Gal kas galetu padeti... Iskilo tokia problemele... Su sugyventiniu gyvenau nuomojamame bute 4 metus. Jis nuomos nemokejo. Dabar noriu su juo issiskirti, bet jis net neketina is to buto iseiti.
Sveiki,
Gal kas galetu padeti... Iskilo tokia problemele... Su sugyventiniu gyvenau nuomojamame bute 4 metus. Jis nuomos nemokejo. Dabar noriu su juo issiskirti, bet jis net neketina is to buto iseiti.
1. Jei butas nepriklauso jums, tai nuomininkus ( Jus ar sugyventinį, turi teisę iškraustyti buto šeimininkai). Iš klausimo neaišku ar buvo sudaryta nuomos sutartis, kas ją pasirašė, kuriam terminui. Jei sutartis žodinė, tai viskas priklausys kaip Jūs susitarsite su buto šeimininkais, jie gali Jus palikti toliau gyventi ( jei Jūs tvarkingai mokėsite nuomą) o "buvusį" iškeldinti.
2.Įrodinėjant, kad jis nemokėjo už nuomą būtina nustatyti ir tinkamai užfiksuoti, kad jis neturėjo pajamų šaltinio (bent oficialaus) ir negalėjo mokėti. taip pat svarbu nustatyti priešingą faktą, kad Jūs mokėtoje už nuomą- (liudytojų parodymai, pažymos apie Jūsų pajamas, pinigų perdavimo šeimininkams pakvitavimai - jei tokie buvo surašomi, mokesčių už paslaugas knygelės kvitai- kur būtų matyti Jūsų pavardė ar bent rašysena.) QUOTE Bustas buvo man paskirtas seniunijos. Nuomininke - as. Kur man reiketu kreiptis, kad kaip nors iskeldintu ta mano sugyventini? Geruoju jis nenori iseit Aciu uz atsakyma Jei sugyventinis nėra subnuomininkas ( jei jis nenurodomas nuomos sutartyje, kaip asmuo kartu besinaudojantis butu), nėra registruotas tuo adresu, nėra deklaravęs gyvenamosios vietos šiame bute, tai teisiškai jis yra pašalinis asmuo, neteisėtai gyvenantis seniūnijos būste. Seniūnijos atstovas (reikalui esant su policijos pagalba) gali tokį asmenį iškeldinti. Teisiškai toks asmuo nesiskiria nuo bet kokio asmens užėjusio į butą ir atsisakančio iš jo išeiti. |