Kad tu zinotum, kaip as taves laukiu...sapnavau kad tu gimei, tik man buvo labai keista, kaip greitai ir be jokio skausmo, pamenu per sapna pasakiau, kad dar tikrai gimdysiu broli arba sese...pabudau ir supratau, kad vel tik sapnavau, o tu vis dar tunojai mano pilvelyje...ankstyvas rytas, bet lauke ilga diena...vakare lauke apdovanojimu ceremonija ir svente pergales proga...tavo tetis gaus medali ir taure, kaip smagu butu, kad galetum tu matyti...nera kada...reikia susitvarkyt namus, kol gerai jauciuosi ir nesu pavargusi.
Visa diena gasdinu tavo teti, kad as supykusi susimuliuosi saremius ir neteks jam dalyvauti ceremonijoje, bet jis zino, kad tau dar anksti...tu pasibelsi po savaites.
....truputi pavargau....labai ankstos restorano kedes, gal cia nuo lingavimo, gal, kad per ilgai sedejau, nes jau vidurnaktis ir norisi issitiesti lovoje...teciui smagu ir norisi, kad jis dar pasidziaugtu, susitarem, kad as vaziuosiu pasilseti, o ji parves draugas.
....kokios nepatogios masinos sedynes, man nuo sedejimo ant kedziu suskaudo kaulus ir galvojau, kad masinoje bus patogiau, bet nieko tokio, iki namu tik pusvalandis ir tada isitaisysiu patogiau.
...ir koks velnias mane nese i ta ceremonija, taip pavargau, taip skauda nuo sedejimo ir velniop ta mandaguma, nesvarbu, kad gydytojas turbut miega, bet man reikia kazkaip nuraminti skausma...mano didziuliam dziaugsmui gydytojas sianakt budi ir del visa ko liepia atvaziuoti i ligonine, na va, gal suleis kokiu vaistu pagalvoju. Paskambinu tavo teciui ir pranesu, kad jam reikes gryzti, nes man labai skauda ir viena bijau vaziuoti i ligonine, bet jis jau pakeliui i namus, tad netrukus galesime vaziuoti.
...skausmas dazneja ir ta ligonine taip toli...toks ilgas kelias iki jos...tetis bando mane pralinksminti ir pasakoja anekdotus, bet jie man visiskai nejuokingi, as jau pykstu ant tecio ir aiskinu jam kaip reikia vaziuoti, kad butu greiciau...pagaliau matosi ligonine...priimamasis...seseles manes kazko klausineja, na ir kvailos, ko joms is manes reikia....liepia nueiti i tualeta, o as nuejusi nuo jo nulipt nenoriu....tiesiog man taip patogiau sedeti, paskui jos man aiskina, kad as sianakt gimdysiu, o as tik prasau vaistu, nes gimdyti nesiruosiu, man tik reikia numalsinti skausma, kol viena is seseliu nekonstatuoja, kad man gimdos kaklelis atsidares 4.5cm!!! ir is cia mes isvaziuosime jau su kudikiu ant ranku....tavo tetis soke...o as prasau, kad man greiciau duotu vaistu. Ateina sesele ir apsviecia, kad as negaliu judeti, kol man durs adata i stubura ir liepa i ja isikibti, kad man butu lengviau...as pasiziuriu i ja ir sakau, kad ja sulauzysiu, ji man per plona...ji nuramina, kad taip greit neluzta, bet visgi as ja sulauzyciau ir nusprendziu isikabinti i lovos tureklus....vaistus suleido, bet man vistiek skauda ta pati sesele patikina, kad tuoj skausmas praeis. Man leidzia atsigulti ir jauciu, kaip mazeja saremiai....dabar tik aparatas rodo, kokie jie dazni ir stiprus, bet man nesvarbu, dabar as laukiu skausmo, kai reikes tave gimdyti...palatoje liekame vieni, tetis isitaiso salia ir mes laukiame tavo atejimo....visikai nesimiega, nors jau velu...girdziu tavo sirdeles plakima...taip bijau ir taip laukiu...gryzta sesele ir papraso, kad as apsiversciau ant kito sono, man besiverciant nubega vandenys...bet nesvarbu, svarbu, kad man neskauda ir tavo sirdele plaka....sesele siulo pamiegoti ir as zinau, kad man reikes jegu, todel paprasau uzgesint sviesas.
....kazkas mane zadina...ir as nesapnuoju si karta as ligonineje, mane patikrina ir pradeda vezti stalus su didziuliu kiekiu zirkliu ir kitokiu medicininiu irankiu i kuriuos net baisu paziureti...sesele praso manes bandyti stumti, o as jos klausiu kada man skaudes, ji sako stumiant. Tetis palatoje, bet prarades kalbos dovana. As jau nebijau....tiek kartu sapnavau gimdyma ir dabar reikes tik pakartoti, bet stumimas naudos neduoda ir sesele pakviecia gydytoja....gydytojas konstatuoja, kad reikes kirpti...O, Dieve! tik jus manes nekirpkit, nes as tam nepasiruosus, bet per velu...zirkles jau pas ji rankoje ir kaip keista as nieko nejauciu....papraso dar karta stumti ir as jo klausau...gydytojas sako paziurek....ir as matau tavo galvyte, susiimu, stumiu dar karta ir tu jau jo rankose, dar kelios sekundes ir as isgirstu tavo verksma....man tave paduoda ir as sustingstu, negaliu atitraukti savo zvilgsnio, tu net nezinai koks tu grazus....tu musu sunus...atsiprasau, kazkur salia atgyja tavo tetis jis labai nori tave paiimti ir paziurejes i tave tik istaria....koks grazus vaikas!...as pazvelgiu i mediku buri ir sakau...ir viskas?...as jau pagimdziau?....negaledama patiketi, kad tai buvo taip lengva.... ne veltui tetis siandien tau padovanojo cempiono medali.