Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kai tevai neprižiūri vaiko...
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2
Ramunita
žodžiu,vakar mačiau tokį aidelį,kad net kojas pakirto...Sedėjom mes vienoje i BIG prekybos centre esančių kavinių. Šalia mūsų sėdėjo šeima-tėvai ir du vaikai (gal 12 ir 2 metų) Na, mažajam nusibodo būti ten tore to stalo ir jis pradejo laktyt po kavinę. Gražus mažylis,ateina,akį pmerkia-mes jam irgi... Mes susiruošėm eiti ir matom kaip tas dvimetis vikas prieš mus išlekia is kavinės-pasižiūriu į tėvus-jie jau ramiai valgo-nulis emocijų...Vaikas laksto jau ne kavinėje (žinant,kad visos Big'o kavinės trečiam aukšte,kur laiptai, eskalatoriai ir pan,tai...) galiausiai vaiko jau nebesimato akiratyje - tėvams ir vyresniajai senai dzin,toliau kerta picą. Mes susimokam iš išeinam...einam ratu, paskui mus atbėga to dvimečio sesuo-iesko savo brolio ir randa jį ten kur nusileidimas laiptais į aikštelę požeminę....jau nulipusį vieną laiptų pakopą ir rėkiantį,nes kažkokia moteris jį norėjo paimti...
Taip ir likau apakus blink.gif (ps. bige buvom gal apie 10 val vakaro,žmonių minumumas....gerai,kad ta moteris pasitaikė,o tai būtų nužygiavęs vyrukas....o jei būtų nusiritęs nuo laiptų.... doh.gif o šeima tikrai atrodo normali...
Dažnai kai įvyksta nelaimė yra sakoma tėvams neperyventi,nes vaikas be guzų neužaugs....bet...vis dėl to būna tėvų,kurie tikrai nesužiūri savo lelių blink.gif o įvykusi nelaimė prisikirama nelaimingam įvykiui...
blusė
Ir mane daznai stebina tokios situacijos, nes pati tai nepaleidziu is akiu is stengiuosi stebet kiekviena zingsni, bet va nesenai perskaiciau knygoj kad tie vaikai kurie pernelyg saugo savo vaikus, tai tokiems dazniausia ir nutinka nelaimes doh.gif as kai zinau kad mano vaikas yra superaktyvus tai zinau ko galima tiketis todel ir lakstau is paskos kad ko neatsitiktu biggrin.gif

o kaip siom dienom spaudoje skaiciau kad kazkokiuose prekybos centruose vienas vaikas susilauze koja eidamas per tas duris kurios sukasi (nzn kaip vadinasi blush2.gif ) as manau kad cia daugiau tevu aplaidumas, nes per tokias duris turetu tevai eit saugodami vaikai, paciai man tos durys nepatikimos, bet mama apkaltino prekybos centra doh.gif bet juk jei butu kaltas PC tai tas kojas ar rankas juk galetu susilauzyti kas antas vaikas, bet taip neatsitinka, na bet cia irgi tik mano nuomone ax.gif

as manau kad kiekviena mama labai gerai pazysta savo vaika ir zino ko is jo tiketis ir kur ji saugot o kur ji leist ir juo pasitiket mirksiukas.gif
Ramunita
QUOTE(bluse @ 2007 09 06, 20:31)
Ir mane daznai stebina tokios situacijos, nes pati tai nepaleidziu is akiu is stengiuosi stebet kiekviena zingsni, bet va nesenai perskaiciau knygoj kad tie vaikai kurie pernelyg saugo savo vaikus, tai tokiems dazniausia ir nutinka nelaimes doh.gif  as kai zinau kad mano vaikas yra superaktyvus tai zinau ko galima tiketis todel ir lakstau is paskos kad ko neatsitiktu biggrin.gif

o kaip siom dienom spaudoje skaiciau kad kazkokiuose prekybos centruose vienas vaikas susilauze koja eidamas per tas duris kurios sukasi (nzn kaip vadinasi blush2.gif ) as manau kad cia daugiau tevu aplaidumas, nes per tokias duris turetu tevai eit saugodami vaikai, paciai man tos durys nepatikimos, bet mama apkaltino prekybos centra doh.gif bet juk jei butu kaltas PC tai tas kojas ar rankas juk galetu susilauzyti kas antas vaikas, bet taip neatsitinka, na bet cia irgi tik mano nuomone ax.gif

as manau kad kiekviena mama labai gerai pazysta savo vaika ir zino ko is jo tiketis ir kur ji saugot o kur ji leist ir juo pasitiket mirksiukas.gif
*

vat ir aš tau pritariu,kad tikrai yra situacijų (na,kaip ir tavo minėtoji) kai tikrai yra kaltas tėvų neatsargumas....
aš pvz neįsivaizuoju kaip galima ramiai valgyti,kai tavo viko,kuriam tikrai ne daugiau kaip 2 metai net nesimato akyse....kad ir kaip juo pasitikėtum....
vaikštau
O man prieš kelis metus buvo tokia istorija... Palangos pliaže. Buvo labai karšta diena, tai gulėjom prie pat jūros, už mūsų gal už kokių 15 metrų gulėjo ir deginosi dvi jaunos moterėlės su vaiku. Vaikui gal kokie metukai gal pora mėnesių daugiau, na toks dar nelabai stabiliai vaikštantis. Žodžiu, vyras nuėjo maudytis, o aš sėdžiu ir spoksau į jūrą. Pro mane tiesiai į jūrą nuėjo tas vaikelis, atsigręžiau į tas moterėles, jos guli ant pilvų ir plepa, net nežiūri į tą pusę. Bangų nėra. Staiga to vaiko kojos susipynė ir jis tik pliumpt ant pilvo į vandenį ir guli. Aš už to vaiko, išsigriebiau jį, tas vaikas vandens nespėjo gurkštelti tik išsigando labai, rėkia, tada dar gal už 5 minučių pribėgo to vaiko mamytė ir sako;Oi, o aš ir nepastebėjau, kaip jis nuėjo. O man taip širdis daužosi, kad net keiktis negaliu.

Taip aš vėl pradėjau rūkyti biggrin.gif
laukinukė
QUOTE(bugen @ 2007 09 07, 12:58)
O man prieš kelis metus buvo tokia istorija... Palangos pliaže. Buvo labai karšta diena, tai gulėjom prie pat jūros, už mūsų gal už kokių 15 metrų gulėjo ir deginosi dvi jaunos moterėlės su vaiku. Vaikui gal kokie metukai gal pora mėnesių daugiau, na toks dar nelabai stabiliai vaikštantis. Žodžiu, vyras nuėjo maudytis, o aš sėdžiu ir spoksau į jūrą. Pro mane tiesiai į jūrą nuėjo tas vaikelis, atsigręžiau į tas moterėles, jos guli ant pilvų ir plepa, net nežiūri į tą pusę. Bangų nėra. Staiga to vaiko kojos susipynė ir jis tik pliumpt ant pilvo į vandenį ir guli. Aš už to vaiko, išsigriebiau jį, tas vaikas vandens nespėjo gurkštelti tik išsigando labai, rėkia, tada dar gal už 5 minučių pribėgo to vaiko mamytė ir sako;Oi, o aš ir nepastebėjau, kaip jis nuėjo. O man taip širdis daužosi, kad net keiktis negaliu.

Taip aš vėl pradėjau rūkyti biggrin.gif
*

Siaubo filmas doh.gif . O man akylai stebinčiai taip atsitiko. Braidžiojom jūroje ir vėjas nupūtė mažosios bliuskelę. Tik nusisukau pasiimti - atsisuku, o ji guli po vandeniu stačiom akim. Viskas truko porą sekundžių, nespėjo net gurkštelėti. Griebiau iš vandens, nespėjusi išsigąsti, bet paskui tai kojas pakirto - žiūri žiūri tą vaiką, akių nenuleidi, o per porą sekundžių gali jo ir netekti verysad.gif . Neįsivaizduoju, kaip galima visai mažylius išleisti iš akių schmoll.gif
kukutukas
aišku, čia daugeliu atveju yra tėvų aplaidumas, bet mano vyrui bežiūrint krikštadūktę per 15 min. ši sugebėjo 3 gūzus įsidėt doh.gif bet čia ne aplaidumas, o vaiko aktyvumas doh.gif pačiai buvo, kad tik nusisuki, ar indus plauni, ar kambary sukiojies, mažylis jau kariasi laiptais doh.gif
Latviuke
lotuliukas.gif As pati vaikystej geguzes menesi po vandeniu palaksciau, kai mano tevai nuejo zvejot prie upes ir truputi nedaziurejo. Nu nieko, dbar sita ivyki su juokais atsimenam, as sveika ir gyva ir net savo leliu turiu. Aisku, vaika reikia priziureti lens.gif , tik nereikia saves griauzt paskui, jei lelius kur nubego, nukrito, paverke biski.
Urtėja
Ir man teko dėl kitų pasinervuoti. Suprantu, kad kai vaikas hyperaktyvus, tai nelaimių neišvengsi. Bet kai vaikas nesulaukęs 2 metų vienas marširuoja po prekybos centrą, o tėvai nė neatsigreždami apžiūrinėja katalogus baldų parduotuvėje gun_bandana.gif . juk ir akimirkos užtenka nelaimei įvykti doh.gif
Dar teko matyti vaiko kritimą iš produktų vežimėlio. Mamos būkit geros, nu jei neišeina vako stebėti visą laiką, kol jis vežime, nedėkite jo ten. Pastaroji mamytė buvo su vyresnėle dukrele, kokių 12 metų. Bet panelytei savi interesai, taip ir išdardėjo vargšas vaikelis su tokiom auklėm. O paskui ir dukrytei tikiu kaltės jausmas giliai įsirėžęs jau kerta per pasitikėjimą, ir mama pyksta ir ant savęs ir ant dukters. Ačiū Dievui , vaikas spėjo persiversti ir krito ant nugaros, dar tai buvo žiemos laikas, prirengtas minkščiau krito.
Kaip manot, kas kaltas?
Nenoriu daugiau to matyti

schmoll.gif
Perfect
QUOTE(kukutukas @ 2007 09 08, 19:27)
aišku, čia daugeliu atveju yra tėvų aplaidumas, bet mano vyrui bežiūrint krikštadūktę per 15 min. ši sugebėjo 3 gūzus įsidėt  doh.gif bet čia ne aplaidumas, o vaiko aktyvumas  doh.gif pačiai buvo, kad tik nusisuki, ar indus plauni, ar kambary sukiojies, mažylis jau kariasi laiptais  doh.gif
*

Na, čia tai visai kas kita...Mūsų namuose visko būna irgi blush2.gif

Bet kitų mamyčių pasakojimus skaičiau išpūtusi akis blink.gif Kaip gi galima vaiką išleisti iš akių prekybos centre???? g.gif Ale visokių tų tėvų yra...
Nežinau, aš irgi auginu aktyvų vaikiuką (mažoji dar vežimuke guli), bet visada numatau, ką jis gali sumąstyti, taigi neišleidžiu jo iš akių (o ir rankytės nepaleidžiu, jei tyko pavojai).

Jo....Šitokių siaubų prisiskaičiusi, stengsiuosi būti dar akylesnė.
muciacikee
na kai mes nuvaziuojame i koki pc.tai as einu apsipirkineti o vyras paskui mazyli laksto smile.gif sake uzvaziuoja tais kylanciais laiptais koki 16 kartu,visus zaislus paciupineja,sunku kai labai aktyvus,negali atsipalaiduot,visada turi buti stebejime mirksiukas.gif
gagrate
Dazniausiai taip buna su vaikuciais kurie yra labai aktyvus,tik nusisuki, o jisai jau kitam parduotuves gale.Taip ir manoji vyresnele buvo padarius,tai mes su vyru kaip isproteje lakstem po parduotuve ir niekaip negalejom rasti,paskui ziurim jau apsauga vedasi ja uz rankos smile.gif Tai man buvo sokas istikes,jau tada nesusivaldziau ,gerai per uzpakali uzplojau,o jau asaru kiek buvo is to sreso ..Po to karto daugiau taip nesielge,bet ir mes budresni pasidarem,supratom ko galima is jos tiketis,jau is akiu nepaleidziam.O mazoji visai kitokia,vaiksto is paskos kaip anciukas ,tik ziuri ,kad mes nediktumeme jai is akiu biggrin.gif
Lotyna
QUOTE(gagrate @ 2008 02 22, 16:34)
Dazniausiai taip buna su vaikuciais kurie yra labai aktyvus,tik nusisuki, o jisai jau  kitam parduotuves gale.Taip ir manoji vyresnele buvo padarius,tai mes su vyru kaip isproteje lakstem po parduotuve ir niekaip negalejom rasti,paskui ziurim jau apsauga vedasi ja uz rankos smile.gif Tai man buvo sokas istikes,jau tada nesusivaldziau ,gerai per uzpakali uzplojau,o jau asaru kiek buvo is to sreso ..Po to karto daugiau taip nesielge,bet ir mes budresni pasidarem,supratom ko galima is jos tiketis,jau is akiu nepaleidziam.O mazoji visai kitokia,vaiksto is paskos kaip anciukas ,tik ziuri ,kad mes nediktumeme jai is akiu biggrin.gif
*

man ir buvo panasiai su sunum doh.gif net vyra issikvieciau is darbo... dingi kaip i vandeni vienam pc .... nusvytravo per sekunde tarp lentynu kazkur... o is akiu net nebuvau paleidus.. tiesiog ejau is paskos kiek leciau doh.gif puoliau prie apsauginio, o dar anglu kalba reikejo sneket... tai is to strioko net pamirsau, kaip pasakyt kuom vaikas apsirenges buvo... blush2.gif nu bet aciu dievui, pardavejos pakviete-ziu, o gi maniskis apziurineja sau kazka kitam skyriuj nuo lentynu doh.gif net neatrode issigandes.. tai nuo to laiko kai tik i pc nueinam-ispraudziu i vezima ir dar prisegu, nors ir kaip jis bepriestarautu... rolleyes.gif
ciolke
taip,tokiu atveju daug unsure.gif daznai tenka matyt viena vaikiuka,klaidziojanti po PC..na net nezinau,kad ir koks aktyvus vaikas,bet turetu laikytis mamai uz rankos ax.gif
ssanta
QUOTE(Ramunita @ 2007 09 06, 18:09)
žodžiu,vakar mačiau tokį aidelį,kad net kojas pakirto...Sedėjom mes vienoje i BIG prekybos centre esančių kavinių. Šalia mūsų sėdėjo šeima-tėvai ir du vaikai (gal 12 ir 2 metų) Na, mažajam nusibodo būti ten tore to stalo ir jis pradejo laktyt po kavinę. Gražus mažylis,ateina,akį pmerkia-mes jam irgi... Mes susiruošėm eiti ir matom kaip tas dvimetis vikas prieš mus išlekia is kavinės-pasižiūriu į tėvus-jie jau ramiai valgo-nulis emocijų...Vaikas laksto jau ne kavinėje (žinant,kad visos Big'o kavinės trečiam aukšte,kur laiptai, eskalatoriai ir pan,tai...) galiausiai vaiko jau nebesimato akiratyje - tėvams ir vyresniajai senai dzin,toliau kerta picą. Mes susimokam iš išeinam...einam ratu, paskui mus atbėga to dvimečio sesuo-iesko savo brolio ir randa jį ten kur nusileidimas laiptais į aikštelę požeminę....jau nulipusį vieną laiptų pakopą ir rėkiantį,nes kažkokia moteris jį norėjo paimti...
Taip ir likau apakus  blink.gif (ps. bige buvom gal apie 10 val vakaro,žmonių minumumas....gerai,kad ta moteris pasitaikė,o tai būtų nužygiavęs vyrukas....o jei būtų nusiritęs nuo laiptų.... doh.gif o šeima tikrai atrodo normali...
Dažnai kai įvyksta nelaimė yra sakoma tėvams neperyventi,nes vaikas be guzų neužaugs....bet...vis dėl to būna tėvų,kurie tikrai nesužiūri savo lelių blink.gif o įvykusi nelaimė prisikirama nelaimingam įvykiui...
*

swoon.gif swoon.gif o dieve kaip baisu
austulis
Tikrai labai baisu.Deja gerai,kai gerai viskas baigiasi.Bet taip buna ne visada.Vakar Šventojoje triju metu vaikas prisivalge močiutes paliktu vaistu.Ar tai plečiančių,ar tai nuo spaudimo.Tiksliai negaliu pasakyt.Deja,atgaivint nebepavyko verysad.gif
Ramunita
QUOTE(austulis @ 2008 03 18, 21:09)
Tikrai labai baisu.Deja gerai,kai gerai viskas baigiasi.Bet taip buna ne visada.Vakar Šventojoje triju metu vaikas prisivalge močiutes paliktu vaistu.Ar tai plečiančių,ar tai nuo spaudimo.Tiksliai negaliu pasakyt.Deja,atgaivint nebepavyko verysad.gif
*

aš irgi skaičiau šitą baisią istoriją...kai pagalvoji,nugi,reikia tuos vaistukus suslėpti...pvz. kol mes su broliu buvom mažiukai-močiučių ir promočiučių vaistai būdavo labai aušktai sukelti...mes žinodavom kur (nugi matydavom) bet galimybės pasiekti neturėjom,nes ne tik aušktai sudėti buvo,bet ir spintutė rakinama unsure.gif o esmė tame,kad mes negyvendavom kartu-vaistai būdavo suslepiami prieš mums ateinant rolleyes.gif na,tiesiog....
austulis
QUOTE(Ramunita @ 2008 03 18, 22:46)
aš irgi skaičiau  šitą baisią istoriją...kai pagalvoji,nugi,reikia tuos vaistukus suslėpti...pvz. kol mes su broliu buvom mažiukai-močiučių ir promočiučių vaistai būdavo labai aušktai sukelti...mes žinodavom kur (nugi matydavom) bet galimybės pasiekti neturėjom,nes ne tik aušktai sudėti buvo,bet ir spintutė rakinama unsure.gif o esmė tame,kad mes negyvendavom kartu-vaistai būdavo suslepiami prieš mums ateinant rolleyes.gif na,tiesiog....
*

O aš neskaičiau,aš gyvenu kaiminysteje.Kai paskaitai kad kažkur atsitiko,kažkaip vel kitaip,o čia tiesiog išgyveni visa tai kartu verysad.gif
virginija.k
Geriau pasisaugot (pasaugot) nei vėliau gailiai verkt...
alisa1
Nu siaubų čia prisiskaičiau blink.gif
kacumota
QUOTE(austulis @ 2008 03 18, 22:09)
*

Su tais vaistais tai visko buna.As pati,budama gal 3-4 metuku,likus pas mociute kaime pavalgiau tabletyciu.Kaip dabar pamenu-vaikstau su kazkokia suknele,prieki kisene ir is ten tabletes kaip saldaines kramtau.Pamenu,kad buvo saldzios.O toliau...gerai,kad laiku pamate,kad kazkokia nesava,tai atkociojo ligoninej.
O pries kelis metus musu miestelyje irgi nespejo vaikiuko isgelbet.Kazkiek virs metuku buvo.Uzvalge mociutes vaistu ir uzmigo.Mama,tiesa sakant,nelabai tokia atsakinga ir rupestinga,nekreipe demesio-miega tegu miega.O ryte,kai nusprende,kad gana vaikui miegot-rado jau sustingusi kuneli verysad.gif
Nosferatu
Na kaip dabar uzmigti tiek prisiskaicius baisiu istoriju doh.gif verysad.gif
Brooke
Uoj, baisių istorijų čia pripasakojot fear.gif

QUOTE(gagrate @ 2008 02 22, 13:34)
Dazniausiai taip buna su vaikuciais kurie yra labai aktyvus,tik nusisuki, o jisai jau  kitam parduotuves gale.Taip ir manoji vyresnele buvo padarius,tai mes su vyru kaip isproteje lakstem po parduotuve ir niekaip negalejom rasti,paskui ziurim jau apsauga vedasi ja uz rankos smile.gif Tai man buvo sokas istikes,jau tada nesusivaldziau ,gerai per uzpakali uzplojau,o jau asaru kiek buvo is to sreso ..Po to karto daugiau taip nesielge,bet ir mes budresni pasidarem,supratom ko galima is jos tiketis,jau is akiu nepaleidziam.O mazoji visai kitokia,vaiksto is paskos kaip anciukas ,tik ziuri ,kad mes nediktumeme jai is akiu biggrin.gif
*

QUOTE(Domke @ 2008 02 22, 19:21)
man ir buvo panasiai su sunum  doh.gif   net vyra issikvieciau is darbo...  dingi kaip i vandeni vienam pc ....  nusvytravo per sekunde tarp lentynu kazkur...  o is akiu net nebuvau paleidus.. tiesiog ejau is paskos kiek leciau  doh.gif   puoliau prie apsauginio, o dar anglu kalba reikejo sneket... tai is to strioko net pamirsau, kaip pasakyt kuom vaikas apsirenges buvo...  blush2.gif   nu bet aciu dievui, pardavejos pakviete-ziu, o gi maniskis apziurineja sau kazka kitam skyriuj nuo lentynu  doh.gif   net neatrode issigandes.. tai nuo to laiko kai tik i pc nueinam-ispraudziu i vezima ir dar prisegu, nors ir kaip jis bepriestarautu...   rolleyes.gif
*

Aš saviškę aną savaitę irgi buvau pametus.. doh.gif Ji mėgėja lėkti visur viena, slėptis, tai ir šį kartą irgi, užėjom su drauge į rūbų pardę, nu ji lakstė šalia, mes vis dirst -yra, gerai, žiūrim toliau.. Vieną akimirka buvo po suknelėm, slėpės, kita mes dirst, o jos jau nėr bijau.gif Apibėgom su drauge puse skyriaus (parduotuvė ten trijų aukštų..) - niekur nėr. Dar taip nebuvo. Jau puoliau į panika, draugė sako, einam pas pardavėjas, gal kas matė.. O man galvoj viena mintis - kad tik nebūtų kas nusivedęs.. Nedaėjom, radom pakeliui, žmonių apspistą - stovi ir aiškina kažką, vargšiukė unsure.gif Taip išsigandus buvo, kad net neverkė, tik čiupo mane už rankos ir jau tą dieną niekur nebepaleido nei per žingsnį biggrin.gif Kaži, ar ilgam.. Mane labai gąsdina, kad ji tokia drąsi, ji visur nori pati eit, kartą vos po mašina neišlėkė.. Ten toks nejudrus keliukas tarp namų, ji movė, o prieky mašina lekia.. mega_shok.gif Taip išsigandau, puoliau šaukt per visą gatvę, tai nėrė atgal ant šaligatvio.. karsta.gif Vaistai jos, tfu tfu tfu, nedomina - kartais ir ant stalo pasidedu, ir ji žino, kad čia mano, ne jos. Turi savo 2 vitaminu dėžutes, tai iš jų kasdien po viena tabletikę pasiima, o kitas padeda į vietą.. Manęs vaikystėj irgi vaistai nedomino, matyt, genai suveikė biggrin.gif Užtai maniškis, sako, valgydavo tabletes kaip saldainius, taigi, kitas vaikas gali ir į tėtį būt lotuliukas.gif doh.gif:
Nepriežiūros atvejų mačius daug, čia, UK, irgi jų nemažai.. Mano pačios "anyta" irgi savo šešemetį palikdavo vieną namuose ir eidavo į darbą, kad ir kiek kartodavom, kad negalima taip.. Sakydavo, jis protingas berniukas, kokie čia durni įstatymai, mano vaikas, ką noriu, tą ir darau, kam man čia tai auklei pinigus taškyt, kai gaali vienas pabūt, o aš iš darbo paskambinsiu, ir panašiai doh.gif Kad tas protingas didelis berniukas laksto su peiliu rankoj jai pasirodė argumentas menkas rolleyes.gif Tiesa, va jei aš vesdavau į mokyklą, tai dar dūrų nepriėjus skambindavo klaust, ar ta zaraza brolienė nuvedė jos angelėlį, ar neikur pakeliui nepametė, nors aš nei savo nei netgi jos vaaiko nesu pati vienų namie palikus rolleyes.gif Nežinau kaip yra dabar, nes jie jau iš mūsų išsikraustė, bet labai tikiuosi, kad kažkas pasikeitė į gerąją pusę.. Nesu pati tobula, kartais nenužiūriu, ar nepastebiu, kai mano kleckas ką negero veikia, bet jau viešuose vietose tai tikrai iš akių stengiuosi nepaleist.
gagrate
As asmeniskai nelabai suprantu tokio pasakymo'mano vaikas protingas ir vaistu neima'.Vaikai ir yra vaikai,niekada nezynai kas jiems gali sauti i galva.Mano vyresniajai kai buvo 2,5m. po ligos, antibiotiku, nupirkau jogurto gerti.Atidariau isemiau viena kapsule ir daviau vaikui,po to uzsiemiau namu ruosa,o buteliuka su kapsulem pamirsau uzdaryti.Staiga pasigedau vaistu doh.gif pas vaika kambaryje radau tuscia buteliuka o jogurto kapsules buvo visos suvalgytos-30kapsuliu doh.gif Sokas buvo nemazas,paskambinau gydytojui ,nuramino ,kad nieko baisaus.Dabar pagalvoju o jeigu tai butu buve rimti vaistai ,kas tada verysad.gif
Brooke
QUOTE(gagrate @ 2008 04 01, 07:47)
As asmeniskai nelabai suprantu tokio pasakymo'mano vaikas protingas ir vaistu neima'.
*

Jei čia apie mano postą, tai niekur taip nerašiau, perskaitei ką norėjai perskaityt wink.gif
Lulutu
[quote=kacumota,2008 03 31, 22:17]
Su tais vaistais tai visko buna.As pati,budama gal 3-4 metuku,likus pas mociute kaime pavalgiau tabletyciu.Kaip dabar pamenu-vaikstau su kazkokia suknele,prieki kisene ir is ten tabletes kaip saldaines kramtau.Pamenu,kad buvo saldzios.O toliau...gerai,kad laiku pamate,kad kazkokia nesava,tai atkociojo ligoninej.
O pries kelis metus musu miestelyje irgi nespejo vaikiuko isgelbet.Kazkiek virs metuku buvo.Uzvalge mociutes vaistu ir uzmigo.Mama,tiesa sakant,nelabai tokia atsakinga ir rupestinga,nekreipe demesio-miega tegu miega.O ryte,kai nusprende,kad gana vaikui miegot-rado jau sustingusi kuneli verysad.gif
*

[/quot

Kaip baisu.. Truksta zodziu.
Gyromitra
[quote=Lulutu,2008 04 02, 12:55]
[quote=kacumota,2008 03 31, 22:17]

*

[/quot

Kaip baisu.. Truksta zodziu.
*

[/quote]
baisybių prisiskaičiau verysad.gif
flight
Mano sūnus mažesnis buvo labai judrus, visur lipantis, bėgantis, nieko nebijantis..Tai visokių atvejų yra buvę (pasiklydo prekybcentry, griuvo iš prekybos centro vežimėlio, ritosi kūliavirsčiu nuo laiptų, springo, lakstė nusičiupęs peilį...). Kartą, kai jau laukiausi dukros, dieną priguliau ant lovos, keturmetis sūnus žaidė čia pat kambaryje. Tuo laikotarpiu mane nuolat migdė, ir kažkaip užsnūdau. Pabudau nuo savo mamos isteriško rėkimo lauke. Pasirodo, miegamojo langas buvo praviras, sūnus užlipo ant palangės, plačiai atsidarė langą, pamatė apačioje močiutę, persisvėrė ir matyt, būtų išgriuvęs...O mes gyvenom pakankamai aukštai, būtų užsimušęs...Paskui man sakė, ai, taigi aš atgal parbėgčiau.. doh.gif Tai nuo tada net per didžiausius vasaros karščius nepalikdavau atvirų langų, tokia paranoja buvo smile.gif

sirenita
Nu sakes tevai be atsakomybes jausmo visai schmoll.gif
*baRboSa*
QUOTE(sirenita @ 2008 04 07, 13:32)
Nu sakes tevai be atsakomybes jausmo visai schmoll.gif
*

Nusispjauk per kairi peti,nes nezinai ka gali iskrest taviske.
gagrate
Ka reiskia buvo' praviras langas',cia jus palikot pravira ar jis pats atsidare?Argi reikia pasimokyti ,kad paskui langai butu uzdarinejami kai namuose mazi vaikai?Tevams linkiu daugiau atsakingumo 4u.gif
Rasunia
buvau labai kategoriška , bet man pačiai atsitiko toks dalykas, vaikas stovėjo prie mano kojų ir jam įkando draugų šuo, viskas įvyko per kelias sekundes, svarbiausia tą šunį visi gerai žinojom ir niekada nepagalvojom, kad kas nors panašaus gali atsitikti, va tada ir pagalvojau, kaip baisu , kai per kelias sekundes atsitinka tokios nelaimės, gerai tik kad įkando nesmarkiai, užgijo greitai, o įkando tai į veiduką, bet nieko nesimato verysad.gif
etynsur
siaubas doh.gif
wilmusia
Zinoma, vaiko nepririsi, bet suslept viska, kas jam negalima ar apsaugot nuo visko tiek, kiek imanoma, - musus pareiga. Reikia imtis prevencijos, kad veliau netetku gailetis likusi gyvenima..

Kokiu tik situaciju nebuna. Siaubas ima cia skaitant..
raketa
QUOTE(ssanta @ 2008 03 18, 18:47)
swoon.gif  swoon.gif o dieve kaip baisu
*

Va as irgi norejau pasakyti apie BIGe matyta atsitikima, tik nezinau kaip ten tas vaikiukas atsidure, bet vaizdelis buvo toks ziaurus, kad as net nakti nemiegojau. Mes su seima jau buvom prie isejimo is BIGo kai isgirdau rekiant kazkokia moteri kai atsisukau pamaciau kaip mazas, gal 2-ju metu berniukas ritasi zemyn nuo tu laiptu (konvejerio). Vaikas ant tu laiptu suposi kaip desrele, ti ne vertikaliai o horizontaliai, tai yra ant galvos ir ant koju, ant galvos ir ant koju (konvejeris sukosi i virsu) , kaip ten toks lialiukas atsidure nezinau, bet tevu net nemaciau, kazkoks vaikinukas prileke ir sugavo vaikiuka, tas net rekt nebegalejo, nezinau, kodel tevai tokie neatidus ypac pc.
erikiuxxx
zinokit tikrai labai sunku kai vaikiukas super aktyvus,sprendziu is saves, va buvome turkijoi tai ikrito i baseina, o kas durniausia kad stovejau salia, paprasciausiai stovejome ir ziurejome kaip kiti maudosi, o bats jam kojytes uzkliuvo uz groteliu ir bampt i baseineli, gerai kad stovejau salia,spejau istraukti bet kiek soko vaikiui buvo sad.gif verysad.gif vanduo ledynis, visas su rubais paniro, jetau kai pagalvoji jai ji viena paleisti tai siaubelis unsure.gif o pvz vokieciai drasiai tuos vaikus paleidzia ir sau deginasi blink.gif ir joks velnes tu vaiku neima kaip sakant doh.gif
o su langu tai irgi,maniskis metuku budama sismoko uzsilipti ant palanges ir atsidaryti langa blink.gif bet kas baisiausia kad atidaro ir skuba vos ne sokti blink.gif tai vieno negaliu palikti,turiu but paskui, net filmukus buna ziuri tai baisu kur i virtuve nuo jo nueiti verysad.gif tai zadam deti ant rankeneliu spec spyneles,nes gyvename antram aukste ,bet visvien siaubas kaip pagalvoju....
Ramunita
man dar baisesnis dalykas,kai tėvai patys stumia vaiką į pavojingas situacijas...va,vieną vakarą ėjau iš BIG'o, šviesaforas raudonas pestiesiems,bet visos mašinos stovi, tik tai eilei,kur galima posūkį daryt žalia...šalia atovejo mamelė su vaikiuku(vaikiukas buvo tame stumiame triratuke) ir jin varo per RAUDONĄ šviesą...o esme tame,kad per mašinų kolonas nesimato ar atvažiuoja kas nors ta eile,kur žalia šviesa...ir jin pirmiausia į ta eilę įstumia vaiką su triratuku....perėjus vieną gatvės pusę-ji ir kitą varo PER RAUDONĄ...vėl vaikasgatvėj pirmesnis nei ji,to dvritatuko ratai sukinėjasi į visas puses...siaubas kažkoks...
O va užvakar tokia pat mamelė per raudoną irgi su vaikeliu,tik šįkart vežimėlyje, varė per RAUDONĄ prie akropolio... o ten juk tokia sankryža...suka mašios iš visų pusių...
Per tokias sankryžas kaip Akropolio šiaip pėstieji be jokių krovinukų ir t.t. nesiryžta eit,o čia...
Arba roei t pačio BIG'o - gi ten atlekia nuo autostratos pakankamai greitai tos mašinos,o varyt per RAUDONĄ šviesą,tai...

tokios bobšėms (kitaip jų pavadint net negaliu) galėtų būt skiriamos nerelios pinigės baudos... nu po kokius 3000 lt.... jei jau vaikas dzin,tai gal piniginės baudos padėtų susivokt unsure.gif
svete
Esu uzsieny macius kaip vaikucius vedziojasi su tokiu kaip ir vaikisku pavadeliu per liemeni - is pradziu pasirode, kad ziauroka, bet paskaicius cia istoriju gal ir visai geras variantas. Ypac kai esi mieste ar prekybcentry
mylimuke
Neseniai perskaičiau kitoj temoj, kaip vaikutis išgriuvo iš trečio aukšto unsure.gif Laimingas vaikutis, nieko itin rimto unsure.gif

Aš tai viešoj vietoj niekada iš akių nepaleidžiu, nes dabar toks metas, kai norisi tik ištraukti ranką ir bėgti kuo toliau nuo mamos biggrin.gif Namie pavojingi daiktai (aštrūs, vaistai ir kt.) suslėpti, tad galiu atsipūsti. Per daug nesaugau, be guzų nė vienas vaikas dar neužaugo biggrin.gif
rence*
QUOTE(svete @ 2008 06 29, 19:39)
Esu uzsieny macius kaip vaikucius vedziojasi su tokiu kaip ir vaikisku pavadeliu per liemeni - is pradziu pasirode, kad ziauroka, bet paskaicius cia istoriju gal ir visai geras variantas. Ypac kai esi mieste ar prekybcentry
*

As kai buvau Anglijoje ne karta maciau toki vaizda. Is tikro buvo gan neiprastas vaizdas, bet savo akim pamaciau kad deka pavadelio vaikas neisbego i gatve blink.gif nes mama pavadeli laiku sutrumpino ax.gif
dangausvaivorykste
Na zinote mes visada galim kaltinti kitus tik ne save o as irgi viena karteli jau mano pipiras pradejo sedeti ir iskrito is lovytes oi,,,,ta diena vis atminty juodziausia,tad daugioau niekur niekur nepalieku vieno o jei kur iseiname tai visada prie manes ar tecio,,,,,,
O kiek prissikaiciau tai oi koks yra teveliu neapdairumas,,,,O as siandien maciau dar geresni vaizdeli kuris mane sukrete gryzau skaitineju o ziuriu panasi temike sakau ir as parasysiu:
einame visa seimyna pasivaikscioti,prie stadiono sedi seimyna,tetis,mama,sunelis kokiu 7metu,dukryte 2metuku,,,aisku ir teveliu draugu keletas visi geria alu juokiasi,ir nieks nemato ka daro ju dukryte.Aisku is pat pradziu tie vaikai suko ratus nieko neveikdami,mes praejome ir tiek po kokiu keletos minuciu jau tik isgirdome dideli bum ir aisku rekima,,,,o mergyte lipo ant tu tokiu geleziniu karstytis ir aisku nukrito-gan nuo aukstai,bet tevu reakcija tai zinokite dar labiau ,mus su vyru nustebino,nes tevas ja griebe ir pradejo purtyti rekdamas:KUR LIPI?
Na zinokite as iki siol esu soke doh.gif doh.gif doh.gif
mylimuke
As pasiurpus blink.gif
Nebezinau nei ka pasakyt. Man tik noris paciai tokius tevus papurtyt ar aptrankyt,kaip tai jie daro savo vaikams verysad.gif
Ramunita
tai tie,kurie krato savo vaikus-gal ir nepultų kaltinti visų aplinikių,jei nelaimė įvyktų...
Va,vakar buvau akropoly,vilniuj. Tai berniukas,kokių 4-5 metų, žaidė ant to eskalatoriaus,kur pakilt į Ermitažą,bėgiojo juo aukštyn,žemyn, visaip išsidirbinėjo ir pan., o mama netoliese su kažkuo kalbėjosi... Kai pamatė ką jos vaikas daro, ir kad žmonės jį kalbina, užsaukė ant pto šalį ėjusios valytojos-kodėl jinai jos vaiko nedrausmina,ir jai nepasako,nes tipo mato,kad mama nemato ką jos vaikas daro blink.gif o jei tas vaikas būtų susižeidęa,tai ta mamelė turbūt būtų Akropolį apkaltinus doh.gif
Jurada
QUOTE(Ramunita @ 2008 07 17, 14:31)
tai tie,kurie krato savo vaikus-gal ir nepultų kaltinti visų aplinikių,jei nelaimė įvyktų...
Va,vakar buvau akropoly,vilniuj. Tai berniukas,kokių 4-5 metų, žaidė ant to eskalatoriaus,kur pakilt į Ermitažą,bėgiojo juo aukštyn,žemyn, visaip išsidirbinėjo ir pan., o mama netoliese su kažkuo kalbėjosi... Kai pamatė ką jos vaikas daro, ir kad žmonės jį kalbina, užsaukė ant pto šalį ėjusios valytojos-kodėl jinai jos vaiko nedrausmina,ir jai nepasako,nes tipo mato,kad mama nemato ką jos vaikas daro blink.gif o jei tas vaikas būtų susižeidęa,tai ta mamelė turbūt būtų Akropolį apkaltinus doh.gif
*

Nu ir mamelė. Visi kalti tik ne aš.
dangausvaivorykste
QUOTE(Ramunita @ 2008 07 17, 09:31)
*

Na jo ir mamyte doh.gif doh.gif doh.gif As nieko nesakau kalbek sau i sveikata tik vaika salia laikyk arba pati ziurek ka daro tavo vaikiuks,,,o pas mus tokia salis juk mes tik kitus galim apkaltinti tik ne save!!!!
TOCAMI
visko su tais mažais pasitaiko doh.gif mes pradėjom vaikščiot, tai jau trys mėlynės ant žanduko. nesuprantu kaip jai tai pavyksta? vieną kartą prie anytos sugebėjo išlipti iš automobilinės kėdutės. saugau kaip įmanydama...
eris
Saugok nesaugok bet be traumu neisaugs vaikas - tai mano nuomone smile.gif
mylimuke
QUOTE(TOCAMI @ 2008 07 20, 13:14)
visko su tais mažais pasitaiko doh.gif  mes pradėjom vaikščiot, tai jau trys mėlynės ant žanduko. nesuprantu kaip jai tai pavyksta? vieną kartą prie anytos sugebėjo išlipti iš automobilinės kėdutės. saugau kaip įmanydama...
*

Juk autokedutej turi but prisegta taip,kad neisliptu,visais imanomais dirzais g.gif
Ramunita
QUOTE(TOCAMI @ 2008 07 20, 13:14)
visko su tais mažais pasitaiko doh.gif  mes pradėjom vaikščiot, tai jau trys mėlynės ant žanduko. nesuprantu kaip jai tai pavyksta? vieną kartą prie anytos sugebėjo išlipti iš automobilinės kėdutės. saugau kaip įmanydama...
*

nu tai aišku,kad be gumbų vaikas neužaugs,bet juk ir pati rašai,kad saugai ax.gif čia ne apie tai tema smile.gif nemanau,kad galėtum ramiai gert kavutę kavinėj,jei nematai savo vaiko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(eris @ 2008 07 20, 23:12)
*

taip,tikrai neužaugs,bet dar nelygu,kaip ta trauma įgyta. Pvz,kai vaikas kokį 10 min žaidžia ant eskalatoriaus,o mama nemato,tai...
zmirzlina
QUOTE(eris @ 2008 07 20, 23:12)
*

Trauma traumai nelygu: ar iš 3 aukšto iškristi ar kelią bėgant nusibalnoti...
Bekasė
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 21, 06:22)
Juk autokedutej turi but prisegta taip,kad neisliptu,visais imanomais dirzais g.gif
*

negi manai, kad vaikai tokie debilai, kad neismoksta dirzu atsisegti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.