Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Imones bankrotas, pinigai is garantinio fondo
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Cikadelė
Mano ankstesne darboviete bakrutavo, tik negaliu pasakyti, kas iskele bankrota, patys ar kreditoriai.
Ilga laika vilkino ir nenorejo musu atleisti is darbo, teige, kad tai padarys bakroto administratorius, taciau tai galejo testis ilga laika, o juk reikejo susirasti ir isidarbinti i nauja darba...
Susiradau buvuse direktore, prispaudziau ir paprasiau, kad mane atleistu pagal 128 straipsni, po keliu dienu jis paskambino ir pasake, kad jau esu atleista.
Kiek zinau, bankroto byla vykdoma jau, paskirtas administratorius.

Mano klausimas- paskutinius du menesius mums nemokejo algu, be to kadangi isiskolino uz patalpas, jos buvo uzrakintos, buvo priverstines prastovos. Norejau paklausti, ar as bent jau gausiu 3 minimumus is garantinio fondo? juk as atleista, kitos dar neatleistos (kurios darbu nauju neturi)...iseitiniu as nebesitikiu gauti, na bent is garantinio fondo...ar apie tai turetu informuoti bakroto administratorius?

aciu Gerb. teisininkui uz atsakyma thumbup.gif
Gedmantas Gedminas
Pagal garantinio fondo įstatymą ir vyriausybės nutarimą Jūs galite pretenduoti į šias išmokas:
1.1. Iš Garantinio fondo lėšų vienam bankrutuojančios ar bankrutavusios įmonės darbuotojui, gali būti skiriamos šių dydžių išmokos, susijusios su darbo santykiais:

1.1.1. darbo užmokestis pagal darbuotojo reikalavimą, bet ne didesnis už 3 minimalių mėnesinių algų sumą;

1.1.2. piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – ne didesnė už 1 minimalią mėnesinę algą;

1.1.3. išeitinė išmoka – iki 2 minimalių mėnesinių algų;

1.1.4. apmokėjimas už prastovą – neviršijantis 1 minimalios mėnesinės algos.

Jums patarčiau taip pat tiksliai sužinoti ar paskirtas bankroto administratorius ir sužinoti kiek Jūs turite kreditorinių reikalavimų buvusiai darbovietei, nes darbuotojų reikalavimai turi būti patenkinti pirmoje eilėje.Tai aišku gali užtrukti tačiau galų gale Jūs vistiek galite gauti savo uždirbtus pinigus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.