Mano dukrytei 2metukai, sunku pasakyti, ar pas ja jau yra gedos nuogumui jausmas... Pati miegu ir daznai vaikstau nuoga
Nu nežinau
Specialiai vaikui save s nedemonstruoju, bet ir nesislapstau, pav kai maudausi jis bet kada gali ibegt i vonios kambari, nes jei bandyciau uzsirakint jis ziauriaiissigasta, o cia paziuri kad mama sveika ir gyva ir vel bega zaisti. Persirengineju irgi daznai prie jo, jokios reakcijos vaiko nematau jis net nereaguoja, kazkada irgi sakydavom man vos nusirengus "vau" bet tik todel kad kazkadad isgirdo taip sakanti teti
jezau jezau, as irgi nesistaipau pastoviai nuoga pries vaika
Nemanau kad dera prieš vaikus vaikščioti nuogai. Nes kažkada teko domėtis psihologija, tai ir ten patariama vengti "plikinėjimo" prieš vaikus.
Esu ir prieš nudistų pležus. Prieš mane tėvai nevaikščiojo nuogi, taigi nepraktikuojame ir mes. QUOTE(rrrxxx @ 2005 02 17, 15:14) Nemanau kad dera prieš vaikus vaikščioti nuogai. Nes kažkada teko domėtis psihologija, tai ir ten patariama vengti "plikinėjimo" prieš vaikus. Esu ir prieš nudistų pležus. Prieš mane tėvai nevaikščiojo nuogi, taigi nepraktikuojame ir mes. hmmm... Bet ar as taip neidiegsiu jai kazkokio komplekso gedantis savo kuno? QUOTE(stellcis @ 2005 02 17, 15:16) Stellcis, kompleksus vaikui galima įdiegti esant kraštutinumams.. Vaikas kompleksuos, jei bus liguistai slepiamas nuo jo kūnas. Taip pat gali atsirast psichologinės problemos, jei prieš vaiko akis nuolatos šmėžuos tėvų "grožybės"..
Siaip manau plikinejimas iki tam tikro amziaus nieko bloga, tik kiekvienam vaikui tas amzius ateina skirtingai gal?
Aš labai norėčiau, kad mano vaikui "gėdos nuogumui jausmas" niekada nekiltų. O dėl to, kad vaikas mato nuogą Mamą ar Tėtį... Tos pačios lyties vaikučiui iš viso jokios tragedijos nematau. Nuo kitos lyties vaiko slapstytis irgi nemanau, kad verta, bet labai demonstruotis gal ir nėra ko nuo tada, kai vaikas ima rodyti didesnį susidomėjimą lyčių skirtumu. Manau, kad tas laikas kiekvienam vaikui ateinai labai individualiai.
ash savo nuogumo nesigediju, vyras irgi. nematau absoliuchiai nieko blogo, jei vaikai pamato mane arba vyra nuoga vonioj ar persirengiant. vaikams paaishkinau (kai klause), kad vieshumoje ir prie svetimu zhmoniu nuogiems buti nedera, ishkyrus tam tikras vietas - pvz., pliazha arba pirti. o namie - galima.
beje, mano vyresnelis lychiu skirtumais susidomejo nuo treju metu - ishsiaishkino, kas ka turi ir kam to reikia. bet del to nepradejome nuo jo slapstytis. QUOTE(ragnez @ 2005 02 18, 10:22) ash savo nuogumo nesigediju, vyras irgi. nematau absoliuchiai nieko blogo, jei vaikai pamato mane arba vyra nuoga vonioj ar persirengiant. vaikams paaishkinau (kai klause), kad vieshumoje ir prie svetimu zhmoniu nuogiems buti nedera, ishkyrus tam tikras vietas - pvz., pliazha arba pirti. o namie - galima. beje, mano vyresnelis lychiu skirtumais susidomejo nuo treju metu - ishsiaishkino, kas ka turi ir kam to reikia. bet del to nepradejome nuo jo slapstytis. As su tavim sutinku QUOTE(stellcis @ 2005 02 17, 14:35) Mano dukrytei 2metukai, sunku pasakyti, ar pas ja jau yra gedos nuogumui jausmas... Pati miegu ir daznai vaikstau nuoga Mano pupa panasaus amziaus irgi taip pat elgesi. Jai labai linksma budavo paciupt uz spenelio ar kruties Bet nuogi mes tikrai, kai ji mato, nevaikstom, ypac tetis. Ir siaip man nepriimtinas tas plikinejimas, kad ir visai mazu vaiku. Viesoj vietoj (pliaze ar pan.) tik su kelnaitem, ypac kai yra svetimu. Ypac man nepatinka tie prie juros lakstantys pliki 3-4 m. vaikai, gi jau nemazi
Namai yra namai, viesuma yra viesuma, tikiu kad po metu o gal ir anksciau nuo sunaus prisidengsiu, jei tai butu dukra tikrai nesislepciau, bet tadad pridengciau tevelio grozybes
Joo, as irgi kazkaip susimasciau
NA AS NUOGA TIKRAI NE KAIP JAUSČIAUSI NEI PRIEŠ MAŽĄ, NEI PRIEŠ DIDELĮ. MANAU, KAD VAIKUI NEREIKIA TO MATYT.
Ai, kažkaip man plikšinėjimas
QUOTE(stellcis @ 2005 02 18, 10:38) Manau, kad anksciau kiti laikai buvo. Ypac, jei tevai is kaimo, tai ir daugiau draudimu budavo, ivarydavo daugiau komplekso. Nuo vaikystes ir pas mane liko tas kompleksas, nesmagu budavo bet koki aptempta ruba nesioti O namie dabar vaikstineju (jei karsta vasara) vien su apatiniais. Nenoriu, kad "ten" ziuretu akis isputes
Specialiai vaikščioti nereikia, bet kai maudaisi ar perirengi tai natūralus dalykas. Visai nenorėčiau kad mano vaikas (pav jau pradinukas) kai labai reiks nusirengti (ar pas daktarą, ar šiaip namie susižeidus) pasirodytų kompleksuotas ir pridarytų problemų, vien dėl to kad mes patys įdiegėme tą komleksą.
Ne, mano tevai ne is kaimo... Atvirksciai, mociute kilmingoje seimoje augo, kur buvo griezta kontrole, mamai perdave siuos tabu... o mama man... pas mus niekada nebuvo kalbama apie sexa, menesines ar pan... Juo labiau niekas nevaiksciodavo nuogas
Manau, viskas turi buti savo vietose.Vonioj galima nuogam, nubegt ryye tai pat, bet vaiksciot po kambarius siaip gal ir nederetu.maniskis irgi pradejo reaguoti i nuoguma.pradejo lyginti savo papukus su mano.tai vengiu buti siaip nuoga.nes prie kompanijjos uzsimano pvz.papuka paziuteri, paciupineti, pats rengiasi ir ciupineja.
Mano mažiui jau labai įdomu kaip mama atrodo, tai jau nuoga nevaikštau.
as manau,jai vaikas pamatys mama nuoga vonioje ar persirenginejusia nieko cia baisaus,daug svarbiau neivaryti vaikui kompleksu tokiu kaip (negrazu,nepadoru ir t.t...)kas cia gali buti negrazaus-juk tai naturalu.zinoma, vaikscioti nuo ryto iki vakaro nuogai po buta nederetu.mano sunus mate mane besimaudancia vonioje ir ji sudomino tik papukai kaip pieno saltinis.as ji maitinau krutimi iki dvieju metuku,keli menesiai kaip atpratinau,bet jis dar nepamirso.
Skaičiau, kad iki 5m. (jei neklystu) - nieko baisaus, kad vaikas mato tave nuogą
Aš namuose nei labai viešinuos, nei ypatingai slapstausi. Tyčia nuoga nevaikštau, bet jei kur pro kampą pastebi, iš to tragedijos nedarau. Papukus visi iki vieno yra matę, nes tenka maitinti naujagimius
Aš specialiai nevaikštau, bet ir neskavoju į spintą, aišku. Kolkas reaguoja normaliai, nes dar nemoka komentuot. Tik kartais, kai užeina nuotaika, prie krūtinės prisikabina - pamaigo, pasijuokia, bet greit ir pamiršta
As nuo sunaus nesislepiu persirenginejant, nors ir isgirstu "o papukai!" ir tuoj pat iesko pas save tokiu...bet mano vyras buvo pameges is vonios pareiti nuogas, tai viena karta sunus pamates toki teti tik strykt nuo lovos, tik kad suspaus jam jautriausia vietele....
Pas mus kažkaip natūraliai gaunasi,specialiai nuogi nevaikštom,bet ir niekada nesislepiam,vaikas pamatęs mane rengiantis nekreipia jokio dėmesio į nuogumą.
Labas, na irgi namuose nevaikstau nuoga, viskas iki tam tikros ribos
QUOTE(Bete @ 2005 04 08, 14:54) Labas, na irgi namuose nevaikstau nuoga, viskas iki tam tikros ribos Maniskis lygiai taip pat daro
Mes nuogumo nesureikšminam, tad ir vaikas elgiasi "neutraliai", tik jis mėgėjas man per užpakalį paplekšnot
Specialiai neplikineju, bet ir nesislapstau. Jei ieina man rengiantis nereguoju niekaip ir jis nieko tokio nesako. Nors pries savaite uzejome kartu i Victoria Secret parduotuve (moteriski apatiniai drabuziai), tai jis man ir sako"mama, cia mergaitem" jo sakau, cia mergaitem. Tada jis " cia papai"
Mūsų sūneliui 2,5 m. Iš pradžių jam buvo labai ydomi ir mano krūtinė ir kitos moteriškos grožybės, tačiau dabar jis į mano nuogumą nereguoja. Žinoma, nuoga po kambarius nevaikštau. Jis mane nuogą pamato persirenginėjan. Nemanau, kad vaikui reikia diegti gėdos jausmą nuogumui.Manau, kad tai yra natūralu.Jis neturėtų gėdytis nei savo, nei tėvų nuogų kūnų.
QUOTE Dabar mano krutine vadina bumbulais, o savo bumbuliukais Mano maze viska mato, tik tetis slepia savo straubliuka, ir i nuoga kuna visai nereaguoja... Ji kaip tik randa kuno dalis ir pvz., sako bamba, ant tecio taskeliu - papukas...ir viskas. Ji irgi bijo, kai as uzsidarau, todel tenka kartu uzsidaryti ir pamatyti pvz kaip mama dedasi i kelnaites ikloteli... Ji tai supranta kaip kad as irgi tipo su pampersais
Aš vaikštau nuoga ir vyras kartais pralekia kai pamiršta trauzus į vonią pasiimti
Žino ji viską, kas pas mamą yra ko pas tete nera ir atvirkščiai
Maniskis, dar mazai kalbantis, parodo ir pasako "papas"
Visai nuoga nevaikstineju prie vaiko.
Nu aš irgi nesislapstau. Be to, mes abi vaikštom į baseiną, tai ten plikų tetų prisižiūri. Reakcija kažkokia keista, pažiūri ir tiek. Vyras tiesa sakant nesidemonstruoja, visada vaikšto prisidengęs. Bet vienąsyk visi į pritį ėjom, maniškė kažkaip žiūrėjo, bet irgi be jokių komentarų praėjo. Tik keista kaip jinai vadina - krūtys - kūnai, o vyro daikčiukas - uodega. Tą "uodegą" tai pati išvedė, nes mūsų darugų berniukui 8 metai, tai jei jam reikia į tulika, ir ta bėga ant savo puodo, pamatė kaip jisai sisioja tai ir nusprendė, kad ten uodega
Aš pasibaisėjau. Ne jau taip sunku nors apatinius užsidėt prie vaikų. Aš suprantu kad nereikia savo kūno gėdytis, bet reikia suprast kad jūs jau nebe dviese. Su tokiu auklėjimu manau, vaikai ir 10 metu nesulausk kai panorės išbandyt, kas prie ko.
Aš manau, kad neverta pyktis, akmens amžiuje žmonės irgi buvo apsirengę, ypač Lietuvos teritorijoj, nes per šalta čia nuogiems lakstyti
linksma tema, sedziu ir luztu
Nu paskaiciau,pasijuokiau ir nutariau savo nuomone isreiksti.
as nesislapstau nuo vaiko ir nesiruosiu to daryti,buna kad persirenginejat ji ir pienelio is papytes uzsinori,kai paprase sakau imk tai tik juoktis pradejo tad as nieko blogo pries nuogumus neturiu,maziau noro bus atetyje gal kai zinos kur kas slepiasi
Mano dukrytei dar nera 2m., bet nei dabar, nei ateity nesiruosiu slapstytis. Manau, kad vaikus nuo mazens reikia pratinti nesigedyti savo kuno
QUOTE(Tute @ 2005 11 29, 22:52) Mano dukrytei dar nera 2m., bet nei dabar, nei ateity nesiruosiu slapstytis. Manau, kad vaikus nuo mazens reikia pratinti nesigedyti savo kuno Na, su tos pacios lyties kudikiu viskas aisku,o kaip su kitos? Nemanau, kad teciui deretu nuogam makaluotis pries dukra, o mamai pries sunu mazdaug nuo 3 m. QUOTE(smulkute @ 2005 11 30, 10:12) Na, su tos pacios lyties kudikiu viskas aisku,o kaip su kitos? Nemanau, kad teciui deretu nuogam makaluotis pries dukra, o mamai pries sunu mazdaug nuo 3 m. Pritariu. Kiekvienam savo.
Skaiciau, kad tai daryti nepatartina. Bet manau, kad neisvengiama. Maniskis kol prausiuosi ateina i vonia, kartai buna kartu, negaliu jo isvaryti, nes tada is vis buciau nesipraususi
Siaip tai esame nuogaliai ir vaikui patinka buti nuogam, kol buvo maziuks i tai nelabai kreipiau demesi, bet dabar stengiames nenuogineti
Aš turiu dukrą, tai problemos kaip ir nėra. Šiaip specialiai prie jos nuoga nevaikštau, bet jei ji į vonią įbėga, tai nevarau. Be to ji dar kartais su manimi maudosi.Tėtis tai nuogas per daug nesimakaloja, nes ji jau gana didelė. Net iš akių galima suprasti kaip jai įdomu. Mane jei nuogą pamato tai visu garsu šaukia:mama plikše ir taikosi kur nors įgnybti
aš prie sūnaus nuoga nebevaikštau
jei netycia vaikas uzmato manau nieko blogo, bet specialiai makaluotis tai biskeli nesveika manyciau (ir kazkur nuo 2 metu; pati atsimenu savo tetos 'miska' kai ji i dusa ejo nuoga ir mane vedesi). o dar turejau tokia pazystama kurios tevai buvo nudistai ir verte ja nuogai prie ezero issirenginet - tipo nieko cia gedingo, o vaikui trauma ivare visam gyvenimui.
Mano suneliui greitai 3m, bet jis visiskai naturaliai reaguoja i mano nuoguma. Karta paklause, kas cia, o kas cia ir tiek. Ir pats labai megsta lakstyti be triusikeliu, net pykstames del to, gedos jausmo pas ji nerasi.
QUOTE(BJurgita @ 2006 06 01, 10:56) Mano suneliui greitai 3m, bet jis visiskai naturaliai reaguoja i mano nuoguma. Karta paklause, kas cia, o kas cia ir tiek. Ir pats labai megsta lakstyti be triusikeliu, net pykstames del to, gedos jausmo pas ji nerasi. gal ir nelabai gerai, kaip jis elgsis, kai eis i darzeli ar i mokykla, nebijai, kad savo nuoguma jis gali pademstruot tikrai netinkamoj vietoj? Juk jis dabar supranta, kad nuogumas, tai labai naturalu ir nieko stebetina. As asmeniskai esu pries tokius dalykus, nes nesinoretu iskreipt vaiko supratimo i tam tikrus dalykus. Papildyta: QUOTE(Laimuška @ 2006 02 25, 22:15) Aš turiu dukrą, tai problemos kaip ir nėra. Šiaip specialiai prie jos nuoga nevaikštau, bet jei ji į vonią įbėga, tai nevarau. Be to ji dar kartais su manimi maudosi.Tėtis tai nuogas per daug nesimakaloja, nes ji jau gana didelė. Net iš akių galima suprasti kaip jai įdomu. Mane jei nuogą pamato tai visu garsu šaukia:mama plikše ir taikosi kur nors įgnybti |