Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kokia avalyne vaikas vaikšto po namus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės > Apranga vaikams
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
fondness
Mes pries gera menesi pradejome vaikscioti. thumbup.gif Dabar po namus uzdedu basutes su auliuku ir guminiu padu, pirkau maximoj smile.gif kaip kazkas jau sake ir patogu, neslysta ir pigu smile.gif manau su basutem tvirciau vaikas jauciasi
erikanas
Mūsiškė vaikšto su odinėmis basutėmis (taip, supinatorius viduje yra). Tačiau lygiai taip pat leidžiame vaikštinėti ir su kojinytėmis su "stabdžiukais" 4u.gif
asta29
Musiske tai ilgokai nevaiksciuojo ir matem, kad tiesiog drasos pritruksta, tai kai nupirkom ortopedines basutes (35 lt), tai ta pacia diena ir vaiksciuoti pradejo, o del saltumo tai tiktai nesalta, dazniau kojytes net sukaitusios buna, na o kad kojeles labai nepavargtu, tai kaitaliuojam ir su kojinytem
gvineja
QUOTE(asta29 @ 2007 11 26, 14:05)
Musiske tai ilgokai nevaiksciuojo ir matem, kad tiesiog drasos pritruksta, tai kai nupirkom ortopedines basutes (35 lt), tai ta pacia diena ir vaiksciuoti pradejo, o del saltumo tai tiktai nesalta, dazniau kojytes net sukaitusios buna, na o kad kojeles labai nepavargtu, tai kaitaliuojam ir su kojinytem
*

O kur tokias parduoda? g.gif
*GREISI*
QUOTE(Peskute @ 2007 09 17, 19:04)
Mums irgi daktare liepe nesioti batukus(ortopedinius) namie ,nes ji kartais stoja ant pirstu galiuku ir tai labai negerai.Tai nusipirkom basutes su auliukais,atrodo padeda,kad ir basa buna nesistiebia be reikalo.  mirksiukas.gif
*

o stiebiasi,nes tai doh.gif butina.PVZ KAI VAIKAS PILNAPADIS,TAI REIKIA VAIKSCIOTI ANT PIRSTU GALIUKU...NU ZODZIU ,TAI MANKSTOS DALIS...MES TAIP PAT DEDAME ORTOPEDINES BASUTES,NES KOJYTES LABAI I VIDU DEDA,BET NEPATINKA,KAD TADA VAIKAS MAZIAU STIEBIASI...KOJA MAZIAU MANKSTINASI unsure.gif ...
myma
Maniškis vaikšto su šiltomis koinėmis ax.gif nepatinka jam tapkės schmoll.gif
vixiuke
mano dukrytei liepė ortopedė vaikščioti su ortopedinias batukais, nes pėdutes sukiojaį šonus, bet dabar nededu jų, labai kojytė prakaituoja, nors ir odiniai. Šiaip vaikštom su iš maximos pirktais medžiaginiais batukais atviru priekiu ir šonais, bet žiūriu kad ir su tais kojytė pradėjo prakaituoti. Šian vaikšto ant kojinyčių, bet griūna (slidu)... sad.gif tai net ir nežinau dėti kokius batukus ar ne
laurencija000
Mes tai kartais su basutėm, o kartais tik su kojinytėmis gumuotu paduku wub.gif
goya
Žiemą - vasarą tik basomis, nesileidžia užmauti kojinyčių nė pro kur doh.gif
Sniega1
mano basa vasara, ziema su kojnytemis, bet ne siltomis smile.gif
LoveIs
Kaip ir sakiau anksciau, nusipirkom kambarines tapkutes, bet ir as pastebejau, kad jose labai prakaituoja kojyte g.gif , tai padejome i sona. Vaikstome su kojinytemis, daznai megztais batukais, nes mazosios galunes visada saltos, i mama blush2.gif
Gal nieko tokio nebus..
V&A
mes vaikstom su kojinem su "sabdziukais". arba kartais dar tapkytes uzdedu, bet kad kojytes prakaituoja.

siandien isgirdau, kad yra tokiu kojiniu su pakietintu padu thumbup.gif tai nupirkau labai fainas frotines kojynes su tokiu padu, tai gaunasi kaip tapkes-kojines thumbup.gif vaiksto ir neslysta thumbup.gif
twix'e
mes turim tapkutes, bet mums kojytės neprakaituoja ax.gif dažnai pravėdina ji jas biggrin.gif
nanainis
manajam kleckui greit 15men, o batukai jam siaubas, vaikstom nuo 11men, pirkom varstomus, uzsegamus, lengvus, liksmucius ir visokius kitokius, bet doh.gif butu dar puse velnio, bet rankose, vezimely jo nenulaikysi, o lauke tai salta verysad.gif tai dabar po visu karu ir batu nusimovinejimu, pametimu, numetimu vaikstineja su daugybe kojinyciu, gerai kad pas mus nelabai salta ir kolkas sausa, bet bandysim grizimui i LT persilauzt g.gif siaip jis visai rubu nemegsta, jei tik sugeba issirengia ir varvancia nosim duodas po namus, pabandyk aprengt-tampi priesu nr.1 lotuliukas.gif
shara
Mes ir gi dazniausiai vaikstom su kojinytem,kartais apaunu tapkytem,bet maniske greitai jas nusiauna,nes nemegsta batuku doh.gif
Zhybt.
Apaunu tokiom kojinėm-tapkėm. Forma šuniuko galvytės tai labai ji myli jas smile.gif
asta29
QUOTE(gvineja @ 2007 11 26, 15:59)
O kur tokias parduoda? g.gif
*

Mes gyvenam Siauliuose tai jei pagelbes galesiu papasakoti
awiux
dažniausiai su koinytėm su gumytėm ant pėdkelnyčių užmaunu ir psio mirksiukas.gif
nors norėtus tapkyte su gumytėm kur rast g.gif
lauryzi
QUOTE(sandra81 @ 2007 09 17, 13:28)
dukrytei metukai ir beveik mėnuo, nežinau ką apauti namie, neseniai pradėjo savarankiškai vaikščioti, tai aunamės basutes, gal būtų geriau šlepetės, bet parduotuvėse mačiau tik sintetines guminiais padais  g.gif , nemanau, kad su jomis gera vaikščioti verysad.gif . Basom irgi nėra labai patogu, be to ne vasara jau vėsoka namie. Gal galite patarti ką auti? ax.gif
*

Musu princese vaiksto basa, ta prasme be batuku, bet su vilnonem kojinem 4u.gif ir jai visai patogu mirksiukas.gif
skruzde21
sveikutės. maniškis vyrukas jau nuo 11 mėn vaikšto savarankiškai. po namus varinėja su kojinėm, o vakarais visada leidžiu basam pavaikščioti, nes kambarį būna šilta biggrin.gif
Paukstuks
Tik su kojinėm 4u.gif
aisste
mano mazyte tai visalaik su tapkytem vaiksto, nes su kojinem labai slysta, kai jinai begioja. O begioja visalaik, tai ir griuvineja. O tapkytes irgi visas imanomas nusimaudavo, bet dabar turim tokias su uztrauktuku tvirtu, tai situ nemoka atsisegt smile.gif
Žana B
o mes irgi vaiksciojom su kojinitem bet paskui pastebejau kad mazieji pirstukai kreivai augt pradejo tai perejom i basutes tai dabar po biski tiesinasi
Mamaima
Mes visada vaikstom su tapkytem ar basutem, tvirtais padais... pamenu, kai buvo toks ivykis.. verysad.gif , mano mazytei 1,3 men (vaiksciojo nuo 1 m) lakste ji po namus, visada su basutem budavo, bet si karta neuzsidejom ir kojyte kryptelejo, sako "mama popa", ir negali atsistoti ant kojos tos, mes i Antakalnio traumotologini skyriu, oi kiek streso ir nerimo, o koks isgastis: nejaugi kojyte susilauze ohmy.gif verysad.gif , sviete koja, o maniske rekia mes per jega laikome ja ... po to dar laukimas ir pas gydytojus, aciu dievui clap.gif tik patempe koja, bet ta savaite sunkiai vaiksciojo, gydytoja sake, kad tik su tapkytem ar batukais geriausia vaikui, gi jis laksto, laipo visur sokineja, gali tik biski slysteleti, o ju dar kauliukai nera tokie jau stiprus...
Na mes ir dabar vaikstom namie tik su tapkytem smile.gif aisku buna kad ir neklauso manes, laksto su kojinytem, bet jau neilgam, mama tuoj su tapkem paskui lotuliukas.gif
giedre g
QUOTE(bulia @ 2007 09 17, 23:36)
Kai pradejo vaiksciot savarankiskai nupirkau norfoj tokias tekstilines tapkytes yra tokiu ir maximoj , kaina nuo 13lt iki 16lt  , vaikui lb patogu su jom , neslysta kojytes .... ir nebrangios smile.gif
*

teisybe, kad tokiu tekstiliniu batuku yra. ir jie tikrai geri. mes maximoj pirkom. sunelis nesioja ir kuo puikiausiai isena su jais lakstyt 4u.gif
mamiux
vaikstom su tapkem,bet ir be tapkiu prisilaksto.Kai uzsisuka,tai ziurek,kad jau tapkes numestos i kampa biggrin.gif .Pakariaujam ir vel tapkes ant koju biggrin.gif Visko po truputi biggrin.gif
*sony*
maniškis vaikšto su kojinytėmis,bet pastebėjau,kad ant pirštų galiukų laksto,tai galvoju gal reikės tapkute apauti,gal tada dės visą pėdutę mastau.gif
mamytės sakykit,ar jūsų vaikučiai nevaikščiojo ant pirštų galiukų
ernestaaa
mes irgi vaikstom su tapkytem,pirkom maximoj,neblogos visai,jau antra pora baigiam sunesiot rolleyes.gif
vaivos juosta
Mes kai pradėjom vaikščiot, avėjom kojines su "stabdžiukais", dabar šaltuoju metu lasto su vilnoniais megztais bačiukais. Tapkių nepripažįsta schmoll.gif
lauryzi
QUOTE(Paukstuks @ 2007 12 10, 00:19)
Tik su kojinėm 4u.gif
*

Ir juk patogu, ar ne? mirksiukas.gif
Smiles
Manau vaikelis turi tureti gera, tvirtu uzkulniu avalyne. Jokiu budu negalima auti padeveta avalyne. rolleyes.gif
T.A.K.
Metuku budama dukryte vaikciojo su odinem, aukstais uzkulniais, basutem o dabar nupirkom tapkytes su tvirtu odiniu padu ir mielai su jais laksto po namus.
lauryzi
QUOTE(Smiles @ 2007 12 13, 14:48)
Manau vaikelis turi tureti gera, tvirtu uzkulniu avalyne. Jokiu budu negalima auti padeveta avalyne.  rolleyes.gif
*

Noretusi kad po namucius mazyle lakstytu laisviau, o tie batukai su uzkulniais tokie gremezdiski.... g.gif
Smiles
ira visokiu. mes pirkome basutes, jos tvirtos ir lengvutes. Tik aisku ju kaina nemaza rolleyes.gif
Heida
Mano kiškis tai vaikšto su kojinytem, kiek bandem įvairias tapkytes, tai tol spardydavo ir krapštydavo kol nusimaudavo blink.gif o tada jau laiminga biggrin.gif
*GAILĖ*
vyresnėlis visą laiką namie vaikščiodavo su kojinėm, jokių tapkių neturėjom. bet kadangi su pėdom nebuvo bėdų, tai ir nereikėjo. o ir dabar neturi nei pilnapadystės, nei kitokių problemų.
mažyliui aunam tapkuts nemie, nes jo kulniukai kažkaip truputį pasukti į vidų, todėl kineziterapeutė sakė, kad geriausia nešioti ortopedines tapkes. nes vaiko pėda formuojasi iki 5 m, ir jei per tą laiką neištaisysi defektų, tai paskui jau nieko padaryt nebegalėsi.
tapkes pirkom ortopedinių batų parduotuvėj. jos yra iš plono veltinio su medvilnės pamušalu viduj ir guminiu paduku. užsegamos užtrauktukais, su auliukais. kainavo 25 lt. į tapkes aunam kojas tik su plonom kojinytės, niekada nesušala ir nesuprakaituoja.
irenairsavi
Maniškės tai apskritai apauti neįmanoma, na nebent į lauką einam, tai pati batukus atneša. O namie tai tik kokiai minutėlei - apsisuki - jau nusimovusi doh.gif laaabai nemėgstam mes anei batukų, anei tapkyčių verysad.gif
sandrilt
mes tai namie lakstom su kojinytėmis.Nieko negaliu padaryt, nes pusvalandį pavaikščiojusi su tapkutėmis ar batukais pradeda juos mautis žemėn ax.gif
Eglucius
mes tai lakstom su basutem, aukstesniu uzkulniuku, kad kojyte geroj padety butu, na jokiu problemu, nei plesia zemen tas basutes, nieko.. viskas ciki piki.
Eit
QUOTE(Loretute @ 2007 12 22, 16:24)
Mano kiškis tai vaikšto su kojinytem, kiek bandem įvairias tapkytes, tai tol spardydavo ir krapštydavo kol nusimaudavo blink.gif o tada jau laiminga biggrin.gif
*

Isivaizduoju vaizdeli... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Pija2
musu suneliui ortopedas patare vaikcioti tik basam ir taip pat pakomentavo, jei nesimato kojytes defekto, visiems reik basiems su kojinyte vaikscioti, pedute turi pati formuotis. O tie zurnaluose skyreliai kur rasoma,kad su basutem, sako pastebeti kad juos remia BARTEK ar kita avalynes firma bigsmile.gif Nors sunelis tvirciau stovi su basutemis, tai kartais jas uzdedam g.gif
Taurė
QUOTE(Pija2 @ 2007 12 24, 17:31)
musu suneliui ortopedas patare vaikcioti tik basam ir taip pat pakomentavo, jei nesimato kojytes defekto, visiems reik basiems su kojinyte vaikscioti, pedute turi pati formuotis. O tie zurnaluose skyreliai kur rasoma,kad su basutem, sako pastebeti kad juos remia BARTEK ar kita avalynes firma  bigsmile.gif  Nors sunelis tvirciau stovi su basutemis, tai kartais jas uzdedam  g.gif
*

Mūsų pediatrė irgi pataria tik basom. Pirmoji užaugo basa, antra irgi taip pat auga. Kai šalta, uždedu minkštas odines tapkutes smile.gif Su batais nei aš, nei mano vaikai namie nevaikščiojo ir nevaikščios cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2007 12 25, 01:38)
Mūsų pediatrė irgi pataria tik basom. Pirmoji užaugo basa, antra irgi taip pat auga. Kai šalta, uždedu minkštas odines tapkutes  smile.gif Su batais nei aš, nei mano vaikai namie nevaikščiojo ir nevaikščios  cool.gif
*

Ir dar pridursiu, kad mano pirmagimės batuose jokių supinatorių nebuvo ir antrąjai jie nereikalingi smile.gif
Anetė
Mano dukrytė vaikšto ir su tapkutėm ,ir su basutėm , ir su kojinėm . Aš jai kaitalioju avalyne . Mamytės , o kokio amžiaus vaikams , reikia pasirodyti pas ortopedą .
Keiti
Mano mergytė namuose bėgioja su pėdkelnytėm arba kojinytėm (kai šilta laksto basomis), o ir kojytes ji visada dėjo gražiai ir lygiai. Aš vis tik pasilieku prie tos nuomonės, kad natūralu - yra geriausia. Tuomet masažuojami visi nervukai pėdučių ir vystosi gerai, be abejo, jeigu jau yra kažkokių bėdų - tai reikia klausyti gydytojų rekomendacijų, bet jeigu viskas gerai, nemanau, kad būtina dėvėti specialias basutes namuose.
Papildyta:
Mano mergytė namuose bėgioja su pėdkelnytėm arba kojinytėm (kai šilta laksto basomis), o ir kojytes ji visada dėjo gražiai ir lygiai. Aš vis tik pasilieku prie tos nuomonės, kad natūralu - yra geriausia. Tuomet masažuojami visi nervukai pėdučių ir vystosi gerai, be abejo, jeigu jau yra kažkokių bėdų - tai reikia klausyti gydytojų rekomendacijų, bet jeigu viskas gerai, nemanau, kad būtina dėvėti specialias basutes namuose.
iloniukas76
mes lakstome namie su kojinytemis, o tapkyciu isvis nenori, arba verkia kol man kantrybe truksta ir numaunu, arba pats nusimauna verysad.gif
gvineja
Mums ortopedė sakė, kad fiziologiškai visi vaikai nuo gimimo turi plokščiapėdystę ( jeigu teisingai supratau) ir,kag formuotųsi vaiko pėdutė, reikia avėti avalinę, kurį atitinka ortopedinius reikalavimus g.gif g.gif
astule122
Kojinem slidu,mes su basutem vaiksciojom.Ir vaikas paslydes gali bijoti po to. ax.gif
Kristiniux
QUOTE(Loretute @ 2007 12 22, 15:24)
*

pas mus panaši situacija
QUOTE(ingalp @ 2007 12 23, 09:06)
vyresnėlis visą laiką namie vaikščiodavo su kojinėm, jokių tapkių neturėjom. bet kadangi su pėdom nebuvo bėdų, tai ir nereikėjo. o ir dabar neturi nei pilnapadystės, nei kitokių problemų.
mažyliui aunam tapkuts nemie, nes jo kulniukai kažkaip truputį pasukti į vidų, todėl kineziterapeutė sakė, kad geriausia nešioti ortopedines tapkes. nes vaiko pėda formuojasi iki 5 m, ir jei per tą laiką neištaisysi defektų, tai paskui jau nieko padaryt nebegalėsi.
tapkes pirkom ortopedinių batų parduotuvėj. jos yra iš plono veltinio su medvilnės pamušalu viduj ir guminiu paduku. užsegamos užtrauktukais, su auliukais. kainavo 25 lt. į tapkes aunam kojas tik su plonom kojinytės, niekada nesušala ir nesuprakaituoja.
*

sudominai,reiks ir man pažėt ortopedinėj pardėj
vaidilutė
as savo visiem vaikam tapkes nupirkus bet jie jas dedasi tik kai pasakai doh.gif o po keliu minuciu ziurek vel basi unsure.gif taip ir kovojam tongue.gif nors vasara del to nesuku galvos tik va kai atsala blush2.gif grindis saltos o kojiniu namie ne uz ka jiem neuzdesi schmoll.gif
vokietuke
Mano maziukas vaiksto su tapkutem.. padukas specialus kad neslystu.. bet buna daznai kad nusimauna ir uzsispiria.. nebesimauna.. doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.