Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas sako "tete",o ne "mama".
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
gagrate
Nezynau kas su tais mano vaikais darosi.Pirmoji kai gyme,ja labai rupinosi tetis,nesiodavo naktimis,maitindavo is buteliuko,pampersus keisdavo ir t.t. Pirmas zodis kuri pasake buvo tete,nu galvoju myli tetuka tai lai...pirmas zodis buna tetis lotuliukas.gif Gime antroji,su ja miegu atskiram kambari nuo tetuko ir dukros vyresnes,tai visi rupesciai man ir keliuosi ir nesiojiu ,vnz.daurau viska ka ir visos mamos,o tetukui leidziu issimiegoti ir ryte buti zvaliam,juk seimos maitintojas lotuliukas.gif Suejo metukai mano mazylei,vakar nakti buvo nerami,pasiguldziau salia saves,o ji ,kad pradejo kalbeti,tete,tete,tete.. doh.gif ,o as jai sakau sakyk mama ,o ne tete ...lotuliukas.gif Nu ir kaip cia dabar suprast? lotuliukas.gif Tai kada gi vaikas pasakys mama.Idomu suzynot kaip pas jus buvo?
laukinukė
Maniškė pirmiausia pasakė irgi tete. Iš pradžių tai buvo tiesiog te te te. Bet kai pradėjau sakyti, kad čia tavo tetis, tai dabar jau gal ir sąmoningai sako tete. O tik visai neseniai pradėjo dainelę ma ma ma. Tai gal neužilgo ir pakvies sąmoningai mama. Nemanau, kad čia priklauso nuo to, kas labiau rūpinasi. Iš kur gi jiems žinoti, kad te te ir tėtis, o ma ma - mama. Jiems tai tiesiog garsai, o įprasminti tuos garsus tenka jau mums.
Bet va pas mus yra toks keistas žodis dede - tinka ir kamuoliui, ir knygutei, ir kai pyksta doh.gif
neringule
maniske tai pirma ismoko trti mama,o daba tai tuoj kas tai TETIS,na bet jei kas atsitinka,ar nugriuva...tada jau mamos saukiasi bigsmile.gif
kamiliuke
mūsų tai brolį dievina,o jis Dovidas tai pirmas žodis dadi dadi,nes mama ar tete tai kiekienas vaikas pirmiausia išmoksta sakyti.
Sako ji tete dažniau nei mama,jai kaip užeina
Liova
Vyresnelis irgi pirmiau pasake 'tete', bet poto viskas aplinkui buvo irgi ' te te te'... Tik nesamoningai kartais mama pasakydavo, prasydavau pasakyt 'mama', o jis - 'tete' lotuliukas.gif
Mazasis gi budamas 5 ar 6-iu menesiu istare ir pakartodavo 'mama' bigsmile.gif Bet kai augo didyn, 'mama' nebesake, sake 'tete', visur tik 'tete' ir ant mamos 'tete' lotuliukas.gif
Budamas metuku ir 1 menesio pradejo samoningai sakyti ir saukti 'Mama' thumbup.gif wub.gif Tik kur iseinu, ar manes nesimato, jis jau ' mama '...... bigsmile.gif
Kaip dziugu tai girdeti bigsmile.gif wub.gif

Broli jau irgi saukia 'Jaji' (Nojus) wub.gif
Angel*
maniskis irgi "tėtavo" ilgai ir "mama" nesake. jei ir tardavo tai kaip "ma -mam"(valgyt)...kadangi maitinau beveik metus,tai matyt as jam su maistu ir asocijuodavausi... lotuliukas.gif
puikiai prisimenu,kaip apmaudu budavo,kai beveik viena juo rupinausi...o jis vis tete ir tete. doh.gif
o nuo 1m.2 men. samoningai saukia paciu graziausiu zodziu - MAMA.ir daug dazniau nei tete. thumbup.gif
taip kad kantrybes.viskam savas laikas mirksiukas.gif
L'amour
Mano klecko irgi pirmasis žodis buvo tete. Mama tai dar ir dabar nesako, kažką panašaus kelis kartus sumalė biggrin.gif .
Sakoma jei vaiko pirmasis žodis tete tai bus kitas vaikas broliukas, o jei mama tai sesutė bigsmile.gif Nežinau kiek čia teisybės g.gif
vyšniux
Mano pirmas istartas zodis taip pat buvo tete ax.gif ,o dukros-mama,kas labai ziugino mano sirdi wub.gif .Idomu,nuo ko is tikro prilauso,kad vaikutis pirma zodi nebutinai MAMA pasako g.gif
Gyvačiukas
Mano sūnaus pirmas žodis buvo mama,o dukrytės -tete biggrin.gif ,nors dabar jau retai kada sako tete,tik kai ieško,o šiaip tai "mamytukas"
Arsua32
Mano isvis tik tri zodzius sako "tete", "ate, ate" ir "ka" ax.gif
Mama liala
QUOTE(darata @ 2007 09 02, 23:56)
Mano klecko irgi pirmasis žodis buvo tete. Mama tai dar ir dabar nesako, kažką panašaus kelis kartus sumalė  biggrin.gif .
Sakoma jei vaiko pirmasis žodis tete tai bus kitas vaikas broliukas, o jei mama tai sesutė  bigsmile.gif Nežinau kiek čia teisybės  g.gif
*

pirmas maziukas pirma pasake tete ir stai turi broliuka biggrin.gif bet va ir antras taip pat pirma pasake tete tai neduok dieve tavo teiginys teisingas,as gi dukrytes noresiu 4u.gif biggrin.gif
Liova
As irgi dukrytes noreciau wub.gif Mazasis juk 'mama' pirmiau pasake, mazu issipildys... bigsmile.gif
saule_vire
Mano dičkė pirma pasakė baba,po to tete,nors tetis ir jos neaugino,nėra net mačiusi,o tik po to mama ištarė,nors dieną naktį buvau su ja 4u.gif
*Lina*
mano dukrytė irgi pirmiai "tete " pasakė
diva3
Mano mazute ir mane ir teti vadina tete. Tik pamato ir tete! Ir kai mane pamato dziaugiasi ir sako tete doh.gif , o mama sako tik kai nori , kad ant ranku paimciau smile.gif Gal todel, kad nuolat kalbam apie tete- tete atejo, tete dirba, padaryk tetei myliu myliu g.gif lotuliukas.gif
wii
pirmas zodis buvo mama bet greit ir tete pasigirdo tai gal du menesius tetetetetetetete o mama buvo dinge dabar abu zodziai girdimi daznai ir dar prisijunge baba ir dede na ir tciuce
olivija1981
mano mazoji taip pat pirma pasake tete, o tik zymiai veliau mama., dar sako baba. Aisku dabar jau zodziu bagazas pasipilde, dar lankom darzeli, tai ir ten sio to ismoko. tongue.gif
Zylute1
yra toks prietaras, kad jei vaikas pirma istaria tete - antras bus sunus, o jei mama - dukte. biggrin.gif maniske istare tete - antras sunus. thumbup.gif
Staigmena
mano mergytės pirmas žodir irgi buvo tete manau todėl kad jį lengviau ištarti. o po prasidėjo labai daug žodžių.... bet kai mane pradėjo šaukti tai buvo mymyne thumbup.gif
Kribuk
Su maniske irgi tas pats, visada ir visur tete. Jau seniausiai ta zodi moka, o mama kaip zodis jai dar neegzistuoja. Kelis kartus lyg ir buvo pasakiusi ji, bet pamirso. Retai kada pasako skiemenis ma ma, ir zinok cia ar cia jie mama reiskia ar dar kazka. smile.gif
paklydusi_siela
Va ir maniskis mane tete saukdavo, nors sausi jau ir trys metukai sueis. Kartais ir dabar kai kazka greitai nori pasakyt tai ir rekia tete tete.. Bet gal jau pora sav jau pradejo mama sakyt, nors ta zodi jau senai mokejo. O buvo taip: mazylis pradejo lement pastovei ma ma ma ir as vyresneliui sakau 'na matai, lelius jau mama mane vadina o tu vis dar tete tete' Ir nuo tu zodziu tik ir girdziu mama mama mama lotuliukas.gif Bet pastebejau kad mama sako net ir sysiu darydamas, valgydamas, ir vis ziuri i mane ar as i ji pasiziuriu. Gal vis dar bando isitikint ar tikrai as esu mama g.gif
jievaan
Maniskis pradejo tik 15 mensiu sakyti MAMA, o kaip as dziaugiausi! Dabar ir tetei kartais sako MAMA.
blue kristal
Mano sunaus irgi pirmas zodis buvo tete,paskui baba smile.gif
kristinka:)
mano vaikas irgi pirmiausiai pasakė tete,paskui niam niam lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tanitaa
Mano mažylis tai pirmą tokį kaip žodį pasakė adiati, nežinau nei ka reiškia jam, bet tiesiog tokį pasakė ir kartojo dažnai, paskiau atsirado tokie garsai kaip te-te, bet žinau, kad jis ne tėtį taip vadina, nes jį retai mato, o tiesiog tai lengvai tariami garsai, jam visur te-te-te-te tongue.gif ir aplamai, labai daug čiauška savo kalba, pasako ir mama, bet dabar kažkaip pamiršo šį žodį blink.gif prisimena, tik kai nori "mylu-mylu" padaryt wub.gif Ar kai užsigauna doh.gif
Sedai
maniškio pirmas žodis irgi buvo tete. manau, kad jam lengviau ištarti, negu mama. Po to buvo atia , aaat (ačiū), na , o paskui atėjo eilė ir mamai thumbup.gif Bet vistiek mama dažniausiai išgirstu tik tada, kai mažyliui norisi švelnumo, paguodos. tada pribėga kartodamas ma-ma-ma- ma-ma..., prisiglaudžia...
Taide
Mūsiškis irgi pirmiausia pradėjo sakyti tete. Man gražu. Jiedu dideli draugai friends.gif Mama sakė, kad ir aš, kai buvau maža, pirmiausia sakiau tete, gal tai paveldima megalol.gif
zara**
Na manau daugmas visi mazyliai pirma istare tete,nei mama.Mano mazute irgi pirma istare tete,pokiektais laiko ir ate,nezinau gal kiekviena ryta girdi kai as sakau teciui ate,tai ji greitai si zodi ir ismoko,tai pastoviai sakydavo reikia ar nereikia TETE ATE!Smagu girdeti.O dabar jau daug zodziu pasako thumbup.gif
vaida L
Mano dukrytės pirmas žodis irgi buvo TETI. Ir dabar visada jį pasitinka šaukdama teti teti o mama laaaaabai retai kada pasako ir tai tik paprašius doh.gif Iš pradžių nuliūdau dėl to, bet juk mamos ir taip šalia pastoviai jų nereik šaukti (jai pačios auginamės), o va tėčiai tik vakarais gryžta iš darbo ax.gif
Indrija
Na o mano mazasis kalbininkas pirmiausia baba sake, paskui tete prasidejo, o mama kad ir kaip as jam bandau ivardinti pirstu i save baksnodama, dar nera schmoll.gif
Bet anksciau ar veliau vis tiek bus ar ne unsure.gif
saulutees
Maniskis tai irgi jau senokai tetiuoja, ir kiek karteliu prasau sakyk "mamyte", bet jis vistiek tete ir tete. Jau mum 1.5 metuku. Manau jam daug lengviau istart toki zodi uztai ir taria, ateis laikas prades sakyti ir "mama". Dabar viska vadina tete, tik masinas isskiria, sako "dzzzz". Vat taip su tais vaikiuksiais...
Lurdesita
mažoji jau šešių mėnesių atsibudus po dienos miegelio pašaukė tete, vos nenukritom abu - nepatikėjom, tuo metu turėjom svečių, kurie dar nebuvo pupos matę, ilgai nebuvom bendravę tai nepatikėjo, kad 6 mėnesių - gimimo liudijimą rodėm lotuliukas.gif , o mama g.gif mama gal kokių 9 mėnesių pasakė, bet kažkaip nesureikšminau aš to džiaugaus, kad sako kažką... nes giminėje turim berniuką nekalbantį - ir tik neseniai išaiškėjo, kad traumos - iškrito iš lovytės - pasekmė, bet čia ne apie tai 4u.gif
katuksss
Mnao dukrytes pirmaz zodis buvo gie, 7 menesiu sauke te-te, o tik 11 menesiu passake ne mama, o mam-mam
Laurutė
pirmas žodis tai buvo atia, toliau mama, tėtis tai dar iki šiol nesakome.
Papildyta:
pamiršau labai vieną svarbų žodį kurį vartoja labai dažnai ir kai imame ir kai duodame tai žodis AČ- tai yra ačiū.kartais išeina pasakyti labai gražiai AČIŪ
bigsmile.gif lotuliukas.gif
Juritele
Musu dukrytes taip pat pirmas zodis buvo tete,paskui baba o tik paskui mama biggrin.gif
AGI
Mūsų vyrukas jau puikiai ir sąmoningai šaukia "tete", bet kai paprašom, kad pasakytų "mama" išeina tik "baba"... Dabar jau išmoko šaukti ir senelį "elele", o kai prašom pašaukti močiutę, tai su plačiausia šypsena ištaria "baba". Mat močiutei toks "pavadinimas" nelabai patinka ir visi juokiasi, kai išgirsta anūką taip sakantį. Vyresnieji jį jau primokino sakyti ir "LNK", ir brrr, ir dar krūvą keisčiausių žodžių, bet "mama" kol kas lieka neištariamas... Bet nemanau, kad tai ką nors reiškia. Tiesiog vaikui vieni garsai geriau tariasi nei kiti ir tiek.
vaivos juosta
Pirmas žodis buvo "budė", paskui tėtė ir mama. Bet Tėtė vis tiek mielesnis - varto nuotraukas, tai visada rodys ir sakys kur tėtė, o ne kur aš.... Pasiilgstam mes jo per dieną, tai ir kartoja dažniau.
~INGUTĖ~
Maniskis irgi dazniau sako tete negu mama nors moka ir mama pasakyti thumbup.gif Kad ir vakar grebiu lapus o jis uz lango tete tete saukia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Adatuke
O mes abu mama (dukrytei metukai). Nors tėtį myli labai, labai, pasiilgsta ir išgirdus duris rakinant bėga link jų ir šaukia "mama, mama". Žino ir tete žodį, bet labai retai pasako. Matyt jiems kol kas paprasčiau abu vienu vardu šaukti lotuliukas.gif
Wildberry
Maniškė ir te-te sakydavo dažnai bigsmile.gif ,nesureukšminau to,nes ji su savo tėvu mažai matydavosi ir tai iekada nesakiau,kad čia tavo tete schmoll.gif unsure.gif
dangausvaivorykste
Oi mano sunus atvirksciai kai pradejo mama sakyti tai jam visi mamos(tetis,mociute,senelis,teta ar dede)visus vadina mama,dabar jau retkarciais pasako tete bet labai retas sis zodelis mirksiukas.gif
irenairsavi
Maniškei jau 1 metai ir 3 mėn, bet ji vis tetiuoja, mama sako tik, kai amam užsimano biggrin.gif
daivabra
Na o mums tuoj metukai ir mes nesakome nei tete, nei mama. Mokame tris zmoniskus zodzius: mamam (kai norime valgyti), atia, lialia(reiskia vaikus, lio-lio (kai kalbame mobiliu telefonu. Tai va musu visas zmoniskas zodynas rolleyes.gif
sandrilt
maniškės pirmas žodis buvo baba,bet žino ji ir mama ir tete, bet kad šauktų tai dartaip nėra.Sau kalbėdama tai dažnai teteuoja lotuliukas.gif
Mikėtukas
ir manasis nesako MAMA, bet gudrocius doh.gif , kai kas nors papraso jo pasakyti MAMA, nutaiso juokinga mina, "katiniska zvilgsni" ir krizendamas sako TETE lotuliukas.gif
Eglucius
na manasis..tai mama, meme, mamama...cia jau taip mane vadina...
o teti..tai Teti...ar tete..
vilteee3
maniske pirmiausia irgi pradejo saukti tete, o tik paskui atsirado mama...
laukine
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 25, 09:38)
Oi mano sunus atvirksciai kai pradejo mama sakyti tai jam visi mamos(tetis,mociute,senelis,teta ar dede)visus vadina mama,dabar jau retkarciais pasako tete bet labai retas sis zodelis mirksiukas.gif
*

thumbup.gif lotuliukas.gif
pas mus visi isskyrus suni, kuri au au vadina , yra tetes. grizta tete is darbo, net saukdama bega prie duru tete - tete, griztu as po paskaitu smile.gif irgi lekia rankas istiesus tete saukdama smile.gif arba foto ziurint, irgi pirstuku duria i tetuka ir sako tete, rodau kur as ir sakau sakyk mama - sako tete smile.gif ir taip gal nuo 4 menesiu tetekina doh.gif
Gyjula
Pirmosios mano dukros pirmiausiai sakė ''mama'' ir ''ma mam'', o mažylė visų nuostabai sako tik ''tete''. Jai dabar 1 m.ir 2mėn. Aš galvojau, kad visų vaikų pirmas žodis būna ''mama'' arba bent jau kažkas panašaus į tai blush2.gif
saratukas
O mano vaikas sako baba biggrin.gif nors jam jau metukai, mama labai retai sako ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.