi nezinojai, kad esi nescia ir taip nebutum dariusi jeigu zinotum mirksiukas.gif

Va, o man gime sveikute putlute mergyte wub.gif thumbup.gif
Cukrute
Lygiai taip pat, kaip dauguma cia pasisakiusiu visiskai pritariu, kad negali mamyte pakenkti esant tokiam mazam nestumui.

Alkoholis ir cigaretes netinka nescioms moterims, tas tiesa, bet juk jei stebuklelis neplanuotai i jusu duris pasibeldzia, tai tikrai apie tai ne is karto suzinome. Kol mamyte dazniausiai dar nieko net nenutuokia apie nestuma, mazoji puslele tiesiog pradeda savo kelione. Tik veliau ji prisitvirtina gimdoje. Be to net ir savo vietoje atsidurusi ne is karto pradeda mamytes kraujuku dalintis.

Manau ramiai mergytes auginkit pilvukus, jei klausimai kyla del alkoholio ar cigareciu. Vaistukai siek tiek kitas dalykas, nes labai ivairiu ju buna, bet velgi visada klauskit daktaru patarimu.

Gyvenimas toks dalykas - kaip lemta, taip ir susiklosto viskas. Dziaukites tuo, ka jis jums duoda mirksiukas.gif
chill-
viena kita taurele nestumo pradzioje tikrai nepakenks, taigi nesijaudinkit ir ramiai auginkit pilvukus nestuke.gif thumbup.gif
Mey
O kaip manote, ar kenkia vaistai pries pat pastojima?

As pries pat pastodama sirgau baisiausiu bronhitu, isgeriau du antibiotiku kursus ir dar galas zino kiek visokiu vaistu, ir visa tai, kol brendo kiausinelis, kuris dabar jau vaikiukas g.gif Kiek sitai gali itakoti jo sveikata?
Cukrute
QUOTE(Mey @ 2007 09 21, 11:53)

As pries pat pastodama sirgau baisiausiu bronhitu, isgeriau du antibiotiku kursus ir dar galas zino kiek visokiu vaistu, ir visa tai, kol brendo kiausinelis, kuris dabar jau vaikiukas  g.gif  Kiek sitai gali itakoti jo sveikata?
*

I tokius klausimus genetikai gali atsakyti. Labai daug kas priklauso nuo to kokie vaistai buvo, kiek ju suvartojai ir panasiai. Teko susidurti su panasia situacija, tai isklausinejo ne tik kokius vaistus nescioji gere, bet net valandomis kada, kiek kartu ir t.t.
Skirtuingu vaistu, skirtingas poveikis, salutiniai poveikiai irgi, todel, mano manymu, butu geriausia su specialistu siuo klausimu pasitarti smile.gif
Lara Croft
Mergaites, esu cia naujoke, man labai idomus visi jusu pokalbiai, tik retai prisijungiu blush2.gif .. Mums 12 savaiteliu, suzinojau, kad laukiuosi budama 7-a sav. nescia, apsidziaugiau, bet kartu buvau ir sukresta, nes ilgai siurpas kresdavo pagalvojus, ka vaikelis turejo isgyventi pirmomis nestumo savaitemis unsure.gif .. pasirodo jis spejo ir teveliu vestuvese sudalyvaut, ir i Kelione isskrist (kas yra labai pavojinga pirmomis savaitemis), ir po kalnus visokius pasitrankyt... apie maista jau nekalbu... Be to, jis buvo pradetas, kiek skaiciavau irgi ne blaiviai verysad.gif .. Bet kai nuejau pas gydytoja - ji mane nuramino, nes per apziura viskas buvo ok, jei vaikeliui butu tureje kas nutukt - jau senai butu nutike, nes pirmus kelis menesius daktarai bejegiai, viska sutvarko gamta, o jei manasis tiek iskente - vadinasi jis tikrai nori islyst i si pasauli ir bus sveikutis rolleyes.gif , tad jus irgi maziau jaudinkites del to, kas buvo - taip tik pabloginsit situacija, geriau nuo dabar stenkites viska daryti teisingai thumbup.gif ..!
#Mia#
QUOTE(Mey @ 2007 09 21, 09:53)

As pries pat pastodama sirgau baisiausiu bronhitu, isgeriau du antibiotiku kursus ir dar galas zino kiek visokiu vaistu, ir visa tai, kol brendo kiausinelis, kuris dabar jau vaikiukas  g.gif  Kiek sitai gali itakoti jo sveikata?
*

Cia jau nuo vaikiuko likimo priklausys biggrin.gif as su maziuke pastojau gerdama stiprius vaistus, kurie 99% sukelia persileidima. O dabar tik spek su ja, viskuo ir domejimusi, ir jegom (sveikata taip pat thumbup.gif ), o pries dicke visko saugojausi, bet jau problemu doh.gif . Tai nusiramink, koks turi buti vaikiukas toks ir bus, kad ir noredama nieko nepakeisi thumbup.gif
Milioke
QUOTE(Virginija @ 2007 09 21, 13:16)
Mergaites, esu cia naujoke, man labai idomus visi jusu pokalbiai, tik retai prisijungiu blush2.gif .. Mums 12 savaiteliu, suzinojau, kad laukiuosi budama 7-a sav. nescia, apsidziaugiau, bet kartu buvau ir sukresta, nes ilgai siurpas kresdavo pagalvojus, ka vaikelis turejo isgyventi pirmomis nestumo savaitemis unsure.gif .. pasirodo jis spejo ir teveliu vestuvese sudalyvaut, ir i Kelione isskrist (kas yra labai pavojinga pirmomis savaitemis), ir po kalnus visokius pasitrankyt... apie maista jau nekalbu... Be to, jis buvo pradetas, kiek skaiciavau irgi ne blaiviai verysad.gif .. Bet kai nuejau pas gydytoja - ji mane nuramino, nes per apziura viskas buvo ok, jei vaikeliui butu tureje kas nutukt - jau senai butu nutike, nes pirmus kelis menesius daktarai bejegiai, viska sutvarko gamta, o jei manasis tiek iskente - vadinasi jis tikrai nori islyst i si pasauli ir bus sveikutis rolleyes.gif , tad jus irgi maziau jaudinkites del to, kas buvo - taip tik pabloginsit situacija, geriau nuo dabar stenkites viska daryti teisingai thumbup.gif ..!
*

man irgi tokia pati situacija jau 12sav nescia ir suzinojau kai buvo 7savaites, ko tik nebuvo, mergvakaris triuksmingas, draugu vestuves, klubai su narkotikais, dakataras nuramino, lauksim, tik dar va sunkiausia teta mire is laidotuviu grizau tik vakar, tai praverkau visas akis, zinau kad negalima nervuotis, bet negaleju taip susitvardyti, ka darysi gyvenimas tesiasi, kita savaite vestuves, reiks kazkaip nuotaika kelti..
gluosnis
As irgi galiu pasidalinti ir nuraminti smile.gif Man 5-a nestumo savaite dare stuburo nuotrauka rentgenu doh.gif kai po keliu dienu suzinojau kad pastojau irgi labai pergyvenau ir t.t. , iskarto pasakiau savo ginekologei ir gavau siuntima pas genetikus, bet tik 12 sav. doh.gif kol laukiau galvojau isprotesiu ir privaciai nuejau pas viena daktare kuri mane tikrai nuramino smile.gif ir jau ramiau galejau sulaukti tos 12 savaites. Pas genetikus irgi labai bijojau kol laukiau prie duru, bet viskas buvo gerai, gavau labai grazia nuotrauka ir toki lapa, kur issamiai buvo parasyta apie visus vidaus, galvos organus, net pirstukus visus skaiciavo ir kiekviena pazymejo kad jis yra lotuliukas.gif labai nurimau, o genetike pasake kad iki 6-os savaites daugiau priklauso nuo gamtos, nei nuo mamos ir daktaru... iki 28 sav. genetike mane dar stebejo, bet nieko blogo taip ir nebuvo thumbup.gif pagimdziau sveika dukryte, kuri gavo 10 balu wub.gif
Ir kiek teko skaityti ezoterines literaturos, pastojimo akimirka svarbus tevu jausmai vienas kitam, o ne sveikas ar nelabai sveikas kunas, kuno darbas prasideda veliau rolleyes.gif
brilly
QUOTE(Virginija @ 2007 09 21, 13:16)
Bet kai nuejau pas gydytoja - ji mane nuramino, nes per apziura viskas buvo ok, jei vaikeliui butu tureje kas nutukt - jau senai butu nutike, nes pirmus kelis menesius daktarai bejegiai, viska sutvarko gamta, o jei manasis tiek iskente - vadinasi jis tikrai nori islyst i si pasauli ir bus sveikutis rolleyes.gif
*

Na as irgi gana velai suzinojau, kad esu nestuke.gif Net ir dabar dar siurpas nukrecia pagalvojus, kiek visokiu blogybiu pridariau is pat pradziu, kai ypac reikia saugotis... doh.gif scare.gif Raminau save, kad jeigu jau butu tureje kas nors nutikt, tai butu nutike, bet lelius matyt taip nori ateit i si pasauli, kad niekas jam nepakenke wub.gif Ir daktare apziurejus pasake, kad viskas gerai, padare echo ir dabar paciai daug ramiau, nes maciau savo leliu ir zinau, kad jam viskas thumbup.gif

Kita savaituke vel laukia echo-laaabai laukiu, nes noriu dar karta leliu pamatyt ir isitikint, kad jam viskas gerai nestuke.gif

Taigi sugokit save dabar kiek imanoma nestuke.gif , jei pirmas savaitukes to padaryt nepavyko 4u.gif
linmauric
Sveikos merginos,

paskaičiau Jūsų komentarus ir pati susirūpinau savo būsimo vaikelio sveikata. Visai nesenai sužinojau kad laukiuosi, gydytojai dar nesirodžiau nes nėštumas gal tik kokios 6sav. bet per tas 6 sav. tikrai nesimaitinau sveikai, turėjau ir gerą baliuką. blush2.gif bet labai tikiuosi kad viskas bus gerai.
MO
sveikos, as irgi nezinodama, kad esu nescia, plempiau alkoholi ir rukiau kaip kaminas, o kai menesines nesirode, pasidariau testa, ir pagalvojau, kol isryskes viena ar dvi juosteles, eisiu parukyt (vdrug paskutinikart, tai dvi iskart suplesiau lotuliukas.gif ). ir ka, teigiamas, aisku, sielojaus, kad neizinodama taip gyvenau, bet nusiteikiau geriausiam, ir dabar tfu tfu tfu kiek kartu rode echo viskas ok, tikiuosi, taip ir bus... wub.gif
Rooti
As pastojau isgerus Postinoro... ir dar pries tai kuri laika vartojau vaistus nuo nemigos... Tai irgi visokiu baimiu... Gidytoja sako, kad nueiciau del sventos ramybes pas genetika. Tai eisiu... ir tikiuosi, kad nieko bloga...
O siaip jausti nerima del vaikiuko sveikatos gal ir normalu... nezinau nei vienos mamytes, kuri apie tai nepagalvotu...
Linkiu sau 4u.gif ir jums visoms graziu sveiku vaikiuku 4u.gif 4u.gif
Vykim salin tas abejones, nerimus, ir viskas bus gerai mirksiukas.gif mirksiukas.gif
jurcik
sveikos mergaitės,

dabar aš pasak gydytojos, laukiuosi jau 10 savaitė. Nėštumo pradžioje apturėjau labai daug streso unsure.gif (klaustėmės iš buto į namą, darbe problemos), organizamas nusilpo, prisikabino stiprus bronchitas, gerklės uždegimas, prisidėjo makšties uždegimas. Išgėriau labai daug visokių stiprių vaistų (Antibiotikai Ospamox, Bioparox, papildomai gėriau ACC, Neo angin, Fervex, Paracetamolis, Coldact, o nuo maksties uzdegimo vartojau zvakutes "Gynalgin").

Su vyru esame labai susirūpinę, baiminamės vaikelio apsigimimo.

Apsilankiau pas ginekologę, ji patikino, kad viskas bus gerai, nieko tokio. Prieš savaitę atliko kraujo, šlapimo tyrimus - rezultatai geri. Gydytoja liepe pas ja apsilankyti po menesio. Nesijauciu rami, esu sutrikusi, ar tikrai mazyliui viskas gerai?

Gal kam teko naudoti mano isvardintus vaistus... gal jums pasisekė, pagimdėte sveikus mazulelius.

Beje, tai mano antrasis nėštumas. Pirmasis praejo labai sekmingai, tongue.gif sunelis sveikas.
Muera
tos kurios nezinodamos pabaliavojo ir paruke gali neaikcioti, nieko jusu vaikams nuo to nebuvo, nes pacioj pradzioj jie "auga" tik is kiausialastes ir spermatozoido, tik prisijunge prie mamytes pradeda gauti ta ka gaunat jus...

baisiau yra su teratogeniskais vaistais ir didelemis ju dozemis... pati geriau antibiotikus nesuderinamus su nestumu pacioj pradzioj, na pasidariau tuos genetinius tyrimus.. dauno, edwardso sindromams rizikos nera, nervinio vamzdelio defektams irgi nera... na siek tiek ramiau, net trys ligos is milijonu kitu galimu sutrikimu ir apsigimimu atkrenta... nieko mums daugiau nelieka tik melstis, jei tikit, arba maitint save optimistinem mintimis, nes kol vaikelis neislys i pasauli nieko konkreciai nesuzinosi ir nieko nepakeisi...

ypac tie genetiniai tyrimai, manau jie naudingi tik vyresnems, kurioms ir yra padidejusi rizika butent del tu apsigimimu...
žibutė
Aš nežinojau, kad laukiuosi ir dideliam jubiliejuj padauginau vynelio blush2.gif . Po dviejų dienų sužinojau, kad jau esu nestuke.gif , buvo 4 savaitės su trupučiu. Labai išsigandau, pasipasakojau gydytojai ir ji mane nuramino, nes sakė, kad tokiu metu vaikelis dar nebuvo prisitvirtinęs gimdoje, o "plaukiojo" ir iš manęs visų tų kenksmingų medžiagų negavo. Nu ir ką - gimė sveikutė gražutė mergytė wub.gif

Nesijaudink, viskas bus gerai, sėkmės 4u.gif
kerija
QUOTE(jurcik @ 2007 12 20, 18:09)
sveikos mergaitės,

dabar aš pasak gydytojos,  laukiuosi jau 10 savaitė. Nėštumo pradžioje apturėjau labai daug streso unsure.gif  (klaustėmės iš buto į namą, darbe problemos), organizamas nusilpo, prisikabino stiprus bronchitas, gerklės uždegimas, prisidėjo makšties uždegimas. Išgėriau labai daug visokių stiprių vaistų (Antibiotikai Ospamox, Bioparox, papildomai gėriau ACC, Neo angin, Fervex, Paracetamolis, Coldact, o  nuo maksties uzdegimo vartojau zvakutes "Gynalgin").

Su vyru esame labai susirūpinę, baiminamės vaikelio apsigimimo.

Apsilankiau pas ginekologę, ji patikino, kad viskas bus gerai, nieko tokio. Prieš savaitę atliko kraujo, šlapimo tyrimus - rezultatai geri. Gydytoja liepe pas ja apsilankyti po menesio. Nesijauciu rami, esu sutrikusi, ar tikrai mazyliui viskas gerai?

Gal kam teko naudoti mano isvardintus vaistus... gal jums pasisekė, pagimdėte sveikus mazulelius.

Beje, tai mano antrasis nėštumas. Pirmasis praejo labai sekmingai,  tongue.gif  sunelis sveikas.
*

Tavo išvardyti vaistai nėra jau tokie baisūs. Juos netgi esant būtinybei galima skirti nėščiai.Aš visų šių vaistų anotacijas išnagrinėjau, nes planuodama pastoti buvau susirgusi sinusitu. Apsiėjau be ospamox, o bioparox paskyrė gydytoja netgi žinodama mano padėtį. Taigi nusiramink, vuskas bus gerai. 4u.gif
Arven
Nesijaudinkite mamytes - iki 5-8 savaites galioja desnis "viskas arba nieko", t.y. embrionas arba zuva arba vystosi toliau normaliai, jei zalojantys veiksniai dingsta.

Pavojus yra nebent tuomet, kai pries tai ilga laika naudojote didelius alkoholio, narkotiku ar kai kuriu vaistu kiekius, nes gali buti pakenkta pati kiausialaste dar pries apvaisinima. Vienas is tokiu pavyzdziu - alkoholinis vaisiaus sindromas, kai gimsta vaikeliai su daugybe raidos ydu, protiniu atsilikimu alkoholikems mamoms, nors retais atvejais tai gali buti ir del tevo kaltes, nes alkoholis pazeidzia ir spermatozoidus. Tik visa esme tame, kad moterys gimsta jau turedamos visas kiausialastes, t.y. per ilga laika poveikiai joms akumuliuojasi, o vyru spermatozoidai atsinaujina kas 60 - 70 dienu.
l@ura
pirma menesi pastojus ir as nezinojau, dalyve gera buvau smile.gif nieko tokio cia nera, pritariu jums. beje, vartojau kuri laika antidepresantus, bet net ir jie sake, kad nekenksmingi, salutinio poveikio neaptikta. aisku, cia priklauso nuo vaistu stiprumo, man skirti buvo svelnaus poveikio smile.gif
Agneja
na maniskis irgi nelabai sveikai pradetas. kol nezinojau kad laukiuosi, tai ir baliu turejau vos ne kas antra diena, ir rukiau, dar kadangi patys daremes remonta kambario tai ir radijatorius daziau - prisikvepavau dazu, taip pat buvo pakilusi temperatura, tai geriau Teraflu ar koki ten velnia. po to suzinojau kad laukiuosi, tai labai bijojau,beje, temperatura laikesi iki 3 nestumo menesio, daktarai sake,kad buna ir taip smile.gif Budama nescia turputi gavau elektros, svelniai ranka pakrate, vel baisiai bijojau, nu bet galiausiai pagimdziau sveika berniuka, gavom 10 balu. Tikiuosi viskas bus gerai ir ateityje. wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.