Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas sako "tete",o ne "mama".
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Orina
QUOTE(saratukas @ 2008 01 06, 18:11)
O mano vaikas sako baba  biggrin.gif  nors jam jau metukai, mama labai retai sako  ax.gif
*

Manoji irgi nesako mama.Kai jai sakom-pasakyk mama, tai sako-ba biggrin.gif
Anna-Mariab
Sveikos,

As nesulaukiuu is savo vyruko zodzio mama.Kad ir kiek ji mokinu ir vis kartoju ma-ma,net nereguoja... g.gif O teti istaria be problemu,net prasyt nereikia tongue.gif
Mikėtukas
...vis dar neisgirdau MAMA, o zodziu leksikone mazias jau padaugejo smile.gif siandien 1.4 metuku... ax.gif
Ingrida.S
Maniškė irgi pradėjo nuo tete, paskui ir daugiau žodžių atsirado, net močiutė jau sakė, o mama nesakydavo ax.gif Tai juokdavomės, kad mama visada šalia tai ir šaukt jos nereikia. Bet atėjo laikas ir pradėjo sakyt ax.gif
^Braškytė^
kaskur girdejau jei maziukas pasako pirma zodeli TETE(I) tai kitas vaikutis gims mergyte lotuliukas.gif ,na nezinau kaip istikruju ar tiesa g.gif ,bet mano sunelis pirma istare zodi mama o dabar tai tik ir girdziu TETI TETI lotuliukas.gif jau mama nesako lotuliukas.gif
Agate
Musu merginos pirmas samoningas zodis buvo "tete", o po 2 savaiciu pradejo sakyto "mama". Tai dabar "tete" sako kai reik padukti, pazaisti, o "mama" kai kazkas yra blogai, kai zyzia, kai nori ant ranku arba nemato manes kambaryje.
medau
O dabar logiškai pamastykit,kodėl dažnai pirmas žodis būna ''tete''.Pačios pabandykit ištarti...pajutot...tete sakant dirba tik liežuvis, o mama- jau reikia suglaust lūpas.Vaikams dažnai tai būna sunku padaryti,todėl nepykim ,kad pirma ištaria žodį tete.Mažo vaiko artikuliacinis aparatas dar nėra išlavėjas,tuo metu jis daug klausosi,todėl būtina tarti taisyklingai visus žodžius.Nereikia kartoti vaiko sakomų netaisyklingų žodžių,ką dažnai mamytės daro.Mačiau tokį 5 metų vaiką su kuriuo mama taip šnekėdavo.Daug laiko reikėjo tam ištaisyti.
k.lapelyte
maniske tete jau nuo 11 menesiu sako,o mama dar ir dabar,kai jai metukai ir menuo dar nesako verysad.gif
Nerre
Maniškiui metai su biškučiu, bet nieko sąmoningai nesako. Skiemenuoja irgi tik tetetete, ma skiemeni esu girdėjus 3 kartus iš jo lūpų. Tikiuosi iki 3 metų pasitaisys situacija :-)
panelytes
Mano dukryte (1m. 2men) taip pat tiek mane tiek vyra vadina te-te:)Tikiuosi kada nors pasikeis i ma-ma lotuliukas.gif
Buria
manoji 1,3men. jau, bet labiausiai megsta savo zodi "kati", o antroje vietoje "teti", "mama" tik tada kai jau labai blogai buna. O kai linksma ar labai pasilgusi buna - tai ant manes visada tik "teti" sako ir dar su tokia intonacija "teeeeti" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Isida
Mūsiškis vaikinas irgi pradėjo nuo žodžio "tete", vėliau atsirado ir "mama". Tada viskas buvo vien tik "mama". Tiek aplinkiniai žmonės, tiek daiktai. doh.gif Po kiek laiko "mama" ir "tete" atsistojo į vietas. Tai buvo džiaugsmo visiems. bigsmile.gif
O dabar namuose ir vėl sumaištis. doh.gif "Tete" - tai tie, kurie išeina arba pareina, o "mama" - tie, kurie tuo metu yra namie. hihihi.gif
Semile
o mano mazoji daugiau sako mama ne gu tete lotuliukas.gif prieina prie tecio ir sako mama mama bigsmile.gif tada MB sako as tetis o ne mama tad ji pradedas sakyti teti teti tongue.gif
ingrica
o maniskis,tai pirmiausia sake mama,o teti ir dar dabar nesako jam 1m ir 8men verysad.gif
Nerytė
maniskis viska tetina smile.gif ant tecio, ant manes (teti kviecia tete tete, o manes ne), ant dedziu ir tetu sako tete smile.gif
raciren
mano mažylio ir pirmas žodis buvo tėtė... bigsmile.gif o vėliau tik mama wub.gif , ir dabar jis tetį šaukia dažniau nei mane mama, tiksliau jis beveik niekad manęs nešaukia mama g.gif , nors šiaip zino, kad aš mama, o vyras tetis bigsmile.gif
Plumeria
QUOTE(gagrate @ 2007 09 02, 16:00)
Nezynau kas su tais mano vaikais darosi.Pirmoji kai gyme,ja labai rupinosi tetis,nesiodavo naktimis,maitindavo is buteliuko,pampersus keisdavo ir t.t. Pirmas zodis kuri pasake buvo  tete,nu galvoju myli tetuka tai lai...pirmas zodis  buna tetis lotuliukas.gif Gime antroji,su ja miegu atskiram kambari nuo tetuko ir dukros vyresnes,tai visi rupesciai man ir keliuosi ir nesiojiu ,vnz.daurau viska ka ir visos mamos,o tetukui leidziu issimiegoti ir ryte buti zvaliam,juk seimos maitintojas lotuliukas.gif Suejo metukai mano mazylei,vakar nakti buvo nerami,pasiguldziau salia saves,o ji ,kad pradejo kalbeti,tete,tete,tete.. doh.gif ,o as jai sakau sakyk mama ,o ne tete ...lotuliukas.gif Nu ir kaip cia dabar suprast? lotuliukas.gif Tai kada gi vaikas pasakys mama.Idomu suzynot kaip pas jus buvo?
*

mūsų irgi pirmiau pasakė te te,
sąmoningai tėtį vadino "tiuka", o aš iki 1,3 buvau "te ta", paskui pasidariau mama lotuliukas.gif
agule
maniske tai pirma pasake baba bet pirstu rodydavo i mane, paskui jau buvo mama, o tete dar nepasake ne karto
Deisi
o aš iš to jokios tragedijos nedarau. ir pirmasis, ir antrasis pirmiausia ištarė "tete", o tik paskui "mama". paprasčiausiai pačios pabandykime išartikuliuoti "tete" ir "mama". ir pamatysim, kad lengvesnis žodis yra "tete". aš tai džiaugiuosi bet kokiu ištartu žodžiu ir garsu thumbup.gif
saldumelisss
musu maziukas pirmiausiai pasake wawa paskui mama smile.gif o dabar vis prasau kad pasakytu mama, o jis vis tete sako, tiksliau tete ate smile.gif
ERUGĖ
Kadangi mūsų tėvelis mažai būna namie,tai rodydavau nuotraukas ir sakydavau,kad čia tetis,tai dabar mažoji paėmusi betkokį popierėlį,sako tetis lotuliukas.gif Kolkas mama netaria,tik mamam ax.gif
Magnifique
Mažiuko pirmas žodis buvo mama ir amama lotuliukas.gif O dabar-13 mėn sako mama,tele,amam,ate,teta ir auuuuu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
uoga X3
Maniski pradejo nuo mama. Tada ir mama ir teti vadindavo mama tongue.gif Kai ismoko teti, tai tas labiau patiko, gal lengviau pasakyti, dabar ir as vadinama tete, retkarciais mama. lotuliukas.gif
niamniuskyte
Sako tete,o mama sako tik zaizdama ir nesuprasi ka tai reiskia,bet pazysta kur mama,o kur tete,tik tete ir vadina tete,o manes niekiap nevadina.... verysad.gif
*sony*
mano kleckui tai visi dabar kol kas mamos lotuliukas.gif ir tėtis ir močiutė ir dėdė lotuliukas.gif tikiuosi greitai ir tėtį išgirsim,bet kad tik nevadintų po to visus tėčiais doh.gif lotuliukas.gif
joviliukste
bigsmile.gif mum irgi taip buvo, bet kaip ismoko mama, taj tete beveik visai pamirso thumbup.gif o db jau nuotraukoj gali parodyti - mama, tete ir lelia thumbup.gif
rikutis
gerai dar, kai vaiko pirmas žodis yra tete ar mama, maniškis pirmą pasakė baba, a la nebėra... biggrin.gif žiūrėjo kaip įjungiu-išjungiu gartraukį virtuvėje, aš jam išjungus sakau- baba, ir jis- ištiesė nustebęs rankutes ir baba sako biggrin.gif paskui buvo tete, ir tik po to- mama... biggrin.gif
Limcamca
Dickio pirmas zodis "Aida" biggrin.gif Ypac kai supykdavo, keikdavosi "aida, aida".
O maziuko pirmas zodis "tete". Ir pastoviai naudojamas. Dabar jam metai ir keturi menesiai, vaiksto po namus ir klausineja, arba "kas cia" arba "kur tete" biggrin.gif Mama pasako, kai didelis reikalas prispiria: miegoti labai nori ir verkia, oziukas ilenda ir verkia, tada gaunasi taip graudziai: "maa-maa" wub.gif
Lotyna
Maniskis irig pirma pradejo sakyti -tete-. ir jau beveik trys metukai, o pirmiau kviecia tete, tik paskui mama... zo, grynas tetes sunelis, o ir isvaizda -tikra tecio kopija doh.gif lotuliukas.gif kai supykstu, sakau, gerai gerai, pasigimdysiu as mergaite, bus panasi i mane-nes dabar ne lygiosios- 2 pries 1 .. doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Natoske
Musiskis kuo graziausiai sako tete,o va ant manes sako papa.. unsure.gif ,as jam sakau MAMA sakyk,o jis sypsos ir PAPA.. unsure.gif
rain
maniske mazoji irgi sako tete baba o mama niekaip nesigauna dar verysad.gif
DIUMA
musu grazuole irgi sako TETE o MAMA labai retai, megstamiausi zodziai TETE ATIA ir kartais MAMA AM biggrin.gif
ssanta
mano mama pirmą ždodį pasakė paskui daugiau kalbėjo, o dabar vėl tyli ir tik mama, čia, ačiū ir viskas verysad.gif gal prabils dar?..
pelele
Musiske taip pat turbut pirma pasake ,,tete", o tik paskui ,,mama" ax.gif Bet siuo zodziu ji vadino ne teti, o batus lotuliukas.gif Gal kad seneliai buvo pasake ,,tiapu tiapu" tongue.gif
laurinija
gal vaikuciams tas "tete" kazkaip skamba idomiau,lengviau smile.gif nors "mama" juk visai irgi nesunkus zodis smile.gif musiskis tai irgi pastoviai taip graziai "tete" sako,saukia net pavydziu vyrui kai jis sypsosi ir lydosi kai vaikas vis "tete" sako ax.gif kita kart tai net liudna kai musiskis varto nuotraukas ir tik i teti rodo mamos kaip ir nera biggrin.gif
pelele
Mama - savaime suprantamas dalykas, be jos pasaulis neįsivaizduojamas,o tėtis - prabangos dalykas tongue.gif
liepa27
4u.gif o mano dukriukas "mama " vadino ir mane ir teti, tik neseniai susiprato kas yra kas biggrin.gif
kkkrista
maniskes pirmas tartas skiemuo buvo MA.
o poto jau pradejo sakyti ATE ir TETE.
nors tetes salia nera. doh.gif
Vai2x
Mano panelė 8-9 mėn. sakydavo "mama", aš jai atsakydavau "ką" tada ji šypsodavosi. smile.gif O paskui... išmoko žodį "tete" doh.gif . Ir "mama" nebesako schmoll.gif Jai mama toks savaime suprantamas dalykas, kad nepastebi. lotuliukas.gif Kai sakai: pasakyk mama, ji specialiai sako tete tete.
Žana B
mano vaikinas pirma zodi tasake ne mama ne teti o suniuko varda ciaci smile.gif o paskui tik mami ir teti
polonia
Zodi MAMA isgirdau tik kai vaikui buvo 1,5 men., nors visi seniai buvo ivardinti, tik ne as... smile.gif
jungle
QUOTE(polonia @ 2008 03 31, 21:21)
Zodi MAMA isgirdau tik kai vaikui buvo 1,5 men., nors visi seniai buvo ivardinti, tik ne as... smile.gif
*

gal 1,5 metų ???
Buzyte
MAMA maiso mainiskis su niam niam doh.gif o TATA tai rekauja, kad net visi kaimynai zino kad jau mes kieme thumbup.gif o geriausia buna kai eina koks vyras, o vaikinas mano istiesia pirsta ir rekia "ant bajerio" besisypsodamasis TATA... blush2.gif
o kad pirmasis zodis ne MAMA tai ismasciau taip... vaikas su mama dazniausiai buna, tai mama kiek gi pasaku apie ta nuostabuji zmogu prikuria... blink.gif tai pastoviai ir girdi TATA TATA TATA...o tetes gi apie mamas pasaku nekuria tongue.gif
^Braškytė^
mano vaikinukas tai sako ir mam ir teti ir baba ,bet kai laukia bunam tai pamato kokia nors mociute ir rekia BABA ,(nors mes visi vad-mociutem)is kur jis taip ismoko baba sakyt net nezinau user posted image o buna ir taip kad einam pamato koki nepazystama ir rekia teti user posted image
youste
Mano dukryte "tete" pirmiausia pradejo sakyti, nors mamytes reikejo (ir tebereikia) be proto. Tiesiog man atrodo, kad gal lengviau istarti smile.gif
lyra
Mūsiškiam jau du, o jis dar "mama" nesako... Kartą per mėnesį pasako, tarsi paerzindamas ir vėl tečiuoja. Mano mama juokiasi, kad jeitrečią turėsim, tai ir tas berniokas bus. biggrin.gif
petelka
QUOTE(gagrate @ 2007 09 02, 16:00)
Nezynau kas su tais mano vaikais darosi.Pirmoji kai gyme,ja labai rupinosi tetis,nesiodavo naktimis,maitindavo is buteliuko,pampersus keisdavo ir t.t. Pirmas zodis kuri pasake buvo  tete,nu galvoju myli tetuka tai lai...pirmas zodis  buna tetis lotuliukas.gif Gime antroji,su ja miegu atskiram kambari nuo tetuko ir dukros vyresnes,tai visi rupesciai man ir keliuosi ir nesiojiu ,vnz.daurau viska ka ir visos mamos,o tetukui leidziu issimiegoti ir ryte buti zvaliam,juk seimos maitintojas lotuliukas.gif Suejo metukai mano mazylei,vakar nakti buvo nerami,pasiguldziau salia saves,o ji ,kad pradejo kalbeti,tete,tete,tete.. doh.gif ,o as jai sakau sakyk mama ,o ne tete ...lotuliukas.gif Nu ir kaip cia dabar suprast? lotuliukas.gif Tai kada gi vaikas pasakys mama.Idomu suzynot kaip pas jus buvo?
*

:)mano dukrytei jau 1,2 men. ir iki siol ji nesako "mama". Kalba jau nemazai, pirmas zodis irgi buvo "tete":) Kai jos prasai,kad sakytu mama, tai ji butinai pasako tete:) As per daug nepergyvenu, nes vis vien kada nors prades mane vadinti mama:)
justagnė
QUOTE(Natoske @ 2008 03 21, 15:30)
Musiskis kuo graziausiai sako tete,o va ant manes sako papa.. unsure.gif ,as jam sakau MAMA sakyk,o jis sypsos ir PAPA.. unsure.gif
*

lotuliukas.gif O maniškis pirma pradėjo sakyti MAMA, o ant tetės PAPA lotuliukas.gif MB juokdavosi, kad 'Nu ką jau darysi, geriau auginti ruso vaiką, nei juodaodžio" lotuliukas.gif Tik neperseniausiai pradėjo sakyti TETE. O vyresnėlės pirmas žodis buvo TETE
renaciukas2
Mano dukra pirma zodi istare mama,o vat sunus 1.5metu ir tik vakar pasake mama,o siaip visada tete,tai vakar net MB pavadino mama,kaip patiko jam tas zodis biggrin.gif
linna
Maniskis sake pirmiau tete,paskui tik mama,bet man del to viskas aisku,jis visa diena su manim,o as jo klausinedavau,kur tete,paziurek grizo tete ir pan.,matyt ir uzsifiksavo jam tas zodis
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.