Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šaldytos daržovės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3
Bureja
Ar perkate saldytas darzoves?Ash dedu jas i sriuba,troskinius...Bet kazin sveika?Ten prideta brokoliu,kopustusku maziuku(nezinau kaip vadinasi),morku ir t.t...Skaniai atrodo...
Pastaba
As pati prisaldziau darzoviu vaikui. Bet tie mazi kopustukai (Briuselio) man nelabai, dvokas kazkoks kai isverdu, ismeciau von visus. O ko gali but nesveika?
mamulia
As perku ir verdu jas su bulvem ir mesos ar zuvies kukuliukais. Nzn ar jos nesveikesnes uz pirktines atveztines "sviezias". Man virt saldytas daug patogiau.
mažulka
Aš taip pat naudoju šaldytas, nes iš kur aš šiuo metų laiku gausiu pvz. lietuviškų brokolių ar kalafiorų. Manau, kad tokios daržovės geresnės nei šviežios.
zapuks
As irgi karts nuo karto nusiperku, bet tik is bedos, nes pastebejau, kad saldytose darzovese visokiu E gan nemazai. Kaip ir visuose pusfabrikaciuose.
ostra
O man jos ir vienos skanios.Issiverdu,idedu sauksteli majonezo ar margarino,prieskoniu ar druskos, ir,skanaus!
Naujoji
Na, as E tai neieskojau, reiks paziureti. O is tikro tos darzoves tikrai patogu. Bet jei turit vietos kameroje galima ir pacioms vasara prisisaldyt, tikrai bus be chemijos. Pvz. as sia vasara kalafiorus apvirus saldziau (mes l. megstam), sparagines pupeles. Tikrai faina. Be to, turbut daug kas saldo grybus. Skonis tikrai kitas nei sampinjonu.
Lona
Man patinka toks šaldytų daržovių troškinys: 2 pok. šaldytų daržovių (pagal skonį), aš perku ,,pavasaris" arba ,,vasara", kelių dešrelių arba 0.5 pok. sojos mėsos(ją išverdu vandeny su vegeta), 1-2 v.š. grietinės, 1-2 v.š. pomidorų padažo, miltų su vandeniu (sutirštinimui). Š.daržoves metu į keptuvę, užpilu vandeniu ir laukiu, kol užvirs. Jei naudoju sojos mėsą , tai tuo pat metu verdu ją. Užvirus daržovėms dedu arba sojos mėsą arba pjaustytas dešreles. Tada palaukiu kol tie sušyla gerai, tada pomkė su grietine, prieskoniai. Dar po minutėlės miltai su vandeniu, kai sutirštėja viskas. Valgom su duona(jei dešra) arba makaronais jei sojos mėsa. Tikrai skanu ir sveika.

Skaičiau straipsnį apie šaldytas daržoves ir labai jomis susižavėjau. O dėl E, tai išsiaiškinkit, ką kuri E reiškia, nes tarkim kai kurios E yra burokėlių sultys arba citrinos rūgštis.
Sėkmės! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Jumi
Anksciau visad pirkdavau saldytas darzoves. Labai greitas ir skanus maistas tongue.gif
Desrele, truputeli vandens ir darzoviu is pokelio. Porai minuciu i mikrobange ir gali valgyti.
Dabar visas darzoves ir kai kurias uogas pati saldau. Bet aisku,bepiga taip rasyti ,kai soduose tevai megsta viska auginti.
Bagel
As irgi labai megstu saldytas darzoves. Naudoju sriuboms ir troskiniams. Beje jos mane visiska tingine paverte biggrin.gif , mat jau net morku paprastu neperku. Dabar tik is pakelio - nei skust, nei pjaustyt (tarkuot) - tiesiai i puoda.
Taip ir islempa seimininkes tongue.gif
vile
Megstame saldytas darzoves, ypac misinius. Verdu sriubas, ypac trintos gaunasi thumbup.gif
Elena
Jau ko ko, o šaldytų daržovių pas mane visada rasite tongue.gif Man skanu- čia vienas pliusas, greita ir patogu - antras...Ypač patinka tos mažos morkytes taip gražiai atrodo, tikrai galima pauošti patiekalus ...Dar aišku mišinai liuks, aš jas apverdu sultynyje, tada apkepu svieste, viskas garnyras gatavas, ar prie mesos, ar prie žuvies, ir daugiau gali nieko nebuti, jokiu bulviu, jokiu košiu....Arba orkaiteje apkepu, irgi liuks... Dar kai darau bulvių košė, irgi verdu bulves su morkytem, tada sutrinu
Smurka
As tai karts nuokarto irgi vartoju saldytas darzoves ir vaisius. Ypac kai kokteiliuka koki alkoholini darausi, tai saldytu braskiu vietoj leduku isimetu. Niam niam
Kuzia
Nu baisiai patogu saldytos darzoves wink.gif . Pameginau nusipirkt, dabar nebegaliu be ju gyvent.
eva
as irgi labai megstu saldytas darzoves, issiverdu dar bulvyte idedu, susitrinu, ir niam niam, be to kaloriju nedaug wink.gif
janna
QUOTE(Bureja @ 2004 01 05, 11:35)
Ar perkate saldytas darzoves?Ash dedu jas i sriuba,troskinius...Bet kazin sveika?Ten prideta brokoliu,kopustusku maziuku(nezinau kaip vadinasi),morku ir t.t...Skaniai atrodo...
*

pabandyk verdant kopustus iberti truputi muškato miltelių. Juos galima berti gaminant bet kokį patiekalą iš kbet kokių kopustų, naikina specifinį kvapą.
Lemur
4u.gif As tai pat perku ir labai megstu saldytas darzoves, bet girdejau tokius gandus ,kad jas mirko kazkokiuose tirpaluose ,tipo kaip spalvos fiksatorius spalvai isryskinti. Is tikruju HORTEX morkytes palyginus su naturaliom labai jau oranzines. Gal kas girdejot ar tai gali buti tiesa ? g.gif g.gif g.gif
poskriptum
Ir as perku saldytas darzoves.Labai patogu,kai norisi kazkokios skanios sriubytes. Visalaik stengiuosi, kad saldyklyje butu. Bet vat stengiuosi pirkti be briuselio kopustu, nelabai mes ju megstam. mirksiukas.gif
maksas
Vakar IKI parduotuvėje HORTEX naujeną thumbup.gif , daržovių mišinys ir dar viduje maišelyje priekonių įdėta, tai per 10 min. garnyras nuostabus gavosi
alles
QUOTE(Lemur @ 2005 04 13, 13:55)
4u.gif As tai pat perku ir labai megstu saldytas darzoves, bet girdejau tokius gandus ,kad jas mirko kazkokiuose tirpaluose ,tipo kaip spalvos fiksatorius spalvai isryskinti. Is tikruju HORTEX  morkytes palyginus su naturaliom labai jau oranzines. Gal kas girdejot ar tai gali buti tiesa ? g.gif  g.gif  g.gif
*

aš tai stengiuos kuo mažiau gandų klausytis, bo kitaip tuoj badu mirsiu biggrin.gif

nors gal jose esantį karotiną kaip nors natūraliai paryškina? (jaučiu, kad nusišneku biškį) tongue.gif
Amalia
QUOTE(Lemur @ 2005 04 13, 13:55)
4u.gif As tai pat perku ir labai megstu saldytas darzoves, bet girdejau tokius gandus ,kad jas mirko kazkokiuose tirpaluose ,tipo kaip spalvos fiksatorius spalvai isryskinti. Is tikruju HORTEX  morkytes palyginus su naturaliom labai jau oranzines. Gal kas girdejot ar tai gali buti tiesa ? g.gif  g.gif  g.gif
*

Su tais fiksatoriais, taip sakant...Aš negirdėjau.Aišku, sukčių visur esama.Pamenu, dar mokykloj buvau, perėjo per Vilnių gandas, kad į daktarinę dešrą tualetinį popierių deda...Daug žmonių patikėjo.
Aš tik tiek žinau, kad daržovės prieš užšaldymą blanširuojamos - trumpam užpilamos verdančiu vandeniu ir po to staiga atšaldomos.Gal kas naudoja tada kaip antioksidatorių citrinos ar askorbininę rūgštį (vit.C), ir iš to kalbos paėjo? Juk ne viena mūsų juos irgi naudojam, cepelinus virdamos, kad bulvės nejuoduotų.
Rigedora
nežinau kas jum ten ryškiau su tom spalvom blink.gif nu aš savas, namines daržoves kai užšaldau-jos irgi būna tokios pat ryškios kaip ir pirktos blink.gif O šaldytos man ne visos patinka schmoll.gif nes dauguma jų kubeliais sukapotos schmoll.gif o tai man nepatinka-per stambu... dažniausiai perku žirnelius ir brokolius atskirai thumbup.gif dar vat Norfoj vakar pirkau rinkinį-LEČO vadinasi- thumbup.gif sudėty paprikos, svogūno truputis, cukinijos mažyčiai kubeliai ir šparaginių pupelių šiek tiek... dar įmečiau brokolių, patroškinau keptuvėj su dangčiu su trupučiu aliejaus, krūva prieskonių ir gale dar supyliau Rama berods grietinėlę thumbup.gif skanu, valgėm su ryžiais ir žuvim... smile.gif
olé
kai laiko nėr, mes kartais tokį greitą troškinį darom - skardelę nedidelę vos vos patept aliejum, subert neatšildytą daržovių mišinį iš maišiuko, truputį prieskonių įbert ir į karštą orkaitę. kai jau beveik gatavos, įbert sukapotų petražolių, pašlakstyt sojos padažu arba kas labiau mėgstat grietinę, tai jos šaukštą įmaišyt, dar palaikyt orkaitėj kelias minutes, kol soja arba grietinė įsigers
Egluzele
Ir as perku saldytas darzoves. Tai gana greitai paruosiamas maist ax.gif as, dabar be ju nebegalim gyventi:)
Chouchou
saip tai gerso....bet su svieziom nepalyginsi ax.gif
xenzy
irgi naudojam, apverdu daržoves, tada puode ištirpinu šiek tiek sviesto, idedu šaukštą grietinės, šaukštą majonezo, patroškinu viską kelias minutes ir prie žuvytės man niam niam smile.gif
Silwer
Mes labai megstam saldytu darzoviu sriubyte!Suberi i puoda dapjaustai bulvyciu ir niam, niam...
olé
QUOTE(Rasma)
mano kultinis patiekalas yra daržovių apkepas..nusiperku pakelį šaldytų daržovių (morkos, briuselio kopūstai, žiediniai kopūstai, žalieji žirneliai), daržovių net neatšildau, užpilu su pienu išlaktais 2 kiaušiniais ir supilu į sviestu pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. 30 min ir karštas, labai sveikas patiekalas tinka vartojimui
*

čia Rasmos receptas iš dietų forumo. tikrai labai skanus! thumbup.gif
aš truputį su variacijom dariau - vienam pakeliui šaldytų daržovių ėmiau 1 kiaušinį, jį išplakiau su trupučiu pieno, 2 šaukštais kario padažo ir nubrauktu šaukštu miltų. baigdama kepti ant viršaus užbarsčiau daug kapotų žalumynų ant viršaus ir ploną sluoksnelį tarkuoto sūrio. niam smile.gif
Laisvė
Esu daržovių mėgėja, todėl kasdien ant mano stalo jų turi būti. Imu jas iš šaldiklio, kur jos patenka per vasarą, o užauga tėvų sode ir darže. Kasmet prisišaldau žirnelių, šparaginių pupelių, kalafiorų, porų, krapų, grybų, mėlynių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, braškių ir aviečių. Šaldiklis (ir mano, ir tėvų) paprastai užpildomas vaisiais ir daržovėmis, nes mėsą dabar perkame tik šviežią.
Lėja32
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 23, 11:43)
Esu daržovių mėgėja, todėl kasdien ant mano stalo jų turi būti. Imu jas iš šaldiklio, kur jos patenka per vasarą, o užauga tėvų sode ir darže. Kasmet prisišaldau žirnelių, šparaginių pupelių, kalafiorų, porų, krapų, grybų, mėlynių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, braškių ir aviečių. Šaldiklis (ir mano, ir tėvų) paprastai užpildomas vaisiais ir daržovėmis, nes mėsą dabar perkame tik šviežią.
*

Norėčiau užšaldyti morkytes, gal patartumėt? Ar apvirti? Ir kaip pjaustyti?
MELDA
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 23, 10:43)
*

O raudonieji serbentai irgi tinka šaldymui? KAIP šaldai?Ką paskui iš jų darai?
edinka
QUOTE(Leja32 @ 2006 07 29, 23:19)
Norėčiau užšaldyti morkytes, gal patartumėt? Ar apvirti? Ir kaip pjaustyti?
*

Sode paaugusias morkytes išretinu, supjaustau grežinėliais, didesnes sutarkuoju, dedu į maišelius ir į šaldiklį. Labai patogu žiemą - ir švariai ir greitai. Taip pat ir su kitom daržovėm.
Lėja32
QUOTE(edinka @ 2006 08 05, 13:59)
Sode paaugusias morkytes išretinu, supjaustau grežinėliais, didesnes sutarkuoju, dedu į maišelius ir į šaldiklį. Labai patogu žiemą - ir švariai ir greitai. Taip pat ir su kitom daržovėm.
*

Labai ačiū, taip ir padariau. thumbup.gif Reikėjo skubiai, nes parsivežiau daug šviežių morkyčių. Na, žiemą tikrai bus kaifas. wub.gif Nei skust, nei pjaustyt.
Lusasita
o kaip saldote vysnias??? labai reikia , nes turiu du kibirus uogu
MELDA
QUOTE(Lusasita @ 2006 08 06, 21:38)
o kaip saldote vysnias??? labai reikia , nes turiu du kibirus uogu
*

Tavo uogos jau seniai sušalę, bet gal reikės kitoms, tai vyšnias šaldau su kauliukais, bet paskleidžiu, kad sušaltų po vieną, o ne į bendrą "gurgulą" , galima išimti kauliukus ir šaldyti su cukrum.
Džeinė
QUOTE(MELDA @ 2006 08 16, 10:23)
Tavo uogos jau seniai sušalę, bet gal reikės kitoms, tai vyšnias šaldau su kauliukais, bet paskleidžiu, kad sušaltų po vieną, o ne į bendrą "gurgulą" , galima išimti kauliukus ir šaldyti su cukrum.
*

o tu nuplautas uogas papilk ant kokio audeklo, jos nudzius, tada i maiselius ir nebesusala i gabala, o buna palaidos uogytes... ax.gif
yyla
O aš užšaldžiau supjaustytą cukinija blink.gif Nežinau kas iš jos ten gausis blink.gif Tikiuosi bus žiemą įmanoma valgyti ax.gif
Alexandra.R.
QUOTE(yyla @ 2006 08 22, 20:03)
O aš užšaldžiau supjaustytą cukinija blink.gif Nežinau kas iš jos ten gausis blink.gif Tikiuosi bus žiemą įmanoma valgyti ax.gif
*

Na, tai kaip? Ar jau meginot? Ar valgoma?
IRMELE
dabar parduotuvese pasirode naujiena - saldytos darzoves kepimui. Oi, kaip skanu pasikepinu keptuveje, truputi grietines, niam niam thumbup.gif
Arba nusiperku buna tokie vistienos file nedideli gabaliukai, suprieskoniuoju, pripjaustau bulviu, supilu tais saldytas darzoves ir i orkaite. skanumelis neispasakytas. Net vaikai apsilaizydami valgo, nors nelabai ka megsta. g.gif
sedka
Aš užsišaldžiau dilgėlių, nes mes labai mėgstam iš jų virtą sriubą. Pabandžiau pernai - pavyko, tai ir šiais metais prikišau į šaldiklį. Juk taip skanu žiemą... thumbup.gif
xxkamane
sveikos mielosios. labai megstu ir as saldyti, atm reikalui net saldykli toki nediduka nusipirkau ax.gif
o saldau as viska is eiles braskes vysnias avietes melynes, bruknes spanguoles, serbentus,net lietuviskas vynuoges.
grybus, darau misinius prieskoniu: salieru lapai krapai petrazoles
o dar noriu patarti uzsisaldyti svogunu laisku sukapotu i sriuba troskinius ant bulviu ziema thumbup.gif (kol nepabandziau- nepatikejau)
dar saldau pomidorus supjaustytus, nes vaikas megsta pomidoru sriubyte, o pirktiniu neduodu jam. dar saldyti pomidorai tinka i trioskinius ir ant picos.
saldau supjaustytas paprikas, net i salotas bandziau deti- pavyko!
slyvas saldziau, bet tokio kiekio daugiau nesaldysiu, nes tinka jos tik i kompota.
saldau atskirai zalymynus, ne tik misinius.
4mamyte
as visada perku darzoviu misinius.o uogas-is savo sodo (braskes,juodus serbentus)su mikseriu sutrinu ir sumaisau su cukrumi.braskes tai pacios pirmos dingsta is saldiklio,nes vaikai jas valgo vietoj ledu.o serbentai tai tik kompotams tinka.

dabar klausimas ne i tema:nusipirkom nauja saldytuva(bet dar nenaudojam).ten temperatura reikia paciam nusistatyti.kadangi nesu su tuo susidurus,tai nezinau kokia turi buti temperatura saldikly,kad tiktu ir uogom,ir darzovem,ir mesai

kai kazkada teko dirbt ir gyvent norvegijoj.tai ten normalu sandeliuke ar rusi tureti dideli saldikli ar net du.jie saldo absoliuciai viska-net duona,ar likusio torto gabala.o uogu niekada neverda,tik saldo.is ju ir ismokau saldyti trintas su cukrumi braskes.o pries tai tik virdavau uogiene.o atsimenu kiek mama prisikankindavo,nes jos kazkodel labai greit prarugdavo.dabar net mano mama ju neverda,o saldo.
gaila,kad neturiu savu darzoviu,saldyciau ir jas.o saldyti pirktines,tas pats kas pirkti jau susaldytas g.gif
viktune
sveikos.ir as siemet sakiau saldysiu daug darzoviu.pernai siek tiek saldziau,patiko thumbup.gif pas mus rusyje nestovi morkos,sakau saldysiu,bet girdeju,kad jas reikia siek tiek apvirti.gal kas saldet patarkit

neskaiciau visos temos blush2.gif gal buvo kur pamineta.gal reik paskaityt
madre
saldau ir as viska,ka megsta seimyna,bet braskes trintos pas mus nelabai schmoll.gif arba sveikos arba pjaustytos su nedideliu kiekiu cukraus,i dezele ir i saldikli,tokias tai vaikai labai megsta,vysnias nuplaunu ir dar dregnas,su kauliukais,apvolioju cukraus pudroje,tada i dezelesir saldau.O darzoves,jei neklystu,tai visas pries saldant reikia pora min.imesti i verdanti vandeni,tada atausinti ir saldyti.Taip as daug saldau sparaginiu pupeliu,nes pati labai megstu smile.gif manau ir morkas butina pora min.i verdanti vandeni imesti ir aisku,supjaustyti norimo dydzio gabalais
Agniska
QUOTE(xxkamane @ 2007 07 05, 15:10)
sveikos mielosios. labai megstu ir as saldyti, atm reikalui net saldykli toki nediduka nusipirkau ax.gif
o saldau as viska is eiles braskes vysnias avietes melynes, bruknes spanguoles, serbentus,net lietuviskas vynuoges.
grybus, darau misinius prieskoniu: salieru lapai krapai petrazoles
o dar noriu patarti uzsisaldyti svogunu laisku sukapotu i sriuba troskinius ant bulviu ziema thumbup.gif  (kol nepabandziau- nepatikejau)
dar saldau pomidorus supjaustytus, nes vaikas megsta pomidoru sriubyte, o pirktiniu neduodu jam. dar saldyti pomidorai tinka i trioskinius ir ant picos.
saldau supjaustytas paprikas, net i salotas bandziau deti- pavyko!
slyvas saldziau, bet tokio kiekio daugiau nesaldysiu, nes tinka jos tik i kompota.
saldau atskirai zalymynus, ne tik misinius.
*

Labai buvo įdomu su paprikom,nes labai mėgstu,jas apverdat,ar žalias dedat šaldyt?Ir kaip su pomidorais?Dėkui 4u.gif
Martita
pries uzsaldyma darzoves vos apverdu, leidziu nudiuti ir i kamera dedu, tuomet nesulimpa i gniuzula. Su vaisiais taip pat darau
Lukrecij@
4u.gif
Tuperware induose saldyt thumbup.gif
xxkamane
Paprikas ir pomidorus saldau ant tokios plokscios dalies kur saldyklyje buna paciame virsute. supkjaustau, ikisu uzsalti, o tada i maisus sudedu. nesulimpa, tik atsaldzius jau atgal netinka uzsaldyti.
Agniska
Sveikos,norėjau paklausti ką Jūs darote pvz su šaldytomis braškėmis,gal kur panaudojate?Nes prisišaldžiau nemažai,o apart valgymo paprastai,nežinau kur dar galima būtų panaudoti ax.gif
Agniska
Na kadangi atsakymo nesulaukiau,tai iš braškių išsiviriau kisielių,skonis nerealus,vasara grįžo drinks_cheers.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.