Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kai auklei virš 60
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
pumiux5
Apie jaunas aukles yra tema, tad nusprendziau paklausti siame "fronte" patyrusiu mamu apie senyvo amziaus aukles.
Klausiu ne be reikalo. Jau antra savaite pas mus po kelias valandas dirba 61 metu bobulyte. Mano nuomone apie ja kaip cia pasakius g.gif "svyruojanti". pliusas jos tas, kad ji su rekomendacijom, patikrinta. Labai sazininga, gera, rami, punktuali ir labai stengiasi. minusai: 1) leta (pvz. sauskelnes vaikui keicia penkiolika kartu ilgiau nei as, nes "nesugaudo" judrios mazules, kuri visaip karaiposi ir raivosi ant vystymo lentos), o kas bus kai vaikas prades ropineti. 2) man labai baisu ziuret, kai ji su vaiku ant ranku lipa laiptais (nesant i lauka), turbut reikes paciai po darbo grizus i lauka maze vesti, nes bijau, kad auklei kojos nesusipintu ir verysad.gif neduok Dieve. 3) blink.gif per tris dienas nesugebejo isiminti dukros vardo. po sito bajerio, buvau nusprendus jos atsisakyti, bet seimos nariai ikalbejo leisti bobulytei pasitaisyti. Turim dar viena savaite, po to i darba ir dukra su ja bus visa diena.
Pasidalinkime patirtim: su kokiom bedom ir gerais dalykais susiduret samdydamos bobulytes, ir gal (o as tikiuosi) tu geruju dalykeliu bus daugiau?
ragnez
mano mazhius jau apie 3 sav. prizhiuri apie 70 metu auklyte. tikrai guvi moterishke, shvari, tvarkinga, pareiginga, su iniciatyva. abudu vaikai pasherti, suzhiureti. del ko labiausiai pergyvenu - ejimas i lauka su jiem abiem (kol kas vedu pati vakare) ir galimas pozhiurio i auklejima skirtumas. sheip, kol kas ji kuo puikiausiai susitvarko.
Maite
Musu auklei dabar 62 metai, vasara bus 63. Puiki, ismintinga, gera moteris, labai myli musu mergaite. Josios vikrumu nesiskundziame, vaiko suziurejimui pilnai pakanka, o kantrybes buti lauke, stypsoti ant sniego kalnu kol vaikas duksta ji turi daugiau nei as pati.
Mes specialiai ieskojome vyresnes moters. Gal kad atsvertu musu su vyru jaunatviska maximalizma biggrin.gif , butu vaikui ramybes, kantrybes uostas. Tokia lyg mociute (tikra mociute teturime viena, gyvena toli, dar dirba). Taip ir atsitiko, aukle dabar yra svarbus asmuo ne tik mergaitei, bet ir mums su vyru, gaila skirtis.
Bet is to ka tu parasei, susidaro nekoks vaizdelis schmoll.gif Ir amzius cia turbut ne prie ko. Kaip tu gali ramiai palikti savo vaika, jei nepasitiki ta aukle? Pampersa uzdeti tai dar ismoks, bet jei kyla itarimu del jos gebejimo laipioti laiptais, neatsimena kudikio vardo... Nezinau, man aukle pernelyg svarbus zmogus, kad rinkciausi toki, kuris jau is pat pradziu kelia rimtu abejoniu g.gif
pumiux5
thumbup.gif turiu reabilituoti musu auklyte :supe thumbup.gif dar kelias dienas "patestavau" ir rezultatu esu labai patenkinta. Su dukryte "tvarkesi" labai gerai, netgi ta diena, kai sirguliavo: man nesant po mazosios miegelio pamatavo temperatura, paskambino man, informavo, dukryte maitino ir migde, taip kaip as liepiau, tyreles pagamino, nieko neuzmirso, zodziu biggrin.gif O siandien tai isviso labai maloniai nustebino: atnese mums savo pacios surinktu ir sudziovintu ciobreliu - dukrytei, nes ji kelis kartus buvo sukosejusi thumbup.gif
Beje, itariu, kad dukros vardas, jai vistiek "uzkrenta" (na, jis pas mus labai retas tongue.gif ), nes dukra visalaik vadina mazyte arba katineliu. Na, bet manau cia laikina "beda".
Reziumuojant, galiu pritarti Maite, kad ji lyg mano mociute, nes dziovintu vaistazoliu parsivezdavau tik is jos...
Žydriausia
Mano auklei irgi jau virs 60 g.gif tiksliai net nezinau kiek. Ir as esu labai patenkinta thumbup.gif thumbup.gif Minusu net nesugalvoju g.gif g.gif O pliusai-netingine, rami, tikrai kaip mociute, myli vaika, i lauka iseina ( o kaip laiptais lipa as nematau tongue.gif ir del to sirdies neskauda tongue.gif ) valgyt padaro viska dar geriau nei as ir siaip kol vaikas miega ir rubus ilsygina, ir grindis praplauna ir geles palaisto thumbup.gif Pvz as tik nuperku mesos, o jau ji uzsiima jos malimu ir 'galkuciu' padarymu. Kai griztu, duoda ataskaita ka veike, ka valge abu ir pan. nors as neklausineju. Jei saldytuvas nera labai pilnas, vistiek sugalvoja ka padaryt. ir tikrai padaro ir moka daugiau nei as. Pvz nuperku varskes, ji padaro virtinuku ir ideda i saldikli. Nu vienu zodziu turiu thumbup.gif aukle, ir vaikas myli ja, kartasi ryte kai as rengiuosi i darba aukle keicia Martynui pampersa, tai jis taip prisiglaudzia wub.gif
Nu nesu aisku nieko pries jaunas, bet..... savo aukle esu patenkinta thumbup.gif
Laisvė
Mano mergučės auklė buvo irgi pensinio amžiaus moteriškutė, praeityje dirbusi vaikų darželyje. Visada bendravo su vaiku, jokių televizorių, jokių draugių. Guvi, tvarkinga, muzikali, sąžininga - žodžiu, vieni pliusai.
Cherry Lips
Na,mūsų auklė dar neturėjo 60,buvo labai gera vaikui,darė viską:prisigalvodavo visokių žaidimų,dūkimų,skaitydavo knygeles,pešdavo irt.t. Padėdavo man namuose.Bet į lauką eidavo tik šiltu metų laiku,nes bijodavo pati susirgti. O be to pradėjo sirgti slogom ,kosuliais ir pan.Tad būdavo labai sunku,kai vakare po darbo grįžti,o ji praneša,kad jau serga ir rytoj negalės ateiti.Tad po 3,5 metų teko jos atsisakyti,nors vaikui tai buvo didelė trauma.Praėjo 1,5 metų,ojie vis dar susiskambina,išeina pasivaikščioti,apsilanko svečiuose.
Spyglys
Mano vyresnele tris metus ziurejo aukle , kurioai buvo gerokai virs 60, na 67metai. Atrode gyvybinga, energinga. Dirbo tikrai gerai, vaika ir i lauka vesdavo ir namie zaisdavo, beje, kai pakeitem buta ,del tolesnio atstumo ji nusprende nebedirbti mums, mat eidavo pescia gerokus atstumus. Bet kazkaip perkalbejau ir vel dirbo. per ta laika dukra ne kasrto nesusizeide, net guzo nesu maciusi, o ir dabar va nuo vasaros ji jau nebevaiksto pas mus, tai vaikas jos ir pasiilgsta. Siaip aisku priklauso dar labai ir nuo zmogaus. Per tuos tris metus musu aukle sirgo gal tik pora kartu, o kartais jaunesni dar labiau serga ir turi visokiu rupesciu, kur palekti, kur pabaliavoti ir panasiai. Dabar nuo rudens jau ieskosiu aukles savo mazajai, o tikrai ieskosiu pensininkes. Nu as dar pabandziau isivaizduoti PUMIUX5
aprasyta bobulyte. Visai cia 61metu jokia bobulyte! Mano mama 60 metu. Jauna, ir plaukus pasidaziusi ir pasitempusi, dar kadru kur nueina tan prisaudo, va tik gaila kad ne Vilniuj gyvena, tai mano dukrytes priziuretu super! ir vaikus myli ir tempai- tai mano gyvenime jie letesni! nesmerkit zmoniu kuriems 60 metu- ju patirtis neikainojama, o isminties jie taip pat turi daug daugiau nei kokia jaunikliai! mirksiukas.gif
Laisvė
Mūsų pensinio amžiaus auklė taip pat visada tvarkinga buvo. Nagai visada sutvarkyi, kartais ir lakuoti, visada tvarkinga šukuosena. Bet ne tai svarbiausia. Visą tą laiką, kol ji buvo mums reikalinga, nė karto nepavėlavo, nė karto nesusirgo. Pavydėjau jai tos energijos ir sveikatos - su vaiku kasdien lauke, kasdien įvairiausi užsiėmimai. Nė dienos ja neteko abejoti ar nusivilti.
Leda
Ir as pagiriamaji zodi musu auklytei pasakyt noriu smile.gif Jai 63 metai, bet energijos galetu pavydeti ir daug jaunesnes. Kasdien su musu mazuciuke i lauka zygiuoja (zinoma, jei ne mirtinai salta ar nelyja), kruva eilerastuku ir daineliu jau ismokius, o jei tik vaikui koks persalimo pozymis pasirodo - dar pirmiau uz mane visokiu vaistazoliu arbatyciu atbogina smile.gif Ir kambarius mums patvarko, ir rubus islygina (sito darbo, beje, pati nelabai megstu blush2.gif ), nors kai i darba priiminejom, del sito nesitarem... Zodziu, nei vieno blogo zodzio apie ja pasakyt negaliu smile.gif
ICE-T
Labas,
musu aukle pradejo dirbt kai jai buvo 59metai. tikrai bobulyte jos nepavadinsi- auksta, liekna, sportiska, pasidazius... su vaiku ir ant grindu raiciojasi ir namus stato, be to ir valgyt isverda, man sutvarko namus, valgyt padaro. lauke su vaiku kasdien po 2val isbuna- nesvarbu koks oras(sako reik apsirengt moket rolleyes.gif ) zodziu as labai patenkinta, kad butent tokio amziaus gavom aukle, visai nepatinka jaunos...(turejom 30-mete doh.gif ) tikrai kam nors perleisciau, nes pirmagimis jau i darza eis, bet noriu ir antram leliukui jos ax.gif
tai isvada - 60-mete bobulyte bobulytei nelygu tongue.gif
nneringa
mūsų vyresniosios auklė buvo 74 m. Tai aukšta, pasitempus moteriškė - gal apie 60 m. ir duotum ,bet ne daugiau. Dukra saugojo nuo 1,5 iki 3 m. Ji labai energinga ir tvarkinga ,vaikas atsisakė pamersų l. greitai, daug geriau valgė, išmoko tvarkos, o jau kiek dainelių ir eilėraštukų išmokė... ir kas dieną į lauką išvesdavo. Vat ir bobulytė mirksiukas.gif
o dukra dar ir šiandien ją močiute Elena vadina ir bendrauja.
*penelope*
QUOTE(ICE-T @ 2005 04 09, 16:55)
Labas,
musu aukle pradejo dirbt kai jai buvo 59metai. tikrai bobulyte jos nepavadinsi- auksta, liekna, sportiska, pasidazius... su vaiku ir ant grindu raiciojasi ir namus stato, be to ir valgyt isverda, man sutvarko namus, valgyt padaro. lauke su vaiku kasdien po 2val isbuna- nesvarbu koks oras(sako reik apsirengt moket rolleyes.gif ) zodziu as labai patenkinta, kad butent tokio amziaus gavom aukle, visai nepatinka jaunos...(turejom  30-mete doh.gif ) tikrai kam nors perleisciau, nes pirmagimis jau i darza eis, bet noriu ir antram leliukui jos ax.gif
tai isvada - 60-mete bobulyte bobulytei nelygu tongue.gif
*

Tikrai bobulytė bobulytei nelygu smile.gif Mūsų auklytei 59 m., bet tiek daug energijos neturi sad.gif na, gal man tik taip atrodo, nes ji pas mus dal labai neseniai g.gif na, pagyvensim - pamatysim
brangute
Turim 65metu aukle. Energijos už mane dar daugiau turi, nors ir aš nesiskundžiu smile.gif Keliasi 4.00, apeina savo ūkį, gyvulius,(užmiesty gyvenu) išverda savo diedui pietus ir 7.30 jau pas mane atėjus. Iš karto vaikui košę virt, sauskelnes keist, vienžo, perima visą mano krūvį, kai tuo tarpu aš irgi su savo trim vyresniaisias plūkiuosi smile.gif
Man labai patinka kad mano auklė šiuolaikiška, neturi tų visokių senovinių bobučių prasimanymų - tipo vaiko ant rankų imt negalima, išleps, ji pasiskaito psichologinių straipsnių apie vaikų auklėjimą ir taip toliau, na vienžo ir mane dar kartais pristrojina kai per daug ant vaikų parėkauju - sako, jei vaikai, neužmiršk to smile.gif nedaryk iš jų suaugusių biggrin.gif
Tik gaila, pusė dienos tik teliks dirbt nuo gegužės, nei nežinau, ką daryt teks....Viena gyvenu, vaikus viena auginu, dirbu, magistro gynimas ant nosies o dar auklė pusei dienos liks....
Kaštonė
Šiaip manau, nuo žmogaus priklauso. Bet aš visgi daugiau nebesamdyčiau senos auklės schmoll.gif . Mūsų dabartinė auklė apie 70 metų, ir jos amžius tikrai yra trūkumas: užmiršta (pvz., užmiršta vaikui pietums paduoti sriubos, kurią tik tik ryte būnu išvirusi, keletąkart netgi užmiršo sutartu laiku ateiti), painiojasi, per keturis mėnesius kiek pas mus dirbo, taip ir nepriprato - nuolat ko nors neranda. Be to, neprimato (vaikas nuolat tai veideliu murzinu, tai užpakaliuku). Vaikui maisto ruošti irgi negaliu patikėt. Ir šiaip visokių keistumų pilna (tas gal ir tiesiog nuo paties žmogaus ypatumų).
Tikrai daugiau nebesamdyčiau senos auklės schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Insomnia
Mano sūnaus auklė gerokai per 60 buvo (o gal ir per 70, nes vis mėgdavo save pasijauninti biggrin.gif). Tai privalumus galėčiau išvardinti tuos pačius, kaip ir kitos mamos. O trūkumų g.gif Na tiesioginių priekaištų dėl jos darbo neturėjau, bet ji tokia nelabai išsilavinus buvo ax.gif Per porą metų vaiką porą eilėraštukų išmokino biggrin.gif Ir dar erzindavo, kad mėgdavo visur kištis. "Neauklėdavo", bet tokia įkyriai smalsi buvo smile.gif Bet čia turbūt asmeninis bruožas, su amžiumi nesusijęs.
Po to rekomendavau ją kitai šeimai. Tai taip ir sakiau, kad vaikas bus prižiūrėtas, pamaitintas, į lauką išvestas, bet su laiku arba reikės vaiką į darželį leisti, arba kitą auklytę samdyti, jei norės, kad vaikas tobulėtų.
Dirbdama toj šeimoj karts nuo karto užlėkdavo ir pas mus. Ir kas labiausiai nustebino iš jos kalbų, kad mama vegetarė, mergaitei irgi mėsos neduoda. O auklė atsineša sau ką nors valgyti (dažniausiai mėsiško), mergaitei duoda mėsos, o mamai nieko nesako blink.gif Maždaug, aj jie jauni ir nieko nesupranta biggrin.gif Tai šioks toks savivaliavimas ir tėvų norų nepaisymas sakyčiau ax.gif
jurave
Turim aukle,kuriai virs 60m.Nu bet daugiau tikrai tokio amziaus nesamdyciau.Nebeta sveikata,ne tokia judri ir dar daug kitokiu nebe... schmoll.gif
Geriausias amzius manau+/-50m.
Bombočka
Planuojam idarbinti pensijinio amziaus auklyte. Ji yra vaiku darzelio muzikos mokytoja Onute. Pavardes taip ir nepaklausiau ax.gif Sako jau yra priziurejusi mazus vaikucius. Gal pas kuria nors mamyte dirbo si moteris? KA galit pasakyti apie ja? KAip ji elgiasi su vaikiukais?
kregždutė
Mano auklei per 60. Kaimynė, žiūrėjo kitus kaimynų vaikus, tai ir aš paėmiau. Lyg ir nieko, didelių priekaištų neturiu, tuo labiau, kad kaina tikrai mažesnė negu būčiau iš pašalies samdžiusi. Ateina laiku, su vaiku užsiima. Bet ji yra paprasta moterėlė, tikra bobutė, religinga. Bet kruopšti, sąžininga, vaiku rūpinasi. Bėda ta, kad nesupranta ji technikos. Nemokėjo ir dabar sunkiai išeina įjungti sensorinę kaitlentę, ilgai vargau, kol suprato kas yra mikrobangė, indaplovės akyse nebuvo mačiusi. Vaikas įjungia audiocentrą, tai išjungt nemoka.
Dar man labai keistai atrodo, kaip ji vaiką aprengia. Pilna pas jį rūbų, bet ji išrinks patį baisiausią megztinį ar ištampytas kelnes ir taip eina su juo į lauką. Aš ryte aprengiu gražiai, o ji perrengia, na tipo rūbus gražius taupo. Tai toks mąstymas, jau jos nepakeisi.
Šiaip nekeisiu jos į kitą, galiu pakentėt dėl jos keistenybių. Kita dar blogesnė gali būti. Turėjau su pirnu ir senų ir jaunų. Tai tokia buvo senė, mėnesį ją palaikiau ir atleidau. galvojau, va sena, tai bus močiutė, bet kažkokia pasirodė tinginė ir gal kokia pasileidėlė buvus, nes dingdavo ir į darbą neateidavo. Girtos nemačiau, bet negalėjau ja pasitikėti, nerimas mane slėgė. Jauna panelė irgi savo keistenybių turėjo, bet labai mylėjo vaiką. Tos keistenybės, kad dažnai verkdavo, bet ja pasitikėjau ir gerai sutarėm, viską darė ko prašiau, net į parduotuvę eidavo.
Taigi nėra formulės ar jauna, ar sena, kikvienas žmogus kitoks.
Puziute
Kai vaikui sueis 1 metai,tai planuoju gryžt į darbą.Reiks irgi auklės pasiieškot.Galvoju pensinio amžiaus,nes jaunesnės nerasiu ne pilnai savaitei.Reiks tik 2-3 dienas per savaitę,kol vyresnėlis iš mokyklos gryš.Tokio mažiuko gi gaila į lopšelį atiduot verysad.gif
janko
mano mazutei ka tik suejo metukai,ir taip pat jau ieskau auklytes vyresnio amziaus,nes ja anksciau priziuredavo mano pacios mociute 72 metu smile.gif ji dar dabar su dviraciu i soda vazineja thumbup.gif be galo sviesus zmogus.ir dukryte ja baisiai myli.bet gaila ji ne vilniuj gyvena,tik atvaziuodavo pas mus pagyventi kai man buvo itemtos priespremjerines dienos.man irgi reikia auklytes ne kasdienai,i savaite kokius 2-3 dienas ir dazniausia vakarais kol suvaidinu spektakli.Todel dabar ieskau per pazystamus kokios mociutes kuria galeciau pasikviesti kai reiks.
svetima
Nu jūs duodat-60-ties metų moteris jums bobulytė doh.gif Kai pagalvoju, mano mama jau netoli to amžiaus, bet kad bobulytė, nu nepasakyčiau tikrai.. schmoll.gif

O mano vaikų auklei 60 suėjo, jau kai pirmąją žiūrėjo, bet dabar susitariau jau ir dėl jaunėlės priežiūros..Nu, kad atrodo jinai dar pakankamai jaunatviškai...O visi kiti privalumai, kaip čia jau privardinot..
Beje turėjau vyresnėlei ir valandinių auklių-aišku jaunų, studenčių, nu tai joms kūdikio nepatikėčiau schmoll.gif Nors vyresniam vaikui (virš 3 metų) aišku viskas OK-jauna gal net ir geriau..
Cherry Lips
QUOTE(Bombočka @ 2005 11 13, 23:20)
Planuojam idarbinti  pensijinio amziaus auklyte. Ji yra vaiku darzelio muzikos mokytoja Onute. Pavardes taip ir nepaklausiau ax.gif Sako jau yra priziurejusi mazus vaikucius. Gal pas kuria nors mamyte dirbo si moteris? KA galit pasakyti apie ja? KAip ji elgiasi su vaikiukais?
*

O kokiam mieste jūs gyvenat?Aš vieną tokią Onutę žinojau.
lijo
QUOTE(pumiux5 @ 2005 02 21, 11:39)
Apie jaunas aukles yra tema, tad nusprendziau paklausti siame "fronte" patyrusiu mamu apie senyvo amziaus aukles.
Klausiu ne be reikalo. Jau antra savaite pas mus po kelias valandas dirba 61 metu bobulyte. Mano nuomone apie ja kaip cia pasakius  g.gif "svyruojanti". pliusas jos tas, kad ji su rekomendacijom, patikrinta. Labai sazininga, gera, rami, punktuali ir labai stengiasi. minusai: 1) leta (pvz. sauskelnes vaikui keicia penkiolika kartu ilgiau nei as, nes "nesugaudo" judrios mazules, kuri visaip karaiposi ir raivosi ant vystymo lentos), o kas bus kai vaikas prades ropineti. 2) man labai baisu ziuret, kai ji su vaiku ant ranku lipa laiptais (nesant i lauka), turbut reikes paciai po darbo grizus i lauka maze vesti, nes bijau, kad auklei kojos nesusipintu ir verysad.gif neduok Dieve. 3)  blink.gif per tris dienas nesugebejo isiminti dukros vardo. po sito bajerio, buvau nusprendus jos atsisakyti, bet seimos nariai ikalbejo leisti bobulytei pasitaisyti. Turim dar viena savaite, po to i darba ir dukra su ja bus visa diena.
Pasidalinkime patirtim: su kokiom bedom ir gerais dalykais susiduret samdydamos bobulytes, ir gal (o as tikiuosi) tu geruju dalykeliu bus daugiau?
*

gal dukrytės vardas labai ypatingas, kad bobulytė neprisimena biggrin.gif ?
junga
Man tik keista, jog nei viena neraso apie tai, jog vyresnes aukles pilnos senuju laiku auklejimo stereotipu - kai vaikai buvo auklejami bausmemis, baimemis, grieztu zodziu ir tonu. Juk dabar jau kiti laikai, kiti auklejimo metodai. negi nei vienai mamai tai neuzkliuva? Senos aukles, daznai patikimesnes, bet to seno stereotipinio mastymo taip lengvai juk neismusi is galvos... Be to vyresnes labai bijo kad vaikui kazko nenutiktu - nenugriutu, nesusizeistu, tai ir pacios stresuoja be galo, ir vaika "uz pavadelio laiko". tai vat ir amzina dilema - kas geriau jauna ar sena... smile.gif
JM
QUOTE(junga @ 2007 12 01, 23:24)
Man tik keista, jog nei viena neraso apie tai, jog vyresnes aukles pilnos senuju laiku auklejimo stereotipu - kai vaikai buvo auklejami bausmemis, baimemis, grieztu zodziu ir tonu. Juk dabar jau kiti laikai, kiti auklejimo metodai. negi nei vienai mamai tai neuzkliuva? Senos aukles, daznai patikimesnes, bet to seno stereotipinio mastymo taip lengvai juk neismusi is galvos... Be to vyresnes labai bijo kad vaikui kazko nenutiktu - nenugriutu, nesusizeistu, tai ir pacios stresuoja be galo, ir vaika "uz pavadelio laiko". tai vat ir amzina dilema - kas geriau jauna ar sena... smile.gif
*

Mano mamai 55 metai........dirba aukle...jokiu senu,blogu,kvailu stereotipu neturi ir neturejo. lotuliukas.gif Jokiu auklejimo bausmemis,grieztu zodziu ar baisiu tonu.Nezinau is kur pas jus tokia nuomone,bet juk zmones skirtingi,,,manes niekas neauklejo bausmemis ar piktu zodziu,NESVARBU KOKIE LAIKAI BUVO.......dabartiniai ar pries 30 metu.Svarbu tai ar zmogus geras,ar mylintis vaikus ,kaip aukletas pats buvo smile.gif Juk auklejimas persiduoda is kartos i karta.Jei seimoje graziai bendraujama,taip bendraus ir vaikai,tai nebus ir jokiu piktu tonu ir grieztu bausmiu. smile.gif nesvarbu kiek zmogui metu 30,20,ar 60 metu smile.gif
*Samanė*
QUOTE(Insomnia @ 2005 08 15, 09:35)
M
Dirbdama toj šeimoj karts nuo karto užlėkdavo ir pas mus. Ir kas labiausiai nustebino iš jos kalbų, kad mama vegetarė, mergaitei irgi mėsos neduoda. O auklė atsineša sau ką nors valgyti (dažniausiai mėsiško), mergaitei duoda mėsos, o mamai nieko nesako blink.gif Maždaug, aj jie jauni ir nieko nesupranta biggrin.gif Tai šioks toks savivaliavimas ir tėvų norų nepaisymas sakyčiau ax.gif
*

Tai , kad mama vegetarė tai nieko, bet ,kad vaikas negauna mėsos , tai jau nusikaltimas, ne toj klimatinėje juostoje gyvename bet savarankiškai be mamos leidimo maitinti ne tuo maistu doh.gif , čia žmogus visai neatsakingas.Auklė gali pasakyti savo nuomonę ir motyvuoti, bet , kad tik ji nusprestų , kas vaikui geriau ir prisiimtų atsakomybę g.gif tėvams nežinant.Tai gi išvada viena, prieš priimant į darbą perspėti. kad savivaliavimų nebūtų.
Benukas
QUOTE(junga @ 2007 12 02, 01:24)
*

Nu musu auklytei irgi 70 ne uz kalnu, bet ji kaip sykis, pataria tik nebausti vaiko, nes jis dar per mazas, gal tikrai labiau bijo, kad jis neuzspringtu ir nenukristu nuo laiptu, bet siaip tai viskas labai thumbup.gif . Ji greiciau kaip mociute mums. Moko vaika visokiu zaidimu, daineliu, eilerasciu. O kantrybes su vaiku tai as puses tiek neturiu kiek ji... O vaikas kasdien ir i lauka isvestas, ir pamaitintas, ir pamigdytas ir auklytes nelabai nori namo paleist, kai iseina. bigsmile.gif O musiskis tikrai ne is ramiuju rolleyes.gif
junga
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 02, 11:12)
Mano mamai 55 metai........dirba aukle...jokiu senu,blogu,kvailu stereotipu neturi ir neturejo. lotuliukas.gif Jokiu auklejimo bausmemis,grieztu zodziu ar baisiu tonu.
*

QUOTE(Benukas @ 2007 12 02, 20:41)
Nu musu auklytei irgi 70 ne uz kalnu, bet ji kaip sykis, pataria tik nebausti vaiko, nes jis dar per mazas, gal tikrai labiau bijo, kad jis neuzspringtu ir nenukristu nuo laiptu, bet siaip tai viskas labai  thumbup.gif . Ji greiciau kaip mociute mums. Moko vaika visokiu zaidimu, daineliu, eilerasciu. O kantrybes su vaiku tai as puses tiek neturiu kiek ji...
*

kaip smagu tokius zodzius girdeti ! atgaunu vilti rasti tokia saunia aukle kaip jusiskes smile.gif nes jau buvau beprarandanti... sad.gif
Džinė79
Man tik keista, jog nei viena neraso apie tai, jog vyresnes aukles pilnos senuju laiku auklejimo stereotipu

tikrai nesutinku schmoll.gif mūsų auklei link 66 metai ir ji nuostabus žmogus - kantri, atidi, per daug nelepina dukrytės, bet ir nebara, duoda daug laisvės ir puikiai prižiūri thumbup.gif kiekvienam linkėčiau tokios auklytės thumbup.gif
LIUKA*
QUOTE(Džinė79 @ 2008 01 25, 15:52)
tikrai nesutinku  schmoll.gif  mūsų auklei link 66 metai ir ji nuostabus žmogus - kantri, atidi, per daug nelepina dukrytės, bet ir nebara, duoda daug laisvės ir puikiai prižiūri thumbup.gif  kiekvienam linkėčiau tokios auklytės  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif
Man yra svarbu dar, kad vaikas nebutu islepintas. Man nereikia, kaip kazkurioje temoje rase, kad aukle uzmigdo vaika ir kol vaikas miega sedi salia ir skaito knyga. schmoll.gif Kaip as kita karta migdysiu vaika, reikes salia visa miega sedeti.. biggrin.gif
Ziemine
Mūsų auklei greit 70, bet esu patenkinta,ne tas zodis biggrin.gif As pati dar tiek sveikatos neturiu ir kantrybės kiek ji, nes su mano hyper panele tikrai sunku.O dabar manoji ir savaitgaliais vis pro langą zvalgos, ar nepamatys ateinancios auklės... bigsmile.gif Ir mes patenkinti, ir vaikas uzimtas knygutemis , zaidimais ir t.t. thumbup.gif
gitukas
issakysiu ir as savo nuomone 4u.gif
siuo metu turiu moteryte, kuriai tikrai virs 70, bet jau rasiau kitoje temoje, kad ji garo turi daugiau negu as.
aisku, ji turi savo nuomone kaip reikia vaikus auginti. zinoma, ji kartais nesutampa su maniske mirksiukas.gif bet visada atsiklausia manes jei norisi idiegti kokia nors naujove musu seimoje ax.gif
ne metuose yra esme. mano uosvienei tik netoli 60, bet ji net nepabutu su vaiku valandos, paprasciausia nera sveikatos.
o ir jaunos aukles nevienodos: vienos atsakingai ir dorai priziuri vaikus, kitos ai, kad tik diena prastumti.
Ice
*

hmm...sėdžiu dabar ir galvoju, o kokie tie senieji stereotipai g.gif nei mane mane auklėjo baudžiant kažkaip ypatingai, baiminant, rėkiant ir pan., nei aš taip vaiką auklėju, nei mūsų auklė. Jei taip žmogus elgtųsi, jau čia būtų nukrypimas, o ne ”senieji stereotipai” g.gif o sudrausmintyi vaiką rekia, kad žinotų kas galima, o kas negalima, tikrai nesuprantu auklėjimo ”kai viskas leidžiama” schmoll.gif todėl žinau, kad ir mūsų auklė vaiką sudrausmina tiek, kiek reikia, ir jis jos net labiau klauso, nei manęs lotuliukas.gif O kad saugo, kad nenugriūtų, nesusižeistų - tai labai gerai. Man pačiai ramiau. Ir lauke vedasi visad už rankutės, nes gi ne savam kieme vaikšto, o visuomeninėmis gatvėmis, šaligatviais, parkais, kur tikrai LT nėra tvarkos doh.gif ir stiklai, ir kakai ir pan. Jau geriau saugus su aukle, o mes leidžiam daugiau palakstyti savaitgaliais kai patyus abu mes, tėvai, išsivežame jį kur nors į mišką, lauką ar švaresnį parką.

Mūsų auklytei 64 metai, bet energinga ohoho. Aš pati žymiai sunkiau suvaldau savo bičiuką tongue.gif Esu patenkinta, kad ji labai tvarkinga ir vaiką tvarkos mokina.

Vat vis tiek, sėdžiu ir nesugalvoju, ką čia mūsų auklytė tokio ”senoviško” savo mąstyme turi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Leda @ 2005 03 15, 16:00)
Ir as pagiriamaji zodi musu auklytei pasakyt noriu smile.gif Jai 63 metai, bet energijos galetu pavydeti ir daug jaunesnes. Kasdien su musu mazuciuke i lauka zygiuoja (zinoma, jei ne mirtinai salta ar nelyja), kruva eilerastuku ir daineliu jau ismokius, o jei tik vaikui koks persalimo pozymis pasirodo - dar pirmiau uz mane visokiu vaistazoliu arbatyciu atbogina smile.gif Ir kambarius mums patvarko, ir rubus islygina (sito darbo, beje, pati nelabai megstu  blush2.gif ), nors kai i darba priiminejom, del sito nesitarem... Zodziu, nei vieno blogo zodzio apie ja pasakyt negaliu smile.gif
*

Atrodo, lyg kalbėtumėte apie mūsų auklę biggrin.gif
knielita
Turejom auklyte sunui kai sis sirgdavo. Moteriskutei jau greit 70 rolleyes.gif Issikraustyt is to buto buvo vien del jos labai gaila. Pasakiskas zmogus, mylejo mano dicki kaip savo tikra anuka. Patarimu kiek is jos gaudavau, zaisdavo su juo visa diena ir kaip ji nepavargdavo g.gif O kiek pasaku skaite, zaidimu sugalvojo wub.gif O kai maniskis uzmigdavo ji sededavo salia ir saugodavo jo miega wub.gif Negaliu patiket kad buna tokiu zmoniu wub.gif Sunus labai myli ja, net dabar kai gyvena toliau karts nuo karto nuvezam ji pas ja. Grazu ziuret kaip ji pasakoja apie ji, ka veike ka dare, mate wub.gif Pati skambina mums pasiklaust kaip jis gyvena. Nuostabus zmogus, pilna energijos, visad su sypsena wub.gif Tikrai nesigailiu kad tada nusprendziau pasirinkti tokio amziaus aukle wub.gif wub.gif
Panamira
Mūsų auklytei buvo 78 m., reziumuojant sąrašiukas toks:

PLIUSAI: punktuali (niekad nevėlavo), judri (eidavo pasivaikščioti su vaiku po 2 km pirmyn ir atgal).

MINUSAI: neprigirdi (ko pasekoje namie telikas būdavo įjungtas laaabai garsiai), neprimato (ko pasekoje grindys būdavo nupeckiotos), skaudėjo sąnarius (ko pasekoje nuolat prašė vaistų nuo skausmo).
*panteRa*
Nagi ir as pasidziaugsiu savo lobiu wub.gif
Musu auklytei 61-eri, net nezinau, uz ka, kas ir kodel mums atsiunte sita silta miela zmogeliuka wub.gif turbut pats Dievulis rolleyes.gif niekad nenorejau jaunos aukles, ieskojom solidaus amziaus ramios tvarkingos rupestingos moterytes ir radom thumbup.gif butent tokia thumbup.gif db ji su mus peliuku patys geriausi draugai, niekad nemaciau islydint mane darban asaru, o ir isleist auklytes maziukas nelabai nori...tai mums didelis irodymas visu jos pliusu.
Pasikartosiu - visiems linkeciau tokios auklytes wub.gif
Tavo_Mano
keliu temele i virsu.. 4u.gif

gal kas siuo metu turi auklyte nuo 60 iki 65 metu..pasidalinkit ispudziais 4u.gif
wikke
Mes taip pat pirmajai mergytei turejome aukle gerokai virs 60 tai buvo musu kaimyne, labai nuostabi moteris deka jos mano mergaite ismoko raides skaicius ir aplamai labai daug mums dave si moteris ,esu jai be galo dekinga kad buvo su mumis kai reikejo, didziausia jai pagarba jauciu iki sios dienos, bendraujam ir siai dienai bet ne darbo reikalais o jau savo malonumui ir mergaites mano ja labai myli ir aplanko vos ne kiekviena diena thumbup.gif
*Lyra*
Kaip ir daugeliu kitu atveju, taip ir siuo, viskas priklauso nuo zmogaus, asmenybes, pomegiu, meiles vaikams ir pan. Amzius tikrai ne pagrindinis rodiklis (nekalbu apie 15 m ir 80mete aukle).
Spygliux6
Musu auklei – 67, dirba 4 metus. Pradejo dirbti, kai mano berniukui buvo 8 men., nes tada suzinojau, kad laukiuosi dar vieno ir man tikrai reikes pagalbininkes, tai galima sakyti, mano mergyte nuo pat pirmos dienos uzaugino. Be galo pareiginga, atsakinga, punktuali, trykstanti optimizmu (gal todel, kad vaikysteje pati labai vargo), kupina energijos (net nuo kalniuko su vaikais ant uzpakalio ciuozia), retas jaunas zmogus tiek energijos turi, uz mane simta kartu praktiskesne (is kirvio sriuba isvirtu). Vienintele beda - sveikata suprastejo, bet gal del to, kad saves nemokejo tausoti - visa save vaikams atidave.
linuke
Turėjom auklę 67 m. - viskas buvo lyg ir gerai, bet dukrai pradėjus bėgioti, jai pasidarė per sunku lakstyti iš paskos, tai pradėjo skųstis, kad mergaitė nevaldoma, jai tik lipti, tik bėgti, su smėliu nežaidžia kaip kiti NORMALŪS vaikai ir taip toliau. Atsisveikinom su šita.

Paskui buvo moterytė ~45 m., atrodė aktyvi, bet iš tiesų buvo tinginių tinginė; tai po kelių savaičių irgi pasipylė panašūs skundai, kad dukra judri, reik daug vaikščioti iš paskos.

Dabar jau metus turim 60 m. auklę ir viskas čiki. Ir mergaitė paklusni ir nejudri tapo tongue.gif , ir viskas tvarkoj pasidarė, ir namai prižiūrėti auklės iniciatyva, ir maisto ji pagamina neprašoma.

Šiaip viskas priklauso nuo asmenybės, nuo pačios auklės, bet amžius savo vistik daro. Sakyčiau, kad virš 60 m. auklėms tikrai gali būti fiziškai per sunku dirbti su normaliais, ne lėtapėdžiais vaikais.
jurgytia
Aš tai manau, kad virš 60 m. tai nieko tokio, aišku,jei auklė nenukvakusi smile.gif Bet jau apie 70 m. tai tikrai būtų sudėtingiau paskui vaikutį ištisą dieną laikstyti g.gif
bevardė
Mano vaiko auklei 75, bet sveitaka puiki, moteris save labai prisižiūri, per paskutinius pusantrų metų nei karto nesirgo net sloga, energijos per akis, susitvarko net kai du savo vaikus nuvežu (ji žiūri juos savo namuose, man taip patogiau). Kas kartą pasitinka mus lauke, man nereikia bėgt į 4 aukštą, net ir dabar per šalčius. Tiesa vaikutį pradėjo žiūrėt nuo 1 m 9 mėn. Lauke su juo nuolat būna, daug juda. Žodžiu iš šono niekada tiek metų jai neduočiau ir absoliučiai jokių priekaištų niekada jai neturėjau. Judri faina močiutė kaip toj Povilaičio dainoj "Senelė mūsų jauna..." Aišku toli gražu ne visos moterėlės tokio amžiaus gali būti tokios šaunios, bet mums pasisekė tokią rast.
pukepuke
QUOTE(Spygliux6 @ 2009 09 14, 18:20)
Musu auklei – 67, dirba 4 metus. Pradejo dirbti, kai mano berniukui buvo 8 men., nes tada suzinojau, kad laukiuosi dar vieno ir man tikrai reikes pagalbininkes, tai galima sakyti, mano mergyte nuo pat pirmos dienos uzaugino. Be galo pareiginga, atsakinga, punktuali, trykstanti optimizmu (gal todel, kad vaikysteje pati labai vargo), kupina energijos (net nuo kalniuko su vaikais ant uzpakalio ciuozia), retas jaunas zmogus tiek energijos turi, uz mane simta kartu praktiskesne (is kirvio sriuba isvirtu). Vienintele beda - sveikata suprastejo, bet gal del to, kad saves nemokejo tausoti - visa save vaikams atidave.
*

Pasiseke jums su auklyte thumbup.gif
Nors man kazkaip jaunos labaiu noretusi, na gal manyciau kad su ja paprasciau susisneketi, sveikatos daugaiu turi. Bet aiksu cia nera taiskykle 4u.gif
jurgytia
Man taip pat atrodo, kad nuo žmogaus priklauso, kaip jis jaučiasi tokio amžiaus būdamas. Mano močiutė 82 m. atvažiuoja man vaikų pasaugoti ir puikiai susitvarko. O kai ieškojome auklės, bendravome su 70 m. Moteriške, kuri, mano manymu, labai jau sunkiai susitvarkytų su mažyliu. Taip kad, turbūt reikia į žmogų pažiūrėt ir pabendraut, o ne iškart nuspręst, kad virš kažkokios amžiaus ribos jau tikrai netinka smile.gif
mangustas
QUOTE(*Lyra* @ 2009 05 17, 21:32)
Kaip ir daugeliu kitu atveju, taip ir siuo, viskas priklauso nuo zmogaus, asmenybes, pomegiu, meiles vaikams ir pan. Amzius tikrai ne pagrindinis rodiklis (nekalbu apie 15 m ir 80mete aukle).
*

pritariu,svarbiausia ,kad sveika butu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.