Mes pries gera menesi pradejome vaikscioti.
Mūsiškė vaikšto su odinėmis basutėmis (taip, supinatorius viduje yra). Tačiau lygiai taip pat leidžiame vaikštinėti ir su kojinytėmis su "stabdžiukais"
Musiske tai ilgokai nevaiksciuojo ir matem, kad tiesiog drasos pritruksta, tai kai nupirkom ortopedines basutes (35 lt), tai ta pacia diena ir vaiksciuoti pradejo, o del saltumo tai tiktai nesalta, dazniau kojytes net sukaitusios buna, na o kad kojeles labai nepavargtu, tai kaitaliuojam ir su kojinytem
QUOTE(asta29 @ 2007 11 26, 14:05) Musiske tai ilgokai nevaiksciuojo ir matem, kad tiesiog drasos pritruksta, tai kai nupirkom ortopedines basutes (35 lt), tai ta pacia diena ir vaiksciuoti pradejo, o del saltumo tai tiktai nesalta, dazniau kojytes net sukaitusios buna, na o kad kojeles labai nepavargtu, tai kaitaliuojam ir su kojinytem O kur tokias parduoda? QUOTE(Peskute @ 2007 09 17, 19:04) Mums irgi daktare liepe nesioti batukus(ortopedinius) namie ,nes ji kartais stoja ant pirstu galiuku ir tai labai negerai.Tai nusipirkom basutes su auliukais,atrodo padeda,kad ir basa buna nesistiebia be reikalo. o stiebiasi,nes tai
Maniškis vaikšto su šiltomis koinėmis
mano dukrytei liepė ortopedė vaikščioti su ortopedinias batukais, nes pėdutes sukiojaį šonus, bet dabar nededu jų, labai kojytė prakaituoja, nors ir odiniai. Šiaip vaikštom su iš maximos pirktais medžiaginiais batukais atviru priekiu ir šonais, bet žiūriu kad ir su tais kojytė pradėjo prakaituoti. Šian vaikšto ant kojinyčių, bet griūna (slidu)...
Mes tai kartais su basutėm, o kartais tik su kojinytėmis gumuotu paduku
Žiemą - vasarą tik basomis, nesileidžia užmauti kojinyčių nė pro kur
mano basa vasara, ziema su kojnytemis, bet ne siltomis
Kaip ir sakiau anksciau, nusipirkom kambarines tapkutes, bet ir as pastebejau, kad jose labai prakaituoja kojyte
Gal nieko tokio nebus..
mes vaikstom su kojinem su "sabdziukais". arba kartais dar tapkytes uzdedu, bet kad kojytes prakaituoja.
siandien isgirdau, kad yra tokiu kojiniu su pakietintu padu
mes turim tapkutes, bet mums kojytės neprakaituoja
manajam kleckui greit 15men, o batukai jam siaubas, vaikstom nuo 11men, pirkom varstomus, uzsegamus, lengvus, liksmucius ir visokius kitokius, bet
Mes ir gi dazniausiai vaikstom su kojinytem,kartais apaunu tapkytem,bet maniske greitai jas nusiauna,nes nemegsta batuku
Apaunu tokiom kojinėm-tapkėm. Forma šuniuko galvytės tai labai ji myli jas
dažniausiai su koinytėm su gumytėm ant pėdkelnyčių užmaunu ir psio
nors norėtus tapkyte su gumytėm kur rast QUOTE(sandra81 @ 2007 09 17, 13:28) dukrytei metukai ir beveik mėnuo, nežinau ką apauti namie, neseniai pradėjo savarankiškai vaikščioti, tai aunamės basutes, gal būtų geriau šlepetės, bet parduotuvėse mačiau tik sintetines guminiais padais Musu princese vaiksto basa, ta prasme be batuku, bet su vilnonem kojinem
sveikutės. maniškis vyrukas jau nuo 11 mėn vaikšto savarankiškai. po namus varinėja su kojinėm, o vakarais visada leidžiu basam pavaikščioti, nes kambarį būna šilta
Tik su kojinėm
mano mazyte tai visalaik su tapkytem vaiksto, nes su kojinem labai slysta, kai jinai begioja. O begioja visalaik, tai ir griuvineja. O tapkytes irgi visas imanomas nusimaudavo, bet dabar turim tokias su uztrauktuku tvirtu, tai situ nemoka atsisegt
o mes irgi vaiksciojom su kojinitem bet paskui pastebejau kad mazieji pirstukai kreivai augt pradejo tai perejom i basutes tai dabar po biski tiesinasi
Mes visada vaikstom su tapkytem ar basutem, tvirtais padais... pamenu, kai buvo toks ivykis..
Na mes ir dabar vaikstom namie tik su tapkytem QUOTE(bulia @ 2007 09 17, 23:36) Kai pradejo vaiksciot savarankiskai nupirkau norfoj tokias tekstilines tapkytes yra tokiu ir maximoj , kaina nuo 13lt iki 16lt , vaikui lb patogu su jom , neslysta kojytes .... ir nebrangios teisybe, kad tokiu tekstiliniu batuku yra. ir jie tikrai geri. mes maximoj pirkom. sunelis nesioja ir kuo puikiausiai isena su jais lakstyt
vaikstom su tapkem,bet ir be tapkiu prisilaksto.Kai uzsisuka,tai ziurek,kad jau tapkes numestos i kampa
maniškis vaikšto su kojinytėmis,bet pastebėjau,kad ant pirštų galiukų laksto,tai galvoju gal reikės tapkute apauti,gal tada dės visą pėdutę
mamytės sakykit,ar jūsų vaikučiai nevaikščiojo ant pirštų galiukų
mes irgi vaikstom su tapkytem,pirkom maximoj,neblogos visai,jau antra pora baigiam sunesiot
Mes kai pradėjom vaikščiot, avėjom kojines su "stabdžiukais", dabar šaltuoju metu lasto su vilnoniais megztais bačiukais. Tapkių nepripažįsta
Manau vaikelis turi tureti gera, tvirtu uzkulniu avalyne. Jokiu budu negalima auti padeveta avalyne.
Metuku budama dukryte vaikciojo su odinem, aukstais uzkulniais, basutem o dabar nupirkom tapkytes su tvirtu odiniu padu ir mielai su jais laksto po namus.
ira visokiu. mes pirkome basutes, jos tvirtos ir lengvutes. Tik aisku ju kaina nemaza
Mano kiškis tai vaikšto su kojinytem, kiek bandem įvairias tapkytes, tai tol spardydavo ir krapštydavo kol nusimaudavo
vyresnėlis visą laiką namie vaikščiodavo su kojinėm, jokių tapkių neturėjom. bet kadangi su pėdom nebuvo bėdų, tai ir nereikėjo. o ir dabar neturi nei pilnapadystės, nei kitokių problemų.
mažyliui aunam tapkuts nemie, nes jo kulniukai kažkaip truputį pasukti į vidų, todėl kineziterapeutė sakė, kad geriausia nešioti ortopedines tapkes. nes vaiko pėda formuojasi iki 5 m, ir jei per tą laiką neištaisysi defektų, tai paskui jau nieko padaryt nebegalėsi. tapkes pirkom ortopedinių batų parduotuvėj. jos yra iš plono veltinio su medvilnės pamušalu viduj ir guminiu paduku. užsegamos užtrauktukais, su auliukais. kainavo 25 lt. į tapkes aunam kojas tik su plonom kojinytės, niekada nesušala ir nesuprakaituoja.
Maniškės tai apskritai apauti neįmanoma, na nebent į lauką einam, tai pati batukus atneša. O namie tai tik kokiai minutėlei - apsisuki - jau nusimovusi
mes tai namie lakstom su kojinytėmis.Nieko negaliu padaryt, nes pusvalandį pavaikščiojusi su tapkutėmis ar batukais pradeda juos mautis žemėn
mes tai lakstom su basutem, aukstesniu uzkulniuku, kad kojyte geroj padety butu, na jokiu problemu, nei plesia zemen tas basutes, nieko.. viskas ciki piki.
musu suneliui ortopedas patare vaikcioti tik basam ir taip pat pakomentavo, jei nesimato kojytes defekto, visiems reik basiems su kojinyte vaikscioti, pedute turi pati formuotis. O tie zurnaluose skyreliai kur rasoma,kad su basutem, sako pastebeti kad juos remia BARTEK ar kita avalynes firma
QUOTE(Pija2 @ 2007 12 24, 17:31) musu suneliui ortopedas patare vaikcioti tik basam ir taip pat pakomentavo, jei nesimato kojytes defekto, visiems reik basiems su kojinyte vaikscioti, pedute turi pati formuotis. O tie zurnaluose skyreliai kur rasoma,kad su basutem, sako pastebeti kad juos remia BARTEK ar kita avalynes firma Mūsų pediatrė irgi pataria tik basom. Pirmoji užaugo basa, antra irgi taip pat auga. Kai šalta, uždedu minkštas odines tapkutes Papildyta: QUOTE(Taurė @ 2007 12 25, 01:38) Mūsų pediatrė irgi pataria tik basom. Pirmoji užaugo basa, antra irgi taip pat auga. Kai šalta, uždedu minkštas odines tapkutes Ir dar pridursiu, kad mano pirmagimės batuose jokių supinatorių nebuvo ir antrąjai jie nereikalingi
Mano dukrytė vaikšto ir su tapkutėm ,ir su basutėm , ir su kojinėm . Aš jai kaitalioju avalyne . Mamytės , o kokio amžiaus vaikams , reikia pasirodyti pas ortopedą .
Mano mergytė namuose bėgioja su pėdkelnytėm arba kojinytėm (kai šilta laksto basomis), o ir kojytes ji visada dėjo gražiai ir lygiai. Aš vis tik pasilieku prie tos nuomonės, kad natūralu - yra geriausia. Tuomet masažuojami visi nervukai pėdučių ir vystosi gerai, be abejo, jeigu jau yra kažkokių bėdų - tai reikia klausyti gydytojų rekomendacijų, bet jeigu viskas gerai, nemanau, kad būtina dėvėti specialias basutes namuose.
Papildyta: Mano mergytė namuose bėgioja su pėdkelnytėm arba kojinytėm (kai šilta laksto basomis), o ir kojytes ji visada dėjo gražiai ir lygiai. Aš vis tik pasilieku prie tos nuomonės, kad natūralu - yra geriausia. Tuomet masažuojami visi nervukai pėdučių ir vystosi gerai, be abejo, jeigu jau yra kažkokių bėdų - tai reikia klausyti gydytojų rekomendacijų, bet jeigu viskas gerai, nemanau, kad būtina dėvėti specialias basutes namuose.
mes lakstome namie su kojinytemis, o tapkyciu isvis nenori, arba verkia kol man kantrybe truksta ir numaunu, arba pats nusimauna
Mums ortopedė sakė, kad fiziologiškai visi vaikai nuo gimimo turi plokščiapėdystę ( jeigu teisingai supratau) ir,kag formuotųsi vaiko pėdutė, reikia avėti avalinę, kurį atitinka ortopedinius reikalavimus
Kojinem slidu,mes su basutem vaiksciojom.Ir vaikas paslydes gali bijoti po to.
QUOTE(Loretute @ 2007 12 22, 15:24) Mano kiškis tai vaikšto su kojinytem, kiek bandem įvairias tapkytes, tai tol spardydavo ir krapštydavo kol nusimaudavo pas mus panaši situacija QUOTE(ingalp @ 2007 12 23, 09:06) vyresnėlis visą laiką namie vaikščiodavo su kojinėm, jokių tapkių neturėjom. bet kadangi su pėdom nebuvo bėdų, tai ir nereikėjo. o ir dabar neturi nei pilnapadystės, nei kitokių problemų. mažyliui aunam tapkuts nemie, nes jo kulniukai kažkaip truputį pasukti į vidų, todėl kineziterapeutė sakė, kad geriausia nešioti ortopedines tapkes. nes vaiko pėda formuojasi iki 5 m, ir jei per tą laiką neištaisysi defektų, tai paskui jau nieko padaryt nebegalėsi. tapkes pirkom ortopedinių batų parduotuvėj. jos yra iš plono veltinio su medvilnės pamušalu viduj ir guminiu paduku. užsegamos užtrauktukais, su auliukais. kainavo 25 lt. į tapkes aunam kojas tik su plonom kojinytės, niekada nesušala ir nesuprakaituoja. sudominai,reiks ir man pažėt ortopedinėj pardėj
as savo visiem vaikam tapkes nupirkus bet jie jas dedasi tik kai pasakai
Mano maziukas vaiksto su tapkutem.. padukas specialus kad neslystu.. bet buna daznai kad nusimauna ir uzsispiria.. nebesimauna..
|