Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išvirti skanią ryžių košę
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
jolax
Nemoku isvirti savo kleckui ryziu koses. Vis nuperku tas leliuku .O juk pamenu kaip skanu budavo darzelyje kai duodavo ryziu kose virta su razinom.Patarkit mamytes kaip skaniai isvirti kose. Kokius ryzius geriausia naudoti.Aciu
ARasytee
QUOTE(jolax @ 2007 09 05, 21:22)
Nemoku isvirti savo kleckui ryziu koses. Vis nuperku tas leliuku .O juk pamenu kaip skanu budavo darzelyje kai duodavo ryziu kose virta su razinom.Patarkit mamytes kaip skaniai isvirti kose. Kokius ryzius geriausia naudoti.Aciu
*

jei nori tikros klampios koses tai pirk tuos smulkius, kapotus ir jokiais budais ne pokeliuose - manau biriu tam nereik.Daug vandens ipilk ir pavirk, tada gali dar pieniuku pagardint, dz. vaisius jau i pabaiga dek.
Egloshke
Aš ryžių košę verdu santykiu 1:3. Jei 1 stiklinė ryžių, tai 3 - vandens. Dalį vandens pakeičiu pienu ir verdu ant silpnos ugnies, kartais pamaišau. Ryžius perku ne pakeliais ir dar, man labai patinka Basmati ryžiai, jie turi tokį spec. skonį. Ryžių košę mes valgom ne saldžią. Ant viršaus dar uždedu sviestelio. Niam essen.gif
lialka21
as tai verdu tuos paprastus pirktinius ryzius kur mes patys valgom tik ne plykitus nes jie nelabai vaikui, o tuos paprastus, verdu ant pieno ir ilgai, poto uzdengti pastovi kokiu 20 min ir tokie tada pabrinke darosi labai minksti mano pupa suvalgo visa dubeneli rolleyes.gif
timona
Mano receptas labai paprastas - svarbiausia, kad ryžiai būtų apvalūs (jie dar "desertiniais" vadinami), nes jie sulimpa ir gaunasi košė, o ne birus garnyras biggrin.gif
Suberiu ryžius, užpilu vandenuku ir pienu (satykis maždaug 1:2), verdu vis pamaišydama, o po kokių 15min sumetu nuplautas razinas, įberiu šiek tiek cinamono ir palaikau uždengusi dar kokias 10min.
Bent jau man ir mano dukrytei labai skanu tongue.gif
virugie
Mes su pasigardžiavimu valgom ryžių dribsnius, išverda greit ir labai skanu thumbup.gif
giedregie
o mes verdam taip -
100ml vandens
100ml pieno
3 sriubiniai saukstai ryziu dribsniu (Skaneja "Bistro")

uzverdu piena su vandeniu, suberiu ryzius, paverdu 15 min maisydama, idedu biski sviestuko ir i lekste!! uzbarstau cinamonu su cukrum - valgo, kad net ausys linksta biggrin.gif
skanaus 4u.gif
taputapu
mūsų mėgsatmiausia ryžių košė su obuoliais.verdu labai paprastai. į verdantį vandenį suberiu ryžius,kol užverda,supjaustau gabalėliais luptą obuolį,sudedu ant verdančių ryžių,pabarstau cinamonu ir cukrumi....ir viskas.nemaišau verdant. valgydami paskaniname sviestu. Skanaus smile.gif
Laumiux
QUOTE(taputapu @ 2008 01 31, 14:58)
mūsų mėgsatmiausia ryžių košė su obuoliais.verdu labai paprastai. į verdantį vandenį suberiu ryžius,kol užverda,supjaustau gabalėliais luptą obuolį,sudedu ant verdančių ryžių,pabarstau cinamonu ir cukrumi....ir viskas.nemaišau verdant. valgydami paskaniname sviestu. Skanaus smile.gif
*

Ir aš panašiai ruošiu pusryčiams. tik vietoje cukraus dedu razinų smile.gif

O vakarienei - pieniška. Tik man nepatinka pieną ilgai virinti. Aš verdu, kol beveik išgaruoja vanduo (lieka vos lašelis), tada pilu pienuko, užvirinu, na gal kol kokią minutę paverdu (bet tikrai ne 10). Paskaninu vaniliniu cukrumi.
virguliuke
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 31, 21:08)
Ir aš panašiai ruošiu pusryčiams. tik vietoje cukraus dedu razinų smile.gif

O vakarienei - pieniška. Tik man nepatinka pieną ilgai virinti. Aš verdu, kol beveik išgaruoja vanduo (lieka vos lašelis), tada pilu pienuko, užvirinu, na gal kol kokią minutę paverdu (bet tikrai ne 10). Paskaninu vaniliniu cukrumi.
*

o as dar idedu pries tai kruopsciai isplautus isvirtus dziovintus abrikosus,slyvas,razinas,ar obuoliukus....
awiux
manajai labai patinka ta kosyte...i verdanti pienuka iberiu galintos ryziu dribsniu,bet nedaug...paverdu apie 3-5min ir isjungiu..idedu swiesto cukriuko ir palieku keliom min kad pastovetu...manoji megsta tokia skystesne,ir man labiau tokia patinka , o ne kieta ...todel swarbu ryziu nepadaugint blush2.gif
*Selma*
Manoji mėgsta ryžių košę su sviestu ir vegeta be druskos, labai skaniai suvalgo ir su cukrumi pagardintą košę.
dragune
maniskis labai megsta ryziu koses ivairias, bet kai jis mesinis tai skaniausia jam sita, ir pietum tokia padarau: verdi paprasta ryziu kose ant vandens, kitame puode verdu smulkiai papjaustyta mesyte( ivairi buna, kaip kada), ryziams verdant idedu tarkuota morka ber burokine tarka ir dziovintu slyvu, kai mesyte gerai apverda isimu ir idedu ja i ryzius kartu virti,iberiu druskytes pipiriuko, ir verdu ta kosyte kol beveik nelieka vandens, tada pertrinu viska, pries paduodant idedu sviestuko arba ipilu slakeli pienuko, niam niam, labai skanu mano mazajam thumbup.gif
himeira
as tai perku dribsnius ryziu maniskis labai mielai valgo,palaukiu kol uzvirs pienukas tada dedu dribsnius,sviestuko ir druskytes truputi ir viskas paprasta skanu ir greita
lo-lo
Aš ryžių košę verdu ant vandens ir su apvaliais ryžiais 4u.gif Kai užverda, sumažinu ugnį ir paverdu 3 min, po to puodą kišu po kranu, ryžiai prasiplauna ir išpilu visą vandenį. Tada įpilu pieno dvigubai daugiau nei ryžių, ir verdu ant silpnos ugnies 10 min, dar geraiu jei po to dar pastovi po dangčių rolleyes.gif Valgom su sviestu ir cukrum, aš sau pabarstau cinamonu rolleyes.gif mmm wub.gif
Irina 1984
QUOTE(jolax @ 2007 09 05, 20:22)
*

Na as tai perku ryziu dribsnius,jie kainuoja 3.49 400g tai jie ir isverda labai greitai ir skonis vat lygiai tas pats kur mums kazkada darzeliuose duodavo,tik as darau be razinu kartais banano itrinu,bet dazniausiai tai tik su sviestu
vikulia 84
Verdu ryziu dribsnius su pienu. Veliau sutrinu banana. Labai skaniai gaunasi. Net pati valgau essen.gif
Magnifique
Verdu vandeny,kol vandens beveik nelieka.Pripilu pieno,kad apsemtų ryžius.Dar gan ilgai verdu ant nedidelio kaitinimo.Pabaigoje dedu vanilinį cukrų,razinas ir dar pilu truputį pieno,pakaitinu ir viskas.Labai skani gaunasi.Valgau net aš,nors razinų nekenčiu doh.gif
luli
Dazniausiai verdu ryzius su moliugu.Dukryte ja megsta.Verdu labai paprastai:uzverdu vandeni,tada imetu moliugo gabaliukus,paverdu 5min,ir suberiu ryzius.Pagardinu sviestuku,ir truputuka cukraus.
Sia kose valgom ryte,arba vakare.
Raigra
Kai verdu ryziu dribsnius visada itarkuoju morkytes, po to sviestuko arba tikro alyvuogiu aliejaus ir skanaus thumbup.gif
marmelade
QUOTE(vikulia 84 @ 2010 04 07, 17:44)
Verdu ryziu dribsnius su pienu. Veliau sutrinu banana. Labai skaniai gaunasi. Net pati valgau  essen.gif
*

reiks pabandyt 4u.gif
Megaera
Kažkada per Oliverio laidą užmačiau superinę ryžių košę (beveik pudingas,tik orkaitėj nereik paskui kept).
4 stiklinės pieno,1 stiklinė ryžių. Virti 40min. ant labai silpnos ugnies NEATIDARANT puodo. Nu žinokit super gaunas thumbup.gif Galima turbūt ir razinas dėt.Aš tik išvirtus pasaldinu cukrum. Šiaip gaunas labai daug,tad proporcijas vaikui atitinkamai sumažinu. Beje ryžiai tinka tik apvalūs,tiksliau sakant būtent pudingui skirti.
dagli
QUOTE(Megaera @ 2010 06 25, 11:52)
4 stiklinės pieno,1 stiklinė ryžių. Virti 40min. ant labai silpnos ugnies NEATIDARANT puodo.

butinai reikes isbandyti 4u.gif
nakvisa
nu superiniai receptukai.... bigsmile.gif as su cinamonu noriu pabandyti.... biggrin.gif
glinglingas
QUOTE(Megaera @ 2010 06 25, 08:52)
Kažkada per Oliverio laidą užmačiau superinę ryžių košę (beveik pudingas,tik orkaitėj nereik paskui kept).
4 stiklinės pieno,1 stiklinė ryžių. Virti 40min. ant labai silpnos ugnies NEATIDARANT puodo. Nu žinokit super gaunas thumbup.gif Galima turbūt ir razinas dėt.Aš tik išvirtus pasaldinu cukrum. Šiaip gaunas labai daug,tad proporcijas vaikui atitinkamai sumažinu. Beje ryžiai tinka tik apvalūs,tiksliau sakant būtent pudingui skirti.
*

as su paprastais ryziais bandziau ir liuks gaunasi thumb_yello.gif bent jau mano sheimyna apsipatenkinus po tokios vakarienes kurie kartas nuo karto ishverdu biggrin.gif
zZzaliazZzole
mano pupules labai megstama ryziu kose su darzovem(morkom,sparaginem pupelem,spinatais)paprastai isverdi ryzius ir darzoves,paskui darzoves susmulkinu smulkintuvu ir uzpilu ant ryziu truputis sviesto ir viskas.paprasta ir skanu:)
D. mama
g.gif
JJmama
As savo maziukui ryzius verdu kartu su vistiena, morkytem ir bulvytem. Na, jam labai skanu ax.gif
Aciu mamos, neblogu recepteliu suzinojau thumbup.gif 4u.gif
Singė
QUOTE(Megaera @ 2010 06 25, 12:52)
*

Uždėjau virti pagal šį receptą rolleyes.gif .
foccusiss
QUOTE(Singė @ 2011 03 05, 11:43)
Uždėjau virti pagal šį receptą  rolleyes.gif .
*

ir kaip gavosi? ax.gif
mylimaa
oi, kiek sauniu receptuku prisiskaiciau, reiks badyt thumbup.gif mes verdam paprastai, bet kokius ryziu, kokius tuo metu namuose turim, su vandenuku ir pienuku, o isvirusia pasigardinam sviestuku ir jogurtu, niam wink.gif
Agatka
as verdu ant garu: 5min pavirti vandeny tada i sieteli, det ant puodo ir uzdet folija, dar ten idedu saldytu zirneliu. labai greita, skanu. cia sau taip darom, poto kai verdu dasrzoviene mazytei tai paciam gale idedu jai pries isjungiant smile.gif
kleckiukas
Virsiu ir as pusryciamss ryziu kose palei koki nors recepteli thumbup.gif mano ziogas nelabai valgo ryzius, bet gal is idomesniu receptu patiks, aciu uz receptus 4u.gif
orchideja@
manoji labai megsta ryziu sriuba, na ten beveik kose bet ji sako sriuba, jei pasakysiu kose -nevalgys lotuliukas.gif
zhulikele
as verdu vandeny pasudytame.. po to jau kai suminksteja ryziai,ipilu pieno,ir dar ilgokai paverdu,kol isleidzia toki klijaidedu vanilinio cukraus,cukraus,o didckiui dar ir razinu idedu thumbup.gif nu kerta tai net ausys juda bigsmile.gif
Nomadica
mano mama man vis primala su senovine kavamale ryziu.

1puodeli pieno
1puodeli vandens
uzverdu
apie 2.5 kaupinus saukstus maltu ryziu
druskiuko, cukriuko siek tiek ir verdu 7-10min. tada palieku dar pastovet, o tada tiesiog su uogiene duodu smile.gif

mes valgom ryziu kose butent taip
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.