Sveikos, esamu ir jau buvusiu pirmoku mamos!
Pasidalinkite patirtimi, kaip Jusu vaikams sekesi adaptuotis mokykloje, ar buvo kokiu problemu, kaip jas sprendete? O gal viskas buvo tik sklandu ir Jusu vaikas nepatyre adaptacijos sunkumo?
Sveikos, esamu ir jau buvusiu pirmoku mamos!
Pasidalinkite patirtimi, kaip Jusu vaikams sekesi adaptuotis mokykloje, ar buvo kokiu problemu, kaip jas sprendete? O gal viskas buvo tik sklandu ir Jusu vaikas nepatyre adaptacijos sunkumo? QUOTE(Sirana @ 2007 09 13, 13:02) Sveikos, esamu ir jau buvusiu pirmoku mamos! Pasidalinkite patirtimi, kaip Jusu vaikams sekesi adaptuotis mokykloje, ar buvo kokiu problemu, kaip jas sprendete? O gal viskas buvo tik sklandu ir Jusu vaikas nepatyre adaptacijos sunkumo? Labas KOlkas viskas puiku. Tik siek tiek pavargstam nuo ankstyvo kelimosi. Mano mergina labai atyvi ir komunikabili, todel jau susirado draugu ir mokytoja ja giria. KAIP MANOT, KELIS BURELIUS GALI LANKYTI PIRMOKAS? QUOTE(sraigiausia @ 2007 09 13, 14:57) Labas KOlkas viskas puiku. Tik siek tiek pavargstam nuo ankstyvo kelimosi. Mano mergina labai atyvi ir komunikabili, todel jau susirado draugu ir mokytoja ja giria. KAIP MANOT, KELIS BURELIUS GALI LANKYTI PIRMOKAS? Maniškė pirmoje klasėje mokėsi muzikos mokykloje ir savo pradinėje lankė du būrelius QUOTE(sraigiausia @ 2007 09 13, 14:57) Manau, kad optimalu butu 2. Na, maximum 3 - ir tai butu geriau, kad veliau vis tik atsirinktu, kas labiau prie sirdies ir koncentruotusi ties viena veikla. Man patinka, kai zmones nors viena dalyka, bet gerai moka.
Mano pirmokelis eina i mokykla pakolkas labai noriai.Priprato ,niekuo nesiskundzia. Gal dar mazai laiko praejo.Veliau gal kils kokiu problemu.Siaip viskas gerai
Mano sūnus jau penktokas, bet pirmoje klasėje neturėjau jokių problemų, penktoj daugiau. Dėl būrelių, kiek nori tiek tegu lanko, bet pirmoje vietoje turi visada būti mokslai.
Smagu, kad tik geri atsiliepimai. Mums irgi kol kas neblogai sekasi, tikiuosi, kad taip ir bus toliau. Nors siaip manau, kad vaikai patiria tikrai nemzai itampos, izenge i sita nauja gyvenimo etapa.
Apie vaikus to nepasakyčiau
Tikra tiesa! mamytes nervinasi daug daugiau. oi, kiek nervu man kainavo ta mokykla. labiausiai tai pergyvenau kaip jis jausis mokykloje, kaip vienas gris namo. bet viskas susiklostre kuo puikiausiai. jei vaikas pries mokykla lanke darzeli, tai manau jam nesunku bus adaptuotis ir mokykloje.
Kai aš prisimenu savo dukros pirmą klasę, tai net silpna darosi
Kažkaip tokiu metu gyvenimas jau būna ramesnis, su vaiku kyla nedaug problemų ir t.t. Bet kai pradėjom eiti į mokyklą, mamai prisidėjo tiek pareigų, kad... Taip ir vargau visą pirmą klasę ir šiek tiek antros. Užtat, trečioje klasėje jau nieko tikrinti ir padėti ruošti namų darbus nebereikėjo
Na nenoriu jūsų čia nugąsdinti, bet aš tai nelankius darželio pirmoj klasėj jaučiaus nejaukiai... Viskas buvo nepažįstama, keista...
Mano mergaitės jau tris savaites pirmokės, ir kol kas labai patenkintos. Klausiu jų: kiek pamokų geriau, keturios ar penkios? Atsako: penkios! Klausiu: ar geriau savaitgalis, ar pamokos? Sako: pamokos!
Šiaip daugumai pirmokų, manau, gerai sekasi. Bet būna ir išimčių. Pažįstu vieną berniuką, kuriam pirmoje klasėje buvo labai sunku, nors darželyje sekėsi puikiai, ir jis darželio iki šiol labai pasiilgsta. Jo mamai teko daug dirbti su juo, bet mokytoja galų gale pasakė, kad jis pasiekė didelę pažangą. Gal jam buvo sunku todėl, kad atėjo į mokyklą nemokėdamas skaityti, o kiti jau skaitė
Maniske siemet irgi tapo pirmoke
o burelius lankom 2 kolkas, pradziai manau per akis
maniskis gerai jauciasi, nors jauciau , kad pavargsta , tai stendavomes paguldyt pamiegot diena. pirmom dienom miegojo net 2-3 valandas,dabar nebemiega. matyt , vaikui visgi sioks toks stresas yra...
Oiiiii ir mano "sorvi golova" nuejo i pirma klase
Labuka. As su savo mazium turiu nemazai problemu mokykloje. O ir mokytoja niekam verta,bent jau mano manymu. Jos akyse is maniskio atima pinigucius skirtus maistui,o jai nulis reakcijos. Gal ka patart galit,net nebezinau kaip elgtis. Mokytoja apsimeta kvaila kai lieciama sita tema. Be to as viena auginu saviski.
mano irgi pirmokas
QUOTE(jalta @ 2007 09 27, 09:43) maniskis gerai jauciasi, nors jauciau , kad pavargsta , tai stendavomes paguldyt pamiegot diena. pirmom dienom miegojo net 2-3 valandas,dabar nebemiega. matyt , vaikui visgi sioks toks stresas yra... As irgi jauciu, kad maniskis pervargsta - ypatingai tai matosi savaites pabaigoj. Irgi galvoju ivest kasdien pietu miega, nors pusvalandi kad paguletu, jei jau nemiegos. QUOTE(ingeborge @ 2007 09 28, 09:01) QUOTE(Astandra @ 2007 09 28, 20:36) Labuka. As su savo mazium turiu nemazai problemu mokykloje. O ir mokytoja niekam verta,bent jau mano manymu. Jos akyse is maniskio atima pinigucius skirtus maistui,o jai nulis reakcijos. Gal ka patart galit,net nebezinau kaip elgtis. Mokytoja apsimeta kvaila kai lieciama sita tema. Be to as viena auginu saviski. O ar bandet asmeniskai kalbetis su mokytoja? Bet taip rimtai. Juk taip negalima...
Mano naminuke ir gi i mokykla , galvojom bus blogai nes labai namine ir darzelio nelanke , o pasirode viskas saunu . Raso , skaiciuoja , patinka ( i gala savaiteles pavargsta bet mokytoja gera tai namuku neuzduoda penktadieni ) ,vienu zodziu mes patenkinti , aisku reikejo ir pastangu kad patiktu mokykla , bet labai patenkinti . Ir mokytoja sauni ir klase grazi , dabar ziedimo bureli dar lankysim molinukus darysim
Kazkaip patenkinta as mokykla , nors ir kaire ranka rasome QUOTE(Astandra @ 2007 09 28, 20:36) Labuka. As su savo mazium turiu nemazai problemu mokykloje. O ir mokytoja niekam verta,bent jau mano manymu. Jos akyse is maniskio atima pinigucius skirtus maistui,o jai nulis reakcijos. Gal ka patart galit,net nebezinau kaip elgtis. Mokytoja apsimeta kvaila kai lieciama sita tema. Be to as viena auginu saviski. Labai gaila, kad tokia mokytoja Nu o jeigu nera galimybes, tai bandyciau kalbetis su mokytoja, pasakyciau kad del vagysciu kreipsites i policija tada nemalonumu tures visi ir ji ir direktore QUOTE(jurana @ 2007 09 28, 21:10) Kelis kartus jau ir anksciau gryzo- mokytoja liepe per daile namo eit nes labai isviterlino Papildyta: QUOTE(Astandra @ 2007 09 28, 20:36) Labuka. As su savo mazium turiu nemazai problemu mokykloje. O ir mokytoja niekam verta,bent jau mano manymu. Jos akyse is maniskio atima pinigucius skirtus maistui,o jai nulis reakcijos. Gal ka patart galit,net nebezinau kaip elgtis. Mokytoja apsimeta kvaila kai lieciama sita tema. Be to as viena auginu saviski. Keista situacija. Minejai, jog turit daug problemu, o pasakei tik viena. gal galetum smulkiau papasakot? Papildyta: QUOTE(ingeborge @ 2007 09 28, 09:01) tai pirmas savaites vis prasydavo centu pirkti ka nors, tai pirkdavo ir kiek pinigeliu neturetu isleisti butu visis iki paskutinio cento Duok pinigu savaitei. tegu ismoksta paskirstyti savo islaidas;). Jei iki savaites galo neliks- pats kaltas.
po dailes 1 pamokos jau du kart parsiunte ( o pamokos tai dvi is eiles ). Mes siaip gyvenam paliai mokyklos tvora vos ne
QUOTE(jurana @ 2007 09 28, 21:10) Kelis kartus jau ir anksciau gryzo- mokytoja liepe per daile namo eit nes labai isviterlino O mūsų mokytoja liepė turėti apsaugą nuo išsiterliojimo, ir pasiūlė, kaip ją padaryti - paimti senus tėčio marškinius, patrumpinti rankoves ir įverti gumytes rankovių galuose. Geras dalykas, galite ir jūs taip padaryti QUOTE(jurana @ 2007 09 30, 11:59) po dailes 1 pamokos jau du kart parsiunte ( o pamokos tai dvi is eiles ). Mes siaip gyvenam paliai mokyklos tvora vos ne Manau, mokytojos elgesys siuo atveju yra netinkamas. Kas cia gali but per isleidimai? As tam nepritarciau. O jei nieko namie nera, vaikas gali kazin kur nueiti, nuklysti... Musu mokytoja net pasibaigus pamokoms suziuri, ar atejo visu paiimti, ar suderinta, kad grizta vienas... Papildyta: gal jam žaislų kokiu truksta ,nes su mašinėlėm jau nežaidžia ,žurnaliukais jokiais nesidomi ,jam tik įdomu kompas ,kiemas ir draugai ,gal jam truksta ko nors ,gal jaučiasi pervarges ,nes pradėjo eiti į mokyklą ,anksti keliamės ,nors gulamės anksti ,bet ir tai per ašaras ,ir vis jo tas pasakymas kodėl turėčiau ?
labas, tokią temą jau kažkur turiu skyrelyje, sujungti teks, tačiau nuomonę parašysiu
mano dvyniai jau antrokai.susikalbėti irgi sunkiau sekasi kaip prasideda mokslai. man regis bėda pas jumis ta, kad jis labai nori būti toks kaip kiti vaikai, kurie neklauso tėvų, meluoja, neruošia pamokų, kitaip sakant yra "krūti", bet iš tikrųjų kvaili, su tokiu savo elgesiu. mano vieni draugai taip besielgiančią savo dukrą išvežė į sąvartyną parodyti kaip bomžai gyvena.atvežė ir paprašė išlipti, nes ir ji kaip jie nenori nieko siekti gyvenime.mergaitė apsiverkė ir nuo tos dienos pajudėjo reikalai, dabar ji ketvirtokė, pirmūnė, labai stengiasi mokytis... dar manau turėtumėte konkrečiai suitarti, kad paruošus pamokas, galima tiek ir tiek pažaisti kompiuteriu.reikia sudaryti dienotvarkę ir viskas.griežtai laikytis abiem tėveliam ir jokiu būdu nenusileisti.tik be jokios prievartos.turi būti abipusis susitarimas su sūnumi.pabandykit pasikalbėti kaip "suaugę", dažnai vaikam tai suveikia, kad su juo tarimasi, ir jie pradeda gerbti tėvų nuomonę, nes jie gerbią jų.
Labuka,bandziau ir su mokytoja kalbetis. pas mus vos ne dziungliu istatymai miesto mokyklose. Vaikai skaudziami. Duodavau mokytojai pinigus pietum,bet ji paduodavo valgykloje vaikams. O tada ir atimdavo is maniskio. Dar tuos mazus chuliganus istatymai gina. nei griezciau ka pasakysi nei subarsi,tuoj vaiku apsauga prisistato. ziauru.
QUOTE(Rustė @ 2007 10 08, 18:39) labas, tokią temą jau kažkur turiu skyrelyje, sujungti teks, tačiau nuomonę parašysiu mano vieni draugai taip besielgiančią savo dukrą išvežė į sąvartyną parodyti kaip bomžai gyvena.atvežė ir paprašė išlipti, nes ir ji kaip jie nenori nieko siekti gyvenime.mergaitė apsiverkė ir nuo tos dienos pajudėjo reikalai, dabar ji ketvirtokė, pirmūnė, labai stengiasi mokytis... geras patarimas, manau tikrai gera pamoka-sokas vaikui ir turi isimintinu vaizdeliu ir net kalbu nereikia pats zinai kas taves laukia jei nesimokysi ir belenkaip gyvensi - pavyzdys bomzynai savartyne
manau vaiką žeidžia tai, kad iš jo reikalaujama kaip iš didelio, o elgiamasi kaip su mažu. aišku, taip pat sunku persilaužt, kad anksčiau viskas buvo tik žaidimai, o dabar pareigos.
akcentuokite vaiko pasiekimus, girkite ir skatinkite už tai ką padarė gerai. tada jam bus daugiau noro stengtis. QUOTE(Rimulinka @ 2007 10 09, 19:12) O aš galvojau , kad tik maniškis toks QUOTE(Rustė @ 2007 10 08, 18:39) dar manau turėtumėte konkrečiai suitarti, kad paruošus pamokas, galima tiek ir tiek pažaisti kompiuteriu.reikia sudaryti dienotvarkę ir viskas.griežtai laikytis abiem tėveliam ir jokiu būdu nenusileisti.tik be jokios prievartos.turi būti abipusis susitarimas su sūnumi.pabandykit pasikalbėti kaip "suaugę", dažnai vaikam tai suveikia, kad su juo tarimasi, ir jie pradeda gerbti tėvų nuomonę, nes jie gerbią jų. Del pamirstamu daiktu - cia turbut 95% vaiku tokie, maniskis sugebejo viena diena be striukes grizt, nors jau ir vesu gerokai buvo... QUOTE(Astandra @ 2007 10 09, 00:03) Labuka,bandziau ir su mokytoja kalbetis. pas mus vos ne dziungliu istatymai miesto mokyklose. Vaikai skaudziami. Duodavau mokytojai pinigus pietum,bet ji paduodavo valgykloje vaikams. O tada ir atimdavo is maniskio. Dar tuos mazus chuliganus istatymai gina. nei griezciau ka pasakysi nei subarsi,tuoj vaiku apsauga prisistato. ziauru. Kokiam cia taip mieste? O tavo skriaudziamo vaiko istatymai negina? Jeigu chuliganu nesutramdo mokyklos valdzia, sutramdys policija, as ten tiesiu taikymu ir eiciau, pirma aisku su mokyklos direktorium pakalbejus , jeigu jau taip darosi. Kosmaras.
manau ,kad ir mums laikas nueiti pas psichologą pasikonsultuoti ,arba reikia vaiką pasiiminėti iš mokyklos
Papildyta: gerai pabandysim kaip jus sakot ,nuo rytojaus kaip gris vaikis iš mokyklos padarysim DIENOTVARKĘ ,PAŽIŪRĖSIM KAIP seksis mums su ją sugyventi ,tikiuosi ,kad mano problemytės greitai pasibaigs ,nes ir pati jaučių kad namuose tvyrauja įtampą ,jaučių kažkokį tai vaiko nutolima nuo manes ,nežinau gal man čia tik taip atrodo
Tai kad su juo kalbi kiekvieną dieną , bet toks vaizdas , kad kalbi tam kad kalbėtum.Kitą kart paprašau pakartot ką sakiau tai sako , kad neatsimena.
Aš šiandien saviškį likus 5 min. iki pamokų pagavau einantį į parduotuvę, nors buvom sutarę , kad saldumynų mokykloj nereikia.Mes turim susidarę dienotvarkę , bet iš jos jokios naudos, nes atėjus laikui ruošti pamokas vis tiek prasideda ašaros , įsterijos.Ankščiau budavo didžiausia bausmė kompiuteris , bet dabar kai jis jo negauna 3 savaitės pastebėjau , kad jam jo taip ir nebereikia.Tiesa vakar po susirinkimo kai pasakiau , kad man dėl jo elgesio buvo labai gėda prieš kitus tėvus tai buvo begalo geras, sėdo rašyt raidžių , skaityt kas užduota kitai pamokai išmokt
Sveikos,
Cia turbut visu pirmokeliu ir musu teveliu problema. Maniskis taip pat pradejo meluoti, gudrauti ir pan. Mokintis nori ir stengiasi, nes mato kad pati daug dirbu (esu studente). Bet atsikalbinejimai ir tie pasakymai "paskui" pradeda erzinti. Istisai turiu priziureti, kad viskas butu atlikta ir tvarkingai susideta. Pastoviai kazka pamirsta. Rubai, daiktai... Per pamokas nespeja padaryti darbu, kai baru, sako pati liepei neskubeti, o graziai daryti. Ka tokiu atveju jam sakyti ??? Su pinigeliais patarciau atsargiai. Is mokytojos suzinojau, kad vaikas nesiojasi nemazus pinigus, nors gauna po kelis litus per diena. Paklausus atsake kad duoda draugai. Bet kada prigriebiau griesciau, paaiskejo kad is seses taupykles pasiima. Baisu. Pasakiau, kad uz vagystes policija iskviesiu. QUOTE(Rimulinka @ 2007 10 11, 09:30) ,gražiai paaiškinau ,kad pinigėliai bus metami tik už pažangas ,tvarką ,gerus darbus ,už tvarkingus sąsiuvinius ir t.t ,tų litų mėtimas tik laikinas ,,bijau ,kad nepriprastu ,na matysim kaip mums čia seksis O jūs tada pamėginkit skaičiuoti pažangas ir pražangas ant lapo. Padarę, tarkim savaitės suvestinę parodykit - pinigėlių galėjo būti tiek, o dabar tik... Jei balansas neigiamas, apsvarstykit galimybę nuimti dalį pinigėlių iš taupyklės. Turėkit matomoj vietoj pasidėję geidžiamų dalykų sąrašą (sudarytą žinoma kartu su sūnum) - kad būtų didesnis stimulas būti tvarkingu ir pavyzdingu. Susitarkit, kad piniginiai apdovanojimai bus skiriami už kompleksinį gerą darbą, t.y. pvz., už bendrą tvarką kabary, o ne lt už paklotą lovą, lt už tvarkingą lentyną, lt už pakabintus drabužius ir pan.
Tai va mamule1 mazi vaikai , mazi vargai .Auga vaikai auga ir problemos.O taviskis tik is seses taupykles pinigus ima ?As tai pastebejau , kad man is pinigines dingsta smulkus pinigai(ir tik geltoni centai).Viena diena suskaiciavau pinigus ir padejau pinigine ant stalo po valandos perskaiciuoju truksta 50ct. Ir ka manai jis ju neime(sese buvo darzeli) tai kai pasakiau , kad kviesiu policija prisipazino.O meluoja tai kiekvienam zingsni , bet kai zinai tai greit viskas buna issiaiskinta.
Nu mamules ydomu buvo paskaityti, mano pirmokelis irgi visokiu skadu prisigalvoja. Auga vaikai,. auga ir poreikiai
sveikinu pirmoku tevelius patekus i realybes pasauli.
Ir ko noret, juk iki to jis zaide nieko nieks nereikalavo, o dabar va ims jums ir dirbs... vaikai megsta taisykles, susikurkit ir jus jas, laikas kada zais, kada dirbs ir pades jums... siaip as karta padariau ziauru akibroksta...kai paliko saltineli klaseje koki 3cia karta....tai as nuejau ir nupirkau dar viena...ir vistiek teko padaryti uzduoti...po to nebepalikinejo ... o siaip tai mokykla tai vieta, kur galima pasidalinti posakiais, ismintim ir pan. ne vien mokslo srityje...
Mes tai su savo trečioku sūneliu susikūrėm tokią taisyklę(beje,jo iniciatyva)-
-mama,vieną vakarą aš žiūriu savo laidas per televizorių,kitą vakarą- tu savo.Ir namuose - taika.Dėl TV laidų. Viena taisyklė jau yra.dabar kursim sekančią... Gera idėja,kai taisykles kuria ne vien tėvai,bet ir vaikai.
Man turbut jau paprasciau auginu jau antra mokyklini . Ir turi maniske ypac megstama diadnoze hyper aktyvumas ( tai yra judrumas ) , bet daug kas judruma maiso su neisauklejimu , jei vaikas viska dauzo ir neklauso cia ne hyper o tevu auklejimo spraga , kazkas nepaaiskinta , kazkur neisklausyta , kazkas praleista .
Taisykles labai svarbu susikurti gerokai pries mokykla , tada bus mokykloje paprasciau . Priimt bendrus sprendimus , motyvuot vaika ( tarp kitko pavyzdys su bomzais gal ir geras bet jei po teisybei as zinau su 2 aukstaisiais kuris ten gyvena nes vaikai is namu senatveje isvare ) . Su tokiais pavyzdziais vaikui poto psichologinis stresas gali but , jei nepavyks mane i bomzyna isgrus Tarp kitko pirmokeli bent pora kart i savaite pasiimt is mokyklos reiktu patiems , pirma glaudziau bendrausit su mokytoja antra vaikas pasijaus saugus ir zinantis kad jo mokslai rupi . Motyvoti reikia demesiu , domejimusi jo pasiekimais ( pradzioje mazais poto didesniais ) , o ne rekimu ir bausmemis . Jie juk asmenybes , mastancios , turincios galva ant peciu . Tuo labiau mokytoja irgi zmogus isivaizduokit 16-20 skambuciu vakare ka isidet mums pamokoms rytdienai QUOTE(renax @ 2007 10 14, 09:55) cia ne hyper o tevu auklejimo spraga , kazkas nepaaiskinta , kazkur neisklausyta , kazkas praleista . Norėčiau nesutikti, hiperaktyvumas turi daug priažasčių, o ne tik tėvų auklėjimo spragos. Hiperaktyvumo priežastys įvairios: 1. Ankstyvoje vaikystėje atsiradę smegenų funkcijos sutrikimai dėl nėštumo ar gimdymo patologijos (išankstinis gimdymas, nepakankama ar neteisinga motinos mityba, medikamentų, alkoholio, narkotikų vartojimas, rūkymas, sunkus gimdymas). 2. Genetinis faktorius (dažnai hiperaktyvių vaikų tėvai turėjo šį sutrikimą). 3. Blogi santykiai šeimoje, konfliktai. 4.Neteisingas auklėjimas šeimoje. 5. Mitybos ypatumai (per didelis maisto priedų, dažų, konservantų, saldiklių kiekis maisto produktuose). QUOTE(Nome @ 2007 10 14, 17:08) Norėčiau nesutikti, hiperaktyvumas turi daug priažasčių, o ne tik tėvų auklėjimo spragos. Hiperaktyvumo priežastys įvairios: 1. Ankstyvoje vaikystėje atsiradę smegenų funkcijos sutrikimai dėl nėštumo ar gimdymo patologijos (išankstinis gimdymas, nepakankama ar neteisinga motinos mityba, medikamentų, alkoholio, narkotikų vartojimas, rūkymas, sunkus gimdymas). 2. Genetinis faktorius (dažnai hiperaktyvių vaikų tėvai turėjo šį sutrikimą). 3. Blogi santykiai šeimoje, konfliktai. 4.Neteisingas auklėjimas šeimoje. 5. Mitybos ypatumai (per didelis maisto priedų, dažų, konservantų, saldiklių kiekis maisto produktuose). Aktyvumas taip , bet kai aktyvumu dangstomas neklausymas cia jau kitas aspektas , nes vaikas nevaldomas o tevai dangsto hyperiukas mano , o tas galvom eina . 3-4-5 punktas tai istaisytinas tevu ,kitu atveju tik savo ydu dangstymas .
Manau, kad cia buvo noreta pasakyti, kad hiperaktyvumu daznai spekuliuojama - lengviau pakisti viska apimancia diagnoze "hiperaktyvumas", nukreipta i vaika, o ne atsukti kritika i savo poziuri, auklejima, vienu zodziu i save ir ieskoti savo klaidu bei jas pripazinti...
Dabar laikomės dienotvarkės ,bet labai sunkiai sekasi mums ,išbėgo į kiemą ,sakiau pareiti 2 val ,nes reikės parašyti raideles,bet parėjo ketvirta QUOTE(Rimulinka @ 2007 10 15, 21:24) Dabar laikomės dienotvarkės ,bet labai sunkiai sekasi mums ,išbėgo į kiemą ,sakiau pareiti 2 val ,nes reikės parašyti raideles,bet parėjo ketvirta Maniškis taip pat nenori , kad pasiimčiau iš mokyklos tai aš jį palydžiu iki klasės(dėl to neprieštarauja). Tada gali su mokytoja aptart visus iškylusius sunkumus. |