Tiesa, pilvo skausmai kankina dažnokai mažąją, gal tame priežastis, gal ją krato vežimas....
Tiesa, pilvo skausmai kankina dažnokai mažąją, gal tame priežastis, gal ją krato vežimas.... QUOTE(Adele @ 2007 09 12, 17:59) Tiesa, pilvo skausmai kankina dažnokai mažąją, gal tame priežastis, gal ją krato vežimas.... sveika, aš turėjau tokią pat bėdelę, buvau ir tokią temą užvedusi, pasiskaityk, nors atsakymai tik keli : http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=204358 dabar sūneliui jau 6,5mėn, viskas susitvarkė, kantrybės, iš to išaugama...
Na ir mums tas pats buvo.Jo visa vasara tiesiog negalejau iseiti i lauka su vezimu.Nes uz keliu minuciu prasidedavo klykimas.Ir vaikas klykdavo tol,kol galiausiai ji paimdavau ant ranku.Tai budavo viena ranka vezima stumiu,kitoje ji nesu
O gal jam kas nors nepatinka, gal graužia kaldrytė, gal per daug/per mažai aprengtas, gal šalta/karšta...
Aš tai bandyčiau namie įdėt miegantį į vežimą, pasivažinėt kambary kelias dienas, paskui miegantį išnešt į lauke stovintį vežimą... Sėkmės.. QUOTE(Aurytė @ 2007 09 12, 22:22) O gal jam kas nors nepatinka, gal graužia kaldrytė, gal per daug/per mažai aprengtas, gal šalta/karšta... Aš tai bandyčiau namie įdėt miegantį į vežimą, pasivažinėt kambary kelias dienas, paskui miegantį išnešt į lauke stovintį vežimą... Mums neurologė sakė taip: jei kūdikis bijo vežimo, jis bijo atviros didelės erdvės- tiek laiko prabuvęs mamytės įsčiose, po to- saugiame savo kambary, šiltoj lovelėje, jis, paguldytas į vežimėlį, staiga ima suprasti, kad yra vienas didžiuliame, nepažįstamame pasaulyje- ir dažniausiai tai nutinka apie trečią kūdikio gyvenimo mėnesį, kai jis jau pradeda suprasti aplinką- kur sava, kur svetima. Medžiai, šlamančios šakos, vėjas, mašinų ūžesys, visi šitie garsai ir vaizdai gąsdina mažylį. O prisiglaudęs prie mamytės jis ir vėl jaučiasi saugus- "mano mamytė čia, aš ją jaučiu, užuodžiu, galiu paliesti, taigi viskas gerai, aš saugus"... Dažniausiai tokios bėdelės nutinka kūdikiams su padidėjusiu dirglumu. Žaisliukai gal ir padėtų nukreipt dėmesį, bet tikrai neilgam... Mano atveju išeitis buvo nešynė- kengūriukas: ir vaikas saugus, nebebijodamas pažindinosi su pasauliu, ir man nereikėjo nervuotis dėl klykiančio vaiko. Kai būdavo geras oras, išeidavom su adijaliuku prie upės, dairydavomės, ir po truputį viskas susitvarkė, dabar jau ir su vežimu išeinam, tik va kad dabar jau aš prie nešynės pripratau, labai jau patogu, tai ją dažniau ir naudojam. O dėl leidimo isterikuoti- siaubingesnio patarimo nesu girdėjusi. Labai gaila, kad dabar neturiu tos knygutės, kurią skaičiau poliklinikoje- gal kas vartėt- vadinasi "Kaip nuraminti verkiantį kūdikį". Ten buvo žodžiai, nepacituosiu, tik parašysiu kaip atsimenu, ką pasakytų PATS KŪDIKIS, jei galėtų: "Mama, kai aš verkiu, taip stengiuosi Tau pasakyti, kas man yra negerai. Labai sunku, kai Tu manęs nesupranti... Ašnenoriu likti vienas, ir man labai baisu, kai Tu prie manęs neprieini, aš nesuprantu, kur Tu, o man taip negera... Tuomet jaučiuosi niekam nereikalingas, pats vienas visame pasaulyje... " Tuo labiau, jei kūdikis kažko bijo, jam tikrai nepadėsit leisdamos jam ir toliau bijoti- atvirkščiai, tai gali tik pabloginti padėtį. Viskam reikia nuoseklumo, kantrybės, švelnių mamos rankų ir pastangų- padėti suprasti kūdikiui, kad jis yra saugus. Kūdikis nėra trejų metukų pyplys, kuris gali klykti ištisą valandą vien todėl, kad mama nenupirko saldainio. Kūdikis niekuomet neverkia šiaip sau... Sėkmės ir kantrybės visoms mamytėms... QUOTE(rikutis @ 2007 09 13, 08:44) O dėl leidimo isterikuoti- siaubingesnio patarimo nesu girdėjusi. Labai gaila, kad dabar neturiu tos knygutės, kurią skaičiau poliklinikoje- gal kas vartėt- vadinasi "Kaip nuraminti verkiantį kūdikį". Ten buvo žodžiai, nepacituosiu, tik parašysiu kaip atsimenu, ką pasakytų PATS KŪDIKIS, jei galėtų: Aš ir nesakiau, kad leisti vaikui žviegti iki pamėlynavimo..Pati niekad nepalieku vaiko verkiančio...Juk neliepiau palikt gulinčio vaiko vežimo kažkur, o pačiai nueit, vistiek mama visada šalia...Tiesiog galima, jam pradėjus verkt, prieit, pakalbint, parodyt kokį žaisliuką, paskui, jam nusiraminus, pavažinėt, vėl pasitraukt į šoną, stebėt, kaip jis elgiasi...Tikrai nepritariu tai nuomonei, kad, jei jau vaikas zyzalioja, iškart griebt jį ant rankų ir nešiot...Paskui taip ir miega kartu vaikai su tėvais iki mokyklinio amžiaus, nes "juk negalima palikt jų, jie maži, bijo"... Tiesiog viskam yra ribos ir tas ribas žino tik tem užvedusi mamytė, o mes tik patarinėjam ir tie patarimai visi skirtingi, kad galėtume jai bent kuo nors padėti... QUOTE(Aurytė @ 2007 09 13, 10:22) Aš ir nesakiau, kad leisti vaikui žviegti iki pamėlynavimo..Pati niekad nepalieku vaiko verkiančio...Juk neliepiau palikt gulinčio vaiko vežimo kažkur, o pačiai nueit, vistiek mama visada šalia...Tiesiog galima, jam pradėjus verkt, prieit, pakalbint, parodyt kokį žaisliuką, paskui, jam nusiraminus, pavažinėt, vėl pasitraukt į šoną, stebėt, kaip jis elgiasi...Tikrai nepritariu tai nuomonei, kad, jei jau vaikas zyzalioja, iškart griebt jį ant rankų ir nešiot...Paskui taip ir miega kartu vaikai su tėvais iki mokyklinio amžiaus, nes "juk negalima palikt jų, jie maži, bijo"... Tiesiog viskam yra ribos ir tas ribas žino tik tem užvedusi mamytė, o mes tik patarinėjam ir tie patarimai visi skirtingi, kad galėtume jai bent kuo nors padėti... Sutinku su Tavo nuomone, bet mes kalbame ne apie zyzimą, o apie vaiko verksmą, kai jis kažko bijo, todėl ir parašiau, ką parašiau. Nieko asmeniško ir konfliktiško
Mes jau gerokai didesni, bet iki šiol bijome vežimėlio. Net jei į balkone stovintį vežimą įdedam užmigusį sūnelį, tai atsibudęs rėkia iš siaubo.
QUOTE(Adele @ 2007 09 12, 17:59) Tiesa, pilvo skausmai kankina dažnokai mažąją, gal tame priežastis, gal ją krato vežimas.... tai nevežiok jo su vežimėliu lauke. nusipirk nešynę arba slingą ir nešiokis jame. taip visi galėsit išeit į lauką, pasivaikščiosit, pasėdėsit ant suoliuko. nereikia kankint leliuko ir verst gulėt vežime - kurį laiką iš vis nedėk ten, o po kelių savaičių pabandyk, gal pamiršęs bus ir neberėks. o šiaip su nešyne yra labai patogu ir nesunku - aš visada nešdavausi, kai reikdavo kokius reikalus tvarkyt pėsčiomis, ar kai šiaip tingėdavau su vežimu baladotis iš 5 aukšto - netgi sakyčiau, dar patogiau taip. tik kai jau sveria kokius 8 kg, tada darosi sunkoka, ilgai nebepavaikščiosi. QUOTE(ingalp @ 2007 09 18, 10:16) ar kai šiaip tingėdavau su vežimu baladotis iš 5 aukšto - netgi sakyčiau, dar patogiau taip. tik kai jau sveria kokius 8 kg, tada darosi sunkoka, ilgai nebepavaikščiosi. ai, maniskis jau per 9kg
Mano mergyte,taip patnemegsta butu vezimiuke. Kai gime,dar gulejo koki menesiuko,bet poto tai nepaguldysi,iskarto rekdavo. Tai nesiodavau su nesiokle,o kas beliko daryti. Dabarjausedime ir vezime patinka buti,viska mato,mamamato ir visus kitus,nera ko bijote. Dabar
|