Nezynau kas su tais mano vaikais darosi.Pirmoji kai gyme,ja labai rupinosi tetis,nesiodavo naktimis,maitindavo is buteliuko,pampersus keisdavo ir t.t. Pirmas zodis kuri pasake buvo tete,nu galvoju myli tetuka tai lai...pirmas zodis buna tetis
Maniškė pirmiausia pasakė irgi tete. Iš pradžių tai buvo tiesiog te te te. Bet kai pradėjau sakyti, kad čia tavo tetis, tai dabar jau gal ir sąmoningai sako tete. O tik visai neseniai pradėjo dainelę ma ma ma. Tai gal neužilgo ir pakvies sąmoningai mama. Nemanau, kad čia priklauso nuo to, kas labiau rūpinasi. Iš kur gi jiems žinoti, kad te te ir tėtis, o ma ma - mama. Jiems tai tiesiog garsai, o įprasminti tuos garsus tenka jau mums.
Bet va pas mus yra toks keistas žodis dede - tinka ir kamuoliui, ir knygutei, ir kai pyksta
maniske tai pirma ismoko trti mama,o daba tai tuoj kas tai TETIS,na bet jei kas atsitinka,ar nugriuva...tada jau mamos saukiasi
mūsų tai brolį dievina,o jis Dovidas tai pirmas žodis dadi dadi,nes mama ar tete tai kiekienas vaikas pirmiausia išmoksta sakyti.
Sako ji tete dažniau nei mama,jai kaip užeina
Vyresnelis irgi pirmiau pasake 'tete', bet poto viskas aplinkui buvo irgi ' te te te'... Tik nesamoningai kartais mama pasakydavo, prasydavau pasakyt 'mama', o jis - 'tete'
Mazasis gi budamas 5 ar 6-iu menesiu istare ir pakartodavo 'mama' Budamas metuku ir 1 menesio pradejo samoningai sakyti ir saukti 'Mama' Kaip dziugu tai girdeti Broli jau irgi saukia 'Jaji' (Nojus)
maniskis irgi "tėtavo" ilgai ir "mama" nesake. jei ir tardavo tai kaip "ma -mam"(valgyt)...kadangi maitinau beveik metus,tai matyt as jam su maistu ir asocijuodavausi...
puikiai prisimenu,kaip apmaudu budavo,kai beveik viena juo rupinausi...o jis vis tete ir tete. o nuo 1m.2 men. samoningai saukia paciu graziausiu zodziu - MAMA.ir daug dazniau nei tete. taip kad kantrybes.viskam savas laikas
Mano klecko irgi pirmasis žodis buvo tete. Mama tai dar ir dabar nesako, kažką panašaus kelis kartus sumalė
Sakoma jei vaiko pirmasis žodis tete tai bus kitas vaikas broliukas, o jei mama tai sesutė
Mano pirmas istartas zodis taip pat buvo tete
Mano sūnaus pirmas žodis buvo mama,o dukrytės -tete
Mano isvis tik tri zodzius sako "tete", "ate, ate" ir "ka"
QUOTE(darata @ 2007 09 02, 23:56) Mano klecko irgi pirmasis žodis buvo tete. Mama tai dar ir dabar nesako, kažką panašaus kelis kartus sumalė Sakoma jei vaiko pirmasis žodis tete tai bus kitas vaikas broliukas, o jei mama tai sesutė pirmas maziukas pirma pasake tete ir stai turi broliuka
As irgi dukrytes noreciau
Mano dičkė pirma pasakė baba,po to tete,nors tetis ir jos neaugino,nėra net mačiusi,o tik po to mama ištarė,nors dieną naktį buvau su ja
mano dukrytė irgi pirmiai "tete " pasakė
Mano mazute ir mane ir teti vadina tete. Tik pamato ir tete! Ir kai mane pamato dziaugiasi ir sako tete
pirmas zodis buvo mama bet greit ir tete pasigirdo tai gal du menesius tetetetetetetete o mama buvo dinge dabar abu zodziai girdimi daznai ir dar prisijunge baba ir dede na ir tciuce
mano mazoji taip pat pirma pasake tete, o tik zymiai veliau mama., dar sako baba. Aisku dabar jau zodziu bagazas pasipilde, dar lankom darzeli, tai ir ten sio to ismoko.
yra toks prietaras, kad jei vaikas pirma istaria tete - antras bus sunus, o jei mama - dukte.
mano mergytės pirmas žodir irgi buvo tete manau todėl kad jį lengviau ištarti. o po prasidėjo labai daug žodžių.... bet kai mane pradėjo šaukti tai buvo mymyne
Su maniske irgi tas pats, visada ir visur tete. Jau seniausiai ta zodi moka, o mama kaip zodis jai dar neegzistuoja. Kelis kartus lyg ir buvo pasakiusi ji, bet pamirso. Retai kada pasako skiemenis ma ma, ir zinok cia ar cia jie mama reiskia ar dar kazka.
Va ir maniskis mane tete saukdavo, nors sausi jau ir trys metukai sueis. Kartais ir dabar kai kazka greitai nori pasakyt tai ir rekia tete tete.. Bet gal jau pora sav jau pradejo mama sakyt, nors ta zodi jau senai mokejo. O buvo taip: mazylis pradejo lement pastovei ma ma ma ir as vyresneliui sakau 'na matai, lelius jau mama mane vadina o tu vis dar tete tete' Ir nuo tu zodziu tik ir girdziu mama mama mama
Maniskis pradejo tik 15 mensiu sakyti MAMA, o kaip as dziaugiausi! Dabar ir tetei kartais sako MAMA.
Mano sunaus irgi pirmas zodis buvo tete,paskui baba
mano vaikas irgi pirmiausiai pasakė tete,paskui niam niam
Mano mažylis tai pirmą tokį kaip žodį pasakė adiati, nežinau nei ka reiškia jam, bet tiesiog tokį pasakė ir kartojo dažnai, paskiau atsirado tokie garsai kaip te-te, bet žinau, kad jis ne tėtį taip vadina, nes jį retai mato, o tiesiog tai lengvai tariami garsai, jam visur te-te-te-te
maniškio pirmas žodis irgi buvo tete. manau, kad jam lengviau ištarti, negu mama. Po to buvo atia , aaat (ačiū), na , o paskui atėjo eilė ir mamai
Mūsiškis irgi pirmiausia pradėjo sakyti tete. Man gražu. Jiedu dideli draugai
Na manau daugmas visi mazyliai pirma istare tete,nei mama.Mano mazute irgi pirma istare tete,pokiektais laiko ir ate,nezinau gal kiekviena ryta girdi kai as sakau teciui ate,tai ji greitai si zodi ir ismoko,tai pastoviai sakydavo reikia ar nereikia TETE ATE!Smagu girdeti.O dabar jau daug zodziu pasako
Mano dukrytės pirmas žodis irgi buvo TETI. Ir dabar visada jį pasitinka šaukdama teti teti o mama laaaaabai retai kada pasako ir tai tik paprašius
Na o mano mazasis kalbininkas pirmiausia baba sake, paskui tete prasidejo, o mama kad ir kaip as jam bandau ivardinti pirstu i save baksnodama, dar nera
Bet anksciau ar veliau vis tiek bus ar ne
Maniskis tai irgi jau senokai tetiuoja, ir kiek karteliu prasau sakyk "mamyte", bet jis vistiek tete ir tete. Jau mum 1.5 metuku. Manau jam daug lengviau istart toki zodi uztai ir taria, ateis laikas prades sakyti ir "mama". Dabar viska vadina tete, tik masinas isskiria, sako "dzzzz". Vat taip su tais vaikiuksiais...
mažoji jau šešių mėnesių atsibudus po dienos miegelio pašaukė tete, vos nenukritom abu - nepatikėjom, tuo metu turėjom svečių, kurie dar nebuvo pupos matę, ilgai nebuvom bendravę tai nepatikėjo, kad 6 mėnesių - gimimo liudijimą rodėm
Mnao dukrytes pirmaz zodis buvo gie, 7 menesiu sauke te-te, o tik 11 menesiu passake ne mama, o mam-mam
pirmas žodis tai buvo atia, toliau mama, tėtis tai dar iki šiol nesakome.
Papildyta: pamiršau labai vieną svarbų žodį kurį vartoja labai dažnai ir kai imame ir kai duodame tai žodis AČ- tai yra ačiū.kartais išeina pasakyti labai gražiai AČIŪ
Musu dukrytes taip pat pirmas zodis buvo tete,paskui baba o tik paskui mama
Mūsų vyrukas jau puikiai ir sąmoningai šaukia "tete", bet kai paprašom, kad pasakytų "mama" išeina tik "baba"... Dabar jau išmoko šaukti ir senelį "elele", o kai prašom pašaukti močiutę, tai su plačiausia šypsena ištaria "baba". Mat močiutei toks "pavadinimas" nelabai patinka ir visi juokiasi, kai išgirsta anūką taip sakantį. Vyresnieji jį jau primokino sakyti ir "LNK", ir brrr, ir dar krūvą keisčiausių žodžių, bet "mama" kol kas lieka neištariamas... Bet nemanau, kad tai ką nors reiškia. Tiesiog vaikui vieni garsai geriau tariasi nei kiti ir tiek.
Pirmas žodis buvo "budė", paskui tėtė ir mama. Bet Tėtė vis tiek mielesnis - varto nuotraukas, tai visada rodys ir sakys kur tėtė, o ne kur aš.... Pasiilgstam mes jo per dieną, tai ir kartoja dažniau.
Maniskis irgi dazniau sako tete negu mama nors moka ir mama pasakyti
O mes abu mama (dukrytei metukai). Nors tėtį myli labai, labai, pasiilgsta ir išgirdus duris rakinant bėga link jų ir šaukia "mama, mama". Žino ir tete žodį, bet labai retai pasako. Matyt jiems kol kas paprasčiau abu vienu vardu šaukti
Maniškė ir te-te sakydavo dažnai
Oi mano sunus atvirksciai kai pradejo mama sakyti tai jam visi mamos(tetis,mociute,senelis,teta ar dede)visus vadina mama,dabar jau retkarciais pasako tete bet labai retas sis zodelis
Maniškei jau 1 metai ir 3 mėn, bet ji vis tetiuoja, mama sako tik, kai amam užsimano
Na o mums tuoj metukai ir mes nesakome nei tete, nei mama. Mokame tris zmoniskus zodzius: mamam (kai norime valgyti), atia, lialia(reiskia vaikus, lio-lio (kai kalbame mobiliu telefonu. Tai va musu visas zmoniskas zodynas
maniškės pirmas žodis buvo baba,bet žino ji ir mama ir tete, bet kad šauktų tai dartaip nėra.Sau kalbėdama tai dažnai teteuoja
ir manasis nesako MAMA, bet gudrocius
na manasis..tai mama, meme, mamama...cia jau taip mane vadina...
o teti..tai Teti...ar tete..
maniske pirmiausia irgi pradejo saukti tete, o tik paskui atsirado mama...
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 25, 09:38) Oi mano sunus atvirksciai kai pradejo mama sakyti tai jam visi mamos(tetis,mociute,senelis,teta ar dede)visus vadina mama,dabar jau retkarciais pasako tete bet labai retas sis zodelis pas mus visi isskyrus suni, kuri au au vadina , yra tetes. grizta tete is darbo, net saukdama bega prie duru tete - tete, griztu as po paskaitu
Pirmosios mano dukros pirmiausiai sakė ''mama'' ir ''ma mam'', o mažylė visų nuostabai sako tik ''tete''. Jai dabar 1 m.ir 2mėn. Aš galvojau, kad visų vaikų pirmas žodis būna ''mama'' arba bent jau kažkas panašaus į tai
O mano vaikas sako baba
|