Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Parduoti butą broliui ar dovanoti?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Lotosas
Sveiki,
Situacija tokia: mano brolis gyvena mano vardu esanciame bute, o as gyvenu, mamos bute esamciame bute. Norime sutvarkyti taip, kad teisiskai brolio butas ir butu brolio, o mano - mano, t.y.:
1) aš dovanuju arba parduodu broliui buta.
2) mama dovanoja man buta. Siuo atveju, kiek zinau jokiu mokesciu nera. Ar as teisi?
O kaip jei dovanosiu broliui? Ar yra koks mokestis? Gal geriau forminti pardavima, kad butu pigiau?
Dekoju.
Gedmantas Gedminas
Atsakant į Jūsų klausima pateikiu LR Teisingumo ministrto nustatytus noraro imamo atlygio dydžius imamus už sandorius su nekilnojamu turtu.

(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2001 m. rugsėjo 27 d. įsakymo Nr.203
redakcija)

NOTARŲ IMAMO ATLYGINIMO UŽ NOTARINIŲ VEIKSMŲ ATLIKIMĄ,
SANDORIŲ PROJEKTŲ PARENGIMĄ, KONSULTACIJAS IR
TECHNINES PASLAUGAS LAIKINIEJI DYDŽIAI

1 Už nekilnojamojo daikto perleidimo, perdavimo už turtinę skolą (skolos padengimo) ar turto perleidimo už rentą sutarties, išskyrus 2 punkte nurodytas sutartis, patvirtinimą ( nuo daikto vertės ):
iki 30000 Lt - 1 procentas, bet
ne mažiau kaip 50 Lt;

nuo 30001 Lt iki 100000 Lt -
300 Lt plius 0,7 procento nuo
sumos, viršijančios 30000 Lt;

virš 100000 Lt - 790 Lt plius
0,5 procento nuo sumos,
viršijančios 100000 Lt

2.Už nekilnojamojo daikto dovanojimo sutuoktiniui,tėvams, vaikams ar mainų tarp šių asmenų sutarties patvirtinimą 30-100 Lt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.