Balta, kad retai as ten uzsuku, tai ir nerodau...
Pagalvojau dabar, kad konkursas vistik nera is lengvuju. Tik taip atrodo, kad lengvas.
as ir pastebejau, kad nuotraukos pastoviai keicia savo buvimo vieta, tai auksciau tai zemiau. Bet liuks tokia sistema - visos pabuna virsuje, apacioje ir per viduriuka
Balta, kad retai as ten uzsuku, tai ir nerodau... Pagalvojau dabar, kad konkursas vistik nera is lengvuju. Tik taip atrodo, kad lengvas.
buuuchepaula , aš apžavėta
Fainas konkursas
buuuchepaula, Smuikininkas nerealiai atrodo O iš konkurso man šita kol kas labiausiai patiko
QUOTE(marsua @ 2007 09 11, 17:58) man ta smuikininiko foto tokia aha, superine nuotraukyte,o balsuoti negalesim... deja kol kas nuotraukos arba ne ypac idomios, arba lyg ir grazios, bet labai jau panasios i anktesniuose konkursuose matytas... jokiu nauju veju. tematika tikrai ne is lengvuju, atrodo kiekvienas musu mazylis tikras vunderkindas, bet va nuotraukose neuzfiksuotas. QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 11, 14:42) o as kol kas neturiu tinkamos nuotraukos, apart tos, kuri jau smezavo SM keliose temose.. Todel ikelsiu tik cia. Musu mazasis vunderkindas ![]() Be reikalo nedejai i konkursa... Gaila... Man si nuotrauka kazkas nerealaus
californiagirl - tai kad as ja ir bendraamziuose ikelusi turiu. Tai paskui sekliai morkos ieskotu, rastu..
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 11, 23:25) californiagirl - tai kad as ja ir bendraamziuose ikelusi turiu. Tai paskui sekliai morkos ieskotu, rastu.. Ikelusi, itariu, buvai dar seniau...siam konkursui neprasidejus, tai sekliai morkos jei ir butu rade, nieko sakyt negaletu- taisykles nepazeistos jei pries konkursa... Labai labai gaila- nuotrauka tikrai lydere butu buvusi ![]() Va šiai foto mano balsas garantuotas, iškart krito į akį
oho, liuks nuotrauka po nakties
"Kai užaugsiu statysiu dangoraižius..." - taip pat faina. Kokybe liuks. O ir ziurint i dabartines nuotraukas konkurse - siuzetas originalus. Jei rinkciausi is dabartiniu - butu irgi viena tu, uz kurias balsuociau. "ooooo grazuole" - nuotaika pakelianti
va čia
tai užsidegimas
[attachmentid=111679]
Labai faina nuotrauka Kaip tik vakar ruošiausi vaikus vežtis prie Olando kepurės tokiam kadrui, patingėjau, bet va mane aplenkė, o lygiai tokį pat vaizdinį turėjau mintyje ![]() Labai patinka balerinos , ledo čiuožėjos ![]() Ši labai patiko ...Gražios spalvos ir visas bendras vaizdas QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 11, 15:42) o as kol kas neturiu tinkamos nuotraukos, apart tos, kuri jau smezavo SM keliose temose.. Todel ikelsiu tik cia. Musu mazasis vunderkindas Aš kaip nesenai pradėjau domėtis SM konkursais, tai nemačius šitos nuotraukos, bet tikrai nuotrauka fantastiška
Man kolkas gražiausia nuotrauka su čiuožėja
buuuchepaula, su tokia nuotrauka tikrai būtų pirma vieta garantuota ![]() Kuo šita ![]() arba šita ![]() arba dar kita ![]() ir dar daugelis kitų yra vunderkindiškesnės... QUOTE(Murielė @ 2007 09 12, 11:35) Man kolkas gražiausia nuotrauka su čiuožėja Visiškai nenoriu ginčyti įvairių nuomonių - čiuožti yra labai gražu, labai mėgstu dailųjį čiuožimą, mergytės pasiekimai, matyt, irgi puikūs, pati mergytė, spėju, irgi gabi ir dailutė (deja, nematau), bet nuotrauka... Tikrai galėtų būti ji bent jau iš priekio, nes dabar tas fotografavimas iš nugaros neturi tarsi jokio meninio pateisinimo - neišėjo kitaip, tai nufotografuota iš nugaros. Sutinku, nufotografuoti judesį yra laaaabai sunku. Kalbant apie kokybę - kokybė kokybei nelygu. Ne visur neryškus vaizdas rodo prastą kokybę. Šita nuotrauka, pvz http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013734.jpg Puikiausia kokybė, nors antras planas - jūra - sulietas. Spėju, kad fotografuota arba portretine programa, arba kokiu nors objektyvu, kuris sulieja antrą planą, kad labiau išryškėtų pirmasis. Tą patį rezultatą galima pasiekti ir žaidžiant su diafragma-išlaikymu (gali išryškinti arba sulieti antrą planą). Kartais nereikia net ir to, taip suveikia optika. Šita nuotrauka: http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013735.jpg yra neryški visa. Gal ryškumas nenustatytas ir nubėgo kažkur į antrą planą, gal ranka sudrebėjo, gal išlaikymas per ilgas fotografuojant tamsoj, todėl ranka tokia "išplaukusi" judesyje. Tas pats čia (nors vaikutis labai susikaupęs dirba): http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013703.jpg arba čia: http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013680.jpg Čia, pavyzdžiui, ryškumas nuvestas į detales priekyje, o žmonės neryškūs - tik nežinau, ar taip sugalvota, ar taip tik išėjo: http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013725.jpg Daugelyje nuotraukų kokybė atrodo prasta dėl to, kad trūksta kontrasto ar peršviesta su blykste, ypač kur fotografuota namuose. Tai nesunku pataisyti prieš dedant nuotrauką į konkursą. O kalbant apie ryškumą reiktų žiūrėti, ar yra nors vienas planas ryškus. Jeigu ryškus vienas taškas (ir matyti, kad jis pasirinktas sąmoningai), o išplaukę aplinkui - gali būti, kad panaudotas filtras arba kompiuterinis efektas. Jeigu ryškus kuris nors vienas planas per visą nuotrauką, o neryškus fonas, ar atvirkščiai (kaip šitoje nuotraukoje iš vieno ankstesnių konkursų http://www.supermama.lt/foto/photos/0074_0013056.jpg), tai gali būti efektas išgautas fotografuojant. Kam tai patinka, kam ne - tai jau kitas reikalas. Man tai gražu, kai žmonės eksperimentuoja ir mato kadrus [URL=http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013679.jpg] http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013679.jpg[/URL] Ir šita man graži: http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013673.jpg
O man šita topinė
Galiu įstatyti sūnui trimitą į dantis ir nufotografuoti. Vunderkindas? Na, dvimetis "triūbija" išpūstais veidais... Ne kiekvienas tą padarytų - jėgos reikia
Man vaikiškoje nuotraukoje vunderkindas - polėkis, vaizduotė ir gebėjimas daryti kitaip kažką, kas iš esmės net ir kasdieniška...
manau plaukimas nėra kūryba.
dabar kai perskaiciau tai ziuriu - yra visos situacijos is isvardintu apart lipdancius vaikus - negi nelipdo niekas?
O kur dar kokiu karoliuku verimas, draugystes juosteliu pinimas, o dar visai tiktu "paslaptys" - taip vaikysteje vadindavom po stikliuku sudeliotas ivairias grozybes, paskui uzkasdavom smeliuku.. na kazkas panasaus sokancia mergyte as asmeniskai isteisinciau kaip tinkama as kuo daugiau ziuriu i "Rubensa ir Mikelandžela" - tuo labiau mane ta nuotrauka zavi
teneisizeidzia niekas, bet as tarkim nebalsuosiu uz studijines nuotraukas. Meno jose ar kurybos (is vaiku puses) maziausia. Aisku balsuociau jei nuotraukoje atsispindetu vaiko vaidyba - na buna gi tokiu kuriu net prasyt nereikia, pries fotoaparata kaip zuvytes vandenyje... Bet visa kita...
Klik ir zaislas ar piestukas keliauja is ranku nes dabar eile pusti burbulus..
Mane pakolkas suzavejo sitos, krenta i akis iskart
![]() Visada svajojau buti dailiaja ciuozeja - neturiu ka pridurti, mintis nuostabi, vaizdas stulbinantis .... - kazkodel taip ima uz sidies kai toks mazutis taip susikaupes , kazka galvelej galvodamas bando perteikti tai ant lapo popieriaus, gal mamytei gal tveliui... - tiesiog grazu....
Mane kol kas sudomino tik dvi
![]()
tai su akmeneliu pilim tikrai geros prognozes
o man kol kas tik sita kabinanti
![]()
Mano akim žiūrint, įpatingai mažųjų kūrybą atspindi ši nuotrauka
http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013679_ico.jpg QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 12, 17:58) Prognozes sunku nuspėt šita http://www.supermama.lt/foto/photos/0078_0013702.jpg visai ...dar tikiuosi daug bus gerų nuotraukų
man kolkas sunku išsirinkt... Na gal čiuožėja gražiausia
As kolkas "neisimylejau" ne vienos nuotraukos, bet jei dabar reiketu, prabasuociau uz sitas:
Del to, kad pavydziu kokybes ![]() Del to, kad ... mes moterys
QUOTE(elge @ 2007 09 12, 12:13) Visiškai nenoriu ginčyti įvairių nuomonių - čiuožti yra labai gražu, labai mėgstu dailųjį čiuožimą, mergytės pasiekimai, matyt, irgi puikūs, pati mergytė, spėju, irgi gabi ir dailutė (deja, nematau), bet nuotrauka... Tikrai galėtų būti ji bent jau iš priekio, nes dabar tas fotografavimas iš nugaros neturi tarsi jokio meninio pateisinimo - neišėjo kitaip, tai nufotografuota iš nugaros. Sutinku, nufotografuoti judesį yra laaaabai sunku. Man kaip tik patinka, kad nuotraukoj matosi nugara. Atrodo pziuresi dar 5 sekundes ir ji atsisuks Paskaicius kelis komentarus norisi pasiulyti daryti viena konkursa mamoms, o kita profesionalams... Atsirado net stabdis jei kada noreciau dalyvauti Papildyta: Man sita patiko. Tokia "kitokia". ![]() O vaikuciai tai visi grazus be abejo QUOTE(baltic*girl @ 2007 09 12, 23:32) Paskaicius kelis komentarus norisi pasiulyti daryti viena konkursa mamoms, o kita profesionalams... Atsirado net stabdis jei kada noreciau dalyvauti Visiskai nesutikciau (nebent pritarciau, jei butu nuspresta neleist deti studijiniu fotkiu). Man kaip tik idomu palygint savo nuotraukas su profesionalesnem ir taip matyt trukumus bei tobulejimo galimybes
As gal labiau sio forumo konkursuose ziuriu ne i kaip uzfiksuota, o kas uzfiksuota. Jei tai butu fotografu forumas aisku ziureciau kitaip
As pavyzdziui neskiriu ir nematau kur siame konkurse "profesionalai" dalyvauja
Nekalbu apie nuotraukas aiskiai darytas foto studijoje...ir tai dar klausimas del profesionalumo Ir ka vadinam profesionalu? Tuos kurie tai daro uz pinigus ar tiesiog mamytes/tevelius kuriems fotografija rimtas hobis ir paprasciausiai daugiau ja domisi...? Ir kaip moderaroriai atskirtu(ir kas tiek laiko turi Sutikciau(gal) su tuo, kad studijines nuotraukos nebutu tvirtinamos...ir tai- o jei mama pati fotografuoja...neprofesionaliai
As mielai prabalsuoju ir uz profesionalias foto jei mane uzkabina vaizdas.
Kliuna tik kai kurie komentarai. Tarsi fotografu skyrelis persikele cia, juk yra atskiras tiems, kas tuo domisi, kur gali aptarti visas technines klaidas. As pvz. kai tai nera mano hobi, kai kuriu ju nesuprantu...
As pasakiau uz ka as balsuoju. Visi turi savo kriterijus, as irgi turiu savo. O jei tau malonu ir tu supranti, tai valio
QUOTE(baltic*girl @ 2007 09 12, 23:33) As pasakiau uz ka as balsuoju. Visi turi savo kriterijus, as irgi turiu savo. O jei tau malonu ir tu supranti, tai valio Zinoma, nieks ir nesako uz ka turi balsuoti, aisku visi turim savo kriterijus Tik tavo pasiulymas buvo skirstyti "profesionalu" ir mamyciu konkursus....
Na gal ne taip issireiskiau.
Tarkim tu domiesi kulinarija, ateini pas mane ir as pagaminu tau savo firmini patiekala. Nes, nors ir tai nera mano hobi, kazkiek gaminame juk visi (kaip ir fotografuojame).O tu, uzuot tik pavalgiusi, pasakai, kad mano patiekalas galejo buti labiau isdirbtas jei vietoj petrazoliu buciau idejusi baziliko! Jei nebutum sakiusi, tai bent mintyse mano patiekala butum "pataisiusi". Cia yra visu "profesionalu" beda. Nesvarbu kokioje srityje. Uzuot kad isijaustu i atlikusiojo darba nuotaika ir visuma, jie mato detales. Zmones, prijauciantys muzikai, irgi nemoka klausytis "blogos" dainos, nes jiems gali uzkliuti vienintele nata kurios eilinis nepastebes. Issivysto naturali kritika. Todel jei as ideciau savo nuotrauka i konkursa ir suzinociau, kad ji sulieta ar tai pauksciukas horizonte "ne vietoj", na ...kazkaip bijau tokiu pastabu. Nes jei noreciau ismokti kaip tai daryti tobulai, eiciau ten kur to mokoma Pries Elge as nieko pikto neturiu savo mintim ir net nemaciau jos niko kol neatkreipei demesio. Dziaugiuos, kad ji taip i viska moka ziuret, bet savo nuotraukos tarp "istaisytinu" nenoreciau pamatyti, tik tiek. QUOTE(baltic*girl @ 2007 09 13, 00:08) Todel jei as ideciau savo nuotrauka i konkursa ir suzinociau, kad ji sulieta ar tai pauksciukas horizonte "ne vietoj", na ...kazkaip bijau tokiu pastabu. Tokiu komentaru kaip tavo duotas pavyzdys apie pauksciukus horizonte cia tikrai nepastebejau... Visa tavo paskutine zinute... QUOTE(californiagirl @ 2007 09 13, 00:15) Nuo kada kito zmogaus kitokia nuomone nei tavo vadinama drama? Su tokiu poziuriu as ir Elges pastabas galejau pavadinti dramatiskomis, nes ji pastebi technine puse, o as tokios islavintos akies neturiu. Bet as taip nemanau, atvirksciai net nesakiau, kad tos mintys nieko vertos. Tiesiog ne visas suprantu nes nesidomiu tiek kiek ji ar kt. Klausimas apie pauksciuka buvo su potekste "jei buciau", tokio fakto nepateikiau. Siaip drama ir yra to ko nebuvo isivaizdavimas O kad profesionalai ar jiems prijauciantys nemoka ziureti i kurini nematydami jo darbines puses, cia irgi ne mano pastebeta. |