Nezinau kaip jums,bet as daznai prisimenu gimdyma ir su juo susijusius ivykius...Buta ir keistenybiu, tada is gydytojo lupu isgirsdavau- NEGALI,BUTI !!!! arba KEISTA ....Kas keista? Na, visu nustebimui, man labai skaudedavo-bene labiausiai- kai gydytojas apziuredavo kakleli, nors budavau su epiduru ..Iki siol nepamirsiu kai ieina i palata gydytojas, dedasi pirstines.....as dejuoju..( tikriausiai svelniai tariant)...jis sako- nu negali buti kad tau skauda- juk nuskausminta !!!!! Ir dar...skaudziausia gimdymo vieta,kur vel niekas netiki ,- tai prakirpimas to "maiso" kad isbegtu vandenys- ojojoj kaip saldu buvo !!! ( beje tada dar be epiduro buvau).... Kokios Jusu,mamytes, keistenybes gimdymo metu ????
Šmigija
2004 01 06, 13:02
Na ir man sunkoka buvo. Tikrai neskaudejo kai vandenmaisi prakirpo ar kaip ten vadinasi, bet pav man net su skatinamuju laseline neatsidarinejo visai kaklelis, tai teko labai nemalonia procedura iskentet, tai kaklelio pletima pirstais, patikekit apsisiojau is skausmo ir gydytoja ir akusere, nes man netaike jokio nuskausminimo del mazo trombocitu kiekio kraujyje  Bet kaip matot isgyvenau, atlaikiau.
asfaltuota
2004 01 06, 13:04
Anokie čia pusk stebuklai...kai aš pati pusę paros šuniu prastaugiau iki padusimo(čia irgi po epidūro), tai visas ligoninės (na gal tik skyriaus) ėjo į mane kaip į cirką pasižiūrėti. Ir visi kaip užhinotizuoti skandavo: negali būti-juk tu nuskausminta. Turbūt tavo skausmo barjeras labai žemai. Tokios žliumbia ir į pirštą su adata įsidūrę. Ir dar vyro klausinėjo- ar visuomet aš tokia jautri. Neįsivaizduoji kaip pikta ir skaudu tuomet buvo. Būčiau iškoliojus, bet samonė lūžinėjo...kai finale prireikė daryt cezariui spinalinę-paaiškėjo, kad tas NEGALI BŪTI- TIESIOG ANESEZIOLOGO DARBO BROKAS. TEISIOG NEPATAIKĖ TEN KUR REIKĖJO. Bet, kad tą stebuklą išsiaiškintų, reikėjo kad stipti pradėčiau. Nu ką gi- sužinojau kaip moteriškės prieš šimtmetį be jokių nuskausminimų vaikus gimdydavo...dabar kai ginekologės apžiūroj pamato mano gimdos kaklelį visuomet pakraupsta, koks turėjo būti sunkus gimdymas.Vietoj to, kad atsidarinėtų, jis tas 12 valandų po truputį plyšo...
VOBLA, pasijutau nejaukiai...juk nesakiau kad STEBUKLAS....Ir visiskai nesijauciu kazkokia istizele ar verksne i pirsta isidurus !!!! Nu, sorry.....Kazkaip blogai mane supratai..ir..issiliejai?
Šmigija
2004 01 06, 13:19
Mano kaklelis irgi kaip reikiant sutrukinejo, bet ka padarysi, sunkus tas naturalus gimdymas, deja ne pati ji rinkausi. Bet va kai pradeda medikai daryti tokias ziaurias klaidas  tai tikrai pikta darosi, o dar saiposi ateje  kaip Vobla rase.
asfaltuota
2004 01 06, 13:26
| QUOTE (pusk @ 2004 01 06, 11:18) | VOBLA, pasijutau nejaukiai...juk nesakiau kad STEBUKLAS....Ir visiskai nesijauciu kazkokia istizele ar verksne i pirsta isidurus !!!! Nu, sorry.....Kazkaip blogai mane supratai..ir..issiliejai? |
oi, ne, tai tamsta mane ne taip supratai...  tiesiog taip jau yra kai KEISTA patampa tai kas iš tiesų neturėtų...tiesiog žmogiškos klaidos...(čia aš apie gydytojų darbą, o ne apie temą-kadd vėl neaiškumų nekiltų  )
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 13:04) | | Anokie čia pusk stebuklai...kai aš pati pusę paros šuniu prastaugiau iki padusimo(čia irgi po epidūro), tai visas ligoninės (na gal tik skyriaus) ėjo į mane kaip į cirką pasižiūrėti. Ir visi kaip užhinotizuoti skandavo: negali būti-juk tu nuskausminta. Turbūt tavo skausmo barjeras labai žemai. Tokios žliumbia ir į pirštą su adata įsidūrę. Ir dar vyro klausinėjo- ar visuomet aš tokia jautri. Neįsivaizduoji kaip pikta ir skaudu tuomet buvo. Būčiau iškoliojus, bet samonė lūžinėjo...kai finale prireikė daryt cezariui spinalinę-paaiškėjo, kad tas NEGALI BŪTI- TIESIOG ANESEZIOLOGO DARBO BROKAS. TEISIOG NEPATAIKĖ TEN KUR REIKĖJO. Bet, kad tą stebuklą išsiaiškintų, reikėjo kad stipti pradėčiau. Nu ką gi- sužinojau kaip moteriškės prieš šimtmetį be jokių nuskausminimų vaikus gimdydavo...dabar kai ginekologės apžiūroj pamato mano gimdos kaklelį visuomet pakraupsta, koks turėjo būti sunkus gimdymas.Vietoj to, kad atsidarinėtų, jis tas 12 valandų po truputį plyšo... |
 vargsele
nuobodi
2004 01 06, 13:57
kai paskaiciau, taip ir norisi pasakyti ,,negali buti" tai kiek reikejo iskenteti, kai tas kaklelis plyso????
Šmigija
2004 01 06, 14:02
ka keisciausia, kad kai ta kakleli siuvo tikrai visai neskaudejo ir jokio nuskausminimo nebuvo. Va kai siuvo tarpviete tai pasakiau grieztai "arba nuskausminat arba lipu nuo stalo nesiuta  " Ir nuskausmino tada. Nezinau ar skauda kai kaklelis plysta, bet kad skauda kai gydytoja bando ji pirstais praplest tai tikrai. Visa kita fignia
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 11:04) | | Anokie čia pusk stebuklai...kai aš pati pusę paros šuniu prastaugiau iki padusimo(čia irgi po epidūro), tai visas ligoninės (na gal tik skyriaus) ėjo į mane kaip į cirką pasižiūrėti. Ir visi kaip užhinotizuoti skandavo: negali būti-juk tu nuskausminta. Turbūt tavo skausmo barjeras labai žemai. Tokios žliumbia ir į pirštą su adata įsidūrę. Ir dar vyro klausinėjo- ar visuomet aš tokia jautri. Neįsivaizduoji kaip pikta ir skaudu tuomet buvo. Būčiau iškoliojus, bet samonė lūžinėjo...kai finale prireikė daryt cezariui spinalinę-paaiškėjo, kad tas NEGALI BŪTI- TIESIOG ANESEZIOLOGO DARBO BROKAS. TEISIOG NEPATAIKĖ TEN KUR REIKĖJO. Bet, kad tą stebuklą išsiaiškintų, reikėjo kad stipti pradėčiau. Nu ką gi- sužinojau kaip moteriškės prieš šimtmetį be jokių nuskausminimų vaikus gimdydavo...dabar kai ginekologės apžiūroj pamato mano gimdos kaklelį visuomet pakraupsta, koks turėjo būti sunkus gimdymas.Vietoj to, kad atsidarinėtų, jis tas 12 valandų po truputį plyšo... |
siaubas, net pasiurpau paskaicius
na ir prigazdinot cia mane,kaip paskaitai tai plaukai piestu stojasi,mano sese siandien pagulde i ligonine darys skatinimus nes jau dauk laiko pernesiojus ,dabar net nezinau taip del jos pergyvenu
Pipeika
2004 01 06, 14:19
| QUOTE (eligute @ 2004 01 06, 14:02) | ka keisciausia, kad kai ta kakleli siuvo tikrai visai neskaudejo ir jokio nuskausminimo nebuvo. Va kai siuvo tarpviete tai pasakiau grieztai "arba nuskausminat arba lipu nuo stalo nesiuta " Ir nuskausmino tada. Nezinau ar skauda kai kaklelis plysta, bet kad skauda kai gydytoja bando ji pirstais praplest tai tikrai. Visa kita fignia |
mano atveju tas pletimas buvo vadinamas "gimdos kaklelio masazu" tai pirma syki gyvenime nuo "masazo" taip kaukiau, kad Tyzenhauzuose stogas kilnojosi.....  o brangiausiasis uz duru stovedamas galvojo, kad gydytoja mane po truputi pjausto mazais gabaliukais....
Zvirbliuke
2004 01 06, 14:27
Manasis "negali būti" - atėjus stangoms pasidarė ne lengviau (kaip rašo), o sunkiau. Gal todėl, kad kaklelis atsidarė palyginti greitai ir neskausmingai, o vaikelis ėjo palyginti lėtai, ne visai tiesiai... Bet ai, ką aš čia rašau - jei tik toks gimdymas, jį pasirengusi pakartoti nors ir rytoj  Visai kas kita - devyni nėštumo mėnesiai ir žmogučio auginimas jam gimus...
Aha, man irgi sakė "Negali būti" dėl skausmo. Nors tai ne gydytojų klaidos buvo, o idiotiška jų aparatūra, kuri nerodė, kad šiuo metu yra sąrėmis, o pas mane jis buvo ohoho  Turbūt pats bjauriausias prisiminimas iš gimdymo, kai stūgavau ir keikiausi matom, o gydytoja mane užsipuolė, tipo, ko triukšmauji, gi tau čia neskauda ir negali skaudėti, nes kažkoks aparatas nieko nerodo  Aš jau buvau išsižiojus išsikeikti ir ant jos, nes nuo skausmo viskas dzin buvo, bet pirmas spėjo mano vyras  Po vyro pasisakymo gydytoja taip meiliai aptilo...  Bet iki šiol nesmagu prisiminti tokius atsitikimus
O manasis "negali būti" - tai gimdyt važiavau savo noru ir tik todėl, kad Liepos 1 man pasirodė grąži data.(tūrėjau 06,29) Ryte per "Ryto ratą" dar išgirdau, kad Juliaus ir Liepos vardadieniai, tai pamaniau, kad jei šiandien gims mergytė, bus Liepa, nes pirmas sūnus kaip tik Julius. Nuvažiuoju per piet "pasitikrinti", o mane tiesiai į gimdyklą, nes gimdos kaklelis jau 7,5 cm atsidaręs. Jokie vandenys man nenubėgo ir jokių sąrėmių nejutau visai. Nuleido vandenis-neskaudėjo. Po to prasidėjo sąrėmiai. Gal ir skausmingi, bet nepasakyčiau, kad tos pora valandų labai prailgo. Nei plyšau, nei kirpo. O gydytojas, jaunutis toks  ant palangės visą gimdymą kojom pramakalavo ir anekdotus man pasakojo, kad į sąrėmius nesikoncentruočiau. Tai va kokių gimdymų būna ir be jokių nuskausminimų, ir be jokių plyšimų. Taigi, lygiuokitės į mane
asfaltuota
2004 01 06, 14:41
| QUOTE (Tuja @ 2004 01 06, 11:57) | kai paskaiciau, taip ir norisi pasakyti ,,negali buti" tai kiek reikejo iskenteti, kai tas kaklelis plyso???? |
Deja kaklelis plyšta ne taip jau retai(be savęs dar porą draugių žinau). Skirtumas tik tas kad aš "gyva" visa tai jaučiau. O pats tikriausias-NEGALI BŪTI- tai, kad nepraėjus nei mėnesiui po to košmaro, supratau, kad ateity norėsiu dar vieno pyplio
nuobodi
2004 01 06, 14:44
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 14:41) | [O pats tikriausias-NEGALI BŪTI- tai, kad nepraėjus nei mėnesiui po to košmaro, supratau, kad ateity norėsiu dar vieno pyplio |
kaip tik norejau paklaust, bet nedrisau. Nu ir gerai kad noresi. Tikrai taip baisiai nebebus.
| QUOTE | juva Paskelbta Šiandien 12:38 pm O manasis "negali būti" - tai gimdyt važiavau savo noru ir tik todėl, kad Liepos 1 man pasirodė grąži data.(tūrėjau 06,29) Ryte per "Ryto ratą" dar išgirdau, kad Juliaus ir Liepos vardadieniai, tai pamaniau, kad jei šiandien gims mergytė, bus Liepa, nes pirmas sūnus kaip tik Julius. Nuvažiuoju per piet "pasitikrinti", o mane tiesiai į gimdyklą, nes gimdos kaklelis jau 7,5 cm atsidaręs. Jokie vandenys man nenubėgo ir jokių sąrėmių nejutau visai. Nuleido vandenis-neskaudėjo. Po to prasidėjo sąrėmiai. Gal ir skausmingi, bet nepasakyčiau, kad tos pora valandų labai prailgo. Nei plyšau, nei kirpo. O gydytojas, jaunutis toks ant palangės visą gimdymą kojom pramakalavo ir anekdotus man pasakojo, kad į sąrėmius nesikoncentruočiau. Tai va kokių gimdymų būna ir be jokių nuskausminimų, ir be jokių plyšimų. Taigi, lygiuokitės į mane |
Šmigija
2004 01 06, 15:26
Mano atveju buvo dar vienas "Negali buti" - kai gydytoja pasake "gime berniukas", nes visi aplinkiniai mane buvo itikine kad tikrai gims mergaite
Visoms tokio gimdymo kiap juvos
traliabum
2004 01 06, 15:34
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 13:04) | | Anokie čia pusk stebuklai...kai aš pati pusę paros šuniu prastaugiau iki padusimo(čia irgi po epidūro), tai visas ligoninės (na gal tik skyriaus) ėjo į mane kaip į cirką pasižiūrėti. Ir visi kaip užhinotizuoti skandavo: negali būti-juk tu nuskausminta. Turbūt tavo skausmo barjeras labai žemai. Tokios žliumbia ir į pirštą su adata įsidūrę. Ir dar vyro klausinėjo- ar visuomet aš tokia jautri. Neįsivaizduoji kaip pikta ir skaudu tuomet buvo. Būčiau iškoliojus, bet samonė lūžinėjo...kai finale prireikė daryt cezariui spinalinę-paaiškėjo, kad tas NEGALI BŪTI- TIESIOG ANESEZIOLOGO DARBO BROKAS. TEISIOG NEPATAIKĖ TEN KUR REIKĖJO. Bet, kad tą stebuklą išsiaiškintų, reikėjo kad stipti pradėčiau. Nu ką gi- sužinojau kaip moteriškės prieš šimtmetį be jokių nuskausminimų vaikus gimdydavo...dabar kai ginekologės apžiūroj pamato mano gimdos kaklelį visuomet pakraupsta, koks turėjo būti sunkus gimdymas.Vietoj to, kad atsidarinėtų, jis tas 12 valandų po truputį plyšo... |
Lašelis
2004 01 06, 15:40
O man po gimdymo dave narkoze, tai kai po jos gaivaliojausi , sake nepasakiau nei zodzio.  Gydytojas sake , negali buti, per jo praktika taip nebuvo  .
traliabum
2004 01 06, 15:49
mano negali buti tai kai po gimdymo siuvo tarpviete ir nuskausmino trim ar dviem dozem, ale vistiek beproto skaudejo, daug labiau nei per visa gimdyma
Aha, va del to irgi mano akusere (kuri mane siuvo) stebejosi ko ten as stenu ir draskausi, ko per gimdyma nebuvo, sako taigi suleidau stipriausiu nuskausminamuju (kaip novokainas stomatologijoje sako)... Ir dar labai stebejuso priziurinti mane po gimdymo gydytoja melynes didumu nuo suleistu nuskausminimu (tu paciu prie kuriu siuvo), sako pirma karta matau kad butu tooookia didele melyne  (kai gavau paziureti jau namie, tai as irgi stebejausi  ).
Va pritariu traliabum.... nors gimdziau su epiduru, bet jis kaip tik "na samom interesnom meste" baigesi... tai jutau viska.... Ale kai siuvo tarpviete.... tai irgi labai skaudejo...ir nors papildomai nuskausmino vietiskai... daktaras tik skesciojo peciais "Negali buti"..... O pasirodo GALI Ir dar ziauuuuriai skaudejo kai i ranka kateteri venini vede..... maniau numirsiu  Ka? sakysit NEGALI BUTI? Gali.....
asfaltuota
2004 01 06, 16:09
| QUOTE (Pipone @ 2004 01 06, 13:55) | Ir dar ziauuuuriai skaudejo kai i ranka kateteri venini vede..... maniau numirsiu Ka? sakysit NEGALI BUTI? Gali..... |
Aha, Pipone, dar ir kateterį priminei: Kadangi teko su kateteriu praleist savaitę, tai ėmė staiga ir vena užpūliavo. O to tikrai NEGALI BŪTI, nes visos žaizdos man gyja greit kaip sobakai, ir niekuomet nieks neužpūliuoja. Stebėjaus pati sau, stebėjaus ir garsiai, kol galų gale viena slaugė išgirdo, ir nusodino mano stebėjimąsi- pasirodo ligoninė buvo gavus siuntą importinio pleistro, nuo kurio visoms venos supūliuodavo. Maniau jau čia man nuo išsekimo, o pasirodo-nuo pleistro  Taigi kitą kateterį prie kitos rankos prisege kitu pleistru- ir akurat- viskas čiki...
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 14:41) | Deja kaklelis plyšta ne taip jau retai(be savęs dar porą draugių žinau). Skirtumas tik tas kad aš "gyva" visa tai jaučiau. O pats tikriausias-NEGALI BŪTI- tai, kad nepraėjus nei mėnesiui po to košmaro, supratau, kad ateity norėsiu dar vieno pyplio |
Vobla, man tas pats buvo ir irgi be jokio nuskausminimo. Visas gimdymas truko apie tris valandas, is kurios valanda laukiau greitosios - nubego vandenys ir kas kokias 5 min prasidejo reguliarus saramiai. Vyras iskviecia greitaja, o jinai i pirma gimdyma kaip visada skuba, po to dar tris kart vis skambinom greitajai, tai atvaziavus greitosios gydytoja norejo man morala skaityti, bet laiku susizgribo, kad netinkamas laikas ir kad jau su sirenom i ligonine reikia vaziuoti. Taigi gimdymas truko 3 valandas, trumpai tiesa? Bet uztat po to plysimus ir kirpimus dar 1.5 val tryse siuvo, beje irgi be nuskausminimo.
O su panele kaip buvo - as ant stalo gimdau, o gydytojas stovi salia, rengiasi chalata ir praso - tik nesistangink.
MAMA2T&T
2004 01 06, 16:26
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 06:04) | | Nu ką gi- sužinojau kaip moteriškės prieš šimtmetį be jokių nuskausminimų vaikus gimdydavo... |
Nei priesh simtmeti nei ka  As pati dukra be epiduro gimdziau ir si karta be jo gimdysiu.... Kiekvienos moters pasirinkimas... As ne uz ka neimciau to epiduro, o kita ne uz ka negimdytu be jo
MAMA2T&T
2004 01 06, 16:29
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 06:04) | | Anokie čia pusk stebuklai...kai aš pati pusę paros šuniu prastaugiau iki padusimo(čia irgi po epidūro), tai visas ligoninės (na gal tik skyriaus) ėjo į mane kaip į cirką pasižiūrėti. Ir visi kaip užhinotizuoti skandavo: negali būti-juk tu nuskausminta. Turbūt tavo skausmo barjeras labai žemai. Tokios žliumbia ir į pirštą su adata įsidūrę. Ir dar vyro klausinėjo- ar visuomet aš tokia jautri. Neįsivaizduoji kaip pikta ir skaudu tuomet buvo. Būčiau iškoliojus, bet samonė lūžinėjo...kai finale prireikė daryt cezariui spinalinę-paaiškėjo, kad tas NEGALI BŪTI- TIESIOG ANESEZIOLOGO DARBO BROKAS. TEISIOG NEPATAIKĖ TEN KUR REIKĖJO. Bet, kad tą stebuklą išsiaiškintų, reikėjo kad stipti pradėčiau. Nu ką gi- sužinojau kaip moteriškės prieš šimtmetį be jokių nuskausminimų vaikus gimdydavo...dabar kai ginekologės apžiūroj pamato mano gimdos kaklelį visuomet pakraupsta, koks turėjo būti sunkus gimdymas.Vietoj to, kad atsidarinėtų, jis tas 12 valandų po truputį plyšo... |
bet jau istorija pas tave, tai eik tu sau...  Po tokiu apsilankymu gimdyklose, nesinori apie vaikus galvoti
PaneleKiausiniene
2004 01 06, 16:31
bbbbbaisu.....
asfaltuota
2004 01 06, 16:46
| QUOTE (MAMA2T @ 2004 01 06, 14:26) | Nei priesh simtmeti nei ka As pati dukra be epiduro gimdziau ir si karta be jo gimdysiu.... Kiekvienos moters pasirinkimas... As ne uz ka neimciau to epiduro, o kita ne uz ka negimdytu be jo |
 zinai pusk neitiketina, nes as tokia pati keistuloe kaip ir tu, man tik buvo atvirksciai skaudziausia buvo kai nuleido vandenis  , ir paskui kai apziurinedavo kakleli, galvojau gydytojo ranka pro pilva islys  , beje kai nuleidinejo vandenys sako, na kas dabar, gi visai neskauda! Niekos sau galvoju... neskauda...
man tai su antru primygtinai siūlė, nors nesupratau kodėl, nes skausmo nelabai ir jaučiau, o sarėmiai buvo tvarkingi. Dabar tai matau, kad teisingai pasielgiau, nes jau tie anesteziologai visai neišmano, ne iš jūsų pirmų moteriškės girdžiu, kad nepataiko, o babkes tai kaip už gerą paimą.... Brr...net šaltis nukrėtė...
| QUOTE (vobla @ 2004 01 06, 14:41) | | QUOTE (Tuja @ 2004 01 06, 11:57) | kai paskaiciau, taip ir norisi pasakyti ,,negali buti" tai kiek reikejo iskenteti, kai tas kaklelis plyso???? |
Deja kaklelis plyšta ne taip jau retai(be savęs dar porą draugių žinau). Skirtumas tik tas kad aš "gyva" visa tai jaučiau. O pats tikriausias-NEGALI BŪTI- tai, kad nepraėjus nei mėnesiui po to košmaro, supratau, kad ateity norėsiu dar vieno pyplio |
man irgi plyso
Oi, AUGES man primine melynes.....Tai keisciausia,kad po "gimdymo" man ant sedimos vietos abieju kepaliuku atsirado 2 dideles melynes, kurios sumazejo,bet laikos ir dabar !!!!!- jau po beveik 11 men jos geriausiai matomos - kas sako negali buti- atsiusiu foto
LASELI, nu cia tai bajeris- tyleti po narkozes !!!!!! As smigau nuo relaniumo juokingos dozes,bet man to uzteko kad atsibudus taip nusisnekeciau.....
asfaltuota
2004 01 07, 12:52
| QUOTE (pusk @ 2004 01 07, 10:10) | Oi, AUGES man primine melynes.....Tai keisciausia,kad po "gimdymo" man ant sedimos vietos abieju kepaliuku atsirado 2 dideles melynes, kurios sumazejo,bet laikos ir dabar !!!!!- jau po beveik 11 men jos geriausiai matomos - kas sako negali buti- atsiusiu foto |
Čia tai tikrai mištika  Kažkokios ilgaamžės mėlynės. O daktarai ką sako? Ir dar: per mane čia tokia poklaikė temelė gavosi (baubai visokie), tad manau, kad nepakenktų prierašas- "nėščiukėms-neskaityti". Juk dažniausiai viskas einas sklandžiai...
Šmigija
2004 01 07, 13:01
Oi del tu gazdinimu, pamenu pries pat vaziuojant gimdyt ilindau i foruma (Take) paklaust ar skauda kai vandenis nuleidzia, nes daktare sake kad nuleis, tai ten mane ramino kad neskauda, o skauda kai kakleli plecia, issigandau tada bet manaiu man taip nebus. O buvo ir dar kaip. Bet dziaugiausi kad pirma visko suzinojau kas kaip buna, zinojau bent kodel taip skauda. Nemanau kad nesciukes tai isgazdins, nes ir man norejosi zinoti ne tik apie labai labai laimingai praejusius gimdymus, bet ir galimas komplikacijas, kad joms atsiradus nepasimesciau
| QUOTE (eligute @ 2004 01 07, 13:01) | | o skauda kai kakleli plecia |
Oi oi  . Esu labai kantri, bet tas skausmas nesulyginamas su niekuo. Niekam nelinkėčiau to. Net praėjus 8metams, prisiminus silpna pasidaro ir akyse temsta...
Cheburashka
2004 01 07, 18:11
Ir man buvo tas NEGALI BUTI.Pirmasis tai kai saremiu stipruma matavo.Akyse zalia nuo skausmo buvo,o gydytoja sako,negali buti,kad skauda,cia sako tik 20 balu.patiket negalejau,kad buna ir stipresniu.Bet nieko,paskui buvo ir 120,o gal ir dar daugiau.Bet vis tik baisiausia buvo,kai siuvo kakleli ir tarpviete.As juk be epiduro buvau(is pradziu sake,kad per anksti,po to kad jau per velu)Tai va,papurske kazkoki purskala,sako,nuskausmins,uzsaldys,o kad ne velnio nesalde. Bet kas keisciausia,labai greit pasimirso viskas.Jei netureciau jau dvieju,pasirasyciau dar vienam
Foxenas
2004 01 07, 18:13
As irgi sakyciau, kad tokiomis temoms eikia kiek galima daugiau skaityti nesciukems ir ne tik joms, bet ir ju vyrams: svarbu moraliskai pasiruosti blogiausiam, o tiketis geriausio. Jei vyras zinos, kokiu bajeriu is daktaru laukti, pamates, kad kazkas einasi ne taip taip pastrojins tuos zhivadiorus, kad maza nepasirodys... Is principo sakyciau, kad butent vyras ir yra svarbiausia "galva" gimdyme, nes paciai gimdyvei savu problemu uztenka ir ner kada nei sprendimus priiminet nei daktarus varinet. Mum patiem labai praverte, kad skaitem viska kas po ranka pasiteike, nors ir ruosemes gimdyti naturaliai. Norai norais, o VISKAS ejosi visai kitaip, nei mes planavom... Va tada tos is pradziu regis visai nereikalingos zinios praverte netgi labai. Jautiesi kur kas tvirciau, kai supranti kas vyksta ir be streso gali prisitaikyti prie pasikeitusiu aplinkybiu.
nuobodi
2004 01 07, 18:25
| QUOTE (Foxenas @ 2004 01 07, 18:13) | | Is principo sakyciau, kad butent vyras ir yra svarbiausia "galva" gimdyme, nes paciai gimdyvei savu problemu uztenka ir ner kada nei sprendimus priiminet nei daktarus varinet. |
va ,va va mano mintys grynai, jezau, kaip pataikyta, nu grynai, tai kaip taip -zodis i zodi -mano mintys  eina sau
as labai gailiuosi, kad nepriverciau vyro pasiskaityti apie galimus gimdymo baisumus. ir kagi ... baisi jam trauma buvo mane staugiancia ir suzverejusia matyti. netiki jis, kad tai normalu
Zvirbliuke
2004 01 08, 14:48
Va va, todėl mano sesė, pagimdžiusi keliais mėnesiais anksčiau už mane, mano vyrą paskui mokino, sako, pamatysi savo žmoną laukinę, sužvėrėjusią, atpažinti negalėsi  Aš savo ryožtu filmukus rodžiau ir atitinkamas ištraukas knygose perskaityti liepiau  Žodžiu, gimdymui vyrą ruošėme abi - gal todėl jo absoliučiai niekas nestebino...
asfaltuota
2004 01 08, 15:15
Na, maniškis tai labai šauniai laikėsi, nors aš labiau į paskerstą gyvulį negu į žmogų buvau panaši...Tik vienas dalykas po šiai dienai jam keistas atrodo- kodėl aš neprakaitavau. Juk filmuose visuomet rodo, kad moteriškės visos pažliūgę būna...dar po šiai dienai tuo stebisi...Matyt nabagas pasiryžęs buvo šalia su skepetaite stovėt ir prakaitą šluostyti.
mažulka
2004 01 08, 15:33
| QUOTE (vobla @ 2004 01 08, 15:15) | | Na, maniškis tai labai šauniai laikėsi, nors aš labiau į paskerstą gyvulį negu į žmogų buvau panaši...Tik vienas dalykas po šiai dienai jam keistas atrodo- kodėl aš neprakaitavau. Juk filmuose visuomet rodo, kad moteriškės visos pažliūgę būna...dar po šiai dienai tuo stebisi...Matyt nabagas pasiryžęs buvo šalia su skepetaite stovėt ir prakaitą šluostyti. |
Nuvylei, tokiu savo elgesiu vyrą, oi nuvylei.
mes su vyru is kart buvom susitare, kad per saremius jis buna salia, o per pati gimdyma uz duru  , bet kai pradejau gimdyt  tai ji teko maldauti kad iseitu, nes vargsas taip norejo man padeti
O maniskis tai visai ramus buvo - net stebejausi. Atvaziavom, tai gimdykloje dar kryziazodzius sprende ir mane linksmino, o per pati gimdyma salia buvo ir visaip padet stengesi...Abu asaras paleidom tik maze pamate, o siaip sake, kad nesupranta vyru, kuriems tai baisu ar bjauru
| QUOTE (vobla @ 2004 01 08, 15:15) | | Na, maniškis tai labai šauniai laikėsi, nors aš labiau į paskerstą gyvulį negu į žmogų buvau panaši...Tik vienas dalykas po šiai dienai jam keistas atrodo- kodėl aš neprakaitavau. Juk filmuose visuomet rodo, kad moteriškės visos pažliūgę būna...dar po šiai dienai tuo stebisi...Matyt nabagas pasiryžęs buvo šalia su skepetaite stovėt ir prakaitą šluostyti. |
man prakaitas upem bego, tai baisiai nervijausi del to skuduro gabalo ant galvos.ir stumimo metu bandziau nusiplesti deguonies kauke, nes tik dusau del jos kazkodel.
|
|