Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kad skalbiniai ilgiau būtų gaivūs
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2
Lurdes
mano drabužiai,ar skalbiniai,ilgai užsigulėję spintoj,praranda gaivų kvapą (nepaisant kad skalauju su Lenor ar kitu minkštinkliu).Turbūt ne pas mane vieną taip.Girdėjau,kad yra pirkti tokių servetėlių ar kažko panašaus,kurios sudėliojamos tarp skalbinių,rūbų ir padeda ilgai išlaikyti švaros ir gaivumo kvapą.Kadangi pati tokių niekur nemačiau ir nežinau,kur jų teirautis,tai gal patarsite tos,kurios tai žinote?Nebūtinai gal servetėlės,gal yra kokių purškalų ar pan?
gunala
neteko naudoti, bet turbut verta isigyti
mamagitana
Galvoju, tai dėl blogo išskalavimo. Pabandyk "babų" metodu- perskalauti, jei skalbi automatine, kokius du kartus, džiovinti lauke. Be kvapiklių-minkštiklių. Nes tas kvapas, įtariu, yra yrančios organikos kvapas, tai kai, pvz. prakaituojam, ne papildomai kvėpinam, o prausiam, ar ne? Mane tai tas kvapas žiauriai nervina, kažkodėl ypač nemalonus. Jei kas taip užsistovi, nešu perskalbt.
Canet
galima nusipirkti kvapniu lapeliu ar pagalveliu su zolelemis smile.gif yra visose parduotuvese,kur muilus pjausto 4u.gif naudoju tokias pagalveles arba maiselius,tai viskas kvepia ir ilgam uztenka mirksiukas.gif
ultraviolet
Aš tai maximoj išpardavime nusipirkau tokių maišelių su džiovintom gėlėm,tai įdėjau į spintą ir dabar drabužiai kvepia thumbup.gif
Lurdes
Canet,tikrai nežinau tų parduotuvių,kur muilus pjausto.Apšviesk. wub.gif
Rigedora
paprastas ir išbandytas būdas-nusipirk kvapaus muilo, šiek tiek praardyk pakuotes ir įkišk keletą gabalų tarp patalynės ar rankšluosčių į spintą wink.gif apvilkta lova kvepės muilo kvapais. mano mama taip darydavo sovietinio deficito laikais thumbup.gif gaudavo importavo kvapaus muilo nusipirkti-ir sukišdavo į patalynę.
Dar gali vienkartines nosinaites pakvepnti mėgstamais brangiais -turiu galvoje ilgai išliekančius wink.gif kvepalais ir prikaišioti tarp patalynės. Nors man asmeniškai nepatinka visokie ariel ar lenoro kvapai-tiesiog negaliu pakęst-dusina... skalavimo skysčiu visuomet perku bekvapius, tai su jais ir miltelių kvapai pranyksta ... negalėčiau miegoti patalynėj, kuri kažkuom kvepia... schmoll.gif geriausia saulės ir vėjo kvapas thumbup.gif
Lurdes
Na, kalbėjau ne vien apie patalynę,šiaip apie išplautus drabužius,kurie rodos,tiesiog ,,sudvista" spintoje.Patalynė tai nenorėčiau kad kvepėtų,per stiprus kvapas gali erzinti,o jei dar esi alergiškas,tai negerai.O muilas tai geras variantas drabužių spintai.
mamagitana
geriausia saulės ir vėjo kvapas drinks_cheers.gif

na, nebent tokie kvapai būtų, bet čia aš juokais...

Dėl kitų skalbinių, rūbų- jie turėtų būt gerai išskalauti, tai pirma, laisvai sukabinti ar sudėti- tai antra. O trečia- spinta irgi reikalauja vėdinimo laiks nuo laiko. Dėl rūbų papildomo kvėpinimo aš tai būčiau atsargi- prikvepinsi kokia "jūros banga", o paskui norėsi priderint kvepalus/ tualvandenį... Gali būt užmušantis "bukietas" blink.gif
ultraviolet
Muilas dar atrodo kandžius atbaido blush2.gif
Lurdes
Hmm,kažin kaip Jūs,gyvendamos butuose ir džiovindamos skalbinius voniose,gaunate tą ,,vėjo ir saulės" kvapą?.. g.gif Na kas turi savo namą,tai suprantama...
O kaip čia buvo sakyta,kad skalbiniai turi būt laisvai sudėti - ką reiškia laisvai?Na sudėlioti jie pas mane vienas ant kito,iki pat spintos viršaus...Tarpų juk neišeina palikt...
Kazimiera d'Artanjan
Aš tai nelabai pakenčiu tų visokių papildomų kvapų minkštiklių, o muilo? blink.gif Iš vis neįsivaizduoju, kaip paskui nešioti tokį kvepiantį. Dar plius kvepalai, dušo želė...ir pan.

Gal dažniau spintą atvirą palaikyti, praverti langą. O drabužius, kuriuos rečiau nešioji(ir skalbi) ant pakabų kabinti- lai kvėpuoja.
Frosted
As tai nematau jokio kito budo, kaip tik i spinta deti tiktai nedevetus drabuzius (t.y. nedevetus po skalbimo tongue.gif ), ir kuo dazniau vedinti spinta.
O kvepiancios serveteles permus ta kvapa, bet nepanaikins schmoll.gif
Susiena
Geriausias būdas yra vėdinimas! Ne veltui ir kaimuose anksčiau žmonės visas spintas ir komodas ištuštindavo ir visus turtus išnešdavo pavasrį ar vasarą į lauką prasivėdinti ant vėjo ir saulės. Ir spintas pravėdindavo, ir kandis taip naikindavo, ir visokie pelėsiai nepuldavo... Na, o mes, susispaudę ankštuose butukuose, kišam kišam į tas spintas viską ir tai dar netelpa! doh.gif Dar vienas variantas - dažniau nešioti visus drabužius - jie patys prasivėdins... mirksiukas.gif
lysaaja
QUOTE(Rigedora @ 2005 02 28, 13:44)
geriausia saulės ir vėjo kvapas 
*

blink.gif o aš šito kvapo (t.y. lauke džiovintų skalbinių) nuo vaikystės negaliu pakęst cry.gif Jau tokioj patalynėj miegoti - košmaras blink.gif Nors turim namą ir nuo pavasario iki rudens nori nenori tenka lauke džiovinti tuos skalbinius ax.gif Tada aš juos pralyginu ir prapuola nekenčiamas kvapelis ax.gif
Susiena
QUOTE(lysa @ 2005 04 08, 15:39)
blink.gif o aš šito kvapo (t.y. lauke džiovintų skalbinių) nuo vaikystės negaliu pakęst  cry.gif  Jau tokioj patalynėj miegoti - košmaras  blink.gif  Nors turim namą ir nuo pavasario iki rudens nori nenori tenka lauke džiovinti tuos skalbinius  ax.gif  Tada aš juos pralyginu ir prapuola nekenčiamas kvapelis ax.gif
*

Kaip keista! blink.gif O man kaip tik atvirkščiai: nekenčiu žiemą vonioje džiovintų skalbinių. schmoll.gif Ir laukiu vis pavasario, kad balkone džiaustysiu - visai kitaip kvepia... smile.gif
Frosted
O as balkoooono neturiuuuuu cry.gif Ir namo neturiuuuuu cry.gif
Ir skalbinius dziovinsiu dziovinimo masinoj, ir kvepeeesiu lenoooooru cry.gif
lysaaja
QUOTE(Susiena @ 2005 04 08, 13:48)
Kaip keista!  blink.gif O man kaip tik atvirkščiai: nekenčiu žiemą vonioje džiovintų skalbinių.  schmoll.gif Ir laukiu vis pavasario, kad balkone džiaustysiu - visai kitaip kvepia... smile.gif
*

kiekvienam savo dirol.gif mirksiukas.gif
nerile
Susiena, o tu kodel nedziovini balkone ziema? Nu vonioje dziovinti tai jau man kazkaip nelabai...
Vitulka
O mes nusipirkome tokį vandenį.Įpili i lygintuvą , lyginant jis garuoja ir skalbiniai skaniai kvepia rolleyes.gif
marsiukė
QUOTE(Vitulka @ 2005 04 20, 13:27)
O mes nusipirkome tokį vandenį.Įpili i lygintuvą , lyginant jis garuoja ir skalbiniai skaniai kvepia rolleyes.gif
*

Kas tai per vanduo?Jis lygintuvams specialiai ir yra pritaikytas?Įdomu būtų išbandyti smile.gif
mamagitana
mačiau kažkada Th.Ph., rožių-ramunių ar dar ko, bet pati nebandžiau.
Jicky
O man patinka Lenoro kvapas ax.gif Aišku, kai tas kvapas vos vos juntamas. Dabar naudoju kažkokį Aromatherapy. Tai visai neblogas kvapas thumbup.gif
O šiaip tai jei neperskalaučiau minkštikliu, tai labai jaustųsi skalbimo miltelių kvapas. O to labai nepernešu schmoll.gif Būna kartais, kad žmonės kvepia ne kvepalais, o skalbimo milteliais doh.gif rolleyes.gif
Slibiniukas
Tusciu kvepalu buteliukus reikia tarp skalbiniu sudeti, ir tad kvepes.
winterlady
QUOTE(Slibiniukas @ 2005 07 13, 20:01)
Tusciu kvepalu buteliukus reikia tarp skalbiniu sudeti, ir tad kvepes.
*

O as dedu i spinta tarp drabuziu
winterlady
Mes is kazkokios bobutes Kroatijoje nusipirkom toki levandu koncentrato birzgaliukas. Bet jau kvapas.... Labai aitrus, nors ne megstamiausias, bet ir nesmirda. Kazkai sake reik ilasint kelis laselius i skalbiniu deze, tai visus metus ar pusmeti kvepes.
pupa@
Zinot as tai pastebejau toki dalyka, kai skalbiau su milteliais buvo kvapas, kurio negalejau pernesti, bet kai isskalbiau su skystu skalbikliu, to kvapo dar nepastebejau bigsmile.gif tikiuosi ir nebus mirksiukas.gif
Gyvenimas yra gražus
QUOTE(Rigedora @ 2005 02 28, 16:44)
paprastas ir išbandytas būdas-nusipirk kvapaus muilo, šiek tiek praardyk pakuotes ir įkišk keletą gabalų tarp patalynės ar rankšluosčių į spintą wink.gif apvilkta lova kvepės muilo kvapais. mano mama taip darydavo sovietinio deficito laikais thumbup.gif gaudavo importavo kvapaus muilo nusipirkti-ir sukišdavo į patalynę.
Dar gali vienkartines nosinaites pakvepnti mėgstamais brangiais -turiu galvoje ilgai išliekančius wink.gif kvepalais ir prikaišioti tarp patalynės. Nors man asmeniškai nepatinka visokie ariel ar lenoro kvapai-tiesiog negaliu pakęst-dusina... skalavimo skysčiu visuomet perku bekvapius, tai su jais ir miltelių kvapai pranyksta ... negalėčiau miegoti patalynėj, kuri kažkuom kvepia... schmoll.gif geriausia saulės ir vėjo kvapas  thumbup.gif
*

Ot ir aš panašiai su muilu padariau-nusipirkau labiausiai patinkančio, supjausčiau į gabaliukus ir pridėjau į spintos lentynas ir į komodos stalčius- nu gi pasaka thumbup.gif
LhooQ
Yra "Skonis ir kvapas" pirkti medinių rutuliukų. Įdedi tarp drabužių ir kvepia thumb_yello.gif Skonių taip pat visokių, man skaniausias braškinis blush2.gif kainuoja apie 1,50 Lt.
Bretane
QUOTE(Sandrute @ 2006 05 14, 21:20)
Yra "Skonis ir kvapas" pirkti medinių rutuliukų. Įdedi tarp drabužių ir kvepia  thumb_yello.gif Skonių taip pat visokių, man skaniausias braškinis  blush2.gif kainuoja apie 1,50 Lt.
*

Jauciu si buda reiks ir isbandyt ax.gif
Nerytė
QUOTE(Sandrute @ 2006 05 14, 22:20)
Yra "Skonis ir kvapas" pirkti medinių rutuliukų. Įdedi tarp drabužių ir kvepia  thumb_yello.gif Skonių taip pat visokių, man skaniausias braškinis  blush2.gif kainuoja apie 1,50 Lt.
*

As jau isbandzius - thumbup.gif
LhooQ
Eglytek>>>Butinai isbandyk thumbup.gif
Moncele
as taip pat naudoju tuos medinius rutuliukus thumbup.gif thumbup.gif , tik man maloniausias kvapas vaniles
CaCalialia
QUOTE(Moncele @ 2006 05 31, 15:10)
as taip pat naudoju tuos medinius rutuliukus  thumbup.gif  thumbup.gif , tik man maloniausias kvapas vaniles
*

O jie ilgai skleidžia tą kvapą? Kaip dažnai reikia atnaujinti?
*jurgita*
QUOTE(LhooQ @ 2006 05 14, 23:20)
*

Ir man reiks tuos rutuliukus išbandyti,ir man įdomu kiek jie laiko kvepia?
tavi
Oi merginos reiks išbandyti rolleyes.gif
ou_jeaa
mes naudojam,Tide alpine fresh. thumbup.gif
super kvapas gaivus drinks_cheers.gif
Ceresne
anksciau naudojau specialu gaivikli spintoms,jis yra priklijuojamas ir galima atsukti norima stipruma,bet labai greitai issikvepina, kartais naudoju tuos zele dezutese,kur patalpoms gaivinti buna,visai patinka rolleyes.gif tik reikia nelabai ikyru kvapa pasirinkti.
o siaip patogiausia ir 2 in 1 gaunasi uzsipirkti daugiau muilo sumetyti i spinta, kai issikvepia sunaudoji ir viskas,ir susitaupo pinigai nenusipirkus gaiviklio blush2.gif
ir svarbiausia,manyciau, kuo dazniau vedinti. as, kai tik pasitaiko proga, atidarau visu spintu dureles ir dar skersveji padarau, tai labai gerai issivedina, ypac kai dabar vasarele mirksiukas.gif
picolo
QUOTE(marsiukė @ 2005 04 25, 10:32)
Kas tai per vanduo?Jis lygintuvams specialiai ir yra pritaikytas?Įdomu būtų išbandyti smile.gif
*

Yra Levandu kvapo parduotuvese CD style pati naudoju, kai lygini skaniai kvepia, bet kad isliktu ilgiau...nelabai...na nebent jo visai neskiesti vandeniu g.gif
krystalass
O kokioj čia parduotuvėj prikai tą skystį?
ringa
O aš nusipirkau muilo kvepiančio, kur sveriamas būna, supjausčiau mažais gabaliukais ir pridėliojau į spintas, stalčius. Jau antras mėnuo viskas kvepia, o muilas neišsikvėpęs dar thumbup.gif Tik reikia kvapą pataikyti, labai švelnaus neupirkt. Aš pirkau gaivaus kvapo - svarainių su greipfuktais.
arana81
QUOTE(Moncele @ 2006 05 31, 15:10)
as taip pat naudoju tuos medinius rutuliukus  thumbup.gif  thumbup.gif , tik man maloniausias kvapas vaniles
*

reikes pabandyti rutuliukus, o tai is mamos peremiau tradicija muilo gabaliukus iskaisiot tarp skalbiniu blush2.gif i spinta prie reciau devimu drabuziu idedu pagalveles su dziovintom gelem wub.gif
Nerytė
Man irgi patinka tie mediniai rutuliukai thumbup.gif
Sindy
Merginos, o kur jus perkate tuos rutuliukus, kokiu kvapu ju buna ir kas kiek laiko reikia pakeisti?
Fanta*
Aga, man irgi labai įdomu, kur gaut tų rutuliukų g.gif
Karosė
o kur Kaune yra pirkti blush2.gif
blakstienute
As tai sveciavausi Vokietijoje pas drauge, tai nusipirkau tokias podiskytes specialiai kabinamas i spinta, tai labai gaivu visada buna nuo ju.
O dar maciau Drogo parduotuvese yra specialiu tokiu dalykeliu kvapui islaikyti, jos berods yra kazkur prie visu tu ambipiuru ir oro gaivikliu sudetos maiseliuose mirksiukas.gif
babyface
QUOTE(Akorus @ 2007 03 14, 15:59)
Aga, man irgi labai įdomu, kur gaut tų rutuliukų g.gif
*

Tų kvepiančių medinių rutuliukų yra pirkti "Skonio ir kvapo" parduotuvėse, kur sveriamus muiliukus pardavinėja smile.gif
Lenaa
Aš tai kažkada pripurškiau kvepalų į visas spintas lotuliukas.gif Bet čia nebuvo geras variantas.
Reiks būtinai ir man užeiti į "Skonis ir kvapas". Taip norisi, kad ilgiau kvapas laikytųsi smile.gif
Jolkė
Iš CD Style parduotuvės pagalvėlės su levandų, verbenų kavapu už 23 lt - fantastiškas daiktas. thumbup.gif Pridėjau tarp skalbinių, į komodos stalčius - laikosi ilgai, kvepia nuostabiai. Ypač verbenos thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.