Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymo skausmai.
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ragnez
QUOTE(Raideles @ 2004 03 09, 12:32)
O kodel turetu skaudeti?  rolleyes.gif

Na, man siek tiek skaudejo, bet jau nebepamenu ka ir manau, kad galeciau gimdyti ir gimdyti wink.gif

Cia skaitancioms angliskai apie tai, kodel skauda ir kodel turetu neskaudeti wink.gif

http://www.unhinderedliving.com/painful.html
*

man labai patiko tavo nuoroda, raideles smile.gif

kai gimdzheu, skausmas nebuvo labai stiprus. skaudejo tik pilvo apachia kaip per menesines. deja, ligoninej prie 7-8 cm acidarymo man isiule epidurini nuskausminima...
kai gimdzhiau antra karta, prie saremiu maudimo prisidejo labai aishkus ir ashtrus skausmas, kai sunus aktyviai ir stipriai spaude gimdos kakleli. kai jis padarydavo staigesni judesi, pritupdavau ish netiketumo, nes jo judesiai nesutapo su saremiais.
kregzduce
sveikutės 4u.gif
mes su daktaryte tarėmės dėl epidūro drinks_cheers.gif , bet situacija pasikeitė, kai atvažiavus gimdyti, kažkodėl buvo žemi toniukai blink.gif (gimdant paaiškėjo, kad virkštelė aplink kakliuką), nes mažytė nuo epidūro būtų dar labiau prislopinta verysad.gif tai pasiryžome kęsti nerealius skausmus, bet skausmai buvo realūs ir tikrai iškenčiami thumbup.gif na man gal ir lengva čia dabar kalbėti, nes jau po 2val. 17min. plačiai akeles atmerkė mūsų stebukliukas - Beatričė wub.gif

manau, mano gimdymas buvo vienas lengvųjų, bet kam gimdymas tęsiasi ilgaiiiii ir be to skausmo pakentimo riba kiekvieno žmogaus skirtinga - gali kita skausmo išvis nepakelti, tai, manyčiau, reikėtų epidūrą rinktis, kad dar jėgų stūmimui liktų drinks_cheers.gif

o man skaudėjo pamperso sritį biggrin.gif o jau kai nugarytės apačią surakindavo blink.gif biggrin.gif
Pinacea
Pirmaji karta su stirpiais saremiais ir visais pojuciais ( nors po 5 val dare epidura, bet turbut neuztaike, arba skatinamieji juos blokavo) gimdziau beveik 20 val. Ir galiausiai vistiekviskas baigesi ant operacines stalo.Bet vistiek manau, kad ta "privaloma" skausma patyriau su kaupu, kad dabar, praejus 2 metams ish karto ryshciausi imti epidura. blush2.gif Skausmas didleis, bet tikrai pakeliamas, o stumimo skausmelis toks bukas, bet stiprus..tarsi noretum labai skausmingai kakucio ax.gif Na bet tiesa ta, kad mazajam zmogiukui ishvydus shi pasauli viskas uzsimirshta labai greitai.
Turbut Dievulio tai ir sutverta, kad viskas pasimirshtu, o tai ishmirtume prisimine skausmus nebenoredamos gimdyti.. smile.gif
Alexia
As irgi ne tiek bijojau, kiek nenorejau kesti skausmo, kai yra tokia galimybe kaip epiduras. Deja isejo priesingai - po 5 valandu gimdykloje sustojo gimdymo veikla, epiduras butu visai ja blokaves ir vaikeliui susidares pavojus. O skausmas tuo metu jau artejo prie kritines ribos. Taigi dar 5 valandas teko ne tik kad be nuskausminimo bet ir su skatinamuju laseline istvert. O skaudejo labiausiai nugara. Nors i pabaiga kazkodel skaudejo net kojas.

Pasimirsta visa tai. Kaip kazkuri rase, sunkiau jegas atgauti yra dabar.
Ramunis
Skaudejo daugiausiai nugara,bet ir pilva maude.O kai padare epidura,tai norejosi tik kakaus per saremius. biggrin.gif Gaila tik tiek kad vaistukai neveike iki galo... doh.gif ,nes vaikiukas didelis buvo, tai net 4 val per dubeni ejo,po to 1val stenejau ir viskas skausmuose.... cry.gif Skausmai uzsimirso visi kai brangenybe padave. wub.gif Buvo verta viska iskesti,nors manau,kad tai buvo ne vien mano sunaus gimimo diena,manau, as irgi is naujo gimiau,,, g.gif
LiVo
man tas SKAUSMAS tai kažkoks nenupasakojamas, kitu atveju tokio nebuvau jutusi, jis kažkoks visa apimantis, tu ištirpsti toje pojuciu jūroje, kurioje ritasi ir ritasi milžiniškos bangos, galiausiai viskas aprimsta, audra nurimsta, žuvėdra suklykia iš džiaugsmo - gimė vaikelis wub.gif
Tarena
Skaudejo viska, tikrai, kaip Livo rase, paskesti skausme, nenorejau, kad kas nors liestu mane. O stangos, tai visiskai niekinis skausmas, bent jauti, kad kazkoks postumis.
Žiba
Mano tai abu gimdymai buvo panašūs, tik antras dvigubai trumpesnis, truko tik apie 2 valandas. Bet užtat skausmas toks koncentruotas, sąrėmiai buvo beveik be pertraukų blink.gif Dabar vis tiek savimi labai didžiuojuos, kad gimdžiau be epidūro, na turbūt ir nebūčiau spėjus... blush2.gif Bet iš tikrųjų, kai vaikelį padeda ant krūtinės, visi skausmai kažkur pradingsta, lieka tik džiaugsmelis wub.gif
remarka
Sveikos,
Norejau paklausti,kas ka girdejo apie TENS MACHINE ,ir koks tai butu lietuviskas atitikmuo? Gausu puslapiu anglu kalba apie tai,kad ir vienas is ju: http://www.babycentre.co.uk/refcap/542581.html . MAno sesuo pasakojo,kad jai toki aparata paskolino gimdymui(gaila kad ji toli nuo Lietuvos),bet kaip kas tiksliai veikia,nelabai supratau....
IngaKate
TENS - transkutaninė elektrinė nervų stimuliacija. Ji atliekam prie nugaros juosmens srityje prijungus elektrodus. Stimuliuojant nervų galūnėles organizme skatinama medžiagų, natūraliai slopinančių skausmą, gamyba. Be to, skausmo signalams užkertamas kelias į smegenis. Daliai moterų TENS l.padeda. Geriausias efektas gaunamas tada, kai ši priemonė taikoma nuo pat pirmųjų sąrėmių.

Aš kažkaip nelabai tikiu, kad palengvintų gimdymo skausmus schmoll.gif .

LT ši priemonė gimdymo skausmui palengvinti nėra l.paplitusi. Net neįsivaizduoju ar kokios nors ligoninės akušerijos skyrius jį naudoja. g.gif
Jį dažniau naudoja esant įvairios kilmės sąnarių uždegimams,stuburo pakitimų sukeltiems nugaros skausmams, sportinėms traumoms ir kt. gydyti. Kaip fizioterapinė priemonė. ax.gif
BooMe
as per paskutinius saremius sedejau ant kamuolio su tens machina smile.gif o vyras reguliavo srove smile.gif tiesa sakant nezinau ar ji padedavo nes kai sakydavau vyrui kad ijungtu jis jau seniai budavo ijunges, o kai rekdavau kad jau per stipri srove jis budavo isjunges lotuliukas.gif bet manau psichologiskai paveike kad atseit su ja maziau skauda biggrin.gif
giedree_grey
QUOTE(BooMe @ 2006 06 18, 00:35)
as per paskutinius saremius sedejau ant kamuolio su tens machina  smile.gif  o vyras reguliavo srove  smile.gif  tiesa sakant nezinau ar ji padedavo nes kai sakydavau vyrui kad ijungtu jis jau seniai budavo ijunges, o kai rekdavau kad jau per stipri srove jis budavo isjunges  lotuliukas.gif  bet manau psichologiskai paveike kad atseit su ja maziau skauda  biggrin.gif
*

o kokioj tu ligoninej gimdei,kad ten tokiu apartu jau yra? g.gif
diana_z
Sveikos. As naudojausi tuo aparatu. Is pradziu padejo o paskui tai visus gun_bandana.gif norejau. Dvigubo skausmo pakelt neistengiau. schmoll.gif Nesu plevesa bet ribos yra.
Sekanti karta jo tai jau tikrai nenaudosiu. Nors yra moteru kurios yra juo patenkintos.
Norima
Baimės payko atsikratyti, nes:
1. Žiauriai norėjau to vaikelio ir jis buvo svarbiausia wub.gif
2. Atlankėm Šemetos kursus su vyru, skaitėmė daug, kalbėjomės su jau gimdžiusiais draugais ir pan.: kai žinai ko gali tikėtis ir kas ir kaip bus bei galėtų būti, pasidaro drasiau gerokai 4u.gif
3. Susitarėm iš anksto su gydytoja, kad jei tik panorėsiu, gausiu epidūrą ir ta mintis mane iš viso atpalaidavo, nes buvau tikra, kad per daug nesikankinsiu, taip ir buvo, pasinaudojau ta galimybe, šlovė tam išradimui thumbup.gif Jo dėka gimdyčiau ir gimdyčiau, nieko ten baisaus nebuvo, na paskaudėjo aišku vis tiek, bet visas gimdymas dzin tikrai, nors truko 12 val rolleyes.gif Va po gimdymo kai gijo kirpimas, nors ir mažas, ale laaabai buvo popa ir negera, jaučiausi kaip invalidė vos paeinanti, tai va pats gimdymas yra visai niekaip, praeina tikrai greitai, paskiau man sunkiau buvo kol sugijau, atsigavau, su vaiku apsipratau, išmokau maitinti ir pan, žodžiu sunkiausia ne gimdymas, o pirmos dienos po jo 4u.gif Bet ir tai pasimiršta gana greitai rolleyes.gif
Linuxeee
QUOTE(jovitah @ 2006 10 02, 18:41)
As ir nelaikau save didvyre,beja as gimdziau viena-jokio vyro tongue.gif !Ir nerasiau,kad nepalaikau  gimdanciu su nuskausminimu blink.gif Niekas nemegsta saves kankinti,taciau man taip isejo,ir del to nesigaliu,beja nieko lengva nebuna-tokia gyvenimo taisykle 4u.gif
*

Sorry, nenorejau kad mano pasisakymas nuskambetu kaip koks uzsipuolimas blush2.gif tiesiog sakau kad nenoreciau be nuskausminimo gimdyti jokiais budais, ir tegul visi galvoja ka tik nori, as tik uz epidura. Nors ka gali zinoti kaip viskas bus. Juk pasiskaicius sitam tinklapi gimdymo istorijos, kitos moterytes pasigimdo taip lengvai kad sako nespejusios net skausmo pajusti blink.gif vo cia tokioms tik pavydeti reikia ir va tokiais atvejais epiduro tikrai nereikia, na o jei jau laaaabai skauda tada tai tikras issigelbejimas thumbup.gif O siaip manau nereikia bijoti to gimdymo, kol jis neprasidejo lotuliukas.gif juk nezinai kaip tau bus, gal visai neskaudes, tai kam cia is anksto stresuoti ir pergyventi reikia. Jei skaudes sauksies epiduro ir pageres, tad auksciau nosias mamkos ir nieko nebijokit bigsmile.gif as pati buvau labai issigandusi kai pamaciau gimdyma filmuka man sokas buvo, bet dabar kazkaip nusiraminau sakau viskas bus ok rolleyes.gif
Garbanele
Nieko nera skaudziau uz saremius! doh.gif doh.gif doh.gif
Jie buvo be galo skaudus apie 5-6 val. Saukiau taip, kad net geda dabar blush2.gif
Gimdymas turiu pasakyti, savotiskas malonumas, kai jauti stanga, kai jauti savo kunu slenkanti mazyli...argi tai gali buti baisu??? Ne schmoll.gif
Gimdyciau dar ir dar, tik be tokiu ilgu saremiu lotuliukas.gif
NiBiRu
Aš irgi su skatinamaisiais gimdžiau, dar vandenis nuleido, tai po to iškart tokie stiprūs skausmai prasidėjo , kad siaubas, o po skatinamųjų dar stipresni ir tokiais trumpais tarpais...Gimdžiau neilgai tik 6 valandas.Bet skatino net per stangas nes visai gimdymo veiklos nebuvo. Pagimdžiau mergytę 3900 net neplyšau ,esu laiminga ir gimdyt vėl nebijau, net labai noriu. lotuliukas.gif
Nemarioji
Man skatino su vaistais ir patys skaudziausi saremiai buvo tik kokia viena valanda iki stumimo....o per pati stumima,tai nieko neskaudejo ...pagimdziau per 8 val.as per saremius net snusteledavau i vyra atsiremusi....Skausmas greit pasimirso,todel gimdysiu dar ... mirksiukas.gif
gupija
Man tikrai skaudėjo, kai sūnelio galvytė pradėjo leistis - pagal instrukciją vaikutis turi eiti sukdamasis, o mūsiškis - ėjo tiesiai (vietos tokiam dideliam neužteko suktis).

O dukrą pagimdžiau labai lengvai, net sąrėmių itin skausmingų nebuvo. Abu kartus jokio epidūrinio nebuvo.
lulk@
nu jo, saremiukai tai kazkas nezemiskai skausmingo, nors cia kazkuri mama rase su kokiu nusistatymu vaziuoji dar priklauso. as buvau nusistacius ziauriam skausmui, nors tai ka patyriau... mano vaizduote pasirode per silpna... tas mano ziaurus skausmas atejo po valandos (aciu dievui saremiai tetruko 2 val thumbup.gif ), a paskui, tai neaprasyt... maldavau priemamajam, kad nuskausmintu, o palatoje tai jau net zodzio thumbup.gif istart negalejau, ir suleido man kazkoki ketanova! tas ketanovas vos per menesines padeda! juokinga tikrai, bet nuo jo tai man bent jau pasidare aisku kada baigiasi saremis. na vienu zodziu labai skauda, bet tikrai viskas pasimirsta smile.gif
Mamka22
kadangi pagimdziau greitai, tai man labiausiai isimine skausmas pries pat stumima ir stangos metu kai vaikucio galvyte lenda ir vidus plysta, labai norejosi greiciau istumti,tai butent tas momentas kai jis nei viduj nei isorej buvo sakyciau pats paciausias, bet tas tikrasis skausmas net 10 proc neprikygo koki baisu ji isivaizdavau 4u.gif

Visoms besiruosiandcioms linkiu lengveai ir greitai mirksiukas.gif
*Jalta*
Man irgi skatino, nes buvo sulėtėjusi gimdymo veikla, o gydytojai nelabai linkę laukti (gal ir gerai, jie turbūt žino, ką daro), tai skaudėti labai labai skaudėjo paskutines dvi val., prieš gimstant leliukui. Gal būtų viskas baigęsis ir greičiau, nes kaklelis buvo pilnai atsidaręs, o tik vaikutis dar nebuvo tinkamai įsistatęs, ir todėl sąrėmis po sąrėmio, o stumti vis nesinorėjo.
Sansara
manęs skausmas negasdino visiškai. dabar kai pagalvoju, visą dieną skaudanti galva ar dantis užknisa 100 kartų labiau nei gimdymo skausmas. žinojau, kad esu pakanti skausmui, tai kažkaip labai nebijojau jo. o labiausiai padėjo mamos patarimas: "galvok, kad dar skaudės labiau, kad dar bus blogiau". atrodytų kvailas patarimas. tačiau, kai nuolat nusiteiki, kad dar ne maximumas, o po to išgirsti, kad viskas, pilnas atsidarymas, stumsim... patikėkit, ta akimirką būna toooooks palengvėjimas, kai pagaliau supranti "labiau nebeskaudės ir blogiau nebebus" thumbup.gif toks mąstymas ir nusiteikimas man labiausiai padėjo. thumbup.gif
sėkmės gimdysiančioms wub.gif
Riole
o as gimdziau su epiduru...va dabar pasiskaitau kad kitoms epiduras padarytas kai buvo tiek ir tiek atsidare..o man padare epidura kai jau kazka pradejau jaust ...t.y. issikvieciau as daktara kai man skausmas mazdaug buvo, kaip kad pilvas gurguliuoja..tai va neskauda, bet kazkaip nemalonu..taigi padare ir iki pat gimdymo, stumimo nieko nejauciau..nors ir stumdama nieko nejauciau..tik gydytojas tikrino kada saremis ir sake kada stumti..tai nei saremiu neteko man pajusti, nei jokio kirpimo nei siuvimo skausmo..zodziu neblogai...gimdyciau ir gimdyciau... lotuliukas.gif
nors is kitos p[uses nezinau ar cia as labai lepi ar nuo epiduro...as kaip kitos iskart po gimdymo nestrikinejau ir isvis jauciaus tiesiog bejege praejus net 2 sav. po gimdymo...net atsimenu kad vaziavom su vyru i miesto centra pasivaikscioti...tai po pusvalandzio man jau slabna buvo..o vaziuojant autobusu namucio ciut neapalpau...idomu ar kas nors dar taip yra jautesis po gimdymo..ar cia visos tokios stiprios motereles unsure.gif
Zuikiosaulute
QUOTE(Riole @ 2007 03 08, 11:44)
nors is kitos p[uses nezinau ar cia as labai lepi ar nuo epiduro...as kaip kitos iskart po gimdymo nestrikinejau ir isvis jauciaus tiesiog bejege praejus net 2 sav. po gimdymo...net atsimenu kad vaziavom su vyru i miesto centra pasivaikscioti...tai po pusvalandzio man jau slabna buvo..o vaziuojant autobusu namucio ciut neapalpau...idomu ar kas nors dar taip yra jautesis po gimdymo..ar cia visos tokios stiprios motereles  unsure.gif
*

Nors aš gimdžiau su epidūru, kuris nelabai suveikė lotuliukas.gif , bet jaučiausi po gimdymo thumbup.gif Galėjau tą pačią dieną šokinėti.
pupainga
Aš gimdžiau be nuskausminimo ir pakankamai ilgai, nors buvo sunku, bet ištvėriau. Sunkiausia buvo, kai norėjosi stumti, o neleido, tai vis klausinėjau ar gali ax.gif Pora dienų po to sakiau, kad daugiau tikrai negimdysiu smile.gif Bet viskas greit pasimiršo. Manau svarbiausia nusiteikimas. Ar negalim dėl savo leliuko pakentėti kokia parą laiko mirksiukas.gif Manau visos tikrai gali lotuliukas.gif Sėkmės ir ištvermės gimdant biggrin.gif
Mylimukas
O aš prisipažinsiu esu tikra popa ir todėl net neabejodama abu kartus rinkausi gimdymą su epidūriniu nuskausminimu 4u.gif Labai džiaugiuosi, kad dabar yra tokia galimybė sumažinti gimdymo skausmus, nes neįsivaizduoju kaip aš būčiau ištvėrusi 16 val doh.gif
mazaaudrute
o as bijau epidurinio labiau negu gimdymo skausmu smile.gif man vis atrodo, kad sujudesiu, nepataikys normaliai i stuburo smegenis, dar atsitiks kokia komplikacija, o ten tokia vieta... dar suparalyzuos nuo tu narkotiku smile.gif aisku reiktu iveikt tokias baimes, nes siaip nesu nusiteikus pries vaistus
Cansado
QUOTE(mazaaudrute @ 2007 06 16, 13:02)
o as bijau epidurinio labiau negu gimdymo skausmu smile.gif man vis atrodo, kad sujudesiu, nepataikys normaliai i stuburo smegenis, dar atsitiks kokia komplikacija, o ten tokia vieta... dar suparalyzuos nuo tu narkotiku smile.gif aisku reiktu iveikt tokias baimes, nes siaip nesu nusiteikus pries vaistus
*

Aš irgi taip galvojau ir bijojau to paties...Bet, kai akyse "žaliavo" nuo skausmo, tai tik mintyse meldžiau, kad greičiau tą epidūrą padarytų, visos baimės pasimiršo... thumbup.gif

O skaudėt man tai labai skaudėjo... blush2.gif Kai skauda dantį, galvą, tai stengies to skausmo išvengt, geri vaistus ir pan...O per gimdymą jauti, kad tave plėšia per pusę iš vidaus, o tu nieko padaryt negali... doh.gif blink.gif Tai man ir buvo baisiausia ta paskutinė valanda, kai stumi stumi, o tas vaikelis taaaip lėtai keliauja pas tave... doh.gif

Bet viskas pasimiršta iškart tik pamatai savo taip ilgai lauktą žmogeliuką... wub.gif
Cansado
Aš tai kiek žinau, kad epidūras ir nuskausminamieji yra ne tas pats...

Epidūrinė nejautra, kai vaistus leidžia į stuburą.
Yra ir kažkokie nuskausminamieji, kuriuos leidžia į veną. Jie nenuima sąrėmių skausmo taip, kaip epidūras, bet šiek tiek jį sumažina, gimdyvė būna tarsi "apspangus"... g.gif
Gal aš ir klystu.. g.gif
mazaaudrute
nuskausminamieji yra bendrasis pavadinimas, jie skirstomi i etanoxo dujas, peditilina (kazkoks panasus dalykas kaip epidurinis, tik kitoks vaistas, veliau suveikia, dar kazkokie skirtumai yra) ir epidurine nejautra, gal dar kazkokiu yra nzn smile.gif
Mamka22
QUOTE(borooze @ 2007 02 23, 01:52)
nesupratau truputuka... smile.gif buv baisiau nei isivaizdavai ?  ax.gif turbut gerai supratau ... doh.gif
*

Ne neteisingai mane supratai... pabandysiu atvirksciai parasyti. Skaudejo 90 proc. maziau nei isivaizdavau... 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(erika.gut @ 2007 02 23, 22:06)
As irgi supratau ,kad buvo daug baisiu negu isivaizdavai??? blink.gif
*

Na atsiprasu, merginos, kad neaiskiai parasiau ir suklaidinau Jus.

Tikrai neskaudejo taip , kaip manau, kad skaudes... 4u.gif
Ziwiliux
Gimdziau be nuskausminimo. Manau, kad man jo ir nereikejo thumbup.gif
Tiesa, kai atvaziavau i ligonine, man kazkokiu nuskausmiamuju i papilve suleido, bet ju veikimas baigesi po 2 valandu, o pagimdziau dar po 2 valandu, taigi, kaip ir be nuskausminimo.
Beje, turiu pasakyti, kad nuskausminimas, koks jis bebutu, epidurinis ar paprastas, gali sustabdyti gimdymo veikla. Saremiai vyksta, o gimdos kaklelis nebeatsidarineja. Ta gali tureti neigiamu pasekmiu vaikeliui (traumuoti, deformuoti galvyte, kuri jau spaudziasi prie dubens kaulu stipriai, bet iseiti lauk negali, arba gimdymas uzsitesia pernelyg ilgai, vaikeliui ima trukti deguonies). Del to daznai tenka skatinti gimdyma (vaistais arba fiziskai).
Taip ir man buvo. Nuo to "ukolo" sustojo veikla, pradejo leisti skatinamuosius i vena (tada ir skausmai siek tiek sustiprejo), bet vis tiek viskas buvo per letai, todel gydytoja pirstais saremiu metu prapletinejo gimdos kaleli (tada tikrai laaabai skauda, gerai tik, kad neilgas tas skausmas).
Na, kaip ten bebuve, savo skausmus vertinciau: saremiai iki stangu - 8, stangos - 3 balai is desimties.
Bonifacija
QUOTE(violete @ 2007 07 27, 08:50)
as kai paskaitau jauciuosi kaip triusis is baimes jauciu nezinosiu kur sprukti wacko.gif
*

ta baime tik apsunkina visa gimdyma. as gal 8 nestumo menesi paziurejau filmuka, kaip gimdo (na rode visas grozybes, kaip vaikas lenda) ir uz tai sunkiai sekesi stumt, nes vis tas vaizdas pries akis buvo. tikrai zinau, kad viskas butu paprasciau, jei nelistu i galva tokios mintys. todel svarbiausia pasiruost psichologiskai. beje, gimdziau be nuskausminimo. 4u.gif
Fju
Sveikos busimos mamytes,
na mano gimdymo patirtis ne is lengviausiu - jutau net pacius pirmuosius saremius, ir visas gimdymas man truko apie 24 val, bet pagimdziau naturaliai - be jokiu vaistu ir sklyksmu, svarbu nusiteikti ir galvoti kas geriausia kudikiui, o ne tau. Ejau i gimdyma zinodama kad reikia vaikui padeti ateiti i pasauli, ir tik apie ji galvojau visu saremiu metu - ir istveriau. Juk gimdymo skausmas naturalus, vadinasi gali ji iskesti kiekviena, svarbu noreti.
Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas. Tik as eidama gimdyti zinojau - kad man vaikas svarbiau yra uz viska, ir del jo as paradysiu bet ka, net ir iskesti tas kelias valandas skausmo - kad gimtu sveikas, judrus ir be vaistu.
Beje, maniske gimusi is karto sypsojosi tongue.gif
sekmes visom gimdant, o svarbiausia - auginant vaika!
Luknė
QUOTE(Fju @ 2007 07 28, 21:09)

Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas.

Labai džiaugiuosi, kad tu taip šauniai pagimdei, tavo mergytė tau ir šypsojosi, kad apie ją vis galvojai 4u.gif
Tik nesutinku, kad pvz: nuo epidūrinio nuskausminimo vaikelis gimsta apspangęs, nes į kraujotaką, o tai reiškia ir vaikui, tie vaistai nepatenka. Kodėl vaikeliui labiau skauda? Mamai skauda atsidarinėjantį gimdos kaklelį, šį skausmą vaistai ir nuslopina, o kodėl dėl to turėtų vaikučiui labiau skaudėti? Jam skausmą sukelia gimdos spaudimas ir suspaudimas slenkant gimdymo takais, vaistai nieko tame nekeičia?
raskila3171
Na aš kol dar negimdžiusi tai ir manau kad visos iškenčia iškęsiu ir aš kaip baisu bebūtų,juk neamžinai tai trunka ax.gif .,na o jau kai pagimdysiu gal kitaip kalbėsiu.,dabar tai laukiu,net įdomu kaip ten kas vyksta lotuliukas.gif .,svarbiausia kad vyras šale būtų nestuke.gif
Guest
QUOTE(BooMe @ 2006 06 17, 23:35)
as per paskutinius saremius sedejau ant kamuolio su tens machina  smile.gif  o vyras reguliavo srove  smile.gif  tiesa sakant nezinau ar ji padedavo nes kai sakydavau vyrui kad ijungtu jis jau seniai budavo ijunges, o kai rekdavau kad jau per stipri srove jis budavo isjunges  lotuliukas.gif  bet manau psichologiskai paveike kad atseit su ja maziau skauda  biggrin.gif
*

QUOTE(giedree_grey @ 2006 07 07, 08:43)
o kokioj tu ligoninej gimdei,kad ten tokiu apartu jau yra? g.gif
*

aha, ir man įdomu ar čia Lietuvoje kuri gimdykla turi ta TENS aparačiuką ar UK veiksmas vyko. 4u.gif
Žiezdrė
QUOTE(Fju @ 2007 07 28, 21:09)
Sveikos busimos mamytes,
na mano gimdymo patirtis ne is lengviausiu - jutau net pacius pirmuosius saremius, ir visas gimdymas man truko apie 24 val, bet pagimdziau naturaliai - be jokiu vaistu ir sklyksmu, svarbu nusiteikti ir galvoti kas geriausia kudikiui, o ne tau. Ejau i gimdyma zinodama kad reikia vaikui padeti ateiti i pasauli, ir tik apie ji galvojau visu saremiu metu - ir istveriau. Juk gimdymo skausmas naturalus, vadinasi gali ji iskesti kiekviena, svarbu noreti.
Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas. Tik as eidama gimdyti zinojau - kad man vaikas svarbiau yra uz viska, ir del jo as paradysiu bet ka, net ir iskesti tas kelias valandas skausmo - kad gimtu sveikas, judrus ir be vaistu.
Beje, maniske gimusi is karto sypsojosi  tongue.gif
sekmes visom gimdant, o svarbiausia - auginant vaika!
*

drinks_cheers.gif
Mano gimdymas ir patirtis buvo lygiai tokia pati. Nė trupučio nesigailiu, kad kenčiau sąrėmius ir neprašiau nuskausminimo. Ir antrą gimdysiu tik natūraliai.

QUOTE(Luknė @ 2007 07 30, 21:35)
Labai džiaugiuosi, kad tu taip šauniai pagimdei, tavo mergytė tau ir šypsojosi, kad apie ją vis galvojai 4u.gif
Tik nesutinku, kad pvz: nuo epidūrinio nuskausminimo vaikelis gimsta apspangęs, nes į kraujotaką, o tai reiškia ir vaikui, tie vaistai nepatenka. Kodėl vaikeliui labiau skauda? Mamai skauda atsidarinėjantį gimdos kaklelį, šį skausmą vaistai ir nuslopina, o kodėl dėl to turėtų vaikučiui labiau skaudėti? Jam skausmą sukelia gimdos spaudimas ir suspaudimas slenkant gimdymo takais, vaistai nieko tame nekeičia?
*

Ar gali tvirtai argumentuoti, kad vaistai nepatenka į kraujotaką ir nepaveikia vaikelio? Kažkaip labai abejoju g.gif Prieš gimdymą tariausi su keliom gydytojom dėl to rinktis epidūrinę nejautrą ar ne. Nė viena gydytoja nepatarė to daryti. Sakė, kad jei tik gali gimdyti natūraliai, tai gimdyk. Arba savo dukrai tokios nejautros nedaryčiau. Nepatarė būtent dėl to, kad tie nuskausminantieji vaistai priskiriami narkotinių grupei ir jie paveikia ne tik mamą, bet ir vaikelį.
irmusia
Niu nepykit mamytes, nors as gimdziau naturaliai, nes nespejau epiduro viskas vyko labai greitai, bet....zinau nnnn draugiu, pazystamu, giminaiciu, bet nuskausminamieji nieko blogo nepadare. tam ir yra siuolaikiska medicina, kad morterys nesikankintu po 24 val, o lengvai ir su dziaugsmu gimdytu.
Papildyta:
Kai moteris po ilgo gimdymo pvz 1 paros nieko nebenori, yra issekusi ir pavargusi manau vaikeliui irgi ne i nauda unsure.gif
Neprasau komentarau tik issakau savo nuomone ax.gif
DijaDeima
Nu manau cia kiekvienos pasirinkimas.As abu gimdziau naturaliai,pirmas buvo sunkesnis,antras super lengvas,bet tikrai nedrysciau patarinet ax.gif Manau viskas priklauso nuo situacijos,bet vaziuot nusiteikus gimdyt su nejautra nepatarciau schmoll.gif O gal viskas praeis greitai ir sklandziai 4u.gif
MAMA#1
As nusiteikus vaziuot ir kaip ten bebutu gimdyt be jokiu nuskausminamuju. kiek esu girdejus is jau gimdziusiu su nejautra pazistamu, visom po to prasidejo nugaros skausmai ilgiau panesiojus vaikuti, pavaiksciojus ar kokius sunkesniu sdarbus padirbus. be to maziukui tikrai visie tie , mano manymu, issidirbinejimai su nuskausminamais vaistais, nera i gera... sitiek amziu moterys gimde naturaliai ir viskas budavo gerai, tai nejaugi siuolaikine moteris tokia islepus ir negali pagimdyt be medicinos isikysimo. cia gi naturalus procesas ir yra ne vienas naturalus budas sumazinti gimdymo skausmus...
Severute
as buvau nusiteikus per 12-24 val pagimdyti, nes knygoje skaiciau, kad pirma karta dazniausiai toks laikas buna. ispradziu visai saremiu nejauciau, tik galia nezmoniski skausmai prasidejo, bet tai truko neilgiau 30 min. vias gimdymas truko 6val. kol nejauciau baisiu skausmu, vaiksciojau laiptais aukstyn zemyn, gal tai padejo greit pagimdyti. svarbiausia nusiteikti baisiausiam, tada lengviau buna, po gimdymo ir siaip pamatai mazyli ir visi skausmai dinksta, esu pasiruosus, del pirmos akimirkos istverti betkokius skausmus mirksiukas.gif , tai nepakartojamas jausmas thumbup.gif
Lipgirl
Nuskausminamieji turi daugiau minusu negu pliusu. Daktarai pataria geriau ju nenaudoti, jeigu moteris gali kenteti, nes visu pirma - taip ji geriau jaucia, kaip slenka vaikelis ir gali keisdama padetis jam padeti (su nejautra ji nieko nejaucia). Taip pat nustatyta, kad vaistai papuola ir i vaiko organizma ir ten lieka apie pora dienu. Kitas, daugiau psichologinis dalykas - nuskausminimas sumazina motinos ir vaiko abipusi rysi, naturaliai pagimdziusios labiau myli savo vaikus. Cia aisku daug kas priestaraus. As pati pazistu kelias mamas, kurios neapsiejo be nuskausminamuju ir labai savo vaikucius myli.
Siaip daktarai, kurie uz naturalu gimdyma, vaistus naudoja tik tuo atveju, kai moteris nuo skausmo jau nieko aplinkui nesuvokia ir negali pati sau padeti gimdyti. As nusiteikus kenteti iki galo, bet aisku nezinau, kaip man tai pavyks.
idea fix
Labai sia tema domiuosi... Nes vaikystej gaudavau replika i bet kokias asaras isibrozdijus ar nukritus - kaip tu vaikus gimdysi, kad del tokio menkniekio verki? Ir tapo man gimdymo skausmas nuo vaikystes laiku SIAUBU BAUBU. Dabar skaitau ir matau, kad imanoma iskesti ji, su nuskausminanciais, ar be ju.. Juk kaip viena is forumieciu sake - visi siam pasauly esam pagimdyti... Vadinas imanoma...
Kuo toliau domiuosi epiduriniu (vis gi pagunda yra - neskauda ir procese dalyvauji blaiviu protu), tuo labiau jis man nepatinka g.gif Kiek drauges gimde - visos naturaliai, nuo zodzio EPIDURAS jas krate... Sake, kad liudnos pasekmes nuo jo gali buti... Paralyzhius... Bet viskas juk priklauso nuo gydytoju profesionalumo. Neveltui jie 10 metu mokosi tos medicinos. O ir danti galima taip uzplombuot, kad paskui visas zhandikaulis puliais pareis.. Zodziu, tos mamos replikos vaikystei man padejo... Man regis tapau pakantesne skausmui. Per menesines jau sienom nelaipioju, nors skauda taip pat zverishkai.. O ir siaip skausma lengviau kol kas istveriu. Ziuresim kaip seksis, jei jau visai su dievais snekesiuos, gal ir nieko tas epiduras butu... ax.gif Norisi visgi suzinoti, kas tai per daiktas, tas Ponas Gimdymo Skausmas. mirksiukas.gif
Abo
Man tai baisiausiai nuskambėjo šitoj temoj "trauminis šokas" unsure.gif Na, kad vienai mamytei širdis sutriko. Juk tai nekontroliuojama.
Andraja
Skausma kiekviena jauciam savaip. As esu visiskai nepakanti skausmui ir labai sunkiai istveriau gimdyma doh.gif bet vis gi pagimdziau ir nenumiriau lotuliukas.gif Saunuoles mamytes, kurios yra pakantesnesuser posted image
daluzenik
Saremiu skausmai patys skausmingiausi buvo, o ypac gale, o dar ta kaklelio apziura saremio metu, siaubas.pacio gimdymo pries tuos skausmus ipatingai skaumingu nepavadinciau
Giedruttte
man buvo ziauru, kai visa diena pries gimdymo pradzia plese gleives, tampe kakleli, kad greiciau darytusi...
Bet kai saremiu sulaukiau 4h kas 1.5 min doh.gif va tada jau sakiau, kad nebenoriu gimdyt, nes baisu buvo isivaizduot kas dar manes laukia...

bet padare epidura thumbup.gif gydytojas apsiurejes nusprende, kad as neatlaikysiu.. Ir cezariui del visa ko ruosesi, nes vaikelis nenorejo leistis i dubeni...
Nuo tada - thumbup.gif ...

O jau kokie malonumai po gimdymo pora dienu... doh.gif patylesiu geriau..
MO
as buvau nusiteikus blogiausiam, bet kad bus taip blogai, nemaniau... doh.gif bet kaip gerai, kad viskas uzsimirsta po keliu dienu, ir jau norisi galvoti apie antra vaikeli... wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.