Va po pirmo gimdymo ir man kur kas didesne baime atsirado
Nesuprantu, kam taip gasdinti besilaukiancias su savo baisiom istorijom. Man irgi skaudejo, bet tikrai cia nerasysiu visokiu baisumu, kas daug susije tiesiog su kiekvienos skirtingom emocijom, netgi kuno sandara. Stai mano giminaite sake iki 6 cm dar juokavo, visai gerai laikes, tik paskui rimciau skaudejo. Reikia suprasti, kad toks jau tas vaikucio atejimo procesas. O kas galetu padeti:
artimas zmogus (vyras) salia; pries tai lankyti kursai, kur pamokina taisyklingo kvepavimo, masazo (nors velgi subjektyvu - man joookio masazo nesinorejo, tik nervino labiau kai pabande vyras); bet labiausiai - nusiteikimas, kad tai ne amzinas procesas, kad viskas baigsis, kad su kiekviena valanda arteja skausmo pasibaigimas, kad vaikeliui toli grazu ne pasaka, kad jam didziulis stresas slinkti, buti stumiamam ir jus kenciat abu, laikotes isvien; ir dar viena mintis - tukstanciai moteru pagimde, tukstanciai iskente, vadinasi tai nera neimanoma. Ne viena nemire is skausmo, jei ir buvo liudnu nutikimu, tai del kitu priezasciu, kuriu dabar gimdant ligoninej jau praktiskai neimanoma patirti. O is skausmo nemire. Be to, baisiausia (ir blogiausia) yra dabar mastyti ir didinti ta savo baime, o kai jau viskas vyksta, bijoti nebebuna prasmes! Tiesiog tame esi esi esi.... ir stai jau pabaiga, jau mazutis musu rankose.
nu va... aš jau po trečio gimdymo ir po baisinės baimės
as irgi nesuprantu kam gasdinti, kai kam gimdymas tikra palaima, svente, kitoms skausmas kancia kiek musu motereliu yra tiek ir pojuciu yra skirtingu, as irgi nepasakosiu kaip man buvo, kiekvienai moteriai sis potyris sirtingas
noriu pasiulyti besilaukiancioms ir besiruosiancioms gimdyti rinkinuka tiesiog per daug visko prisipirkau tai sukroviau jums rinkinuka ka turejau nepanaudota, ko tikrai reikes kad neturetumete per daug ar per mazai rasite cia aprasymus su kainomis http://public.fotki.com/rudaake211/rinkinukas-po-gimdymo/
Galbut ir neverta gasdinti besilaukianciu mamu,bet noriu papasakoti savaja istorija:)pora dienu iki gimdymo pradejo tepti,aisku sunerimau,todel nuvaziavau pas gydytoja:)sake viskas gerai,greit jau laikas gymdyti,bet prima karta reikes baisiai pasistengti,minimum 10 valandu manes laukia:)as kaip didzioji optimiste pasakiau,kad ne visom juk taip sunkiai praeina gimdymai,o ji nusijuoke ir pasake,kad greitai ir gerai buna tik filmuose:)dar paklausiau ar tikrai nesumaisysiu tikruju saremiu,oj sake,tikrai ne:)ka jus galvojat,sumaisiau,6 valandas galvojau,kad pilva pucia:)pasirodo saremiai:)nuvaziavom i ligonine paryciui (puse keturiu) ,apziurejo mane,sake vakare pagimdysiu,ka jus galvojat?nepraejo 3 valandu as jau gulejau savo palatoje:)stai tap:)nebijokite merginos:)
QUOTE(pasta @ 2003 06 27, 13:16) Skaitau cia ir mastau, kaip cia kas manes laukia. Per menesines tai sliauzdavau grindimis ir net alpdavau is skausmo geras 4-6 valandas, nezinau, ar dar gali labiau skaudeti, matyt jau neiskenteciau... Man tas pats... sienom laipiojau nuo skausmo. Kazhin kaip su gimdymu bus? Man vis rupi klausimas "ar pakeliamas tas skausmas gimdant naturaliai, be jokiu skatinimu ir siaip gydytoju kishimosi"? Na jei skausmo skale nuo 1 iki 10, sakykim "1" tai kai krauja ima, "3" - kai bite ikanda o "7" kai griuni su rieduciais ant asfalto ir oda ant asfalto palieki, tai gimdymas tai "10" ar zhemiau?
Pritariu visoms kas rase, kad nereikia gasdinti
gimdziau pirma be jokiu vaistu, ir nieko, iskenciau, taip skaudejo, bet pakenciamai. dabar antro laukiuosi, ir gimdysiu be vaistuku,kad viskas butu gerai...
QUOTE(idea fix @ 2011 01 28, 02:36) Man tas pats... sienom laipiojau nuo skausmo. Kazhin kaip su gimdymu bus? Man vis rupi klausimas "ar pakeliamas tas skausmas gimdant naturaliai, be jokiu skatinimu ir siaip gydytoju kishimosi"? Na jei skausmo skale nuo 1 iki 10, sakykim "1" tai kai krauja ima, "3" - kai bite ikanda o "7" kai griuni su rieduciais ant asfalto ir oda ant asfalto palieki, tai gimdymas tai "10" ar zhemiau? Merginos,nebijokite,jei menesines buvo skausmingos:)As ryzausi gimdyti naturaliai,nes per menesnes apalpdvau nuo skausmo,tai gimdyti nebuvo baisu:)tie saremiai juk uzeina kuriam laikui ir jie pasibaigia,per kelias minutes galima pailsti,paskui vel uzeina:)ne visa laika juk skauda :)Jeigu liginti su rieduciais ir asfaltu,tai 8 QUOTE(Mmarisha @ 2011 01 29, 12:45) Merginos,nebijokite,jei menesines buvo skausmingos:)As ryzausi gimdyti naturaliai,nes per menesnes apalpdvau nuo skausmo,tai gimdyti nebuvo baisu:)tie saremiai juk uzeina kuriam laikui ir jie pasibaigia,per kelias minutes galima pailsti,paskui vel uzeina:)ne visa laika juk skauda :)Jeigu liginti su rieduciais ir asfaltu,tai 8 Va man butent tokius dalykus ir norisi isgirsti, nes man menesines labai skausmingos budavo, tai tikiuosi, kad per gimdyma labiau neskaudes QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 01 29, 11:15) Va man butent tokius dalykus ir norisi isgirsti, nes man menesines labai skausmingos budavo, tai tikiuosi, kad per gimdyma labiau neskaudes Jums niekas neleis nei numirti,nei suplysti iki ausu,mane kirpo,nes buciau plysus,paskui suleidzia nuskausminamuosiu ir susiuva,viskas labai paprasta nebijokit...nebus malonu susiutai vaikscioti,bet,viskas praeina ir tai praeis
maziausiai reikia galvoti apie skausma ir negerus dalykus!visam pasauly moterys gimdo, tai nera kazkoks naujas dalykas, vienom sunkiau kitom lengviau...nereikia noreti, kad tokie dziaugsmeliai ateitu i si pasauli labai lengvai!visko visad buna. pries pat mano gimdymo. mano drauge ir kudikelis mire gimd., bet tai nereiskia jog ir man taip turi buti, as apie tai negalvojau, jei jau dievulis suteike tokia laime lauktis vaikelio tai suteiks tokia laime ji tureti ir ant ranku, taip kad nesigasdinkit tai naturalus ir normalus dalykas, sekmes visoms
Blin gal aš kokia nesveika esu, nu bet visai nebijau aš to gimdymo, nors ir pirmas, nors ir 31 bus. Gal dėl to kad nuo pat leliaus planavimo buvau įsitikinus kad viskas eisis kaip sviestu patepta: pradžioje buvau įsitikinus kad po pirmo ciklo tikrai pastojau(tik šitas punktas kolkas pasitvirtino :-) ), po to kad lelius bus sveikas, na ir dabar- kad lelius bus berniukas. Žiūrėsim kaip bus toliau.Nusistatymas manau daug ką duoda. Visos draugės mane durnino,kai nesidariau genetinių tyrimų, na bet aš tiesiog šventai tikiu, kad viskas bus gerai.
Pakalbėjau čia kaip višta su rožiniais akiniais, na bet būtent tai šiuo metu jaučiuosi. Visoms bijančioms QUOTE(idea fix @ 2011 02 04, 05:24) Nebuvau griuvus su rieduciais ant asfalto, tai man kol kas is visu anksciau patirtu skausmu, gimdymo skausmo lygis - 10 Kam menesines labai skausmingos, tai netgi geriau - jus pripratot prie skausmu, ir daug mano pazistamu be epiduro gimde, nes tiesiog joms jo nebereikejo (na iprastas reikalas, kad skauda ir raitytis norisi) Kai gimdziau pirma vaika, dar nebuvo nei SM, nei visagalio interneto pas mane namie
As pirma karta labai labai bijojau, tiesiog paniskai. Padejo nusiraminti zinojimas, kad gimdysiu su epiduru
QUOTE(Murkutte @ 2011 01 02, 23:50) nebuna gimdymo be skausmo, tai normalu. Tik vienos moterys kantresne kitos maziau ir fiziologiskai vienoms labiau skauda ,kitoms maziau...bet skausmas yra. o as prie 5 cm atsidarymo nieko nejauciau. Ir kaip matau is kai kuriu mamyciu pasakojimu, tikrai buna kad tie skausmai ne ka stipresni nei per mmm. Na kagi, tikiuosi spesiu i ligonine QUOTE(Murkutte @ 2011 01 02, 23:50) nebuna gimdymo be skausmo, tai normalu. Tik vienos moterys kantresne kitos maziau ir fiziologiskai vienoms labiau skauda ,kitoms maziau...bet skausmas yra. Būna tokių gimdymų,retai,bet tai yra normalus reiškinys-idealiu atveju visos gimdydamos turėtų jausti malonumą,o ne skausmus
Buna, as dvi be skausmo gimdziau.
QUOTE(indica @ 2010 12 30, 22:02) Siaip turiu viena pazistama, kuri turi du vaikus ir sakosi visai nejutusi anei menkucio saremiu skausmelio ir tiesiog atsitiktinumu deka nepagimde namie vo-vo. Man po pirmo gimdymo buvo toks sokas (gerai kad ligoninej gulejau ir per eilini kasvakarini tonu rasyma man ir pranese kad pasirodo gimdau
per pirma nestuma nuvaziavau i ligonine del nubegusiu vandenu. atsidarymas buvo 6 cm, o as negalejau suprasti man skauda ar ne
su antru gimdymu jau taip nepasiseke, nes paskutine visa valanda jauciau normalius saremius taigi kad visai nejausciau skausmo tai to nebuvo, bet per viena gimdyma jauciau stipru skausma apie 15 min, per kita 1 val. stumimo metu jokio skausmo nejauciau
dieve kaip jums faina, kad tokie nuostabus gimdymai, su pirma dukryte gimdziau 16 val.o saremiai buvo nuo 9 ryto nelabai skausmingi, tvert galiam, i gimdykla nulekiau 16 val.17 val pagulde jau gimdyt ir pagimdziau tik 8.51 ryte, skaudejo nezmoniskai, net nenoriu pagalvot kad ir dabar taip skaudes, mat laukiuos antro ir gimdyt neuzkalnu, net vemiau pora kart is skausmo su pirmaja, brrrrrrrrrrr, bet ka gi padarysi, visteik reikes pagimdyt
pastaruoju metu isgyvenu labai negatyvias emocijas.. negana, kad vaikelis neplanuotas ir isvys pasauli paciu netinkamiausiu metu, kai nesu pasiruosusi nei emociskai, nei finansiskai - dar apsedo nesveika gimdymo baime. su paciu vaikelio faktu susitaikiau, juk tai mano kunas ir kraujas, aisku jis augs mylimas ir padarysiu viska kad jo gyvenimas butu kuo geresnis. bet mintis apie gimdyma man kuo toliau tuo atgrasesne, tiek psichologiskai tiek fiziskai; jei nestumas butu planuotas gal buciau tam bent kiek pasiruosusi, o dabar.. kai tik bandau save isivaizduoti gulincia ir demonstruojancia savo intymiausias vietas kruvai zmoniu, apima toks pasislykstejimas, kad net nezinau.. o dar tie visi plysimai, kirpimai - pamenu kazkada ziurejau kelis gimdymo video, tai beveik visuose moteri kirpo. nejau tai neisvengiama? kam to reikia? kai pagalvoju, kad kazkas per mano intymiausias vietas kaip niekur nieko "prasivaziuos" su zirklem, toks siurpas apima..o jeigu visam gyvenimui kazka sugadins, jei pvz visalaik jausiu randa intymiu santykui metu..
Kažkaip sunku įsivaizduoti kad be skausmo... nors gimdžiau jau trečią - turėjo kaip sako pats iškristi - bet nė velnio... plyšau visa kaip visada...
manau, kad gimdymo be visisko skausmo nebuna,
gimdziau du kartus, abu labai trumpai ir lyg neskausmingai, bet vitiek uzteko to skausmelio pakenteti, tik labai labai trumpai. todel as galvoju, kad visvien, skausmelio biski visoms tenka patirti gal ir klystu, bet tokia mano nuomone QUOTE(Respect @ 2011 02 04, 14:03) Nebuvau griuvus su rieduciais ant asfalto, tai man kol kas is visu anksciau patirtu skausmu, gimdymo skausmo lygis - 10 Kam menesines labai skausmingos, tai netgi geriau - jus pripratot prie skausmu, ir daug mano pazistamu be epiduro gimde, nes tiesiog joms jo nebereikejo (na iprastas reikalas, kad skauda ir raitytis norisi) Kai gimdziau pirma vaika, dar nebuvo nei SM, nei visagalio interneto pas mane namie Va,va.. Ir man tas pats. Dabar ieskau informacijos kaip pasiruost gimdymui. Nors ir pirma karta gimdydama buvau prisiskaicius kruva knygu, bet uzejus stipriems saremiams pamirsau VISKA..
Dabar neįsivaizduoju kaip įmanoma pasiruošt tokiems skausmams, nors pati visą nėštumą ruošiausi,skaitinėjau ir šiaip sėmiausi žinių kaip palengvint gimdymą užėjus saremiui tik daviausi ant kamuolio ir dievagojaus
Dieve laimingos moterys ,be skausmo gimdžiusios.mano dvi liesiausios draugės pagimdė per pusvalandį nuo sąrėmių pradžios.Nei klubų,nei raumenų,nei sportavo kada.O mane ir po dvidešimt metų šiurpas krato.Bet viską galima pergyventi.
Del gimdymo skausmu, as ju taippat labai bijojau, o pasirodo nebuvo ko bijoti taip smarkiai kaip kad as bijojau
skaudėt tai skauda. bet dabar mačiau lankstinukus su prietaisiukais kurie be vaistu nuskausmina. kiek skaičiau Anglijoje labai populiarus ir padeda, gal kas turite kokios informacijos apie juos. vadinasi jie Elle TENS
QUOTE(Selga007 @ 2010 10 05, 17:01) Pats vaiko procesas - jo atejimas i si pasauli nebuvo toks skausmingas pritariu
kiekvienai skirtinai skauda gimdymo metu
Bet juk visu gimdymai skirtingi buna, man atvirksciai iki kokiu 7-8cm saremiai buvo pakenciami tikrai, poto kai vandenis nuleido siektiek pasiraiciau jau, bet neuzilgo jau stumti reikejo, dar keliasdesimt minuciu stumiau ir gime vaikiukas
QUOTE(mazasvelniukas @ 2011 05 04, 16:11) abu vaikus pagimdziau su epiduru, apie joki rizikos faktoriu gyd ne neuzsimine... gal placiau galetum? kai man reikėjo ir aš dariausi epidūrą, bet nelabai buvo ką ir pasirinkti. O dėl rizikos tai nenoriu tikėti, kad daktarai nieko neužsiminė, mažiausia ką tai liepė pasirašyti popierių, kad sutinku su visomis pasekmėmis. Kad ir kaip gerai epidūrą bedarytu visgi tai yra dūris į labai jautrią vietą kur pažeisti galimybės yra labai didelės, o pasekmės gali būti įvairios. Bet čia mažiausia bėda. Šnekėjau nesenai su daktare kuri pasakojo apie šių laikų pavojus darant epidūrą. Vienas iš jų ligoninių priverstinis taupumas kuomet perkant reikalingą įranga pagrindinis kriterijus yra kaina. Jau yra keletas žinomu atveju kai nekokybiški kateteriai tiesiog lužta ir lieka gimdyvės nugaroje. O ar tai pavojinga ne man spręsti aišku. Ir va dar atradau tokį tyrima apie nuskausminamųjų poveiki gimdyvei ir jos mažyliui. gal kam bus idomu: http://www.vitaelitera.lt/ojs/index.php/ak...le/view/199/198 QUOTE(zhiu @ 2011 05 05, 10:09) Bet juk visu gimdymai skirtingi buna, man atvirksciai iki kokiu 7-8cm saremiai buvo pakenciami tikrai, poto kai vandenis nuleido siektiek pasiraiciau jau, bet neuzilgo jau stumti reikejo, dar keliasdesimt minuciu stumiau ir gime vaikiukas Mano tokie patys prisiminimai, tiksliau, kad mirciau is skausmo - tikrai nebuvo. Viskas vyko pakankamai lengvai ir greitai. Manau, kad kiekvienas gimdymas yra skirtingas, o ir gimdyves skirtingos QUOTE(smiler @ 2011 05 05, 12:00) Mano tokie patys prisiminimai, tiksliau, kad mirciau is skausmo - tikrai nebuvo. Viskas vyko pakankamai lengvai ir greitai. Manau, kad kiekvienas gimdymas yra skirtingas, o ir gimdyves skirtingos Cia jau visiem skirtingai gi. Ir manau geriau galvoti, kad bus blogiau ir viskas gaunasi be priekaistu, nei, kad atvirskciai. QUOTE(idea fix @ 2011 01 27, 14:36) Man tas pats... sienom laipiojau nuo skausmo. Kazhin kaip su gimdymu bus? Man vis rupi klausimas "ar pakeliamas tas skausmas gimdant naturaliai, be jokiu skatinimu ir siaip gydytoju kishimosi"? Na jei skausmo skale nuo 1 iki 10, sakykim "1" tai kai krauja ima, "3" - kai bite ikanda o "7" kai griuni su rieduciais ant asfalto ir oda ant asfalto palieki, tai gimdymas tai "10" ar zhemiau? nu ką, mano dienos man - irgi rimtas išbandymas. net stadijomis buvau susiskirsčiusi.. o gimdymas - baika. bent jau dabar taip atrodo. gimdžiau prieš metus su viršum, be epidūro ir nuskausminamųjų. neprireikė kažkaip. kai suėmė rimtieji skausmai, buvo jau pilnas atsidarymas. aišku, nesakau, kad visai neskaudėjo, bet tikrai ne taip, kaip buvau prisiklausiusi. vertinant dešimtbalėje skalėje, gimdymas bendrai - kokie 7, kurie atrodo visai nebaisiai kai rankose laikai mažą, švelnų, pieneliu kvepiantį kūdikėlį
pasisakysiu ir as.turiu du vaikiukus.vienam 7 metai kitam 4 metukai,ir dabar jau dieneles suskaiciuotos iki trecio gimdymo
Monikaie - labai pritariu
tikrai taip
Visi gimdymo skausmai pasimiršo, vos tik man ant krūtinės paguldė mano mažylę.
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 05 14, 01:03) Visi gimdymo skausmai pasimiršo, vos tik man ant krūtinės paguldė mano mažylę. o kad butu drasiau yra be vaistu nuskausminimas babycare tens, visiskai saugu ir efektyvu
Palyginus kaip aš jaučiausi 2 sav po gimdymo, tai man jau buvo geriau dar kelis kartus pagimdyt
Kai manęs klausdavo 'ar nebijai gimdyt' visada sakydavau NE. Psichologiškai buvau labai tvirtai nusiteikus. O jei kas man bandydavo pasakoti kraupių istorijų( juk pas mus taip jos mėgstamos) mandagiai nutildydavau ir sakydavau, kad nenoriu klausytis. Taigi važiavau nusiteikus, kad nebus jokių plyšimų ir karpymų. Vaikutį pranašavo nedidelį, tad ramiai laukiau savo dienos. Atvažiavus eiliniai apžiūrai nustatė, kad atsidarymas 5 cm ir sąrėmiai, kurių nejutau (tiksliau vos vos sumausdavo pilvą, bet jausdavau kaip kietėja). Taigi laukiau toliau. Kaip ir visom, visas smagumas pasirodė, kai nuleido vandenis Bet va porą savaičių po gimdymo, tai čia jau kita istorija
uzsukau pasiziuret ka plepate apie gimdymo skausmus (o kiek yra pripasakojusios moteriskes, kad oj oj), pamenus saviskius taip:)
nebijojau, kad skaudes zinojau niekur nedingsiu teks pagimdyt QUOTE(Svaja83 @ 2011 05 27, 11:12) bet tik pagimdziau ir iskart uzsimirso skausmai tai tikrai gamtos suredyta, nes jei prisiminciau turbut nesinoretu antro vaikelio
reikia ruoštis blogiausiam, bet tikėtis geriausio?
dabar reikia galvot apie trečią
SKaudeti paskaudejo bet gimdziau su nuskausminamaisiais tai viskas puiku
|