Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Įklotai/tamponai/higieniniai paketai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dani
Na kiek intymoka temele, bet ne paslaptis, kad visos naudojame wink.gif Kokie megstamiausi kasdieniniai ir "raudonuju veleveliu dienu" iklotai? Man labai patinka Always kasdieniniai ir "tomis dienomis" plonieji Ultra super. Dar kartais perku Carefree be aromato, minksti tokie, malonus. pabandziau tuos ultra ploniukus, tai irgi patiko, bet jie gal labiau vasarai tinka ??? Spec. juodu neperku, nes su universaliais issiverciu.
Lašelis
Man tai labiausia patinka Libressai visiems atvejams-tiek per menesienas , tiek kasdienai, nes nuo Alwaysu man buvo alergija.O Libressai tokie svelnus , naturalus, bekvapiai.
lota
Kiek as pastebejau, tie daikciukai buna dvieju tipu - celofaniniai arba ne. Alwaysai - visi kiek bandziau celofaniniai ir dar kokie siurkstus  >:(... Geri ir minksti - Libresai, Bella, Carefree ir dar kazkokie, pavadinimo neprisimenu, bet zinau pokelius  :). Bet ir sitie kartais buna celofaniniai, galima uzsiraut, reikia tiksliai zinot kokios spalvos ipokavima pirkt  ;)
dani
Lota, apsviesk kas ten per celofanas ??? ??? O kurie be jo, kurie su celofanu?? O tai ten ne ta pati funkcija, kur "uzrakina" viduje?
Lašelis
DANI , pabandyk nusipirkti libressus , pajusi skirtuma tikrai!
lota
Nezinau kas ten ka rakina,  ;D bet pats pavirsius, kuris lieciasi prie odos, Alwaysuose yra gruobletas is tokio celofano su gana nemazomis skylutemis. O kitu (pvz ruzavu libresse) pavirsius yra panasesnis i popieriu, nei i celofana su skylutemis  :). Mano svelnia odele tas celofanas griauzia, o su tais popieriniais jauciuosi zymiai geriau...

Lota, apsviesk kas ten per celofanas ??? ??? O kurie be jo, kurie su celofanu?? O tai ten ne ta pati funkcija, kur "uzrakina" viduje?

lota
Laseli, galetu Libresai mums uz reklama sumoketi  ;D
Lašelis
/
Laseli, galetu Libresai mums uz reklama sumoketi  ;D

Man tai turetu is vis nemokamai duoti , nes visos pazystamos tik juo sir naudoja mano deka! ;D
Birutė
O as tai kasdienai naudoju Libresiukus o kai gimines is Raudondavario atvyksta-Perfekta; zalia pakuote, trys laseliai ir niekuo nesiskiria nuo Aiwais...na nebent kaina.Perfekta zymiai pigesni. OT smile.gif
Vasara
Siaip naudoju Always, o kasdienai Libresse (sviesiai zalioj pakuotej) baisiai nepatiko. Todel dabar naudoju Carefree.
Na bet gal pabandyt ir ta rausva Libresse? O ten yra sparneliai? Ir kiek lasiuku?
Jamaika
As "tomis dienomis" paketu nnenaudoju, naudoju tamponus o.b. arba tampax. O kasdieniniai iklotai kazkaip labai reiksmes neturi. Anksciau pirkdavau libress, dabar kartais alldays. Bet libress geri tik tie, kur nedidelese dezutese (kuriuos cia apraset), o tie kur 50 vienoj pakuotej - sss.... nes visai ne tokie. Ir dar labai sss... alwaus discreat ar kaip ten jie vadinasi. Labai plonyciai, minkstuciai, bet jeigu daugiau isskyru, pramirksta kiaurai (arba kai paskutines "dienos") ir kelnaites suslampa. Siaip nedaug man ju prisireikia, nes beveik visada vaikstau su stringais. O stringams tai perku tik Carefree. Yra tokie "tanga" su sparniukais.
ITA
Aš tik už Libresus  visais atvejais (na ir reklamą mes čia jiems mamytės darom)! O nuo Allways'ų ir Alldays'ų tokią alergiją buvau įsivarius.... kad ai, ai ...
miskouoga
man kas dienai geriausi libresai, o "tomis dienomis" tai allways nepakeičiami. Nors vasara, kai labai karta, geriausia tamponai, ir maudytis gali ir nesunta niekas. Vat. wink.gif
Ramsius
Hmm..Toks idiotiskas klausimas: o jums tie alwaysai netraska/neceza? Kazkaip traska jie man, tarsi su kokiu celofanu butu. Gal ne visi? ???
ragnez
jo moteros. kaip gera, kad man "pampersiuku" siuo metu nereik ir dar kuri laika nereiks...
galeciau apskritai visa laika nescia vaiksciot, kad tik be menesienu...
biggrin.gif
Puumpaa
Dazniausiai naudodavau Aldays kasdienai ir Bella tom dienom. Taciau po tokios jusu reklamos begu pabandymui pirktis Libress.  ;)
Jamaika
Kazkas klause ar Allways neceza. Ceza ir dar kaip - braska kaip celofanas  ;D Todel kai naudodavau tom dienom paketus - tai tik libress.

O negi niekas ir jusu tamponu nenaudojat? Juk tai 100 kartu patogiau.
lota
Tom kurios begs pirkti Libresse - rekomenduoju ruzavam pokely, jie su sparneliais, vidutines talpos  ;D
Kazkas minejo Perfekta - tuos reikia pirkti zydram pokely, nes zaliam celofaniniai  ;).
Dar visai nieko Libresse pusiau-kasdieniniai. Jie geltonoj dezutej, atrodo kaip skirti kasdienai, bet didesni. Visai gerai paskutinem dienom...
Na va ir visa savo patirti perdaviau, naudokites...  :D
Board
Kai dar turejau ta malonuma kaip menesines naudodavau tik Ob tamponus, dabar isistaciau spirale ir gydytoja pasake kad tamponus nerekomenduojama naudot ne tik isidejus spirale, bet ir  neturint jos  :smile.gif Jei nebuciau paklausus naudociau tik OB.  Seniau  (pries tamponus) naudodavau Always, o kasdienius naudoju tik libress (ir didesnius, ir  stringus)
Lašelis
Hmm..Toks idiotiskas klausimas: o jums tie alwaysai netraska/neceza? Kazkaip traska jie man, tarsi su kokiu celofanu butu. Gal ne visi? ???

Jo Ramsius ir man taip buvo  ;D ;D ;D.Is pradziu nesupratau is kur tas garsas? wink.gif wink.gif Bet jau tas celofanas tarp koju , tai labai jau feeeeee........
plepioji
Auges, o gydytoja nepaaiškino, kodėl tamponai blogai?

'tomis dienomis' aš naudoju o.b. , nakčiai - naktinius Always įklotus.

o kasdien nenaudoju nieko, nes bet koks pabandymas išprovokuodavo grybelį. visiškai pritariu Rasmos nuomonei dėl kasdieninių įklotų.
dani
Nezinau, man tie "celofaniniai" Alwaysai netraska ;D Gal as ko nesuprantu, bet lyg nieko negirdziu ??? :smile.gif Jie man patinka, kad labai tvarkingai prilimpa, nenuvaziuoja.
O.B. labai retai naudoju, nebent reikia kokias kelnes aptemptas uzsideti ar i miesta ilgesniam laikui iseiti, kad nereiktu tu pakeliu tampytis, tai tuos maziukus "sovinukus" isimetu i maza rankinuka wink.gif. nakciai niekada ju nenaudoju, o kam?
Siaip kiek girdejau, tai pagyvenusios moterys labiau vertina tuos storuosius paketus, gal del to, kad pripratusios prie tu sovietiniu "bulku" ??? Nes as nepamenu kada paskutini karta pirkau tuos storus.
Board
Pliepioji, as kiek supratau tai spirale turint, ta siuliuka kliudyt gali (jei ilgesnis paliktas) ir issiimant tampona galima spirale kliudyt, nors cia tik mano isvedziojimai, o gydytojos neklausiau nes ne tas galvoj buvo, o va eisiu  birzeli i eiline apziura tai ir issiklausinesiu viska doskonaliai
Rigedora
Nda.... paskaičiau aš čia jūsų pasakojimus, kaip išsiverčiat tik su tamponu ar plonyčiais paketėliais ir vos neapsiverkiau sad.gif  :'(   Dani, drįstu paprieštarauti, dėl tų "bulkų" vartojimo, kad tai pripratimas nuo sovietinių laikų..... deja, jie daugiau sugeria, nei tie ploni popierėliai... Tik deja, man ir jų per mažai....  :(   Ar patikėsit, jei pasakysiu, kad pas mane raudonom dienom būna trys sluoksniai: super plius tampax, vatos sluoksnis kažkur delno dydžio ir tas storasis didysys Always... Ir visa tai man atlaiko ne daugiau trijų valandų....  Man tos dienos būna išbrauktos iš normalaus gyvenimo, nes nesitraukiu nuo tualeto ilgiau kaip valandai... sad.gif ir visa tai trunka 6-7 dienas....    daugeliui tai atrodo nesuprantama, bet aš taip vargstu jau daugybę metų.....
Aga
Na man kaip ir Rigedorai,jau kaip atvaziuoja pusseseres is Raudondvario,tai 7 dienoms...4-5 dienas tai "plaukiu". Ir tinka tik Always tada. Kasdien naudoju irgi Alldays pralaidzius orui,stringams-Libbresse.

Tiesa,del tamponu.Kazkada naudojau ir buvau labai patenkinta Tampax.Taciau kaip aplinkui pazystamos pradejo gultis i ligonones del pilvapleves uzdegimu sukeltu nuo tamponu,dingo noras naudoti,nebent extra atvejais.Na ir gydytoja nepatare naudot ju,sake negerai daznai. ???
Taurė
visi tie iklotai tai tik nuotaikos gadinimasis,pykino vien nuo vaizdo  :-X  ;D naudoju tamponus(o.b, o veliau ir iki dabar tampax) nuo 16 metu,o metus pries pastojant tai ant tiek aptingau, kad net nakti miegodavau su tamponu.jokiu problemu del ju nebuvo, gal del to, kad keiciu labai daznai, net nakti, kadangi myzne esu, tai daznai i tulika lekiu  ;D  gausios dienos buna pirma arba dar ir antra, o likusios 3-4 tai "gelytes"  ;D o ir skausmingos jos man tik retsykiais budavo .
aaa tiesa, pastojus pradejau naudoti kasdieninius iklotus KOTEX, visi kiti pritrina ir alergizuoja.nors tie Kotex ir neskirti stringams, bet puikiai jiems tinka  8)
 siaip labai megstu experimentuoti, prisiperku visokiu rusiu, bet galiausiai visviena gyztu prie savo iprastuju  ;D
Latina
Oi vos ne kone visos kad ispeike Allways..o man jie labiausiai patinka..ir kiekvienai dienai Alldays..na tik stringams renkuosi Carefree tanga..nu liuks tokie...
pries pastojant man pirma "Raudondvario" diena budavo kosmariska..be vaistu tai visa diena kankindavausi..be proto nugara skaudedavo..tualete valandu valandas praleisdavau..tpfu..tpfu..po gimdymo tu ziauriu skausmu nebeliko,bet vistiek nekas buna pirma dienele...
o kai paskaiciau,kad vienai tesiasi tik viena diena..na jei tai normalu,tai rimtaj pavydziu...nereikia kankintis...
o del visu OB tai ir as girdejau,kad labai daug merginu iligonines atsigule..as tai naudoju tik einant maudytis i ezeriuka ar jura..smile.gif
manu
pasirodo ne man vienai allways nepatinka.  nuo to celofano issunta oda.  tom dienom tinka bet kokie iklotai, tik pavirsius turi  buti medvilninis ar popierinis. kadangi menesines buvo senokai (jau metai kaip nesirgau  ;D - nestumas, zindymas), atrodo, kad pries nestuma bella naudojau. ir nebrangus ir odos neerzino.  
tamponus naudoti labai patogu. tik man jie sukelia bjauria problema - skausmingi lytiniai santykiai.  tiksliai nezinau, kas ir kaip. ar tamponai perdaug isdziovindavo ta vietele (gamtos suredyta taip, kad ten visad kaip ir burnoj dregna, o tamponai sugeria visus skyscius, ju nerusiuodami  :-X  ), ar kokios gerosios bakterijos zuvo.  kai tik nustojau naudoti tamponus viskas susitvarke.
kasdienai nenaudoju jokiu iklotu. o kam jie reikalingi?  juk kelnaites ir taip kasdien keiciam.
Salsa
Man Allways - irgi ne kas, nors anksčiau būtent juos naudodavau. Betpo gimdymo, kai paketų reikėjo daugiau nei mėnesį, persimečiau ant mėlynų "Bella Perfecta". Ir neblogi, ir nebrangūs (nes gaila daug pinigų sukišti atsiprašant į gerą vietą tiesiogine rpasme  :-/).
Rigedora, o tu nemėginai tomis dienomis naudoti tuos paketus, kur skirti po gimdymo? Jie tikrai nemažai sugeria. Brangesni, tiesa, už paprastus, bet vis kartais būtų išeitis, nereiktų taip į tualetą lakstyti...
Rigedora
Laurencija, mėginau, tik jie labai nepatogūs kasdienai... sad.gif o ir nepigūs.... man jau ir taip daug išeina, kai paskaičiuoju kiek per ten išleidžiu  >:(    
Ambro
O negi niekas ir jusu tamponu nenaudojat? Juk tai 100 kartu patogiau.

Kelis kartus buvau nusipirkus O.B. Visai kitas jausmas, nei su paketais. Tik reik juos naudoti pagal instrukcijas (keist kas 2-3 val, isikist nuplautom, svariom rankomis ir t.t.). Nes siaip fiziologiskai yra gamtos suredyta, kad organizmas valosi ir viskas turi isteket, + dar silta ir dregna - pats tas bakterijoms daugintis. O paskui ir ivairiu ligu galima isivaryti sad.gif.

Ar patikėsit, jei pasakysiu, kad pas mane raudonom dienom būna trys sluoksniai: super plius tampax, vatos sluoksnis kažkur delno dydžio ir tas storasis didysys Always... Ir visa tai man atlaiko ne daugiau trijų valandų....

Tai gal pas tave problemos su kraujo kresejimu ??? Reiktu pasidaryt kraujo kresumo ir kresejimo tyrima...
Ambro
As pati naudoju Libresse paketus ir iklotus. Po visi bandymu, jie vieninteliai issiskyre savo svelnumu, ne celofaniniai, is naturaliu medziagu pagaminta. Ir kaip pastebejau, kad nakti (kas visoms aktualu) labai retai prateka pro sona ar prieki (nugara), nebent  jau jis pilnas smile.gif. Ne taip kaip su Always sad.gif.

Pagal tyrimus, moterims truksta ziniu apie tai, kaip daznai reikia keisti hig. paketus ohmy.gif. Neteisingas suvokimas, kad jei paketai sugeria 3x daugiau, tai ir juos galima keisti 3x reciau. Ir kaip tik uzsimenama, kad reik keisti kas 3-4 val, nelaikyti ilgiau kaip 6 val. Visada reikia plauti rankas pries ir po hig. paketo keitimo.

Jei esu ne namie, tai dazniausiai nusiperku dregnu serveteliu intymiai higienai ir apsisluostau pries pasikeiciant paketa wink.gif.
manu
nu jei 6 val nekeisi paketo, koks kvapas turetu but?     :-[
RebekaG
Kasdienai nauji "Carefree" [smiley=vo.gif] Jie orui pralaidus  svelnuciai ir kvepia. Kai juos pabandziau is karto Alldays atsisakiau, bet Juodi Carefree nepatiko (su celofanu).
Freja
Oi, kokiu as tik nenaudoju!! Kasdieniniai- dazniauisiai libresse- balti ir juodi. O per menstruacijas- libresse, tamponai (kai einu pasilinksmyti) arba bella (pigesni ir visai neblogi). Nemegstu always.  :P
Kuzia
Labai megau o.b., kol neisidejau spirales. Daktare sake, kad jie isdziovina gleivine ir spirales ''zilka'' gali pridziuti prie tampono. Dabar naudoju tik Libresse. Allwais nepatiko.
Momo
Man irgi nepatinka celofaniniai Allways paketai. Naudodavau Bella nova, nes svelnus ir nebrangus, bet kai pabandziau tamponus (O.B. ir Tampax), pampersiuku jau nesinorejo smile.gif Kasdienai naudodavau kvepiancius Carefree, labai patiko, kol neatsirado pienlige sad.gif
vivi
Tomis dienomis Libressai ir tik Libressai. Isbandzhiau ir Bella ir Allwaysus, bet nepatiko, ypach Allwaysu celofanas kuris trindavo  >:(
Kasdienai taip pat naudodavau libressus, kol neprasidejo problemikes. Dabar nebenaudoju nieko. pritariu toms, kurios sako, kad kasdien naudoti iklotus nesveika. Gal ne visoms atsiranda problemeliu, nors niekad netikejau, kad ir man atsiras, nes ju nebuvo ~5-6 metus.
dani
Isbandziau tuos ruzavus Libres,  :-/ nepatiko vienas dalykas: jie susiglamzo (Alway niekada nesusiglamzo) ir tas kas viduje, nuvaziuoja i sona, nesugeria taip kaip Always. Sutinku, jie naturalus, bet "neuzrakina" taip liuksiskai kaip Always. :-/
zivile
man nieko patogiau nera kaip Allways ;)stebiuosi,kad taip daug kam jie nepatinka ???
dani
Zivile, ir as nesuprantu ??? Geri ir Always, ir Carefree. Ir Alldays, kurie taip gerai prisilipina, niekur nenuvaziuoja :smile.gif Ir kaina gera. Nusiperku ta dviguba pakuote. Niekas neceza, netraska, svarbiausia super "uzrakina" ;D
Taurė
maciau kazkokie nauji Tampax pasirode, plastikiniais aplikatoriais ar koks ten biesas  ;D  tipo kazkokie super super geri  :smile.gif ryt ikisiu knysle i higieniniu prekiu pardoske patikrinsiu kas per naujove  ;D
zivile
Allways dabar atsirado "cotton-like feeling",labai svelnuciai ir tokie nat.atrodo,nors as prie senuju likau,tik naktinius tokius perku wink.gif
*Varlė*
Aš labai vertinu tampaksus O.B. Visada padeda, ypač gausiomis dienomis. Always gerai tik tada, kai gausios dienos ir naktys. O pabaigai naudoju plonučius. Kasdienai nenaudoju jokių. Geriau tegu kvėpuoja grynu oru oda. O Discrit, ar kaip ten vadinasi, labai alergizuoja.
Jamaika
O jus man paaiskinkit, kas per daiktas tamponai su aplikatoriais? Kam jie reikalingi  ??? niekad tokiu nepirkau. Visa laika perku tamponus be aplikatoriu.
renax
Cia toks daiktas kai ne pirstu sukisi o su tutele svirksto formos .Va paaiskinau vienu zodziu ranku nesiteplioti pirstu funkcija atlieka . smile.gif
Aga
maciau kazkokie nauji Tampax pasirode, plastikiniais aplikatoriais ar koks ten biesas  ;D  tipo kazkokie super super geri  :smile.gif ryt ikisiu knysle i higieniniu prekiu pardoske patikrinsiu kas per naujove  ;D

Tik tau cia Taure ir reikia dabar tuo dometis ;)As tai dziaugciaus,kad nereikia ir be reikalo net minciu apie tas bjaurybes neprisileisciau ;D ;D
Ramsius
Kazkurioj temoj radau pamineta apir medvilninius mot. "pampersiukus". TAURE, rodos, minejo. Kas tai per daiktas? Ar Lietuvoj ju yra?
Irena
Ramsius,
cia as minejau, daviau ir nuoruodas nete, bet galiu ir dar karteli  ;) :
http://pacificcoast.net/%7Emanymoons/moons.html
http://www.lunapads.com/
http://www.gladrags.com/index.html

O beje, belandziodama nete, dar radau toki daikciuka, kaip "puodelis" menesinem. Keistas daiktas, bet gal kas bandet ? Man labai nerealiai atrodo:
http://www.keeper.com/index.html
jammina
vajetau, pazhiurejau i ta "puoduka"....shiurpokai atrodo, sakychiau...kaip naudoti tampona, tai aishku, bet va, kaip ta gumini bruduka ...hhhmmmmm....gal musu anukes juo naudosi ir ish musu pampersiukiu juoksis, bet me pasilieka prie senu priemoniu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.