QUOTE(vilciau @ 2009 10 11, 16:22)
Tikrai gera masažistė Miglė Centro poliklinikoje. Ji daro masažus vaikučiams iki metukų laiko.
QUOTE(jurgytia @ 2009 10 19, 16:35) Sakykit o kiek laiko masažuoja? Pradėjom mes šnd vaikščiot į Šilainių polikliniką masAžams ir mankštelei. Tai esu labai nusivylusi ir labai labai pikta. Net nžn kur čia kreiptis. Mamytės sakykit, ar gali mankštelė tetrukti 8 min. ? Beje kas dar labai nustebino tai kinezeterapeutės nagai. Nu nemeluosiu, jie kokie 1,5-2 cm. Tai ar gali ji su tokiais nagais masažuot kūdikius? QUOTE(Loora @ 2009 10 19, 18:08) Sakykit o kiek laiko masažuoja? Pradėjom mes šnd vaikščiot į Šilainių polikliniką masAžams ir mankštelei. Tai esu labai nusivylusi ir labai labai pikta. Net nžn kur čia kreiptis. Mamytės sakykit, ar gali mankštelė tetrukti 8 min. ? Beje kas dar labai nustebino tai kinezeterapeutės nagai. Nu nemeluosiu, jie kokie 1,5-2 cm. Tai ar gali ji su tokiais nagais masažuot kūdikius? mes jau didesni, bet masazu ir masazisciu matem daug, na bent kiek Klaipedoj yra masažas nepriklausomai ar ji mokamai imdavau ar nemokamai darydavo trukdavo 30 min, kinezeterapiaute taip pat dirbdavo 30 min. Dabar masažuojames pas labai nuostabe masažyste, kuri taip moka mano vaikuti suvystit, kad jis neverkia masažuojamas. Ji tai uzkalba, tai kazkokiu gudrybiu sugalvoja. Vienas malonumas. QUOTE(gabby27 @ 2009 10 19, 17:50) mes jau didesni, bet masazu ir masazisciu matem daug, na bent kiek Klaipedoj yra masažas nepriklausomai ar ji mokamai imdavau ar nemokamai darydavo trukdavo 30 min, kinezeterapiaute taip pat dirbdavo 30 min. Dabar masažuojames pas labai nuostabe masažyste, kuri taip moka mano vaikuti suvystit, kad jis neverkia masažuojamas. Ji tai uzkalba, tai kazkokiu gudrybiu sugalvoja. Vienas malonumas. Aciu. Bandysiu rytoj su pacia masaziste kalbetis, o jei reikes ( o tikiuos nereiks
Centro poliklinikoj (Kaune) mums sakė, kad 18 masažiukų su mankštelėm per metus yra nemokami, bet mes atlankėm 15, toliau sakė turi skirt pediatrė, t.y. jei ji turės įtarimų, reikės eit pas kažkurią ankstyvosios korekcijos gydytoją, kad patvirtintų ar kažkas pan. Iš pradžių sakė gal jums užteks 5, bet mums skyrė 10, o pati kineziterapeutė paskyrė dar 5. Už nieką mokėt nereikėjo.
Per metus priklauso nemokamai 18 konsultaciju : isiskaiciuoja i tai vystimosi raidos spec konsultacija,tada nukreipiamas vaikutis pas masazsta ar logopeda,ar psichologa..
Taigi mes turejom kas pusmeti po 1 pediatres konsultacija,kuri trukdavo apie 1valanda ir oi kokios reikiamos info gaudavom Jei bus galimybe ir kitais metais pasinaudosime siomis paslaugomis
Gal kas zinote, ar Širvintose imanoma daryti masazus kudikiui privaciai, gal net i namus? Ir is viso, ar Širvintose yra geru masazisciu (masazuotoju)? Dekinga uz atsakyma
Marijampolės ligoninėje skiriama 18 mankštukių ir 10 masažiukų nemokamai per metus
Kiek ir kokiu masazu reikia, sprendzia reabilitologas, jis ir pasako kiek gausit nemokamu masazu, atsizvelgiant i sutrikimus. Venos tvarkos ant Lietuvos nera, kiekviena poliklinika turi savo tvarka, kiek kokiu skirti mokamu, kiek nemokamu. mes antakalnio poliklinikoj, gavom du nemokamus, astuonis mokamus (vaikui 2 menesiai).
Man cia isaiskino ligoniu kasos.
Mums ankstyvosios reabilitacijos tarnyboje skyrė 18 nemokamų masažiukų. Kadangi neužteko, tai pediatrė siuntė pas reabilitologą ir jis paskyrė dar 10 nemokamų masažiukų. Dar ankstyvosios reabilitacijos tarnyboje man paaiškino, kad esant reikalui galima gauti ir daugiau nemokamų masažų per metus.
Mamytes, gal kuri este vaikuti i manksteles antakalnio poliklinikoje vedziojusi? Nesuprantu kaip ten pkliuti... Reailitologe siuncia tik i msazus... o mums butinos mankstos.
kaip ir minejo, Antakalnio poliklinikoj vaikams duoda 2 nemokamus masazus, uz likusius reik moket, dazniausiai ten ir duoda po 10 masazu, bet kiek zinau kitose poliklinikose visai nemokamai duoda, tad truputeli jauciuosi finansiskai nukentejus, kai zinau kad kitur nemokamai daro... :/
siandien kaip tik su kinezeterapeute kalbejome, jei neuztenka tu manksteliu ar masazu, kuriuos nemokamai atlieka po AR tarnybos paskirimo, tai seimos gydytojas gali paskirti du kart per metus po 10 masaziuku nemokamai vaikui. (nezinau gal dar reikia kokio neurologo ar ortopedo apziuros ir pritarimo tam, bet ji paaiskino kad priklauso 2*10nemokamu per metus )
o gal kas konkrečiai žinot kiek ištiesų priklauso mankštų ir masažų? Kur galima būtų susirasti tą įst?
mums antakalnio poliklinkoj skyre 4 nemokamus ir 6 mokamus isviso 10 masazu cikla. Kadangi mano drauges vaikiukui buvo skirta Karoliniskiu poliklinikoj 16 nemokamu masaziuku, tai asirgi pradejau aiskintis kodel, taciau pasirodo kad kiekviena poliklinika skirtingai turi tu nemokamu masazu... o nuo ko tai priklauso deja neizinau
http://www.lzinios.lt/lt/2010-09-14/sveika..._prievarta.html
".....Dėl ligos skirti masažai turi būti atliekami nemokamai. Skirtųjų profilaktiškai, pavyzdžiui, raumenų tonusui gerinti, dvi procedūros irgi apmokamos iš ligonių kasų" |