Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Virtuvė kartu su svetaine!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
nere
Ar gyvenate kas bute, name, sujungusios virtuvę ir kambarį į vientisą erdvę? Ar nesinorėtų vėl turėti normalios - atskiros virtuvės? Aš pati tai asmeniškai neapsisprendžiu - vieną dieną noriu taip, kitą - kitaip. Kokia Jūsų patirtis?
norge
Pas mus sujungtos virtuves ir svetaines erdves, 45 kv. Koridorius irgi visai salia, tai dar keli kvadratai erdves. Niekada nebenoreciau tureti atskiros virtuves. Esu labai patenkinta dabartiniu varijantu. Statomes didesni busta, ten taip pat sujungtos erdes, tik dar daugiau- virtuve, valgomasis ir svetaine. Aisku, issprendziant tu erdviu atidalijima ivairiomis dizaineriskomis idomybemis smile.gif , bet jokiu sienu.

O del gartraukio. Turim, naudojam. Taip pat daug ir dideliu langu (vitrinines sienos). Susitvarkom su vedinimu, manau, puikiai. Plius, mes neverdam kasdien cepelinu ir balandeliu. Greiti ir lengvi paiekalai, be troskiu kvapu.

Kiek pamenu is senojo tevu buto, kur virtuve budavo atskirai, tai neissaugodavu kitu kambariu nuo kvapu. Budavo, iskepa kugelis, papietaujam, isvedinam virtuve. O tada nueini i svetaine (kuri buvo iki tol uzdaryta) ir bac- kugelio kvapas i nosi laugh.gif .

Taip kad, sujungtam varijantui reiketu paieskoti kitu argumentu, nei kvapai. Mat atvirose erdvese viskas lengviau vedinama, istraukiama. Bent man taip atrodo rolleyes.gif .
RebekaG
Pas mus yra taip padaryta. Gartraukis istraukia garus, dumus. Riebiu nuosedu ant spinteliu nelieka. Zinoma, kad kvapo visiskai neistraukia. Pas mano mama virtuve atskira, bet jei kepa zuvi, nepadeda ir uzdarytos durys, kvapas kaip reikiant, o jei blynus - dumu nemazai (gartraukio neturi). Man atrodo, kad ir koks butu gartraukis ar virtuve atskira, vistiek uzejus i buta supranti, kad pyragas keptas tongue.gif
Ar nesinorėtų vėl turėti normalios - atskiros virtuvės?

Dabar neisivaizduoju, kad galetu buti kitaip smile.gif Atskiros virtuves nenoreciau. Nebent virtuve butu labai didele rolleyes.gif bet turbut vistiek jungciau su kambariu rolleyes.gif
Gosh
Ateity planuojam pirkt didesni busta,tai ten ir jau numate kad bus virtuve sujungta kartu su svetaine.Anksciau nelabai kazkaip man patikdavo ta ideja,taciau dabar,kai yra tikrai platus pasirinkimas visokiu graziu baru,kuriais galima atskirt virtuve ir svetaine,man tai patikt pradeda biggrin.gif Viskas sujungta,tu jei koks balius ar sveciu kokiu yra,budama virtuvej taip pat dalyvauji pokalbyje,o kai atskira,tai lakstai lakstai ir nieko nesupranti kai gryzti apie ka kalba vyksta g.gif
RebekaG
QUOTE (Vega @ 2004 04 12, 12:08)
Nesuprantu  cia kazhko. Derinti dvi tarpusavyje nesuderinamas erdves? Koks tikslas?

Daugiau erdves tongue.gif Ir man taip graziau wink.gif

Pvz: ateina sveciai - gali ruosti kava ir su sveciais bendrauti... gaminu pietus - ir stebiu kaip vaikas zaisdzia... kambari yra televizorius - ruosdama vakariene ziuriu zinias ir t.t.
Baliai namuose buna tik su artimiausiais zmonemis: tevais, draugais. O jei rimtas baliukas - i kavine. Svetaine laikyti tuscia, tvarkinga ir uzdaryta tik del sveciu, manau neverta... reikia naudotis patiems (nekalbu apie nedideli buta ir didele seima, kur ir taip visi kambariai isnaudoti, tada suprantu, kad virtuveje miegoti neiseitu wink.gif )
Vega
Niu, ash neturiu nieko preish, kad kiti isirengtu toki "hibrida". Bet man taip nepriimtina. Pas mus svetaine skirta maloniems pasisedejimams: yra baras, imontuotas aparatas kavai daryti. O jeigu man beverdant kopustiene ateitu kox nors svecias ( ir dar nemegstantis kopustienes)- oi, kaip nepatogiai jausciausi. g.gif Man labaiu patinka atskiros patalpos. Bet tai tik mano nuomone. wink.gif
norge
QUOTE (Vega @ 2004 04 12, 12:08)
Nesuprantu cia kazhko. Derinti dvi tarpusavyje nesuderinamas erdves? Koks tikslas?

Vega, manau, kad jei zmogui virtuve- tai maito gamybos vieta ir ne daugiau, tai ir nereikia jungti siu erdviu. Jei virtuvej tris kartus dienoj kliuksi puodai, cirskinasi keptuves, seimininke atsiraitojus rankoves musa karbonadus ar maiso saltiena- sujungtos erdves bus tragedija. O dar jeigu nuolat ant vyrykles stovi tai austantis puodas su gelytemis, ar bulviniai blynai su mesa, apvozti lekste- nejunkit, mano patarimas. Ir jei pasikviete draugus i svecius sodinat juos prie apkrauto misrainem ir karstais patiekalais stalo - nejunkit. Ir jeigu neuztenka pinigeliu stilingai integruojamai technikai ir baldams - nejunkit.

Bet jei esat jauna, senoviniu tradiciju nesuvarzyta seima, kuriai svarbiau paplepet, pasiniurkyt biggrin.gif , nei reguliariai ir taisyklingai maitintis- junkit. Jei uzsuke draugai jaukiai ir laisvai isitaiso jiems patinkancioje vietoje (tebunie tai koks laiptelis ar kilimas), pasideda taure vyno ir surio lekste salia ir po "baliaus" nori vel ir vel pas jus sugrizti- junkit. Jei visuose jusu ir jusu draugu pasisedejimuose gali demokratiskai dalyvauti vaikai - junkit.

Pradziai- tiek biggrin.gif .
indreja
Pas mane pusiau sujungtos erdves.Sakau pusiau,nes siena tarp svetaines ir virtuves pilnai neisgriauta,tik iskirstas langas. sakyciau tai turi ir savu pliusu,ir savu minusu. Pliusai-netaip standartiska,idomiau ziurisi,pagaliau kazkokia nauja detale standartiniame bute. O minusai-kartais taaip uzsinori, kad tas kambarys butu visiskai atskiras, nes nuo garsu nebeapsaugosi kitu kambariu,jei vaikas miega, jau muzika ir tildyk,kalbek tyliau. Taip pat nesu patenkinta i kambari sklindanciais kvapais is virtuves,nors gartraukis ir geras,bet vistiek visu kvapu neistraukia. Vienu zodziu,yra pliusu, yra minusu.
Manau toks variantas yra geras nuosavame name,daugiau erdves, kuomet miegamieji kitame aukste,o standartiniame bute-nelabai.
norge
QUOTE (Vega @ 2004 04 12, 13:13)
Net geriausi dumtraukiai stebuklu nedaro. O kaip baldai turi smirdeti... rolleyes.gif

Na, baldu medis, matintas metalas (daug matinto metalo biggrin.gif ), matintas stiklas (dar daugiau biggrin.gif biggrin.gif ), parketas, plyteles, sirmos- lyg ir neprisigeria jokiu kvapu. Tiesa, dar yra trys antikvariniai foteliai (cia del smagumo, kad toj aplinkoj kazkas ypac issikirtu biggrin.gif ), kuriu viduriai is naturaliu medziagu- juros zoles, zalvariu dengtos spyruokles. Absoliuciai jokiu kvapu neprisigere. Gal bijo. Bo jei kada sugalvotu prisigerti, tai sveistume lauk be gailescio ir pirktume odinius baldus. biggrin.gif

Bet jei pas Tave namuose portjeros keliasluoksnes su kvarbatkom, jei sofutes, foteliukai, kilimai- tai gal tikrai turi svavo kvapus.

Nors as lieku prie savo nuomones- nemaciau dar buto su atskira virtuve, kuriame kiti kambariai butu realiai izoliuoti nuo kvapu.

Ai, tiesa, jei neturit indaploves, tai bendras varijantas irgi vertas apmastymu. Nes estetinis vaizdas kambario su stirta nesvariu indu- nilabai nilabai...
Potrė
esu toki varianta macius pas drauge,naujos statybos name,tai visai nieko-patiko,bet pas save namuose,"chrusciovskoj"statyboj kazko tokio neisivaizduoju,o turbut ir nelabai toks dalykas imanomas rolleyes.gif
Sara
as gyvenu bute, kuriame bendra virtuves ir svetaines erdve.
Vega, 18 METU GYVENAU BUTE, KUR VIRTUVE ATSKIRA....NU BET, VERDANT KOPUSTIENE, KVAPA JAUSDAVAU PAREIDAMA JAU LAIPTINEJE.....O KA KALBETI APIE BUTA rolleyes.gif SPECIFINIU KVAPU NESULAIKYS TOS PERTVAROS, BUK TIKRA...NEBENT TAVO VIRTUVE BUS ATSKIRAS PASTATELIS I KURI REIKIA EITI PER LAUKA laugh.gif laugh.gif laugh.gif KAIP KAIMUKE-VIRALINE laugh.gif laugh.gif laugh.gif

be to, sakai, kad nesupranti, kam derinti nesuderinamas erdves, bet juk reikia daug laisvo laiko bendravimui su namiskaias tureti, kad virtuveje atsiskyrus tupetum ruosdama valgi, be to- kai kuriem zmonems valgymo ritualas nera toks jau didelio susikaupimo reikalaujantis dalykas...mes valgome, darom valgyt ziuredami tv, kalbedami... pilstau gerimus ir tepu sumustiniu kalbedama su draugais, kurie ramiai gali testi pasakojima, jei prireikia papildyti lekstes.....

be to, kai vaikiuks mazas, jis visada akiratyje, nors tu darai pietus, o jis zaidzia ant kilimo 2.gif
nere
O koks jūsų manymu turėtų būti tos bendros patalpos plotas, kad išsitektų ir virtuvė, ir minkštas kampas, sekcija. Kažin kokių 30 kv.m ar užtektų? g.gif

Pritariu norgei, kad pirmiausia svarbu indaplovė.Be jos - jokių patalpų jungimo, bent jau man.Nes pastoviai indų kalnas matytųsi, kol vyras neapsikentęs neišplautų... biggrin.gif
svetima
Tai va, jau kelias dienas gyvenam apjungtoj svetaines ir virtuves erdvej..Kol kas dar labai negaliu pasakyt kaip istikruju geriau g.gif
Na, matau nemazai privalumu, kurie cia jau ir buvo pamineti-daugiau erdves, gamindamas maista bendrauji su seima arba sveciais..Kadangi musu sveciai tik artimiausi draugai, tai senajam bute, jei sugalvodavom kanors gaminti, tai visi lindedavom virtuvej-dabar bus patogiau siuo atzvilgiu.. smile.gif

O va del indaploves, tai net nezinau-irgi pas mus naujas daiktas, tai kol kas man atrodo, kad ji vistiek garsokai burzgia, o duru i virtuve uzdaryt tai negali, nes ju paprasciausiai nera tongue.gif
Gal cia musu toks modelis, na bet lyg ne pigiausia pirkom varianta..Kaip jums-ar neerzina tas indaploves burzgimas bendroj erdvej?
asfaltuota
Pastebėjau, kad visur sėda riebalai sad.gif bent jau pas mus tam kambary/virtuvėj net kompo monitorius apsinešęs. Be to nervina kai žiūrint teliką šalia burzgia dar ir garų surinkėjas sad.gif daugiau niekad nejungčiau virtuvės su kambariu, bet šiuo atvėju kitos išeities nebuvo...Svetainė lyg ir piolsio zona, o koks poilsis, kai šalia kažkas(aš dažniausiai) turškiasi su indais?
Saga
Grazu paveiksliukuose tos bendros erdves....realybeje kazin ar as noreciau kad mane draugai matytu sumustinius tepancia virtuveje ir pan......
O siaip......manau isgirdusi visus ivardinimus manau mums ir netiktu ta erdve, nes megstame savaitgaliais valgyti sventiskai, t.y. kepsius kepti, vaikas mano megsta vakarais blynus valgyti.......virtomis darzovemis ir troskiniais is ju vaikas sotus nebus....taip pat verdu ir koses, kai kada savaitgaliasi kepu kugelius........o jeigu dar pyraga koki sugalvoju kepti......nu vienu zodziu nesam sveikos mitybos salininkai......o jeigu dar atsizvelgiant i tai, kad musu virtuve didele......beje misraines darant tai kazin ar labai ta bendra erdve nukencia...... g.gif g.gif
delfinas
Kai ieskojom pirkti namus, man tai buvo vienas is pagrindiniu kriteriju. Virtuve nuo bendros erdves yr "atskirta" "sala". Man visuomet taip patiko ir kitaip visiskai nenoreciau. Maisto kvapai man patinka, indaplove "uzia" tyliai, jokie riebalai niekur "neseda" ir kvapai i sofutes ar kilima nesigeria, nors yra ir sofute, ir kilimas "bendroj erdvej". Man is viso patinka "atviras planas" - kuo maziau sienu, tuo geriau biggrin.gif.
dzeka
QUOTE (nere @ 2004 04 12, 18:33)
O koks jūsų manymu turėtų būti tos bendros patalpos plotas, kad išsitektų ir virtuvė, ir minkštas kampas, sekcija. Kažin kokių 30 kv.m ar užtektų? g.gif

musu apjungta svetaine su virtuve uzima kazkur 30 kv. m. bet svetaines erdveje pas mus telpa tik didelis televizorius ir nediduke sofke ir daug daug erdves biggrin.gif . Svarstem mes ten ar statyti kampa su sekcija bet nusprendem, kad apseisim, nes labai kambarys "apsikraus", o mes su vyru megstam erdve, taigi bent jau man tu 30 kv.m. mazoka, galetu buti bent jau 50 laugh.gif

O del pacios idejos thumbup.gif , ir kitame bute bus virtuve-svetaine. Ir jokie ten riebalai ant baldu neseda ir kvapu kilimai neprisigeria, o maisto kvapas juk skanus apetita keliantis, nebent ten koki riebu kopustu troskini diena is dienos ruosite g.gif tada nezinau, turbut ir sienos nepades laugh.gif
Perliukas
O as turiu tokia ideja , atskirt reikalui esant tas erdves kazkuo paslankiu pvz. sirma , slankiojancios durys , juk siais laikais tiek daug visokiu medziagu , kad ta "siena" galima butu paversti ir kambario papuosimu .
Saga
QUOTE (Kriaka @ 2004 04 14, 10:05)
QUOTE (Saga @ 2004 04 13, 14:00)
Grazu paveiksliukuose tos bendros erdves....realybeje kazin ar as noreciau kad mane draugai matytu sumustinius tepancia virtuveje ir pan......

Nu tokio argumento dar negirdejau wink.gif .O kas cia tokio??? cool.gif

nieko tokio.....tik kam to reikia......man nepatiktu..... Virtuve yra seimininkes darbine zona, svetaine - seimos poilsio zona.......tai kam reikia jungti dvi atskiras zonas?
Cia mano nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su jusiske wink.gif . Jeigu jus pasidarete ir jums nekyla problemu puiku....man nepatiko sveciuose, kai visi susirinke svetaineje, o seimininke su prijuoste ir pirstinemis plokstaini traukia is orkaites. Siaip pagalvojus kas cia tokio, bet kazkaip nenoreciau buti jos vietoje. Man patinka, ateina sveciai mano stalas padengtas, reikia stala papildyti, as atnesu ir koks jiems skirtumas ar as tepu, ar is stiklainiu misraines delioju..........
Mano nuomone bendra erdve daugiau gal zmonems kurie nemegsta keturiu sienu, kurie stengiasi erdves praplesti.....bet del patogumu ir trukumu galima gincytis ilgai ir nuobodziai.......man grazu as darau, nepatinka nereikia.....kam ieskoti dar kazkokiu argumentu. visada atsiras ir vieno varianto ir kito varianto salininku bei priesininku wink.gif

nieko tokio.....tik kam to reikia......man nepatiktu..... Virtuve yra seimininkes darbine zona, svetaine - seimos poilsio zona.......tai kam reikia jungti dvi atskiras zonas?
Cia mano nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su jusiske wink.gif . Jeigu jus pasidarete ir jums nekyla problemu puiku....man nepatiko sveciuose, kai visi susirinke svetaineje, o seimininke su prijuoste ir pirstinemis plokstaini traukia is orkaites. Siaip pagalvojus kas cia tokio, bet kazkaip nenoreciau buti jos vietoje. Man patinka, ateina sveciai mano stalas padengtas, reikia stala papildyti, as atnesu ir koks jiems skirtumas ar as tepu, ar is stiklainiu misraines delioju..........
Mano nuomone bendra erdve daugiau gal zmonems kurie nemegsta keturiu sienu, kurie stengiasi erdves praplesti.....bet del patogumu ir trukumu galima gincytis ilgai ir nuobodziai.......man grazu as darau, nepatinka nereikia.....kam ieskoti dar kazkokiu argumentu. visada atsiras ir vieno varianto ir kito varianto salininku bei priesininku wink.gif
Saga
QUOTE (Kriaka @ 2004 04 14, 10:05)

Amžina studentė
Kai darėm kapitalinį remontą (prieš naujametį), mes irgi galvojom sujungti. Bet mano puseserė (ji - gydytoja), kiekvieną dieną vizituojanti savo pacientus jų namuose ir daug visko prisižiūrėjusi, sakė, kad visi, kas yra pasidarę taip senos statybos daugiabučiuose, gailisi. Ne tiek dėl kvapų kiek dėl garsų iš virtuvės (vienas svetainėj žiūri TV, o kitas tuo metu plauna indus ar pan.). Tai mes ir apsigalvojom, nes gyvenam chruščiovkoj ir virtuvė visai nedidukė. Taigi bendra erdvė būtų nedidelė - viskas šalia (pas mus ir skalbimo mašina virtuvėj).
O nuosavuose namuose ar naujuose moderniuose butuose, kur didelės erdvės, manau, tai yra geras dalykas thumbup.gif
Saga
QUOTE (norge @ 2004 04 12, 10:25)
Vega, manau, kad jei zmogui virtuve- tai maito gamybos vieta ir ne daugiau, tai ir nereikia jungti siu erdviu. Jei virtuvej tris kartus dienoj kliuksi puodai, cirskinasi keptuves, seimininke atsiraitojus rankoves musa karbonadus ar maiso saltiena- sujungtos erdves bus tragedija. O dar jeigu nuolat ant vyrykles stovi tai austantis puodas su gelytemis, ar bulviniai blynai su mesa, apvozti lekste- nejunkit, mano patarimas. Ir jei pasikviete draugus i svecius sodinat juos prie apkrauto misrainem ir karstais patiekalais stalo - nejunkit. Ir jeigu neuztenka pinigeliu stilingai integruojamai technikai ir baldams - nejunkit.

Bet jei esat jauna, senoviniu tradiciju nesuvarzyta seima, kuriai svarbiau paplepet, pasiniurkyt biggrin.gif , nei reguliariai ir taisyklingai maitintis- junkit. Jei uzsuke draugai jaukiai ir laisvai isitaiso jiems patinkancioje vietoje (tebunie tai koks laiptelis ar kilimas), pasideda taure vyno ir surio lekste salia ir po "baliaus" nori vel ir vel pas jus sugrizti- junkit. Jei visuose jusu ir jusu draugu pasisedejimuose gali demokratiskai dalyvauti vaikai - junkit.

Pradziai- tiek biggrin.gif .

Isiskaiciau dabar tiktai atydziai ir truputi nesuprantu to isireiskimo,
"manau, kad jei zmogui virtuve- tai maito gamybos vieta ir ne daugiau, tai ir nereikia jungti siu erdviu." O kas daugiau ta virtuve? g.gif g.gif laisvalaikio praleidimas, ar seimos poilsio zona.......butent virtuveje gaminamas maistas, valgoma.......daugiau nieko, bent jau pas mus, paprastai laika leidziame svetaineje.....

"Jei visuose jusu ir jusu draugu pasisedejimuose gali demokratiskai dalyvauti vaikai - junkit. "

Cia irgi keistai nuskambejo........ka jeigu nesujungta tai vaikams negalima sedeti??

Beje galima prisikabinti ir prie argumento kad su draugais pokalbi galima testi einant i virtuve, o paskui gryzus nesupranti ka kalbejo jeigu erdves nesujungtos.....tada gal ir tuoleta su vonia prijungti reiktu.......nes is ten isejus irgi sunku susigaudyti kas kalbama yra........taigi tos erdves tik mados reikalas..... wink.gif taip bandoma kazkaip orginaliai pakeisti iprastine, standartine daugiabuciu aplinka, atrodyti orginaliu......nors tam visiskai nera reikalo griauti tu sienu, galima ir kitu budu orginaliai buta isiregngti, kas kaip ismano tas taip ir daro...... wink.gif
Herta
Pries pora menesiu darem kapitalini buto remonta.Virtuve pas mus buvo kaip kisene.Saldytuvas pasistato ir puse virtuves ner.O jau dviese ten sunku prasilenkt.Tai paemem ir sujungem su svetaine.Nesigailiu ne trupucio (norejau tokio hibrido).Pagamino baldus,bariuka.Nu viskas labai ciki.Kolkas gartraukis viska istraukia,o ir negaminam kasdien galingai.Esu patenkinta.Jei tureciau didesni busta pasielgciau lygiai taip pat.Man tai labai patogus sprendimas thumbup.gif
zapuks
O as negaeciau tasakyti - jungti ar ne tas erdves. Dabar, kai virtuve pas mus atskira, dziaugiuosi, kai kepu zuvi ir galiu uzsidaryti duris. Bet buna labai liudna, kai kuitiesi joje siaip sau , o seima krykstauja uz sienos...
Uz poros menesiu keliames i buta su sujungta virtuve/ svetaine. Itariu, kad vienos problemos dings, bet atsiras kitos g.gif
Nega
Pasakysiu patirtį žmonių, kurie jau šiek tiek vyresni ( arti 40 m.) jie turi 2 kambarių butą, kuriame virtuvė sujungta su svetaine. Pas juos du vaikai. Vienam-13 m., kitam- 1 m. Tai tėvai atidavė savo vyresnėliui tą atskirą kambarėlį, nes jis jau mokinukas, ir jam reikia savo erdvės, o jie likę trys malasi toj savo bendroj erdvėj. Ir nėra patenkinti, nes negali niekur pabėgti viens nuo kito, net virtuvėj užsidaryti negali... O dar kai mažoji paaugs, ir ims reikalauti savo erdvės, tai visai bus blogai... taigi, apie kvapus nežinau, bet manau, kad kvapai- tai tik tokia nereikšminga smulkmenėlė.
zapuks
Siuo atveju, sakyciau, problema ne tai, kad jie malasi bendroj erdvej. Argi butu geriau, jei maltusi atskirtame nuo virtuves kambaryje? Tiesiog trecio kambario jiems reikia.
Saga
Matai zapuk, jie gyvena keturiese ir turi dvi atskiras erdves, o jeigu butu neisgriove sienos jos butu trys. Siaip atejus kokiai draugei ar kaimynei malonu ir virtuveje isgerti puodeli kavos bei paplepeti. O tuo tarpu svetaineje kiti seimos nariai gali sau ramiai ziureti televizoriu ir pan. nebutina jiems dalyvauti tuose pokalbiuose.
As dabar irgi megstu kavos puodeli pasidariusi savaitgalyje virtuveje laikrascius skaityti, nors tos vietos pas mus ir pakankamai, turime keturis kambarius, isgriovus siena liktu trys atskiri......sociai, bet kadangi virtuve yra didele, tai nera tokio poreikio ir butinybes, kambariai irgi nemazi......Ir siaip dabar turime su vyru bendrus draugus, turiu as savo drauges, kurios megsta be vyru atlekti. Tokiu atveju vyras mandagiai isgeria puodeli kavos, mandagiai persimeta keliomis frazemis ir eina i kita kambari savais reikalais....taip kad tas sienas griaunant manau reiki apaskaiciuoti, kad liktu pakankamai kambariu wink.gif
Nega
Na, taip, sutinku, kad tai mano paminėtai šeimai reikėtų didesnės erdvės. Bet bėda ta, kad jie pirko naujos statybos butą, ir taip atseit pagerino savo gyvenimo sąlygas, bet... Ketvirtasis šeimos narys įnešė į gyvenimą savo pataisas smile.gif
toja
Na nezinau as matyt senu paziuru ir tradiciju, bet man atskirta virtuve daug mielesne nei bendra, pas mama, kai visi vaikai suvaziuoja tai mes moteriskes susedam ir plepam virtuveje, o vyrai sau televizoriu ziuri ir moterisku pokalbiu nesiklauso. man taip smagiau, o ir siaip man labai patinka sedet virtuveje kava gert, kuistis joje, ten man kaip mano atkira tvirtove, nieks nagu nekisa, tvarkos nedaro, kambariuoe jau kas kita. Nenoreciau dar atskiros virtuves ir todel, kad man paciai valgyt pasidaryt pigiau iseina nei pirki pusfabrikacius ir tik juos pasisildyt. Mano bendradarbe turi virtuve sujungta, tai ji sako, kad taip dare tik todel, kad jai erdves pritruko, be to ji mazai valgyt daro, daugiausiai pusfabrikacius pasildo ir viskas
širšė
man labiau toks tarpinis variantas prie sirdies- pusiau atskirta virtuve. taip gyvenam dabar, taip planuojam ir naujam name daryt. ta prasme, duru nera, bet virtuve nuo kambario atskirta siena, mazdaug pusmetriu platesne uz spintele. t.y. tepdama sumustinius galiu dalyvaut pokalbyje su kambaryje esanciais, bet prie stalo sedintys nemato neplautu indu, padetu prie kriaukles wink.gif bent jau man tai idealus variantas.
arnauta
Pries pora meteliu zurnale "Mano namai" buvau radusi projekta, kaip standartini buta rekonstruoti.Beje, siulomo buto isplanavimas visiskai sutapo su musu buto. Buvau uzsidegusi nerealiai.Visa nakti negalejau uzmigti, kol vyras gryzo is komandiruotes.O kai gryzo, viska labai greit uzgesino.Sia vasara zadame virtuve su svetaine remontuoti, tai ir vel man tas projektukas islindo is smegenu failu.Tik vat ............. Vyras ir vel mano troskima erves didinti uzslopino motyvuodamas, kad neracionalu.Gyvename 2k.bute.Kai paaugs maziukas, viena kambary uzleisim jam, o patys kelsimes i svetaine. Jei ji bus bendra su virtuve, tai automatiskai nebus jokiu duru. Susisapnuos musu vaikinukas ir sumanys atbegti pas mama su teciu i lova. O jei po kaldra mudu isdykausim?............ Viskas kaip ant delno.O jei durys bus, tai nors spesim gara nuleist kol jos atsidarys wink.gif Vat jei trecias kambarys butu, tai tikrai 100% sutikciau erdves plesti.

Yra ir kita galimybe. Zinau, jog vieni pazystami is virtuves pasidare trecia kambary, o svetaineje, viename kampe mini virtuve.Tiesa, pati tokio varianto nemaciau, bet iseitis puiki.Tik iki sio sumanymo igyvendinimo laukia ilgas zyzimo kelias bash.gif Tokia rekonstrukcija labai patogi gyvenantiems vieno kambario bute su vaikuciu. Is virtuves galima padaryti kambary vaikui 2.gif

Manau kiekviena rekonstrukcija turi atitikti paciu musu interesus ir gyvenimo buda.
agacaga
Man tai irgi nepatiko tox variantas,kad virtuve ir svetaine sujungtos dry.gif Sakiau ,kad pirksim toki buta,kuriame sios erdves atskirtos dry.gif Bet taip jau isejo,kad visgi pirksim toki,kur virtuve ir svetaine sujungtos g.gif Na,pasiskaiciusi cia jusu argumentus UZ sita varianta,biski nusiraminau tongue.gif Bet man dabar baisiai idomu,kuo bent minimaliai atskirt virtuve nuo svetaines? Negi tik bariuku? Tada tas bariukas baisiai jau ilgas turetu buti. Visgi noreciau,kad bent dalis virtuves butu pridengta dry.gif Gal irgi kokia puse sienos padaryt? Net nzn dry.gif Pasidalinkit savo patirtim,kaip jus atskyret? rolleyes.gif
Freja
As visada norejau atviros virtuves (sujungtos su svetaine), bet dabar pradedu abejoti sios idejos praktiskumu. Virtuve - tai yra darbo vieta, kurioje gamini, renkasi garai, naudoji daug visokiu daiktu ir pan. Na tikrai labai sunku islaikyti ja visada blizgancia. Jei pvz. pasikvieti draugu vakarienei, tai labai sunku viska pabaigti gaminti ir dar suspeti isblizgnti viska, kad neatrodytu kai po karo. rolleyes.gif Jei neatvira, tai ka, uzdarei duris ir rami galva.
agacaga
QUOTE (Freja @ 2004 06 29, 00:51)
As visada norejau atviros virtuves (sujungtos su svetaine), bet dabar pradedu abejoti sios idejos praktiskumu. Virtuve - tai yra darbo vieta, kurioje gamini, renkasi garai, naudoji daug visokiu daiktu ir pan. Na tikrai labai sunku islaikyti ja visada blizgancia. Jei pvz. pasikvieti draugu vakarienei, tai labai sunku viska pabaigti gaminti ir dar suspeti isblizgnti viska, kad neatrodytu kai po karo. rolleyes.gif Jei neatvira, tai ka, uzdarei duris ir rami galva.

Na tas tai tikrai taip dry.gif Virtuve pastoviai turetu buti islaizyta,kad gerai atrodytu dry.gif Na kolkas,kol neturiu vaiku,tai virtuvej tvarka palaikyti ne taip ir sudetinga,nes nelabai as joje ir gaminu, bet kaip bus veliau.. unsure.gif Dar kai pagalvoji,kad pvz darbuojiesi su bulviatarke,sulciaspaude,ar panasiom triuksmingom priemonem,tai tam,kas salione sedi biski ne kas huh.gif Nors antra vertus ir gerai,ner ko sedet ir telika ziuret, tegul visi kamuojas laugh.gif laugh.gif tongue.gif
Bet man va patiko ta mintis,kad dirbadam virtuveje gali tuo paciu ir su seima bendraut, o nebut atsiskyrus wub.gif
Aj,aisq yra sociai ir + ir -
ely
Visada svajojau apie virtuvę kartu su svetaine. Taip gali gaminti valgį ir kartu bendrauti su svetainėje esančiais + nori nenori esi priversta palaikyti švarą virtuvėje thumbup.gif Man patinka iškart susiplaut indus, bet dabar kai valgom kambary kartais pritingiu eiti į virtuvę jų plauti, o jei dar kokį filmą užsižiūri rolleyes.gif Be to, vaikas būdamas kambaryje gali bendrauti su mama dirbančia virtuvėje thumbup.gif Aš matau tik privalumus smile.gif Juolab, kad šiais laikais yra labai kokybiškų garų surinkėjų ir indaplovės, taigi galima išvengti ir nemalonaus kvapo ir nešvarių indų kriauklėje wink.gif
gama
pas mus virtuvė ir svetainė kartu, tiesa, šiek tiek atskirta sienos dalimi. aš tai labai patenkinta, nesijaučiu, kaip kalėjime su puodais uždaryta. ir teliką galiu iš virtuvės prie stalo pažiūrėt ir erdvės daugiau, nes pas mus butas ne per didžiausias. o dėl kvapų - tai jų tiek pat, kaip ir atskiroj virtuvėj būtų, viskas priklauso nuo garų surinkėjo (nors kai jis burzgia TV reikia pagarsint). pvz. pas mamą atskirta, bet, kai neturėjo garniko, tai svetainė ir koridorius ilgai kvepėdavo blynais ar žuvimi.
manau, sujungti ar ne kambarį su virtuve priklauso nuo šeiminikės, ar ji mėgsta bendrauti ar virti ir kepti viena, užsidarius, kad nieks netrukdytų. aš kaip nesu virtuvės fanatikė, tai man geriau kartu. be to ir vyrą lengviau į virtuvę prie darbų prisikviest. fulės žiūrėjimas nesusitrukdo -ir bulves skuta ir rungtynėse dalyvauja. thumbup.gif thumbup.gif
Reklamiste
Jeigu zmona yra visavertis seimos narys, o ne vireja, tai ir virtuve turi buti atvira, kad netektu izoliuotis. O ka slepti virtuveje? Nuo ko sleptis? Pas mus viskas atvira ir man ir grazu, ir patogu. Bendra svetaines ir virtuves erdve apie 50 kv.m. Vaikai su dviraciais vazineja smile.gif Ir kai sveciu daug, labai patogu - kas ant sofkes, kas prie stalo, kas salotas pjausto... Balsuoju uz bendra erdve thumbup.gif
WodaLaznik
norint sujungt virtuve su kitu kambariu reik uztikrint gero garu nutraukimo, o sheip nemanau kad tai jum bus pagal kishene...o ir ta vadinama gera technika nevisada buna tikrai gera.
uzsieni tokie kambariai yra visur, tik pasiziurekit ar jie ten ka nors gamina? nemanau, gereusia kja jie moka tai ikisht pusfabrikati i mikrobange, ir fsio... niekas nestovi prie puodu todel ir garu galimybes ner.
Saga
QUOTE (Reklamiste @ 2004 06 29, 10:27)
Jeigu zmona yra visavertis seimos narys, o ne vireja, tai ir virtuve turi buti atvira, kad netektu izoliuotis. O ka slepti virtuveje? Nuo ko sleptis? Pas mus viskas atvira ir man ir grazu, ir patogu. Bendra svetaines ir virtuves erdve apie 50 kv.m. Vaikai su dviraciais vazineja smile.gif Ir kai sveciu daug, labai patogu - kas ant sofkes, kas prie stalo, kas salotas pjausto... Balsuoju uz bendra erdve thumbup.gif

Priklauso nuo seimos.......kadangi as niekada nesijauciu virtuveje izoliuota, valgyti gaminame abu, arba vyro visai nera namie tongue.gif . O be to virtuveje ilgiau kaip valanda nepraleidziu per diena (turiu omenyje valgio gaminima) .........

O siaip skonio reikalas, pries 5 metus pamaciau pirma karta svetaine bendra su kambariu tai buvo grozio virsune, butent galvojau tokia ir darysiu, kai turesime savo buta, po keliu metu sugalvojau tokio daline siena daryti, o dabar noriu is viso atskiros virtuves...... o ta virtuve matyta pries penkis metus dabar vel pamacius kazkodel nepasirode stulbinamai grazi..... O ir patogumo sumetimais.....turime garu surinktuva, bet kepant blynus ar duona vis tiek riebalai nuseda ant spinteliu, ir garu buna pakankamai.......

Taigi kadangi remontai planuojami tik rudeni, gal vel ka sugalvosiu iki to laiko.....

p.s. esu zmona ne vireja ir visavertis seimos narys, todel valgyti dazniausiai darome kartu wink.gif , niekas neizoliuoja manes vienos biggrin.gif
Ija
Perskaičiau didžiausią nesamonę, kad blogai atvira virtuvė mad.gif . Gyvenam jau trys metai ir visai nieko neatsitiko clap.gif clap.gif Nei į kambarius kitus kvapas eina, nei taukai trykšta. Nežinau kas gali būti patogiau?!

Juk praėjo tie laikai kai viska namuose makaluodavom.
Pati darau valgyti kasdien, ir naudoju visus buitinius virtuvės prietaisus-dar nesugalvojau nei vieno minuso, ir remonto tikrai dar nereikia daryti!
Marta
Na, nezinau... Dabar darom remonta, tai vyras isgriove siena tarp virtuves ir svetaines. Mano galva, nebuvo jokio reikalo, nes svetaine - 27 kvadratai ir virtuve 11. Pagrindinis argumentas - del sviesos, nes virtuve tokia apytamse buvo. Dabar pagyvensim bendroj erdvej. Bet man nerima kelia visi cia jau issakyti minusai - triuksmas, kvapai. Na, gerai, kavapai - tiek to, gartraukis bus geras, bet, kaip triuksmas. Tarkim, vaikai, nors turi savo kambarius, prades su pagaliais po ta bendra erdve lakstyti wink.gif , o man gaminant koki "superini patiekala" biggrin.gif reikia ramybes ir susikaupimo, jei noriu pamedituoti , kaip tada? g.gif Arba ziurint kokia drama, braukiant asara, kas nors visai neromantiskai isijungia sulciaspaude? dry.gif
Na, pagyvensim - pamatysim smile.gif O ateity, vis delto, noriu daryti stikline pertvara, tai butu kaip ir kompromisas...
xxxsaulyte
Nuomoniu aisku labai ivairiu!!!
As irgi turiu nauja buta su didele erdve - apie 50 kv.m. sujungta bendrai virtuve, valgomasis ir svetaine. thumbup.gif . Man LABAI patinka!!! thumbup.gif
Darydama valgi nesi atskirta nuo seimos, kai ziuri jie TV - tai girdziu ir paziuriu kai ka ir as. Galima bendrauti ir nebuti atskirtai kazkur virtuveje!!! Garintuvo galingumas apie 800... nezinau ko, ir patikekit - traukia super!!! Jokiu kvapu nera . Netgi as ziemai nemazai visko darau - tai dar plius dar koki langa atsidarau kad paciai vesiau butu!!! Taip kad - aisku - kiekvieno asmeniska nuomone - bet as tai labai dziaugiuosiu!!! thumbup.gif
Kokere
Mes dabar darom remonta ir sujungem virtuve su kambariu. Ir gautas vaizdas man labai patiko thumbup.gif thumbup.gif Jauciuosi kaip nuosavam name rolleyes.gif Ir koridoriuje kuris salia tos erdves daug sviesiau nei buvo rolleyes.gif Vienu zodziu pakolkas matau tik pliusus wink.gif Kai pamatysiu minusu parasysiu biggrin.gif
Ajuss
Na mus sakykim gyvenimas privertė jungti virtuvę su svetaine.... Mūsų 3 kambarių butas yra 47 kv.m., tai, patikėkit, vietos 4 asmenų šeimai mažoka....
Šią vasarą sujungėm erdves, kol kas patenkinta, maisto nebenešam į kambarį, o ankščiau tik kambary valgydavom, kažkaip vietos virtuvėj mažoka, o ir teliką redsykiais pasižiūrėt norėdavom, dabar ta problema išspręsta rolleyes.gif thumbup.gif
O kai dėl garų.... nu tikrai, palyginus nemažai gaminu, o ir virtuvė visiškai mažytė buvo 2x2,5, bet netradau net viršutinių spintelių garais ar riebalais aptekusių g.gif , juolab, kad ir garinės neturim... Gal nevėdinat namų, kam aptenka g.gif
aifa
QUOTE (Saga @ 2004 08 16, 14:45)
Kazin........taigi ne ant duju tiesiai dedi maisto produktus, o i keptuve ar puoda...... wink.gif .......

Dujinės viryklės pakeitimas gera elektrine virykle labai sumažina lipnių nuosėdų ant baldų kiekį. Šis nuosėdos susidaro kai iš maisto gaminimo indo išmetami garai su riebalais ar šiaip dalelėmis patenka į karšto oro srautą aplink puodą, degdamas kyla aukštyn, susidaro smalos, kurios po to sėda visur, kur papuola. Gera elektrinė viryklė kaitina puodo dugną, o ne orą aplink puodą. Kas išgaruoja iš puodo ir nepatenka į garų surinkėja, nukrinta ant pačios viryklės arba netoliese. Taip žymiai geriau, nei pasiskirstymas visoje virtuvėje ant baldų.
svetima
Mes irgi jau kuris laikas gyvenam bendroj erdvej..Na, jokiu riebalu niekur dar nenusedo, o gal ir nenuses, nes vyrykle elektrine, be to retai kada naudojama rolleyes.gif
O siaip, kai ateina draugai, tai vieni privalumai-viskas salia, nereikia niekur lakstyti, gali sau ramiai bendrauti salotas pjaustydamas thumbup.gif

Na, pas mus bendrai gaunasi kokie 35 kv., virtuve yra tokiam truputi uzutekyje, todel bardakas tikrai nesimato, nes viska kraunam prie tos sieneles, kuri is svetaines zonos nesimato arba i indaplove..

Dar patinka, kad galima klausytis muzikos ir nereikia paleist aparaturos ant viso garso, kaip anksciau , kai budavo kitam kambaryje..
Na, tiesa kartais erzina, kad dukra savo multikus ziuri kaip tik, kai vakarieniaujam, nors dazniausiai ir mes kartu paziurim tuo paciu-vaikyste prisimenam tsakant laugh.gif

Dar kadangi as megstu daryt daug dalyku vienu metu, tai man visai patinka prie stalo uzkandziaujant ir vartant spauda dar matyt ir ka per tielika rodo(jei pvz. vyras tada ziuri ji), nors nelabai ka ten ir beiziuriu, bet jei kas, tai uzmetu aki wink.gif
meduksi
Sveikutes!Jauciu teks toks butas,bet as labai bijau,kad eis i svetaine kvapai,matysis kartais nesuplauti indai ir t.t. Gal galit pasidalinti patirtim kaip to isvengti? ax.gif
Ryžulia
Nematau problemu-nusipirkit gera garu surinkeja ir naudokit kiekviena karta (ne, ne skalbdami smile.gif ), kai tik ka gaminsi. O del neplautu indu-arba plausi dazniau, arba pirk indaplove smile.gif
ultraviolet
Aš jau kažkur rašiau, kadangi pati esu tai išbandžiusi,tai matau 100 minusų ir 1 pliusą biggrin.gif Jeigu dideliame name, tai manau gal ir nieko, bet jei bute - NE schmoll.gif Jeigų daug svečių priiminėsite būtent toj bendroj svetainėj, tai pasijusi tikrai kvailai, kai visi žiūrės ką tu ten darai(man buvo toks atvejis - aš nuėjau atnešt duonos, sudėjau gražiai, nešu...Užsikabinau ir toji duona atsidūrė ant grindų,šiaip tai būčiau surinkusi ir nunešusi, bet kadangi visi į manę žiūrėjo, teko išmest, o jei tai kokia višta būtų, tai ir liktumem be pietų biggrin.gif )Dar galiu pasakyt,daugiau netvarkos, kai ateina netikėtų svečių, tai nelabai kur ir pasodinsi.Dar galima daug visko prirašyt, bet sakau, jei turėsi dar vieną svetainę,tai gali drąsiai sujungti mirksiukas.gif
silver 27
Merginos parašykit, o kaip su riebalais, ar neapsineša užuolaidos, sienos, jei ir geras garų surinkėjas yra?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.