Kur pigiausiai nusipirkti?
Pasidalinkite savo patirtim
Iškito toks klausimelis ,kuom geriausiai ar net pigiausiai yra kūrenti?
Kur pigiausiai nusipirkti? Pasidalinkite savo patirtim
Man asmeniskai briketai nepatiko. Nors gal but jie ir pigiau gaunasi, nes jie labaiilgai smilksta. Bet as geriau trumpiau bet su kvapu ir spraksejimu pasikurensiu. Mes malku neperkam, is kaimo parsivezam, o tie briketai tai man nea.. kazkoks pjuvenu gumulas ir tiek.
Manau jeigu nori del dekoratyvumo, na siaip pasikurenti namie zidinuka, tai geriau jau kelias malkas imesti, o ne briketa, bet aisku, jei tu sildai namus, tai gal ir tie briketai apsimoka. Nors jie irgi kainuoja.
Tai va ,aš ir galvoju
Namus kol neturejom dujinio katilo sildemes malkomis ,bet labai greitai atsaldavo,tekdavo ir nakti keltis kad ideti malku Žiuriu kai kurie kaimynai pirko briketus tai ir nezinau kas geriau.Pas mus beda su malku sandeliavimu ,nesinori visa garaza uzgusti ,malkomis ,o tie briketai man atrodo zymiai maziau vietos uzima.
mes turim 4 metų patirtį kūrenimo tiek su briketais, tiek su malkomis.
briketų privalumai: + švariau, sausiau, mažiau prisišiukšlina + patogesnis saugojimas (mažiau vietos užima) + ilgiau dega Minusas: - brangiau Malkoms pliusus sukeiskit su minusais Nors brangumas - tai kaip čia pažiūrėsi. Jei malkas perki 'rinkos' kaina, supjautas ir sukapotas, tai irgi nėra labai pigu. Jei neskaldytas - tada pigiau, jei savo darbo neskaičiuoji. Kas labai svarbu - briketai briketams nelygūs! Išbandėme bent 4 rūšis, kol galų gale suradome optimalų kainos ir kokybės santykį. Nes pvz vieni buvo labai geri, labai kaitrūs - tačiau jų sukūrendavome daugiau. Kiti pigesni, prastai supresuoti, ir nelabai sausi. Na ir t.t. Taip kad bent jau siūlau pabandyti tuos briketus - tada patys nuspręsite, ar tinka jie jums, ar ne.
Ar galima briketus (neišpakuotus) laikyti lauke?
Taigis elementaru. Jeigu įpakuoti sandariai ir nėra sąlyčio su vandeniu ar oru tai koks skirtumas kur laikysi, vistiek nesudrėks. O jeigu nevisai sandariai tada sudrėks ir bus blogai. Tiek čia ir mokslo.
axa,gal gali parašyti iš kur perki briketus.?
Mane taip pat domina ,firmos prekiaujancios briketais
Anksčiau mes pirkdavome Bezdonyse (tiesiai važiuodavome į cechą ir parsiveždavome). Mums ten pasirodė optimalūs briketai, geriausiai tinkantys mūsų pečiui (bet tas pečius buvo toks archaiškas 'Atrama', aš nežinau ar jie būtų patys geriausi jūsų atveju - reikia mėginti ir žiūrėti). Mokėdavome ~370-400 lt /tona, supakuota būdavo po 10kg tokiais paketais. Man patogu, kad ir aš galėdavau nepersitemdama atsinešti (nes tampyti po 20kg jau visai nebeįdomu...) Būdavo galimybė nusipirkti ir pigesnių, nekondicinių - palaidų, supiltų į maišus. Nebandėm, nes nepatogu tuos maišus susikrauti. Jei dabar tie patys kainuotų 500 lt/t, tai manau kad gera kaina, atsižvelgiant į tai kiek nuo to laiko pabrango malkos.
kur tas cehas tikrai nepasakysiu - adreso nežinau, iš atminties kelio irgi tiksliai nenupasakosiu O durpių briketai tai nesąmonė didžiausia Papildyta: o, radau tokį tinklapį čia yra sąrašas, ir panašu kad 1-oje vietoje tas pats cechas (netikiu kad Bezdonyse būtų net 2 gamintojai)
Aciu uz informacija ,bandysim susisiekti
Sveikos
o as perku is vieno vaikinuko. Jis pardavinejo vasara po 5,50, taciau pats ir atvezdavo ir iskraudavo kur man reikia-kaip sakant sunesdavo i sandeliuka. Kokybe jo briketu tikrai gera, labai esu patenkinta. Sufasuoti jie masiukuose po 10 kg, sviesios spalvos, nesutrupeje, gerai dega -kaitra gera ir nepasakyciau, kad labai greit sudega. Labai esu patenkinta. O kas svarbiausai- paciai (nei vyrui, nei vaikam) nereik nei briektu ieskot- paskambinai jam,paskei kokio reikia kieki, nei ieskot transporto ir tasytis su tais maisiokais, kol susidesi tas kelias tonas. mielai ir su Jumis pasidalinsiu jo kontaktais.
aš pirkau po 350,bet dabar jau 450,nes kai pirkau kolegei pasakiau,tai ji po savaites už 400 pirko,bet paskui sake kels iki 450....bet čia prie krekenavos ta firma...
Sveiki, kreipiuosi pirmiausia į AXA, kadangi turite jau kelių metų patirtį.
Pradėjome pirmąjį kūrenimo sezoną naujame name (bendras plotas ~130, tūris 545). Pirkome medžio pjuvenų briketų iš firmos UAB Formula-Verner. Kūrenasi jie smagiai. Bet norime sužinoti, kokiu režimu optimaliausia kūrenti. Sakykim, būnant namuose, galima vis laikas nuo laiko įmesti keletą briketų, o išeinant ilgesniam laikui - kad ir visą paketą. O gal kaip tik geriau krauti kuo daugiau iš karto? Gal dar kokių gudrybių žinote? Kiek paketų per parą sukūrenate dabar, kai temperatūra lauke +3 +8 laipsniai? Kiek žiemos metu? Kokio ploto ir tūrio Jūsų namas? QUOTE(iron @ 2007 10 23, 20:38) Sveiki, kreipiuosi pirmiausia į AXA, kadangi turite jau kelių metų patirtį. Pradėjome pirmąjį kūrenimo sezoną naujame name (bendras plotas ~130, tūris 545). Pirkome medžio pjuvenų briketų iš firmos UAB Formula-Verner. Kūrenasi jie smagiai. Bet norime sužinoti, kokiu režimu optimaliausia kūrenti. Sakykim, būnant namuose, galima vis laikas nuo laiko įmesti keletą briketų, o išeinant ilgesniam laikui - kad ir visą paketą. O gal kaip tik geriau krauti kuo daugiau iš karto? Gal dar kokių gudrybių žinote? Kiek paketų per parą sukūrenate dabar, kai temperatūra lauke +3 +8 laipsniai? Kiek žiemos metu? Kokio ploto ir tūrio Jūsų namas? Labas, mielai atsakyčiau, tik kad mano patirtis yra labai netipiška - visiškai nešiltintas neekonomiškas namas, ir mūsų būstas buvo net ne namas, o butas tame name, labai primityvus pečius, kiauri langai... Šildymo požiūriu baisus variantas Kiek atsimenu, mes iš pradžių sumesdavome maždaug pusę pako, o po to vis damesdavome. Kažkokių stebėjimų nedarėm, kaip labiau apsimoka - viskas intuityviai ir pagal situaciją
tai kiek laiko dega briketas, o kiek malkos?
Man tai daug kur teko girdėti, kad briketai dega ilgiau. Kiek ilgiau tiksliai niekas negali atsakyti. Daug kas priklauso ir nuo paties katilo konstrukcijos. Mes turime Stropuvos katiliuką, kol kas kūrenome tik malkomis, bet ir briketais būtinai pabandysime.
sakykit o kaip ten su tais briketasi, katilas nesikemsa? Ne sas kazkada dar pries siai ziemai apsirupindama malokomis domejausi tais briketais, tai mane prigasino kad ten kazkur kazkas (lyg tais kaminas) labai greitai uzsikmsa ir paskui buna problemu
Briketai yra geras daiktas, sausas, patogus naudojimui kuras. dega ilgai, mazai pelenu(ne visada).
Bet malkomis kurenti gerokai pigiau, aisku jei malkos slapios tada nekas. Siaip turint galimybes malkas padziovinti pora meteliu tai as tik uz malkas jei kaina svarbu. Siuo metu kurenam krosnele ilgai dziovintomis uosio, azuolo kalademis tai dega irgi puikiai QUOTE(opyte @ 2007 10 25, 20:59) sakykit o kaip ten su tais briketasi, katilas nesikemsa? Ne sas kazkada dar pries siai ziemai apsirupindama malokomis domejausi tais briketais, tai mane prigasino kad ten kazkur kazkas (lyg tais kaminas) labai greitai uzsikmsa ir paskui buna problemu manau kad briketai kaip ir malkos, jai spigliuociu, tai greiciau uzsinesa kaminas, o jai lapuociu turetu nesikisti
aš tai visus 100 procentų už briketus
Didziausias briketu pliusas tai,kad jie sausi ! o sausu malku praktiskai gauti neimanoma ,o tai reiskia kiek is saves turi malka sunaudoti energijos kol save issidziovina.
Papildyta: QUOTE(Velinka @ 2007 10 27, 22:38) aš tai visus 100 procentų už briketus Sveika, gal gali mestelt i privata tel. kur Kaisiadoryse briketuku uzsipirkt?
Sveiki.Gal galetumet pasakyti apie briketus?Mes jau keleta metu kurenam anglimis.Jusu manymu,kas pigiau?Ir dar, musu pecius(vadinamas apatinio degimo) su maza pakrova-telpa kokie 5 kibirai angliu,tada aisku ju uztenka ilgam ,priklauso nuo temteraturos,bet svarbiausia,jos ilgai dega,nereikia lakstyti zemyn ,tik retkarciais papurtom su rankenele ,kad isbyretu pelenai
QUOTE(korida @ 2007 10 27, 22:35) Didziausias briketu pliusas tai,kad jie sausi ! o sausu malku praktiskai gauti neimanoma ,o tai reiskia kiek is saves turi malka sunaudoti energijos kol save issidziovina. Papildyta: Sveika, gal gali mestelt i privata tel. kur Kaisiadoryse briketuku uzsipirkt? Labas iš tikrųjų telefono tai nežinau, net yra tokia firma "Roda" tai ten pardavinėja kiek man žinoma, bet gal paskambinus 118 gali pasakyti ir numerį Papildyta: QUOTE(Smaika @ 2007 10 28, 08:40) Sveiki.Gal galetumet pasakyti apie briketus?Mes jau keleta metu kurenam anglimis.Jusu manymu,kas pigiau?Ir dar, musu pecius(vadinamas apatinio degimo) su maza pakrova-telpa kokie 5 kibirai angliu,tada aisku ju uztenka ilgam ,priklauso nuo temteraturos,bet svarbiausia,jos ilgai dega,nereikia lakstyti zemyn ,tik retkarciais papurtom su rankenele ,kad isbyretu pelenai Labas, kas liečia pigiau ar brangiau, tai man atrodo tas pats QUOTE(Velinka @ 2007 10 28, 20:03) kas liečia pigiau ar brangiau, tai man atrodo tas pats na bent musu kraste(Klaipedos) briketai kainuoja 520 lt, o anglys 350 lt.
Na mes ir kolkas kurenames malkom, bet pabandysim ir briketus, nes jie maziau uzima vietos
Sveikos, mamos, o sakykit gal kas gera taska zinot kur malku galima nebrangiai isigyti Kaune arba Garliavoj? Galima ir kulbukem ar net rastais...
QUOTE(Užmirstuole @ 2007 10 29, 18:50) Na mes ir kolkas kurenames malkom, bet pabandysim ir briketus, nes jie maziau uzima vietos Aha, tikra teisybe, kad nuo briketu lieka daugiau pelenu
Mes šildomės malkomis. Glėbys ryte ir glėbys vakare - + 25 laipsniai. Pečius geras ( nors grožio tai
Sveikos,
jeigu geri pečiai ir pritaikyti kūrenti malkoms QUOTE(damute31 @ 2007 10 26, 14:33) manau kad briketai kaip ir malkos, jai spigliuociu, tai greiciau uzsinesa kaminas, o jai lapuociu turetu nesikisti ir mes pirkom prie krekenavos Papildyta: QUOTE(Užmirstuole @ 2007 10 29, 20:50) Na mes ir kolkas kurenames malkom, bet pabandysim ir briketus, nes jie maziau uzima vietos QUOTE(cudo @ 2007 10 31, 21:35) ir mes pirkom prie krekenavos Papildyta: oho kaip kaina skiriasi
Sveiki,
gal kas zinot kur vilniuje galima butu neskaldytu malkuciu nusipirkti nebrangiai
Mes anglis perkam po 350 lt/t Ž. Šančiuose. Taip, kad išeina pigiau nei briketai. Ir sudega gerai, ir vietos daug neužima nes perkam maišuose. O pečius nevykęs - Kalvio, su rinkėm, 4 kW. Nedidelė užkrova, kurstai kas 2-3 val.
Esam išbandę ir durpių briketus. Neikad daugiau nebepirkom. Nuo kūrenimo visas namas prasmirdo, likdavo daug pelenų, o galiausiai dar nesibaigus sezonui sudrėko, nors ir laikėm rūsy. O pjuvenų briketais kurenom krosnelę -židinį. Kalviui netiko, nes neužšildydavo sistemos. O į krosnelę įmesdavom po 2 briketus, tai ir rusendavo. Taip skant šilumai palaikyti. Su malkom mes darom taip. Perkam atraižas, jas susipjaustom ir turim malkų viam sezonui. Ieškom arba pagal skelbimus, bet ten už kubą išeina po 50-60 lt. Arba dairomės kur vyksta statybos. Šiemet kaip tik pasisekė. Mano pasirinkimas būtų toks: 1. anglys, 2. malkos, 3. briketai.
Ir dar gal kas susidurete kur geriau pirkti vilniuje briketus kurenimui? kad nebutu subyreje ir pan.
QUOTE(Užmirstuole @ 2007 10 29, 19:50) Na mes ir kolkas kurenames malkom, bet pabandysim ir briketus, nes jie maziau uzima vietos Kurenant durpiu briketais tik buna daug pelenu ... O jei medzio pjuvenu, tada tikrai kad mazai . Ir dar mazas patarimas : kurenimui ieskokit lapuociu briketu : maziau bus smalu, o ir zidiniams tokie tinka . QUOTE(Tete71 @ 2007 11 09, 15:02) Kurenant durpiu briketais tik buna daug pelenu ... O jei medzio pjuvenu, tada tikrai kad mazai . Ir dar mazas patarimas : kurenimui ieskokit lapuociu briketu : maziau bus smalu, o ir zidiniams tokie tinka . o kur ju galima nusipirkt? na kad geresni butu pameginimui tik kelioms dienoms nusipirktume kokio kiekio mazdaug reiktu, kad atstotu ~10-15vnt. vidutinio dydzio malku QUOTE(Tete71 @ 2007 11 09, 13:02) Kurenant durpiu briketais tik buna daug pelenu ... O jei medzio pjuvenu, tada tikrai kad mazai . Ir dar mazas patarimas : kurenimui ieskokit lapuociu briketu : maziau bus smalu, o ir zidiniams tokie tinka . Aciu, QUOTE(Goniuke @ 2007 11 09, 15:44) o kur ju galima nusipirkt? na kad geresni butu pameginimui tik kelioms dienoms nusipirktume kokio kiekio mazdaug reiktu, kad atstotu ~10-15vnt. vidutinio dydzio malku Nusipirkit paka briketu ir palyginkite kurendami su tokia pacia malku mase ir bus matyt. QUOTE(meskule @ 2007 09 05, 14:06) axa,gal gali parašyti iš kur perki briketus.? norėčiau paklausti ar tikrai ilgai dega ta žvakė ? QUOTE(meskule @ 2007 11 19, 11:02) nugi dega.24 valandas jei su pjuvenų briketais,o jei su malkom apie 12 valandų,žiūrint,kai sureguliuota temperatųra,dabar pamažinę esam,tai va vakar vakare pusę 10 pakūrėm,tai dabar dar dega su malkom. tai jei man dažnai išvažiuoti riekia visai patogu, namie bus visada šilta
o kur garliavoj anglis perkat? mes cia naujokai
QUOTE(Miaukse @ 2007 12 17, 23:01) mes perkam kur mums arčiau,bet skambinau kažkada paklaust kainos, Mauručiuose yra firma,kuri prekiauja anglimi.Tel 831944965,kainos kaip visur. Aš tik už malkos+anglys,tikrai išbandėm įvairius variantus.Durpių briketai-mažai kaitros,daug pelenų,dega ilgai,smirda.Pjuvenų briketai-dega trumpiau,kaitrūs,nedaug pelenų.Anglys-labai kaitrios,labai ilgai dega,pelenų neperdaug.Anglys kol žarijos rusena,tol sistema karšta,o pjuvenų briketai kaip malkos,sudega ir staigiai atvėsta.O jei palygint kainas,tai anglis dar ir pigiausia. Mes kol temperatūra ne žemesnė kaip -10,per parą sudeginam vieną įkrovą,apšildom apie 160 m2 QUOTE(Balanda @ 2007 12 18, 20:23) kas ieina į tą įkrovą??? mes turėjom malkų kaip palikimą.. nusipirkom briketų ir anglių... vyras sakė daugiau jokių briketų tai daba deda malkas.. ant viršaus anglių.. paskui užmeta kelis briketus kad geriau išdegtų anglys... žodžiu apsistosim ties anglim ir malkom... aišku briketai faina kad mažai vietos užima... švaru.. bet... QUOTE(akvilyte @ 2007 12 20, 14:34) kas ieina į tą įkrovą??? tai daba deda malkas.. ant viršaus anglių.. paskui užmeta kelis briketus kad geriau išdegtų anglys... Į įkrovą įeina glėbys malkų ir 2 kibirai po 10 l anglių.Aš irgi taip kūriau anksčiau,atrodė gerai,kad ant viršaus malkų uždedu.Bet su laiku supratau,kad o tai be malkų ant viršaus pas jus anglys gerai nesudegtų? Vienais metais buvom užtaikę tokių nusipirkt,likdavo daug nesudegusių gabalų,bet daugiau tokių nebepasitaiko. |