dukrytei metukai ir beveik mėnuo, nežinau ką apauti namie, neseniai pradėjo savarankiškai vaikščioti, tai aunamės basutes, gal būtų geriau šlepetės, bet parduotuvėse mačiau tik sintetines guminiais padais
Kokią aktualią temą užvedei
Laukiu mamyčių patarimų. Mano dukrytė vaikšto su frotinėm kojinytėm (suvilnonėm slysta) ir ar reikia kokios nors avalynės ar reikia su kojinytėm???
As maunu kojinytes su tokiais specialiais padukais,kad neslystu
Gydytojai tokiems mažiams rekomenduoja batukus ar basutes, kad būtų su auliukais. Basiems ar su kojinėm sako negerai.
Mano dukrytė vaikšto arba su basutėm, nes dar po vasaros neišaugo, arba su tapkutėm su auliukais ir raištukais. O tapkių būna parduotuvėse, tik reikia paieškoti QUOTE(gustaine @ 2007 09 17, 15:09) Gydytojai tokiems mažiams rekomenduoja batukus ar basutes, kad būtų su auliukais. Basiems ar su kojinėm sako negerai. Mano dukrytė vaikšto arba su basutėm, nes dar po vasaros neišaugo, arba su tapkutėm su auliukais ir raištukais. O tapkių būna parduotuvėse, tik reikia paieškoti Yra jau tema apie avalynę namuose O gydytojai pasidalinę į dvi stovyklas - vieni už ortopedinius batus, o kiti už laisvas basas kojytes. Aš už basas kojytes, jei nėra diagnozuotos kokios nors bėdos. Juk patys nevaikštome namie su batais. O ir kojytei reikia treniruotis. Visą vasarą maniškė lakstė visiškai basa arba su kojinytėmis su "stabdžiukais", o dabar apmaunu tekstilinius batukus, nes slogą pasigavo. QUOTE(sandra81 @ 2007 09 17, 12:28) dukrytei metukai ir beveik mėnuo, nežinau ką apauti namie, neseniai pradėjo savarankiškai vaikščioti, tai aunamės basutes, gal būtų geriau šlepetės, bet parduotuvėse mačiau tik sintetines guminiais padais Manau, kad tikrai gerai darai. Vos pradėjusiam vaikščiot vaikučiui kur kas patogiau eiti, kai jo pėdutė yra stabili, taigi, basutės su užkulniuku tam idealiai tinka. O sintetinės tapkutės, kuriose kojytė sušyla ir krypaliojasi į šonus, yra tikrai didesnis blogis, nei vaikas vaikščios tada jau su kojinyte, kurios padukas neslystantis (guminės pėdutės pvz.).
Mums irgi daktare liepe nesioti batukus(ortopedinius) namie ,nes ji kartais stoja ant pirstu galiuku ir tai labai negerai.Tai nusipirkom basutes su auliukais,atrodo padeda,kad ir basa buna nesistiebia be reikalo.
Kai pradejo vaiksciot savarankiskai nupirkau norfoj tokias tekstilines tapkytes yra tokiu ir maximoj , kaina nuo 13lt iki 16lt , vaikui lb patogu su jom , neslysta kojytes .... ir nebrangios
Jūs žiūrėkit ne tik,kad neslystų,bet kad kojytė būtų stabili,avalynė su spec. paduku (kad būtų pėdos išlinkimai). Ne veltui sako,kad pirmieji batukai labai svarbu.Vaikas turi išmokti taisyklingai statyti pėdą. Aš irgi dėjau kojinytes su guminiu padu kol negavau nuo gydytojos velnių (pradėjo klišai pėdutę statyti),tai lėkiau vidury žiemos ir pirkau basutes. Ir pirkdamos įsitikinkit,kad padukas(viduj) su visais reikalingais išlinkimais.
Labai ačiū visoms už patarimus, manau, kad geriausia vaiksciot su specialiom basutėm, nes su kojinytėm gali iškrypti kojytė... nors vasarą namie mes lakstėm basom arba su kojinytėm
Jei kas galit įmeskit nuorodą, kokias tapkutes po namus vaikščioti perkat ir kur jas perkat?
Mane tai prigrasino, kad ten kur "malonu" vaikščioti, t.y. grindys, šaligatvis - tik su atitinkamomis basutėmis ar batukais. Kad būtų tvirtas užkulniukas, kulniukas šiek tiek aukščiau nei pėdutė ir ne pro šalį išlinkis viduj. O ten kur žolytė, smėliukas - va čia tai reikia basomis, kad kojytės mankštintųsi
Vasarą pasimuliavom ir namuose basomis palakstėm - tai vieną kojytę pradėjo kažkaip šleivai minti.
Mano suneliui 1met2men mes vaikstom nuo 11men pirkau speceles tapkytes kurios turi tvirta uskulni ir padukas su iskilimu na tos vadinamos ortopedines.Man taip patare gyd.ir dabar mes vaikstom kambaryje su tapkem,o laukui turim ir tuos ortopedinius kartais dedames ir paprastus.Manau kad kambaryja vistiek praleidi daugiau laiko
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=8&t=186636 paziurekit ,cia dar vyksta panasios diskusijos...
Mano dukryte vaiksto su kojinytem ir viskas.
Mano Skirmis nuo tos dienos kai vaiksto, visad laksto po namus basas,,,,,,, be kojiniu ir slepkiu
Mes vaikštom su tapkytėm guminiu paduku, nes su pėdkelnėm labai slidinėja. Vasarą visada lakstė basas. O kai tik pradėjom vaikščioti, nešiojom basutes su supinatorium ir kieta užkulne
Mes basi vaikštom namie vasarą,be jokių koinyčių,tapkyčių ir t.t.o dar kai jau ruduo tai kojinytes šiaip ne taip apaunu,bet dažniausiai ir dar basas pėdina
mzoji tai vaiksto su spec.tapkytem,o dickis tai labai nemegsta tapkiu tai namie basas dabar buna,tai gerai,kad darzeli dar buna su tapkem,na gerom ortopedinem
Mes vaikstom tik su kojinytem, jei slidu - tai kojinytes su guminiais bumbuliukais ant paduko, o pas mus namie kilimine danga, tai tik su kojinytem. Ziema su vilnoninem. Tik as perku ne kojinytes , o vilnonius batukus (kelios mociutes mezga ir prekiauja turgeliuose ). Nes kojinytes, tapkes mauna, atsiseda ir lupineja
Nors daktarai ir mums sake, kad reikia tapkiu ar basuciu su tvirtu paduku ir uzkulne, bet nenupirkom laiku - ir neprireike, vaikstom graziausiai
manau kojinytes su neslystanciu paduku, na bua tokiu, bet labai greitai jas nusmiana, nespeju as jai jas maui, tai tada daznai buna su basutemis
O kokios tos ortopedinės tapkytės, kur jas perkat,
kiek kainuoja?
laba vakara, galiu patarti tiek,kiek mums patare ortopedai:butina vaikuciui deti kokybiskus,atvirus,niekieno nenesiotus,neisklaipytus batukus.nes,jei bus brolio ar seses,tai ortopedinis santykis lygus nuliui:juk vaikui nieko negelbes ateityje,nes pedute isminta jau kito vaiko kojytes..
Mano vaiksto su basutem,o vasara kai buvo labai karsta,tai lakste basomis ir buvo labai patenkinta.
vasarai tai pirkome basute is ortopedines,db nzn ka darysim,gal tik padukus uzsisakysim,jie lb gerai tinka i betkokius batukus...
manoji namuose buna su kojinytėm, mes dar tik bandom vaikščioti. gimusi turėjo problemų su klubo sanariukais, tai ortopedas mums sakė be 2m jokių ortopedinių batukų
kaip idomiai,mes taip pat buvom pas ortopeda tai jis mum profilaktiskai sake panesioti basutes,nors jokiu problemu nemate ir tik mums db 1mir 2men,
aisku nera vienodu vaiku,todel kiekvieno atvejis kitox Mano maze laksto namie arba su vilnonem kojinem arba su basutem tvirtu uzkulniu
Nuo metuku vaikas vaiksto su tokiom fainom ale tapkytem kojinytem. Pirkau NUKAS parduotuveje, uzsideda kaip kojinytes, o apacioje odinis padas ir karsciukai dirbtines odos. Dabar pastoviai perku, kai kojyte paauga. LAbai primena sovjetines Ceskas
laksto vilnoninėm kojinytėm
Vaiksot paprastom kojinytem
Nors mes vaikstome nuo 11 men.,(dabar 1met. 1m.) bet kiek imanoma leidziu basa, arba su kojinytem, o batukai tik lauke tokie lengvuciai su uzkulniu.
vaiksto tik su kojinem
Mūsų pipiras vaikšto, su odinėm basutėm tvirtu užkulniu, taip liepė ortopedė. Žiemai žadu pirkti šiltesnes tapkutes. Palaksto ir basas ir su kojnytėm. Tačiau pas mus nėra kilimų, tai bebėgant ant posiukų tenka pagauti skaudžių zuikių
Kai buvo silta lakstem su kojinytem, dabar vaikstom su medziaginem tapkutem, kietu uzkulniu ir supinatoriumi
Vasarą namuos vaikščiodavo basomis, o dabar su basutėmis, bet jau sugeba nusiauti, kuo tolyn, tuo dažniau pareina tai be vieno, tai be kito bato
mes turim tapkutes, maniškė ir išmoko nusiauti, tai ir basa pabėgioja
su kojinytem
Mes tai su vilnonem kojnytem, arba tapkytem
Dabar tokiu oru po namus, tai apmaunu vilnones kojinytes ir ant viršaus plonas kojinytes su neslystančiais padukais....
Mes nuo 6 mėnesių audavom medžiagines tapkytes su užkulniu ir supinatorium nes 6 mėnesių vaikis jau vaikštynėj sedėjo ir po namus draskėsi kaip Šumacheris, o kojinytės arba kabindavosi už kilimo arba slysdavo ant grindų, o su tapkutėm daug patogiau ir dabar dar kai atšalo irgi su tom tapkytėm laksto jau ir apsiaut išmoko kai mažesnis buvo tapkytes su knopkyte pirkau o dabar su lipukais tai mažiui lengviau apsiaut
Maniske tai su kojinytem tai su tapkytem. Tik, kad tapkytese kojyte labai suprakaituoja, o jilnones pas mus labai slysta.
Dažniausiai su vilnonėm koijinytėm
su kojinėm arba basas
Mūsų mažius vaikšto tik su tapkėmis , nes kitaip labai slidu pas mus.
Mums jau metukai vakar suėjo
Mes iki siol lakstem tik su kojinytemis
|