Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmokas: kaip sekasi?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ramuniki
Mano sūnus antrokas, tos pačios problemos buvo. Vieną dieną iš mokyklos grįžo nepersimovęs batų , su šlepetėmis lotuliukas.gif tai viską nuleidau juokais, susigėdo, manau kitą kartą prisimins. Ir viską ko beklausčiau viską pamiršta blush2.gif , vakar telefoną pametė doh.gif . O del sąsiuvinių ir knygų tvarkos taip pat buvo pasakyta, kad pinigėliai į mokyklą, kuriuos gauna, turi būti uždirbami: knygos netvarkingai sudėtos -50 ct, iš penalo rašymo priemonės išmėtytos dar -50 ct, ir taip lito nebėra doh.gif . Tai dabar kiekvieną dieną grįžta iš mokyklos ir sako nu pažiūrėk: ryt gausiu litą biggrin.gif , yra dėl ko stengtis. Labai svarbu yra nenusileisti , maniškis labai pasiutęs , atsikalbinėja ir neklauso, o taisyklės tikrai padeda, tik jas reikėjo kurti dar darželyje g.gif
Donalita
QUOTE(Ramuniki @ 2007 10 16, 06:55)
taisyklės tikrai padeda, tik jas reikėjo kurti dar darželyje  g.gif
*

Su pirmu eksperimentuojam, antrą normaliai auginam biggrin.gif
Rimulinka
mes darželio nelankėm tik ėjome į paruošiama klasę,tai kažkaip nereikėjo mums tu tvarkaraščių ,aišku dabar labai gailiuosi ,kad vaiko neleidau į darželį ,galvojau pati viskuo pasirūpinsiu doh.gif ,o dabar va kaip yra ,mano draugės žiūriu irgi sėdi su vaikais namie neveda į darželį ,sakau lai neveda poto gailėsis ,atseit pačios vaiką viskuo išmokys ,nu nu ne viskas taip paprasta ,kaip atrodo ,aš labai kantrybės neturiu doh.gif siaubingai ,pradėjau gerti raminančias arbatas ,nes nervai nelaiko šiandien radau pastabą ,kad vaikas smaugė klasioką ,pasiaiškino ,kad atseit pats pirmas pradėjo ,ir vėl visi aiškinimai iš naujo doh.gif schmoll.gif ,vėl tos pačios giesmelės ,neleidau prie kompo prisėsti sakiau ,kad eitu tvarkytis kambarių ir rašyti raides tai va tvarkosi iki šiol,vartaliojasi ant žemės savo kambary ir net nereguoja į mano pastabas ,kad eitu tvarkytis ,juokiasi ,žaidžia su šunių ,aš manau gal laikas jau diržiuką paimti unsure.gif doh.gif ,nes nereguoja į nieka verysad.gif ,vakar nupirkau naujus pieštukus ,kaip pamačiau ,kas iš jų liko tai norėjau trenkti juos į sieną ,pieštukai perlausti per puse ,apkramtyti nu siaubas kažkoks ,paėmė prirašė ant sienos šiandien ,nu man tikrai sakiau stogas nuvažiuos jei dar šitaip, doh.gif nubėgau į vaistinę nusipirkau arbatos raminančios ,nes viskas jaučiu kaip po biški imu darytis nervuota ,o gal pas psichologą laikas doh.gif unsure.gif ?
Sirana
Rimulinka - eikit pas psichologa. As tikrai eiciau. Mes su sunum pas psichologa ir psichoterapeuta ejom esant netgi ne tokiai rimtai padeciai... Biski istatys ir tave i vezes, pades aiskintis, ka daryt ir kaip elgtis. Dirzas tai tokia momentine priemone - apsisuks ir rytoj vel tas pats bus, nedauzysi gi vaiko istisai, cia reikia kompleksinio problemos sprendimo.
redži
QUOTE(Rimulinka @ 2007 10 11, 12:30)
biggrin.gif nu maniškis tai ne toks dar gudras  doh.gif ,jau kaip reikia eiti miegoti tai sako pamokų neparuošiau  doh.gif ,gausiu plytą nuo mokytojos {čia mokytoja taip vertina atliktus darbus },tai pasakiau ,kad jei gausi dar nors viena plytą  kompo nematysi , biggrin.gif ,vakar sudarėme dienotvarkę ,nupirkau didelį kardono lapą,ir tokia skrynelę .ten mesiu po 1lt ,už pažangas ,labai gražiai iš marginom tą lapą ,tik dabar kas penkias min. klausinėja kada mesi lita ,ar imetei1 litą doh.gif ?sako matai viską suvalgiau imesk man litą  doh.gif ,gražiai paaiškinau ,kad pinigėliai bus metami tik už pažangas ,tvarką ,gerus darbus ,už tvarkingus sąsiuvinius ir t.t ,tų litų mėtimas tik laikinas ,,bijau ,kad nepriprastu ,na matysim kaip mums čia seksis  4u.gif ,vakar atidariau jo kuprinę tai isigandau ,trintukai sulaužyti ,pieštukai išmėtyti ,kliju dangtelio nera  doh.gif ,nu vienu žodžių baisu ,,ir dar už blogą elgesį pastaba irašyta  doh.gif  unsure.gif ,oi nežinau kaip jam išaiškinti ,ir kaip su juo kalbėti ,tikiuosi dienotvarkė  tikrai ateis į naudą doh.gif  smile.gif
*

skaitau,lyg apie mano sūnų rašoma,tokį,koks pernai buvo,ogi ir šiemet dar ne kitoks,ir jau tos plytos(gal mūsų vaikai tą pačią mokyklą lanko?)...Kuprinėje-šiukšlynas,jau ne kartą lygintuvu sąsiuv.lygint teko,del pamokų-kai paklausi,tai niekad neužduota,o kai pasižiūri į pratybas-užduota ...Padėtis pagerėjo,kai pradėjau kasdien kontroliuoti,tikrinu,ar susidėjo kuprinę,ar užduotį atliko,dabar jau susitvarko pats(na,beveik...)Padariau išvadą,kad neverta tikėtis iš pirmokėlio atsakingo požiūrio į savo mokslus,daugiau-mažiau jie dar yra "žiopliukai",kurie tik mokosi tvarkingumo,rūpestingumo-nes visa tai jiems nauja(ir tam reik laiko,ir tėvų pagalbos)
Ramuniki
QUOTE(Rimulinka @ 2007 10 16, 16:34)
mes darželio nelankėm tik ėjome į paruošiama klasę,tai kažkaip nereikėjo mums tu tvarkaraščių ,aišku dabar labai gailiuosi ,kad vaiko neleidau į darželį ,galvojau pati viskuo pasirūpinsiu  doh.gif ,o dabar va kaip yra ,mano draugės žiūriu irgi sėdi su vaikais namie neveda į darželį ,sakau lai neveda poto gailėsis ,atseit pačios vaiką viskuo išmokys ,nu nu ne viskas taip paprasta ,kaip atrodo ,aš labai kantrybės neturiu  doh.gif siaubingai ,pradėjau gerti raminančias arbatas ,nes nervai nelaiko šiandien radau pastabą ,kad vaikas smaugė klasioką ,pasiaiškino ,kad atseit pats pirmas pradėjo ,ir vėl visi aiškinimai iš naujo doh.gif  schmoll.gif ,vėl tos pačios giesmelės ,neleidau prie kompo prisėsti sakiau ,kad eitu tvarkytis kambarių ir rašyti raides  tai va tvarkosi iki šiol,vartaliojasi ant žemės savo kambary ir net nereguoja į mano pastabas ,kad  eitu tvarkytis  ,juokiasi ,žaidžia su šunių ,aš manau gal laikas jau diržiuką paimti  unsure.gif  doh.gif ,nes nereguoja į nieka  verysad.gif ,vakar nupirkau naujus pieštukus ,kaip pamačiau ,kas iš jų liko tai norėjau trenkti juos į sieną ,pieštukai perlausti per puse ,apkramtyti nu siaubas kažkoks ,paėmė prirašė ant sienos šiandien ,nu man tikrai sakiau stogas nuvažiuos jei dar šitaip, doh.gif  nubėgau į vaistinę nusipirkau arbatos raminančios ,nes viskas jaučiu kaip po biški imu darytis nervuota ,o gal pas psichologą laikas  doh.gif  unsure.gif ?
*

Gaila ir mamos ir vaiko, patarčiau pas psichologą nueiti.
Susidaryti dienotvarkę. Už kiekvieną gerą darbą laukia siurprizas. Pavyzdžiui maniškis vakarais nuo aštuoniu iki devynių skaito knygą. Už kiekvieną perskaitytą prisižadėjau nupirkti naują doh.gif , kad tik ramiai sėdėtų ir skaitytų. Mačiau yra pirkti labai faina knyga "Ratai", "Karibų piratai", thumbup.gif maniškis užkibo, gal tai sudomintų ir Jūsų.
Pangasija
vakar nupirkau naujus pieštukus ,kaip pamačiau ,kas iš jų liko tai norėjau trenkti juos į sieną ,pieštukai perlausti per puse ,apkramtyti nu siaubas kažkoks

panašu kad vaikas nežiūri į savo daiktus kaip į savo turtą, todėl ir nesaugo. gal jis perdaug visko turi ir/ar per lengvai gauna? kaip jis su kitais (nemokykliniais) daiktais elgiasi?
gal banaliai pasakysiu, bet tais laikais kai aš buvau pradinukė, buvo prestižas turėt kokį tai gražesnį mokyklinį daiktą, tai automatiškai ir saugodavai, nes žinodavai kad antro tokio negausi.
advokate
Mes irgi pirmokai ir mums baisiai sunku, kitose temose jau išsipasakojau iki smulkmenų...
Kadangi šitoje diskusijoje dar nebuvo labai akcentuota, patarčiau pasidomėti situacija mokykloje. Dėl mūsų pirmos klasės problemų bendravau su ne viena pedagoge ir net kelios akcentavo, kad elgesio problemos, "pamiršimai" ir melavimai dažniausiai prasideda tada, kai vaikui mokykloje dėl vienokių ar kitokių priežasčių pradeda nepatikti. Gali būti, kad jis pats dar nesuvokia, kodėl taip daro ir negali įvardinti konkrečios priežasties, todėl būtinai pabendraukite su mokytoja, pasiklauskite kitų tėvų, ar vaikai komentuoja jūsų atžalos "pasižymėjimus" klasėje - manau, vaizdas tikrai bus aiškesnis ir gal būt pavyks atkasti tikrą priežastį, tada jau bus paprasčiau ieškoti išeities.
Rimulinka
4u.gif norėjau dar jūsų paklausti ar jūsų vaikas pirmoje klasėje moka skaityti?dar tik du mėnesiai kaip vaikas eina į mokyklą ,o mokytoja jau idėjo pastaba ,kad vaikas nemoka skaityti ir nežino raidžių ,raideles rašom kiekvieną dieną ,bet vaikas pastebėjau ,kad sunkiai jas isimena ,tai galvoju dar tik mokslo metu pradžia o jau vaikas turi mokėti skaityti blink.gif ,kalbėjau su mokytoja tai ji vis kalbėjo ,kad vaikas nemoka skaityti ,nepažysta raidžių ir t. t ,pakolkas nepasakiau jai ,kad namie turim problemų ,nes nenoriu ,kad žinotu ,pakolkas ,aš dabar galvoju samdyti mokytoja papildomai ,kad vaika mokintu ,nes aš be kantrybės ,pradedam ruošti pamokas ,prasideda ašaros ,dusavimai ,ir t.t ,skaičiukus moka gera tik va kartais atvirkščiai parašo 3-9-6,bet skaičiuoja gerai ,moka ir atimti ir sudėti ,ir suskaičiuoja iki100 net ,o su skaitymu prasčiau ,bet ar ne per greitai vaikas turi išmokti skaityti ? gi dar tik pradžia ,o jau iš vaiko reikalaujama kaip iš ketvirtoko? blink.gif g.gif

Dar būtu idomu sužinoti kokius žaislus perkate savo vaikams nuo 7 metu ,nes maniškis jų turi nedaug ,nes nežinau ,ką jam pirkti ,viskas jam nesamonė ,neįdomu doh.gif doh.gif ,tik kompiuteris ir kas susije su juo , unsure.gif ,patarkit gal kokiu žaidimu yra idomesniu tokiems vaikams ,su mašinėlėm nežaidžia jau ,nu kartais kaip kompiuris buna užimtas arba kaip neturi ką veikti .

Papildyta:
QUOTE(redži @ 2007 10 18, 08:58)
skaitau,lyg apie mano sūnų rašoma,tokį,koks pernai buvo,ogi ir šiemet dar ne kitoks,ir jau tos plytos(gal mūsų vaikai tą pačią mokyklą lanko?)...Kuprinėje-šiukšlynas,jau ne kartą lygintuvu sąsiuv.lygint teko,del pamokų-kai paklausi,tai niekad neužduota,o kai pasižiūri į pratybas-užduota ...Padėtis pagerėjo,kai pradėjau kasdien kontroliuoti,tikrinu,ar susidėjo kuprinę,ar užduotį atliko,dabar jau susitvarko pats(na,beveik...)Padariau išvadą,kad neverta tikėtis iš pirmokėlio atsakingo požiūrio į savo mokslus,daugiau-mažiau jie dar yra "žiopliukai",kurie tik mokosi tvarkingumo,rūpestingumo-nes visa tai jiems nauja(ir tam reik laiko,ir tėvų pagalbos)
*

4u.gif Mes lankom Dainavos mokykla partizanuose,aš nupirkau tokia papke pratyboms tai lyginti dar neteko smile.gif ,aš pasakiau jei dar karta rasiu betvarke ateisiu į mokyklą taves paimti rolleyes.gif ,ir sudėsiu tavo kuprinę prie visų vaikų ,tai dabar jau lygtais ir nieko tvarka pakenčiama ,mums mokytoja pažymi pliusiuką ,jei reikia ka padaryti namie ,tai jisai man sako ,nieko neuždavė ,o gal ir uždavė ,pažiūrėk doh.gif ,nors žino ,kad užduota smile.gif ,aš irgi taip galvoju ,kad vaikas neiėjes dar į tą ritmą ,reikia ,laiko ,katrybės,ir pastangu
Papildyta:
QUOTE(Ramuniki @ 2007 10 19, 11:59)
Gaila ir mamos ir vaiko, patarčiau pas psichologą nueiti.
Susidaryti dienotvarkę. Už kiekvieną gerą darbą laukia siurprizas. Pavyzdžiui maniškis vakarais nuo  aštuoniu iki devynių skaito knygą. Už kiekvieną perskaitytą prisižadėjau nupirkti naują  doh.gif , kad tik ramiai sėdėtų ir skaitytų. Mačiau yra pirkti labai faina knyga "Ratai", "Karibų piratai",  thumbup.gif  maniškis užkibo, gal tai sudomintų ir Jūsų.
*

Jus man davėte labai gera minti ,nors maniškis ir nemoka dar skaityti ,bet manau jei aš jam vakarais skaityčiau knygas ,gal ir jisai susidomėtu bigsmile.gif ,reikės išbandyti šitą variantą thumbup.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 10 19, 12:16)
panašu kad vaikas nežiūri į savo daiktus kaip į savo turtą, todėl ir nesaugo. gal jis perdaug visko turi ir/ar per lengvai gauna? kaip jis su kitais (nemokykliniais) daiktais elgiasi?
gal banaliai pasakysiu, bet tais laikais kai aš buvau pradinukė, buvo prestižas turėt kokį tai gražesnį mokyklinį daiktą, tai automatiškai ir saugodavai, nes žinodavai kad antro tokio negausi.
*

4u.gif nežinau kodėl ,bet jisai nesaugoja savo daiktu ,nei pieštukų ,nei žaislų ,nei,rūbų ,batų ,ir t.t ,Savo modeliukus padovanojo kažkam ,sako man jau jie nereikalingi doh.gif ,jis va toks yra ,nieko jam negaila ,draugui nuperka ledu ,kaip gauna koki litą ,vaikas tikrai geros širdies ,dalinasi su visais ,galėtu tai viską atiduotu doh.gif smile.gif ,aš irgi maža tpkia buvau ,čia jau nuo manes paveldėjo tą dalinimą ,išdalindavau viską ,kas man buvo nereikalinga ,nors tas daiktas ir naujas buvo ,ot mama pykdavo ant manes doh.gif ,dabar žiūriu mano vaikis irgi tai daro unsure.gif ,nors ir aiškinu ,kad negerai bet argi jisai supranta ,? doh.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(advokate @ 2007 10 21, 08:48)
Mes irgi pirmokai ir mums baisiai sunku, kitose temose jau išsipasakojau iki smulkmenų...
Kadangi šitoje diskusijoje dar nebuvo labai akcentuota, patarčiau pasidomėti situacija mokykloje. Dėl mūsų pirmos klasės problemų bendravau su ne viena pedagoge ir net kelios akcentavo, kad elgesio problemos, "pamiršimai" ir melavimai dažniausiai prasideda tada, kai vaikui mokykloje dėl vienokių ar kitokių priežasčių pradeda nepatikti. Gali būti, kad jis pats dar nesuvokia, kodėl taip daro ir negali įvardinti konkrečios priežasties, todėl būtinai pabendraukite su mokytoja, pasiklauskite kitų tėvų, ar vaikai komentuoja jūsų atžalos "pasižymėjimus" klasėje - manau, vaizdas tikrai bus aiškesnis ir gal būt pavyks atkasti tikrą priežastį, tada jau bus paprasčiau ieškoti išeities.
*

Na kiek aš su mokytoją kalbėjau tai jinai man pasakė ,kad vaikas stengiasi ,kartais ne viską spėja padaryti per pamoka tai lieka 10 min. klasėje pabaigia po pamokų,su vaikais lyg ir sutaria nu žodžiu visko būna,vieną kartą isidėjo kito vaiko dienorašti tai ten rgi nekas ,plytu skaičius beveik toks pats ,pastabu irgi turi ,pasiekimai labai panašus,kaip bus tėvelių susirinkimas tai pasiklausinėsiu kaip ten jų vaikų tvarka ir stengimasis mokytis 4u.gif
KOSMĖJA
QUOTE(Sirana @ 2007 10 17, 16:13)
Rimulinka - eikit pas psichologa. As tikrai eiciau. Mes su sunum pas psichologa ir psichoterapeuta ejom esant netgi ne tokiai rimtai padeciai... Biski istatys ir tave i vezes, pades aiskintis, ka daryt ir kaip elgtis. Dirzas tai tokia momentine priemone - apsisuks ir rytoj vel tas pats bus, nedauzysi gi vaiko istisai, cia reikia kompleksinio problemos sprendimo.
*

Laba 4u.gif
norėjau paklausti, kur ėjote pas psichologą? gal galite rekomenduoti?
Aš labai vargstu su savo pirmokėliu verysad.gif jau nebežinau ko griebtis, jis ir taip nelengvas, labai aktyvus vaikas, bet mes su juo namuose susikalbam, sutariam, nėra jis jau toks blogas vaikas, aišku visko būna, bet kai išeina i mokyklą, viskas, turbūt , kaip šuo nuo grandinės... kai nueinu jo paimti, tiek prisiklausau, kad oi oi... jausmas kad apie du skirtingus vaikus kalbam... prailgintos grupės mokytoja iš vis išvadino ji bezdžione, visai su juo nesusitvarko, pareiškė netikinti, kad jis namuose mūsų klauso ir tt ir tt.. žodžiu baisu... manau reik gal mum psichologo pagalbos. Jis tikrai turi bėdų su susikaupimu, ir mum reikia labai didelės kantrybės su juo, bet va mokykloj palaida bala sad.gif
Sirana
Rimulinka - mano sunus pradejo eiti i mokykla nemokedamas skaityti, bet dabar jau neblogai skaito skiemenuodamas, na, bet jam ir idomu tas procesas, matyt del to. Mokytoja pataria tiems, kam sunkiau sekasi, paskaityti namie mokyklines knygas, praktikuotis, nes klaseje tikrai yra labai skirtingu vaiku - vieni puikiai skaito, kiti isvis nieko...
Del zaislu - maniskis pats pasipraso to, ko noretu, tada paderinam, ar galim nupirkti, ar teks palaukti: po "Karibu piratu" buvo susizavejes piratu zaidimais, kardais, tad gimtadienio proga gavo dovanu stalo zaidima "Karibu piratai". Dar jam labai patinka Lego robotai is "Bionicle" serijos, na, jie nepigus, neperkam kasdien, bet karts nuo karto pamaloninu.
QUOTE(KOSMĖJA @ 2007 10 21, 14:49)
Laba  4u.gif
*

Parasiau i az.
cikaga
Vis dar nuvedu į mokyklą ir parsivedu,bijo eiti per perėją.Na su mokslais viskas gerai.Tik kartais aiškina,kad už jų sėdintys berniukai kumščiuojasi,vienas už sprando,čia,kurią dieną,prie suolo lenkė,tai pajuokauju,kad jie gal kitaip nemoka simpatijų išreikšti.Kiek iš savo panelės suprantu,tai mokytoja nemėgsta besiskundžiančių ir,jeigu kyla konfliktai ar kokie pasistumdymai,tai pačios mergaitės kaltos.
Pernai į tą pačią mokyklą ėjome į paruošiamąją klasę(nors į darželį būtų buvę žymiai arčiau),ir labai gerai padarėme,apsiprato ir su mokykla,ir draugių klasėje susirado.
Labai didelis pareigos jausmas,rytais labai bijo susivėlinti,jeigu jau kiek vėliau išeinam,tai vos nepuola į ašaras.
Rimulinka
4u.gif matot jūsų vaikas domisi knygomis ,jam yra įdomus užsiėmimas ,o maniškiui visiškai neįdomu tos raidės,nemoka jungti garsu , doh.gif ,reikia gal ir man nupirkti tą knygą jam perskaityti ,gal padės susidomėti knygom,gal yrodysiu ,kad knygos būna linksmos ir idomios ,labai ačiū už patarimą 4u.gif smile.gif
jurana
Mano pirmokelis visai nieko nenori daryti mokykloje doh.gif . Per pamokas zaidzia tik, leidzia visokius garsus... na stengiasi atkreipti kitu demesi .kas uzduota aplamai neprisimena . Viska darom namuose ( na kiek sugebu atrinkt ka turejo mokytis ) . Mokytoja nepadeda jokiu pliusiuku motyvuodama tuo , kad jai per sunku prieiti prie kiekvieno vaiko .Uzduotis namuose atlieka gan gerai .Sunus sunkiai skaito dar , tai matau , kad nesupranta uzduociu klaseje .Del menkiausios nesekmes baisiausiai susinervina ir isterikuoja.
Gal kas nors susiduret su panasiom problemom , as jau nebezinau kaip ji priversti mokytis mokykloje .(Mokytoja prasitere, kad jei pasisodina salia , tai jis viska padaro).
Fidzi
Atsiprašau kad kišuosi bet pati baigiau prieš tris metus mokykla ir žinau maždaug tą padeti o jus nebandėt jo paklaust gal jūsų vaiką kas pravardžiuoja ar žemina kaip čia pasakyt kas nors iš tokių ''kietesnių vaikų''Gal jūsų vaikas irgi nori toks but mato kaip jo klasiokai elges su kitais net vyresniais žmonėm ir jis toks nori būti pabandykit išsiaiškint priežastį Papraščiausiai jo paklauskit vistiek naują aplinką ypač jeigu dar vaikas nelankes darželio gal jis nemoka bendrauti su kitais bet nori buti kaip jo draugai
Rimulinka
QUOTE(jurana @ 2007 10 23, 09:41)
Mano pirmokelis visai nieko nenori daryti mokykloje  doh.gif  . Per pamokas zaidzia tik, leidzia visokius garsus... na stengiasi atkreipti kitu demesi .kas uzduota aplamai neprisimena . Viska darom namuose ( na kiek sugebu atrinkt ka turejo mokytis ) . Mokytoja nepadeda jokiu pliusiuku  motyvuodama tuo , kad jai per sunku prieiti prie kiekvieno vaiko .Uzduotis namuose atlieka gan gerai .Sunus sunkiai skaito dar , tai matau , kad nesupranta uzduociu klaseje .Del menkiausios nesekmes baisiausiai susinervina ir isterikuoja.
Gal kas nors susiduret su panasiom problemom , as jau nebezinau kaip ji priversti mokytis mokykloje .(Mokytoja prasitere, kad jei pasisodina salia , tai jis viska padaro).
*

4u.gif mano vaikas pamokos metu sėdi ramiai ,aplinkiniams netrukdo ,tik va po pamokos prasideda siautimas doh.gif ,mokytis irgi tingi,pastoviai jam nieko neužduota nieko jisai nežino,netgi dar skaityti nemoka doh.gif unsure.gif ,nors raides pažysta ,bet jam sunku jas sujungti į vieną žodį ,o aš net nemoku paaiškinti ,kaip tai reikia padaryti doh.gif ,kiek be aiškinčiau vistiek jam nesigauna schmoll.gif doh.gif .O čia tai jau negerai ,kad mokytoja taip daro,ne tik mes turime stengtis ,kad vaikui būtu lengviau ,bet ir mokytoja turėtu pasistengti ,mano vaiko mokytoją labai faina thumbup.gif ,jinai ir pažymi ką reikia padaryti daug patarimu duoda ,kaip jam padėti mokytis ,aš užvedžiau tokia knygelę kur man mokytoja parašo ,kas buvo negerai ,kaip jisai elgėsi ,kas užduota ,ką papildomai reikia pasimokyti ,kad rytoj būtu jam lengviau ir t.t ,aš jai vis tai saldainiu dėžutę padovanoju blush2.gif smile.gif ,ir lengviau mokytis pasidarė rolleyes.gif .
Maniškis neisterikuoja tik pradeda nervuotis ir verkti ,bet kaip pasakau ,kad kompo nematysi tai labai greitai nusiramina rolleyes.gif ,bet kas liečia pamoku daryma tai labai sunkiai ikalbu ji jas daryti doh.gif ,čia praeita savaitę tai galvojau išprotėsiu ,net raminančias arbatas pradėjau gerti ,jos padeda atsipalaiduoti ,nuima stresą ,nu žodžiu jos man padeda ,po atostogu eisim pas psichologą nes manau ,kad mano vaikui tai butina ,nu gal ir man ne pro šali bus .

Pasirodo ,kad ne man vienai sunku ,daug yra tokiu vaiku kaip mano ,ir gerai butu ,kad rastumem gera sprendimą kaip su tokiais vaikais elgtis kaip jiem padėti ,man taip atrodo kad čia yra didelė problema tiek vaikams, tiek ju tėvelems,ir tikrai reikėtu daugiau dėmesio skyrti tokios bėdoms ir kuo greičiau jas išspresti ,bet kaip jas spresti jeigu nežinai kaip?aš tokiu bėdu neturėjau ir net negalvojau ,kad taip gali būti schmoll.gif ,nežinai nei ką daryti ,nei kur bėgti ,ir kaip elgtis doh.gif unsure.gif unsure.gif
jurana
Manau ir man reiks pas psichologa per atostogas su vaiku nueit , o tai paciai irgi raminamu jau reikia blink.gif . Beje as pati irgi studijuoju 5 kurse doh.gif , tai tikrai itampa nemaza . Maniskis i darzeli ejo , tik va priesmokykline grupe irgi darzelyje lanke . Manau , kad reikejo i ta pacia mokykla leist gal butu geriau buve . Beje tos pacios problemos ir darzeli buvo . Bendravimo problemu tikrai turi ( jis toks piktas visada, vaikai ji kalbina , o jis net labas nesako dazniausiai. Arba pasako tokiu tonu... doh.gif ).
Kad vaikai skriaustu ar panasiai nesiskunde .
Liusii
Paskaiciau cia mamu nusiskundimus ir galiu pasakyti kad tokie patys nervai ir pas mane, nors jau 4 klase, niekas nesikeicia, atvirksciai, dar daugiau gudrauja, pamirsta namu darus, renka pastabas, pasiteisinimas- manes nemegsta mokytoja, nu ziuresiu kaip bus 5 klase, kai bus daug mokytoju. Jau praradau nora nervuotis, nes per tuos metus doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif prisinervavau.
Sirana
Truputi ne i tema, bet.... Ka veiksit su vaikais per atostogas? Jei niekur nevaziuojat?.. Noretusi kazka prasmingo nuveikt, ale nezinau, kaip ir ka, nesugalvoju g.gif
advokate
Sirana, tema "ne į temą" verta atskiro aptarimo biggrin.gif
Mūsų mokykloje situacija tragiška, nes veikti ką nors ypatinga tiesiog privaloma, kitaip ne lygis.
Todėl susiorganizavome visus draugus ir draugų draugus vieną dieną į pasišaudymą lazeriais su didelės vaikų kompanijos nakvyne namuose, o vieną dieną skirsime ekskursijai į Rygą (užsienis biggrin.gif biggrin.gif )
Na jei dar suspėsim ir užteks atostogoms skirtų lėšų, galima nuplaukti į Vichy parką... Daugiau tikrai nepatempsim
bagyra666
labukas 4u.gif

temele thumbup.gif

maniskis doh.gif tikginio gabalas.jam isvis nieks nerupi doh.gif tik zaist,filmai,kompai. skaityt nenori,rasyt nenori nu jis nenori mokintis, pradedu as jam aiskinti ,kad taip ir taip ir t.t. tai jis man taip isvedzioja doh.gif reikia mokintis daugybos lentele,tai jis pasake ,kad neismoksiu ir neisiminsiu. man jau plaukai piestu stojas verysad.gif nebezinau ka su juo daryt,kaip priverst mokintis.
Sirana
QUOTE(advokate @ 2007 10 29, 11:48)
Sirana, tema "ne į temą" verta atskiro aptarimo biggrin.gif
Mūsų mokykloje situacija tragiška, nes veikti ką nors ypatinga tiesiog privaloma, kitaip ne lygis.
Todėl susiorganizavome visus draugus ir draugų draugus vieną dieną į pasišaudymą lazeriais su didelės vaikų kompanijos nakvyne namuose, o vieną dieną skirsime ekskursijai į Rygą (užsienis biggrin.gif  biggrin.gif )
Na jei dar suspėsim ir užteks atostogoms skirtų lėšų, galima nuplaukti į Vichy parką... Daugiau tikrai nepatempsim
*

thumbup.gif Puikiai cia jus!
Linnaa
QUOTE(jurana @ 2007 10 23, 20:14)
Manau ir man reiks pas psichologa per atostogas su vaiku nueit , o tai paciai irgi raminamu jau reikia  blink.gif  . Beje as pati irgi studijuoju 5 kurse  doh.gif  , tai tikrai itampa nemaza .  Maniskis i darzeli ejo , tik va priesmokykline grupe irgi darzelyje lanke . Manau , kad reikejo i ta pacia mokykla leist gal butu geriau buve . Beje tos pacios problemos ir darzeli buvo . Bendravimo problemu tikrai turi ( jis toks piktas visada, vaikai ji kalbina , o jis net labas nesako dazniausiai. Arba pasako tokiu tonu... doh.gif ).
Kad vaikai skriaustu ar panasiai nesiskunde .
*

O aš su savo pirmokėliu jau buvau pas mokyklos psichologą.Pasišnekėjom apie problemą tai sakė po atostogų nueis į klasę pasedėti pamokoje ,stebės kaip jis elgiasi per pamokas , o po pamokų vesis psichologiniams testams.Sakė , kad tėvai labai mažai kreipiasi dėl tokių problemų.Tai bandysim aiškintis iš kur tas didžiulis TINGINYS ir kaip nors jį išgyvendinti iš vaiko galvelės. lotuliukas.gif
magdelena
QUOTE(KOSMĖJA @ 2007 10 21, 14:49)
Laba  4u.gif
Aš labai vargstu su savo pirmokėliu  verysad.gif  jau nebežinau ko griebtis, jis ir taip nelengvas, labai aktyvus vaikas, bet mes  su juo namuose  susikalbam, sutariam, nėra jis jau toks blogas vaikas, aišku visko būna,  bet kai išeina i mokyklą, viskas, turbūt , kaip šuo nuo grandinės... kai nueinu jo paimti, tiek prisiklausau, kad oi oi... jausmas kad apie du skirtingus vaikus kalbam...  prailgintos grupės mokytoja iš vis išvadino ji bezdžione, visai su juo nesusitvarko, pareiškė netikinti, kad jis namuose mūsų klauso ir tt ir tt..  žodžiu baisu...  manau reik gal mum psichologo pagalbos.  Jis tikrai turi bėdų su susikaupimu, ir mum reikia labai didelės kantrybės su juo, bet va mokykloj palaida bala sad.gif
*

Mokytojai reikia psichologo pirmiausiai...Jeigu jai baisu su vaikais,tai ko jinai su jais dirba? O ir jūs-tėvai,per daug nusileidžiat tiems mokytojams.Dažniau nueikit į mokyklą , pasižiūrėkit į kitus vaikus.Negi visi auksiniai,o jūsų - siaubas.Netikiu.Ir aplamai,reikia labiau tikėti savo vaiku.Įsiklausykit,ką jis pasakoja apie mokyklą,apie mokytojus.Gal viskas atvirkščiai,gal jūsų vaikas per daug protingas tai mokyklai. schmoll.gif
Ruth
Tik nepulkit mokytoju, klasej pirmokeliu 20, visi skirtingi, vienas moka skaityti, kitas ne, naujas kolektyvas , kiekvienas vaikas stresuoja ir tas savaip reiskiasi, gal vaikas nespeja, nesupranta. Seimoj vienas vaikas, tevus is kantrybes ir tai sugeba isvesti. Geriau su mokytoja bendradarbiauti, kalbetis, ieskot sprendimu. O psichologas dar niekam nepamaise
magdelena
QUOTE(Ruth @ 2007 11 06, 15:22)
Tik nepulkit mokytoju, klasej pirmokeliu 20, visi skirtingi, vienas moka skaityti, kitas ne, naujas kolektyvas , kiekvienas vaikas stresuoja ir tas savaip reiskiasi, gal vaikas nespeja, nesupranta. Seimoj vienas vaikas, tevus is kantrybes ir tai sugeba isvesti. Geriau su mokytoja bendradarbiauti, kalbetis, ieskot sprendimu. O psichologas dar niekam nepamaise
*

Niekad mokytojų ir nepuolam. "Maximoj" irgi pirkėjų ne vienas,bet kiekvieno psichologiją reikia išmanyti.O ką kalbėti apie mokytojus.Mokytojas gi neparuoštas dirbti su 5 vaikais,ruoštas dirbti ir tiek...jo darbas yra toks,koks yra.O,kad jau vienas vaikas moka skaityti,kitas ne-ką daryti?Tėvams jį mokyti?Mokytojui sunku,bet ką man-mamai -daryti, aš irgi dirbu, mano klientai visi skirtingi,visi stresuoja,savaip reiškiasi,nesupranta,ir nei vienas nenori su manim bendradarbiaut,kalbėtisi...O pinigus vis tiek reikia uždirbti...Duokit man psichologą blink.gif blink.gif blink.gif
*grazuolyte*
Sveikos,

Cia turbut visu pirmokeliu ir musu teveliu problema. Pas mus irgi ta pati problema pradejo meluoti, gudrauti doh.gif Ir viskas prasidėjo nuo rugsėjo 1d.
Rimulinka
nu va pas mus jau geresnės naujienos rolleyes.gif ,dėl pamokėlių ruošos ir tvarkos .Pasamdžiau mokytoją ,kad vaikas išmoktu skaityti ir rašyti,eina pas mokytoja du kartus per savaite po vieną valandą ,žinokite kokia as patenkinta ,baigėsi namie triukšmas ,ašaros ,isterijos kad reikia pamokas ruošti,kad nemoku skaityti,aš neskaitysiu ir t.t ,po pamokų su visai namų darbais keliaują i gretimą klasę pas mokytoją ,ir ten ruošia pamokas ir daro namų darbus .Žinokite atsigavau ir psichiškai ir fiziškai ,nereikia galvoti kaip čia šiandien bus ,ką čia sugalvoti ,kad pamokas eitu ruošti ir t.t ,grižta jau su paruoštom pamokom sokiai.gif nail.gif ,pradėjau šypsotis ir vaikas atsigavo ,net sako man ,kad gerai kad mokytoja man mamytę suradai ,man dabar lengviau friends.gif :,pastebėjau ,kad vaikas linksmesnis pasidarė daugiau kalba su manim,pasakoja kaip sekasi mokykloje ,ko niekad nedarydavo ,tvarka kuprinėje dar ne kokia ,bet ačiū dievui ,kad nors tiek pasitempėm,dėl pieštukų laužimo tai dar tenka balsą pakelti ,bet turiu labai gerą bausmę ,kaip tik sulaužytas pieštukas taip kompas išjungtas visą dieną ax.gif ,ir sakau gali zirzėti kiek nori kitaip ne bus schmoll.gif . mamytės pabandykite pasamdyti mokytoją jei salygos leidžia ,man labai padėjo ,gal padės ir jums ,bučiau žinojusi ,kad baigsis mano nervai ,tai jau senai taip bučiau padariusi .Bet psichologą visvien užsirašėm dėl viso pikto ax.gif ,nieko neprarasim pas jį nuėje,gal tik labiau suartėsim su vaikų ,gausim naudingų patarimų ir t.t.
Bet kas liečia gudravimą ir melavimą ,su šiom problemom stovim vietoję doh.gif .Per atostogas vieną dieną nubaudžiau ,nes nepasiklojo lovos atsikėles ,pašoko iš lovos ir prie kompo visą rytą ,su pižamą nepersirenges ,aš miegojau dar tai net nemačiau ,kad jisai atsikėles ,atėjau pas jį į kambary doh.gif žiūriu rūbai išmėtyti lovą baisi ,sakau tai kas čia dabar ,sako nieko netvarkysiu čia Naida padarė lai jina ir tvarko {čia šuniukas mūsų}nu jus pagalvojate siaubas kažkoks ,gerai sakau kompą išjungiam ir visą dieną bus poilsis nuo jo ,,labai greitai pradėjo tvarkytis ,bet su burbuliavimų ir pykčių ,ach šitaip sakau ,šiandien su kompų nežaisi viskas ,susiraukes pravaikščiojo visą rytą : ,veliau pas jį atėjo draugas ,sako mama mes einam į kiemą gali duoti 2 lt ,noriu ledų ,padaviau 2 litus ir jisai išėjo ,po 20 min. pažiūriu pro langą vaiko kiemę nesimato ,skambinu jam pakelia ragelį ,sakau kur tu esi sako pas draugą namie ,nu gerai sakau paskambinsiu vėliau ,susiruošiau į parduotuvę ,einu gi žiūriu mano vaikas kompinėję sėdi doh.gif blink.gif su tuo draugų ,jus isivaizduojate ,sakau tu čia taip pas draugą sako mes atėjom ka tik kaip tu skambinai aš buvau pas jį doh.gif blink.gif ,ir galėjo ginčytis iki pamėlinavimo ,nu košmaras galvoju,kaip šitaip galima ,kokios kantrybės reikia siaubas ,nieko aš jam daugiau nesakiau ,sakau namie pasikalbėsim,nerėksiu aš gi prie visų ant vaiko ,pagalvos išprotėjus mama ,ir manau ir vaikui nesmagu butu buve .Dieve dieve ir kas bus toliau tai man net baisu pagalvoti doh.gif 4u.gif
Donalita
Smagu girdėti, kad yra gerų naujienų. Tik klausimas iškilo, o tai po pietų pradinukai jau nebeina ruošti pamokėlių atgal į mokyklą? Na, kaip kad mes kadaise eidavom? bigsmile.gif
O dėl kompų, tai labai svarbu sukariauti kuo anksčiau, nes paskui vaikas išgudrės, visai nebesugaudysi. Turiu pavyzdį, vyro tetą su dviem berniukais doh.gif blink.gif Labai svarbu vaiką kuo nors sudominti, kad kiti dalykai, jo hobis nustelbtų kompinius žaidimus, užrašyti į kokį būrelį, mėginti vieną ar kitą, kol užkibs ant ko nors. Pasiskaityk SM klausimus vaikų psichologui, gal rasi ką naudinga, jau yra tokių temų apie kompus užvesta.

P.S. Kai buvau studentė ir bendrabučiuose kompai ir internetas dar buvo šviežia naujovė, tai kompiniai žaidimai bernams buvo kaip liga, nu jau net nesveikai sakyčiau. Vienas žaidžia, penki žiūri, retkarčiais kuris šiaip ne taip atsiplėšdavo arbatos užkaist. Badmiriavo, bet nuo kompo ilgesniam laikui neidavo. Kiti prašydavo kompo savininko leidimo naktį pažaist doh.gif Pažįstu vieną, kuris taip įsijautė, kad nebeidavo į paskaitas, nenuėjo į egzaminus fool.gif , nebaigė penkto kurso...
Būtinai reikia vaiką kažkuo kitu sudominti.
Rimulinka
4u.gif dabar taip nėra ,kad vaikas grižta atgal į mokyklą pamokas ruošti ,ruošia namie arba samdo mokytoją ,kaip mes ir padarėm ,ir tikrai labai gerai ,ir vaikui gerai ir man blush2.gif 4u.gif
sonsa
visai gerai.tik dar vezioti reikia.ir palydeti į klasę.bijo rūbinėn viena eiti,nes ta rūbinė rūsyje. paciai nejauku ten. prirūkyta schmoll.gif klaseje jauciasi puikiai,pamokas atlieka savarankiskai. bet koridoriuose tie dideli vaikai dar baugina doh.gif budinciu mokytoju nesimato,lekia visi kaip isproteję,net paciai baisu,kad nenuneštų biggrin.gif
Kresida
Sveikos. mano dukra antrokė ir galiu biški papasakoti kaip mes sprendėm savo problemas smile.gif. kai tik prasdėjo lankyti pirmą klasę, tai irgi pasitaikydavo visokių "čiudų". Tai nežino ką jai reik atsinešti, tai neatsimena kas užduota, tai ryte nesikelia, o miegančią rengti reikia. Supratau, kad aš pradėjau lankyti pirmą klasę, o ne ji. Ir man to užteko schmoll.gif. Pasakiau, kad čia tavo darbas, o ne mano ir viskas. Pasakiau kad vakare po 8 nebebus galima ruošti pamokų taip kad turi spėti iki to laiko. Vakare sako "aš dar neparuošiau", o aš sakau:- "viskas, jau per vėlu, eik maudytis, tvarkykis ir į lovą". Pradeda zirsti, kad ryt nuo mokytojos gaus barti. O aš sakau :-" juk buvom susitarę iki 8 laiko visa diena buvo". Taip ir neleidau ruošti ir pati už ją ner
uošiau. Tai savaitę ėjo be pusės daiktų ir pamokų neparuošus, o po to tai baigėsi. dabar grįžta ir iškart sėda daryti pamokas. Ir ryte nustojau rengti. Ryte žadinu, o ji sako " noriu miego, tingiu keltis", tai ir sakau "miegok, labanakt. tik pačiai bus gėda viduryje pamokos ateit" ir nebežadinu. Ačiū visiem švenčiausiem, kad dabar pažymių pirmoje nerašo, nes būtų sužibėjusi blush2.gif. O dabar klasėje viena iš geriausių. Bent su mano vaiku galioja toks dalyklas, kuo daugiau verčiu ir kontroliuju, tuo mažiau nori daryti ir priešinasi. O kai neleidžiu tai dar daugiau nori. O jei apsiimu aš griežtai kontroliuoti tai gaunasi, kad man viso to reikia, o jai nusišvilpt.
Beje, pinigų savo vaikui beveik neduodu ir tai vienintelis dalykas, kurį kontrolioju, kad nesinešiotų pinigėlių. Nebent kokį litą kartais.
Ps. Ir žinokit tokio amžiaus vaikai viską puikiai moka atlikti, bet kam jiem vargintis, jei tėvai padaro mirksiukas.gif Aišku, vienkartiniai pamiršimai ar neparuoštos pamokos nieko tokio, nedarau iš to tragedijos. Svarbu kad tai taisykle netaptų. Atsimenu, kad ir aš, būdama ne tokia jau maža, kartais su tapkėm išlėkdavau blush2.gif Tai pasijuokiam tik su dukra, jei kokią nesąmonę padaro ar ant treningų uniformą apsivelka biggrin.gif
sagan
Man asmeniškai labai priimtinas KRESIDOS požiūris. Labai panašiai elgiausi su vyriausiąja, taip pat ir su trečiąja dukra dabar darau taip pat. Svarbiausia, mano nuomone, būtent, kad vaikiukas anksti suprastų, kad mokosi pirmiausia sau, o ne tėvams, mokytojams ar dar kam nors...Dukra aiškina, kad aš "turiu padėti". Tuomet aš jai bandau išaiškinti, kad "padėjimas" ir "paruošimas už tave" yra skirtingi dalykai, kurių ji, matau, nelabai dr skiria lotuliukas.gif
Rimulinka
Aš irgi pritariu jums ,reikės pabandyti ir man tokia taktikią blush2.gif mirksiukas.gif ,nors mes į mokyklą keliamės labai lengvai ,nes gulamės aštuntą valandą vakaro pakol užmiegą tai ir devynios ateina doh.gif ,tik va vakar susirgom ,temperatūrą pas vaiką užkilo 37,6 ir pilvuką skauda sako doh.gif unsure.gif ,šiandien jau normaliai lygtais gal užvalges ką buvo ,labai pergyvenu dėl mokyklos praleido dvi dienas ,jam ir taip sunkiai sekasi mokykjloję ,dar čia tą temperatūrą pasimaišė ,šiandien jau temperatūros nėra karsta.gif ,tai jau ryt leisiu į mokyklą jei viskas bus gerai unsure.gif 4u.gif
AstaG.
Nepavydėtina situacija unsure.gif Su dukra ačiū Dievui taip nebuvo, tikiuosi ir su sūnum jokių bėdų nebus unsure.gif
aistutek
Sveikutes.
As tai su savo merguzele kariaudavau del kambario susitvarkymo.Budavo baisu pakeliu uztiesala lovos kad palovi issiurbliuot o ten zaislu,popieriu ir visokiu kitokiu rakandu prikista.Taip kartais suimdavo pyktis,sutvarkau o po kiek laiko,pazaide ir patingejo sudet viska atgal tai pastume po lova vel.Tai mokykloj gavo pagyrima-diploma thumbup.gif kad pasiskelbe savanore tvarkyt zaidimu kambari,isgirem ja namuos,ir mokytoja gyre tai kaip stebuklas gryzo namo sako zynai as dabar busiu uzsiemus ir tvarkysiu savo kambari doh.gif net atsisedau vietoj.tikiuosiu kad tas noras nepradings jai
salamandra72
Maniskis vaikinas PIRMOKAS, galvociau kad iki siandienos turejo jau viskas susitvarkyt, bet matau kad daugiau ji zlugdau negu skatinu, kaip ir visi vaikai , tikriausiai, labai norejo eiti mokyklon, ismokti, susipazinti, jam atrode kad jis mazas profesorius, o gavosi viskas atvirksciai. Nuo ryto pradedam mustra - kelkis greiciau, letai valai dantis, ko tai taip ilgai rengies uniforma, kramtyk greiciau, ko kasni laikai burnoj, kodel batus ilgai siauniesi, .... doh.gif rezultatas, visada velavimas, begimas i mokykla, grizus is mokyklos tas pats, pasikabink uniforma, kodel kambarys sujaugtas, nes is ryto nespejai susitvarkyt, paruosk pamokeles, dar pagrok ( nes lankom ir muzikos m-kla) ir taip iki miegelio, o kadangi, mokykloje gavai taskeliu... saukteliu... uz drausme, stropuma- pasakos nebus doh.gif ,
man jau nejuokinga cray.gif kaip jus tvarkotes, gal per daug keliu reikalavimu, bet norisi kad butu tvarka, atsakomybes, pareigos.... verysad.gif
Miledi.N
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 20, 12:14)
Maniskis vaikinas PIRMOKAS, galvociau kad iki siandienos turejo jau viskas susitvarkyt, bet matau kad daugiau ji zlugdau negu skatinu, kaip ir visi vaikai , tikriausiai, labai norejo eiti mokyklon, ismokti, susipazinti, jam atrode kad jis mazas profesorius, o gavosi viskas atvirksciai. Nuo ryto pradedam mustra - kelkis greiciau, letai valai dantis, ko tai taip ilgai rengies uniforma, kramtyk greiciau, ko kasni laikai burnoj, kodel batus ilgai siauniesi, ....  doh.gif  rezultatas, visada velavimas, begimas i mokykla, grizus is mokyklos tas pats, pasikabink uniforma, kodel kambarys sujaugtas, nes is ryto nespejai susitvarkyt, paruosk pamokeles, dar pagrok ( nes lankom ir muzikos m-kla) ir taip iki miegelio, o kadangi, mokykloje gavai taskeliu... saukteliu... uz drausme, stropuma- pasakos nebus  doh.gif ,
man jau nejuokinga  cray.gif  kaip jus tvarkotes, gal per daug keliu reikalavimu, bet norisi kad butu tvarka, atsakomybes, pareigos....  verysad.gif
*

Labai tave suprantu 4u.gif
Pamažink reikalavimus, galu gale jis tik pirmokas. Jei labai neišeina padaryti namų darbų tegu ir nedaro, jis neprivalo, nes namų darbai pirmokams neprivalomi. Pamažink žaislų, kitokių daiktų kiekį kambary, mažiau betvarkės bus. Dėl pusryčių, suradau gerą išeitį - padarau jam sumuštinių į mokyklą, jis per pertrauką pavalgo.
Kantrybės tau 4u.gif
dilidin
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 20, 11:14)
... uz drausme, stropuma- pasakos nebus  doh.gif ,
man jau nejuokinga  cray.gif  kaip jus tvarkotes, gal per daug keliu reikalavimu, bet norisi kad butu tvarka, atsakomybes, pareigos....  verysad.gif
*

Turėjom bėdų ir mes kai išėjom į pirmą klasę.
Pradžioj ir bariausi, ir baudžiau, ir visko buvo.
Mano mažoji yra baisus krapštalas, padaro 25 kitus krapštukus, kad tik pačio svarbiausio nereikėtų daryti.
O paskui susėdom ir pakalbėjom. Kalbėjom visą vakarą tema maždaug tokia:
"Tu jau suaugusi".
Pirmiausiai papasakojau, kad mama su tėčiu kas dieną eina į darbą. Ne visada nori - bet eina. Nes reikia dirbti. Tą pati matai, nes esi suaugusi. Pasakiau, kad mokykla - dabar TAVO darbas. Tas darbas yra svarbus. Nes Tu esi suaugusi. Todėl reikia daryti viską, kas svarbu darbui, o tik paskui, kas smagu Tau. Na, juk darbe yra savaitgaliai, kai visi būnam namie. Dar būna atostogos. Bet reikia ir darbą daryti. Nes Tu esi suaugusi.

Tada sudarėm kartu dienos tvarkaraštį: kada keliamės, kada prausiamės, kada rengiamės, kada vakarieniaujam. Visą dieną taip surašėm.
Po to surašėm smagiau (juk negali visą laiką apie darbą kalbėti) - ką veikiam per atostogas. Surašėm, kad lovą reikia kloti, kad pusryčius valgyti, bet vietoj ėjimo į "darbą" užrašėm "ėjimą į lauką" ir "TV žiūrėjimą".
Be to, per atostogas galima beveik netvarkyti kambario, nes jis visas virsta žaidimų lauku: kairiam kampe BARBIŲ NAMAI, dešiniam - barbių kirpyklą, per vidury suversti barbių rūbų kalnas ir t.t.

Po to surašėm kurie dalykai dienos metu yra SVARBŪS.
Surašėm kartu, o kadangi rašyti maniškė dar nemokėjo, ji tik skaičius rašė, o aš - tektą didžiosiomis raidėmis.
Svarbūs yra:
1. ėjimas į mokyklą.
2. pamokų ruošimas
3. uniformos pasikabinimas ir kuprinės sukrovimas.

Nesvarbūs yra:
1. sienos krapštymas
2. nosies krapštymas,
3. TV žiūrėjimas
4. ir t.t.

Paskui tas taisykles ne kartą skaitėme ir stengėmės jas vykdyti.

Nors iš tiesų pripratom prie tvarkos tik 2 klasei įpusėjus.
Po vasaros atostogų dar ne kartą dukros tikrino, ar galioja namų tvarkaraščiai, ir teko kelis kartus liepti PAČIOMS SURAŠYTI TVARKĄ iš naujo.
Smagiausiai surašydavo dienos tvarkaraštį per atostogas: kada į kiną eiti, kada draugėms skambinti...
salamandra72
Siandiena mane jau visai i kampa ivare - sakau, jei tu stengsies ir busi ..... na pazangus, stropus, rasom sarasa ka noretum uz gerus darbus gauti, tureti, ar nuveikti, o jis sako - nenoriu as nieko, doh.gif doh.gif sakau gal kompu noresi koki zaidima- sako ne, neidomu, schmoll.gif gal i taupykle metam pinigeliu,- sako - nereikia man ju, ir neizvelgiau jo veide kazkokio pykcio, paprasciausiai sako, as noreciau papiesti- ( keverzoti lapa), o gavo taskiuka uz tai siandien kad iki pamokos galo nesugebejo nusinesti fizinio aprangos i persirengimo kab., mokytoja sake kad jau ismes , o jam tai nesvarbu doh.gif tai kaip jum atrodo kas cia vyksta? verysad.gif
Miledi.N
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 20, 23:31)
sako - nereikia man ju, ir neizvelgiau jo veide kazkokio pykcio, paprasciausiai sako, as noreciau papiesti- ( keverzoti lapa), o gavo taskiuka uz tai siandien kad iki pamokos galo nesugebejo nusinesti fizinio aprangos i persirengimo kab., mokytoja sake kad jau ismes , o jam tai nesvarbu  doh.gif tai kaip jum atrodo kas cia vyksta? verysad.gif
*

Mokykloje yra psichologė, kreipkites į ją. Gal vaikas dar nepasiruošęs mokyklai, o gal jam tiesiog neįdomu, o gal nesutaria su klasiokais, arba iš jo tyčiojasi... Kalbėk su mokytoja jei reikia pakeisk ją. Pakalbėk su vaiku, kodėl jis nedaro arba daro tą ir tą. Skubiai ieškok išeities, kol vaikas nesužlugdytas.
dilidin
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 20, 22:31)
Siandiena mane jau visai i kampa ivare - sakau, jei tu stengsies ir busi ..... na pazangus, stropus, rasom sarasa ka noretum uz gerus darbus gauti, tureti, ar nuveikti, o jis sako - nenoriu as nieko,  doh.gif  doh.gif sakau gal kompu noresi koki zaidima- sako ne, neidomu,  schmoll.gif gal i taupykle metam pinigeliu,- sako - nereikia man ju, ir neizvelgiau jo veide kazkokio pykcio, paprasciausiai sako, as noreciau papiesti- ( keverzoti lapa), o gavo taskiuka uz tai siandien kad iki pamokos galo nesugebejo nusinesti fizinio aprangos i persirengimo kab., mokytoja sake kad jau ismes , o jam tai nesvarbu  doh.gif tai kaip jum atrodo kas cia vyksta? verysad.gif
*

Pabandyk padaryti laisvą dieną - leisk keverzoti ir visą kitą.
Nenukentės juk mokykla dėl vienos dienos.
Na, darykit ko širdis geidžia.

Juk ir suaugęs pavargsta.
Tavo vaikas pavargęs.
Taip ir depresija gali prasidėti...

Pinigiukai tikrai vaiko nesužavi, neretai sako - man viską nuperka, aš nieko nenoriu.
Geriau pažadėti pramogą - na kad ir į LOKĖS PĖDĄ nuvežti ar panašiai.
mama_gulbe
na tikrai vaikiukas pavarges
ir dar i musikos mokyklele turi eiti
manau jam kruvio per daug..

ne visi tokie spartuoliai

jam niekas nebeidomu nes jis pavarges moraliskai, todel viskas ir atsibode, i daug ka apatiskai ziuri

as tai gal atsisakyciau muzikos mokykleles..nebent ji jam labai patinka....bet abejoju...

kaip matau jis tiesiog neturi laiko kada papiesti -ar oakeverzoti kaip jus sakot g.gif
manasis dar 5m,,..bet ir matau kai jis pervarges,,,..sako kad nieko nenori ir jam viskas atsibodo blink.gif doh.gif

tada tiesiog reikia vaikui leisti nieko neveikti tingniauti ir tiesiog knibinetis ten kur jam paciam norisi ax.gif
Laiza
Manau, vaikas pavargo. Mūsų vaikis pavargsta staiga. O pavargęs būna nebepakaltinamas anei veiksnus. Toks dygliuotas padarėlis. Tuomet mums visiems sunku, nes aš reikalauju, o jis - priešinasi.
Beje, mūsų mokytoja per pirmąjį susirinkimą išaiškino, kad pirmoko adaptacija gali užtrukti iki 6 (retais atvejais - ir daugiau) mėn. Reiktų pasikalbėti su vaiku. Taip - apie nieką ir kartu apie viską, pareinant prie konkrečių dalykų.
Yra įvairių vaikų. Mūsų, pvz., žino, kad pamokas reik paruoši. Ir paruošia. Kitas klausimas - kaip. Jei reik kažką taisyti ar (neduok Dienve) perrašyti, kariaujam iki kraujo. Prisipažinsiu, būna taip, kad kartais (jei esu nusigalavusi iki 0), nebesiplėšau. Na, su laiku kai kurios problemos vienaip ar kitaip išsisprendžia. Bet kai kurias jau įvardinau kaip beviltiškas ir susitaikiau su tuo. Nors viltis, kaip žinia, miršta paskutinė...

Mamai gulbei truput paprieštarausiu - mūsiškis į muzikos mokyklą "įsikibęs nagais ir dantimis". Tiesą sakant, pirmoje klasėje (o ir dar dabar) tai buvo vos ne vienintelė motyvacija daryti tai, kas privalu mokykloje.
dilidin
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 20, 22:31)
Siandiena mane jau visai i kampa ivare - sakau, jei tu stengsies ir busi ..... na pazangus, stropus, rasom sarasa ka noretum uz gerus darbus gauti, tureti, ar nuveikti, o jis sako - nenoriu as nieko,  doh.gif  doh.gif sakau gal kompu noresi koki zaidima- sako ne, neidomu,  schmoll.gif gal i taupykle metam pinigeliu,- sako - nereikia man ju,
*

Ir dar: Tu jį vėl spaudi - skatini dovanomis. 4u.gif
O prie esmės reikia raustis klausiant, kas yra blogai.
Kokio dalyko jis NENORĖTŲ daryti.

Jei nenori kalbėti, tada kalbėk Tu.
Kalbėk apie save - sakyk , aš va nemėgstu daryti to ar to: pavyzdžiui, plauti galvos, nes vanduo per veidą bėga ir nemalonu ar panašiai. ax.gif
Vienžo, rodyk iniciatyvą, atsiverk Tu.
Kol jis pats pasisakys, ko nemėgsta. O tada jau galvoti reikia, kaip pakeisti viską.

Jei nekeisi - tikrai bus depresija. Jau dabar taip kvepia.
Aš labai susirūpinčiau. g.gif
salamandra72
vaje kaip rupinuosi verysad.gif , dar jei pasakyciau kad nes ir baseina lankom, del stuburiuko unsure.gif , doh.gif blogiausia turbut kad jis pries mokykla noredavo viska daryt, ir jo zodziai budavo STENGIUOSI, noriu buti geras, noriu nesioziuoti, noriu nesisioti i lova, na zodziu buti paklusniu, pareigingu, ir tas pareigingumas ji varo matyt i depresija, nes nelabai sugeba buti pirmas, o as bijau gal ivardinti kad na ir tegu nesiseka rasyti, diktantai, blogas pazimys, kas cia tokio, kad nepagalvotu kad tai nesvarbu g.gif nezinau, g.gif
hada
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 21, 13:25)
vaje kaip rupinuosi  verysad.gif , dar jei  pasakyciau kad nes ir baseina lankom, del stuburiuko  unsure.gif , doh.gif 
*

Nemanau, kad čia muzikos mokyklos ar baseino kaltė. Maniškė lanko ir muzikos mokyklą, ir baseiną, dar kai ką, visur gerai sekasi, spėja, gerai jaučiasi, o dar ir su draugėm vis nori susitikti, randam laiko pažaisti. Ji tavo Tito vienmetė, tik antrokė.
Manau vaikui tiesiog trūksta motyvacijos, jis negauna to įvertinimo, kurio tikėjosi prieš eidamas į mokyklą, kažkiek sudėtingiau viskas pasirodė ir dingsta entuziazmas, o tada gali eiti tik į vieną vienintelę mokyklą, nieko daugiau nelankyti ir vis tiek nieko gero nebus.
Taip, reikia su vaiku kalbėti, be nesutinku su dilidin, kad visų pirma reikėtų klausinėti kas blogai. Vaikas šitoj situacijoj sunkiai įvardins detales (jis juk net premijų jokių nenori doh.gif ), jis apatiškas, jam tiesiog blogai ir viskas. geriau kuo daugiau šnekėti apie tai kas gerai ir kas galėtų būti dar geriau.
Manau, kad pirmas dalykas ką reikėtų daryti, tai girti vaiką už bet kokį nors ir mažą pasiekimą. Netgi jeigu vieną rytą šiek tie greičiau batus apsiavė (nesvarbu, kad ne taip greitai kaip norėtųsi), verta pasakyti "oho, kaip tu greitai moki apsiauti, šaunuolis!" Vietoj to, kad sakyti "kramtyk greičiau" galima sakyti "jeigu tau pavyktų šiek tiek greičiau valgyti, nereikės mums taip lėkti į mokyklą, kad spėti laiku". Giriamas vaikas įgauna daugiau pasitikėjimo, teigiamas įvertinimas, pastangų pastebėjimas suteikia motyvacijos, pakyla nuotaika ir viskas daroma labiau noriai, su daugiau entuziazmo, daugiau spėjama. Aišku, šnekėti lengva, būna ir pas mus situacijų kai bambu: "greičiau, paskubėk, vėluojam...", bet kiek galiu stengiuosi kuo daugiau pastebėti pastangas, tai laaabai efektyvu smile.gif
Ir dar - ar vaikas mato mokyklos, muzikos mokyklos duodamą naudą? Ar jam aiškiai suprantama, kad jis išmoksta vis kažką naujo, svarbaus, kad tampa vis protingesnis, kad gražiai sugrotas kūrinys, kuris iš pradžių atrodė sudėtingas, dabar teikia džiaugsmą ne tik jam, bet to malonu klausytis ir kitiems? Juk tai galioja visiems, ne tik vaikams - kai matai atliekamų darbų prasmę, sulauki įvertinimo, viskas daroma daug entuziastingiau smile.gif
Miledi.N
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 21, 13:25)
nesiseka rasyti, diktantai, blogas pazimys,
*

Klausyk, o tavo vaikas blogai skaito? Jei rašo blogai diktantus tai gal jam disgrafija, o jei kai skaito perstato raides vietomis - disleksija. Jam tiesiog reikia pagalbos, jis negali būti toks kaip visi iš jo reikalauja.
Elke
ar manot, kad pirmokas jau turi moketi skaityti? Mano sunus pradejo lankyti antra klase, bet dar sunkiai skaito. Zinau, kad mokykla pradeda lankyti nemazai skaitanciu vaiku. Ka manot jus?
Minesota
Man užkiuvo, kad mama sako "mes lankom muzikos mokyklą, mes lankom baseiną". Kodėl? Juk ne jūs, o jis lanko. Gal per daug jį globojate?

Tai, kad nori būti geras, nori būti pareigingas, rodo, kad toks nesijaučia, blogai save vertina. Stenkitės kelti vaiko pasitikėjimą savimi. Pagirkite jo veiksmą (tu gražiai nupiešei, šįryt greitai apsirengei, mandagiai kalbėjai), atliktą darbelį, o ne jo asmenį. Nesakykite: tu tikras dailininkas, tu tvarkingas, kruopštus.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.