Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baisi pradžia-laiminga pabaiga
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Katukė
Tai įvyko daugiau nei šeši metai atgal, bet atrodo taip neseniai...
Neramūs pirmieji nėštumo mėnesiai nežadėjo nieko gero: tepliojimas, skausmai, kraujavimas... Aplankiau didelę dalį Kauno ligoninių ir po 12 savaitės lengviau atsipūčiau :"mes dviese". Iki 2001 metų balandžio 15 dienos Šv. Velykų ryto..
Lygiai septintą valandą ryto pabudau pajutusi kažką keisto. Kažkas sunkėsi iš manęs, tik negalėjau suprasti kas. Gal tai mano kulverstukas mamą žadina šventei spyriu į šlapimo pūslę? O gal vaisiaus vandenys, bet dar mėnuo iki gimdymo?! Pašokau iš lovos, tačiau tai nesibaigė. Kelią į tualetą lydėjo šlapi pėdsakai. Bandžiau analizuoti kas tai, kol nenuginčijamai pripažinau sau, jog prasidėjo gimdymas. Išsigandusi negalėjau net surinkti telefono numerio. Kaip pasimetusi mergaitė pirmiausiai paskambinau mamai. Ši, žinoma, taip pat buvo šoke. Tuomet paskambinau savo gydytojai, turėjusiai priimti gimdymą ir savo nuostabai išgirdau, jog jei neskauda, paskambinčiau po valandos. Pasimečiau, knygose rašoma, kad nubėgus vaisiaus vandenims net nesant gimdymo veiklos reikia važiuoti į ligoninę, bet juk ji gydytoja. Paskambinau po valandos, vėl atsakymas tas pats. Dar po valandos paskambinus gydytoja man pasiūlė po valandos, t.y. 10.00val. susitikti gimdymo namuose. Praėjus keliolikai minučių staiga suspaudė pilvo apačią, po 10 minučių vėl, po 5 minučių dar kartą. Nebėra kada laukti sutarto laiko! Mama po mano skambučio jau buvo pas mane ir dabar kvietė taxi. Vargšas taxi vairuotojas žiūrėjo į mane iš siaubo paklaikusiomis akimis ir prašė: "ponia, tik negimdykit čia, aš nemoku!"
Gimdymo namai užrakinti, atidariusi duris akušerė su piekaištu pasiteiravo kas man yra. Išgirdusi, kad gimdau įsileido. Aš, kaip pareiginga gimdyvė kaip litaniją išklojau esamą padėtį: "nėštumas 36 savaitės, prieš savaitę kaklelio atsidarymas buvo 2 centimetrai, vandenys nubėgo prieš dvi valandas, sąrėmiai kas 5 minutės". Tačiau atsakymas buvo griežtas: "lipk greičiau, manęs kita laukia". Aš paklusniai lipau ant "svajonių lėktuvo" ir vėl šlapiai pažymėjau grindis. Apžiūros metu akušerė paklausė, ar aš žinau, kad pas mane gimdos kaklelio anomalija. Kadangi lankiausi pas vieną ginekologę, žinojau kad nieko panašaus nėra, taigi taip jai ir pasakiau. Ji tik keistai šyptelėjo, bet staiga perbalo ir išlemeno:"pulsuoja!". Ką tai reiškia aš puikiai supratau, iškrito virkštė! Medikė klykavo padrikus žodžius: pulsuoja, dūsta, greitai.. Prijungus aparatą vaisiaus tonų nebesigirdėjo. Besirąžydamas gydytojas įėjo per duris, bet akušerė nebegalėjo paaiškinti situacijos. Mano mama šaukė, kad darytų sekciją, tačiau per daug pasimetęs personalas nesugebėjo suorganizuoti tansportavimo į operacinę. Atvykti anksčiau ir pasiruošti priimti mano gimdymo nusprendusi mano gydytoja ginekologė papuolė į visišką chaosą, bet sugebėjo blaiviai mąstyti. Staiga aš atsidūriau operacinėje ir pabudau intensyvaus sekimo palatoje.. O mano pilvelio gyventojas? Kur? Gimė berniukas, mažiukas neišnešiotukas 2430g., 45cm. ūgio žvirbliukas. Nors po gimimo jam dar teko daug iškęsti, bet jis stipriai kabinosi į gyvenimą ir nepaliko manęs. wub.gif
Čili
wub.gif
happymama
svarbiausiai , kad viskas baigesi gerai thumbup.gif 4u.gif
olivija1981
As gimdziau prie du metus, buvo lietingas lapkritis. Susuko sesta ryto, i ligonine nuvaziavau mazdaug desimta, bet mane pagulde i patologini nes gimdykloje nebuvo vietu. Vakarop saremiai stiprejo, o gimda nesidare tada suleido vaistu ir mazdaug puse desimtos vakaro pagaliau nuvede i gimdymo palata. Susileidau epidurine nejautra, bet kai prasidejo gimdymas viska jutau, nesaukiau ir galu gale po kanciu gime mano angelelis puse sesiu ryto, pakankino mama visa para tongue.gif . Ta diena gime 20 mazyliu! Dabar abi laimingos ! Gimdyti visai nebijojau. mirksiukas.gif
rug
gražu 4u.gif aukit laimingi. vardas vaikučio labai jau negirdėtas biggrin.gif
Comet
sveikinam 4u.gif svarbiausia viskas baigesi laimingai mirksiukas.gif Kaip supratau buvo iskitusi virkstele,pirma kart apie tai girdziu g.gif Nelabai tave svetingai sutiko tuose gimdymo namuose, doh.gif Na bet visa tai jau praeitis. Stiprybes ir sveikatytes jums 4u.gif
rikutis
Svarbu, kad viskas baigėsi gerai. Sveikatytės jums, būkit laimingi 4u.gif
rence*
Istorija su grazia pabaiga..Svarbiausia kad zvirbliukas smile.gif sveikas ir mamytei viskas ok thumbup.gif As tai zinau kad nutekejus vaisiaus vandenims kuo skubiau reikia vykti i GN ir geriausiai gulimoje padetyje..Esu girdejusi kad buna kad virkstele iskrenta arba ji gali buti pirmeige (tai akivaizdus iskritimo rizikos pozymis)..
Man tik keista kokie cia GN?
black
Nuoširdžiausi sveikinimai abiems! 4u.gif
Mes irgi gimėm labai panašiai, 36sav, namie vandenys nubėgo, tai ir i ligonine atvaziavau pilnais batais vendenu! biggrin.gif
Nu, žodžiu, aukit sveikučiai ir didučiai! 4u.gif
zilile.c
labai grazu wub.gif svarbiausia, kad laiminga pabaiga buvo ir dabar esate kartu ir laimingi! Sveikatytes jums.
zoroboba
wub.gif 4u.gif
Elenele Raganele
rolleyes.gif grazi ir graudi istorija,gerai,kad ilgai nelaukete wub.gif taksisto "bajeris" labai prajuokino lotuliukas.gif doh.gif taip ir isivaziduoju situacija biggrin.gif
Mama liala
4u.gif clap.gif
Katukė
Ačiū visiems už linkėjimus biggrin.gif
O vardą sugalvojau pati ax.gif
Juk Šv.velykų rytą gimęs ir per stebuklą atgaivintas gali būti tik angelas. Mano dangaus angelas - Dangelas biggrin.gif
sauna
mano gimdimo prazia baisi buvo,nes pirmas gimdymas visada yra baisus....tai ivyko pries metus 1men ir 17 d...ta diena buvo sestadienis nuvaziavau paklausyti vaiko tonusu....paklausiu tonusu gynekologe mane dar ir apziurejo ir pasake gimdos kaklelis atsiveres 3cm,todel tu sianakt pagimdysi.laabai isigandau todel dar sugebejau nuvaziuoti namo susikrauti tasiu...paskambinau vyrui i darba ir paprasiau kad vyktu i "kelione" su manim....tai va i ligonine atvykom 3h
saremiai buvo bet nezymus.....o jau poo 6h kai prasidejo tai..........vos istveriau net vyrui ikandau doh.gif doh.gif doh.gif taip kankinausi iki 00.22(9h)bet 00.22 gime dukryte 50cm,3.200g sweika garzi.....
kita diena sau ir gydytojom sakiau as didziuojuosi savim kad sugebejau nes maniau kad nesugebesiu lotuliukas.gif
tai va siandien turiu duryte kuriai 1m 1men 17d thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Katukė
Viskas gerai, kas gerai baigiasi mirksiukas.gif
sauna
ot as nemandagi blush2.gif user posted image o mano dukrai dave varda vyras kai jau buvau 5men nestume mes jau jautem kad bus mergyte...tai va pavadinom-Orinta
giedrute25
Grazi ir tuo paciu graudi istorija wub.gif
Sunderu
Tikrai baisi pradzia,aciu Dievuliui kad viskas baigesi gerai.Daug sveikatos,stiprybes,bukit laimingi. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif As gimdziau 2006 12 24,taip pat planavau gimdyti Kaun.Kriksc.gim.nam.,cia vaiksciojau i kursus.Man saremei prasidejo nakti,apie 1val.,nebegalejau iskesti skausmo,paskambinau i KR.G.N.Atsiliepe budinti sesele,pakviete budincia daktare.O ji man pasake:ko skambini nakti,negali palaukti ryto,mes turejom daug darbo,esam pavarge.Kadangi man buvo pirmas gimdymas,truputeli bijojau,norejau isgirsti padrasinancius zodzius,o gavau spjuvi i veida. blink.gif Veliau kreipiausi i sios ligonines valdzia,del sio ivykio ir si daktare gavo griesta papeikima thumbup.gif .O as pagimdziau Mazylio g.n mergyte,dabar jai jau 8 menesiukai. thumbup.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Katukė
Nelabai tikęs personalas pasitaikė ir man verysad.gif . Tik smagu, kad sugebėjo sūnelį atgaivinti, juk gimė gilioje hipoksijoje (t.y. pridusęs). Ir įvertinimas pagal skalę tik 0, po 5min. 3, o prieš išvežant į Kauno klinikų vaikų reanimaciją kraujo perpylimui - 6balai. Ačiū Dievuliui, jog angeliukas su manimi. Sveikas ir stiprus. angel_not.gif showoff.gif
Kentė
Dziaugiuosi uz laiminga pabaiga! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Aukite sveiki ! smile.gif
RedMa
Grazi istorija su laiminga pabaiga 4u.gif Sveikatytes jums wub.gif
siaulietuke
As pati esu gimusi 7 menesiu. thumbup.gif
cuoliukė
Smagu, kai viskas baigiasi gerai.
dowilee
4u.gif svarbu kad viskas gerai baigesi thumbup.gif laimes jums 4u.gif ir wub.gif
Valedy
Kaip smagu skaityt tokias wub.gif istorijas...
Sėkmės jum 4u.gif
Nikol'
wub.gif
Katukė
Bijau kito nėštumo ir gimdymo, nes planuoju pastoti. Turiu ydą- gimdau minusinius vaikus(iš dviejų pliusų). Pasekmės- anemija.
Mėlynakės-mama
Aukit dideli, sveiki, stiprus. Svarbu kad viskas baigesi gerai 4u.gif
Katukė
wub.gif Ačiū. Kad ir kaip viskas vyko, bet nestuke.gif ir vėl pasiilgau. O gal pavyks ir šį mėnesį nestuke.gif 2.gif
lineva
Šiurpas perėjo per kūną blink.gif Bet svarbiausia, kad jūs sveiki wub.gif tikrai baisi pradžia su laiminga pabaiga wub.gif
MO
svarbiausia kad jums su zvirbliuku viskas gerai butu, aukit ir stiprekit 4u.gif 4u.gif
Anzela0626
Graži istorija,mano vyresnioji dukrytė taippat gimė neišnešiota-anksčiai mėnesiuku,smagu,kad augate sveikučiai ir stiprūs.SVEIKINAM 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Zuikienaa
[B]super...... thumbup.gif
lina31m
Svarbiausiai kad viskas pasibaigė gerai 4u.gif Aukit didučiai
Antklode
wub.gif 4u.gif
Calmness
thumbup.gif ,galvoju,jog kartais nereikia klausyti tu daktaru,o tai gali numarinti savo kudikeli g.gif
Jugita29
aciu dievui, kad viskas gerai baigesi!
NaiLi
"ponia, tik negimdykit čia, aš nemoku!"
nu prajuokino taxisto zodziai lotuliukas.gif
smagu kad viskas baigesi laimingai 4u.gif wub.gif
Rykliuke
Jetau,jetau,kaip kartais tie gydytojai nuziuri neatsakingai.Svarbiausia,kad dabar jums viskas gerai.SEKMES JUMS!
Galway_girl
4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.