Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lauke šala kojytės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
manu
mano maziukui labai sala kojytes lauke. batukai 2 dydziais didesni, su kailiuku, idejau dar siltus vitpadzius, ant pedkelniu vilnones kojines uzvilkau ir vis tiek susalo. daugiau kojiniu i bata netelpa sad.gif
kaip gelbeti savo mazaji, juk nesedesim visa ziema namie.
mama patare i vezima ideti gumine pusle su siltu vandeniu (prie koju), bet mums sis variantas techniskai neigyvendinamas sad.gif dar patare ant batu apvilkti storas vilnones suagusiu kojines.
gal mamytes turit kokiu patarimu.
turbut is vaikystes visos atsimenat kaip skauda susalusias kojytes sad.gif

tiesa, maniskis lauke nevaiksto. del to ir visa beda, kad guli (sedi) ir kraujas kojytese necirkuliuoja sad.gif
Pastaba
Na jei jis sedi ar guli, tai gal galima ikisti i koki kailini vokeli ar tiesiog uzkloti kojytes? O labai daug kojiniu ir negalima deti, nes jei kojyte bus apspausta irgi sals.
Karvė Supermodelis
Gal sala del to kad perdaug primauni? O gal perilgai laukelyje bunat? Maniskei irgi saldavo, dabar ja aprengiau 2 dydziais didesniais batais, kojakelnes ir vilnones kojines. o kai sedim lauke dar apvynioju kojytes ranksluosciu ir adijaliuku. Na tada nesusalam. Dar kartais iskeliu kad prasimankstintu, pavaiksciotu isikibus man i rankutes, nes kitaip tikrai susals smile.gif
manu
kad maziuka buvau isodinus i kailini vokeli sad.gif o lauke isbuvom kokias 40 min, lyg ir neperilgiausiai sad.gif

nebezinau ka ir daryti. vyras sake, eis antradieni i turgu veltiniu maziui ieskot, tik as labai abejoju ar ka ras.

man jau isvis lenda mintys i galva, gal bandyti be batu tik su kokiom 5 vilnonem kojinem maziu isnest. bet velgi, vejas kojines gali perpusti. o kombinzonas ant pedu neuzsitraukia sad.gif
renax
Naturalaus kailio vidpadis ir vienos vilnones kojines ,kojos sala kada batai kojas apspaudzia ir cirkuliacijos nera . Jei vidpadzio reikes galiu padovanot pora smile.gif
asfaltuota
Turguose ir mugėse būna tokių mutoninių avikailio batukų. Versta oda-išorėj, kailis-viduj. vaikščiojimui jie netinka, bet pasisėdėjimui vežime-liuks.
giedrulka
Man irgi atrodo, kad per daug apmaustytos kojytes. Apspaustos uztat ir sala. Pernai visa ziema Adomas ir pravazinejo vezime su tokiais mutoniniais batukais, kaip Vobla minejo. O kai dar salciau budavo, tai vistiek gi kokiu dekiuku apklodavau. Ir nei karto nebuvo susalusios kojytes. Manau, jeigu vaikiukas dar nevaiksto tai tie kailiniai batukai pats tinkamiausias apavas thumbup.gif Maciau dabar jie visai pigus, apie 5 lt.
Tea
na perdaug tu kojiniu nereikia det, nors pastebejau, kad daug priklauso nuo batu kokybes - mums su vienais nors ir nat, kailio kojos sala, o stai kiti batukai yra be jokiu kailiu, bet dregmes nepraleidzia.
ir dar - yra toks senas primityvus metodas - apvyniok kojas polietileno maiseliais pries uzdedant batukus, turetu padet.
giedrulka
QUOTE (Tea @ 2004 01 06, 21:27)
ir dar - yra toks senas primityvus metodas - apvyniok kojas polietileno maiseliais pries uzdedant batukus, turetu padet.

Na nezinau.... Toks metodas tai abejoju ar geras - koja susus, suslaps ir tada tai tikrai susals!
Gudra
QUOTE (manu @ 2004 01 05, 06:55)
mano maziukui labai sala kojytes lauke. batukai 2 dydziais didesni, su kailiuku, idejau dar siltus vitpadzius, ant pedkelniu vilnones kojines uzvilkau ir vis tiek susalo. daugiau kojiniu i bata netelpa sad.gif

Kai dar nevaiksciojo tai naudojom bepadzius avikailio atraizeliu batukus (5-15 Lt)(chiunemis turistai juos vadina ir kiekvienas i ziemos zhygius siaureje tokius pasiima). Nors pernai ir -20 lauke buvo - ejom i lauka ir nei kart nesushalo.

Kai pradejo vaiksciot tai ziurejau kad nebutu per plonas ir per kietas padukas batu (t.y. kad pedute lankstytusi). Batai turi buti ne per dideli ir nespausti. Ir vienu ir kitu atveju kojyte shals.

Kita greita isheitis - laikrastinis popierius. Ant kojinytes vilnones apvynioji laikrashtini popieriu ir tada auni batuka.

Jokiu budu nenaudok polietileno. Jis netinkamas ziema!!! koja dreksta ir shala dar greiciau (beje daugiausia zhmoniu nushala ne tada kai dideli salciai, o tada kai dregna ir nedidelis minusiukas)
JustinaV
turi nespausti batukai tai ir nesals...
Nordex
QUOTE(JustinaV @ 2007 01 24, 19:36)
turi nespausti batukai tai ir nesals...
*

Oi - nevisada schmoll.gif Mano mergytei irgi kojytes sala unsure.gif mat jos padukai truputi dreksta (nors vitamino D pakaankamai duodu g.gif )
Tai as taip darau - pries einant i lauka PASILDAU BATUKUS ANT RADIATORIAUS mirksiukas.gif Kai ikisus i vidu jie buna jau persile, tai tada apmaunu ir ....
STEBUKLAS lotuliukas.gif tada mano mergytes kojytes niekada nebuna susale bigsmile.gif
Vaima
Labutis, nesuprantu aš niekaip kodėl vieną kartą šąla kojytės, o kitą ne g.gif
Atrodo batukai, kojinės tas pats visada. Tai jeigu einam į laukelį miegoti dedam pūslę su šiltu vandenuku ir adijaliuką, o jeigu vaikštom tai lygtai ir nešala. Bet kai nešioji rankose tada garantuotai kojytės šala, matyt laikant kažkiek užsispaudžia cirkuliacija .
Margita
Na aš savo mažiukei nupirkau veltinukus thumbup.gif ,tai kojytės visada šiltos.O kai apmaudavau batukus ir vilnonias kojinytes,jos būdavo šaltos g.gif
Wildberry
Manskei ir kojos sala,turim dvieju daliu kombinezona,su juo tikrai silta,o beja ji juo aprangta i vokeli netilptu,o ir apkloti nelabai yra kaip,o kojytes vat sala,nors ir batukais ir vilnonem kojnytem apmauta verysad.gif
Kadangi kojytes yra atviros ,tai visas saltis i jas eina,o uzdengti ,vezimelio virsum negaliu ,nes mes jau nebetelpam jame blush2.gif
O kur tu veltinuku buna pirkti g.gif
Tai dabar nebededu dvieju daliu kombiko,o rengiu paprastu,tada dar uzkloju,tai taip siaip ne taip susitalpinam,o su dvieju daliu vos vezime telpam ax.gif Siaip dar jis jai didokas ax.gif
-niekas-
Aš visad dedu politeleninius maišelius ir tikrai nesušunta ir nesušala kojytės.Mes jau vaikštom tai maišelius dedu ant petkelnyčių o po to vilnonias kojinytes, kad neslystų kojytė iš batuko.Jei vaikutis vaikšto batukus pirkite storesniu paduku.Mes turime žieminius su kailiuku viduje, bet labai plonas padukas.Tai greičiau ir sušala kojytės.Geriau aunamės rudeninius, bet storas padukas.Pabūnam laukutį, pavaikštom ir kojytės šiltut šitutėlės dėka maišelių thumbup.gif
Žana B
o as dedavau suns vilnos dar sako kad ji gydomoji g.gif tapkutes tai kojites buvo siltos siltuteles
saule97
Gal kas nors žinot, kur Kaune galima nusipirkti tų kailinių batukų nevaikštančiam vaikui?
Auksesmama
QUOTE(manu @ 2004 01 05, 07:55)
mano maziukui labai sala kojytes lauke.  batukai 2 dydziais didesni, su kailiuku, idejau dar siltus vitpadzius, ant pedkelniu vilnones kojines uzvilkau ir vis tiek susalo. daugiau kojiniu i bata netelpa sad.gif
kaip gelbeti savo mazaji, juk nesedesim visa ziema namie.
mama patare i vezima ideti gumine pusle su siltu vandeniu (prie koju), bet mums sis variantas techniskai neigyvendinamas sad.gif dar patare ant batu apvilkti storas vilnones suagusiu kojines.
gal mamytes turit kokiu patarimu.
turbut is vaikystes visos atsimenat kaip skauda susalusias kojytes sad.gif

tiesa, maniskis lauke nevaiksto.  del to ir visa beda, kad guli (sedi) ir kraujas kojytese necirkuliuoja sad.gif
*

Mums ta pati bedele,tik kartu dar ir rankos sala,zodziu kai isvaziuojam dar kartu pasiimam adijaliuka apsikloti kojytes...
Ice tea
Jeigu batai su naturaliu kailiu, tai pilnai pakanka frotiniu kojinyciu, nes su vilnonem kojytes sukaista, po to suprakaituoja ir susala. Mums taip irgi buvo. O kai pradejo vaiksciot su frotinem, baigesi saltos kojytes. O jei jus nevaikstot, tai tikrai reikia uzkloti kuom nors arba i miegmaisiuka pukini ikisti.
Bazile111
jeigu vaikiukas nebijo 'kandžiojimo' švelnios vilnos kojines galima užmauti po pėdkelnėm,ant basos kojytės-skirtumas tikrai didelis.
***Žaltvykslė
Bandyk nemauti batų visai,tik daug kojinių,šiltą pūslę ir antklodę.Žinok,mano dukra irgi šaldavo,tai atradau,kad be batų geriau.Čia,kai nevaikšto,kai guli,ar sėdi vežime.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.