Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Smurtas mokykloje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
sena niekšė
QUOTE(Romap @ 2011 05 03, 18:54)
Arba dar vienos reiktų - neauklėjamiems banditukams.
*

gerai būtų tokių banditukų tėvukams g.gif
Romap
QUOTE(sena niekšė @ 2011 05 03, 18:40)
gerai būtų tokių banditukų tėvukams  g.gif
*

teisingai pastebėta. Viskas - iš šeimos.
MamaVilnius
Skaitau ir taip liūdna. Kur dėtis nuoširdžiam ir mylinčiam vaikui? Teisių jis nebeturi, nes jas turi visi, kurie turi kokių nors spec poreikių (kalbu apie elgesio sutrikimus). Atrodo vaikišką nuoširdumą, pagarbų vaikų elgesį ir draugiškumą tuoj galėsime į raudonąją knygą įrašyti
skirmantenet
Taigi taip išeina, kad vienas turi teisę skriausti kitus, neklausyti, provokuoti, triukšmauti ir t.t. o kiti jokių teisių neturi...???
Papildyta:
Ir tos mokytojos negali nieko padaryt, tik pabarti ir tai nepažeidžiant teisių...
Bringas
Mokykloje pastoviai kentčiau psichologinį smurtą. Keičiau klasę, teko prisitaikinėti, tyliai kentėti, būti vienišam, kol nesusiradau draugų kitur. Labai daug dabar asocialių ir nepilnų šeimų. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad tokių šeimų vaikai labai skiriasi nuo vaikų iš norm. šeimų. Tikrai būtų labai gerai mokykla flegmoms ir , BŪTINAI, turėtų būti mokyklos banditukams, kurie iš paprastų mokyklų už smurtavimą būtų šalinami. Kitaip turėsime iškrypėlių visuomenę, kur vertybės yra visai kitos.
Rima68
4u.gif Sveiki, labai prasau jusu nuomones, kaip elgtumetes, kai suzinotut, kad jusu vaiko mokytoja, naudoja jega ir zeminanciai vadina klases vaikus? Nors vaiku apklausa parode, kad mokytoja taip elgesi, bet ikiteismini nutrauke, nes nera patikimu faktiniu irodymu, o tai supratau, kad nera filmuotos medziagos, o vaiku parodymu negana ir jie tik 8 metu. doh.gif
grazina37
QUOTE(Rima68 @ 2012 01 03, 19:40)
4u.gif Sveiki, labai prasau jusu nuomones, kaip elgtumetes, kai suzinotut, kad jusu vaiko mokytoja, naudoja jega ir zeminanciai vadina klases vaikus? Nors vaiku apklausa parode, kad mokytoja taip elgesi, bet ikiteismini nutrauke, nes nera patikimu faktiniu irodymu, o tai supratau, kad nera filmuotos medziagos, o vaiku parodymu negana ir jie tik 8 metu. doh.gif
*

tegul vaikas ijungia mobiluji kad filmuotu ,nors vaizdo nebus,bet garsa tikrai uzfiksuos
Rima68
Bet to jau padaryti negaliu, nes suzinojus ir pabandzius ieskot tiesos, as savo dukra pervedziau i kita mokykla, nes man pasisiause plaukai, kai suzinojau kaip mokytoja elgiasi ir aisku, truputi supurciau, kol kas mokytoja aprimo, bet abejoju ar to gana... g.gif
grazina37
QUOTE(Rima68 @ 2012 01 03, 21:21)
Bet to jau padaryti negaliu, nes suzinojus ir pabandzius ieskot tiesos, as savo dukra pervedziau i kita mokykla, nes man pasisiause plaukai, kai suzinojau kaip mokytoja elgiasi ir aisku, truputi supurciau, kol kas mokytoja aprimo, bet abejoju ar to gana... g.gif
*

saunuole kad atitolina vaikuti nuo tokios mokytojos thumbup.gif ,taciau kiti tevai butinai turi imtis visu imanomu priemoniu kad vaiku neskriaustu doh.gif
skirmantenet
mamytės, ar visos tikrai pažįstat savo vaikuus???Ar neateinat į mokyklą kaip prokurorės teisti mokytojos ir kitų vaikų, o savojo nematot?
Povas
Jei jau mokytoja pasipūtus, nukvakus, niekas nepadės. Mokyklos vadovybė mokytoją užtars visada. Aš labai dėkingas savo tėvams, kad laiku perkėlė į kitą mokyklą. Noriu visiems tėvams patarti , kad kuo geriau bendrautų su savo vaikais ir kuo mažiau smerktų. Visada galima rasti įrodymų ir išsiaiškinti net ir su vaiko draugais,klasiokais jei yra problemų. Mokykloje vaikai dažnai visiškai praranda pasitikėjimą suaugusiais, nes daug blogų mokytojų yra.
Tėvai iš pradžių visada yra mandagūs su mokytoja, nes nenori savo vaikui problemų kelti.
Romap
QUOTE(Rima68 @ 2012 01 03, 21:21)
*

teisingai- kad ėmėtės veiksmų, kad apsaugoti savo vaiką... o smurtautojų neišauklėsi, jei pati mokykla toleruoja...
aamir
klausiu Jusu patarimo,mano sunu sumuse mokykloje,trenke taip kad nuskilo dantis, pasirodo kad pries tai jam grasino kad ji uzmus doh.gif ,mokitoje visa tai girdejo bet jokiu veiksmu nesieme .
sakykit ka daryti kur kreiptis ,kad ta vaika pasalintu is mokyklos beje pasirodo kad tas berniukas jau reikalu su policije turejo ,jo tevai nori kad mes viska pamirstume ,nes gydima jie apmokes doh.gif
salunja
QUOTE(aamir @ 2012 03 25, 18:02)
klausiu Jusu patarimo,mano sunu sumuse mokykloje,trenke taip kad nuskilo dantis, pasirodo kad pries tai jam grasino kad ji uzmus doh.gif ,mokitoje visa tai girdejo bet jokiu veiksmu nesieme .
sakykit ka daryti kur kreiptis ,kad ta vaika pasalintu is mokyklos beje pasirodo kad tas berniukas jau reikalu su policije turejo ,jo tevai nori kad mes viska pamirstume ,nes gydima jie apmokes doh.gif
*

kiek tam vaikui metu?kreiptis i policija,rasyt pareiskima,policija pranes vaiku teisiu apsaugos tarnyboms.tevai gaus ispejima,antra karta gaus bauda uz vaiko neprieziura
aamir
gaus ispejima tik ,tam vaikui 16 metu,mano vaikas bijo eti i mokykla,nes tas vaikinas gali imtis kersto ,direktore sake kad sis jaunuolis visai negalvoje ka daro ir kad kita karta gali ir pripjauti (cia direktores zodziai),kad rasysiu policijai pareiskima tai faktas ,bet kaip eiti ramiai i mokykla vaikui ,kaip jaustis man kiekviena karta vaika isleidus i mokykla .gal reikia kokiam svietimui pranesti kas vyksta mokykloje ,kodel mano vaikas turi begti i kita mokykla ,degul meta smurtautoja
mititėja
QUOTE(aamir @ 2012 03 25, 20:31)
gaus ispejima tik ,tam vaikui 16 metu,mano vaikas bijo eti i mokykla,nes tas vaikinas gali imtis kersto ,direktore sake kad sis jaunuolis visai negalvoje ka daro ir kad kita karta gali ir pripjauti (cia direktores zodziai),kad rasysiu policijai pareiskima tai faktas ,bet kaip eiti ramiai i mokykla vaikui ,kaip jaustis man kiekviena karta vaika isleidus i mokykla .gal reikia kokiam svietimui pranesti kas vyksta mokykloje ,kodel mano vaikas turi begti i kita mokykla ,degul meta smurtautoja
*
Man atrodo, kad už tokį prasižengimą turėtų šalinti iš mokyklos. Vis dėlto, tai yra fizinis sužalojimas.
ramuramu
o aš rašau iš kitos pusės: mano sūnus (12 metų) mušasi mokykloje. Šiaip mokykloje jis tampa lyg kitokiu žmogumi. Kiek su juo kai kalbuosi tai suprantu, kad jei ko nors mokykloje nemuši iš kažko nesityčiosi muš tave ir tyčiosis iš tavęs. Tai kaip supratau mokykloje vieną ar net du kartus per savaitę būna muštynės, nes kažkam reikia atstovėt savo statusą. Aš kai pasiklausau man šiaušiasi plaukai. Mokytojai ne apie visus tuos atvejus sužino. Apie kai kuriuos atvejus nutyli, kai kurie iškyla viešumon. Aš savo vaiko neteisinu. Žinau, kad kažkokių spragų padariau. Šiaip jis yra labai aktyvus, l. gerai mokosi, visur nori būti lyderiu, tik manau kad mokykloje nelabai sudarytos sąlygos teigiamiems lyderiams. Turi turėti labai stiprius šarvus, kad atlaikyti tokį spaudimą mokykloje. Gal yra ir kitokių klasių, bet jų klasė super aktyvi ir pagrinde muštynių ir patyčių srityje. Aš kartais irgi jaučiuosi bejėgė lyg daužyčiau su galva į sieną. Kad muštis yra negerai jis puikiai supranta, bet kaip jam patarti, kad išgyventų tokioje chaoso aplinkoje. Mes lankomės pas psichologą. Mąstau, kad reikėtų keisti mokyklą, bet nežinau ar yra tokių mokyklų, kur nebūtų smurto, nes manau, kad net mūsų visuomenė yra persisunkusi patyčių ir smurto.
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 03 27, 11:54)
o aš rašau iš kitos pusės: mano sūnus (12 metų) mušasi mokykloje. Šiaip mokykloje jis tampa lyg kitokiu žmogumi. Kiek su juo kai kalbuosi tai suprantu, kad jei ko nors mokykloje nemuši iš kažko nesityčiosi muš tave ir tyčiosis iš tavęs. Tai kaip supratau mokykloje vieną ar net du kartus per savaitę būna muštynės, nes kažkam reikia atstovėt savo statusą. Aš kai pasiklausau man šiaušiasi plaukai. Mokytojai ne apie visus tuos atvejus sužino. Apie kai kuriuos atvejus nutyli, kai kurie iškyla viešumon. Aš savo vaiko neteisinu. Žinau, kad kažkokių spragų padariau. Šiaip jis yra labai aktyvus, l. gerai mokosi, visur nori būti lyderiu, tik manau kad mokykloje nelabai sudarytos sąlygos teigiamiems lyderiams. Turi turėti labai stiprius šarvus, kad atlaikyti tokį spaudimą mokykloje. Gal yra ir kitokių klasių, bet jų klasė super aktyvi ir pagrinde muštynių ir patyčių srityje. Aš kartais irgi jaučiuosi bejėgė lyg daužyčiau su galva į sieną. Kad muštis yra negerai jis puikiai supranta, bet kaip jam patarti, kad išgyventų tokioje chaoso aplinkoje. Mes lankomės pas psichologą. Mąstau, kad reikėtų keisti mokyklą, bet nežinau ar yra tokių mokyklų, kur nebūtų smurto, nes manau, kad net mūsų visuomenė yra persisunkusi patyčių ir smurto.
*
Ką reiškia "kažkam reikia atstovėt savo statusą"? Tai ar jūsų sūnus inicijuoja muštynes, ar duoda atgal?
Jeigu pirmas pradeda ir aiškina, kad "atstoviu savo statusą", tai sakyčiau, kad klasės teroristas ir manyčiau, kad tėvai tingi užsiimti auklėjimu (12mečiui sutramdyti tikrai yra priemonių). Jeigu duoda atgal mušančiam - blogai, bet suprantu jį. Kiek galima kentėti, jeigu nuolatos kas nors daužosi.
ramuramu
viskas prasideda ne taip, kad staiga atsikėliau vieną gražią dieną ir esu klasėje teroristas (kaip kad jūs pavadinot). Kažkada ir gaudavo, ir mušdavosi, o dabar jau yra susidaręs apie save tokį įvaizdį, kad prie jo niekas nebelabai lenda. Bet iš jo pasakymų kaip suprantu tam kad iš tavęs nesityčiotų tu privalai arba turėti tokį draugą su kuriuo kiti bijotų prasidėti, arba karts nuo karto turi įrodyti kažką sumušdamas, kad dar nenusilpai. Aš nesiginu, kad auklėjime buvo spragų, kažką pražiopsojau, bet aš noriu pasidalinti su jumis savo patirtimi. Manyčiau, kad jei įvyksta mokykloje muštynės ar patyčios reikėtų nesvarbu kokioje barikadų pusėje esi eiti į mokyklą susitikti abiem pusėm ir aiškintis. Nes bent jau aš susiduriu su tokia problema, kad arba per vėlai sužinau apie tuos įvykius, arba antra pusė neturi laiko ar nenori susitikti.
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 03 27, 14:34)
viskas prasideda ne taip, kad staiga atsikėliau vieną gražią dieną ir esu klasėje teroristas (kaip kad jūs pavadinot). Kažkada ir gaudavo, ir mušdavosi, o dabar jau yra susidaręs apie save tokį įvaizdį, kad prie jo niekas nebelabai lenda. Bet iš jo pasakymų kaip suprantu tam kad iš tavęs nesityčiotų tu privalai arba turėti tokį draugą su kuriuo kiti bijotų prasidėti, arba karts nuo karto turi įrodyti kažką sumušdamas, kad dar nenusilpai. Aš nesiginu, kad auklėjime buvo spragų, kažką pražiopsojau, bet aš noriu pasidalinti su jumis savo patirtimi. Manyčiau, kad jei įvyksta mokykloje muštynės ar patyčios reikėtų nesvarbu kokioje barikadų pusėje esi eiti į mokyklą susitikti abiem pusėm ir aiškintis. Nes bent jau aš susiduriu su tokia problema, kad arba per vėlai sužinau apie tuos įvykius, arba antra pusė neturi laiko ar nenori susitikti.
*
Aš puikiai suprantu, kad viskas turi priežastis. Bet juk "įrodyti, kad nenusilpai" galima tada, kai tave puola, nebūtina pirmam kažką sumušti?
Man atrodo, kad viską, ką pasakoja vaikai, reikia šiek tiek "atskiesti" suaugusiųjų blaivu protu. Nes jų paklausyk, tai jie geručiai-gražučiai, niekam nieko nesakė, nedarė, nė už ką į kailį gavo, bet kažkodėl (tikrai tikrai nepelnytai nekaltai) atsidūrė pas mokyklos socialinį pedagogą. Bent jau maniškiai tai labai neobjektyviai situacijas nušviečia. Mušeikos dažniausiai įvardina priežastis, kodėl jie tiesiog privalėjo muštis (mūsų klasės teroristas, pvz. visada muša už reikalą lotuliukas.gif ). Bet juk esmė ir yra - muštis negalima. Kaip tik vakar man aiškino, kad jeigu nesimuš, jį laikys bailiu. Ilgai bandžiau įpūsti, kad geriau bailys, negu drąsuolis, sužalojęs kitą žmogų. doh.gif

Taip, tėvai turėtų bendradarbiauti. Bet patys žinote iš praktikos, kad mušeikų (ar patyčių iniciatorių) tėvai to vengia.
ramuramu

taip, tėvai turėtų bendradarbiauti. Bet patys žinote iš praktikos, kad mušeikų (ar patyčių iniciatorių) tėvai to vengia.
*

[/quote]

o aš susiduriu su ta problema, kad nukentėjusių vaikų tėvai nelabai nori eiti aiškintis
bevardė
Tik noriu atkreipti dėmesį, kad jei vaikas yra mušamas mokykloje, už tai baudžiami bus ne mušeikos tėvai, o mokykla, nes ji yra atsakinga už visus tą mokyklą lankančius vaikus už jų blogus poelgius. Jei muštynės vyksta jau po pamokų ir ne mokyklos teritorijoje, tada atsako tėvai.
Todėl tai mamai tikrai patariu kreiptis į policiją ir apskųsti ne tik muštuką bet ir pačią mokyklą, ypač po tokių direktorės žodžių.
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 03 28, 11:13)
o aš susiduriu su ta problema, kad nukentėjusių vaikų tėvai nelabai nori eiti aiškintis
*

Tai gal jie nemato problemos. Gal jau bandė ir nesulaukė lauktų rezultatų. Tada (priklausomai nuo situacijos) arba nebereaguoja, arba kreipiasi į mokytojus/policiją.
O ką konkrečiai jūs norite aiškintis su primuštojo tėvais? Ką norite sužinoti?

QUOTE(bevardė @ 2012 03 28, 11:29)
Tik noriu atkreipti dėmesį, kad jei vaikas yra mušamas mokykloje, už tai baudžiami bus ne mušeikos tėvai, o mokykla, nes ji yra atsakinga už visus tą mokyklą lankančius vaikus už jų blogus poelgius. Jei muštynės vyksta jau po pamokų ir ne mokyklos teritorijoje, tada atsako tėvai.
Todėl tai mamai tikrai patariu kreiptis į policiją ir apskųsti ne tik muštuką bet ir pačią  mokyklą, ypač po tokių direktorės žodžių.
*
Gal todėl mokykoje ir stengiamasi viską užglostyti.
ramuramu
[quote=mititėja,2012 03 28, 13:30]
Tai gal jie nemato problemos. Gal jau bandė ir nesulaukė lauktų rezultatų. Tada (priklausomai nuo situacijos) arba nebereaguoja, arba kreipiasi į mokytojus/policiją.
O ką konkrečiai jūs norite aiškintis su primuštojo tėvais? Ką norite sužinoti?

Aš manyčiau, kad taip tėvai turėtų parodyti, kad jie netoleruoja tokių dalykų. Jei vien mušeikos tėvai aiškina vaikui savo, kad taip negerai tai yra viena pusė. Dažniausiai vaikas aiškina, kad aš nelabai ir kaltas esu, nes tas kitas pradėjo ar žodžiais, ar veiksmais, ar kažkaip kitaip. O čia kai susėda abi pusės papasakoja savo versiją tada labiau gali ir mušeikai argumentuosi, kad gal būt tu neteisingai supranti kai kurias situacijas. Ir tuo pačiu parodai abiems, kad tėvai nestovi nuošaly kai vyksta netoleruotini dalykai, kad kažkas reaguoja ir suaugę (ne vien tavo tėvai) tam nepritaria.
Žinoma dažnai būna, kad ir mokykla viską nutyli, slepia. Tada vaikai pradeda galvoti, kad muštis, keiktis, tyčiotis yra normalu, nes tik tavo tėvai į tai reaguoja neigiamai, o visi kiti tyli. Svarbiausiai, kad tėvai nesužinotų ir bus viskas gerai.
Čia yra tokia mano nuomonė. Žinoma gal aš klystų.
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 04 19, 11:41)
Aš manyčiau, kad taip tėvai turėtų parodyti, kad jie netoleruoja tokių dalykų. Jei vien mušeikos tėvai aiškina vaikui savo, kad taip negerai tai yra viena pusė.
*
O tai jie (mušamo vaiko tėvai) - toleruoja? Jie nesikreipia į auklėtoją/mokyklos vadovą/policiją?
Dažniausiai vaikas aiškina, kad aš nelabai ir kaltas esu, nes tas kitas pradėjo ar žodžiais, ar veiksmais, ar kažkaip kitaip.
*
lotuliukas.gif lotuliukas.gif Prajuokinot. Kiek matėt skriaudikų, kurie skriaudė be priežasties? lotuliukas.gif Visi muša/tyčiojasi todėl, kad jų nuomone, auka "nusipelnė".
Ir "kaip kitaip"? Žvilgsnis nepatiko? Apranga? Geresnis aukos pažymys? Kas?

O čia kai susėda abi pusės papasakoja savo versiją tada labiau gali ir mušeikai argumentuosi, kad gal būt tu neteisingai supranti kai kurias situacijas. Ir tuo pačiu parodai abiems, kad tėvai nestovi nuošaly kai vyksta netoleruotini dalykai, kad kažkas reaguoja ir suaugę (ne vien tavo tėvai) tam nepritaria.
*
Ar galit man atsakyt kodėl mušamo tėvo vaikai turi užsiimti jūsų vaiko auklėjimu? Jūs norit perkelti savo darbus ant kitų pečių? Čia jūsų pareiga išaiškinti savo vaikui, kad muštis negalima. Kad tiesiog yra toks žodis "negalima", ir kad ir kaip norėtųsi, tai ir turi baigtis norais. Mušamo vaiko tėvams gal į jūsų vaiką nė žiūrėt nesinori (manau, kad nesat patyrusi jausmo, kai vaikas po mokyklos rauda namie, o tu jam nieko padėt negali, jau nekalbant apie tai, kad vienintelis noras yra "pritvoti teroristą"). Bent jau aš nenorėčiau jokių kalbelių-pokalbėlių su mano vaiką terorizuojančiu chuliganu. Jeigu tokiam reikia sužinoti, ar bus, kas apgina - galiu pasakyti, kad "dar sykį paliesi, turėsi reikalų su policija". O daugiau - jokių kalbų. 12-metis nėra darželinukas, kuriam reikėtų aiškinti, kad "kitam skauda". O jeigu reikia aiškinti - tegu tėveliai, taip išsiauklėję, lopo savo auklėjimo spragas. rolleyes.gif

Žinoma dažnai būna, kad ir mokykla viską nutyli, slepia. Tada vaikai pradeda galvoti, kad muštis, keiktis, tyčiotis yra normalu, nes tik tavo tėvai į tai reaguoja neigiamai, o visi kiti tyli. Svarbiausiai, kad tėvai nesužinotų ir bus viskas gerai.
Čia yra tokia mano nuomonė. Žinoma gal aš klystų.
*
O iš kur jūs sužinote, jeigu niekas nereaguoja? g.gif Vaikas pats papasakoja? g.gif g.gif
rupestelis
QUOTE(ramuramu @ 2012 03 27, 10:54)
o aš rašau iš kitos pusės: mano sūnus (12 metų) mušasi mokykloje. Šiaip mokykloje jis tampa lyg kitokiu žmogumi. Kiek su juo kai kalbuosi tai suprantu, kad jei ko nors mokykloje nemuši iš kažko nesityčiosi muš tave ir tyčiosis iš tavęs. Tai kaip supratau mokykloje vieną ar net du kartus per savaitę būna muštynės, nes kažkam reikia atstovėt savo statusą.  Mąstau, kad reikėtų keisti mokyklą, bet nežinau ar yra tokių mokyklų, kur nebūtų smurto, nes manau, kad net mūsų visuomenė yra persisunkusi patyčių ir smurto.
*

siaubas, kaip gerai, kad maniskiui dar tik 10 , pradinukas, buna ir pas juos pasistumdymu, kartais pasiskundzia, bet kad taip... doh.gif .
galvoju, kad svietimo sistema, ir ne tik Lietuvos-visam pasauly tokie dalykai dedasi-yra is principo ydinga, nukreipta tik i ugdyma, o kad klaseje, mokykloje, pradziu pradzioje-darzelio grupeje -butu uztikrinta gera psichologine atmosfera-nera jokio plano...
Bekasė
QUOTE(mititėja @ 2012 03 27, 12:32)
Jeigu pirmas pradeda ir aiškina, kad "atstoviu savo statusą", tai sakyčiau, kad klasės teroristas ir manyčiau, kad tėvai tingi užsiimti auklėjimu (12mečiui sutramdyti tikrai yra priemonių). Jeigu duoda atgal mušančiam - blogai, bet suprantu jį. Kiek galima kentėti, jeigu nuolatos kas nors daužosi.
*

o jeigu duoda isprovokuotas - apstumdytas, kaip nors isvadintas, ar bandydamas atsiimti daikta, kuri paeme ir i pasakyma atiduok nereaguoja.. cia kaip skaitosi pradeda pirmas ar kaip?
QUOTE(mititėja @ 2012 04 19, 13:32)
Ar galit man atsakyt kodėl mušamo tėvo vaikai turi užsiimti jūsų vaiko auklėjimu? Jūs norit perkelti savo darbus ant kitų pečių? Čia jūsų pareiga išaiškinti savo vaikui, kad muštis negalima.
*

gal todel, kad retai buna taip, kad vienas sventasis, o kitas tik ir iesko kaip prie jo prikibti. O tuo labiau, kad kitos puses tevai rodo nora issiaiskinti viska kaip buvo.
QUOTE(rupestelis @ 2012 04 19, 14:10)
siaubas, kaip gerai, kad maniskiui dar tik 10 , pradinukas, buna ir pas juos pasistumdymu, kartais pasiskundzia, bet kad taip... doh.gif .
*

tai nepergyvenk - viskas pries akis.
Pradinese klasese ir buvo svelniau - o penktoje klaseje ta problema labai paastrejo. Ir is mokytoju isgirstame tikrai nedziuginanciu dalyku - vienas is vyresniu klasiu mokinys buvo stipriai suzalotas. luzo ar kazkaip buvo pazeistas klubas ir vaiko lauke, operacija, gipsas ir ilgas ilgas gydymas, bei bent pusmetis mokymosi namuose.
p.s. bent jau pradinese klaseje labai didele itaka atmosferai ir elgesiui ( taip pat ir mustynems) turi mokytoja. Jinai cia vaidina svarbiausia vaidmeni. Be jos veiksmu, regavimo, bet kokie tevu veiksmai nebus veiksmingi
mititėja
QUOTE(Bekasė @ 2012 04 19, 20:02)
o jeigu duoda isprovokuotas - apstumdytas, kaip nors isvadintas, ar bandydamas atsiimti daikta, kuri paeme ir i pasakyma atiduok nereaguoja.. cia kaip skaitosi pradeda pirmas ar kaip?
*
Taip, pradeda pirmas. Muštis pradeda pirmas.
Nes "išprovokuoti" teoriškai galima bet kuo. T.y. nepatiko žvilgsnis - paukšt į snukį, nes "išprovokavo"?

Neatsiiminėk to daikto. Paėmė - atneš. Neatneš - sumokės.
Galiu pasakyti iš asmeninės patirties, kad mano vaiko daiktus nustojo liesti, kai nustojo į tai reaguoti. Nuspyrė į kažkokį kampą priemones, vaikas mano sėdi. Mokytoja klausia, kodėl nedirbi, vaikas sako - mano priemones kažkur nuspyrė ir aš jų neieškosiu, tegu atneša. Surinko ir atnešė. Po to karto nebeliečia, nors iki tol buvo nuolatinė problema.
Tiesa, namuose aptarėm ir buvo pasakyta - neik ir nekelk, nors tau kuolą mokytoja rašytų.

QUOTE(Bekasė @ 2012 04 19, 20:02)
gal todel, kad retai buna taip, kad vienas sventasis, o kitas tik ir iesko kaip prie jo prikibti. O tuo labiau, kad kitos puses tevai rodo nora issiaiskinti viska kaip buvo.
*
Mano galva būna daugelis normalūs (kiekvienas su savo pribumbasais), o koks vienas - "pašalęs galvą", o labai nesėkmingu atveju - "pašalusių galvą" klasėje yra daugiau.

O kad suprantu, tai tikrai suprantu. Jeigu tave visą laiką engia ir terorizuoja, tik laiko klausimas, kada nebeišlaikysi ir žiebsi į dantis. Kad ir kaip gerai išauklėtas būtum. Tiesiog kad atsiknistų. Kaip ir suaugusių pasaulyje: sklaidosi kokia ar koks "atšalusi galvą", įsivaizduoja, kad jai viskas galima. Jeigu nesusipranta, neapsiramina ir baigiasi kantrybė, žiebi į dantis (perkeltine prasme) ir visiems viskas aišku. Blogai, žinoma, bet labai žmogiška. Neteisinu, bet suprantu. 4u.gif
ramuramu
QUOTE(mititėja @ 2012 04 19, 13:32)
Ar galit man atsakyt kodėl mušamo tėvo vaikai turi užsiimti jūsų vaiko auklėjimu? Jūs norit perkelti savo darbus ant kitų pečių? Čia jūsų pareiga išaiškinti savo vaikui, kad muštis negalima. Kad tiesiog yra toks žodis "negalima", ir kad ir kaip norėtųsi, tai ir turi baigtis norais. Mušamo vaiko tėvams gal į jūsų vaiką nė žiūrėt nesinori (manau, kad nesat patyrusi jausmo, kai vaikas po mokyklos rauda namie, o tu jam nieko padėt negali, jau nekalbant apie tai, kad vienintelis noras yra "pritvoti teroristą"). Bent jau aš nenorėčiau jokių kalbelių-pokalbėlių su mano vaiką terorizuojančiu chuliganu. Jeigu tokiam reikia sužinoti, ar bus, kas apgina - galiu pasakyti, kad "dar sykį paliesi, turėsi reikalų su policija". O daugiau - jokių kalbų. 12-metis nėra darželinukas, kuriam reikėtų aiškinti, kad "kitam skauda". O jeigu reikia aiškinti - tegu tėveliai, taip išsiauklėję, lopo savo auklėjimo spragas.  rolleyes.gif

O iš kur jūs sužinote, jeigu niekas nereaguoja?  g.gif Vaikas pats papasakoja?  g.gif  g.gif
*

Aš nesakau, kad kiti turi užsiimti mano vaiko auklėjimu. Žinoma tai mano problema ir aš stengiuosi viską daryti, kad būtų kitaip. Nesiginu, kažkur padariau spragų, nes šiaip jis mielas švelnus vaikas. Bet manau, jei norim gyventi tokioje visuomenėje, kur nebaisu vakare išeiti į gatvę, ar kad ir dieną pereiti per kokį parką, reikėtų jau dabar (net jei tai yra nemalonu) parodyti, kad mes netoleruojam tokio elgesio, kad reaguojam į tai. Man tokie aiškinimaisi irgi neteikia jokio malonumo. Aš irgi jaučiuosi labai šlykščiai. Ir patikėkit esu buvusi ir kitoje barikadų pusėje. Kai mano dukra buvo 5-tokė ją klasiokas taip sumušė, kad siaubas. Prisimenu tą jausmą kai norėjosi tam skriaudėjui kailį iškaršti, bet ... labai gaila nieko nedariau. Ir blogai, kad nedariau, nes manau, kad tada parodžiau jog toleruoju tokį elgesį. Aš suprantu, kad eiti aiškintis nėra nei noro, nei laiko, bet jei norim, kad mūsų būsima visuomenė ne žiaurėtų, o darytųsi "normalesnė" turim mes pradėt keisti ją mūsų vaikų pagalba.

Kažkiek pats vaikas papasakoja, kažkiek sužinau iš kitų vaikų ar tėvų. Būna ir taip, kad po kokių metų ir iš pačių mokytojų sužinau.
rupestelis
merginos, atleiskit, bet man atrodo, šios ilgos jūsų diskusijos bevaisės, nesusitarsit ax.gif
reikia įvardinti dalykus tikrais vardais-jei vyksta patyčios-tai ir yra patyčios/ muštynės,o kas pirmas pradejo, ar pnš-visiškai nesvarbu, skamba kaip vaikiškas atsikalbinėjimas "o jis pirmas pradėjo" smile.gif
prie galinčio apsiginti niekas ir nelenda paprastai, ir kad 1 kartą apsigynė-tai jau ne patyčios ar pastovus fizinis engimas- šita tema ne apie tai mirksiukas.gif

beje, mūsų pradinukų mokytoja pati tyčiojasi iš vaikų (apie tai teko net su direktore kalbėtis), todėl ir sakau, kad pati sistema supuvusi, o dar plius tėvai nesmerkia tokios situacijos (šitoj gi diskusijoj buvo rašyta "jei aš neduodu, tai man duos"). be komentarų...
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 04 20, 09:43)
Aš nesakau, kad kiti turi užsiimti mano vaiko auklėjimu. Žinoma tai mano problema ir aš stengiuosi viską daryti, kad būtų kitaip. Nesiginu, kažkur padariau spragų, nes šiaip jis mielas švelnus vaikas. Bet manau, jei norim gyventi tokioje visuomenėje, kur nebaisu vakare išeiti į gatvę, ar kad ir dieną pereiti per kokį parką, reikėtų jau dabar (net jei tai yra nemalonu) parodyti, kad mes netoleruojam tokio elgesio, kad reaguojam į tai. 
*
Jeigu rūpinatės dėl to tik jūs, tai jūs ir turite imtis priemonių. Pati pripažįstate, kad padarėte spragų, bet stebitės, kad kiti tų spragų irgi daro. mirksiukas.gif
Man tokie aiškinimaisi irgi neteikia jokio malonumo. Aš irgi jaučiuosi labai šlykščiai.
*
Bet tai yra jūsų vaikas ir kad ir kaip jaustumėtės - privalote jį auklėti. O kiti - neprivalo. Netgi neturi teisės. Tik su tėvų sutikimu. O kam reikia papildomų problemų?
Tarkim aš nesicackindama pasakau taip, kad pasidaro aišku - kito karto nebus. O jeigu toks pasakymas nepatiks teroristo tėveliams? Jeigu jie įsivaizduoja, kad reikia valandų valandas bandyti prisibelsti į "vaiko širdelę". Kaip kažkada kažkas siūlė - pakviesti arbatos su sausainiais. Neturiu nei laiko, nei juo labiau noro su tokiais arbatėlę gerti. Mano tikslas - kad atstotų nuo mano vaiko.

Man tokie aiškinimaisi irgi neteikia jokio malonumo. Aš irgi jaučiuosi labai šlykščiai. Ir patikėkit esu buvusi ir kitoje barikadų pusėje. Kai mano dukra buvo 5-tokė ją klasiokas taip sumušė, kad siaubas. Prisimenu tą jausmą kai norėjosi tam skriaudėjui kailį iškaršti, bet ... labai gaila nieko nedariau. Ir blogai, kad nedariau, nes manau, kad tada parodžiau jog toleruoju tokį elgesį.
*
Gerai, kad neiškaršėt, būtumėt turėjusi rimtų nemalonumų.
Va tame ir paradoksas, kad mušeikai, kuris terorizuoja visą kolektyvą, net į dantis duot negali nepažeisdamas vaikų teisių. doh.gif
Aš suprantu, kad eiti aiškintis nėra nei noro, nei laiko, bet jei norim, kad mūsų būsima visuomenė ne žiaurėtų, o darytųsi "normalesnė" turim mes pradėt keisti ją mūsų vaikų pagalba. 
*
Jūs vėl sakote, ką kiti turi daryti. Pradėkit nuo savęs. Pati auklėkit savo vaiką. Ilgai, nuobodžiai, vargingai. Tiesiog darykit, ką privalot, o ne ieškokit, kas vietoj jūsų "turėtų". mirksiukas.gif
Kažkiek pats vaikas papasakoja, kažkiek sužinau iš kitų vaikų ar tėvų. Būna ir taip, kad po kokių metų ir iš pačių mokytojų sužinau.
*
Tai ko jūs imat į galvą? Gal ten tokie "mušimaisi", kai berniukai apsistumdo. Gal vaikai pasinaudoja proga paskųst, mokytojai irgi (nes vaikai jiems zulina).
Nes mano supratimu, jeigu būtų rimta, ne po metų užsimintų, o tą pačią dieną. Ir kreiptųsi į policiją. Bent jau aš kreipčiausi.
Bekasė
QUOTE(mititėja @ 2012 04 19, 23:18)
Taip, pradeda pirmas. Muštis pradeda pirmas.
*

kaip suprantu - psichologini smurta tu pateisini. Svarbu tik, kad fizinio nebuti ir viskas tvarkoje.
Siaip kiek pastebejau, tai daugelio tokia pozicija, todel nei kiek nenuostabu, kad silnesni vaikai zudosi, o stipresni kumsciais ginasi, nes kitaip ne visi sugeba.
mititėja
QUOTE(Bekasė @ 2012 04 20, 12:28)
kaip suprantu - psichologini smurta tu pateisini. Svarbu tik, kad fizinio nebuti ir viskas tvarkoje.
Siaip kiek pastebejau, tai daugelio tokia pozicija, todel nei kiek nenuostabu, kad silnesni vaikai zudosi, o stipresni kumsciais ginasi, nes kitaip ne visi sugeba.
*
Blogai pastebėjOTE (prašyčiau ir manęs netujinti, ačiū). Nepateisinu. Bet nemanau, kad į psichologinį smurtą atsakas fiziniu smurtu yra teisinga. Nemanau, kad smurtas yra teisinga iš viso.
Jeigu atidžiai skaitėte, turėjote perskaityti, kad suprantu tuos, kuriems nervai neišlaiko. Suprantu. Bet žinau, kad blogai. Nes kuo daugiau sakė-pasakė-pradėjo-pabaigė, tuo sudėtingiau susigaudyti, kiek vaiko poelgiai yra adekvatūs.
Mano vaikas skundžiasi, kad jeigu nesimuš, jį laikys bailiu. Suprantu, kad jam tai - koronė, bet BANDAU (nežinau, ar veiksminga) aiškinti, kad geriau bailys, negu drąsuolis, sužalojęs kitą žmogų. Tokią kaltę reikės nešiotis visą gyvenimą. Čia tuo optimistiniu variantu, jeigu pats liksi su visais dantimis.

Bekase, daugybė atvejų, kai vienas leptelėjo "kvailys", o kitas už tai žiebė į dantis, neva už baisingą įžeidimą.
ramuramu
Labai gaila, kad net mes bendraudamos neieškom kaip reikia tas problemas spręsti, o puldinėjam viena ant kitos. Aš tikrai nesikratau savo pareigų ir net jei nesugebėsiu išauginti savo sūnaus normaliu visuomenės dalyviu. Jei jis bus chuliganas tai bus tik mano ir jo problema. Bet aš matau, kad agresijos tarp vaikų ir paauglių labai daugėja. Ir bandau ieškoti būdų ką reikėtų daryti, kad smurto mūsų gyvenime mažėtų. Norėčiau, kad bent mano anūkai (jei tokių turėsiu) mokykloje jaustųsi saugiai, be nereikalingo streso.
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 04 20, 15:01)
Labai gaila, kad net mes bendraudamos neieškom kaip reikia tas problemas spręsti, o puldinėjam viena ant kitos.
*
Ar galėtumėt paaiškinti, ką vadinate "ieškoti, kaip reikia problemas spręsti".
Man neaišku, nes aš ant jūsų nepuldinėju ir man neatrodo, kad jūs puldinėtumėte.
Jūs sakot savo nuomonę, aš - savo. Ar tai - ne sprendimų paieškos? g.gif

QUOTE(ramuramu @ 2012 04 20, 15:01)
Ir bandau ieškoti būdų ką reikėtų daryti, kad smurto mūsų gyvenime mažėtų.
*

Ir kokius radote? Pasidalinkite. 4u.gif
Bekasė
QUOTE(mititėja @ 2012 04 20, 12:53)
Blogai pastebėjOTE (prašyčiau ir manęs netujinti, ačiū).
*

prasom. Jeigu netinka iprastas lietuviskas kreipinys naudojamas neoficialioje aplinkoje - padeti negaliu.
Ziuriu uzejo cia kazkokia susireiksminimo mada forume.
Nepateisinu. Bet nemanau, kad į psichologinį smurtą atsakas fiziniu smurtu yra teisinga. Nemanau, kad smurtas yra teisinga iš viso.
Jeigu atidžiai skaitėte, turėjote perskaityti, kad suprantu tuos, kuriems nervai neišlaiko. Suprantu. Bet žinau, kad blogai.
*

tai ir sakau, kad pateisini - kitaip neiskirtum ir nesakytum, kad atsakyti vienos rusies smurtu i kitos rusies smurta yra blogai. Paprasciausiai skaytum, kad bet koks smurtas yra blogai
Bekase, daugybė atvejų, kai vienas leptelėjo "kvailys", o kitas už tai žiebė į dantis, neva už baisingą įžeidimą.
*

na kaip kas moka, taip tas ginasi. Nesakau, kad tai gerai, bet deja nei vienas, nei kitas variantas nera geras. Ir uzsimerkiant i pirma, uzsipulti antraji nera nei teisinga, nei problemos sprendimas.
mititėja
QUOTE(Bekasė @ 2012 04 20, 16:21)
prasom. Jeigu netinka iprastas lietuviskas kreipinys naudojamas neoficialioje aplinkoje - padeti negaliu.
Ziuriu uzejo cia kazkokia susireiksminimo mada forume.
*
Susireikšminimo ar ne, bet mandagumo taisyklių dar niekas neatšaukinėjo. Jeigu jūs visus tujinat neoficialioje aplinkoje, pagalbos reikia ne man. biggrin.gif
tai ir sakau, kad pateisini - kitaip neiskirtum ir nesakytum,  kad atsakyti vienos rusies smurtu i kitos rusies smurta yra blogai. Paprasciausiai skaytum, kad bet koks smurtas yra blogai
*
Jeigu įskaitot tik tai, ką norit įskaityti ir teigiat jog tekstas "Nemanau, kad smurtas yra teisinga iš viso" nėra tolygus tekstui "bet koks smurtas yra blogai", neturiu apie ką su jumis diskutuoti.
na kaip kas moka, taip tas ginasi.
*
Supratau, jūsų vaikas dubasina kitus, o jūs ieškot jam pateisinimo, o tiksliau įrodymų, kad "aplinka kalta". Sėkmės jums 4u.gif

O ramuramu tai yra atsakymas, kodėl mušamų vaikų tėvai neužsiima mušeikų auklėjimu. Todėl kad mušeikų tėvai ieško kaltų kur tik nori, tik ne savo kieme.
Bekasė
QUOTE(mititėja @ 2012 04 20, 16:32)
Susireikšminimo ar ne, bet mandagumo taisyklių dar niekas neatšaukinėjo.
*

o kuo tau yra toksai nemandagus paprasciausiais kreipinys?
QUOTE(mititėja @ 2012 04 20, 16:32)
Supratau, jūsų vaikas dubasina kitus, o jūs ieškot jam pateisinimo, o tiksliau įrodymų, kad "aplinka kalta". Sėkmės jums  4u.gif
*

pries kaltindama kitus nemandagumu, apsilankyk pas psichologa arba psichiatra, nes jau nebuti dalykai vaidenasi.
Gali buti rami, nedubasina mano vaikas kitu, tik kaip bebutu gaila mokyklose matau, kad i psichologini smurta tiek tevai, tiek mokytojai demesio nekreipia, jeigu jisai nesusilieje su fiziniu smurtu. Del to pradinese klasese, ne viena ir ne dvi problemos buvo. Bet dabar lygtais issisprende tai
mititėja
QUOTE(Bekasė @ 2012 04 21, 14:47)
o kuo tau yra toksai nemandagus paprasciausiais kreipinys?
*
Nepažįstamiems žmonėms sakoma "jūs".
QUOTE(Bekasė @ 2012 04 21, 14:47)
pries kaltindama kitus nemandagumu, apsilankyk pas psichologa arba psichiatra, nes jau nebuti dalykai vaidenasi.
*
Pastebėjau dėsningumą: turintys psichologinės pagalbos poreikį linkę visiems iš eilės dalinti diagnozes.
ramuramu
Jei tai diskusija tai aš nelabai turbūt tada suprantu, kas yra diskusija. Man tai dabar labai panašu į nepakantumą kitokiai nuomonei. Turbūt todėl ir mūsų vaikai mokykloje vietoj to, kad kažką gražiuoju ramiai išsiaiškintų renkasi kumščių ar įžeidinėjimų politiką. Vietoj to, kad kitą išklausyti jie nusprendžia, kad kitas kvailas. Nes ir čia kaip matau vyrauja nuostata, kad "Mano nuomonė yra aukščiau už visus". Todėl ir daugėja smurto visur verysad.gif
O mušeikų tėvų aš manau irgi yra visokių kaip ir tų vaikų kuriuos muša. Ir nereikėtų klijuoti etikečių verysad.gif
mititėja
QUOTE(ramuramu @ 2012 04 23, 10:58)
Turbūt todėl ir mūsų vaikai mokykloje vietoj to, kad kažką gražiuoju ramiai išsiaiškintų renkasi kumščių ar įžeidinėjimų politiką.
*
Maniškiai nesirenka, ačiū Dievui. schmoll.gif Nežinau, kiek ilgai. Bet kol kas ne.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.