Vaikystėje aš buvau pati pasimetus, nors nesu tikra ar tai būtų galima vadinti pasimetimu (nebent tėčio atžvilgiu)
Zinau ir as ta jausma
o dar mums buvo toks mano akim baisus nutikimas,nors dabar ta juokas ima
nu jo, kai kurios istorijos tikrai pasiurpino, kitos linksmesnes. mano sunelis, kai buvo kokiu 1,5 - 2m. ir daznas megejas buvo paklydinet po parduotuves
Na, mes mūsų mažojo nėra pamętęs ir tikiuosi, kad taip neatsitiks
mane buvo pamirse..tevai liepe broliui su sese paimti,tie galvojo gad tevai paims..nakti praleidau pas aukle namie..bet dar dabar prisimenu skausma ir liudesi isrdelei kai sedziu ant laiptu jau temsta,o manes niekam nereikia...patikeit liko dar sei dienai..
todel visada pasiemu vaika jai pazadu kad grysiu toke ir toke valanda.jai liko pas mucia pasibuti ir pazadu kad atvaziuosiu ir neliks nakvoti,tai taip ir padarau,kad ir kaip neimanoma tai butu.. o pamesti vaika bijau ziaurei,dar labiau bijau kad jo nepavogtu.gyvenam ne lt ir kai ejom nuomotis savo pirmo namo uzturejau toki dziaugsma kad dar ir danar smegenis nesuvoke.. agentura maza,vos telpa du stalai kedes ir aisku as su vezimu,suneliui buvo 1,5 metuku.vasara+32 karscio basas ir tik su pampiu stovi mazius po kondicionierium,as ji snekinu,sukuoju dregnus plaukelius ir laukiu dokumentu,ieina dvi cigones prasyti pinigu,darbuotojas pasako kad neduos ir toliau viskas vyksta zaibo greiciu..viena pradeda mosikuotis rankom kita ciumpa mano vaika ir per duris.reakcija buvo zaibiska,darbuotojas soko per stala as ciupau sunui uz kojos..riksmai siaubingi.aciu dievui vaikas mano gleby,isplestas cigonmei is ranku tarpduri,man sokas as be zodziu,agenturos darbuotojas be zodziu visas tirta..cigones dingo kaip dumas nespejom net pamatyti kur..galejau netekti vaiko.siaubas apima pagalvojus... QUOTE(- hal - @ 2010 03 22, 02:13) mane buvo pamirse..tevai liepe broliui su sese paimti,tie galvojo gad tevai paims..nakti praleidau pas aukle namie..bet dar dabar prisimenu skausma ir liudesi isrdelei kai sedziu ant laiptu jau temsta,o manes niekam nereikia...patikeit liko dar sei dienai.. todel visada pasiemu vaika jai pazadu kad grysiu toke ir toke valanda.jai liko pas mucia pasibuti ir pazadu kad atvaziuosiu ir neliks nakvoti,tai taip ir padarau,kad ir kaip neimanoma tai butu.. o pamesti vaika bijau ziaurei,dar labiau bijau kad jo nepavogtu.gyvenam ne lt ir kai ejom nuomotis savo pirmo namo uzturejau toki dziaugsma kad dar ir danar smegenis nesuvoke.. agentura maza,vos telpa du stalai kedes ir aisku as su vezimu,suneliui buvo 1,5 metuku.vasara+32 karscio basas ir tik su pampiu stovi mazius po kondicionierium,as ji snekinu,sukuoju dregnus plaukelius ir laukiu dokumentu,ieina dvi cigones prasyti pinigu,darbuotojas pasako kad neduos ir toliau viskas vyksta zaibo greiciu..viena pradeda mosikuotis rankom kita ciumpa mano vaika ir per duris.reakcija buvo zaibiska,darbuotojas soko per stala as ciupau sunui uz kojos..riksmai siaubingi.aciu dievui vaikas mano gleby,isplestas cigonmei is ranku tarpduri,man sokas as be zodziu,agenturos darbuotojas be zodziu visas tirta..cigones dingo kaip dumas nespejom net pamatyti kur..galejau netekti vaiko.siaubas apima pagalvojus... Nugi siaubas. Dar ir taip buna.. Aciu Dievui laimingai baigesi. QUOTE(Jura_j @ 2010 03 22, 09:42) buna..po sei dienai prisiminus nugara pagaugais nueina.situo klausimu as paranojike,turiu vaika matyti visada. buvo ir tikrai linksma istorija
mums dar neteko tokiodžiaugsmo patirti...
Malonumas pamesti vaika
Karta nuvaziavom i akropoli pirkt transformerio, prizadejau iki pajuodavimo Tik kitam kartui nepadejo. sekanti karta kai taip dingo, as po 4 val turejau dukriuka ant ranku Dabar tik su mobiliu paleidziu, nes toks savarankiskumas ir pasitikejimas savim kad nespeji ne mirktelt o jo jau nera
Vaikystėje aš buvau pati pasimetusi. Labai gerai atsimenu tą įvykį. O buvo taip... Gyvenome Kretingoje. Vasarą mama mane kokiu 3-4 metų su dviem tetomis (16 m. ir 18 metų) išleido dienai į Palangos pajūrį. Kiek atsimenu - aš jau ne pirmą kartą su tetomis ir jų draugėmis prie jūros laiką leisdavau. Tai va, merginos deginasi saulėje, rūko kosmosą ir graužia barbarisus, o aš žaidžiu prie vandens su kibiriuku ir kastuvėliu. Kažkaip sugebėjau nušlitinėti pajūriu, kad atsisukusi į pliažą, nebemačiau kur deginasi man tetulės. Supratau, kad pasimečiau, pradėjau verkti. Tada mane užkalbino jauna šeima su mažu berniuku (kažkur mano metų) ir dar leliuku vežimuke. Klausė ar pasimečiau? Sakau - jo. Tada mane nuvedė į žalios spalvos gelbėtojų namuką. Kiek atsimenu, ten buvo dar keli pasimetę, apsiverkę ir apsismurgliavę mano amžiaus vaikai. Gerai, kad žinojau savo vardą ir pavardę - gelbėtojai ją paskelbė per garsiakalbį. Tetos iškart atbėgo manęs pasiimti, liepė mamai neprasitarti, kad buvau pasimetusi, nes kitaip jos manęs nebesiveš prie jūros. Tylėjau kaip Marytė Melnikaitė, tačiau mama visitek sužinojo, nes tą dieną, kai buvau pasimetusi, pliaže deginosi pusę Kretingos moterų: mamos bendradarbės, tėčio pusseserė ir šiaip pažįstamos moterėlės. Visos jos per gelbėtojų garsiakalbį girdėjo mano vardą ir pavardę
QUOTE(nuobodi @ 2004 01 05, 22:11) Vis prisimenu toki atsitikima, istikusi mus , kai dukryte buvo 2 metuku. Tetis su ja susiruose i koncerta, as buvau darbe ir ketinau veliau prie ju prisijungti. Jau ruosiausi iseiti is darbo, suskamba mob.telefonas ir vyras man pasako, jog NEBERANDA MUSU VAIKO! is pradziu galvojau - ka tik isigijau mob. telefona,beveik niekas man neskambina, gal cia koks juokas. Siaip jis prie humoro, kartais labai juodo. Nebelabai pamenu ka tada jam pasakiau, tik jau maciau kaip ji dauzau kumsciais, gal netgi spardau. Nusigavusi i ta vieta reaktyviniu greiciu ir pamaciusi vyro veida, pamaniau jog suspardyti ji dar spesiu. Siap gyvenime zodzio kiseneje neieskantis vyriskaitis atrode taip lyg butu ciulpes duru rankena- zodzio neistaria, kaip vaikas aprengtas nepamena, ka daryti nezino. Aplinkui zmoniu buvo panasiai tiek, kiek buna per juru svente.Kaip ta vaika rasti? Man norejosi saukti ,rekti, bet vel pagalvojau,, dar spesiu", nes bijojau prarast savitvarda, o tada ir as nebezinociau ka daryt. Tada sudariau veiksmu plana: 1.vyra nusiunciau prie pranesejo, kad paskelbtu apie vaiko dingima 2.as einu i ta vieta, kur paskutini karta jie buvo dviese 3.islaikau sveika nuovoka Apziurejusi aplinka, ejau prie tokiu objektu, kurie domintu vaika: balionu pardavejas, cukraus vatos aparatas.... .... Ir staiga! VELNIO RATAS! Stai kas ja labiausiai domindavo atejus i parka! daug neberasysiu -radau as savo ta vaika ramiausiai spoksanti i ta velnio rata ir tada man parejo toks drebulys! Tiesiog miriau is dziaugsmo! Juk galejo visko atsitikt... Baisiausia man buvo, kad koks pedofilas nenusivestu......... Gal ir jums yra kas nors panasaus atsitike? Nes ta busena , kai suvoki kad vaiko nera- tokia baisi. Man atrode, jog gabalas manes atskilo, tokia skyle atsirado. Nemoku net apsakyt. Dabar net rankos dreba. Buvo kuomet dukterecia pilnam papludymi zmoniu sugebejo dingti, jai buvo 2 metukai. Radom pagrindinei gatvei su policija, uzsimane ji mat nueiti prie blynines tokios, ir nuejo. atstumas apie 1km.
is vaikystes savos atsiminiau toki nutikima:as su teciu Siauliu autobusu stotyje man tada buvo kokie 5 gal..laukiam autobuso.toleliau mazdaug mano amziaus mergyte su vos ant koju pastovinciu teciu
N4ra nieko baisiau už pamestą vaiką.
Trumpas patarimas visiems tėveliams: kai einate kur nors į žmonių susibūrimo vietas, būtinai vaikui prisekite apyrankę su su jūsų telefono nr arba, jei neturite po ranka apyrankytės- galite žymekliu ant vaiko plaštakos užrašyti... Manau, kad tai žymiai palengvins vaiko atsiradimą. Sėkmės visiems tėveliams.
Paskaiciau ir as sia tema, baisu net negaleciau pagalvoti
O as viena leliuka, kazkur 2 metuku isgelbejau. Dar kaip dabar prisimenu, atvaziavom su draugais ir suzadetiniu i Palanga. Matau bega sviesiaplaukis berniukas, bega neatsisukdamas, neverkia, bet paskui ji niekas nebega, jau tada man kele itarima kad niekas paskui nebega. Nu palaukiau siek tiek, gal sakau zino kur bega, ale ne velnio varo jis toliau ir viskas. Nu tada as pasileidau paskui, kai pamate, kad kazkas bega paskui pradejo verkti ir begti ir saukti mama, atsisuko sustojo ir istieses i mane rankytes mama mama atejo apsikabino, as bandziau su juo kalbeti, bet jis nieko man nesake, tik mama. Nunesiau i gelbetoju budele, vaikutis man ant ranku uzmigo vos iejus, gelbetojas pranese per racija, kad rado berniuka. Pasirodo to berniuko jau valanda laiko iesko ir jis dingo nuo palangos tilto, o mes buvom tai tikrai labai gera gabala toliau. Kol atbego tetis maziukas saldziai miegojo man ant ranku. Tada kai iejo tetis, uzsirase mano duomenis dekojo ir t.t. Bet tik tada as supratau, kad vaikutis kalba tik rusiskai, o man neatejo i galva jo rusiskai pakalbinti
va,butent,kad daugelis zmoniu nereguoja
Siaip mano abu vaikai tokie,kad spek gaudyti,tai siaip as ju net nepaleidziu,nors ir zviegia(nes labai nemegsta),bet laikau abieju rankas isiskibusi,o siaip stengiuosi isvis i tokias vietas su jais neiti.Irgi buvom pamete savo,dar nei dvieju neturincia,daugiau to patirti nebenoriu...Vaikstinejom mes tada tokioj gatvej,gana judri,zmoniu labai daug,bet parduotuves mazos,tuscios gana...zodziu pavargau,atsisedau ant suoliuko batams matuotis ir dukryte salia pasisodinau,mudvi sedim,o vyras ten sau kazka ziurinejasi,ir as kazka uzmaciau,sakau jam gal sita?Ir atsisuku neber jos,dar pries sekunde buvo...nu ir as taip dar ramiai aplink lentynas apsidairiau(baisiai mego po kokiais rubais sukabintais slapstytis Tik po visko pagalvojau,kad baisus kartais zmoniu abejingumas,juk tada prie duru stovejo apsauginis ir nieko nepasake,net tada kai parduotuvej pradejom ieskoti....o ir moteriske lauke-mate mergaite mazute viena kertancia gatve,negi taip sunku buvo,jei ne sulaikyti ja,tai bent ikisus nosi i parduotuve susukti,kad kazkieno vaikas isejo....(juk stovejo prie pat duru ,mate...)Ir vis del to kaltinu,aisku tik save,niekas kitas del to nekaltas,aciu Dievui ,viskas gerai baigesi Papildyta: po to nusipirkau ta pavadeli vaikams,nu kazkaip juokingas jis man,kaip suniuka koki prisirisi,bet Papildyta: Atsiminiau dar viena istorija,tevu seimos draugams taip buvo nutike.Isvaziavo seima grybauti ar tai uogauti,ir pasimete 3-4 metuku vaikutis miske,ieskojo jo VISA PARA...surado...dabar jau pats seima sukures...tevai prazilo per ta para abu.Moteris dar ir dabar prisimena,sake ilgai dar kosmarus sapnuodavo...o ka vaikas...baisu ir pagalvoti,kas jo sirdeleje daresi
Nu man taip dar nera buvie bet jei atsitiktu kazin ar pasitikeciau teciu
vienas tevas paliko vaika masinoj visa d. diena. pamirses
Manau taip gali nutikti visiem tiek tėveliams, tiek mamytėms. Auginu keturis vaikelius, tai visokiu nuotykiu yra nutikę, nors ir akylai tuos nenuoramas stebi.
Pati nepamenu tos istorijos, nes maza buvau, bet pats tevas pasakojo, kaip mane palikes, tiksliau pamirses buvo... Vasara su kolegomis susirinkdavo stadione zaisti futbolo. Karta atsiveze su vezimeliu ir mane, bet ne zaisti, o tiesiog paziureti futbolo. Aisku uzsiplepejo su draugais, aisku ikale taurele kita ir laimingas nuzygiavo namo....vienas.... Namai uz keliu simtu metru, bet atstumas pakankamas, kai visa esybe apima panika ir isgastis suvokus, kad pamirsai savo vaika
buvo ir maniskis pametes vaika (2m)
Niekam nelinkiu to patirti. Per tas kelias minutes toookios emocijos praeina, kad paskui visa ta diena su vyru negalejom atsigauti. Papildyta: ir dar viena istorija su mano broliu buvo. Jam tada kokie 5-6m buvo. Nuvede tevas i darzeli, paleido prie duru. O tas i kelnes prisisisino. Nu ir jau palauke kol tevas nuvaziavo ir namo grizo. Namie nieko nebuvo (as mokykloj, tevai darbuose), tai nusprende eiti pas mociute i kaima. ~ 10km. Buvo ziema, sniegas, tas su slapiom kelnem, ten tokiu kalnuotu keliu. Ir nuejo. Ir tai atejes sedi sodely ir verkia, mociute tik po kurio laiko per langa pamate. Labai issigando, pamane, kad gal mes visi vaziavom, gal avarija kokia ir vaikas atejo. Tada mobiliu nebuvo. Kiek jis laiko keliavo, jau nepamenu, nes jo niekas nepasigedo: darzeli jis lanke "laisva forma" ( tai eidavo, tai neidavo), tevai mane kad jis darzelyje, mociute net nesitikejo. Tai paskui kai jau paaiskejo, tai pamenu tevai raminamus gere. Tada vis pradejo sukti filma- kaip jis tuo keliu ejo?! O jis pats sako- maniau kad mociute arciau gyvena, su masina visai greitai nuvaziuodavom.
aš irgi įsitikinau ką reiškia, kai pameti vaiką iš akių ir neberandi, siaubas. Vakar Akropolio vaistinėj pirkau vaistus, prie kasos moku pinigus, dar matau vaiką, nusisuku paimti grąžos, atsisuku vaiko neber, iš parduotuvės su vaistais ir grąža vienoj rankoj, pinigine antroj išbėgau, nei kvapo to vaiko, į kurią pusę pult? Tai gerai, kad viena moteris pamačius mano paklaikusias akis pasakė kur nuskuodė- greitai radau. Bet jausmas ne iš maloniųjų. Čia kiekvienam taip gali nutikti .
Na ne ačiu dievui dar taip nebuvo
Neteko mums isgyvent tokio strioko
Manau daug streso tenka išgyventi pametus vaiką, bet nepykit kai kurios istorijos labai smagiai skaitosi
ačiū Dievui viskas gerai baigiasi |