Laba diena.Turiu tokį klausimą.Mirdama močiutė paliko atkurtas rublines santaupas.(Močiutė mirė 1993m.)Paliko jas testamentu mano mamai.Tačiau mama nepatvirtino testamento pas notarą ir testamentas liko negaliojantis.Mano mama mirė 1998m.Praėjusiais metais pradėjome tvarkyti dokumentus,kad šį indėlį teismo keliu paveldėtų mirusios močiutės dukra(mano teta),tačiau nebespėjome.Rudenį ji mirė.Vaikų ji neturėjo.Dabar likau aš,vienintelė mirusios močiutės anūkė.Norėčiau Jūsų paklausti ar aš galiu kreiptis į teismą dėl paveldėjimo,visdėlto yra praėje nemažai laiko.Ar tiesiog net neverta pradėti.Ačiū už atsakymą.
Labai neaiskiai isdestytas klausimas
>>Paliko jas testamentu mano mamai.Tačiau mama nepatvirtino testamento pas notarą ir testamentas liko negaliojantis. Ar tuo noreta pasakyti, kad mama nesikreipe del palikimo priemimo? >>Praėjusiais metais pradėjome tvarkyti dokumentus,kad šį indėlį teismo keliu paveldėtų mirusios močiutės dukra(mano teta),tačiau nebespėjome. Ka reiske pradejome tvarkyti dokumentus? Kreipetes i teisma del palikimo priemimo termino atstatymo? Reiketu patikslinti kokie konkreciai veiksmai buvo atlikti. Jei buvo pareiskimas teisme, kokioje stadijoje byla (sustabdyta, nutraukata) Tik zinant atsakymus i siuos klausimus butu galima atsakyti ar dar imanoma kazka padaryti
Laba diena.Pirmiausia atsiprašau,kad neaiškiai suformulavau savo klausimą.Pabandysiu aiškiau.Taip, mirus močiutei, mama nesikreipė dėl palikimo priėmimo.O kai norėjome pradėti tvarkyti dokumentus dėl šio indėlio paveldėjimo termino atstatymo mirusios močiutės dukrai(mano tetai), tai tik suspėjome pasikalbėti su advokate,kokius dokumentus reikia surinkti.Mirus tetai, teismo ši byla taip ir nepasiekė.Iš anksto dėkoju už atsakymą.
|