Norėjau pasiteirauti, gal lankot kas?
Esu uzrasius savo sunu i "Kleveli". Jame tik dvi grupes skirtos aloergiskiem vaikam visos kitos grupes sveikiem vaikam. Galia kad nera atsiliepimu apie si darzeli, aisku labiausiai domintu alergisku vaiku grupes, nes del sios priezasties si darzeli ir pasirinkom.
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 02 28, 13:46) Esu uzrasius savo sunu i "Kleveli". Jame tik dvi grupes skirtos aloergiskiem vaikam visos kitos grupes sveikiem vaikam. Galia kad nera atsiliepimu apie si darzeli, aisku labiausiai domintu alergisku vaiku grupes, nes del sios priezasties si darzeli ir pasirinkom. Drambliuk, kaip vadinasi grupes, skirtos alergiskiems vaikams? Nes kikeviena grupe turi pavadinima
Nezinau kaip jos vadinas, o koks skirtumas? Lyg viena gandriuku grupe yra. Mes uzsirasem i eile ateinanciam rudeniui, vedeja patikino, kad vietos bus.
QUOTE(Kipshas @ 2005 03 21, 12:58) Sveikos mamytės
Kaip tėveliui teko sunki dalia ieškant tinkamo vaikui darželio. Apkeliavau šiuos darželius: "Raudonkepuraitė", "Klevelis", "1-asis ... darželis", "Spragtukas". Kadangi savo mergytę planuoju leisti tik nuo 3 metų į darželį, tai visuose darželiuose be jokių problemų buvome įrašyti į sarašus ir buvo patvirtinta, kad vietos tikrai bus. Beje, prisiskaičiau čia visokių nuomonių apie priėmimus pas vedėjas, tai apsirengiau kostiumuką, su šlipsiuku, kaip kokis inteligentas ir ėjau Taigi įspūdžiai tėvelio akimis: "Klevelis" - yra Griunvaldo gatvėje. Gana didelis darželis su daug grupių. Vyksta ten remontai, tai buvo gana nemažas triukšmas. Lauke yra nemaža žaidimų aikštelė, darželis ramioje vietoje, mašinų šalia beveik nevažinėja (kas bus kai atsiras ten Akropolis? ...). Lanagai darželyje nekeisti, bet visur tvarkinga. Auklėtojų yra įvairių (senų ir jaunų - man tai labiau privalumas jaunesnės, nes manau, kad senų jau nervai pakrikę Darželyje yra logopedas, muzikos mokymas, kineziterapeutas. Maitina 3 k per dieną. Lauko durys atrakintos. Darželio teritorijoje mačiau stovinčius automobilius kelis ir tikrai ten ne auklėtojų. Šiame darželyje yra alergiškų vaikų grupės, kur kiek supratau gaminamas specialiai maistas. Bendrų grupių (ne alergiškų) yra tik dvi. Vedėja truputėli keistoka. Viską teko ištardyti, nes pati mažokai informacijos prišnekėjo. Įvertinčiau kokiem 7-8 iš 10 balų.
As taip galvoju ,kad vesiu gal i Kleveli visai nieko pasirode esu gal 3apkeliavusi nezinau man patiko maistas alergiskiem vaikam ir gana geriau atrodo nei silainiuose kaskaip nuosaliau gal ir gal tiek zmoniu pasaliniu nera na pati nezinau aisku jeigu norite veiklos savo vaikui tuomet tiktu montesori arba vardolfo sistema ,bet i tuos darzelius tikrai nera vietu bent jau i vardolfo tai nera.
Nu as pabuvau pusvalandi su vaiku klevelyje ir nelabai man seip viskas tvarkoi tik aukletoja tokia grieztoka ir visur tvarka kaskaip man pasirode ,kad nepatinka jai tas darbas o ypac seimininkei,aisku nieko negalima cia reikalauti ,bet kitur tai pati atmosfera tokia silta buna o cia baisiai nuobodu griezta tvarka viskas savo vietose nemiela buti nes pabuvus pasijaucia.
O kokioje grupėje buvai? Alergiškų vaikų? Koks grupės pavadinimas?
manau kiekvienam skirtingai atrodo tiesiok man keista dabar einam i kita grupe ,bet as gal atpratau nuo susiraukusiu zmoniu sende pv atejom veliau seimininke akim perverte tipo kaskaip o iseinant nesiteikia i akis ziurint atsakyt visogero nu niekaip man toki zmones nepraeina nezinau man atrodo ,kad su vaikais turi dyrbti tie kurie ira linksmi o ne kaskoki nelaimyngi ar nesugebantys nusileiti an zemes seip aukletoja patiko tai ziuresim kaip bus nes man nera problema keisti darzeli tiesiok jei jau as su tais zmonemis nesugebu susikalbeti tai nemanau ,kad vaikui pavyktu.Elementariai lietuvoi zmones kai kurie taip save pastato ,kad kaskodel jautiesi labai nemaloniai,man patinka paprastai bendraujantys zmones kurie teikiasi nusisypsoti supratau ,kad ir tai jau yra dauk palyginti su kitais.Taip ir rinkausi vienus uzeini ir jauti ,kad negera ir tiek.Vedeja prieme maloniai nors tikrai nebuvo laisvu vietu manau tai smagu tik tiek ,kad svarbu koks koletyvas grupeje pacioje dirba.Plius isledzia vaikus vienus i lauka kol kitus suruosia ,bet as ytariu ,kad super gerai tai niekur nebus.
QUOTE(smilga saule @ 2005 04 07, 14:50) seip aukletoja patiko tai ziuresim kaip bus nes man nera problema keisti darzeli tiesiok jei jau as su tais zmonemis nesugebu susikalbeti tai nemanau ,kad vaikui pavyktu. Va cia Tu manau, esi ne visiskai teisi... jei Tau atrodo taip, tai nereiskia, kad ir Tavo vaikui taip atrodo ar butent taip is tiesu yra. elementarus pvz.: pradejus sunui lankyti darzeli, kazkaip as isidemejau viena aukletoja, kuri mano nuomone, buvo pati pati... ir pasneka, tarsi atsiskaito preis tevus, pan. kita, atvirksciai, netusciazodziauja, kalba konkreciai, kartais pernelyg staciai (bent jau man taip apsirode pradzioje). O kaip manai, kas mano vaikui priimtiniau? jis kasdien kalba apie ta antraja aukletoja, mzd "ji dare taip ir taip..., as deliojau skaiciukus, ji sake, ta ir ta..., pan." jei kuria diena jos nebuna, tai vaikas butinai grizes turi pasakyti "... (jos) nebuvo", o kita ryta klausia, ar toji aukletoja bus... ji ir pasakas skaito vaikams atsigulus miegoti pietu, o pvz. pirmoji (kiek esu pastebejusi) kazkokius popierius (tabeli?) pildo ir vaikus drausmina, kad sie miegotu... Taigi, norejau pasakyti, jog tai, kas mums atrodo geriausia, nebutinai taip atrodo ar jaucia musu vaikai. as dabar pirmiausia ziuriu, kad patiktu/butu priimtina mano vaikui, o pati bandau ieskoti kompromiso bet as ytariu ,kad super gerai tai niekur nebus. Kad butu 100% gerai, tai tikrai taip nebus. visur yra savu + ir -. tiesiog mes atsirenkam ir pasirenkam pagal didziausius prioritetus, manau
Taip ,bet kaip zinoti kas vaikui gerai atvedus pirma diena i grupe tame ir reikalas ,kad reikia pasirinkti kur vesti jis juk net nezino dar kur geriau kur ne ,tik buvo taip ,kad aukletoja rateli bande bendrauti su vaikais tai atrode ,kad sunkiai sekasi ne tai ,kad ji bloga ne ,bet,kad nenori ir nesugeba net kalbetis su vaikais vaizdas panasiai kaip po kokio didelio ivykio kuris sukrete zmogu jam reik atidyrbt valandas o galvoje bedos,kaskaip pan atrode.Nuotaikos jokios taip ir likau nieko nesupratus .,O sios aukletojos man kol kas patinka nezinau vaikas nori i darzeli tik pasemu ji labai liudna ir irzlu po to atsigauna nors namo eiti nenori gal pirmos dienos veikia nezinau.
gal mamyte kas papasakotu apie si darzeli kas veda as apie darzeli tai gera nuomuone turiu matirialine prasme ,bet daugiau kol kas dar nieko nepastebejau.
Kodel sakai meterialine prasme? Ir ar tavo vaikas lanko butent alergisku vaikuciu grupe? Jei taip tai kurią? O kas ten blogo?
Na, nesupratau ir as del "materialines prasmes"
Ir dar: nereikia noreti visko is karto taip pat kaip ir vienareiksmiskai spresti palankius labai trumpa laika nederetu. viskas bus gerai, pamatysi
Na materialinį lengvumą suprantu, nes alergiškiem vaikam už darželį reikia mokėti 0,5 kainos
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 04 25, 07:32) alergiskiems taip, bet lanko ir ne alergiski vaikuciai. jie moka 100% - mzd 150 lt/men, kas yra siek tiek daugiau nei kad pvz. nuosaliau Centro esanciame darzelyje. asocialiu seimu Klevelyje nera, visi istengia susimoketi uz darziuka. kaip ir del rinkliavu (nors jos nera daznos) problemu nekyla - duoda visi.
cia jau kaskoki iskraipimai as ir sakau ,kad del matirialiu dalyku nekyla klausimu darzelis sutvarkytas grazus ,svarus tik del kitu dalyku,nors mestis an baldu ar kasko nelabai mesciausi nes tikrai nezinau kiek laiko lankysim,pv misrios grupes man jau kategoriskai nepatinka todel kad mazesni lieka neitraukti i veikla ,pati maciau kaip jie eilerascius mokosi o maziukam tai toli iki tu eilerasciu,per uzsiemimus visi dyrba kaska mokosi o mazesni daro ka nori piesia betka ,karpo,as manau ,kad jokio lavinimo mazam vaikui ten nebus nes aukletoja turi isleisti i mokykla vaikus ir jiem svarbu pasiruosti,o jokiu du gaideliai ar pan.ten nedainuoja nes jau daineles kaip reikiant moka taip kad manau mazam bus smagu tik uz kokiu 2metu tenai o dabar tai jokio progreso,be to jie nesimoko raideliu vaikai cia A cia B kiti vaikai jau raso graziai piesia o maziai sako aulkletoja spes .Mano drauge turi mazesni vaika nei mano tai jie piesia pvz.medi visi lipdo is plastelino gelyte ar kaska ir daineliu jis jau moka tokiu primitiviu,o sitam darzeli gaunasi jau nuo kaskokio amziaus programa o kai ateis ju amzius tada ir jiems bus idomu.
Mano sunus jau antrus metus eina i si darzeli ir esu juo pilnai patenkinta. Beje, lanko alergiska grupe. Labai lengvai priprato, kazkaip be jokiu problemu
Na ka galiu pasakyti apie darzeli, cia kazkada ejo mano brolis, tai nera ne ka lyginti, kaip viskas pasikeite. Patinka, jog dirba daug jaunu aukletoju, ir sunui tai labai patinka
QUOTE(Lukucio mamyte @ 2005 05 12, 19:46) Mano sunus jau antrus metus eina i si darzeli ir esu juo pilnai patenkinta. Beje, lanko alergiska grupe. Labai lengvai priprato, kazkaip be jokiu problemu Na ka galiu pasakyti apie darzeli, cia kazkada ejo mano brolis, tai nera ne ka lyginti, kaip viskas pasikeite. Patinka, jog dirba daug jaunu aukletoju, ir sunui tai labai patinka Kas del mitybos, tai tikrai darzelyje maitinimas geras. Ne kiekviename darziuke vaikai gauna, pvz. KUBUS sulciu ar tyreliu (jos alergiskiems vaikams skiriamos), jau nekalbant apie provincijos darziukus. giminaite, pas kuria tenai sveciavomes, nustebo, kai jai papasakojau, ka maniskis valgo del ugdymo tai irgi matau akivaizdu progresa: piesia, karpo, dainuoja, pasakoja daug... Darzelis isties ismokina mandagumo: "labas rytas", "viso gero", "gal galetum paduoti?.." O kad ir Ryto rate skambantys palinkejimai vienas kitam: "linkiu Tau...". KLEVELIO aukletojos tikrai kompetetingos. dazni seminarai, kursai tik i nauda tiek joms pacioms, tiek musu atzalelems. O siandien ir fotografas darziuke lankesi - graziu nuotraukyciu turesim Na, o kaip su vejaraupiais - ar persirgo jusu kleckai?
Na mano vaikui negalima Kubus sulčių
Aplamai su mytyba yra nemažai problemų, todėl dėl šios priežasties mums tik tas darželis tinka
O Klevelyje vaikams duoda KUBUS. Ir surelius, ir jogurtus duoda tiems, kurie gali juos valgyti. o maniskis javaini (ju irgi duoda
Pas mus grupej yra vienas berniukas, kuris, anot aukletoju, tik mesyte valgo...
Drambliuk ir sausainius su marmaledu ,ir vaflius tokius saldzius,perteptus kai pamaciau taip ir nesupratau nieko
TO Drambliukas (ir kt. kam idomu apie KLEVELIO maista): pries pradedant lankyti alergisku vaiku grupe, mama gauna uzpildyti anketa (+prideti alergijos tyrimo atsakymus, jei yra), kokie maisto produktai vaikui tinka, kuriu reikia vengti. jei parasai, jog nesi X produkto bandziusi, Tavo vaikui niekas jo ir nesiulys... kol tu pati nepasakysi, kad galima. taip ir mums su tais vafliais buvo. Tik nesuprask, kad ten nerealiais kiekiais duodami vafliai ar bandeles - 1 vnt. pavakariams. Vaikai nori pasmaliziauti taip pat. 3-ju metu vaikas ne kudikis, bet kokiu atveju, akutes mato ir nori. ir tikrai nieko blogo, jei suvalgys vafliuka ar sausaini. kur kas blogiau, mano galva, jei kleckas gaus produktu, kurie labai alergizuoja.
O jei jau Tavo mazius negali valgyti siame darzelyje siulomo maisto, visuomet pasiuloma alternatyva. Pvz. kai pieno produktams nealergiski valgo sureli ar jogurta, maniskis tyrele "kapoja" Ir apskritai, is Tavo, Drambliuk, atsiliepimu matyti, kad su alergija esi nemazai susidurusi, taigi zinai, kiekvienas vaikas individualus (ir kad alergijos atzvilgiu tai ypatingai galioja!), ir tas pats produktas kiekviena skirtingai veikia. Pvz. mes alergiski, o KUBUS'o visas rusis esam isbande ir nieko Be to, reikia pagalvoti ne tik apie maista. 3 metukai - optimalus ir jokia aukle ar mama (mamos, ugdancios vaikucius namie, neisizeiskite!) neatstos to, ka vaikas gauna darzelyje
Ne į tema, bet vieno forumo mama augino labai alergišką mergaitę, kurią teko auginti su drobinėm palutėm, valgė praktiškiai nieko
Dėl mitybos darželyje. Kai kalbėjau rudenį su vedėja, tai ji man sakė, kad reikės pildyti anketą, taip pat minėjo, kad yra vaikų kuriems sudaromas net individualus meniu, nes yra tokių kurie alergiški ryžiam ar bulvei. Man tikrai nesudarys problemos, savo vaikui į darželį įdėti obuolių tyrelės, kad tuo metu kai vaikai gaus jogurtus, auklėtoja jam ištrauks jo tyrelę iš spintelės. Prie visko įmanoma prisiderinti, dėl to man svarbu, kad auklėtojos tikrai būtų sąžiningos ir patikimos. Mano vaiko pagrindiniaia alergenai, galima sakyti yra du tai žuvis ir visi pieniški produktai. Suprantama, vaikas nėra gavęs nei citrusų nei šokolado, riešutų, pomidorų, majonezinių padažų, žodžių pagrindinių dažniausiai alergijas vaikam sukeliančių produktų. Bet tarkim produktų į kuriuos įeina kiaušiniai gauna tik 2 kartus per savaitę, pav kepu jam blynus ar iš virtų bulvių darau tinginukus su miltais ir kiaušiniu. Dėl sojos, kenkia ji ar nekenkia nežinau, bet mums kito kelio nelieka kaip duoti vaikui Izomil mišinėlį, kuris kaip žinia yra sojos mišinėlis. Vaikas mišinėlio labai prašo, gertų jį be perstojo, todėl ir duodu. Bet sojos mėsos ar kaip ji ten vadinasi neduodu. Esu bandžiusi sojos pienelį su vitaminais, tokia mėlyna dėžutė su zuikučiu, su juo dažniausiai balinu vaiko košytes.
Sutinku su Tavim, kad prie visko galima prisiderinti (nors buna ir "gryna"obuoliu tyrele, tiesa, nevisalaik); bet aukletojos tikrai puikios
O del sojos pienelio, tai dziugu,kad Taviskiui tinka
Šiaip norėčiqau visas šios temelės mamytes pakviesti į alergiškų vaikučių mitybos temelę, ten galėtumėte pasidalinti savo patirtimi.
Dar vienas klausimas, nuo kelių val ir iki kelių val dirba "Klevelis"? Koks dienos režimas, t.y. kelintą val pusryčiai, pietūs, išėjimas į lauką, miegelis ir t.t... Klausiu tam kad per vasarą įgautume panašų režimą ir mano sūnui būtų lengviau prisitaikyti.
[quote=*Drambliukas*,2005 05 20, 07:49]
Šiaip norėčiqau visas šios temelės mamytes pakviesti į alergiškų vaikučių mitybos temelę, ten galėtumėte pasidalinti savo patirtimi. Mintis
Dar vienas klausimas, nuo kelių val ir iki kelių val dirba "Klevelis"? Koks dienos režimas, t.y. kelintą val pusryčiai, pietūs, išėjimas į lauką, miegelis ir t.t... Klausiu tam kad per vasarą įgautume panašų režimą ir mano sūnui būtų lengviau prisitaikyti.
[/quote] Alergisku vaiku grupes dirba nuo 6:30 iki 18:30. Netrumpai Jei trumpai, tai pusryciai 8:45, apie puse 10 Ryto ratas prasideda, 11 isejimas i lauka. 12 pietus, 12:30 jau lovelese maziai guli Nemanau, kad reikia labai specialiai taikytis - gi daugmaz toks ritmas ir yra (nu, cia gal apie savo klecka kalbu
[quote=*Drambliukas*,2005 05 20, 07:49]
Šiaip norėčiqau visas šios temelės mamytes pakviesti į alergiškų vaikučių mitybos temelę, ten galėtumėte pasidalinti savo patirtimi. Aciu, mielai uzeisiu, kai tik laiko rasiu
Na režimas liuks, tik pusryčiai vėlokai, bet manau pati kažką ryte jam atsikėlus duočiau Darbo laikas irgi patinka, nes yra klausimas kas mūsų vaiką ves į darželį, mat gyvenam Žaliakalnyje, o dirbu aš Vilijampolėje, tai man labai nepatogu vaiką vešt į darželį, o vyras kasdien važinėja į Vilnių ir iš namų išeina apie 6,30 tai va jis gal ir nuvestų vaika
Nerasau ziuriu ir kolega jau neraso
O galėtumėt ir parašyti
Nuosirdziai sakau nieko
O ar negali būti taip, kad tiesiog vaikas neipranta prie kolektyvo? Tiesiog gal jam tie vaikai nepatinka, gal aplinka? Ar ten kol nesulaksi 5 metu net popieriaus ir piestuko į rankas neduoda?
Beto sakydama ar jūsų vaikai atsineša kažką iš darželio nebūtinai turiu omeny ar išmoko eilėraštuką. Man labiau rūpi vaiko pojučiai, t.y. ar vaikas paskoja ka veikė darželyje, ar buvo naujokas, ar kas barėsi ar kas žaidė, ar skaniai davė valgyti. Tiesiog daugiau buitiniai reikalai. Mano vaikas šiuo metu su aukle, tai irgi nei eilėraštuku nemoka nieko, tik žino prekybos centrų pavadinimus, televizijos reklamas, ir artimųjų automobilių pavadinimus
Kad nepripranta prie kolektyvo nemanau labai jau su visais bendrauja be to uzaugom kolektyve ne LT ir ten parke labai labai dauk vaiku budavo kasdiena musu bent kiek darzelyje tai tikrai budavo be to buvo ir blogiukas super hiperaktyvus ir prie to mustyniu kasdieniu buvom iprate gaudavo nuo jo visi ir vistiek bendavo labai noriai vaikai greit uzmirsta.Be to mus jau tikrino rimtesneje mokykleleje pasake paziuresim tik tada pasakysim ar priemam ir pasake vaikas tikrai labai domisi tikrai gali eiti nors beje nevedziau nes ten didesni pamaniau neisigalvosiu mokslu lai veikia kas jam siam amziui aktualu,darzelyje taip pat pasake viskas puiku jokiu problemu nebuvau su juo ten iskart vedziau ir tiek.Na tiesiok neuzsikabina kasko ir tiek manau kartais tai tiesiok buna limpa arba ne ir tiek.Paimu irzlu ir labai isberta seip net neisivaizduoju kas beria nes namie praeina,neturim super problemu su mityba.O pirmieji tie berimai atsirado darzeli nei as nei aukletojos nezinom kodel.Kaskas aiskiai mum sako ,kad ne ,na tai tik mano asmenine nuomone labai noriu ten vesti nenoriu blaskytis tad nezinau kaip ispresim sia bedele.suprantu ko klausi ,bet nei as nei vyras nei kiti zmones mus matantys kasdien nepastebejo nieko ,nieko jis nepasakojo valgiau ,miegojau viskas.
QUOTE(smilga saule @ 2005 06 02, 19:19) Jei man adresuoji - as kolege, ne kolega, jeigu ka Perskaiciusi tai, ka rasai, pasiulyciau vienintele iseiti: tiesiog veskit vaika kitur, je manote, kad jam sis darzelis nepatinka ar netinka. Ir jumi tai vargina. ir prisiruoskit & raskit kuo greiciau, nes kaip bebutu juk vaikas svarbiausia. uzeik i kaimynini Montesori - gal ten patiks
O tai ka jūs neskaitote atvedę vaiką į darželį koks bus tą dieną meniu?
Lukucio Mamyte kur dingai tik pora dieneliu buvai prisijungus,
QUOTE(smilga saule @ 2005 06 13, 15:12) Ei, man jau toks jausmas kad tau patinka vis intrigas pradėt, tai "kolegės" Spragtuko pasigendi tai Lukučio mamytės QUOTE(Spragtukas @ 2005 02 18, 23:08) Norėjau pasiteirauti, gal lankot kas? Mano mergaitė irgi lanko "Klevelį". Jau antrus metus. Mums čia patinka, geras maistas, auklėtojos taip pat. Mūsų auklėtojos jaunos tai mums patinka. Anksčiau mes lankėm alergiškų vaikų grupę pirmame aukšte, ten nelabai patiko, auklėtojos pagyvenę, dažnai kažkuo nepatenkintos. Dabar mūsų grupė antram aukšte. Norėjau paklausti smilga saule, kokią grupę lankot? Mes tai esam nykštukai, taip mus auklėtojos vadina. Šiaip man patinka, mergaitė eina su dideliu noru, viskas ok. buvo daug švenčių, nežinau, kaip tavo smilga saule vaikas, bet maniškė tai ir eilėraščių ir dainelių moka. Gal jus nesenai lankot, tai žinok, kad pirma reikia vaikui priprasti, o ne dainų mokytis. Tam reikia laiko. Man svarbu ,kad vaikas gerai jaustųsi, o ne mokytųsi tuoj raidžių, aš visko pati galiu išmokyti juk vieną turiu. Lauksiu atsakymo smilga saule, nes keista, kad jums taip blogai ten. Man ne vienas rekomendavo šį darželį. QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 13, 14:26) Ei, man jau toks jausmas kad tau patinka vis intrigas pradėt, tai "kolegės" Spragtuko pasigendi tai Lukučio mamytės Parasiau nes manau ,kad laikas jau parode kaip buvo istiesu.An ko tau sikt man neydomu :mmmPrirasiau jau pakankamai apie tai kaip man atrodo darzelis ir tau i asmenines kaip prasei neturiu ka pridurti,juk tu jau turi savo nuomone.O deja viena mama savo blogos patirties nedryso cia rasyti o gaila ,bet jau galima buvo suprasti ,kad apie tai kas nelabai patinka cia nediskuotuojama QUOTE(gelezele @ 2005 06 13, 18:16) Mano mergaitė irgi lanko "Klevelį". Jau antrus metus. Mums čia patinka, geras maistas, auklėtojos taip pat. Mūsų auklėtojos jaunos tai mums patinka. Anksčiau mes lankėm alergiškų vaikų grupę pirmame aukšte, ten nelabai patiko, auklėtojos pagyvenę, dažnai kažkuo nepatenkintos. Dabar mūsų grupė antram aukšte. Norėjau paklausti smilga saule, kokią grupę lankot? Mes tai esam nykštukai, taip mus auklėtojos vadina. Šiaip man patinka, mergaitė eina su dideliu noru, viskas ok. buvo daug švenčių, nežinau, kaip tavo smilga saule vaikas, bet maniškė tai ir eilėraščių ir dainelių moka. Gal jus nesenai lankot, tai žinok, kad pirma reikia vaikui priprasti, o ne dainų mokytis. Tam reikia laiko. Man svarbu ,kad vaikas gerai jaustųsi, o ne mokytųsi tuoj raidžių, aš visko pati galiu išmokyti juk vieną turiu. Lauksiu atsakymo smilga saule, nes keista, kad jums taip blogai ten. Man ne vienas rekomendavo šį darželį.
Na man regis čia ne aš susiformavau tam tikrą nuomonę apie darželį, o tu, kad net neįskaitai ko aš klausiu. Man rūpi menkiausios smulkmenos susijusios su tuo darželiu ir tikrai ne tik geros.
Dėl kitų darželių mitybos, tai kai į kelis paskambinau ir pasiteiravau, ar pas juo gali alergiskam vaikui vietoj zuvies duoti koki kitą patiekalą, tai man pasakė, kad jei jūsų vaikas žuvies nevalgys reiškiasi liks alkanas O geleželės nenori įtarinėt kad irgi keista narė parašė vos vieną žinutę ir būtent apie šį darželį Dar kartą prašau visų kurios čia dalyvauja, parašykite darželio dienos meniu
Smilga saule, pati gražiai diskutuok tai viskas bus OK, o tai paskutiniu metu pati parašai tik priekabias žinutes vieno nario adresu
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 14, 15:07) Smilga saule, pati gražiai diskutuok tai viskas bus OK, o tai paskutiniu metu pati parašai tik priekabias žinutes vieno nario adresu Todel ,kad galetu taip ir nedaryt. O del maisto tai zuvies neduoda niekam jie ,ir tu pagrindiniu alergenu ,seip maistas kose ryte ,vakare sriuba sasyska su duona,skryliai maciau,kugelis ,kad maistas super nepasakyciau tik jogurtus duoda tai tikrai ir javainius tuos sokoladukus.Vaisiu pries pietus.
Žinau kad jie neduoda, aš kalbėjau apie kelis kitus darželius, kuriuose man pasakė kad jokios aletrnatyvos alergiškam vaikui pasiūlyti negali. Mano tėviškėjwe yra darželis, kuriame labai taikosi prie vaiko poreikių, spec maista paruošia alergiškam vaikui, spec maista ruošia net pav neseniai gelta persirgusiam vaikui.
Va iš tavo išvardintų produktu maniškiui jau negalima sasyskų, javainių su sokoladu, jogurtų QUOTE(Spragtukas @ 2005 02 18, 23:08) Norėjau pasiteirauti, gal lankot kas? Žiūriu, kad visoms labai aktualus maistas. Na , mergaitė nesiskundžia. Paskaitau meniu, tai įvairus. Šiandien buvo cepelinai, kalakutienos sriuba su kalafijorais, tyrelė. Šiaip auklėtojos klausia ar galima duoti tuos produktus. Aš ryte pasižiūriu meniu ir pasakau ar viskas tinka, ar ką kita duoti. Problemų neturėjau dėl maisto. Šiandien vaikai piešė lauke, tai nė vienam daržely neteko dar matyti kad lauke pieštų tik siaubingai laksto o čia ir supynės, ir medinių laipiojimų yra. Praeitą savaitę buvo sporto šventė, tai maniškė buvo patenkinta. Prieš miegą manoji parėjus sako kad visada pseka auklėtojos pasaką ir man tai patinka. Auklėtojos jaunos ir matau, kad labai stengiasi, vaikų daug tikrai nelengva. Aš tokio darbo tikrai negalėčiau dirbti. Ryte visada mus pasitinka su šypsena man patinka. Norėčiau visu paklausti, kokias šventes švenčia kokių renginių būna daržely?
O man dar įdomu, kokios nuotaikos sklando darželyje artėjant Akropolio statybai, juk statybų metu bus tiek triukšmo dulkių, kurios itin pavojingos astma sergantiems vaikams. Ar neplanuoja to darželio iškelt kur kitur? Ar bent jau alergiškų vaikų grupes?
O kur ten ta akropoli statys
|