Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmokas: kaip sekasi?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 27, 13:41)
O kokie tie tėvai? Konkrečiau.
*

Gerai, konkrečiau. Tai buvo pirmasis naujosios klasės tėvų susirinkimas. 20 vaikų iš 28 yra atėję iš gretimos mokyklos. Auklėtoja priešpensijinio amžiaus. Ji kalbėjo lėtai, aiškino, kaip ir kas, o tuo metu tėvai prunkštė, rodė visokias mimikas, laidė replikas, uždavinėjo kvailus klausimas (ar ketvertas yra teigiamas pažymys ir pan.). Man reikėjo įvykdyti MT nurodymą ir pasitarti su tėvais, todėl išėjau į priekį ir ramiu balsu pasakiau, kad norėčiau pasitarti, ar reikėtų mokyklai samdyti apsaugos darbuotoją. Kad pradėjo rėkti ant manęs vienas per kitą...Teko palaukti, kol išsirėks (pagrindinė rėkimo tema- aš neleisiu savo vaiko į mokyklą, kuri nesugeba garantuoti mano vaiko saugumo), kad galėčiau ramiai išaiškinti, kodėl tai yra siūloma. O galiausiai, kai balsavom, paaiškėjo, kad tik keturi yra prieš ir visi vyrai...
Jaučiu užuojautą auklėtojai, gerai, kad ji turi didelę patirtį ir stiprius nervus...
Kai papasakojau direktoriui, jis nenustebo, nes jau buvo ne kartą girdėjęs apie naujokų aroganciją...Ir mokinių, ir tėvų...
Palyginimui- eilinį kartą planuojam mano septintoko tėvų susirinkimą, kuris vyks mano bute...Susirenka labai draugiški tėvai, atsineša ką nors prie arbatos, visi pabendraujam nuo dūšios, pasikalbam...Ir klasėje atmosfera labai draugiška...Va kokios skirtingos klasės...
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 13:39)
Kai žinau visą tą virtuvę, labai ramiai reaguoju, kai mano septintokas grįžęs iš mokyklos trenkia kuprinę į kampą ir išrėkia, kad nekenčia mokyklos...
*

QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 14:53)
Palyginimui- eilinį kartą planuojam mano septintoko tėvų susirinkimą, kuris vyks mano bute...Susirenka labai draugiški tėvai, atsineša ką nors prie arbatos, visi pabendraujam nuo dūšios, pasikalbam...Ir klasėje atmosfera labai draugiška...Va kokios skirtingos klasės...
*

Aš nieko nesuprantu.

Ir dar, o auklėtoja dalyvauja, nes paminėjai tik tėvus. g.gif
Laisvė
vaižgantė, požiūris į mokyklą ir tris vaikus ryškiai alogiškas. Nežinau, kokia buvai mokytoja, nežinau, kokioje mokykloje dirbai, bet galiu pasakyti, jog taip tikrai nėra visoje Lietuvoje schmoll.gif Gal kur ir yra, bet tikrai ne visur. Galbūt mėgai susireikšminti ir dirbti ne tik mokytojos/auklėtojos darbą, bet ir už kitų vaikų, ne tik savų, tėvus.
Tarkim, mūsų mokykloje yra dvi keturių vaikų mamos. Kelios augina tris vaikus. Kad jos būtų blogesnės už netekėjusias bevaikes - neteko girdėti.
Ir pats metas būtų atskirti darbą nuo asmeninio gyvenimo ir nė vieno nedirbti/negyventi kito sąskaita.
Ūla
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 27, 14:03)
Aš nieko nesuprantu.

taigi ne pradinės klasės jau. Klasė - draugiška, tėvai - normalūs, bet mokykla su savo virtuve jau kitas dalykas. Aš taip supratau Vaižgantę.
Mano pradinuko klasėj tarp vaikų, tėvų, mokytojos taip pat itin draugiška, sveika atmosfera. Bijau, kad ji baigsis, užvėrus pradinės mokyklos duris, nes visi pasibarstys... Bet va šitas postas krislelį vilties įnešė, nes kai branduolys sveikas, aplinka ne tokia baisi atrodo.
san
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 27, 13:01)
Tai šitą tu primeni jau n temų. Ir tai nereiškia, kad tavo žiūrėjimas yra teisingas,
*

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
oksaniuksxxx
Oh kokia diskusija biggrin.gif
o as zinokit noriu pasiguost eilini karta ,blemba blemba ,eik kiek nori i ta mokykla tai kaip tik ,tik matai daugiau ko negali pakeist -anakarta ziuriu klaseje langai du iki galo atviri ,vaikai klaseje atsidaro durys ir skersvejis didziulis tada maniskis slogavo .Nu viena mama aukletojai pasake ,kad vaikai sirguliuoja ..galvojom jau mokytoja susipras ju nedarineti vaikams klaseje esant.Dabar gydomes ausu uzdegima ,bet einam i mokykla (kadangi nebeskauda).Ateinu pasiimt ziuriu vel langai iki galo atviri ,nu taip uzvire kraujas ,bet susivaldziau ir grazei pasakiau ,kad neatejom i mokykla praeita savaite ,nes sirgom ir ,gal kaip tu langu atdaru bijom,o ji pasiziurejo seip i mane tokiom kvailom akim ..nezinau turbut rasysiu i mokyklos pasta ,kaip koki anonimiska laiska, doh.gif doh.gif bijau ,kad neuzsisestu ant vaiko jai daug sokinesiu
Laisvė
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2010 09 27, 16:06)
*

Daugiau bacilų nevėdinamoje patalpoje mirksiukas.gif
oksaniuksxxx
Nu as ne durne ,kad to nezinot blush2.gif bet kodel mes vaiku darzelyje ateinam puse valandos anksciau ir isvedinam ,bet niekada kai vaikai yra grupeje nedarinejam ir nevidinam patalpu,tuo labiau ,kad klasese pas mus per pertrauka vaikai buna kalidoriuj tai vedink kiek nori g.gif
vaižgantė
QUOTE(Ūla @ 2010 09 27, 14:31)
taigi ne pradinės klasės jau. Klasė - draugiška, tėvai - normalūs, bet mokykla su savo virtuve jau kitas dalykas. Aš taip supratau Vaižgantę.
Mano pradinuko klasėj tarp vaikų, tėvų, mokytojos taip pat itin draugiška, sveika atmosfera. Bijau, kad ji baigsis, užvėrus pradinės mokyklos duris, nes visi pasibarstys... Bet va šitas postas krislelį vilties įnešė, nes kai branduolys sveikas, aplinka ne tokia baisi atrodo.
*

Taip- klasė draugiška, tėvai rūpestingi, bet kai mokytojų daug, ne su visais sekasi sutarti. Per klasės susirinkimą klausiu tėvų, kurių vaikai mokosi vokiečių kalbos, ką daryti, nes keistokai atrodo, kai iš 10-ies vaikų 5-iems buvo pataisos...Žinau, kai tą dieną yra vokiečių k pamoka, mano sūnus nenoriai eina į mokyklą.
Draugišką atmosferą pasiūliau kurti 5-oje klasėje, nes buvo surinkta nauja klasė, dauguma vaikų iš kažkur atvažiavę, todėl nuo pirmo susirinkimo darom tėvų "cementovkes", kartu su vaikais važinėjam į ekskursijas, tarpusavyje draugaujam. Kai draugauja tėvai, draugauja ir tėvai. Tai yra įmanoma, nes klasė nedidelė.
Aimėja, žinoma, kad auklėtoja dalyvauja susirinkimuose smile.gif Labai miela, paprasta, dažnai pabendraujam gmailu, visuomet viską žinau apie savo sūnų.
Papildyta:
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2010 09 27, 15:19)
Nu as ne durne ,kad to nezinot  blush2.gif bet kodel mes vaiku darzelyje ateinam puse valandos anksciau ir isvedinam ,bet niekada kai vaikai yra grupeje nedarinejam ir nevidinam patalpu,tuo labiau ,kad klasese pas mus per pertrauka vaikai buna kalidoriuj tai vedink kiek nori  g.gif
*

Va būtent. Kai langai klasėje atidaromi, vaikų kabinete būti negali. ax.gif
Laisvė
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2010 09 27, 16:19)
*

Vadinasi, triukšmą kelti reikia ne forume, o ten, kur tie langai atidaryti bigsmile.gif
vaižgantė
QUOTE(Laisvė @ 2010 09 27, 15:39)
Vadinasi, triukšmą kelti reikia ne forume, o ten, kur tie langai atidaryti  bigsmile.gif
*

Geriau tegul čia garą nuleidžia smile.gif
Laisvė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 16:35)
Va būtent. Kai langai klasėje atidaromi, vaikų kabinete būti negali.  ax.gif
*

O kur čia tos instrukcijos surašytos, kad negali būti klasėje vaikų, kai langai atidaryti. Beje, beveik visose mokykloje ir darželiuose langai plastikiniai. Kas neleidžia visą laiką laikyti atidarytą viršų, tarkim, prie mokytojo stalo?

QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 16:44)
Geriau tegul čia garą nuleidžia smile.gif
*

Bet situacija nuo to nepasikeis biggrin.gif
vaižgantė
QUOTE(Laisvė @ 2010 09 27, 15:49)
O kur čia tos instrukcijos surašytos, kad negali būti klasėje vaikų, kai langai atidaryti. Beje, beveik visose mokykloje ir darželiuose langai plastikiniai. Kas neleidžia visą laiką laikyti atidarytą viršų, tarkim, prie mokytojo stalo?
Bet situacija nuo to nepasikeis  biggrin.gif
*

Taisykles savo kabinete susikuria mokytojas. Kai per pertrauką norėdavau išvėdinti kabinetą, prašydavau, kad mokiniai eitų į koridorių ir dar duris trumpam užrakindavau, kad durų nevarstytų. Pirmokai paklusnesni, todėl durų rakinti nereikėtų smile.gif Juk galima susitarti, kad kiekvieną pertrauką 5 min mokiniai pabūtų koridoriuje, kol vėdinamas kabinetas. Be to, yra pamokų, kurių metų mokiniai nebūna klasėje- kūno kultūra, choreografija, muzika. Jų metu galima ir plačiau langą atidaryti...
Nematau problemos smile.gif
Laisvė
Ir aš nematau biggrin.gif
Be to, juk pati parašei Juk galima susitarti. Vadinasi, reikia tartis. Pirmiausia tartis su mokytoja, o ne vėją forume kelti mirksiukas.gif
Ir bėdos nebus 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(Laisvė @ 2010 09 27, 16:00)
Ir aš nematau  biggrin.gif
Be to, juk pati parašei Juk galima susitarti. Vadinasi, reikia tartis. Pirmiausia tartis su mokytoja, o ne vėją forume kelti  mirksiukas.gif
Ir bėdos nebus  4u.gif
*

Bet kartais geriau SM išsirėkti, kad paskui, nuėjus pas mokytoją, ramiu balsu su ja pašnekėtum ir nesugadintum jai visos dienos smile.gif
oksaniuksxxx
Nu as nemanau kad cia klykauju ir tersiu forumo ramybe-atleiskit jau jus man kaimo bobelkai uz tai ,kad tik pakalbet norejau tokia tema .
O beto neplastikiniai langai darinejami ,o paprasti ir iki pat galo ,platus
vaižgantė
Lyg ir žinom, bet...gal kam pravers:
http://sveikata.diena.lt/lt/naujienos/inty...diciskai-265090
bambuziuke
[quote=zivvilte,2010 09 27, 13:28]
Taigi,nemanau,kad atsiranda tokiu,kurie ja siustu ant triju raidziu ir dar tokiam amziuj. Ir aplamai, sorry, vaizgante,bet jusu aprasomos situacijos (nuo tarybiniu laiku mokytoju ziaurumo iki dabartiniu laiku vaiku ispuikimo) man neatitinka tikroves.

Nereikia ieskoti tos fantastikos toli , drauges sunus ,siemetinis pirmokelis ,kuo puikiausiai siuntineja visus ir pasikt ir dar toliau ...
Kas liecia tarybinius laikus , musu klases berniokai yra su "svabra" gave per kupra ir ne syki , vienas net issoko is antro auksto ,kur vyko pamoka , vien tam ,kad kad fizikos mokytojas ,po eilines dozeles is uz spintos , neuzmestu sprandan . Bet aisku ir mes kresdavom sunybiu smile.gif
Patrika
QUOTE(bambuziuke @ 2010 09 27, 22:45)

Nereikia ieskoti  tos fantastikos  toli , drauges sunus ,siemetinis pirmokelis ,kuo puikiausiai siuntineja visus ir pasikt ir dar toliau ...
*

na,jei jau pirmokelis taip sugeba,tai priezastys gludi auklejime,o ne mokykloje... bigsmile.gif gal jis ir namie tevus taip pat siuntineja.
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 16:35)
Va būtent. Kai langai klasėje atidaromi, vaikų kabinete būti negali.  ax.gif
*

Sutinku.
Darželyje prieš mokyklą tai auklėtojai visada būdavo karšta, ateini ryte, va oras kaip dabar, o atidaryti grupės vienoje ir kitoje pusėje kokie 5 langai. Lauke šilčiau būdavo. Ir svarbiausia, kad skelsvėjis, nes langai vienas prieš kitą, o ne vienoje pusėje, aš kelis kartus tikrai pasakiau, tai uždarydavo, arba pati uždarydavau ten kur spintelės, nes šalta.
vaižgantė
QUOTE(zivvilte @ 2010 09 28, 07:38)
na,jei jau pirmokelis taip sugeba,tai priezastys gludi auklejime,o ne mokykloje...  bigsmile.gif gal jis ir namie tevus taip pat siuntineja.
*

Savaime suprantama, kad ne mokykloje smile.gif Ir mūsų mokytoja sakė, kad yra klasėje mergaitė, dar nesuprantanti, kaip derėtų kalbėti su suaugusiu žmogum. Ji kalba iš tėvų išmoktais sakiniais. Ir deda taip, kad žagteli.
Ramaškė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 19:14)

Labiausiai patiko vaiko palyginimas su viršininku hihihi.gif .
Ingėnas
Klausimas toms, kurių pirmokėliai lanko prailgintą grupę.
Ar jūsų vaikai prailgintoje grupėje paruošia namų darbus (na, tarkim, jei namų darbų neužduoda, ar pabaigia prailgintos grupės metu tai, ko nespėjo klasėje)? Nes maniškė, toks įspūdis, viską, kas lieka nepadaryta, parsineša namo unsure.gif O kadangi grįžta po 17 val, plius reikia namuose ir skaityti pasimokyti, ir eilėraštį pvz. paskyrė mintinai išmokti, ir vieną kita eilutę raidelių parašyti, kad ranka lavintųsi, tai man tos "užsilikę" ir namo partemptos kitos užduotys (kažką pabaigti) visgi jau nebelabai patinka g.gif Nes per tokią ilgą "darbo dieną" (nuo 8-17 val) vaikas visgi pavargsta.
Kažkaip tikėjausi, kad prailgintos grupės metu tokius darbelius pabaigs g.gif
Patrika
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 28, 14:01)
Ar jūsų vaikai prailgintoje grupėje paruošia namų darbus
*

Visada padaro. Pradzioj jie eina i lauka ir pavalgyt, tada daro pamokas,plius papildomai paskaito (net jei neuzduota), zinau,kad padirbeja su tais,kuriems kazkas nesiseke pamoku metu... O tada jau lieka laisvas laikas zaisti ir bendrauti su klasiokais...Keista,pamokas privalu padaryt prailgintoj,bent pas mus,mokytoja pati po viena tikrina, ne karta maciau stovincius prie jos stalo ir rodancius pratybas...
Ingėnas
QUOTE(zivvilte @ 2010 09 28, 12:05)
Visada padaro. Pradzioj jie eina i lauka ir pavalgyt, tada daro pamokas,plius papildomai paskaito (net jei neuzduota), zinau,kad padirbeja su tais,kuriems kazkas nesiseke pamoku metu... O tada jau lieka laisvas laikas zaisti ir bendrauti su klasiokais...Keista,pamokas privalu padaryt prailgintoj,bent pas mus,mokytoja pati po viena tikrina, ne karta maciau stovincius prie jos stalo ir rodancius pratybas...
*

Pas mus iškart po pamokų kai kurie eina į būrelius (pvz. maniškė tris dienas į savaitę po 5-kių pamokų irgi lanko būrelius mokykloje). Paskui nežinau, ką jie veikia, gal kažkas kažką ir ruošia, bet tai gal nesukontroliuoja tada kiekvieno g.gif 15 val pamainomis keičiasi mokytojos (iki 15 val visada būna mūsiškė). Ir kai geras oras, atėjusi pasiimti juos visąlaik randu lauke. O kai blogas oras, jie net filmukus pasižiūri klasėje (yra ekranas tam). Nors tai filmukais tai gal aš ir nelabai patenkinta, ar tikrai čia gera idėja g.gif Filmukus galima ir namuose pasižiūrėti, kai jau pamokos paruoštos cool.gif
Kad ir valandą iš tos prailgintoje grupėje buvimui skirto laiko pašvestų užduotėlių darymui, manau, bet kokias užduotis per tą laiką galima pabaigti.
Patrika
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 28, 14:13)
Kad ir valandą  iš tos prailgintoje grupėje buvimui skirto  laiko pašvestų  užduotėlių darymui, manau, bet kokias užduotis per tą laiką galima pabaigti.
*

Kad zinokit tiek,manau,ir pilnai uztenka,tiek ir skiria. Vaiku nedaug,vieniems uztenka ir 10 min pamoku ruosimui,su kitais mokytoja padirbeja,padeda,paaiskina. Valandos tam pilnai uztenka. Visas kitas laikas poilsiui,zaidimams. Del bureliu,tai taip,ir pas mus daug kas lankydavo,bet kazkaip,matyt,mokytoja suziuredavo,gal nutaikydavo ta laika,kai mazdaug visi susirinke. Nes poto ,kai kiti zaidzia,tai aisku,sunkoka butu susikaupt. Pasnekekit su savo mokytoja delto. Siaip prailginta tam ir skirta,kad vaikas atiliktu ir popamokine veikla, ir pailsetu...
Ingėnas
QUOTE(zivvilte @ 2010 09 28, 12:20)
Kad zinokit tiek,manau,ir pilnai uztenka,tiek ir skiria. Vaiku nedaug,vieniems uztenka ir 10 min pamoku ruosimui,su kitais mokytoja padirbeja,padeda,paaiskina. Valandos tam pilnai uztenka. Visas kitas laikas poilsiui,zaidimams. Del bureliu,tai taip,ir pas mus daug kas lankydavo,bet kazkaip,matyt,mokytoja suziuredavo,gal nutaikydavo ta laika,kai mazdaug visi susirinke. Nes poto ,kai kiti zaidzia,tai aisku,sunkoka butu susikaupt. Pasnekekit su savo mokytoja delto. Siaip prailginta tam ir skirta,kad vaikas atiliktu ir popamokine veikla,  ir pailsetu...
*

Aš irgi būtent taip manau, kaip kad jūs sakot. Bet va nesuprantu, kame šaknys, kad taip praktiškai neišeina g.gif Manau, reiks paklausinėti kitų tą pačią prailgintą grupę lankančių vaikų tėvų, kaip jų vaikams, ar jie irgi kažką nepabaigta parsineša.
Žinau, kad manoji, jeigu tik mažiausia galimybė pasitaikys, tai stengsis mesti mokslus ir leistis į kitą veiklą tongue.gif Grupėje nemažai vaikų, tai gal tiesiog nesužiūri jų g.gif
Patrika
Prailgintos visgi kainuoja pinigus. Norisi,kad butu ir siokios tokios naudos,ne tik kad zaidimai. Juk ir namie galetu pazaist. Mano dukra jau trecioke,jau ir pernai mazai eidavo i prailginta,nes savarankiskai pati vaziuoja i burelius ir namo. Bet kai jai kazkas nesisekdavo,as net jai sakydavau,kad po pamoku nelektu namo,pvz,kai nera burelio, bet pabutu prailgintoj,kad su mokytoja pasiaiskint,truputeli pasedet prie uzduociu. Nes vakare tikrai jau vaikas pavarges,diena gaunasi ilga,veiklos daug.
vaižgantė
Tai gal jūsiškiams daug namų darbų užduoda? Tarkim, mano dukrai ir vakar , ir šiandien išvis nieko neužduota, prieš tai būdavo užduota parašyti kokias 2-3 eilutes raidžių, ir viskas. Kelios minutės ir parašo. ax.gif
Patrika
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 28, 14:55)
Tai gal jūsiškiams daug namų darbų užduoda?
*

na zinokit,tikrai ne...kaip kad jus sakot,buna dienu,kai ji per 5 min tuos namu darbus padaro...O kartais ir ilgiau pasedi,kaip kada. Bet tuo labiau,atrodo,turetu rasti laiko prailgintoj..Manau,kazkaip mokytojos nesuinteresuotos ar kaip.Pas mus kai savos mokytojos veda prailgintas,tai jos ir pasedi su tais ,kam kas nesiseka,nes puikiai visus zino..
Ingėnas
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 28, 12:55)
Tai gal jūsiškiams daug namų darbų užduoda? Tarkim, mano dukrai ir vakar , ir šiandien išvis nieko neužduota, prieš tai būdavo užduota parašyti kokias 2-3 eilutes raidžių, ir viskas. Kelios minutės ir parašo.  ax.gif
*

Nežinau, kaip ten yra g.gif
Įtariu, kad tai yra užduotėlės , kurių nespėja padaryti klasėje (na pvz. tarkim mano mergaitė greitumu nepasižymi).
Bet nuo dabar uždavinės kiekvieną vakarą paskaityti namuose (tekstą kiekvienam parinks individualiai). Plius eilėraštis mintinai (na savaitgalį buvo labai geras oras blush2.gif , tai liko jis išmokti per šią savaitę). Plius žinau, kad maniškei rašyti sunkokai sekasi, tai savo ruožtu jai pati po kelias eilutes raidžių užduodu parašyti. O jei sunkiau rašosi, tai ne kelias minutes užtrunka, norisi, kad stropiai rašytų, ne bile kaip. Kai dar prisideda - šitą turiu pabaigti ir aną, tai visai nemažai ir gaunasi rezultate cool.gif
Juk pirma klasė, pati pradžia. Bijau, kad noras mokytis paskui nedingtų nuo tų "namų darbų".
vaižgantė
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 28, 13:08)
. Bijau, kad noras mokytis paskui nedingtų nuo tų "namų darbų".
*

Va būtent dėl to ir prašiau mokytojos, kad neužduotų daug namų darbų...Užtenka ir dvi eilutes parašyti.
Ingėnas
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 28, 13:15)
Va būtent dėl to ir prašiau mokytojos, kad neužduotų daug namų darbų...Užtenka ir dvi eilutes parašyti.
*

Dėl dviejų eilučių nepanikuočiau. Bet dabar kažkaip daugiau gaunasi. Jei tik dvi eilutės tai dienai, tai jau šventė.
Ką tik kalbėjau su kitos klasiokės mama, kurios mergaitė prailgintos nelanko, tai , pasirodo, jos mergaitė namo irgi neužbaigtukų parsineša. Tik nelabai suprantu, kodėl nepareikalauja, kad tokius darbelius, kokius galima, maniškė (ir kiti vaikai) prailgintos grupės metu padarytų g.gif Vakaras jau šiek tiek laisvesnis liktų. Juk vaikui ir į lauką norisi po mokyklos, ir su draugais susitikti unsure.gif
čikibari
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 28, 14:15)
*

mano pirmokei užduoda po 6 eilutes dažniausiai parašyti... blink.gif + savaitgailiui po 2 puslapius blink.gif šį savaitgalį namų darbus ruošė tris valandas. nupiešti, suskaičiuoti, nuspalvinti, rašyti. nėra žioplė , rašo gražiai, moka skaityti aiškiai, skaičiuoja mintinai... manau eisu pokalbio su mokytoja, kad neužduotų tiek daug . lanko mokyklą su papildomu ugdymu, pamokos baigiasi 15.30, gryžtam iš mokyklos , pavalgo , paruošia pamokas ir važiuojam į šokius. laisvalaikio žaidimams nebelieka schmoll.gif o ryte kooooks košmaras kai reikia keltis blink.gif
Ingėnas
QUOTE(čikibari @ 2010 09 28, 13:29)
mano pirmokei užduoda po 6 eilutes dažniausiai parašyti...  blink.gif + savaitgailiui po 2 puslapius  blink.gif šį savaitgalį namų darbus ruošė tris valandas. nupiešti, suskaičiuoti, nuspalvinti, rašyti. nėra žioplė , rašo gražiai, moka skaityti aiškiai, skaičiuoja mintinai... manau eisu pokalbio su mokytoja, kad neužduotų tiek daug . lanko mokyklą su papildomu ugdymu, pamokos baigiasi 15.30, gryžtam iš mokyklos , pavalgo , paruošia pamokas ir važiuojam į šokius. laisvalaikio žaidimams nebelieka  schmoll.gif o ryte kooooks košmaras kai reikia keltis  blink.gif
*

Jūsų atveju tai akivaizdžiai persistengta blink.gif O tai ką tuomet daryti, jei savaitgalis suplanuotas kažkur išvažiuoti g.gif
Mūsų mokytoja bent atsiklausė, ar gali skirti namų darbus (visi tėvai sutikome). O jūsų ar nors klausė tėvų susirinkimo metu?
Patrika
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 28, 15:34)

Mūsų mokytoja bent atsiklausė, ar gali skirti namų darbus (visi tėvai sutikome). O jūsų ar nors klausė tėvų susirinkimo metu?
*

pas mus irgi pirmoj klasej klause,ar uzduot namu darbus ar ne. Uzduoda. Bet tikrai minimaliai, savaitgaliai aplamai visada laisvi...Kaip tada sake mokytoja,uzduoda tik delto,kad vaikams issiugdytu pareiga daryt namu darbus, o ne kad mokytis dar pusdieni namie... Juk tikrai,dar tiek veiklos viakams,jei lanko burelius ar muzikos mokykla,to laiko nebelieka. Vakare vos spjea 1 ar 2 val isbegt i lauka. O dabar kai prades dar ankti temti,ir tam laiko neliks...
čikibari
susirinkimo metu direktorius pasakė kad namų darbai pirmos - trečios klasės mokiniams neužduodami.. dėl poros eilučių rašymo ir aš nepregyvenčiau, bet kai namų darbams neužtenka pusvalandžio atlikti, tai nervina ne tik vaiką bet ir mane ... o savaitgaliais taip ir keliaujam su namų darbais tongue.gif pasiimam su savimi .
Ingėnas
QUOTE(čikibari @ 2010 09 28, 13:41)
susirinkimo metu direktorius pasakė kad namų darbai pirmos - trečios klasės mokiniams neužduodami.. dėl poros eilučių rašymo ir aš nepregyvenčiau, bet kai namų darbams neužtenka pusvalandžio atlikti, tai nervina ne tik vaiką bet ir mane ... o savaitgaliais taip ir keliaujam su namų darbais  tongue.gif pasiimam su savimi .
*

Kiek aš suprantu, mokytoja privalo tėvų atsiklausti. Nes pagal Švietimo ministerijos parėdimą pirmos klasės (net, berods, iki Naujųjų metų gal net ir antros) mokiniams negali būti užduodami namų darbai. Mūsų klasės tėveliai sutiko, prieškaištų mokytojai dėl namų darbų tikrai neturiu. Tik nepatinka, kad jie neruošiami prailgintos grupės metu, manau, čia aš jau teisingai piktinuosi cool.gif Juk ne už dyka, galų gale, tą grupę ir lankome cool.gif
O va čikibari atveju siūlyčiau klausti mokytojos. O jei nepavyks susikalbėti, galbūt ir į tą patį direktorių kreiptis.
Aimeja
Dėl prailgintos. Kai lankė sūnus daug anksčiau, tai prailgintoje grupėje paruošdavo visas pamokas, net eilėraščius išmokdavo, žodžiu namuose labai mažai ką darėme, jau kas labai nesisekė. O šiemet pas dukrą jau pastebiu, kad prailgintoje nieko nepadaro, namuose viskas lieka. Kažkaip pasikeitė grupės auklėtoja ir ji tiesiog su jais nedirba, tik prižiūri, į lauką, arbatos išverda. Nmaų darbų užduoda mažai, bet vistiek norisi jau kai pareiname iš mokyklos prie pamokų nesėdėti.
Ingėnas
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 28, 13:56)
Dėl prailgintos. Kai lankė sūnus daug anksčiau, tai prailgintoje grupėje paruošdavo visas pamokas, net eilėraščius išmokdavo, žodžiu namuose labai mažai ką darėme, jau kas labai nesisekė. O šiemet pas dukrą jau pastebiu, kad prailgintoje nieko nepadaro, namuose viskas lieka. Kažkaip pasikeitė grupės auklėtoja ir ji tiesiog su jais nedirba, tik prižiūri, į lauką, arbatos išverda. Nmaų darbų užduoda mažai, bet vistiek norisi jau kai pareiname iš mokyklos prie pamokų nesėdėti.
*

Tai va drinks_cheers.gif Užtektų gal vakare padirbėti tik su tuo, kas sunkiau sekasi.
Juk yra esminis skirtumas, ar vaikas išeina iš mokyklos 12 val ar 17 val. Per 8-9 val darbo dieną juk bet kuris vaikas (kaip ir suaugęs) nuvargsta. Manoji kartais jau 21 val sėdėdama prie stalo iš nuovargio "nulūžta".
janna
QUOTE(zivvilte @ 2010 09 28, 14:40)
mokytoja,uzduoda tik delto,kad vaikams issiugdytu pareiga daryt namu darbus, o ne kad mokytis dar pusdieni namie...
*

stai ir musu mokytoja sake ta pati. kad kol kas namu darbai bus uzduodami su tikslu isugdyti pareiga atlikti tuos namu darbus.

kol kas ju nebuvo uzduota.

o nuo spalio men jau turesim ir mes uzduoteliu.

del dienos centro veiklos dar nieko konkreciai ir negaleciau pasakyti. pasiliekam tik kelias dienas per savaite, kai lankom burelius. ziresim kaip cia bus nuo spalio. ar griz is dienos centro su paruostais namu darbais ar kaip? g.gif
Ruti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 28, 12:01)
Ar jūsų vaikai prailgintoje grupėje paruošia namų darbus (na, tarkim, jei namų darbų neužduoda, ar pabaigia prailgintos grupės metu tai, ko nespėjo klasėje)?
*

Visada paruošia. Gal kartais kiek paskuba maniškis, nes įtariu, kad nori parašyti kuo greičiau ir eiti su kitais vaikais žaisti, tai kartais raidelės kreivokos gaunasi. Bet parašyti visada viską parašo. Mintinai kol kas nebuvo užduota, nežinau, ar išmoks pailgintoje grupėje g.gif

QUOTE(čikibari @ 2010 09 28, 13:29)
mano pirmokei užduoda po 6 eilutes dažniausiai parašyti...  blink.gif + savaitgailiui po 2 puslapius  blink.gif šį savaitgalį namų darbus ruošė tris valandas.
*

blink.gif kaip pirmokams tikrai labai daug unsure.gif Apskritai pirmokams jokių namų darbų neturi būti užduodama. Gali reikėti tik pabaigti tas užduotėles, kurių nespėjo klasėje. Pas mus tai būna parašyti 1 ar 2 eilutės raidelių ir viskas. Matematikos užduotis atlikti maniškis visada spėja per pamokas.
Gal pakalbėkite su mokytoja, kodėl tiek daug užduoda mirksiukas.gif
Ramunėlė*
QUOTE(zivvilte @ 2010 09 28, 12:05)
*

o čia man kvepia tais tarybiniais laikais..,kai dar aš ėjau į prailgintą grupę, kuri man gerklėj stovėjo. Nes norėjosi pareit namo, nors truputi atipalaiduoti....Vien žo ,nepatiko man ten.... ypatingai tas namų darbų darymas, gaudavos tokia nesąmonė..nes darai pamokas per pamokas, prailgintoj...ir dar papildomai namie,nes jin per prailgintą mums visko prigalvodavo.....nors mamai tuo laiku atrodė,kad be prailgintos nėra kitos išeities doh.gif
Nieko neturiu blogo prieš prailgintas grupes, nes nesinori vaikų vienų palikti-aš čia tik savo prisiminimą papasakojau,kaip aš jaučiausi doh.gif
Ingėnas
QUOTE(Ramunėlė* @ 2010 09 28, 15:39)
o čia man kvepia tais tarybiniais laikais..,kai dar aš ėjau į prailgintą grupę, kuri man gerklėj stovėjo. Nes norėjosi pareit namo, nors truputi atipalaiduoti....Vien žo ,nepatiko man ten.... ypatingai tas namų darbų darymas, gaudavos tokia nesąmonė..nes darai pamokas per pamokas, prailgintoj...ir dar papildomai namie,nes jin per prailgintą mums visko prigalvodavo.....nors mamai tuo laiku atrodė,kad be prailgintos nėra kitos išeities doh.gif
Nieko neturiu blogo prieš prailgintas grupes, nes nesinori vaikų vienų palikti-aš čia tik savo prisiminimą papasakojau,kaip aš jaučiausi doh.gif
*

Tai nežinau tuomet, kokią išeitį jūs siūlot - ar geriau toj pačioj prailgintoj iki 17-18 val pamokų neruošiant makaluotis, grįžti, pavalgyti, vėl pamokos ir tada tik miegot? doh.gif
Šiandien saviškės paklausinėjau vesdama namo. Tiesą sakant vakarais paimant jau būna biškį pavargusi, tai gal ir pasakodama ką susimaišo. Žodžiu, kiek supratau iš jos kalbos, gal kad kurie nori mokiniai, tie ruošia pamokas, o kurie nenori, ar pavargę, tie matyt bimbinėja cool.gif Klausiau pvz. jos, ar tu pabaigei viską, ko nespėjai pamokų metu? Sako, ne, nes buvau pavargusi. O tai 17 val jau vaikas jėgų įgavęs pasidarys, kažkokia nesąmonė man doh.gif
vaižgantė
Rugpjūčio gale buvau fraktalų piešimo seminare, po jo nupiešiau 21-ą fraktalą ir nuėjau savo darbelių parodyti seminaro vedėjai. Tuo pačiu paėmiau ir savo pirmokės pieštus fraktalus (ji vis piešdavo, kai užsimanydavo). Buvau labai nustebinta, kai ta moteris, nors šiaip ji nėra psichologė pagal išsilavinimą, o dailininkė, tiksliai nusakė mano dukros dabartinę savijautą ir apskritai taikliai ją apibūdino, davė man naudingų patarimų. Piešimas kartu su vaiku yra be galo geras dalykas. Rekomenduoju bent savaitgaliais pabandyti. Mane tas piešimas labai įtraukė, nors šiaip piešti nemėgstu. (Kas yra fraktalai- http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=616619 .)
Patrika
QUOTE(Ramunėlė* @ 2010 09 28, 17:39)
o čia man kvepia tais tarybiniais laikais..,
*

Tikrai ne,patikekit. Gal taip nuskambejo,kad po viena prie mokytojos stalo stovi ir laukia,kol patikrins. Tiesiog norejau pabrezti,kad mokytojos SAVOS,ir suinteresuotos,kad vaikai paruostui pamokas,kad kam kas sunkiau sekasi,pasiaiskintu...Vaikai prailginta lanko mielai,netgi maniske labai nori pasilikt,nors jau jai ir neber butinumo,kaip kad pirmoj klasej. Zodziu,butui tikra nesamone,jei vaikas,grizes namo po 17 val. dar sestu prie pamoku,visa prailgintos laika prazaides ar dar blogiau-praziurejes multikus...
Ramunėlė*
Ingėnas- nieko aš nesiūlau:) (taip ir galvojau kad užvirs diskusija.) smile.gif ..Aš tiesiog prisiminaiu savo laikus smile.gif ir kaip aš jausdavausi tame reikale. Ir visai netaikau,kad ir dbara taip yra... mirksiukas.gif
zivvilte- tikiu,kad būna gerų mokytojų. tikrai tikiu. smile.gif ir duok dieve ,kad jų tokių tik būtų mirksiukas.gif
Ingėnas
QUOTE(Ramunėlė* @ 2010 09 28, 21:22)
Ingėnas- nieko aš nesiūlau:) (taip ir galvojau kad užvirs diskusija.)  smile.gif ..Aš tiesiog prisiminaiu savo laikus smile.gif ir kaip aš jausdavausi tame reikale. Ir visai netaikau,kad ir dbara taip yra... mirksiukas.gif
zivvilte- tikiu,kad būna gerų mokytojų. tikrai tikiu. smile.gif ir duok dieve ,kad jų tokių tik būtų mirksiukas.gif
*

Šiaip maniškė buvimu prailgintoje grupėje irgi patenkinta. Bet kur nebus patenkinta, matyt ten nepersidirba biggrin.gif Nes beveik viską pabaigti parsineša namo. O aš gi norėčiau ir naudos iš tos grupės, ne tik malonumo.
Dar šiandien ją prirėmiau, ilgai aiškinau, kad ką gali, darytų mokykloje, prailgintoje grupėje. Tuomet ras po pamokų laiko ir į kiemą išeiti, ir su draugėm susitikti. O jei parsineš krūvą nepabaigtų darbelių, namuose linksmybių tuomet jau nebus, pirmiausia ruošim pamokas.
vaižgantė
Dukra vakar mane nustebino pasakius, kad pati susidėjo į kuprinę knygas. Patikrinau- viskas gerai. Visgi mergaitės protingesnės už berniukus- savo sūnums knygas turėdavau įdėti gerą pusmetį ax.gif
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 29, 07:47)
Dukra vakar mane nustebino pasakius, kad pati susidėjo į kuprinę knygas. Patikrinau- viskas gerai. Visgi mergaitės protingesnės už berniukus- savo sūnums knygas turėdavau įdėti gerą pusmetį  ax.gif
*

O kuo čia nustebino? g.gif Aš nededu nuo pat pradžių knygų, mano tik paprašo, kad perskaityčiau tvarkaraštį rytdienos, nors žiūriu jau pamažu prisimena kurią savaitės dieną muzika,kada pasaulio pažinimas ,o lietuvių ir matemamtika tai tos pačios kasdien. Susideda pati. Ir vyresniam niekada nedėjau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.