Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: sultys,arbata
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
mantuke
pasidalinkit patirtim: kiek ml sulciu ir arbateles galima duot pirma karta 5 men kudikiui?
rikutis
QUOTE(mantuke @ 2007 09 18, 15:07)
pasidalinkit patirtim: kiek ml sulciu ir arbateles galima duot pirma karta 5 men kudikiui?
*

šiaip bent kokio naujo patiekalo kūdikiui reikia pradėti duoti po nedaug ir lėtai pratinti- kieto maisto ragauti pradedama nuo pusės arbatinio šaukštuko, ir pamažu, pamažu didinama porcija; sulčių pirmąsyk reikia duoti lašiuką- ir stebėti, ar jos nesukelia alergijos, jei ne- duok pusę arbatinio šaukštuko kelias dienas, po to- visą šaukštuką, dar po to- du, ir tt, o 5 mėnesių leliui galima duoti 50 ml sulčių. ty, kiek leliui mėnesių, tiek ir mililitrų ( 5mėn-50ml, 6mėn- 60ml, ir tt), arbatėles manau gali duot drąsiai, bet ne daugiau 50ml vienam kartui, ir valandą prieš valgį jokių skysčių taip pat nerekomenduojama duoti.
skanaus essen.gif
uch, nu ir prirašiau karsta.gif
gupija
Pilnai pritariu Rikučiui. Nebėra ką pridurti smile.gif
rikutis
beje, pamiršau pridurti, kad tokiam mažam leliukui sultis geriau skiesti, santykiu 1:1, ir labai jomis nepiktnaudžiauti, nes jos mažina apetitą. Geriausia, jei jau primaitini, yra gerti sultis po daržovienės- jos, atvirkščiai nei pienas, padeda organizmui įsisavinti vitaminus ir mineralines medžiagas iš daržovių biggrin.gif
gupija
Aš niekada neskiesdavau. Pirkdavau atitinkančias vaikiuko amžių ir viskas.
rikutis
QUOTE(gupija @ 2007 09 20, 11:21)
Aš niekada neskiesdavau. Pirkdavau atitinkančias vaikiuko amžių ir viskas.
*

net ir pirktas reikia skiesti
gupija
Jei atvirai, nelabai aš žiūriu tų visų teorinių rekomendacijų blush2.gif Jei sultys parašytos nuo 4 mėn, o aš jas duodu 5 mėn vaikui, tai jau..... rolleyes.gif wink.gif
rikutis
QUOTE(gupija @ 2007 09 20, 14:38)
Jei atvirai, nelabai aš žiūriu tų visų teorinių rekomendacijų blush2.gif Jei sultys parašytos nuo 4 mėn, o aš jas duodu 5 mėn vaikui, tai jau.....  rolleyes.gif  wink.gif
*

čia jau kiekvienos mamos reikalas... aš pvz neeksperimentuoju su savo sūneliu... mirksiukas.gif
gupija
Aš irgi neeksperimentuoju tongue.gif Tačiau labai daug kur tos teorijos laaaabai perlenkia lazdą.
Altika
QUOTE(rikutis @ 2007 09 20, 13:43)
net ir pirktas reikia skiesti
*

drinks_cheers.gif
del to,kad jos yra per stiprios vaiko skrandukui
gupija
Na, dabar pagalvokim. Mano vaikui 9 mėn, duodu 4 mėn sulteles. Ar irgi reikia jas skiesti? Taigi amžius kaip skiriasi, o kartu ir viso organizmo branda.
Altika
QUOTE(gupija @ 2007 09 21, 12:15)
Na, dabar pagalvokim. Mano vaikui 9 mėn, duodu 4 mėn sulteles. Ar irgi reikia jas skiesti? Taigi amžius kaip skiriasi, o kartu ir viso organizmo branda.
*

kiekvienas daro, kaip mano tinkamiausia savo vaikui mirksiukas.gif as savo 9 men. vaikui duociau tam amziui skirtas sultis, kurios yra pritaikytos tam laikotarpiui ir be reikalo nediskutuociau del 4men. sulciu.
gupija
smile.gif Man tiesiog įdomu, kaip kitos galvoja ir daro ax.gif
Altika
QUOTE(gupija @ 2007 09 21, 12:36)
smile.gif Man tiesiog įdomu, kaip kitos galvoja ir daro ax.gif
*

Nezinau, man paciai kai kurios jos yra tokio stiproko skonio, tai gal kai kurias skiesciau, kai kuriu ne. Aisku, nebutinai 50:50 4u.gif
Del skiedimo, tai musu gyd. po maitinimo sake nebutina skiest, o tarp maitinimu, kai tiesiog nori atsigert, tada reiketu.
gupija
Aš tarp maitinimų neduodu sulčių. Tiktais trintus vaisius. Sultis duodu po vakarinės košės.
Altika
QUOTE(gupija @ 2007 09 21, 13:01)
Aš tarp maitinimų neduodu sulčių. Tiktais trintus vaisius. Sultis duodu po vakarinės košės.
*

o kai mazaesnis buvo? ka gerdavo?mano tai arbatos ir vandens nei pro kur schmoll.gif
gupija
Negerdavo. Jis neseniai tik išmoko iš buteliuko gert, a tai kramtydavo ir nežinodavo ką daryt smile.gif
reset
klausimas, gal kas susidūrėt

mums greit 10mėn, tačiau nenorim iki šiol gerti nei sulčių nei arbatų blink.gif
jei su šaukšteliu dar dar truputį gali sugirdyti, bet nei per šiaudelį, nei iš puoduko schmoll.gif
(vakare prieš miega lovytėje išgeria iš buteliuko pieną na 140ml daugiausia doh.gif

ką daryti g.gif -ar tikrai jis nenori, ar aš nežinua, kaip jį to išmokyti.

Miegaliuke S
As vis dar maitinu savo dukrele ir jokiu arbateliu ar sulciu neduodu,kad ir pati mazyle negeria wub.gif
gupija
Aš irgi savo mažių maitinu pati. Ir jis nenori gerti nieko kito, tik MP. Sulčių/arbatos tik paragauja ir viskas.
linciukasok
manoji kadangi negeria vamndenuko ir arbatu tai ji megsta is hippo sultis as ju neskiedziu,manau jei reiktu skiest gal rasytu g.gif
egzigo
QUOTE(eglejoana @ 2007 09 22, 10:56)
klausimas, gal kas susidūrėt

mums greit 10mėn, tačiau nenorim iki šiol gerti nei sulčių nei arbatų  blink.gif
jei su šaukšteliu  dar dar truputį gali sugirdyti, bet nei per šiaudelį, nei iš puoduko schmoll.gif
(vakare prieš miega lovytėje išgeria iš buteliuko pieną na 140ml daugiausia doh.gif

ką daryti g.gif -ar tikrai jis nenori, ar aš nežinua, kaip jį to išmokyti.
*

mano mazei truputi maziau,bet situacija ta pati.As tai galvoju,kad cia nieko baisaus.Galvoju ateis laikas ir prades gert.Nes tiesa pasakius nezinau kaip to ismokyt.
Kucheriashka
QUOTE(linciukasok @ 2007 11 06, 17:00)
manoji kadangi negeria vamndenuko ir arbatu tai ji megsta is hippo sultis as ju neskiedziu,manau jei reiktu skiest gal rasytu  g.gif
*

Gydytojai pataria visas sultis skiesti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.