Smauglius
2007 10 25, 20:20
ikiuke, Hm... šiek tiek tu čia gal padrikai problemą išdėstei, nevisiškai suvokiu, kas ten vyksta (kiek suprantu, tu labai susinervinus) Visų pirma, manau yra puiku, kad tu žinai, koks dukros elgesys kelia jai problemų. Aš bandyčiau išsiaiškint, kodėl ji taip elgiasi. Na, taip, geras psichologas tavo mergaitę, manau, padėtų "išlukštent" ir rast būdą kaip jai išaiškint, koks elgesys aplinkinius erzina ir kaip reikėtų elgtis, kad adaptuotis aplinkoj. Na, nenoriu aš čia 101ąjį kartą kišti to paties patarimo apie kitą klasę/mokyklą (juolab, kad kaip suprantu jau kartą keitėt) Na, gal tu pirmiausia nurimk kaip nors Aš irgi ėjau su savo bernu pagalbos ieškot savo laiku, po to kažkaip horizontas prašviesėjo Kaip Karlsonas sakė - ramybės, tiktai ramybės...
-t-a-m-s-i-
2007 10 25, 21:13
ir pas mane problemos... tiksliau mano dukrytei nekaip sekasi sutarti su vaikais... matau vienintele problema kad mes nelankem darzelio... ji nemoka zaisti su vaikais, nemoka palaikyt pokalbi... nezino apie ka kalbet. katais is nieknikio bando padaryti rimta reikala... o rimta reikala paversti juoku.... bet siap... ji pat nuostabiausia, labai grazi ir protinga mergaite. esame metai jaunesni nei toje pacioje kaseje esantys vaikai. mums dabar 10 metu ir mes lankom 5 klase. del gyvenamos vietos kaitaliojimo mums ta jau 4 mokykla ir labai tikiuosi paskutine. mokyklu kaitaliojimas (kaip cia vis nukamba patarimai) reikalo nekeicia. pakeitus mokyka gero rezultato galima sulaukti tada kai mokyklos pakeitimas sutampa su pacio vaiko pasauleziuros pakitimu ir kai vaikas suvokia kas yra negerai jo elgesyje( jei neturi gero draugo, reiskias pats neesi geras draugas). cia isvardinau tas roblemas kurias matau savo mergytes elgesyje, bet siaip tai kitu vaiku elgesys pasibaisetinas. situacija: saldumynu aparatai kur mokyklose labai populiarus. mano dukra mete 2 litus ir aparatas neismete nei maistelio nei grazos nei apskritai pinigelio. sekanti mete jos klasioke. ji mete 1 lita ir jai atmete grazos 2.50 ir dar pasirinkta saldumyna(tai mergaitei turejo buti atmesta 50 centu).klasioke paklause mano dukrytes kieno cia pinigai, na dukra ir pasake viska kaip buvo. ( manau tie 2 litai tikrai priklauso dukrai). po kiek laiko klasioke uzsimane visgi pasipelnyti ir tureti tuos 2 litus. ir ka gi.... grasinantys laiskai one portale... tipo ka tu triochla... ant staigaus atnesi 2 itus o jei ne ta as viska savo mamai pasakiau.... ir kaip reaguoti???? o jie tik penktokai  ........
Aš cia ne visai i tema, bet apie mokykla Zinot smurtas ne smurtas, bet mane sokiravo siandien i darbo kompa atsiustas vaizdelis, kur parasyta pamokos metu silainiu vid. m-loje, mazdaug mokytojas veda pamoka, o gale mokine visa issisiepus paemusi uz klasioko pimpaliuko ji ranka atlieka tam tikrus veiksmus, visi herojai kaip ant delno, ta prasme, mato, kad filmuoja ir dar labiau bando parodyti ka sugeba. Ar taip turi buti mokykloje, pamoku metu? Manau ir sis vaizdelis paklius netolimoje ateityje kaip ir kaimo erelis i tv. Ar tai yra parodomas šustrumas, na vienu zodziu as net neisivaizduoju kokie dalykai dedasi mokyklose kai niekas nefilmuoja. Cia tevai matyt tokiu imtis kokius drastisku priemoniu, nes valdzia ir mokykla bejege, juk musu laikais tokiu dalyku nebuvo
Smauglius
2007 10 26, 07:30
tamsiNa, mano akimis žiūrint, aprašei du labai skirtingus dalykus. Sutinku su tavim, kad kai vaikas turi bendravimo, gebėjimo pritapti problemų dėl kažkokių savo vidinių dalykų, tuomet pradėt spręsti situaciją irgi reikia nuo vaiko vidaus "tvarkymo" ir mokyklos keitimas tikrai nieko neišspręs, netgi pablogins problemą, vaikas stresuos ir dar blogiau jausis. Bet antroji tavo aprašyta problema (dėl tų pinigų) ir yra iš principo tai, apie ką mes čia stengiamės diskutuoti - atvira agresija vaiko atžvilgiu, kuri, manau ne visada priklauso nuo nukentėjusiojo vaiko savybių. Kuomet klasėj įvyksta kažkoks incidentas, labai dažnai suveikia bandos jausmas: vienas pasityčiojo ir kiti tą patį stengiasi daryt ir anksčiau ar vėliau įvaro vaiką į kampą. Tai arba turi savo žmogelį "pumpuoti" agresija, kad neva duotų atkirtį, arba tiesiog jį "ištraukti" iš tos aplinkos, tikintis, kad kitam kolektyve reikalai bus kitokie. Pavyzdžiui, mano sūnui agresija kaip tokia apskritai yra pasibaisėtinas ir nepriimtinas dalykas ir aš tikrai negalėjau pasakyt - jei iš tavęs tyčiosis ar kabinėsis, duok į dūdą. O jo buvusioj klasėj tokio pobūdžio bendravimas buvo tiesiog norma, nu tiesiog papuolė susirinkti vat tokie vaikai į vieną krūvą. Tai mes ir sprukom (tiesą sakant, ne tik mes  ) Dabar viskas gerai tfu tfu tfu...... Taigi, kokis moralas mano ilgo išvedžiojimo? Identifikuok problemą, tada gal sprendimas pats savaime pasisiūlys
QUOTE(Tafi @ 2007 10 25, 21:21) Aš cia ne visai i tema, bet apie mokykla Zinot smurtas ne smurtas, bet mane sokiravo siandien i darbo kompa atsiustas vaizdelis, kur parasyta pamokos metu silainiu vid. m-loje, mazdaug mokytojas veda pamoka, o gale mokine visa issisiepus paemusi uz klasioko pimpaliuko ji ranka atlieka tam tikrus veiksmus, visi herojai kaip ant delno, ta prasme, mato, kad filmuoja ir dar labiau bando parodyti ka sugeba. Ar taip turi buti mokykloje, pamoku metu? Manau ir sis vaizdelis paklius netolimoje ateityje kaip ir kaimo erelis i tv. Ar tai yra parodomas šustrumas, na vienu zodziu as net neisivaizduoju kokie dalykai dedasi mokyklose kai niekas nefilmuoja. Cia tevai matyt tokiu imtis kokius drastisku priemoniu, nes valdzia ir mokykla bejege, juk musu laikais tokiu dalyku nebuvo  Na va, nemaniau, kad taip greitai gali pasiekti ir valdzia Lietovos rytas
taip, suprantu kad labai neaiškiai išdėsčiau mintis...susinervinusi esu, žiauriai. Mums ši mokykla yra antra, nes persikraustėm gyventi kitur, beto mokėsi tik pradinėje mokykloje ir tiap būtų reikėję keisti. Mano mergaitė (kaip įvardino psichologė, buvau pradžioje viena, o kitą savaitę eisiu su ja kartu) yra impulsyvi ir ... gal ir įkiri, nesupranta iš pirmo karto kai prašoma atsikabinti, na ji tiesiog nori draugauti su visais, lyderiauti, o jai nesigauna ir pradeda karščiuotis. Bet dėl mušimosi tai drįstu abejoti. Tiesiog supratau, kad ir su auklėtoja nesusiderino biolaukai (ir man ji nepatiko, nors pati bandžiau vaikui aiškinti, kad mokytoja negali būti bloga), beto psichologė irgi suabejojo tikrumu viso to dalyko, nes kaip smulki mergaitė sugebėtų sumušti "šustrus" berniukus (prie ramių jinai tikrai nelenda, tą žinau) ir mums taip pat patarė, kad gal ir reikėtų keisti mokyklą, tačiau lygiagrečiai spręsti problemą pas ją (psichologę). Tuo labiau, kad mokymo lygis mokykloje tikrai žemas, sūnus eina į šeštą klasę ir mokosi anglų k. tai, ką mokėsi kitoje mokykloje ketvirtoje kl. ui, suprantu, kad vėl pradedu nervintis...bet lengviau pasidaro... Na aš tikiu, kad gal sugebėsiu padėti savo vaikui, nes ji pati dėl savo elgesio pergyvena, net verkia kartais ir prašo mano pagalbos (jos žodžiais: mama, aš labai stengiuosi tvardytis, bet neišeina ir galiausiai man atrodo kad aš sprogsiu...padėk man kaip nors") ką man daryti tokiu atveju? aš ją apsikabinu ir žinoma mes kalbamės, bet aš nepajėgi musėt...
-t-a-m-s-i-
2007 10 26, 15:50
QUOTE(Smauglius @ 2007 10 26, 09:30) tamsiNa, mano akimis žiūrint, aprašei du labai skirtingus dalykus. Sutinku su tavim, kad kai vaikas turi bendravimo, gebėjimo pritapti problemų dėl kažkokių savo vidinių dalykų, tuomet pradėt spręsti situaciją irgi reikia nuo vaiko vidaus "tvarkymo" ir mokyklos keitimas tikrai nieko neišspręs, netgi pablogins problemą, vaikas stresuos ir dar blogiau jausis. Bet antroji tavo aprašyta problema (dėl tų pinigų) ir yra iš principo tai, apie ką mes čia stengiamės diskutuoti - atvira agresija vaiko atžvilgiu, kuri, manau ne visada priklauso nuo nukentėjusiojo vaiko savybių. Kuomet klasėj įvyksta kažkoks incidentas, labai dažnai suveikia bandos jausmas: vienas pasityčiojo ir kiti tą patį stengiasi daryt ir anksčiau ar vėliau įvaro vaiką į kampą. Tai arba turi savo žmogelį "pumpuoti" agresija, kad neva duotų atkirtį, arba tiesiog jį "ištraukti" iš tos aplinkos, tikintis, kad kitam kolektyve reikalai bus kitokie. Pavyzdžiui, mano sūnui agresija kaip tokia apskritai yra pasibaisėtinas ir nepriimtinas dalykas ir aš tikrai negalėjau pasakyt - jei iš tavęs tyčiosis ar kabinėsis, duok į dūdą. O jo buvusioj klasėj tokio pobūdžio bendravimas buvo tiesiog norma, nu tiesiog papuolė susirinkti vat tokie vaikai į vieną krūvą. Tai mes ir sprukom (tiesą sakant, ne tik mes  ) Dabar viskas gerai tfu tfu tfu...... Taigi, kokis moralas mano ilgo išvedžiojimo? Identifikuok problemą, tada gal sprendimas pats savaime pasisiūlys  ka reiskia identifikuok problema? juk parasiau kokius trukumus turim ir ka ketinu daryti.... bet ne mes vieni turim problemu( apie mokykloje ivykusi ivyki taip pat parasiau), manau vaiku elgesys taip pat nera pateisinamas.Bet ar kitu vaiku tevai mato ju vaiku elgesyje problemu tai jau didziulis klausimas. atejau pasiguosti.. skaitau jusu pasisakymus, bandau kazka suprasti ir gal but pritaikyti musu problemoms spresti. Tiesiog sunkoka vienai gyventi su savo mintim.... bet dar karta noriu pabrezti kad mokykos pakeitimas neissprendzia problemu.
Smauglius
2007 10 29, 15:15
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 10 26, 16:50) ka reiskia identifikuok problema? juk parasiau kokius trukumus turim ir ka ketinu daryti.... bet ne mes vieni turim problemu( apie mokykloje ivykusi ivyki taip pat parasiau), manau vaiku elgesys taip pat nera pateisinamas.Bet ar kitu vaiku tevai mato ju vaiku elgesyje problemu tai jau didziulis klausimas. atejau pasiguosti.. skaitau jusu pasisakymus, bandau kazka suprasti ir gal but pritaikyti musu problemoms spresti. Tiesiog sunkoka vienai gyventi su savo mintim.... bet dar karta noriu pabrezti kad mokykos pakeitimas neissprendzia problemu. Tą ir reiškia, kad jeigu kiekvieną kartą pakliuvus į naują kolektyvą kartojasi ta pati sisuacija, tai problema ne kolektyve, o pačiame vaike. Bet gi tu viską jau darai ir turi planų kaip susitvarkyt - vadinasi po truputį viskas normalizuosis. Galų gale laikui bėgant ir pats vaikas įgauna gudrumo ir pradeda laviruot, kur reikia nutylėt, kur reikia pasisakyt ir t.t. Na, o jeigu atsitinka kažkokia smurtinė istorija, pvz muštynės, patyčios, "užvažiavo" kažkas, arba pinigų prievartavimas ir t.t., tuomet be abejo, tai jau kolektyvo problema, nebe vaiko. Jau minėjau, kad aš asmeniškai tokią problemą išsprendžiau būtent pakeitus vaikui klasę, nes visa agresija buvo aplinkoje, t.y. kituose vaikuose, o maniškis tiesiog atsitiktinai tapo pastoviu patyčių objektu dėl savo ramaus būdo, apsiskaitymo, noro mokytis. Tikrai nemačiau reikalo eiti ir įtikinėti kitų vaikų tėvus, kad jų vaikai blogai elgiasi. Jie būtų tik akis išpūtę ir pasiuntę mane pagrybaut... Kaip bebūtų skaudu, tik ypatingo išmintingumo tėvas ar motina pripažįsta, kad jo vaikas yra kaltas ir netinkamai elgiasi su aplinkiniais. Dažniausiai, deja, didžiausius banditus tėvai krūtine užstoja... Ką tokiu atveju daryt? Nežinau... Jei esi stipri - kovok, aš pabėgau. Pabėgau todėl, kad negaliu kitiems suaugusiems žmonėms įskiepyt vertybių, kurių nebuvo ir nėra jų šeimoje, perauklėt jų. O jei ten nieko nėra - ko tikėtis iš jų vaikų? Na nebent klasės mokytoja (auklėtoja) yra protinga ir blaiviai vertina situaciją ir stos nuskriaustojo pusėn, suvaldys klasę, smurtaujančių vaikų tėvus. Tik aš tokių nemačiau.
saulyte2
2007 11 02, 21:08
QUOTE(ikiuke @ 2007 10 26, 09:57) Na aš tikiu, kad gal sugebėsiu padėti savo vaikui, nes ji pati dėl savo elgesio pergyvena, net verkia kartais ir prašo mano pagalbos (jos žodžiais: mama, aš labai stengiuosi tvardytis, bet neišeina ir galiausiai man atrodo kad aš sprogsiu...padėk man kaip nors") ką man daryti tokiu atveju? aš ją apsikabinu ir žinoma mes kalbamės, bet aš nepajėgi musėt...  mano sunus irgi judrus, nori demesio,nevisados jam iseina buti geram nes nori pasirodyti krutas,su aukletoja tai pat nesutariam,mano nuomone kitokia nei jos,jisai nera is tu padauzu bet aukletoja labai kreipia i smulkmenas(panasiai kaip jusu dukra stukteli,koki karta prasivardziavo,koki negrazu zodi pasake,bet tie dalykai nedazni bet as labai sulaukiu priekaistu),sunus jos nemegsta,stengiuosi buti saliska tuo atzvilgiu,jam sakau kad aukletoja teisingai elgiasi,tarpju yra kazkoks barjeras.
Pangasija
2007 11 08, 14:53
dar tokia smulkmenėlė -- jei vaikas "šūstras", tai jo tėvams atrodo, kad va jis "kepštelėjo, pastūmė, negražų žodį pasakė", o kitas vaikas galbūt dėl to ima nekęsti mokyklos ir visų aplinkinių.
daivajazz
2007 11 08, 19:00
O aš pasidžiaugsiu. Rašiau anksčiau, kad sūnus pakeitė mokyklą dėl tokių šustriakų. Eina dar neseniai, bet kad manasis dainuotų grįžęs namo tai iki šiol neteko girdėti. Nebėra įtampos ir šiaip geresnės nuotaikos. Nors krūvis klaikus: kasdien po 7 pamokas + matematikos konsultacijos per 8 pamoką būtent parėjusiems iš kitų mokyklų kad prisivytų. Bent kol kas tai tikrai džiaugiamės savo sprendimu
saulyte2
2007 11 09, 17:01
QUOTE(Dios @ 2007 11 08, 15:53) dar tokia smulkmenėlė -- jei vaikas "šūstras", tai jo tėvams atrodo, kad va jis "kepštelėjo, pastūmė, negražų žodį pasakė", o kitas vaikas galbūt dėl to ima nekęsti mokyklos ir visų aplinkinių. as su tavim nesutinku,ji taip pat uzkliudineja ir pravardziuoja bet reikia moketi apeiti,musu laikais irgi panasiai budavo,nieks nebego del smulkmenu skustis,ir mane pravardziuodavo,aisku kad man nepatikdavo bet as tuo paciu atsikirsdavau budavo kad apsimusdavau,bet jie tai vaikai,buna situaciju kad reikia tikrai isikisti,nes kas dabar dedasi net mergaites kokias mustines sukelia.
Pangasija
2007 11 09, 18:18
QUOTE(saulyte2 @ 2007 11 09, 17:01) as su tavim nesutinku,ji taip pat uzkliudineja ir pravardziuoja bet reikia moketi apeiti,musu laikais irgi panasiai budavo,nieks nebego del smulkmenu skustis,ir mane pravardziuodavo,aisku kad man nepatikdavo bet as tuo paciu atsikirsdavau budavo kad apsimusdavau,bet jie tai vaikai,buna situaciju kad reikia tikrai isikisti,nes kas dabar dedasi net mergaites kokias mustines sukelia. aišku, visais laikais vaikai ir pešdavosi, pravadžiuodavosi ir kitaip blogai elgdavosi. Bet tam ir yra tėvai ir mokytojai, kad blogo elgesio būtų kuo mažiau. Vaikas turi teisę eiti į mokyklą ir būti ten saugus -- neužgauliojamas, nestumdomas ir nemušamas. Ir ta teisė neturi būti iš jo atimta, nes kitas "šūstresnis" vaikas nori lyderiauti ar tiesiog neturi kur dėt energijos. Be to, užgauliojami dažniausiai tie vaikai kurie yra silpnesni, ramesni ar mažiau turtingi. Beje, netgi stipriai smurtaujančių vaikų tėvai aiškina, kad jų vaikas "tik žaidė", "buvo per judrus", o auka kalta kad per jautriai reaguoja ir skundžiasi.
Smauglius
2007 11 12, 08:48
Dios, Labai tau pritariu, be to, norėčiau tuo pačiu tave papildyt ir saulytės2 atkreipt dėmesį, kad vaikas, remiantis Lietuvos įstatymais turi PAREIGĄ eiti į mokyklą ir dėl to turi neginčijamą TEISĘ jaustis saugus ir būti neagresyvioj aplinkoj. Kiek mokykla tą užtikrina, kita kalba, bet kad kaip tu sakei "šustriakų" tėveliai kaip mūras stovi už savo banditėlius, tai - faktas. O kad visais laikais vaikai neva mušėsi, tai jau sorry, tokio masto smurto, koks yra dabar, nebuvo niekada ir dėl to saulyte2, visiškai nepritariu tavo argumentams, kad čia nieko tokio, jei prasivardžiuoja ar apsistumdo. Mano vaikas, pavyzdžiui, to nedaro ir pageidauja , jog ir jam to nedarytų. Bet čia - šeimos pareiga vaikui moralines nuostatas įskiepyt. Nuo tokių prasivardžiavimų ir apsistumdymų prasideda didesni reikaliukai ir jei tu, vaiko mama, nesustatysi į vietas vaiko vertybių, tai mokytoja irgi to nepadarys. Vertybes ir vidinę kultūrą žmogus atsineša iš namų.
Pangasija
2007 11 15, 22:20
QUOTE(Smauglius @ 2007 11 12, 08:48) Dios, O kad visais laikais vaikai neva mušėsi, tai jau sorry, tokio masto smurto, koks yra dabar, nebuvo niekada ir dėl to saulyte2, visiškai nepritariu tavo argumentams, kad čia nieko tokio, jei prasivardžiuoja ar apsistumdo. ir dar pridurčiau, kad seniau paprasčiausiai nebuvo į tai kreipiamas dėmesys ir apie tai nebuvo kalbama. Bet dabar žinome, kad daug vaikų kenčia nuo depresijos, mėgina žudytis, ir kad Lietuva statistiškai pirmauja pagal patyčių ir smurto mokyklose mastą. ir tai mes turime dabar, todėl tie visi "anksčiau kažkada mūsų laikais" negalioja. kitas dalykas, smurtas ir patyčios yra "užkrečiama". Vienas "vierchas" sugalvoja ant ko nors užsisėst, o kiti durneliai mėgžioja -- irgi nori kieti pasirodyt. O ir pats nukentėjęs vaikas -- vienąkart nukentėjo nuo didesnio, kitąkart gali atsigriebt ant mažesnio ar silpnesnio. Kaip "dedovščyna" sovietų armijoj. Reik tik džiaugtis, kad dar nedagyvenom iki to, kad vaikai pradės mokyklose šaudyti.
QUOTE(Smauglius @ 2007 11 12, 09:48) Dios, Labai tau pritariu, be to, norėčiau tuo pačiu tave papildyt ir saulytės2 atkreipt dėmesį, kad vaikas, remiantis Lietuvos įstatymais turi PAREIGĄ eiti į mokyklą ir dėl to turi neginčijamą TEISĘ jaustis saugus ir būti neagresyvioj aplinkoj. Kiek mokykla tą užtikrina, kita kalba, bet kad kaip tu sakei "šustriakų" tėveliai kaip mūras stovi už savo banditėlius, tai - faktas. O kad visais laikais vaikai neva mušėsi, tai jau sorry, tokio masto smurto, koks yra dabar, nebuvo niekada ir dėl to saulyte2, visiškai nepritariu tavo argumentams, kad čia nieko tokio, jei prasivardžiuoja ar apsistumdo. Mano vaikas, pavyzdžiui, to nedaro ir pageidauja , jog ir jam to nedarytų. Bet čia - šeimos pareiga vaikui moralines nuostatas įskiepyt. Nuo tokių prasivardžiavimų ir apsistumdymų prasideda didesni reikaliukai ir jei tu, vaiko mama, nesustatysi į vietas vaiko vertybių, tai mokytoja irgi to nepadarys. Vertybes ir vidinę kultūrą žmogus atsineša iš namų. pilnai sutinku  stebekite,kaip patys elgiates namuoseprie vaiku ir NEPMIRSKITE,KAD REIKIA VAIKUS AUKLETI TINKAMAI.VISKAS PRIKLAUSO NUO PACIU TEVU
Pangasija
2007 11 17, 19:53
viena įdomi mintis iš amerikoniško blogo šia tema. ten buvo paauglių patarimai paaugliams kaip elgtis jei prieš tave mokykloje smurtauja. vienas gana radikalus pasiūlymas buvo gintis aštriu daiktu, pvz. skriestuvu. tai va dabar primeskim tokią situaciją. kas kaltas? nugi aišku rodysim pirštu į tą kuris su aštriu daiktu. ir niekas tikrai nesutiks, kad šiuo atveju nukentėjęs pats prisiprašė.
labukas visiems. dalyvavau diskusijoje del vaiku smurto mokykloje.Mano istorija baigesi manau.Dukra lanko dar ta pacia klase,ta panike praeina pro sali lyg nepazystama,manau kad taip ir bus.galvoju pasiekiau ta tik savo hamiskumu,nes pati emiau gasdinti kad mano vaika apeitu per metra.nezinau ar as teisi mama,bet grumiausi blogiausiom priemonen. noreciau visiems teveliams pasakyti tokia minti kuria isgirdau is senos mokytojos MES NUO GIMIMO IKI 12 METU TURIME MOKYTI VAIKUS KALBETI, O PO TO NUO 12 TURIME MOKINTI TYLETI. Manau ji yra labai teisi.
Pangasija
2007 12 01, 13:29
patyčios mokykloje tokio pat lygio problema kaip vairavimas išgėrus. mažai kas į tai žiūri rimtai pakol neįvyksta tragedija. o po to belieka skėsčiot rankom ir aikčiot, kad "taip neturėtų būti/ kaip beprasmiška/ kur žiūrėjo tas ir anas". ir taip iki kito karto...
QUOTE(dalva @ 2007 11 30, 13:24) labukas visiems. dalyvavau diskusijoje del vaiku smurto mokykloje.Mano istorija baigesi manau.Dukra lanko dar ta pacia klase,ta panike praeina pro sali lyg nepazystama,manau kad taip ir bus.galvoju pasiekiau ta tik savo hamiskumu,nes pati emiau gasdinti kad mano vaika apeitu per metra.nezinau ar as teisi mama,bet grumiausi blogiausiom priemonen. noreciau visiems teveliams pasakyti tokia minti kuria isgirdau is senos mokytojos MES NUO GIMIMO IKI 12 METU TURIME MOKYTI VAIKUS KALBETI, O PO TO NUO 12 TURIME MOKINTI TYLETI. Manau ji yra labai teisi.  na ir mano pirmoke jau vienas bamblys gąsdindavo mokykloje,neduodavo ramiai praeiti. tai pasikalbejau pirmiausiai su juo.graziai,akis į akį.po to ir su mokytojais. na,rodos,ramu kol kas.bet jei dar pasikartos,kreipsiuos i tevus. mes turime,manau,ginti savo vaikus nuo visokiu neklauzadų
Azazella
2008 09 10, 13:50
Perskaiciau visa Smaugliaus tema, problema tip top kaip pas mano sunu  , deja, sprendimo temoje taip ir neradau, o vel prasidejo mokslo metai ir vel kiekviena diena grizus is darbo randu vaika nelaimingu veidu Smaugliau, kaip Jusu vaikui siemet sekasi? Gal kas pasikeite?
saulytek
2008 09 29, 01:15
Skaiciau ir pagalvojau, kad reikia pasidalinti mintimis. Gaila vaiku pirmiausia tu, kuriu nesupranta mokytojai, kaip bebutu keista sugeba naudoti psichologini smurta. Nepabijosiu pasakyti sito zodzio. Tiek pradinese klasese, tiek dirbant su paaugliais. Taip traumuojamas vaikas, ir to psekmes vaikui lieka visam gyvenimui. Vieniem krenta motyvacija, kiti zudosi, treti nueina sunkeliais. Zodziu, i beletristika nuejau... Ar tose mokyklose, kur jusu vaikai mokosi, vaikai yra mokomi priimti atsakomybe uz savo veiksmus, ar mokomi savarankiskumo ar t.t. Ar mokyklos vadovybes begama nuo problemu sprendimo budu ir pradedamos rakinti mokyklos, ribojama vaiko laisve? Nesusimastoma, kad taip issaukiama agresija ir pasipriesinimas..... Ar mokykla is tikruju tenkina vaiku poreikius, pateikda,ma jiems platu pasirinkima papildomo ugdymo bureliu po pamoku. As turiu omeny realiu, o ne del vaizdo - akiu dumimo tevams ir svietimo skyriaus darbuotojams..... Svietimo dokumentuose reklamnetuojama, kad mokykla turi tenkinti kiekvieno vaiko poreikius. Tai kur tokia mokykla dingo, gal ji tiesiog virto kalejimu? Tevai turi buti aktyvesni.... Jei mano vaikas turetu hiperaktyvumo sindroma ir mokytoja mane murkdytu sitaip pries klase.... as nepasiduociau.... Ir zinot kodel, nes ji negali dirbti mokytoja, nes visu pirma nezino, kaip etiskai reikia pravesti tevu susirinkima..... Ir tikrai butu rasytinis skundas, mokyklos administracijai ir svietimo skyriui..... Mielos mamos, nepasiduokit, kad jus ir jusu vaikus mokytojai smukdytu.... Pakovokit del ju..... Stovi mokykloje aparatas su cipsai, sudikeriais ir kokakolom, tevai verkiam, o nieko nedarom.... Vienas lauke ne karys.... Rastu atitinkamokm instancijom rasyti reikia..... O ne verkti.... Nepykit, gal as per grieztai cia..... Bet zinau, tiek pavyzdziu, kai sitaip traumuojami vaikai, o tevai nieko..... O kiek jus dar nezinote, kas vyksta realybeje..... Kiek dar jums jie nepasako.... Stai vienas atvejis, mama guodziasi, kad vaikas nori keisti mokykla, kad ji musa, is jo tyciojasi, jis nori keisti mokykla. O mama ir sako, buvau mokykloje, bet mokytojai sake, kad nera taip blogai, kad nieko cia taip nevyksta. Mama nezino, tai kuo madzdaug cia dabar tiketi ir ka daryti, pervesti vaika i kita mokykla, ar ne.... As buvau pakraupusi..... Vaikas prasosi pagalbos, o mama i sio sauksmo net nenori isgirsti. Jei 5tokas taip sneka, vadinasi jam jau yra labai blogai. Jei nebutu dideliu problemu, mama nezinotu nieko. Pradzioj visi tyli. Kiti smurtui stiprejant neapsikencia ir pasisako tevams, kiti vis tyli tyli ir ........ iseina anapilin. TRai daugiau paaugliam galioja. O tada tevai sako, nera rysio su vaiku.... Si pavyzdi jums parasiau, kad tiesiog surastumete savyje jegu, labiau pasitiketumete savo vaikais ir del ju kovotumete. Ne visada buna teisus ir mokytojai..... Juk vaikas perejes mokytis toje pacioje pradineje mokykloje pas kita mokytoja, staiga tamoa kitu..... Kodel? Nes surado kontakta su nauja mokytoja, ji ji isgirdo ir suprato. Beje, teveliams reiktu pasidometi, kokios mokykloje vykdomos prevencines programos? Labiau kontaktuoti su socialiniu pedagogu ir mokyklos administracija, greiciau, direktore. Nes nuo jos poziurio i vaikas ir daug kas priklauso. Viena direktores vadovaujama mokykla del vaiko padarys viska, o kita - nieko
QUOTE(Smauglius @ 2007 09 06, 15:39) Jau kuris laikas vyksta akcija "Nesityčiok". Deja, mokyklose, ypač 5-8 klasių tarpe tiek fizinis, tiek ir psichologinis smurtas lyg jau tapęs kasdienybe. Tapo vos ne norma, kad prasivardžiavimas, stumdymasis, atviros patyčios, fizinės jėgos panaudojimas yra neatskiriama "berniukiško" bendravimo atributika. Kai kurie netgi laikosi nuomonės, kad tokia agresija "išugdo tvirtą vyrišką charakterį". Ką jūs, mamos, apie tai mąstot? Ar esat pakliuvusios į situaciją, kai Jūsų vaikas tapo smurto objektu mokykloje? Kaip reagavot? O gal jūsiškis buvo tas, dėl kurio teko aiškintis su nuskriaustojo tėveliais? pakalbėkim.....  QUOTE(Smauglius @ 2007 09 07, 10:18) Persiprašau, aišku, bet eik tu švilpt su savo tokiu "realiu pasauliu" Kažin iš kur jis toks tas pasaulis atsirado? Vat tau pačiam tinka tokios "poniatijos" mokykloj? Kažką daryt gal visgi galima? Negi niekas nesat susidūręs ir sprendęs konkrečios situacijos? Ar jau čia padorių ir mandagių vaikų likimas mokykloj yra garantuotai pasmerktas? pirma noriu perskaityti tema po to aprasysiu esu susidurus is smurtu ir tikrai zadu aprasyti savo seimos padeti cia,nera linksma,bet gal nesupyksit,idomu kaip jus elgtumetes tokiu momentu
pilnai suprantu,kai zmogus neranda,negali suteikt saugumo savo vaikui  mano vaikas ,daznai skundziasi smurtu ir persekiojimu mokykloj ir po pamoku(jau 4-okas)bandem kalbetis su mokytoja,aukletoja-ji atsakydavo:VAIKAI PYKSTASI,VAIKAI TAIKOSI  nieko nedrausmino,nieko neziurejo,jokiu perspejimu,pokalbiu  nieko
buvo ir vaiko nenoras eiti i mokykla ir vedziojimas is mokyklos i mokykla,tiesiog tuo laiku buvo ramu,bet snairu zvilgsniu daug,o vaikai kurie smurtauja,nebuna po viena,tiesiog buriuojasi ir stebi bandem kalbet su mokyklos valdzia,stebisi,kad taip vyksta vaikas uzdaras,tad savo nesusipratimus ir nukentejimus nutyledavo nusprendem prie visu bureliu lankyti baseina,teko eiti per medikus,kad duotu israsa,kad sveikas ir lankyti gali  ir ka jus manot,apziurejus medike sako:KAS TAVE MUSE? sako:NIEKAS! vaikui isejus per duris,pakalbejom su daktare vaikas sumustas,  trukes raumuo(isvarza)kirsnies sako:TAIP TIK SUMUSTA ,ISPIRTA BUNA EXTRA israso OPERUOTIS
-t-a-m-s-i-
2008 11 17, 10:38
QUOTE(laumir @ 2008 11 16, 23:12) pilnai suprantu,kai zmogus neranda,negali suteikt saugumo savo vaikui  mano vaikas ,daznai skundziasi smurtu ir persekiojimu mokykloj ir po pamoku(jau 4-okas)bandem kalbetis su mokytoja,aukletoja-ji atsakydavo:VAIKAI PYKSTASI,VAIKAI TAIKOSI  nieko nedrausmino,nieko neziurejo,jokiu perspejimu,pokalbiu  nieko QUOTE(laumir @ 2008 11 16, 23:59) buvo ir vaiko nenoras eiti i mokykla ir vedziojimas is mokyklos i mokykla,tiesiog tuo laiku buvo ramu,bet snairu zvilgsniu daug,o vaikai kurie smurtauja,nebuna po viena,tiesiog buriuojasi ir stebi bandem kalbet su mokyklos valdzia,stebisi,kad taip vyksta vaikas uzdaras,tad savo nesusipratimus ir nukentejimus nutyledavo nusprendem prie visu bureliu lankyti baseina,teko eiti per medikus,kad duotu israsa,kad sveikas ir lankyti gali  ir ka jus manot,apziurejus medike sako:KAS TAVE MUSE? sako:NIEKAS! vaikui isejus per duris,pakalbejom su daktare vaikas sumustas,  trukes raumuo(isvarza)kirsnies sako:TAIP TIK SUMUSTA ,ISPIRTA BUNA EXTRA israso OPERUOTIS jazau marija.... nus siaubas ir tiek.laikykites ir kovokite uz save! is savo patirties galiu pasakyti, kad skaudziausia kai patyciu klaseje nepripazysta aukletoja. vaikai tai patvirtina, o aukletoja isejus uz duru itikineja kad vaikai yra geri ir patyciu klaseje nera. patycias reikia irodyti(aukletojos zodziai)!!!!! va su kokia nuomone patyciu klausimu susiduriau as.....
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2008 11 17, 11:38) jazau marija.... nus siaubas ir tiek.laikykites ir kovokite uz save! is savo patirties galiu pasakyti, kad skaudziausia kai patyciu klaseje nepripazysta aukletoja. vaikai tai patvirtina, o aukletoja isejus uz duru itikineja kad vaikai yra geri ir patyciu klaseje nera. patycias reikia irodyti(aukletojos zodziai)!!!!! va su kokia nuomone patyciu klausimu susiduriau as..... tesini parasysiu veliau  truputuka prisokdama,nes negaliu skirt tam laiko
na tesiu isejus is kabineto,bandau klausineti, vaikas tyli ,nieko nesako,niekaip nedasibaladoju i vaiko vidu,nors jauciu,kad kaskas ne taip po poros dienu aptarinejant operacija,kaip viskas buna,(nes baime dar didesne)vaikas prabyla,kad vel keli vaikai terorizuoja na ka,tevas eina i mokykla,kalbetis su mokytoja ir direktore PASAKOJA TEVAS Atejus i mokykla, aukletojos nebuvo, todel teko laukti ir po kokiu 5-7 minuciu laukimo su sunumi isejome i mokyklos kiema, kur vaikai zaide kvadrata, bei kitus zaidimus. Stovejau sone, toliau nuo sunaus Pamaciau, kaip staiga vienas vaikas pribego prie mano sunaus ir pradejo ji spardyti kojomis i pilva, bei kojas, kitas vaikas buves salia griebe mano sunu uz kuprines, kuri buvo ant nugaros ir pradejo verst ant ji zemes. As, matydamas toky elgesi mano sunaus atzvilgiu, bei matydamas, jog niekas is kieme buvusiu nesiruosia smurtautoju drausminti bei sulaikyti pasiutau. Mano vaikas parverstas ant zemes ir bus spardomas, musamas ir toliau. Pribegau prie vaiku ir pagriebiau artimiausia, patraukiau ji i sona prie sienos. Paklausiau, del kokios priezasties tai vyksta, kodel naudoja smurta pries mano sunu. Jis man atsake kazka grubiu, nemandagiu tonu, ka tiksliai nepamenu, nes buvau susinervines. As jam sudaviau per nugara, , po to ji pastumiau, ko pasekoje jis atsitrenke i mokyklos pastato siena. Palikes XXXXX as nuejau pas savo sunu paziureti, kaip jis jauciasi. Su sunumi nuejome i mokykla toliau laukti aukletojos. XXXXX-pastovus smurtautojas musu vaiko atzvilgiu p.s kaip jus elgtumetes?
pilnai suprantu,kai zmogus neranda,negali suteikt saugumo savo vaikui  mano vaikas ,daznai skundziasi smurtu ir persekiojimu mokykloj ir po pamoku(jau 4-okas)bandem kalbetis su mokytoja,aukletoja-ji atsakydavo:VAIKAI PYKSTASI,VAIKAI TAIKOSI  nieko nedrausmino,nieko neziurejo,jokiu perspejimu,pokalbiu  nieko buvo ir vaiko nenoras eiti i mokykla ir vedziojimas is mokyklos i mokykla,tiesiog tuo laiku buvo ramu,bet snairu zvilgsniu daug,o vaikai kurie smurtauja,nebuna po viena,tiesiog buriuojasi ir stebi bandem kalbet su mokyklos valdzia,stebisi,kad taip vyksta vaikas uzdaras,tad savo nesusipratimus ir nukentejimus nutyledavo nusprendem prie visu bureliu lankyti baseina,teko eiti per medikus,kad duotu israsa,kad sveikas ir lankyti gali  ir ka jus manot,apziurejus medike sako:KAS TAVE MUSE? sako:NIEKAS! vaikui isejus per duris,pakalbejom su daktare vaikas sumustas,  trukes raumuo(isvarza)kirsnies sako:TAIP TIK SUMUSTA ,ISPIRTA BUNA EXTRA israso OPERUOTIS isejus is kabineto,bandau klausineti, vaikas tyli ,nieko nesako,niekaip nedasibaladoju i vaiko vidu,nors jauciu,kad kaskas ne taip po poros dienu aptarinejant operacija,kaip viskas buna,(nes baime dar didesne)vaikas prabyla,kad vel keli vaikai terorizuoja na ka,tevas eina i mokykla,kalbetis su mokytoja ir direktore PASAKOJA TEVAS Atejus i mokykla, aukletojos nebuvo, todel teko laukti ir po kokiu 5-7 minuciu laukimo su sunumi isejome i mokyklos kiema, kur vaikai zaide kvadrata, bei kitus zaidimus. Stovejau sone, toliau nuo sunaus Pamaciau, kaip staiga vienas vaikas pribego prie mano sunaus ir pradejo ji spardyti kojomis i pilva, bei kojas, kitas vaikas buves salia griebe mano sunu uz kuprines, kuri buvo ant nugaros ir pradejo verst ant ji zemes. As, matydamas toky elgesi mano sunaus atzvilgiu, bei matydamas, jog niekas is kieme buvusiu nesiruosia smurtautoju drausminti bei sulaikyti pasiutau. Mano vaikas parverstas ant zemes ir bus spardomas, musamas ir toliau. Pribegau prie vaiku ir pagriebiau artimiausia, patraukiau ji i sona prie sienos. Paklausiau, del kokios priezasties tai vyksta, kodel naudoja smurta pries mano sunu. Jis man atsake kazka grubiu, nemandagiu tonu, ka tiksliai nepamenu, nes buvau susinervines. As jam sudaviau per nugara, , po to ji pastumiau, ko pasekoje jis atsitrenke i mokyklos pastato siena. Palikes XXXXX as nuejau pas savo sunu paziureti, kaip jis jauciasi. Su sunumi nuejome i mokykla toliau laukti aukletojos. XXXXX-pastovus smurtautojas musu vaiko atzvilgiu p.s kaip jus elgtumetes?
pilnai suprantu,kai zmogus neranda,negali suteikt saugumo savo vaikui unsure.gif mano vaikas ,daznai skundziasi smurtu ir persekiojimu mokykloj ir po pamoku(jau 4-okas)bandem kalbetis su mokytoja,aukletoja-ji atsakydavo:VAIKAI PYKSTASI,VAIKAI TAIKOSI doh.gif nieko nedrausmino,nieko neziurejo,jokiu perspejimu,pokalbiu doh.gif nieko
buvo ir vaiko nenoras eiti i mokykla ir vedziojimas is mokyklos i mokykla,tiesiog tuo laiku buvo ramu,bet snairu zvilgsniu daug,o vaikai kurie smurtauja,nebuna po viena,tiesiog buriuojasi ir stebi
bandem kalbet su mokyklos valdzia,stebisi,kad taip vyksta cool.gif
vaikas uzdaras,tad savo nesusipratimus ir nukentejimus nutyledavo nusprendem prie visu bureliu lankyti baseina,teko eiti per medikus,kad duotu israsa,kad sveikas ir lankyti gali unsure.gif ir ka jus manot,apziurejus medike sako:KAS TAVE MUSE? sako:NIEKAS! vaikui isejus per duris,pakalbejom su daktare vaikas sumustas, unsure.gif trukes raumuo(isvarza)kirsnies sako:TAIP TIK SUMUSTA ,ISPIRTA BUNA EXTRA israso OPERUOTIS
isejus is kabineto,bandau klausineti, vaikas tyli ,nieko nesako,niekaip nedasibaladoju i vaiko vidu,nors jauciu,kad kaskas ne taip unsure.gif po poros dienu aptarinejant operacija,kaip viskas buna,(nes baime dar didesne)vaikas prabyla,kad vel keli vaikai terorizuoja cool.gif na ka,tevas eina i mokykla,kalbetis su mokytoja ir direktore cool.gif PASAKOJA TEVAS 4u.gif Atejus i mokykla, aukletojos nebuvo, todel teko laukti ir po kokiu 5-7 minuciu laukimo su sunumi isejome i mokyklos kiema, kur vaikai zaide kvadrata, bei kitus zaidimus. Stovejau sone, toliau nuo sunaus Pamaciau, kaip staiga vienas vaikas pribego prie mano sunaus ir pradejo ji spardyti kojomis i pilva, bei kojas, kitas vaikas buves salia griebe mano sunu uz kuprines, kuri buvo ant nugaros ir pradejo verst ant ji zemes. As, matydamas toky elgesi mano sunaus atzvilgiu, bei matydamas, jog niekas is kieme buvusiu nesiruosia smurtautoju drausminti bei sulaikyti pasiutau. Mano vaikas parverstas ant zemes ir bus spardomas, musamas ir toliau. Pribegau prie vaiku ir pagriebiau artimiausia, patraukiau ji i sona prie sienos. Paklausiau, del kokios priezasties tai vyksta, kodel naudoja smurta pries mano sunu. Jis man atsake kazka grubiu, nemandagiu tonu, ka tiksliai nepamenu, nes buvau susinervines. As jam sudaviau per nugara, , po to ji pastumiau, ko pasekoje jis atsitrenke i mokyklos pastato siena. Palikes XXXXX as nuejau pas savo sunu paziureti, kaip jis jauciasi. Su sunumi nuejome i mokykla toliau laukti aukletojos.
XXXXX-pastovus smurtautojas musu vaiko atzvilgiu
p.s kaip jus elgtumetes?
Niurzgike
2008 11 17, 23:23
O siaube, čia tokių vaikų tėvus reikia gerai paauklėti, perskaičiau susinervinau, net nežinau ką pasakyti, galia jūsų vaiko...
Lithium
2008 11 17, 23:28
patiems auklėt, kad ir koks smurtautojas bebūtų nepatariu, galit susilaukt nemalonumų.. plius, smurtas gimdo smurtą. gal su mokyklos socialine darbuotoja bandėt bendraut? o jei jau visiškai mokykloj niekas į tokius atvejus nereaguoja, tai arba reikia kreiptis kažkur aukščiau arba keist mokyklą. čia šiek tiek info http://www.jaunimo-centras.lt/index.php?m=79
QUOTE(Lithium @ 2008 11 18, 00:28) patiems auklėt, kad ir koks smurtautojas bebūtų nepatariu, galit susilaukt nemalonumų.. plius, smurtas gimdo smurtą. gal su mokyklos socialine darbuotoja bandėt bendraut? o jei jau visiškai mokykloj niekas į tokius atvejus nereaguoja, tai arba reikia kreiptis kažkur aukščiau arba keist mokyklą. čia šiek tiek info http://www.jaunimo-centras.lt/index.php?m=79parasiau kaip buvo,niekas nejo ju auklet,tevas niorejo bendrauti su mokytoja,o gavosi,,,,,,,,,,
Pangasija
2008 11 17, 23:40
prirašyt raštų (geriausiai kokius vrėdnus žurnalistus įpainiot ir duot jiems pasidarbuot), patiems tuo tarpu mokyklą keist, o sūnų į kokius nors kovos menus užrašyt.
 cia dar ne pabaiga,veliau aprasysiu dar
cia dar ne pabaiga,veliau aprasysiu dar
Medinis
2008 11 18, 00:31
QUOTE(laumir @ 2008 11 17, 23:18) p.s kaip jus elgtumetes?
Paduočiau šį tėvą į teismą už smurtavimą prieš vaikus. Dabar tingiu ieškoti, bet rodos iki dviejų metų pataisos darbų. Plius moralinė žala.
Medinis
2008 11 18, 00:35
QUOTE(laumir @ 2008 11 17, 23:35) parasiau kaip buvo,niekas nejo ju auklet,tevas niorejo bendrauti su mokytoja,o gavosi,,,,,,,,,,
Kaip suprantu tėvas sumušė vaiką. Iš oficialaus stiliaus galiu daryti išvadą, kad turite nemalonumų per valdškus namus. Ir tai yra gerai ir teisingai. Jei koks nors tėvas muštų mano sūnų - pasodinčiau. Jei reikia kažką bausti - bausiu aš, o ne kažkoks debilas, nesuvaldantis nervų. Gydytis reikia, o ne į mokyklą su mokytojomis aiškintis eiti...
LaPerla22
2008 11 18, 00:45
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:31) Paduočiau šį tėvą į teismą už smurtavimą prieš vaikus. Dabar tingiu ieškoti, bet rodos iki dviejų metų pataisos darbų. Plius moralinė žala. Ka cia snekat As paziureciau, kaip jus elgtumetes savomis akimis matydamas, kaip vaikezai spardo jusu MEDINUKA  Aaaaa zinoma, jus isliktumete ramus ir saltas. Arba google ieskotumet atsakymo, kaip elgtis. Nes savo galva nieko neismanot, viska is kompo imat, arba is baudziamojo kodekso ir vaidinat erudita nerealu  Labai ispudinga. As skriaudikui dar ne taip uz ausu patampyciau Teveliai, tik nenuleiskit ranku, eikit per visas imanomas instancijas, kad sitie ispuoliai neliktu nepastebeti. Man net kraujas uzvire, kai pagalvojau, koki stresa isgyvena jusu vaikas.
Pangasija
2008 11 18, 00:51
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 00:35) Kaip suprantu tėvas sumušė vaiką. Iš oficialaus stiliaus galiu daryti išvadą, kad turite nemalonumų per valdškus namus. Ir tai yra gerai ir teisingai. Jei koks nors tėvas muštų mano sūnų - pasodinčiau. Jei reikia kažką bausti - bausiu aš, o ne kažkoks debilas, nesuvaldantis nervų. Gydytis reikia, o ne į mokyklą su mokytojomis aiškintis eiti... o jei jūsų sūnų reikėtų operuoti? ką tada?  nors situacija gana įdomi. tėvas tyko už kampo ir laukia, kol jo vaiką ims mušt? o tada bėga ir daro tvarką?
Medinis
2008 11 18, 00:52
QUOTE(LaPerla22 @ 2008 11 18, 00:45) Ka cia snekat As paziureciau, kaip jus elgtumetes savomis akimis matydamas, kaip vaikezai spardo jusu MEDINUKA Tą ir šneku. Aš pažiūrėčiau kas būtų, jei savo akimis pamatyčiau, kaip kažkoks nevisprotis daužo mano medinuką. "As jam sudaviau per nugara, , po to ji pastumiau, ko pasekoje jis atsitrenke i mokyklos pastato siena" Pasodinčiau. Jei reikia mano medinuką nubausti - aš jį bausiu. O jei žmogėnas nervų nevaldo - tegu pas psichiatrą eina. O kadangi neina, tai turi sedėt kolonijoj. Vaikai neatsako už savo elgesį, už juos atsako tėvai. Tegu toks erelis ateina pas mane ir mane daužo, o ne mano vaiką. Pasodinčiau... kad ir kiek kainuotų... Beje... iš oficialaus tono sprendžiu, kad tai ištrauka iš pasiaiškinimo policijai. Tikiuosi to vaiko tėvas tokios pat nuomonės kaip aš. Sės erelis, vaikus daužantis. Galės zonoj reikštis.
Naktibalda
2008 11 18, 00:58
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 00:35) Kaip suprantu tėvas sumušė vaiką. Iš oficialaus stiliaus galiu daryti išvadą, kad turite nemalonumų per valdškus namus. Ir tai yra gerai ir teisingai. Jei koks nors tėvas muštų mano sūnų - pasodinčiau. Jei reikia kažką bausti - bausiu aš, o ne kažkoks debilas, nesuvaldantis nervų. Gydytis reikia, o ne į mokyklą su mokytojomis aiškintis eiti... aš irgi tokius smurtautojus norėčiau izoliuoti nuo normalių vaikų  , čia aš kalbu apie mokyklų "erelius" , aš supratau, kad nesumušė  , bet kuriuo atveju ką būtumėt daręs jei prie jūsų akių vaikas būtų spardomas , aš tai nežinau, turbūt pasielgčiau spontaniškai ir ginčiau savo vaiką  , kažkaip sitacija man baisi  , pati auginu vaikus ir labai bijau tokių situacijų, nes jas spręsti nėra taip lengva  , o temos autorei net nežinau turbūt reiktų specialistų patarimo, ir ištvermės
Lithium
2008 11 18, 00:59
dar vienas pastebėjimas autorei.. užtektų ir vieną temą sukurt http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry21500912
Pangasija
2008 11 18, 01:00
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 00:52) Sės erelis, vaikus daužantis. Galės zonoj reikštis. duos kam reik į kišenę, ir bus tik pabartas. net ir prievartautojai nesėda Lietuvoj
Medinis
2008 11 18, 01:04
QUOTE(Dios @ 2008 11 18, 00:51) o jei jūsų sūnų reikėtų operuoti? ką tada?  Reiškia reikėtų operuot. Vaikai yra vaikai. Jei kažką vieną iš klasės muša, tai ne klasė kalta, o pats vaikas (su tėvais, aišku). Medinukas grįžta su fanarais. Pats kaltas. QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 18, 00:58) aš supratau, kad nesumušė  , bet kuriuo atveju ką būtumėt daręs jei prie jūsų akių vaikas būtų spardomas , aš tai nežinau, turbūt pasielgčiau spontaniškai ir ginčiau savo vaiką Būčiau išskyręs vaikus. Bet kam juos mušt? Kas čia per suaugusio žmogaus reakcija? tuo labiau ketvirtokai mušasi... Mano medinukas ketvirtokas. Pabandytų koks nors smarkuolis jį mušt... O vaikai išsiaiškins patys. Neišsiaiškins - reikia keisti mokyklą ir tuo pačiu aiškintis kas negerai su tuo vaiku - be reikalo nemuša.
LaPerla22
2008 11 18, 01:04
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:52) Tą ir šneku. Aš pažiūrėčiau kas būtų, jei savo akimis pamatyčiau, kaip kažkoks nevisprotis daužo mano medinuką. "As jam sudaviau per nugara, , po to ji pastumiau, ko pasekoje jis atsitrenke i mokyklos pastato siena" Pasodinčiau. Jei reikia mano medinuką nubausti - aš jį bausiu. O jei žmogėnas nervų nevaldo - tegu pas psichiatrą eina. O kadangi neina, tai turi sedėt kolonijoj. Vaikai neatsako už savo elgesį, už juos atsako tėvai. Tegu toks erelis ateina pas mane ir mane daužo, o ne mano vaiką. Pasodinčiau... kad ir kiek kainuotų... Madini, atsakykit atvirai ( nors nesitikiu )...Jus visada toks perdetai racionalus ? Toks ispudis, jog bet kokia kaina norit but teisus visur ir visada. Juk realiam gyvenime dar ir jauciat, ar ne ? Labai paprasta savo nuosava prota iskeist i sistema. Kas akivaizdu - to nepaslepsi. Is zmogiskojo faktoriaus, pilnai suprantu teti, kuris vedinas instinkto, puole ginti savo sunu. Atvirai sakau, nezinau kaip pasielgciau as, jei isvysciau toki kraupu vaizda  Uz save neatsakau.
Medinis
2008 11 18, 01:10
QUOTE(Dios @ 2008 11 18, 01:00) duos kam reik į kišenę, ir bus tik pabartas. net ir prievartautojai nesėda Lietuvoj  Žinau. Gerai, kad man nereikia dabar apie tai galvoti. Tai būtų sunkus pasirinkimas, nes man tai - principo reikalas. O principai mano tvirti.... Papildyta:QUOTE(LaPerla22 @ 2008 11 18, 01:04) Is zmogiskojo faktoriaus, pilnai suprantu teti, kuris vedinas instinkto, puole ginti savo sunu. Atvirai sakau, nezinau kaip pasielgciau as, jei isvysciau toki kraupu vaizda  Uz save neatsakau. Pasakysiu taip... Mano medinukas ketvirtokas. Ir aš žinau kaip tokie vaikai mušasi. Jei mano sūnus muštųsi su vaikais - subarčiau. Jei mano sūnų muštų vaikai - išskirčiau ir visus pas direktorę tempčiau. Jei mano sūnų muštų debilas vyras - vat tada jau nežinau kaip pasielgčiau... Mano medinukas grįžta su mėlynėm. Paklausiu ar reikia pagalbos? Paklausiu ar davė grąžos. Ir pasakau, kad jei bus problemos - aš pirmas noriu tai sužinoti. Vaikai be reikalo nemuša... Beje labai galimas daiktas, kad greitai paaiškės, jog medinukas yra to aprašomo vaiko vietoje. Tai problema, bet tai mano ir medinuko problema. Vaikai be reikalo nemuša...
Naktibalda
2008 11 18, 01:09
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:04) Reiškia reikėtų operuot. Vaikai yra vaikai. Jei kažką vieną iš klasės muša, tai ne klasė kalta, o pats vaikas (su tėvais, aišku). Medinukas grįžta su fanarais. Pats kaltas. Būčiau išskyręs vaikus. Bet kam juos mušt? Kas čia per suaugusio žmogaus reakcija? tuo labiau ketvirtokai mušasi... Mano medinukas ketvirtokas. Pabandytų koks nors smarkuolis jį mušt... O vaikai išsiaiškins patys. Neišsiaiškins - reikia keisti mokyklą ir tuo pačiu aiškintis kas negerai su tuo vaiku - be reikalo nemuša. man kaip mamai būtų labai skaudu žinoti, kad tavo vaiką skriaudžia  , kaip žmogus suprantu, kad jis turi pats gyventi ir išgyventi kolektyve, bet šiuo atveju tolokai pažengta  , nes vaikas skriaudiamas kaip suprantu seniai tik tėvai to nepastebėjo na taip mušt tai ne, bet tikrai nebūčiau leidusi spardyti mano akivaizdoje mano vaiko  , jaučiu pareiškimas į tam tikras instancijas gal ir būtų išeitis
Ksandrija
2008 11 18, 01:13
Na nežinau, ar be reikalo nemuša...Turėjom klasėjo tokį bernioką. Ramus, tylus buvo...ir visi mušėm..na didžioji dauguma klasės. O jis sėdėdavo susigūžęs ir vsio... Nebent jo lėtumas ir nedrąsumas yra priežastis...bet tai jis nekaltas, kad tokio užguito būdo...
LaPerla22
2008 11 18, 01:15
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 02:10) Žinau. Gerai, kad man nereikia dabar apie tai galvoti. Tai būtų sunkus pasirinkimas, nes man tai - principo reikalas. O principai mano tvirti.... Papildyta:Pasakysiu taip... Mano medinukas ketvirtokas. Ir aš žinau kaip tokie vaikai mušasi. Jei mano sūnus muštųsi su vaikais - subarčiau. Jei mano sūnų muštų vaikai - išskirčiau ir visus pas direktorę tempčiau. Jei mano sūnų muštų debilas vyras - vat tada jau nežinau kaip pasielgčiau... Mano medinukas grįžta su mėlynėm. Paklausiu ar reikia pagalbos? Paklausiu ar davė grąžos. Ir pasakau, kad jei bus problemos - aš pirmas noriu tai sužinoti. Vaikai be reikalo nemuša... Beje labai galimas daiktas, kad greitai paaiškės, jog medinukas yra to aprašomo vaiko vietoje. Tai problema, bet tai mano ir medinuko problema. Vaikai be reikalo nemuša... Vaikai be reikalo nemusa ? Tai uz ka musa ? Prasom, pakomentuokit.
|
|