QUOTE(saratukas @ 2008 01 06, 18:11)
Manoji irgi nesako mama.Kai jai sakom-pasakyk mama, tai sako-ba
Sveikos,
As nesulaukiuu is savo vyruko zodzio mama.Kad ir kiek ji mokinu ir vis kartoju ma-ma,net nereguoja...
...vis dar neisgirdau MAMA, o zodziu leksikone mazias jau padaugejo
Maniškė irgi pradėjo nuo tete, paskui ir daugiau žodžių atsirado, net močiutė jau sakė, o mama nesakydavo
kaskur girdejau jei maziukas pasako pirma zodeli TETE(I) tai kitas vaikutis gims mergyte
Musu merginos pirmas samoningas zodis buvo "tete", o po 2 savaiciu pradejo sakyto "mama". Tai dabar "tete" sako kai reik padukti, pazaisti, o "mama" kai kazkas yra blogai, kai zyzia, kai nori ant ranku arba nemato manes kambaryje.
O dabar logiškai pamastykit,kodėl dažnai pirmas žodis būna ''tete''.Pačios pabandykit ištarti...pajutot...tete sakant dirba tik liežuvis, o mama- jau reikia suglaust lūpas.Vaikams dažnai tai būna sunku padaryti,todėl nepykim ,kad pirma ištaria žodį tete.Mažo vaiko artikuliacinis aparatas dar nėra išlavėjas,tuo metu jis daug klausosi,todėl būtina tarti taisyklingai visus žodžius.Nereikia kartoti vaiko sakomų netaisyklingų žodžių,ką dažnai mamytės daro.Mačiau tokį 5 metų vaiką su kuriuo mama taip šnekėdavo.Daug laiko reikėjo tam ištaisyti.
maniske tete jau nuo 11 menesiu sako,o mama dar ir dabar,kai jai metukai ir menuo dar nesako
Maniškiui metai su biškučiu, bet nieko sąmoningai nesako. Skiemenuoja irgi tik tetetete, ma skiemeni esu girdėjus 3 kartus iš jo lūpų. Tikiuosi iki 3 metų pasitaisys situacija :-)
Mano dukryte (1m. 2men) taip pat tiek mane tiek vyra vadina te-te:)Tikiuosi kada nors pasikeis i ma-ma
manoji 1,3men. jau, bet labiausiai megsta savo zodi "kati", o antroje vietoje "teti", "mama" tik tada kai jau labai blogai buna. O kai linksma ar labai pasilgusi buna - tai ant manes visada tik "teti" sako ir dar su tokia intonacija "teeeeti"
Mūsiškis vaikinas irgi pradėjo nuo žodžio "tete", vėliau atsirado ir "mama". Tada viskas buvo vien tik "mama". Tiek aplinkiniai žmonės, tiek daiktai.
O dabar namuose ir vėl sumaištis.
o mano mazoji daugiau sako mama ne gu tete
o maniskis,tai pirmiausia sake mama,o teti ir dar dabar nesako jam 1m ir 8men
maniskis viska tetina
mano mažylio ir pirmas žodis buvo tėtė...
QUOTE(gagrate @ 2007 09 02, 16:00) Nezynau kas su tais mano vaikais darosi.Pirmoji kai gyme,ja labai rupinosi tetis,nesiodavo naktimis,maitindavo is buteliuko,pampersus keisdavo ir t.t. Pirmas zodis kuri pasake buvo tete,nu galvoju myli tetuka tai lai...pirmas zodis buna tetis mūsų irgi pirmiau pasakė te te, sąmoningai tėtį vadino "tiuka", o aš iki 1,3 buvau "te ta", paskui pasidariau mama
maniske tai pirma pasake baba bet pirstu rodydavo i mane, paskui jau buvo mama, o tete dar nepasake ne karto
o aš iš to jokios tragedijos nedarau. ir pirmasis, ir antrasis pirmiausia ištarė "tete", o tik paskui "mama". paprasčiausiai pačios pabandykime išartikuliuoti "tete" ir "mama". ir pamatysim, kad lengvesnis žodis yra "tete". aš tai džiaugiuosi bet kokiu ištartu žodžiu ir garsu
musu maziukas pirmiausiai pasake wawa paskui mama
Kadangi mūsų tėvelis mažai būna namie,tai rodydavau nuotraukas ir sakydavau,kad čia tetis,tai dabar mažoji paėmusi betkokį popierėlį,sako tetis
Mažiuko pirmas žodis buvo mama ir amama
Maniski pradejo nuo mama. Tada ir mama ir teti vadindavo mama
Sako tete,o mama sako tik zaizdama ir nesuprasi ka tai reiskia,bet pazysta kur mama,o kur tete,tik tete ir vadina tete,o manes niekiap nevadina....
mano kleckui tai visi dabar kol kas mamos
gerai dar, kai vaiko pirmas žodis yra tete ar mama, maniškis pirmą pasakė baba, a la nebėra...
Dickio pirmas zodis "Aida"
O maziuko pirmas zodis "tete". Ir pastoviai naudojamas. Dabar jam metai ir keturi menesiai, vaiksto po namus ir klausineja, arba "kas cia" arba "kur tete"
Maniskis irig pirma pradejo sakyti -tete-. ir jau beveik trys metukai, o pirmiau kviecia tete, tik paskui mama... zo, grynas tetes sunelis, o ir isvaizda -tikra tecio kopija
Musiskis kuo graziausiai sako tete,o va ant manes sako papa..
maniske mazoji irgi sako tete baba o mama niekaip nesigauna dar
musu grazuole irgi sako TETE o MAMA labai retai, megstamiausi zodziai TETE ATIA ir kartais MAMA AM
mano mama pirmą ždodį pasakė paskui daugiau kalbėjo, o dabar vėl tyli ir tik mama, čia, ačiū ir viskas
Musiske taip pat turbut pirma pasake ,,tete", o tik paskui ,,mama"
gal vaikuciams tas "tete" kazkaip skamba idomiau,lengviau
Mama - savaime suprantamas dalykas, be jos pasaulis neįsivaizduojamas,o tėtis - prabangos dalykas
maniskes pirmas tartas skiemuo buvo MA.
o poto jau pradejo sakyti ATE ir TETE. nors tetes salia nera.
Mano panelė 8-9 mėn. sakydavo "mama", aš jai atsakydavau "ką" tada ji šypsodavosi.
mano vaikinas pirma zodi tasake ne mama ne teti o suniuko varda ciaci
Zodi MAMA isgirdau tik kai vaikui buvo 1,5 men., nors visi seniai buvo ivardinti, tik ne as...
MAMA maiso mainiskis su niam niam
o kad pirmasis zodis ne MAMA tai ismasciau taip... vaikas su mama dazniausiai buna, tai mama kiek gi pasaku apie ta nuostabuji zmogu prikuria...
Mano dukryte "tete" pirmiausia pradejo sakyti, nors mamytes reikejo (ir tebereikia) be proto. Tiesiog man atrodo, kad gal lengviau istarti
Mūsiškiam jau du, o jis dar "mama" nesako... Kartą per mėnesį pasako, tarsi paerzindamas ir vėl tečiuoja. Mano mama juokiasi, kad jeitrečią turėsim, tai ir tas berniokas bus.
QUOTE(gagrate @ 2007 09 02, 16:00) Nezynau kas su tais mano vaikais darosi.Pirmoji kai gyme,ja labai rupinosi tetis,nesiodavo naktimis,maitindavo is buteliuko,pampersus keisdavo ir t.t. Pirmas zodis kuri pasake buvo tete,nu galvoju myli tetuka tai lai...pirmas zodis buna tetis :)mano dukrytei jau 1,2 men. ir iki siol ji nesako "mama". Kalba jau nemazai, pirmas zodis irgi buvo "tete":) Kai jos prasai,kad sakytu mama, tai ji butinai pasako tete:) As per daug nepergyvenu, nes vis vien kada nors prades mane vadinti mama:) QUOTE(Natoske @ 2008 03 21, 15:30) Musiskis kuo graziausiai sako tete,o va ant manes sako papa..
Mano dukra pirma zodi istare mama,o vat sunus 1.5metu ir tik vakar pasake mama,o siaip visada tete,tai vakar net MB pavadino mama,kaip patiko jam tas zodis
Maniskis sake pirmiau tete,paskui tik mama,bet man del to viskas aisku,jis visa diena su manim,o as jo klausinedavau,kur tete,paziurek grizo tete ir pan.,matyt ir uzsifiksavo jam tas zodis
|