Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aukštos įtampos elektra
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4
airise
Labai ačiū už atsakymą,dabar bus ramiau,žinosiu,kad pajudėsim į priekį.Gal galima būtų sužinoti,kokia apytiksliai tokio projekto kaina?gal dar įjungti į projektą ir to stulpo sklype iškėlimą,daryti vieną bendrą?nes iškėlimui irgi yra parašyta atskirai tokia sąlyga.
GitaZ
Gal kas zinot, kiek kainuoja tarkim vienas kW. Mastom apie geotermini, tai mums bus per silpnas ivadas ax.gif Reiketu pasididinti ax.gif
algiswings
Tiksle 1 kW kaina galima suzinoti tik gavus tinklų technines salygas, skelbiama tinklų 1 kW kaina su PVM 168 Lt, buvo nustatyta labai senai ir dažniausiai 1 kW kainuoja kelis kartus daugiau.
Bircis
QUOTE(airise @ 2008 04 24, 00:01)
Turiu problemą,nežinau ,kaip reikia daryt.Tankieti,gal patarsi.
Sklype (mūsų)stovi stulpas 0,4 kv,ant jo kaimynai susikabinę el.dėžutes.VST išdavė salygas,kad reikia- 1.tą stulpą mums išrauti,kaimynų dėžutes sukabinti ant stulpo už sklypo ribų.
2.mums jokios elektros neduoda,bet reikia statyt visam rajoniukui pastotę(kaimynai visi turi laikiną elektrą).Tas aišku greit nesidaro.
Klausimas-kaip man padarys lauko inžinerinį elektros prijungimo planą,nuo kur?(tą,kur nešim statybos leidimą gaut,su visais namo projektais kartu).ar įmanoma tokį padaryt?kieno turiu prašyt,elektros inžinieriaus?
*

o tai jus statysite visiems kaimynams pastote ant savo zemes?
nes man tokias salygas VST isdave doh.gif , as bandau nepasiduoti gun_bandana.gif . neketinu jiems nieko statyti,ko man nereikia (tai ne veltui daroma). Visiems gerai: kaimynams, vst, o man: as netenku zemes gabalo ir dar nupliksiu nuo transformatoriu protest.gif
AStonke
Gal kas zinote ar vedantis sklype elektra skaitliukus duoda nemokamai?
Musu sklypas yra sodu paskirties....Elektra aukštai stulpuose,..Mūsu sklype elektros iš vis nėra,...norime naujovaiškai pagal standartus isivesti nuo stulpo elektra,su dezute ir stulpeliu savo sklype...Bet sode elektriko nėra...Ieškome.........
,beto girdejome,kad Kaune norint isivesti elektra skaitliukus duoda nemokamai.ar tai tiesa ax.gif Nes girdejome ,kad dabar ir visas sodu bendriju elektras perims vakaru skirstomieji tinklai...Bet nenorime tiek laukti,elektros norim dabar..
ir ta stulpeli norim patys sau-pasistayti savo sklype,kaimynai tegu statosi irgi kur nori g.gif nes pas visus yra elektra tik senoviskai suvedziota stlpuose,ir ateityje sake jas reiks vistiek persidaryti,i dezutes ant savo sklypo
O gal kas zinot koki zmogu kur galėtu visa tai nebrangiai padaryti?
ar skaitliuka trifazi,kur papigiai gauti?
airise
QUOTE(Bircis @ 2008 04 28, 20:08)
o tai jus statysite visiems kaimynams pastote ant savo zemes?
nes man tokias salygas VST isdave doh.gif , as bandau nepasiduoti gun_bandana.gif . neketinu jiems nieko statyti,ko man nereikia (tai ne veltui daroma). Visiems gerai: kaimynams, vst, o man: as netenku zemes gabalo ir dar nupliksiu nuo transformatoriu protest.gif
*

ne,ant savo žemės nesiruošiu statyti.Sąlygose du puslapiai prirašyti visko,kad man tai įvykdyti nėra šansų-sudaryt,surinkt naudotojų kaimynų grupę,sudaryti visokias sutartis,nustatyti servitutus, vienaip jei žemė žmogaus,kitaip jei valdiška.nesuprantu,kaip dabar,eit man kažkur prašyt žemės tai transformatorinei.ir dar visko daugybė.nu čia parašiau,kaip žiopla bobelė,bet taip ir yra,nieks neišaiškina nieko,padave sąlygas ir žinokis.jiems vienodai,tik pinigus mokėk,o jie paskui nuo tavęs kitiems lengvai įves elektrą.bet suprantu,kad kol popierinio varianto nebus,tai ir statybų leidimo negausiu,tai tada mano statybos tik kitais metais kaži ar prasidės,...visokiais žodžiais noriu keiktis...
tankietis
QUOTE(AStonke @ 2008 04 28, 21:10)
Gal kas zinote ar vedantis sklype elektra skaitliukus duoda nemokamai?
Musu sklypas yra sodu paskirties....Elektra aukštai stulpuose,..Mūsu sklype elektros iš vis nėra,...norime naujovaiškai pagal standartus isivesti nuo stulpo elektra,su dezute ir
*

sodo bendrijoj spinta ir skaitliuka reikia pirkti patiems ir tartis su bedrijos pirmininku gal jis suorganizuos koki elektrika
o del peremimo tinklu tai reikia kreiptis sodo bendrijai i skirstomuosius tada pasakys ka reikia igyvendinti kad perimtu jusu tinklus
AStonke
Na,mes patys jau nusipirkome visus reikalingus laidus,dėzutes,stulpelį,skaitliukus...prasikasėme,laidus,(elektrikas patarė kokius)
dabar beliko prijungti prie stulpo,ir dėžutės su stulpeliu mūsų sklype........Viska patys pasidarėme-tai sutaupėme nemazai pinigų,nes vien už darbus vienas elektrikas pagal skelbima buvo užsiprašęs 500lt. doh.gif
Įžeminima tik jei pasidarysime prie stulpo,idomu ar reiks atskira ir prie namo daryti? (ta su keturiais kuolais)
ūkio bitė
2airise: manau kad reikalaviams iškelti atramas ir dėžes, kurios yra VST nuosavybė yra neteisėtas.
Jei VST tas reikalinga, tegu ir kilnoja.Savaime suprantama, už savo babkes.

Pagarba Tankiečiui.
NEelektrikas
Sveiki, padekit jei kas susiduret. Noriu i sklypa atsivest elektra, VST paaiskino, kad reikia statyti pastote kad tiek ir tiek finansuoja.. zodziu koks 20.000lt gautusi. Salia sklypo eina aukstos itampos laidai, uz 300 metru yra kaimas.

As nekertu ar transformatorius, tai tas pats kas pastote? jei ne tas pats tai gal pigiau yra statyti transformatoriu ar kaip jis ten vadinasi.. maciau kabina prie stulpo dezes ir nuo ju eina laidai pvz i dvi sodybas stovincias laukuose, tai joms kazkodel nereikia statyt pastotes uz 20 gabalu g.gif

Tai ar cia mane nori isdurt, ar galimas pigesnis variantas kaip as minejau ant stulpo dezes kazkokios buna(trafai)? kazkodel manau kad pastates ta pastote jie veliau dajunks puse kaimo ir visi dziaugsis isskyrus mane unsure.gif o as busiu tik 20.000 gabalu ikises , tai as kazkiek teisus ar nusisneku?
algiswings
Elektrai tiekti statomos modulinės transformatorinės (metalinė dėžė ant atvežamo pamato, su aukštos ir žemos įtampos skirstyklomis)-jungiamos prie aukštos įtampos laidų elektros kabeliu, kainuoja vartotojui min 16000-20000 be projektavimo darbų ir projekto ekspertizės bei stulpinės transformatorinės (montuojamas transformatorius, aukštos įtampos saugiklia ir žemos įtampos paskirstymo spinta ant stulpo su paramsčiu, optimalus variantas kai stulpą galima pastatyti šalia einančios aukštos įtampos linijos) - kainuoja vartotojui min 12000 be projektavimo darbų ir projekto ekspertizės. Techninėse sąlygose turėtų būt nurodyta kokio tipo reikia statyti. Stulpinių transformatorinių tankiai apgyvendintose vietovėse ir miesto teritorijoje nestato paprastai.
NEelektrikas
QUOTE(algiswings @ 2009 02 11, 09:01)
Elektrai tiekti statomos modulinės transformatorinės (metalinė dėžė ant atvežamo pamato, su aukštos ir žemos įtampos skirstyklomis)-jungiamos prie aukštos įtampos laidų elektros kabeliu, kainuoja vartotojui min 16000-20000 be projektavimo darbų ir projekto ekspertizės bei stulpinės transformatorinės (montuojamas transformatorius, aukštos įtampos saugiklia ir žemos įtampos paskirstymo spinta ant stulpo su paramsčiu, optimalus variantas kai stulpą galima pastatyti šalia einančios aukštos įtampos linijos) - kainuoja vartotojui min 12000 be projektavimo darbų ir projekto ekspertizės. Techninėse sąlygose turėtų būt nurodyta kokio tipo reikia statyti. Stulpinių transformatorinių tankiai apgyvendintose vietovėse ir miesto teritorijoje nestato paprastai.
*

Na dabar aiskiau pasidare, siaip tas sklypas tai tikrai yra ne tankiai apgyvendintoj teritorijoj, salia jo stovi stulpai aukstos itampos, o toleliau mazdaug 500 metru kaimelis, bet nuo jo neina atitemt kabeliu, nes ir taip ten truksta galingumo...
Tai belieka laukt ka VST ten nutars ir kokia samata paruos blink.gif greiciausiai jiems palankesne, ir manau kad brangus malonumas vienam tokias islaidas padengt..

stulpinės transformatorinės (montuojamas transformatorius, aukštos įtampos saugikliai ir žemos įtampos paskirstymo spinta ant stulpo su paramsčiu - sis variantas manau butu logiskiausias, nes aplink ta viena 300 metru spinduliu laukai.
Etunega
Sveiki, vargo vakarienę ir aš vargstu, mano bėda kitokia. Sąlygas gavome iš pastotės, kuri stovi privačioje valdoje, savininko sutikimą gavome už 10.000.00 Lt, bet tarp savininko ir VST reikalinga psirašyti servituto sutartį. Va čia tai pati didžiausi bėda ir prasidėjo, nes savininkas turi kreditorių ir jo asmeniui uždėtos laikinos apsaugos priemonė t.y. jokie sandoriai neįmanomi-registrų centras tam nedižuoda pažymos. Kaip ir atsakymas į Jūsų antrą klausimą. Jei jūs investuojate, o kažkoks objetas stovės Jūsų nuosavybėjė, tai nauji klientai galės būti jungiami tik Jums sutikus, nebent VST pareikalaus servituto, tokio, kad tilptų krųva naujų vartotojų. O kas liečia pirmą klausimo dalį, tai tokia tvarka (tiksliau betvarkė), naujas vartotojas ir VST statybos kaštus dalinasi santykiu 40:60 proc. Bet naujas vartotojas savo lėšomis daro projektą, pagal išduotas sąlygas ir dar prisidėjęs prie statybos savo lėšomis, neįgyja jokių privilegijų (netampa dalininku, negauna palankaus elektros tarifo) Yra tokių bendrovių, kurios investoja savo lėšas, kad turėtų klientą, kuris po to neš pajamas. Žinoma su juo sudaroma preliminari sutartis, kad jis įsipareigoja N metš naudotis paslaugomis, N skaičius priklauso nuo investicijų sumos, bet tai nėra skaičius 99 ir daugiau (kaip VST ar RST atveju), o protingas laikotarpis pavyzdžiui 2-4 metai, ne daugiau. Net tokiomis sąlygomis investuojama, o VST ar RST juk klientą, kuris mokės kas mėnesį gauna tikrai ne metams ar penkiems, o ženkliai ilgesniam laikotarpiui.
luksė
QUOTE(NEelektrikas @ 2009 02 11, 08:17)

stulpinės transformatorinės (montuojamas transformatorius, aukštos įtampos saugikliai ir žemos įtampos paskirstymo spinta ant stulpo su paramsčiu - sis variantas manau butu logiskiausias, nes aplink ta viena 300 metru spinduliu laukai.
*

Situacija labai panasi i manaja. Atstumas apie 200m ir taip pat aukstos itampos stulpas ant kurio planuojamas transformatorius. Projekta jau turim, bet samata doh.gif moketi apie 18 tukst. Nera taip paprasta kaip is pirmo zvilgsnio atrodo. Reikia ne tik transformatoriaus, bet ir kazkokiu peiliu, kurie dedasi ant atskiro stulpo plius paramstis. O jau darbu kainos tai kazkoks kosmosas, plius pridetines islaidos,+ sodra,+sezoninis darbas doh.gif , + pelnas, o dar nuo visos samatos apie 3 proc.paskaiciuoja nenumatytu islaidu, + topo nuotrauka prideda. Zodziu kainos daugiau kaip puse sudaro visokios nesamoningos islaidos, o ne medziagos.Cia buvo rudeni daryta, bet pas pacius vst dar nenesta skaiciuoti , gal siai dienai butu maziau g.gif
NEelektrikas
O jau darbu kainos tai kazkoks kosmosas, plius pridetines islaidos,+ sodra,+sezoninis darbas doh.gif , + pelnas, o dar nuo visos samatos apie 3 proc.paskaiciuoja nenumatytu islaidu, + topo nuotrauka prideda. Zodziu kainos daugiau kaip puse sudaro visokios nesamoningos islaidos, o ne medziagos.

Tai as tabar galvoju ar ne pigiau iseitu nusipirkt kita sutvarkyta sklypa, negu cia kankintis su jais kazin belekiek laiko verysad.gif Nes paskaicius forume zmoniu bedas norisi verkt..
tankietis
QUOTE(luksė @ 2009 02 11, 13:46)
Situacija labai panasi i manaja. Atstumas apie 200m  ir taip pat  aukstos itampos stulpas ant kurio planuojamas transformatorius. Projekta jau turim, bet samata  doh.gif moketi apie 18 tukst. Nera taip paprasta kaip is pirmo zvilgsnio atrodo. Reikia ne tik transformatoriaus, bet ir kazkokiu peiliu, kurie dedasi ant atskiro stulpo plius paramstis. O jau darbu kainos tai kazkoks kosmosas, plius pridetines islaidos,+ sodra,+sezoninis darbas doh.gif , + pelnas, o dar nuo visos samatos apie 3 proc.paskaiciuoja nenumatytu islaidu, + topo nuotrauka prideda. Zodziu kainos daugiau kaip puse sudaro visokios nesamoningos islaidos, o ne medziagos.Cia buvo rudeni daryta, bet pas pacius vst dar nenesta skaiciuoti , gal siai dienai butu maziau g.gif
*

pigiau tikrai nebūtų, nes prisidės 19proc, plius dar įkainiai pasikeitė į didesnę pusę
tinara26
sveiki,pas mus irgi tas vargas laukia..baisu ir pradet,vis dar kazko laukiam..tai tokiom protingom frazem cia dar nepasimetysiu,nes neturiu jokios patirties ant to kanto,bet situacija tokia,kad palei zemes riba eina elektros stulpai,kaimynai dar elektros turi,o mum jau reikia pastote statyti..baisu ir pagalvot kokie popierizmai ir kokios sumos pinigu laukia..laukiam nauju kaimynu,kuriem reikes to paties kaip ir mum... verysad.gif g.gif
NEelektrikas
Zodziu visiems panasi situacija, o kelias vienintelis - statyk pastote doh.gif VST ziuri i prieki ir siekia pelno.

Man kazkaip keista, jei eina stulpai salia ar nebutu paprasciausia kabint ant stulpo transformatoriu ir davest iki sklypo, bet jie siulo statyti pastote, kurios galingumas galetu aprupint visa kaima, tai as kaimui noriu statyti ar sau? pasimetes esu g.gif
Bircis
QUOTE(NEelektrikas @ 2009 02 14, 19:38)
Zodziu visiems panasi situacija, o kelias vienintelis - statyk pastote doh.gif VST ziuri i prieki ir siekia pelno.

Man kazkaip keista, jei eina stulpai salia ar nebutu paprasciausia kabint ant stulpo transformatoriu ir davest iki sklypo, bet jie siulo statyti pastote, kurios galingumas galetu aprupint visa kaima, tai as kaimui noriu statyti ar sau? pasimetes esu g.gif
*

per mano lauka eina aukstos itampos laidai ir net 2 linijos (abiejuose lauko galuose). Bet man VST iskele salygas statyti moduline (motyvas salia kaimas, reikia modernizuoti elektros tinklus), kuriai aisku pas mane babkiu nera. Kadangi nebuvo kur dingti, teko minti i energetikos inspekcija savo teises ginti (man tai buvo stresas, nes as nelinkus konfliktuoti) - ir pavyko! Salygas pakeite.

Tai gi, man jau stato stulpa - ir man tai atsejo (dar negalutinai, nes po pastatymo galimi sumos koregavimai pagal fakta): projektas su samata 4000 (cia as apsisoviau, drauge sau rado pigiau, ir dar svarbu, kad projetuotojas gintu klijento interesus - man cia vel nepasiseke); 300 ekspertize, servitutas pas notara 400, servituto iregistravimas 260 (stulpas mano zemeje, tai kamynu zemes nepalieciau, kaina priklauso nuo tasku skaiciaus zyminciu plota ir zemes vertes), 33 800 lt - (40% sumos, kuria moku - 13 300 lt) stulpas, transformatorius, darbai; ir daug benzino ir telefoniniu skambuciu..... doh.gif mazdaug viso 20 tukst.

Dar -
mano projektuotojas nesugebejo apginti mano interesu ir man ipirso 40 kW transformatoriu (manau su viltim "padziauti" dar viena vartotoja), bet man pritruko nerviniu jegu vel kovoti;
skaitliuka pagabinau ant stulpo, tam kad nereiktu "servituoti" zemes iki namo (tai ir kainuoja, nes labai daug tasku gaunasi, ir pagal sevituto salygas - tikras siaubas- sioje zemeje VST gali daryti ka nori. todel kabelis iki namo man jau kainuos 100%.
bandziau apsaugoti savo interesus (tik nezinau ar suveiks) stulpo vieta parinkta taip, kad apsaugine zona ir tuo paciu servitutas nuo mano zemes krasto atitrauktas 50cm, kuriuos be mano zinio, negali kirsti. Taigi, jei busimas kaimynas nores pasijungti jam teks pasidalinti mano islaidas siam auksiniam STULPUI.

vienas veikejas, po to kai jau projekta turejau, nuliudino mane - sako: reikejo duoti kisi ir butum gavus elektra nuo 0.4 kW linijos ir nebutu reikeja viso sito kipiso!

tikiuos kam nors si info pades. SEKMES visiems!!!!

p.s. ziurint is VST puses, jam as nuostolingas klijentas (manau daugelis) - jie moka 60%, reiks aptarnauti da viena irengini.... o ar atsipirks ? Gamyklos neturiu, baseino neketinu sildyti elektra...
kai domejausi kainomis, tai kai kuriose salyse reikia moketi visa 100% irengimo isklaidu (nuo to net plaukai siausiasi).
Bet mane stebina Lietuvos istatymai, kad negali statyti be elektros, cia kazkoks savotiskas santazas - privalai buti sios paslaugos vartotoju?!

NEelektrikas
aciu uz puikias mintis, laukiu skambucio su isvadom del statymo salygu.. jei mals sh... duosiu kyshi, jei toliau mals sh...duosiu per galva biggrin.gif

Juokauju eisiu ieskot teisybes ir tampyt nervus visiems...
Bircis
Kazkaip netiksliai parasiau kur "skustis" - Valstybine energetikos inspekcija.
jos internetinis puslapis http://www.vei.lt/index.php?id=372

p.s. Klaipedos skyriuje dirba labai saunus virsininkas - jam as lenkiuos, aciuu uz pagalba ir linkiu jam visakeriopos sekmes.
NEelektrikas
Dar turiu klausimeli. Isvadas kai parasys VST, nueisiu pas projektuotaja ar su juo reiks kalbetis del transformatorines galingumo? jis darys projekta ir su juo tartis kokia ten ar stulpine ar ne ir panasiai... ?
Bircis
QUOTE(NEelektrikas @ 2009 02 18, 13:27)
Dar turiu klausimeli. Isvadas kai parasys VST, nueisiu pas projektuotaja ar su juo reiks kalbetis del transformatorines galingumo? jis darys projekta ir su juo tartis kokia ten ar stulpine ar ne ir panasiai... ?
*

VST parasys salygas, o ne isvadas!
o salygose bus nurodyta ka ir kaip (ar stulpas, ar moduline ir nuo kokios linijos). NEPASIRASYK kol neissiaiskinsi visos " zargonines pisiulkos", jei yra galimybe, pasiimk "verteja". (cia is skaudzios patirties: zodziu sutarem vienaip, o "ant rasto"surase kitaip, o as kaip patikli neismanele durne - pasirasiau doh.gif )

Nezinau kaip ten buvo (netikiu as projektuotojo "pasakomis"): salygose nebuvo irasytas transf.galingumas, bet projektuotojas man tvirtino, kad derinant projekta su vst buvo reikalauta 40 kw, nors zinau, kad yra mazesniu -25 kw. Del pacio stulpo vietos, trasos pats - nurodyk (kur tau patogu IR kad kaip imanoma maziau uzimtu vietos, kad apsaugines zonos nelystu i kaimyno zemes...), nes projektuotojui dzin! - tau moketi, jei koks metras sian ar ten.
NEelektrikas
Na dave man poperuka toki ir nieko neaikine pasiule savo numeriuku architektu , ten viska paaiskins (tipo) unsure.gif

Technines salygos:

Obejkto elektros irenginiai prijungiami prie VST su 31kw elektros irenginiu irengtaja naudoti galia ir 29kw leistinaja naudoti galia.

Gyvenamo namo (29kW III kat.) elektros irenginiu prijungimo ptie VST vartotojas privalo: pasidaryti projekta su jo projektine samata, gyven namo prijungimui transformatorine 0.4kv skyde suprojektuoti reikiamo kiekio ir emperazo komutacinius aparatus,suderint servitutus,pastatyti standartine spinta su trifaziais apskaitos prietaisais ir t.t...

As taip suprantu, kad man cia siulo statyt 40kw transformatoriu, bet salygose nera parasyta kokio galingumo turi buti ir ar stulpine ar moduline.

Ir isvis as pradejau pasakot, kad 25kw yra maziau uz 40kw ir manau kaina skiriasi truputi, beje man nereikia ten tu ju surasytu 29kw galios, per akis 10kw, tai jis vejus pradejo sneket kiek kainuoja vienas kw ir kuo daugiau ju tuo geriau, nieko konkreciai neatsake ir nepapasakojo blem durniu laivas! schmoll.gif
algiswings
Techninėse sąlygose, normaliuose elektros tinklų skyriuose, būna iš karto parašytą ką reikia statyti (tik po to galima šnekėti apie keitimą). Tai jei užteks 10 kW, tai kam prašėt 29 kW, elektros tinklai patys tai nenustatė, kad jums reikia 29 kW smile.gif transformatoriaus galingumą turi nustatyti projektuotojas, tariantis su elektros tinklų atstovais (atstovavimas klientų interesams "VST" atstovams dažnai nesuprantamas, jei mato kaip būt jiems geriau ir projektas aplimpa visokiais dalykais ne iš sąlygų...ko pasekoje gaunasi, kad projektuotojas pats taip suprojektavo, o mes taip suderinom:). Jei prašot 29 kW, tai transformatorius bus nemažesnis, kaip 40 kVA. Ir geras momentas apie kW, kaip tinkluos pasakoja: jums reikia 10 kW, tai kainuos jums 1700Lt pasidarot projektą ir statom, o sąlygas parašo, kad vargšui žmogeliui ir 10000 bus maža. Taip, kad mažinkit galia, jei tokiu atveju bus švelnesnės techninės sąlygos (gal užteks kabelio nuo esamų tinklų, nereiks transformatorinės). Koks transformatorius bus statomas, kaina prijungimo mokesčio dydžiui įtakos mažai turi, nes 25 kVA -6500 be PVM, 40kVA-7000 be PVM, skirtumas nedidelis.
Bircis
nzn. g.gif
pas mane salygose 1. ..stulpine transf.su reikiamos galios transformatoriumi... 2. ...nuo linijos "L-200"... 3. ..10 kV e.linijos prijungimui turi buti parinkti reikiami komutaciniai aparatai. 4. ..suprojektuota ivadine spinta..5. ..suprojektuoti ..apskaitos aparatai..
prasyme irasytas/leistas galingumas 15kW trifaze, III kategorija. Salygos rasytos Klaipedos skyriuje J.Sarockos.
p.s. as ir bandziau mazinti savo poreikius, nes per mano sklypa eina ir 0.4 kV linija ... man atsake: galime duoti 1 kW angel_sadangel.gif, arba siule pakeisti 1 km esamu laidu i didesni skerspjuvi (4 laidai x1km =4 km uz savo saskaita) ...ai viskas, nebegalvosiu kaip galejo buti, o tai vel susinervinsiu triniti.gif
neelektrikui: paieskok pazystamu elektriku, kurie tau isvers ta pisiulka arba kreipkis i autoriu tu salygu (as tai apsimetu durnele, paspaudziu savo oruma ir lendu su naiviu veidu - kol nepasidaro aiskiau) ir siaip is patirties (ne vien del elektros): turi suprasti ka tau daro specialistas (gal net geriau nei jis pats, nes dabar tiek daug "specialistu" lietuvos zemeleje atsirado, kaip grybu is po lietaus), tada makaronai ant ausu nekabes. As i sia savo patirti ziuriu, kaip i "gyvenimo universiteta", kartais gaunu 2-ta, o kartais 5-ta ir i "lishnas" zinias ziuri teigiamai, man mokytis patinka.
NEelektrikas
Aciu gerieji Dedes ir Tetos smile.gif jusu patirtis ir ismanymas labai padejo susivokti kur kas kame...

Reikalausiu, kad pakeistu salygas ir padarytu 10kv galia, ir bandysiu itikint jog man uztektu ir 25kv ar net mazesnio galingumo transformatoriaus.

Net nuotaika pakilo thumbup.gif
tools
Perskaiciau visa sia tema, ir ten ankstesniuose komentaruose buvo kaip ir gincas ar teisus v®st imdami is uzsakovu po 40% pinigeliu nuo samatos ir visa nousavybe priskirdami sau. Manau kad normalioje teisineje, savo piliecius ginancioje valstybeje tokiu klausimu net neturetu iskilti ir manau net neiskyla. Istatymus kuriais vadovaujasi v®st reikia keisti ir negalima leisti kad monopolistine bendrove priverstu zmones pirkti nieka. Jei zmogus sumoka 40% uz sakykime transformatorine tai jam ir turi 40% tos trasformatorines priklausyti, kitaip ir buti negali. Ir nesvarbu kiek zmogus tu % sumoka 20%, 30%, 50% ar pagaliau visa 100%, tiek jam nuosavybes turi ir priklausyt.
Kaip vienas komentatorius rase kad v®st finansiskai neapsimoketu kaskur viduri lauku investuoti vien savo lesas ir nezinia kada tai atsipirks. O jau matot jai investuo tik 60%, tai jau finansiskai apsimokes. Stai ka pasakysiu, jei v®st finansiskai neapsimokes jie tikrai neinvestuos tu 60%, neinvestuotu net 10%, nes tai yra pelno siekianti bedrove, o ne labdaros organizacija. Ir jie tikrai apsiskaiciuoja apsimoka jiems ar ne. Ir jei jau investuoja tai reiskia apsimoka ir jiems tai atsipirks.
Reiketu inicijuoti istatymo pakeitima, kuris neleistu taip apiplesinet zmones. Man taip pat reikes statyt stulpine transformatorine, bet kai pradejau gilintis i salygas, tai tikrai pasipiktinau. Gal kas turit kokiu ideju kaip butu galima su tuo pakovot?
Cia vienas tikrai nebusi karys, bet jei suvienytume jegas, gal kas iseitu.
tools
Dar toks klausimelis visiems. Gal kas zinot ar tai kokias dabar vst sutartis duoda pasirasyt yra numatytos kokiais nors teises aktais , vyriausybes nutarimais ar istatymais, ar cia tik pacios vst ir rst susikurtos taisykles.
Nuo to priklausytu kur toliau kreiptis. Gal kas idetumete kokiu nuorodu i istatymus jei jie tai reglamentuoja.
Baladona
Man tai labai idomu is kur tokia stulpines transformarorines kaina,30 000lt?Juk tai tik deze metaline,bet gal ten kokiu auksiniu detaliu prikista,ar koks supertruper kompas? bigsmile.gif g.gif doh.gif doh.gif doh.gif blink.gif
Bircis
et... man t.p. neaisku is kur 33000.
nuo ju as sumokejau 13000 (t.y. 40 proc.)- mano galva - tai ir yra reali kaina. O tie 60 proc. - tai mistiniai pinigai! sumokejo nesumokejo - kas patikrins.
del nuosavybes teisiu - jei tampi bendrasavininkas, tai ir remonto ar prieziuros islaidos taip pat bendros: 40 / 60. O tie 60 gali vel buti mistiniai wink.gif
atsipirkimas: jei VST tikrai sumoka 60 proc. tai graza su mano realiom islaido elektrai po 15 metu (jei nereiks nieko remontuoti - t.y. jei jiems nereiks papildomai investuoti).
Pauliuss
Bent jau RST valdomoj teritorijoj nuo siu metu zmogus sumoka 40% nuo projektines samatos, bet gali viltis, kad iki puses tu jo sumoketu pinigu bus grazinta smile.gif
Musu kaip projektuotoju el. tinkluose prasoma kiek imanoma mazinti projektines samatas, bet toj vietoj labiau turetu pasistengt patys tinklai ir sumazint visus savo procentus, per kuriuos prasisuka darbu ikainiai ir medziagos....
tools
Kam idomu ieikit per gugle i elektros tinklu auditas, ten rasit daug idomios informacijos. Nuo 2008m rugsejo 1d isigaliojus taisykliu pakeitimui, prijungimo mokestis yra 40% nuo viesaji pirkima laimejusio rangovo atliktu dabu kainos, o ne nuo samatos kaip anksciau.
Siaip tai del to 40%, tai ten savo laiku ukio ministerija palaimino, juk ukio ministerijoje daug energetiku is ju nemazai rst akcininkai. Va kodel tokie istatymai, nutarimai ir t.t. Idomu ka konstitucinis teismas pasakytu.
Bet perskaites ta audita tai palikau ir nesuprates ar tie 40% prijungimo mokestis ar V®ST neatlygintinas finansavimas.
Beladonai: ten kaina ne vien tik tranformatoriaus, na jei daret projekta tai viskas pabraizyta ir surasyta turi buti.
Baladona
Beladonai: ten kaina ne vien tik tranformatoriaus, na jei daret projekta tai viskas pabraizyta ir surasyta turi buti.
*

[/quote]
Na taip,ten dar stulpas su atrama ir pan.,bet vistiek ziauru.
tankietis
Nuo 2008m rugsejo 1d isigaliojus taisykliu pakeitimui, prijungimo mokestis yra 40% nuo viesaji pirkima laimejusio rangovo atliktu dabu kainos, o ne nuo samatos kaip anksciau.

tinklam sumoki nuo samatos, jei rangovas pastato pigiau skirtuma grazina tinklai
tools
Gal birci galite parasyt kur darete elektros ekspertize?
tinara26
musu situacija gavosi tokia..pasistatem nama,visa ta laika zvalgemes kaimynu,kurie prisijungtu prie naujos pastotes..tokiu kaip ir nebuvo..tai ir mes laukem..dabar suzinom,kad jau viskas paruosta,9namai susikooperave,jau pridave projekta naujai transformatorinei,o mes jau pavelavom,ir prisijungti nebegalim blink.gif argi mes nelaimesim is to,kad paskui galesim daug pigiau nusivesti kabelius is tos ju transformatorines,prie kurios statymo jau musu dasimesti nebepriima? g.gif
tools
Gal ir laimesit, juk durniu laive gyvenat. As pastote statysiu vienas, nes kada ten kas statys neaiku, siulau kaimynam susimest, nes vienfaze teturi, sake butu neblogai, bet matai brangiai kainuoja. Bet jei uzsimanys po to prisijunkt neisdeks, nes stulpas mano zemei ir servitutas viduri mano zemiu.
Bircis
ekspertize Kaune (siusdama dokumentus as naudojausiu pastu ir faksu) uab"statybos ekspertize" tel. 868520260. Klaipedoje is manes paprase 1300, o kaune 300 (reikia dar tureti omenyje, kad Klaipeda nerado klaidu, o kaunas reikalavo taisyti klaidas projekte)
Pauliuss
QUOTE(tools @ 2009 06 06, 08:04)
Gal ir laimesit, juk durniu laive gyvenat. As pastote statysiu vienas, nes kada ten kas statys neaiku, siulau kaimynam susimest, nes vienfaze teturi, sake butu neblogai, bet matai brangiai kainuoja. Bet jei uzsimanys po to prisijunkt neisdeks, nes stulpas mano zemei ir servitutas viduri mano zemiu.
*

Apiformins kaip linijos remonta ir prasives. smile.gif
Taip kad ner ko taip dziugaut, servitutas tai sklype nustatytas...
Shadow_man
Sutinku su Pauliumi.
be to, ne tik nuo stulpo galima pasijungti mirksiukas.gif
spurga-spurgyte
Gal galetumet pasakyti kiek kainuoja pastote pasistatyti 16 sklypu? blush2.gif
amada
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 07, 18:07)
*

i si klausima tik elektros tinkluos gali atsakyt,cia to nesuzinosi.
Laimux
Ka daryt mano sklype stovi el. stulpas ir kaimynas prašo, kad 6 kv.m. mano žemės gabalėlyje pasidaryčiau servitutą su VST, nes nori nuo mano stulpo po žeme atsivest sau el. kabelį. Kas tas servitutas?
egle13
Pas mus irgi kaimynai vedesi per musu sklypo kampa ir tada pasirasem su VST sutarti del servituto kad ten kur eina kabelis VST reikalui esant ten gali kasineti ir tt.. o gerbuvi dalinai tik aptvarko jeigu sugadina
Pauliuss
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 07, 16:07)
*

lotuliukas.gif
Nepykit labai pralinksmino jusu klausimas...
Dar labiau prajuokintu tas, kuris tiksliai va taip is kart ir atsakytu biggrin.gif
Technines salygas pirma gaukit...
Papildyta:
QUOTE(Laimux @ 2009 08 11, 06:37)
Ka daryt mano sklype stovi el. stulpas ir kaimynas prašo, kad 6 kv.m. mano žemės gabalėlyje pasidaryčiau servitutą su VST, nes nori nuo mano stulpo po žeme atsivest sau el. kabelį. Kas tas servitutas?
*

Paprasykit, kad servitutines sutarties pavyzdi atsiustu. Ten viskas surasyta.
Siaip ukiskai snekant toj vietoj (nuo kabelio po 1m i abi puses) nebus galima kasinet giliau nei 30cm. Be to aisku turi but laisvas priejimas prie tos vietos, kad jei netycia kabeli reiks keist ir panasiai VST darbuotojai turetu priejima.
Nenuorama
Girdėjau, kad buvo priimtas įsakymas vasaros gale jog dabar už prisijungimą prie skirstomųjų tinklų gyventojai turi dengti 20% darbų vertės, o ne 40% Ar čia tik gandai? g.gif
jes
tikrai taip mirksiukas.gif
tools
QUOTE(Pauliuss @ 2009 07 30, 15:34)
Apiformins kaip linijos remonta ir prasives. smile.gif
Taip kad ner ko taip dziugaut, servitutas tai sklype nustatytas...
*

O kaip jie apiformins kaip linijos remonta, jei tai bus naujo kabelio klojimas?. Servitutas tai nustatytas, tai vst ir gales seeimininkaut tame 9ant9m plote, o uz to ploto ribu nieko mano zemei nedarys, o jei paslapcia be mano zinios nuties koki kabeli su traktorium isarsiu ir psio.
Papildyta:
QUOTE(Laimux @ 2009 08 11, 08:37)
*

Servitutas tai teise naudotis kaskokiu tai daiktu. Jusu atveju jus suteiksit vst naudotis tuo zemes gabalu kada jiems tik prireiks, ir ta teise suteiksit visam laikui, tiksliau be laiko apribojimo. Klausiat ka daryt? Pirmiausia pasirasyt su kaimynu sutarti kad jis pats apsimokes visas islaidas, notarines ir t.t, ir paimt is kaimyno slamanciu, o kiek cia jau jusu reikalas. Atminkit kad tokie servitutai mazina zemes verte.
Pauliuss
QUOTE(tools @ 2009 10 18, 16:12)
O kaip jie apiformins kaip linijos remonta, jei tai bus naujo kabelio klojimas?. Servitutas tai nustatytas, tai vst ir gales seeimininkaut tame 9ant9m plote, o uz to ploto ribu nieko mano zemei nedarys, o jei paslapcia be mano zinios nuties koki kabeli su traktorium isarsiu ir psio.
Papildyta:

Servitutas tai teise naudotis kaskokiu tai daiktu. Jusu atveju jus suteiksit vst naudotis tuo zemes gabalu kada jiems tik prireiks, ir ta teise suteiksit visam laikui, tiksliau be laiko apribojimo. Klausiat ka daryt? Pirmiausia pasirasyt su kaimynu sutarti kad jis pats apsimokes visas islaidas, notarines ir t.t, ir paimt is kaimyno slamanciu, o kiek cia jau jusu reikalas. Atminkit kad tokie servitutai mazina zemes verte.
*

Jei zmogui nebus kaip kitaip prasivest, jus neduosit sutikimo, jis paduos jus i teisma ir dvieju metu begyje laimes (100 proc. teismine praktika), jei po to dar ir kabeli isarsite sesite tiurmon biggrin.gif

Ar tikrai servitutas bet kokiu atveju mazina zemes verte?pamastykit...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.