Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nerašo pažymių
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Smurka
Labiausiai netikęs švietimo reformos padarinys, mano manymu, yra tas, kad pradinėse klasėse nerašomi pažymiai. Pripaišo ten visokių saulučių, debesėlių ir kitokių dailės kūrinių, o tu paskui ir gaudykis, jei gudrus, kaip tavo vaikas čia iš tiesų mokosi.

O pažymių nerašo, nes tipo negalima vaikų tarumuot. O paskui penktoj klasėj jau staiga pasidaro galima traumuot. Ir ne tik vaikus, bet ir jų tėvus, nes pamačius realią padėtį nejučia savęs paklausi - o ką gi aš veikiau visus ketverius metus, kad nesugebėjau realių vaiko spragų mokymęsi pamatyti.

Sūnaus auklėtoja sakė, kad pirmąjį trimestrą vaikai į pažymius reaguodavo abejingai - ar penki, ar septyni, ar devyni, jiems vienas ir tas pats. Tik po to, kai paaiškėjo, jog nuo pažymių dydžio ir tėvelių nuotaikos priklauso, kažkaip atsipekėjo.

Reiks rašyti pareiškimą, kad per šešerius metus, kol dukra paaugs, pažymiai į mokyklas būtų grąžinti mad.gif
Drugelis
Mano manymu, gal pirmoje klasėje tų pažymių ir nebūtina rašyti. Vaikui nauja aplinka, nauji įspūdžiai, gal geriau tą nesišypsančią saulytę namo parsinešti negu riebų dvejetą. rolleyes.gif Bet vėlesnėse klasėse, manyčiau, jau reiktų vaikus pratinti prie balinio vertinimo.
Kai dukra buvo pradinukė, tai ketvirtoje klasėje jau nešdavo namo normalius pažymius, todėl traumos, baigus pradinę, dėl pažymių nebuvo. Sūnus dabar ketvirtokas-pažymių jiems nerašo, bet po kiekvieno kontrolinio juos įvertina pagal mokymosi lygį, t.y. aukščiausiais, pagrindinis ir t.t. Man atrodo tai per sudėtinga ketvirtoko protui, parašytų normalų pažymį ir visiems būtų aišku ir gerai biggrin.gif
O dėl to koks vaiko pasiruošymo lygis kažkaip mums problemų neiškylo, mūsų vaikams klijuojami lipdukai su užrašais,tipo, "L. gerai pasiruošei", "gerai pasiruošei" ir t.t. Be to, dar gale trimestro visų dalykų pasiekimai aprašomi pasiekimų knygelėse, o be to dar ir tėvų susirinkimai, taip kad daugmaž žinau koks vaiko pasiruošimo lygis, tik dėl pačio vaiko, manau, reiktų tuos pažymius anksčiau rašyti.
Bet juk tokią sistemą sugalvojo ir ne kokie medkirčiai, o vaikų psichologiją išmanantys žmonės, gal čia , tipo, labai geras sprendimas, tik mums ne taip atrodo rolleyes.gif
Bekasė
QUOTE (Drugelis @ 2004 01 04, 10:13)

Bet juk tokią sistemą sugalvojo ir ne kokie medkirčiai, o vaikų psichologiją išmanantys žmonės, gal čia , tipo, labai geras sprendimas, tik mums ne taip atrodo rolleyes.gif

o del sito dar galima ir suabejoti.
Teko paskaitose nagrineti svietimo reforma, tai pasirodo visos problemos del sios svietimo reformos kyla todel, kad reforma ruose ne realiai mokyklose dirbantys pedagogai, o ivairus zmogenai siltai sedintys svietimo ministerijoje ir apie realia padeti nelabai ka zinantys.

Galu gale, paaiskinkite jus man, o kaip mes uzaugome?
Smurka
Tai jeigu psichologai jau tokie darbstus, tai galejo ir su teveliais padirbet, kaip elgtis, kai pazymiai staiga is dangaus pradeda krist ir dar ne tokie, kokiu noretusi. Juolab kad ir penktoj klasej jie kazkodel pradedami rasyt tik nuo spalio. Man kazkaip keistai atrodo - rugseji jei butu rasomi pazymiai penktokams jie traumuojami, o spaly staiga jau nebe.

Kai as saviskiui pradeja priekaistauti del prastu pazymiu, jis apskritai pradejo erzintis. Neva, kam jie apskritai rasomi, nes jis, matot, neprates.
Iva
Gerai Smurka taviskis naudojasi, jeigu ka neprates, ane?

Siap ir as manau kad nereikia tu pazymiu, 5 klaseje vaikas jau pakankamai didelis suvokti situacija del mokymosi ir pazymiu, visai kitaip priima, o maziukams pazymiai - tai etiketes, nora mokytis labai greitai galima nuslopinti, cia ir taip stresas - is darzelio i mokykla, kiti reikalavimai, kazka reikia daryti rimtai, sedeti ramiai ir klausytis pagaliau, o jeigu dar vertinti pazymiais, tai ir viso tragedija gali buti daliai mokyniu. Zymiai geriau gauti debeseli ( ar ka ten wink.gif arba saulute.
Smurka
Iva, tu savo nuomone labai greitai pakeisi, kai tavo vaikas prades eiti i mokykla. Ypac penktoj klasej tu pradesi kitaip mastyti, nes pas mus klasej irgi buvo tokiu teveliu, kurie maste, kaip tu. Bet kai pamate, kokius pazymius vaikuciai renka ir kad jiems dzin del to, pradejo gailetis, kam nepritare, kad pazymiai butu rasomi pradinese klasese (mes turejome tokia galimybe, jei butu dauguma teveliu pritare. Bet jiems psichologu rekomendacijos buvo svarbesnes, o dabar patys tampa ju klientais, pas mokyklos psichologa jau patekt nebeimanoma).

Kita vertus, tau bus lengviau, nes augini mergaite, o jos,kaip zinia, is prigimties buna stropesnes.
Iva
Smurka labai gali buti kad pakeisiu.Bet tu man pasakyk negi psichologai s... mala?

o su mano mergaite oi kaip visko gali buti sad.gif
Iva
Smurka dar zinai paklausti noreja, o kaip pradinese klasese vaikai priima tas saulutes ir t.t?
Cheburashka
AS IRGI TIK UZ PAZYMIUS.DABAR MANO TRECIOKA VERTINA PAGAL LYGIUS.PATI DIRBU MOKYKLOJE,TIK NE SU PRADINUKAIS,TAI ZINAU,KOKIOS PROBLEMOS KYLA PENKTOJ KLASEJ.VAIKAI KAIP TIK TADA BUNA TRAUMUOJAMI,KAI PAMATO SAVO REALIUS PAZYMIUS,NES DAUGELIUI ISLENDA NELABAI GERI.DAR YRA NEMAZAI MOKINIU,KURIE NAUDOJASI TUO,KAD JIEMS NERASOMI PAZYMIAI.
Cheburashka
IR DAR.AR MES LABAI TRAUMUOTI UZAUGOM,KAI MUMS NUO PIRMU DIENU PAZYMIUS RASE?MANES PAVYZDZIUI,TAI VISAI NETRAUMAVO.O DEL REFORMU...GAUGUMA JU KURIAMA TEORISKAI,NEIVERTINANT REALAUS MOKYKLOS GYVENIMO.REIKIA PAKLAUST,KIEK TU,KURIE KURE REFORMAS YRA DIRBE MOKYKLOJE.
Iva
O kaip lygius suprast? Bukit geros paaiskinkit viska, nes kitais metais i mokykla ir kaip suprantu reikes spresti rasyt ar ne pazymius tevu susirinkimo metu. kaip vaikas jauciasi kai jam tas saulutes- debeselius raso, juk vistiek kazkokia klasifikacija turetu buti, tarkim saulute- gerai, debeselis - blogiau. Ar nereaguoja i juos visai?
Iva
O del vaiku traumavimo. As gerai atsimenu kaip gavau 3 is anglu 3 klaseje, kad ir ka daryciau ir kiek mokyciausi vistiek 3 rase, tad nusprendziau kad nera ko stengtis, vistiek blogai bus. r antipatija sitam dalykui turejau labai ilgai.
-MŠ-
mano mama mokytoja, dirba su 5-12 klasiu vaikais. Ji sake, kad kai prasidejo "sauluciu paisymas", vaikai i penkta klase ateina silpniau pasiruose. Ko gero, pazymiu nerasymas motyvuoja vaika gerai nesimokyti. Koks skirtumas kaip mokysiuos, koks skirtumas - saulute ar debeselis. Ir ateje i vyresnes klases vaikai nesupranta, kam cia reikia mokytis, kokio galo cia dar pazymius raso... O koks sokas buna tevams (ir vaikams) kai saulutes su didesnemis ar mazesnemis sypsenomis virsta i 5-6-7-etus.....
norge
O as uz dabartine saulyciu- debeseliu sistema. Mamos, na kaip jus galit neisivaizduoti, kaip mokosi jusu vaikas, kokio lygio jo zinios? Niekaip nesuprantu. Juk be saulyciu yra dar pastabeles ivairios, yra pastabos pazymiu knygeleje, yra pokalbiai su mokytoja (bent jau kas menesi) galu gale. Iniciatyvos daugiau pacios parodykit, jei kas neaisku, paklauskit mokytojos. Bepigu sedeti ir burnoti, kad kazkas kitas blogai dirba. Reikia paciai ko pozityvaus imtis.

Del musu pradinese klasese... Na, manes netraumavo, nes buvau didi moksliuke nuo pirmos klases huh.gif . O vat kitus vaikus garantuoju kad paveike. Bent jau pasitikejimo savo jegomis nuolat rasomi trejetai tikrai neikvepe. Ir mano dukrai butu liudna per dailyrascio kontrolinius. Raso ji be klaidu, bet vat ne labai dailiai. Ir ka randa sasiuvinyje? Ne trejeta susukta, o mokytojos pastabele: saunuole, kad stengiesi! Vaikas tik dar labiau stengtis pradeda. O tevai gali ir susiproteti, ka tos pastabos reiksia.

Manau, kad pirmosios klases svarbios ne ziniu kaupimu (na, kokios ten zinios smile.gif ), o visai kuo kitu... Norisi, kad vaikas isisamonintu, kad mokykla- ne baubas, ne prievartos, grasinimu, bauginimu, bausmiu sistema (o kas yra trejetas, dvejetas- tikru tikriausia bausme). Per pirmuosius metus vaikas turi igyti pasitikejimo savimi, ismokti bendrauti su kitais, tiesiog saunu, kad skatinamas pozityvus paziuris i gyvenima (stenkis- ir tau pavyks!).

O penktoj klasej? Vat, tada gal jau laikas pradeti pazymiu ivedima. Jau ir protelis kitas, ir apie pazymiu reiksme suprasti vaikas gali, ir tevai kartu su mokytojais turi laiko ji tam paruosti psichologiskai (juk ketveriu-penkeriu metu vaiko dar nepradesi ruosti pazymiams). Ir galu gale, susiformuoja zmogeliukui kazkokia prioritetu, vertybiu sistema- supras, kad svarbiau ismokti (o tai imanoma, jei stengiesi), o ne gauti gera pazymi. Pazymis- tik trumpalaikis ivertinimas, tik tai dienai. Rytoj gali buti daug saunesnis, jei stengiesi. Ir galu gale, nebebus penktoj klasej dailyrascio biggrin.gif .

Manau, apie tai ir yra saulytes-debeseliai smile.gif .
Smurka
Norge, taves paskaicius atrodo, kad as i saulytes ir debeselius nereaguodavau, i mokykla neidavau, su mokytojais apie sunaus veikla mokykloj nesisnekejau. Visa tai dariau, deja, ne kasdien ir ne kas savaite. Todel as pagal pazymius tureciau gauti visa informacija apie tai, kaip mano sunui sekasi mokykloje. Juk be mamos pareigu as turiu ir kitas, todel negaliu kasdien vaiksciot i mokykla, kad su mokytojais pabendrauciau.

O saulutes ir debeseliai man jokios informacijos nesuteikia. Kas ta saulyte? Ar tai reiskia, kad vaikas su uzduotimi suidorojo idealiai? Ar tai reiskia, kad saulyte lygi 10-tukui? Nieks neaisku.

Iva, klausei, kaip vaikas reaguoja i tuos piesinukus. Bent jau maniskis reaguodavo tik i "geruosius". Juolab kad jis pradinese klasese dirbo pagal modifikuota programa ir jam buvo daromos siokios tokios nuolaidos. Siemet mes jau perejome i normalu lygi, bet pirmaisias metais po modifikuotos programos is vaiko maksimaliu rezultatu negalima reikalauti. Todel as nustaciau riba - maziausiai 7 balai, is matematikos tiek to, tegul pradziai ir 5 pabuna. veliau paaiskejo, kad per daug "uzsiprasiau".

Bet mano atvejis isskirtinis, as noreciau i sia problema pazvelgt globaliau. Juk ne visi vaikai dirba pagal modifikuota programa, o pazymiai rasomi visiems. Sakot, traumos penktoj klasej nera? Tararai tararai, kokias traumas teko patirti po pirmojo trimestro kai kuriems mano sunaus klasiokams ir ju tevams. Pastarieji, pamate savo vaiku pazymiu knygelese ne tokius pazymius, kokiu tikejosi, ivede namie nepaprastaja padeti, apribojo vaiku laisvalaiki ir t.t. Ar tai ne trauma? Gal vis tik geriau butu buve pradet pazymiui tarnaut jei ne nuo pirmos klases, tai bent nuo antros.

Ir tik nereikia cia uzvest diskusijos, kad mokomasi ne del pazymio. Vidurineje mokykloje ir aukstosiose tai daroma tik del jo. Todel kuo anksciau vakais pajus jo verte, tuo geriau. Visiems - tiek jam, tiek tevams.
norge
Keista, kad traumas gauna tevai. Lyg ir parode gyvenimas, kad pasiekia tie, kurie turi gera galva, o ne gerus pazymius. Vat, vyras mano perestukinas, is elgesio pastoviai dvejetus gaudavo, su mokytojais konfliktuodavo (tie jo pakest negalejo, tai ir pazymiais nelepindavo), is mokyklos mest norejo. Ir ka? Baige VU (kryptingai gilindamasis i esminius dalykus, o ne visus is eiles), baige jam svarbias studijas vakaru universitetuose, o savo pasiekimais ir dabartiniu gyvenimu visiems klases pirmunams nosi nusluoste. Galva svarbu. Ir panele taip mokom. Ir sunu mokysim. Bandom aiskiau isdestyti:
1. Savo vaikui labiausiai uz viska linkiu buti laimingu
2. Laimingu zmogus buna tik save realizaves
3. Kad save realizuotu, reikia surasti "savo vieta po saule"
4. Kad surasti savo vieta po saule, svarbu save pazinti, gebeti savarankiskai mastyti, priimti sprendimus, buti laisvam nuo kompleksu, surasti savo svajoniu uzsiemima
5. Tam svarbu save nuolat tobulinti, stengtis igyti kuo daugiau ziniu mokykloje, uzklasineje veikloje.

Na, o po to- pazymiai.

Neduokdie, vaikas igytu kompleksa gauti gerus pazymius. Tokie netiketai gave trejeta pradeda zliumbti pasikukciodami. O ko zliumbia? Paaiskinti negali. Tik bijo nezmoniskai, kad pasaulis griuna. Vat cia tai problema.

Oi, kiek aplink daug pavyzdziu, kad ne ismoktos pamokos, o asmenybes savybes ir subrendimas yra sekmingo gyvenimo pagrindas. Tikrai nezadu savo vaiku mustruoti del blogu pazymiu. Svabu, kad jie stengtusi, mastytu, atkakliai siektu savo uzsibrezto rezultato.
Iva
Norge gerai parasei. man nerupi pazymiai, ta prasme nematau tragedijos jeigu bloga pazymi gauna ir as labai laiminga kad mano tevai galvojo taip pat, mokykloje toli grazu nebuvau pirmune, bet niekas neribojo laisvalaikio ir pan, tiesiog tai buvo mano atsakomybe, kaip as norejau taip ir mokiausi. As ir mokiausi, kas patinka - gerai, kas nepatinka - blogai, paskutineje klaseje del atestato. o aukstaja baigiau su pagyrimu. Noreciau taip pat su savo dukra elgtis smile.gif todel ir sakiau kad geriau neivaryt komplekso su pazymias nuo 1 kl.
Smurka
Su visais tavo isvardytais punktais sutinku ir ne vieno nenoreciau paneigti.

Bet kilo klausimas, kada tavo vyras vidurine baige? Ar tik ne tada, kai stojamuosius egzaminus reikedavo laikyti? O juk dabar buk tu saunus koks tik nori, jei tavo pazymiai nekokie, tu i aukstaja tiesiog neistosi.

As pati mokykloje buvau vidutinioke, bet mano charakterio savybes man leido pasiekti gerokai daugiau, nei pasieke mano pirmune pussesere. Bet jei as buciau gerai mokiusis vidurineje, buciau vieneriais metais anksciau aukstaja baigusi, nes i ja ir neistojau tik del to, kad vidurkis buvo nekoks (priemimas buvo be stojamuju, tik pagal atestato rezultatus). Istojau tik veliau, kai Dievas buvo mano pusej ir jo valia buvo ivestas lietuviu kalbos testas. jei tais metais nebuciau bandzius stot, nebebuciau istojus niekada, nes ir vel buvo panaikinti stojamieji, o mano vidurkis prie studiju nebutu mane prileides niekada.
Bekasė
Teisingai, va cia ir gaunasi kuriazas - keicia tvarka, keicia vertinimo sistema, o kazkokio suvienodinimo neiveda. Stojau tenai, kur tikrai zinojau kad istosiu pagal pazymius, bet visai ne ten kur norejau - gal todel ir nesugebu univerkes baigti, nes nematau prasmes tas nesamones i galva kisti, tuo labiau, kad ir dirbant pagal specialybe ju neprireiks.
Cia pries du metus buvo toks atsitikimas. Baige drauge VPU filosofijos studijas, na ir kaip viena ir darbo sriciu butu filosofijos arba etikos destymas mokykloje. Nuejo jinai i Vilniaus svietimo skyriu suzinoti apie isidarbinimo galimybes ir jai maloniai buvo paaiskinta, kad tokios pakraipos mokytoju nereikia ir kelis ateinancius metus tikrai nereikes. O kai drauge paklause - kam tada yra sios specialybes studijos ( uz kurias, beje, ne tiek jau mazai mokesciu moketoju pinigeliu iseina), tai jai su tokia nuostaba buvo atsakyta - kaip tai kam? kad destytojai darbo turetu blink.gif

O as dabar paprasciausiai taip pagalvoju. Savo laiku as ne taip ir prastai baigiau mokykla, bet su jos atestatu as dabar niekur studijuoti negaleciau istoti, nes tada vertinimo tvarka buvo visai kitokia.

Galu gale, gerai pirmokus tas pazymis gal dar ir neigiamai veikia, nes ir taip reikia prie daug ko prisitaikyti. Bet ar neperdidelis kruvis tada tenka penktokui - prisideda naujos disciplinos, skirtingi mokytojai, o prie viso sito dar ir tavo pastangu ivertinimas uzgriuva.
Ir dar pabaigoje - gal but as noriu ir mokytojo darbo rezultatus matyti. Jei klaseje yra ir geru, ir blogu pazymiu, tai viskas aisku. Bet buna tokiu situaciju, kad pasikeitus mokytojui suprasteja visu vaiku pazymiai - ir va cia jau buna mokytojo blogo darbo pasekme, bet visi tie piesineliai, deja, tevams neduoda jokios informacijos apie mokytoja.
Iva
Zodziu taip ar siaip ar taip stresas arba pirmoje arba penktoje klaseje. Klausimas kada geriau. Pirmoje klaseje stresas del mokyklos, papildomu pareigu, reikalavimu, tvarkos, penktoje del skirtingu mokytoju ir disciplinu. Kada geriau papildoma stresa ivest del pazymiu? Kazkaip linkusi manyti kad vyresnis vaikas labiau atsparus streso poveikiui, jis jau priprates kad reikia mokytis, kazka daryti, eiti i mokykla nori- nenori, prie daug ko susijusio su mokykla, tad geriau veliau nei anksciau.
Bekasė
o gal geriau 2.3.ar 4 klasej. Tada vaikas jau priprates prie drausmes, prie to, kad reikia mokytis ir tada jau gali pradeti gauti kazkoki ivertinima uz savo darba.
tik butu tokia nuomone, kad kai kurie dalykai tikrai negali buti vertinami pazymiais - tikyba, etika, daile ir tas pats dailyrastis kur Norges minejo...
Cheburashka
PRITARIU,KAD NE VISI DALYKAI GALETU BUTI VERTINAMI,PRIE TOKIU PRIDECIAU DAR KUNO KULTURA IR MUZIKA.BET PAZYMIAI REIKALINGI,JEI NE PIRMOJ KLASEJ,TAI ANTROJ TIKRAI
Smurka
Tikyba, etika, kuno kultura, daile, muzika ir darbai nevertinami pazymiais. Sie dalykai iskaitomi arba neiskaitomi.
Iva
Smurka rimtai neraso? visuose klasese? keista lyg kai mokytojavau tai rase bent uz kuno kultura tikrai.

ir dar klausimukas ar tikyba yra privaloma?
Ugne
QUOTE (Iva @ 2004 01 04, 21:25)

ir dar klausimukas ar tikyba yra privaloma?

Galima pasirinkti: tikyba arba etika wink.gif
Iva
tada gerai smile.gif

o jeigu kaip cia kazkas sake galima nubalsuot kad pazymius rasytu nuo pirmos kl., gal galima tai padaryti trecioje klaseje pvz.?
Smurka
QUOTE (Iva @ 2004 01 04, 23:25)
Smurka rimtai neraso? visuose klasese? keista lyg kai mokytojavau tai rase bent uz kuno kultura tikrai.

Bent penktoj klasej tai tikrai neraso
Iva
grizau as ka tik is mokyklos sake kad pazymiu nerasys ir nebalsuos, sako na mazdaug ta pati ka as cia rasiau del stresu ir t.t. kad maziukams ir taip sunku, kad dabar esme ne kaip mokysies o ismokti aplamai mokytis ir t.t.
Ernesta
mano dukrytei pirmoje klasėje rašydavo tik puiku,gal kitiems rašydavo reikia truputi pasistenkti ar kaip nors panašiai,šito aš nežinau wink.gif O antroje klasėje įvedė tai kokį vertinimą,kuris man laibai patinka clap.gif
š-šauniai padirbėjai;
l-labai pasistengei;
g-gerai;
k-daugoka klaidų;
p-prastokai,reikia dar pasistengti;
m-man liūdna,kad tau labai nepasisekė;
n-neparuošė namų darbų;
o-pamiršo ką nors atsinešti;
*-pavėlavo į pamoką;
x-nesekė pamokos,dairėsi,kalbėjo;
!-mokykloje buvo nedrausmingas;
Asmeniškai man toks vertinimas labai patinka ir kaip ji stengiasi nori gauti tą "š".Reikia pamatyti dukrytę kai ji gauna "š" ji tiesiog visa švyti smile.gif Galiu pasigirti žemiausias įvertinimas "g" ir tai tik 1 smile.gif
Mes per susirinkimą parašėme pareiškimą dėl namų darbų,kad reikalui esant užduotu,nes kitaip negali wink.gif
Smurka
QUOTE (Ernesta @ 2004 01 05, 15:47)

š-šauniai padirbėjai;
l-labai pasistengei;
g-gerai;
k-daugoka klaidų;
n-neparuošė namų darbų;

Ar cia tik ne ta pati "trauma", tik kitame pavidale?

š - 10
l - 9
g - 8
k - 7
p - 6
m - 5
n - 4

Kam tai paciai mergelei vilkt kita suknele? Geriau rasyt realius pazymius ir baigta.
arden
QUOTE (Ernesta @ 2004 01 05, 13:47)
mano dukrytei pirmoje klasėje rašydavo tik puiku,gal kitiems rašydavo reikia truputi pasistenkti ar kaip nors panašiai,šito aš nežinau wink.gif O antroje klasėje įvedė tai kokį vertinimą,kuris man laibai patinka clap.gif
š-šauniai padirbėjai;
l-labai pasistengei;
g-gerai;
k-daugoka klaidų;
n-neparuošė namų darbų;
o-pamiršo ką nors atsinešti;
*-pavėlavo į pamoką;
x-nesekė pamokos,dairėsi,kalbėjo;
!-mokykloje buvo nedrausmingas;
Asmeniškai man toks vertinimas labai patinka ir kaip ji stengiasi nori gauti tą "š".Reikia pamatyti dukrytę kai ji gauna "š" ji tiesiog visa švyti smile.gif Galiu pasigirti žemiausias įvertinimas "g" ir tai tik 1 smile.gif
Mes per susirinkimą parašėme pareiškimą dėl namų darbų,kad reikalui esant užduotu,nes kitaip negali wink.gif

ash vertinu taip, yra tokia speciali lentele, bet vaikai kazhkaip visai nereaguoja i tas raides, jiems vienodai, tevai irgi retai kuris pasirasho po savaites, o tas pazhymiu nerashymas tik daug papildomo darbo, nes reikia kiekvieno vaiko kiekviena dalyka aprashyt semestro pabaigoj, be to musu mokykloj dar pildomos kitos lenteles kiekvienam vaikui, kurios segasi i byla, v.z. netinginiaujam biggrin.gif
biggrin.gif
Ernesta
Nematau aš čia jokios traumos,bent jau mano dukrai tikrai nėra,anaiptol ji labai nori,kad tik rašytu įvertinimus smile.gif Ir grįžusi iš mokyklos iškart pasakoja,kaip sekėsi ir aš pati kiekvieną dieną klausiu ar negavai ko nors smile.gif Žinoma,kad kiekvienoje klaseje sava tvarka ir savi įstatymai ir kiekviena mokytoja dirba skirtingai smile.gif
Smurka
QUOTE (Rusne @ 2004 01 05, 16:37)

ash vertinu taip, yra tokia speciali lentele, bet vaikai kazhkaip visai nereaguoja i tas raides, jiems vienodai, tevai irgi retai kuris pasirasho po savaites, o tas pazhymiu nerashymas tik daug papildomo darbo, nes reikia kiekvieno vaiko kiekviena dalyka aprashyt semestro pabaigoj, be to musu mokykloj dar pildomos kitos lenteles kiekvienam vaikui, kurios segasi i byla, v.z. netinginiaujam biggrin.gif
biggrin.gif

tai musu pradiniu klasiu mokytoja irgi keiksnojo ta pasiekimu knygeliu sistema. Sake, kad labai noretu aziureti, kaip tos sitemos autoriai, pasideje virs 20 knygeliu saziningai jas pildo.

Iseina taip,kad mokytojai apkraunami papildomu darbu, kurio jie iki galo neatlieka (ne del to, kad yra neatsakingi, o tiesiog jiems laiko pritruksta), o tevai negauna issamios informacijos apie savo vaiko mokymosi rezultatus.

Va dabar tai man viskas aisku. Isvede trimestra, kuriame aiskiai matyti bendras vaiko pasiekimu lygmuo.
Ernesta
Smurka apie tas pasiekimu knygeles mūsų mokytoja lygiai tą patį sakė smile.gif
O šiemet kiekvienas nusipirko po užrašų knygelę ir ten yra kiekvieną mėnesį įklijuojami tokie lapeliai su dalykų pavadinimais ir mėn dienomis.Tai daug aiškiau nei tos pasiekimų knygelės smile.gif
Cheburashka
Kai isveda trimestra,tai vaiko lygis matosi,bet jau tada buna kazkaip ir veloka wink.gif
arden
as seniai tas pasiekimu knygeles von ishmechiau, pirma kad ne tik vaiko pasiekimus kas menesi reikejo rashyt, bet ir programos turini kiekvieno dalyko, kol protingos autores neishleido spec knygutes, tada kopijuodavai, kirpdavai ir klijuodavai kiekvienam vaikui, dabar i paprasta sasiuvini klijuoju atshviestas lenteles ir vertinu raidemis
Smurka
QUOTE (Rusne @ 2004 01 05, 17:01)
as seniai tas pasiekimu knygeles von ishmechiau, pirma kad ne tik vaiko pasiekimus kas menesi reikejo rashyt, bet ir programos turini kiekvieno dalyko, kol protingos autores neishleido spec knygutes, tada kopijuodavai, kirpdavai ir klijuodavai kiekvienam vaikui, dabar i paprasta sasiuvini klijuoju atshviestas lenteles ir vertinu raidemis

ohmy.gif unsure.gif Tararai tararai ohmy.gif Nu negi tai normalu? Popierizmas ir terliojimasis su klijais kazkoks beprasmis.

tai tu man kaip mokytoja pasakyk, na negi tau ne patogiau butu tiesiog pazymius rasyt? Penkiabalej ar desimtbalej sistemoj - koks skirtumas> Bet vis tiek turbut geriau, ane?
norge
As kalbejau ne apie trauma vaikui nuo pirmos klases del pazymiu, o neteisingai formuijama mastyma ir kompleksus. Nenoriu, kad mano vaikai uzsiciklintu ant pazymiu. Todel man priimtina, kad pradinese klasese vaikas isivaziuoja i sistema, susiorientuoja, kad tikroji vertybe- mokslas, o ne pazymys. Man kraupiai atrode vienas zmogus, kuris zliumbe didziulemis asaromis, kai trimestre gal desimtoj klasej gavo ketverta (penkiabale sistema tuomet buvo). Siaip tas zmogus nieko doro po to taip ir nepasieke, tarp kitko.

Na, o kad vaikas susiorientuotu teisingai, tai negalima visko uzkrauti mokytoju atsakomybei. Svarbiausia itaka vaikui daro seima, tevai. Musu su vyru vykdomam auklejimui tokia pradiniu klasiu mokiniu vertinimo sistema labai paranki (vat, kaip parasiau cool.gif ). O mokytoja - musu bendraminte, irgi labai tam padeda.

Naujosios pazymiu knygeles turi tik viena trukuma- mazai vietos pastaboms smile.gif . Mokytoja kas savaite priraso ilgiausiu laisku apie musu pirmoke, tai jau vietos nebeliko.

dovi
as uz pazymiu rasyma, nes jau dabar matau, kaip maniskis, nors dar ne pirmokas, reaguoja i saulytes ( jas raso muzikos mokykloje). Jam visai dzin kokia ten ta saulyte: ar salia debeselio, ar issisiepus, net jei aiskinu, kad prie debeselio saulyte nelabai gerai. JIs man sako kad visos saulytes grazios net su debeseliu. Siaip aisku, kad dabar visiskai neteikiu, tam didesnes reiksmes, nes tai tik vaiko malonumui. Bet kaip bus su mokykla? itariu prasysiu, kad mano vaiko mokytoja rasytu pazymius bent man, kad as zinociau kaip ruosesi jis. Girdejau kai kuriose mokyklose mokytojos leidzia tevams pasirinkti tai.
arden
QUOTE (Smurka @ 2004 01 05, 15:06)
QUOTE (Rusne @ 2004 01 05, 17:01)

ohmy.gif unsure.gif Tararai tararai ohmy.gif Nu negi tai normalu? Popierizmas ir terliojimasis su klijais kazkoks beprasmis.

tai tu man kaip mokytoja pasakyk, na negi tau ne patogiau butu tiesiog pazymius rasyt? Penkiabalej ar desimtbalej sistemoj - koks skirtumas> Bet vis tiek turbut geriau, ane?

Mokytojui aishq patogiau pazhymiai ir tevams patogiau, viskas konkretu ir aishq, bet dabar musu pagrindinis tikslas ne ishmokyti vaikus, o ishmokyti mokytis, del to atsirado integruojamas mokymas, teminis mokymas, jau pradinukai daug idomiu darbu padaro, o kas liechia penktokus, tai mokykla nusprendzhia apie ju adaptacini laikotaropi, t.y. trimestras, pusmetis, gali buti dar ilgiau, tuo metu jiems nerashomi neigiami pazhymiai, nevertinami kontroliniai, jie yra anketuojami, kaip prisitaike prie dalykines sitemos
aukse
QUOTE (norge @ 2004 01 05, 15:08)
As kalbejau ne apie trauma vaikui nuo pirmos klases del pazymiu, o neteisingai formuijama mastyma ir kompleksus. Nenoriu, kad mano vaikai uzsiciklintu ant pazymiu. Todel man priimtina, kad pradinese klasese vaikas isivaziuoja i sistema, susiorientuoja, kad tikroji vertybe- mokslas, o ne pazymys. Man kraupiai atrode vienas zmogus, kuris zliumbe didziulemis asaromis, kai trimestre gal desimtoj klasej gavo ketverta (penkiabale sistema tuomet buvo). Siaip tas zmogus nieko doro po to taip ir nepasieke, tarp kitko.

Na, o kad vaikas susiorientuotu teisingai, tai negalima visko uzkrauti mokytoju atsakomybei. Svarbiausia itaka vaikui daro seima, tevai. Musu su vyru vykdomam auklejimui tokia pradiniu klasiu mokiniu vertinimo sistema labai paranki (vat, kaip parasiau cool.gif ). O mokytoja - musu bendraminte, irgi labai tam padeda.

Naujosios pazymiu knygeles turi tik viena trukuma- mazai vietos pastaboms smile.gif . Mokytoja kas savaite priraso ilgiausiu laisku apie musu pirmoke, tai jau vietos nebeliko.

Tik bėda ta, kad tokių tėvų - retenybė. Dažniausiai būna taip - ateina tėvai ir klausia, kaip tam vaikui sekasi. Na, aiškini apie pasiekimus ir t.t..., o jie taip tyliai ir klausia: Mokytoja, o tai jeigu taip pažymiu, tai kiek čia būtų? rolleyes.gif
Taigi iš tiesų ši nauja nevertinimo sistema pradės veikti tada, kai dabartiniaoi mokiniai tėvais taps, ne anksčiau.
aukse
QUOTE (Smurka @ 2004 01 05, 13:57)
QUOTE (Ernesta @ 2004 01 05, 15:47)

š-šauniai padirbėjai;
l-labai pasistengei;
g-gerai;
k-daugoka klaidų;
n-neparuošė namų darbų;

Ar cia tik ne ta pati "trauma", tik kitame pavidale?

š - 10
l - 9
g - 8
k - 7
p - 6
m - 5
n - 4

Kam tai paciai mergelei vilkt kita suknele? Geriau rasyt realius pazymius ir baigta.

Na nežinau, kaip jūsų mokykloj, bet šiaip tai tos raidės su pažymiais yra nesietinos, tame ir yra visa nevertinimo sistemos esmė. T.Y. raidę Š ( šaunu) gali gauti ir tas, kuris padarė daugybę klaidų, bet, tarkim, jo darbe pastebimas koks nors pagerėjimas, tuo tarpu tas, kas rašo be klaidų, bet darbą atliko tikrai prasčiau nei galėtų pagal savo gebėjimus gali gauti ir P, nors klaidų nėra. Bent jau mus apmokė taip, tik labai sunku tai išaiškinti vaikams ir tėvams wink.gif
Bekasė
QUOTE (aukse @ 2004 01 06, 11:01)

Tik bėda ta, kad tokių tėvų - retenybė. Dažniausiai būna taip - ateina tėvai ir klausia, kaip tam vaikui sekasi. Na, aiškini apie pasiekimus ir t.t..., o jie taip tyliai ir klausia: Mokytoja, o tai jeigu taip pažymiu, tai kiek čia būtų? rolleyes.gif
Taigi iš tiesų ši nauja nevertinimo sistema pradės veikti tada, kai dabartiniaoi mokiniai tėvais taps, ne anksčiau.

zinai, gal paprasciausiai tie tevai nenori gauti soko pamate realius pazymius penktoje klaseje, nes tada jau sunku yra pradeti kontroliuoti ir aiskinti. O galu gale tu studijavai ir tau aiskino kaip reikia vertinti, tu atlikinejai kelias praktikas - o kaip tevams issiaiskinti ka tai reiskia, irgi eiti i VPU pradiniu klasiu mokytojos specialybe studijuoti?
arden
mes kai mokemes ir atlikinejom praktika rashem pazhymius. ir pradejus dirbt dar rashem, tad ir mums buvo nelengva pereiti prie kitos sistemos, todel tevams dar sunkiau,ateina ir prasho, kad vis tiek pazhymius rashytume, nes jiems aishkiau wink.gif
aukse
QUOTE (Silvute @ 2004 01 06, 11:17)
[Taigi iš tiesų ši nauja nevertinimo sistema pradės veikti tada, kai dabartiniaoi mokiniai tėvais taps, ne anksčiau. [/QUOTE]
zinai, gal paprasciausiai tie tevai nenori gauti soko pamate realius pazymius penktoje klaseje, nes tada jau sunku yra pradeti kontroliuoti ir aiskinti. O galu gale tu studijavai ir tau aiskino kaip reikia vertinti, tu atlikinejai kelias praktikas - o kaip tevams issiaiskinti ka tai reiskia, irgi eiti i VPU pradiniu klasiu mokytojos specialybe studijuoti?

biggrin.gif Na, aš VDU baigusi, taigi praktikos rašyti pažymius neturėjau wink.gif ir esu lituanistė, ne pradinių klasių mokytoja wink.gif Tačiau mūsų mokykloje su ta vertinimo sistemos kaita mus taip muštruoja, kad nori nenori pradedi perprasti sistemą, nors iš pradžių tai buvo lygiai tamsus miškas. O dar vaikai tokie išradingi, pvz. semestro pabaigoje 5 klasėje reikia rašyti PP (padaryta pažanga) arba NP( nepadarė pažangos). Tai spėkit, kaip vaikai iššifravo? Nagi PP - pilno proto, NP - nepilno unsure.gif
Kuzia
QUOTE (aukse @ 2004 01 06, 15:55)
PP (padaryta pažanga) arba NP( nepadarė pažangos)

Pagaliau suzinojau ka reiskia clap.gif . O tai vis sakau paklausiu mokytojos, bet pamirstu doh.gif
Smurka
Bet pradinese klasese visokiais paveiksliukais ar raidelem vertinami tik rasto darbai. O kaip suzinoti, kokio lygio tavo vaikas yra skaitovas, pasakotojas, deklamuotojas? Na, nebent nueisi i mokykla ir tau mokytoja papasakos, kaip jis gerai, blogaio ar patenkinamai zodines uzduotis atlieka.

O penktoje klaseje pamatysi, kad...

Ai, man jai ir galva ir pirstai pavargo destyto argumentus. Man geriau pazymiai ir taskas.
Kuzia
QUOTE (Smurka @ 2004 01 24, 17:58)
Man geriau pazymiai ir taskas.

Be jokios abejones smile.gif . Nors dziaugiuosi ir spalvu vertinimu - vis geriau negu nieko. Nes pernai tai isvis - saulyte ar gelyte nupaiso mokytoja, ir tu zinokis. unsure.gif
asha
As esu visai patenkinta vertinimo sistema. Sasiuvinukuose ir pratybu sasiuviniuose mokytoja vertina: puikiai, saunuoliukas, sauniai padirbejai ir t.t. Kiekvieno menesio pradzioj i spec sasiuvinuka mokytoja iklijuoja lentele su praeito menesio ivertinimais. Ten isvardinta, kas reikia moket, pvz. nustato garso vieta zodyje, skaiciuoja mintinai, susikaupia ir pan ir nurodomi 3 variantai: visada, dazniausiai, retai. Jeigu kur nors nepadeta varnele, vadinasi reikalai blogi. Taip pat kiekviena menesi vaikas parnesa visus darbus, kuriuos atlieka ant atsviestu lapu. Reikia perziureti, parasyti savo nuomone, pastabas ir nunesti mokytojai. Po kiekvieno kontrolinio parnesamas sasiuvinis ir reikia pasirasyti, kad ziurejai. Vaikai rase toki rimtesni lietuviu ir matematikos pusmecio testa. Cia irgi puikiai matyti vaiko pasiekimai.
Galbut viskas labiau priklauso nuo mokytojos darbo, o ne nuo sistemos. As savo mokytoja labai patenkinta, nes ji tikrai nuosirdziai dirba su vaikais.
aukse
QUOTE (asha @ 2004 01 24, 23:23)
As esu visai patenkinta vertinimo sistema. Sasiuvinukuose ir pratybu sasiuviniuose mokytoja vertina: puikiai, saunuoliukas, sauniai padirbejai ir t.t. Kiekvieno menesio pradzioj i spec sasiuvinuka mokytoja iklijuoja lentele su praeito menesio ivertinimais. Ten isvardinta, kas reikia moket, pvz. nustato garso vieta zodyje, skaiciuoja mintinai, susikaupia ir pan ir nurodomi 3 variantai: visada, dazniausiai, retai. Jeigu kur nors nepadeta varnele, vadinasi reikalai blogi. Taip pat kiekviena menesi vaikas parnesa visus darbus, kuriuos atlieka ant atsviestu lapu. Reikia perziureti, parasyti savo nuomone, pastabas ir nunesti mokytojai. Po kiekvieno kontrolinio parnesamas sasiuvinis ir reikia pasirasyti, kad ziurejai. Vaikai rase toki rimtesni lietuviu ir matematikos pusmecio testa. Cia irgi puikiai matyti vaiko pasiekimai.
Galbut viskas labiau priklauso nuo mokytojos darbo, o ne nuo sistemos. As savo mokytoja labai patenkinta, nes ji tikrai nuosirdziai dirba su vaikais.

Bet ar kas nors, be mokytojo, įsivaizduoja, koks tai yra milžiniškas darbas - šitaip žaisti su kiekvienu mokinio sąsiuvinuku? rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.