lengvute
2004 01 08, 08:49
Ar jūsų vaikai dažnai su klase vežami į keliones, žygius, parodas, zoologijos sodus ir pan.?Vakar maniškė prasitarė, kad su klase ruošiasi vykti į zoologijos sodą, į Kauną, man tai akys ant kaktos iššoko  , nemaniau, kad jau ir tokius požioplius nulinukus vaikus veža  . Ot prasidės laukimas, nerimas  , labai jaudinuosi  , ar verta?
mano pirmokelis jau vaziavo i jaunuju gamtininku stoti, kaskur netoli Vilniaus - gryzo pilnas geru emociju, ispudziu, ilgai pasakojo ka mate... As uz tokias keliones - manau jos labai suartina klase, vaikai gali pabendrauti ne mokykloje, stebeti vienas kita neiprastoje aplinkoje ir susidraugauti.... o jei pergyveni del dukrytes - siulau vaziuoti kartu, juk i tokias keliones visada vaziuoja ir keletas tevu. Dukra pasisems nauju ispudziu, o pati galesi stebeti klase is salies, gal vaziuos kokio pestuko teveliai, bus galima padiskutuoti apie vaiko elgesi, stebeti mokytojos darba, kaip ji susitvarko su buriu 6-meciu ir pati pasisemsi geru emociju..
Na, si tema- tiesiai i desimtuka pagal dabartine mano busena... Lengvute, kakoi zoologijos sodas, kakoi Kaunas?!... Mano pirmoke-slimoke, dar 7 metu neturinti mergicka atnese zinia namo vakar: jos klase skrenda i Prancuzija! Tai paprasta valstybine mokykla, tiesiog ju klase dragauja su kazkokia tenykste klase... Sako, skris visi, kuriuos tik leis tevai (aisku, ir pakainuos kazkiek). Penktadieni reikia eiti pas mokytoja pakalbeti apie ta kelione  . Bet kai pagalvoju... jei kas mano smirgelytei nutinka (lektuve uzgula ausytes, papykina...), tai as visada salia ir zinau, kaip padeti. O ten- visa klase. Kas ja pasirupins? O mieste? Prancuzu kalbos tai ji nemoka. Vyras sako, kad labai gerai, kad reikia merginai savarankiskuma ugdyti, dukra irgi dziugauja, o man neramu... Mazu ekskursiju su klase buvo jau nemazai. Isvaziuoja kur po pamoku ar savaitgali, o vakare grizta. O cia  ...
lengvute
2004 01 22, 15:52
| QUOTE (norge @ 2004 01 22, 22:35) | | 7 metu neturinti mergicka atnese zinia namo vakar: jos klase skrenda i Prancuzija! |
 , nu, aišku, ir neregėta galimybė (pigiau nei su jumis važiuotų), bet nerealiai toli ir ilgai  , aš su dainavimu irgi variau Vokietijon, atrodo, bet biškį didesnė ir autobusu  , nu nežinau, ar leisčiau, o ką tu žadi daryt?Vaikas tai turbūt labai nori? Ar daug tėvų savo peckelius išleis P.S. nu tai tada aš saviškę ramiau į tą sodą išleisiu
Vat, gerai kad bent tau ramiau pasidare- vis kokia nauda  . Leisiu i ta kelione, leisiu, ka darysi... Bet pati tai nei miegosiu , nei valgysiu, garantuoju  .
Va su tom kelionem tai ir man baisoka. As tai isvis lyg kokia paranojike. Jei isvaziuoja su seneliais kur toleliau, tai skambinu kas valanda ir klausiu kaip sekasi.... Bet vistiek tenka isleisti, nes vaikas tai nesupranta tos mano baimes. Girdejau kalbant kazkokiobioenergetika ar panasiai, kad su tokiomis mintimis ir baimemis galime vaikui tik pakenkti. Kaip tik reikia galvoti, kad viskas bus gerai, tai ir bus gerai.... Gera jam pasakyti...o mamai kitaip atrodo. O i tokia tolima kelione tai nezinau kaip butu. Jei tureciau galimybe, tai tikrai pati kartu vaziuociau, ir nepriskambinsi gi kas valanda i Prancuzija pavyzdziui.....
Kyla ir man mintis kartu vaziuoti. Aisku, tada pasiimciau ir "rankinuka"- suneli metinuka. Ziuresim, labai mazai zinau apie ta kelione. O mokytoja kaip tycia susirgo. Lauksiu jos pasveikstant ir begsiu i kompanija prasytis  .
As gal ir ne i tema , bet kadangi esu mokytoja, tai noriu savao trigrasi ikisti Manau vaikus reikia leisti kol dar imanoma , kazkur nuvaziuoti, paprastai tokios grupines keliones buna zymiai pigesnes. Zinoma, jei seima gali sau leisti vaziuoti atskirai, tai aisku yra geriau, bet su klase smagiau Be to kai vaikai paauga, tai jie jau vaziuoti niekur nebenori, tik i zygius su nakvynem(cia mano tokia patirtis). Taip pat siulyciau jei jau taip neramu , o yra galimybe butinai vaziuoti kartu, taip ir aukletojai lengviau bus, ir vaikai drausmingesni buna, jei kas nors is tevu vaziuoja. Todel kiek imanoma siulau leisti vaikus i ekskursijas, dar ir todel, kad veliau labai sunku buna surinkti grupe vaziujanciu ir buna kokie 8 norintys , o vaziuoti negali, nes grupe nesusidaro Tai kol kas tiek, is mano patirties, gal pades apsispresti
Labai aciu uz patarimus, tikrai svarbus ir naudingi.
o maniškis jau ketvirtokas, tai ne vienoje eksursijų buvęs ,tai dabar sako ,kad ekskursijoje įdomiausia tai su autobusu važiuoti ,mes ten valgom ir dūkstam  ,ir iš kitų mokytojų esu girdėjusi ,kad vaikams užtektu ir apie kokį miestą kelis ratus padaryti neišlipant iš autobuso, visi būtų patenkinti  O ką jūsų vaikai apie tai kalba?
| QUOTE (luju @ 2004 03 03, 12:24) | o maniškis jau ketvirtokas, tai ne vienoje eksursijų buvęs ,tai dabar sako ,kad ekskursijoje įdomiausia tai su autobusu važiuoti ,mes ten valgom ir dūkstam ,ir iš kitų mokytojų esu girdėjusi ,kad vaikams užtektu ir apie kokį miestą kelis ratus padaryti neišlipant iš autobuso, visi būtų patenkinti O ką jūsų vaikai apie tai kalba? |
 Cia tai tiesa, bet vis tiek isvaziave kazka pamato ar isimena, paskui tai jie vaziuoti niekur nenori, tik i zygius ir dar butinai su nakvyne ir, zinoma, be teveliu  Buvo momentas kai maniskiai vaziuoti norejo tik i macdonaldus, tai jei pazadi , kad uzsuksi beveik visi vaziuoja, ji ne tai ko ten vaziuoti? Taip jau yra ir , matyt, nieko cia nepakeisi
Viskas priklauso nuo aukletojos ,jei ja pasitikit o ir vaikai taip pat tai bus viskas tvarkoj,maniske didesne kai vaziuoja tai niekis. O kada cia veze is darzelio vaikucius i teatra tai tikrai neramu buvo .Juk sunyciui tik 3.5
Nora-xx
2004 04 09, 18:46
Nebijokit, jei galit pačios važiuokit kartu. Mano dukros klasė, kai kur nors važiuoja, visad kartu dar važiuoja 2-3 mamos. Labai smagu. Dabar maniškė jau baigia 4 klasę, tai mokytoja siųlo važiuoti į Klaipėdos delfinariumą. Dar balsuosim susirinkime, bet aš už.
lengvute
2005 05 31, 09:39
maniškės su mokytoja buvo prie ežero, tai 1 vaikas koją stiklauis persipjovė, kitąkart miškelyje žiemą viena mergaitė vos į atitirpstantį ežerą neįkrito  , pavojus visad yra, ir su tėvais, ir su kitais žmonėm, ir vieniems vaikams
QUOTE(lengvute @ 2005 05 31, 10:39) pavojus visad yra, ir su tėvais, ir su kitais žmonėm, ir vieniems vaikams   Maniškis pirmokas irgi važinėjo su klase į ekskursijas.  Aš stengiuosi negalvoti apie blogus dalykus.
Mano prieš kelias dienas važiavo į delfinariumą, tai buvo be galo patenkinta. Tik yra viena blogybė, nes pačią kelionę sunkiai perneša. Grįžusi namo labai blogai jaučiasi.
kandidate
2005 06 06, 15:13
Mano dukrytė baigė pirmą klasę ir užbaigimo proga važiavo eskursija į Kauną zologijos sodą. Tai man truputi irgi ištiko šokas, bet vaikas labai norėjo aš jos negalėjau neišleisti. Mano manymu turime truputi pasitikėti savo vaikais, nes jie auga nors mums atrodo kad jie dar maži. Išvažiavo į tą zologijos sodą, tai parvažiavo tiek laiminga, tiek patenkinta,ir aš isitikinau kad ta mano panika tikrai buvo be reikalo. Pasirodo mano vaikas moka labai gražioje formoje pabūti savarankiška ko tikrai nepamatysi esant kartu su mama. Pasirodo mano mergaitė jau didelė ir savarankiškas žmogutis.
Cukrinukė
2005 06 21, 19:46
Mano dukrai keliones-tai viskas..... Labai megsta.... Ir as leidziu visada..... Ji pati uzsirasineja i visas ekskursijas su klase, as nosies nekisu i siuos reikalus, tik pinigus moku. As negaliu pasakyti , kad as su ja niekur neinu. Einame per iseigines tiktai.As manau kad su vaikai jai turi buti idomiau.
Prisimenu savo vaikyste, kaip noredavau isvaziuoti su vaikais, patirti nauju ispudziu. Vaziuodavom su klase po visa lietuva, o vyresnese klasese ir uz Lietuvos ribu  Budavo smagu ir labai idomi Savo vaikams irgi leidziu vaziuoti i visas ekskursijas. Juk jie taip nori jaustis savarankiski  O be to ir pamato daugiau, ir ugdo bendravimo( ne oficialioje aplinkoje) igudzius. Zinoma, visada pergyveni , kai nematai vaiko akiratyje. Tai normalu. Bet reikia ir mamai pratintis. Nebus vaikas visa laika prie mamos sijono. Tiesiog reikia susitaikyti su ta mintimi, jog vaikas auga
Kai dukra trečiokė važiavo į Klaipėda su klase ir su nakvyne,man buvo baisoka.Bet neleisti irgi nelabai išėjo.Rezultate-kelionė jai labai patiko,jokių nusiskundimų nebuvo.vadinasi, vaikas jau pakankamai suaugęs.O kai po metų klasė važiavo į Šveicarija,kelionė turėjo trukti savaitę, tai ji labai norėjo,kad mes visi kartu važiuotumėm, bet deja finansai nelabai leido mums tokius dalykus.Tai ji nevažiavo.Nors gal ir be reikalo,kitos klasiokės nuvažiuavo ir grįžo be didelių problemų.
Jei tik pats vaikas nori - tai nesuprantu, kaip galima būtų jo neleisti į ekskursijas. Jaudintis dėl vaiko yra normalu, bet dėl savo jaudulio negali jo izoliuoti nuo kitų arba vedžioti už rankos. Kažkaip tos ekskursijos su klase manęs negąsdindavo, bet va, kai pirmą kartą reikėjo vaiką išleisti su komanda į turnyrą 4 dienom ir dar užsienyje, tai galvojau, kad pražilsiu. Vis galvodavau, ar negavo traumos, ar nesušalo ir panašiai. Dabr visa tai tapo visai įprasta- tas pats, kas leisti vaiką į mokyklą, į treniruotes ar į parduotuvę. Gal tiesiog mums reikia išmokti pasitikėti savo vaikais ir suprasti, kad ne tokie jau jie žiopliukai, kaip kad kartais mums atrodo.
Roche vivante
2005 08 24, 16:14
Mano pradinuko mokytoja- labai išradinga. Po pirmos klasės važiavome į kelionę su visomis šeimomis. Vaikučiai prisibendravo tarpusavyje, sunkiai įkalbėti važiuot tėčiai irgi atrado ir pažįstamų ir bendrų interesų, mamos, meiliai stebėbamos savo atžalas ir jų tėčius supratingai šnibždėjosi, kepė šašlykus ir tarėsi būtinai tai pakartoti. Dabar klasė vieningesnė nei kito vaiko. Mažiau skausmingai vyksta ir rinkliavų klausimas. Rugsėjį vėl važiuosim
[quote=Temidė,2005 08 24, 13:28] Jei tik pats vaikas nori - tai nesuprantu, kaip galima būtų jo neleisti į ekskursijas. Jaudintis dėl vaiko yra normalu, bet dėl savo jaudulio negali jo izoliuoti nuo kitų arba vedžioti už rankos.
Viskas suprantama- bambagyslės sindromas, jei toks yra. Sakykit, bet kaip nugalėti nerimą ir pasikliauti išdykėliu, kuris vien norėdamas pasirodyti, gali prisigalvoti nežinia ko? Vėliau toks išdaigininkas užsitrauks mokytojos nemalonę, nukentės pažymiai...
Sveikutės, mano vaikai visi yra važiavę į ekskursijas: į Anykščius, į "Lokės pėdą" (nerealiai patiko), į Užutrakio dvarą (Kalėdinė išvyka). Dažnai vykdavo į muziejus, teatrą, net mažasis, būdamas darželinuku, visa grupė lankėsi Amatų gildijoje. Būtina išleisti vaikus į ekskursijas: klasė "susicementuoja", vaikai tampa draugiškesni, parsiveža daug įspūdžių. Artėja kalėdinės šventės ir dukros klasė nutarė, kad vietoj kalėdinio spektaklio susiorganizuoti Kalėdinę išvyką. Gal vaikai buvo kur išvykę, gal kas organizavote? Pasidalinkite patirtimi.
QUOTE(norge @ 2004 01 22, 15:35) Na, si tema- tiesiai i desimtuka pagal dabartine mano busena... Lengvute, kakoi zoologijos sodas, kakoi Kaunas?!... Mano pirmoke-slimoke, dar 7 metu neturinti mergicka atnese zinia namo vakar: jos klase skrenda i Prancuzija! Sveikos! Na perskaiciau kelis kartus  Prisimenu pries kelis metus pirmakart nuvezem savo brolio dukra 5m. prie juros...Tai zinot ka ji pasake: nu jura, nu ir kas, o prie musu upelis yr...  Na, nzn, gal vaikai skirtingi, bet ka isnes 6m. vaikas is ekskursijos i Prancuzija?  Norge, tuoj pat sugrizk ir papasakok! Isvyka su klase- JEGA, labai gera mintis!  Pradinukams, manau, tikrai del ispudziu ir Lietuvos pakaktu! Juk ir piliakalniai, ir ta pati "Lokes peda", ir Druskininkuos atsidarys pramogu parkas, ir Delfinariumas, nejau jau viska-viska aplanket ir ner jum cia ka veikt?
QUOTE(SitapZ @ 2006 10 13, 16:57) Sveikutės, mano vaikai visi yra važiavę į ekskursijas: į Anykščius, į "Lokės pėdą" (nerealiai patiko), į Užutrakio dvarą (Kalėdinė išvyka). Dažnai vykdavo į muziejus, teatrą, net mažasis, būdamas darželinuku, visa grupė lankėsi Amatų gildijoje. Būtina išleisti vaikus į ekskursijas: klasė "susicementuoja", vaikai tampa draugiškesni, parsiveža daug įspūdžių. Artėja kalėdinės šventės ir dukros klasė nutarė, kad vietoj kalėdinio spektaklio susiorganizuoti Kalėdinę išvyką. Gal vaikai buvo kur išvykę, gal kas organizavote? Pasidalinkite patirtimi. taip,vaikams isvykos su klase tikrai reikalingos... jie mokosi buti atsakingi uz savo elgesi... ismoksta ir buti kartu grupeleje.. susibendrauja labai
Surfinija
2006 10 14, 17:25
Kai mano dukra buvo pirmokė visur į ekskursijas važiuodavau kartu (net tame pačiame mieste). Viskas priklauso nuo vaiko subrendimo. Kai kurie pipiriukai išlipdavo iš autobuso be kepurių, be šalikų, atsilapoję  . Negaliu sakyt, kad mokytojos jų nežiūri. Žiūri, bet fiziškai nespėja. Kol visus 26 sužiūri, tai šie ir peršalt gali spėti. O ir pabyra aplinkui - spėk gaudyti  . Muziejuose atsilieka, nuklysta, o jei ten kelios klasės ir iš kelių mokyklų? Man patiko idėja, kai vienos mokyklos moksleiviai buvo atėję su vienodomis ryškiaspalvėmis kepuraitėmis. Mokytojoms tikrai pagalba - iš tolo šviečia, iš kitų išsiskiria. Negaliu sakyti, kad maniškė varna, bet į užsienį aš jos ir dabar neleisčiau vienos. Į ekskursijas po Lietuvą vieną jau išleidžiu, tik kartas nuo karto pasiskambinu, kad būtų ramiau. Spręskit, mamos kiekviena individualiai, juk savo vaikus geriau pažįstat
QUOTE(Surfinija @ 2006 10 14, 19:25) Kai mano dukra buvo pirmokė visur į ekskursijas važiuodavau kartu (net tame pačiame mieste). Viskas priklauso nuo vaiko subrendimo. Kai kurie pipiriukai išlipdavo iš autobuso be kepurių, be šalikų, atsilapoję  . Negaliu sakyt, kad mokytojos jų nežiūri. Žiūri, bet fiziškai nespėja. Kol visus 26 sužiūri, tai šie ir peršalt gali spėti. O ir pabyra aplinkui - spėk gaudyti  . Muziejuose atsilieka, nuklysta, o jei ten kelios klasės ir iš kelių mokyklų? Man patiko idėja, kai vienos mokyklos moksleiviai buvo atėję su vienodomis ryškiaspalvėmis kepuraitėmis. Mokytojoms tikrai pagalba - iš tolo šviečia, iš kitų išsiskiria. Negaliu sakyti, kad maniškė varna, bet į užsienį aš jos ir dabar neleisčiau vienos. Į ekskursijas po Lietuvą vieną jau išleidžiu, tik kartas nuo karto pasiskambinu, kad būtų ramiau. Spręskit, mamos kiekviena individualiai, juk savo vaikus geriau pažįstat  na taip.. priklauso ir nuo auklejimo,ir nuo vaiko... savo vyresniojo niekad i ekskursijas su klase nelydedavau... kelis kartus lydejau,kai vaziuodavo su choru... bet paskutiniu metu juo pasitikiu ir nebelydziu...  i uzsieni savo vaikinuko tikrai neleisciau vienos...
Ir Guste
2006 10 18, 13:17
Aktuali tema ir man. Mūsiškių dvi klasės - penkta ir šešta - žada važiuoti keletui dienų į Lenkiją. Pradžia nebloga: iš mokyklos važiuojama visada tuo pačiu autobusu ir su tuo pačiu vairuotoju. Bet visgi kelionė netrumpa, auklėtoja mūsų vaikams pažįstama tik nuo rugsėjo. Tai štai ir galvoju - ar man jau pradėti panikuoti?
renikexxx
2006 10 19, 22:44
Mano vaikas tai dabar jau antrokas, bet jie gana daznai vis ekskursijas daro.Dabar neseniai vaziavo i Dubravos pelkyna, ten jiems vyko pasaulio pažinimo pamoka, labai patiko.Važiavo ir ekskursija po Panemunes pilis, į Trakus, į Vievi, į Kernave na visu nepamenu.Vaikai labai patenkinti ir dziaugiasi, nes mokytoja vis dar sugalvoja kokiu rungčių, vaikai gauna prizų  Leidžiu visada
K.KEITE
2007 04 17, 20:28
seiki  neturiu zalio supratimo apie vaiku ekskursijas i uzsieni. Mano sūnus kuriam 11 metu važiuoja i ekskursija i užsieni(Ryga, livu akvaparkas),reikėjo tėvų sutikimo patvirtinto notaro, bet mūsų primigtinai prašė, kad rašytume be lydinčio asmens  . kai pareiškiau, kad turi būti įvardintas atsakingas ir lydintis asmuo sutikime, man klases auklėtoja atsake ,kad pažeidžiu jos konfidencialumą.  .tai noriu paklausti ,nelaimes atveju kas atsako?  Juk jie vyksta i akvaparka ,Ir su tokais sutikimais i ekskursija vyksta 40 vaiku.  neleisti sunaus negaliu.juk pazadejau. gal be reikalo rupinuosi?o kaip kitose mokyklose irgi tokia pati tvarks? -----------------------------------------------------   
p. Kikimora
2007 04 18, 14:25
mano supratimu tai notarai nerašo "be atsakomybės" leidimo į užsienį. bent taip buvo prieš 7 metus.
K.KEITE
2007 04 19, 09:14
nezinau nuo kada pasikeite istaymai.bet siuo metu rasant sutikima nereikai lydincio asmens visiskai.tai reiskia, kad vaikas i uzsieni gali vykti vienas ir nesvarbu kiek jam metu.o tai man visai nepatinka  anksciau,turedavo buti ivardintas lydintis asmuo,o dabar nereikia.va tas man ir ydomu kodel? ----------------------- 
Pangasija
2007 04 19, 09:59
QUOTE(K.KEITE @ 2007 04 19, 09:14) nezinau nuo kada pasikeite istaymai.bet siuo metu rasant sutikima nereikai lydincio asmens visiskai.tai reiskia, kad vaikas i uzsieni gali vykti vienas ir nesvarbu kiek jam metu.o tai man visai nepatinka  anksciau,turedavo buti ivardintas lydintis asmuo,o dabar nereikia.va tas man ir ydomu kodel? nesuprantu aš irgi. man atrodo čia kažkas kažką fušeruoja. nes net studentai kai vyksta į ekskursiją (o juk suaugę žmonės), turi būt įvardijamas kažkoks lydintis atsakingas asmuo.
Ligita69
2007 04 19, 10:47
Neleidau ir neleisiu į jokias užsienio keliones su nakvyne ir neaišku kokia priežiūra  nebent jau kai bus visai dideli. Mūsų mokykloje surenka mišrią mokinių kompaniją iš įvairių klasių, nes ne kiekvienas tėvas įperka tokią kelionę. Tai kai važiuoja ir penktokai ir devintokai ir dar kitokie, tai daug nereikia kad mažesnius apšviestų apie "gyvenimo malonumus". O jau dėl važiavimo į akvaparkus tai tuo labiau  Be galo drąsios tos mokytojos, kurios pasirįžta vežti svetimus vaikus ten  Neseniai tokia pramoga vos nesibaigė nelaime Druskininkų akvaparke, o ten buvo tėvai su vienu vaiku  Nelabai įsivaizduoju, kaip mokytoja nusivežusi 20-28 mokinius juos sužiūrės visus baseine? Gal galvas skaičiuos? Mano draugė pati mokytoja savo penktoko į tokią kelionę neleido  Aišku tai yra tik mano nuomonė, gal ji per daug kategoriška, gal aš per daug savo vaikus saugau  Manau tikrai dar ne viskas pamatyta ir pažinta mūsų gimtoj Lietuvoj ir po ją keliaujant pilnai užtenka ir dienos
K.KEITE
2007 04 19, 16:41
vaikai isvyksta be nakvynes.anksti ryte isvaziuoja ir nakti gryzta.  vaziuoja is dvieju penktu klasiu ir vienos sestos klases mokiniai.  autobusas 40 vietu ir vyksta 3 klases aukletojos.  is mano sunaus klases vyksta 13 vaiku.  man labai nepatinka,bet pazadejau sunui kad leisiu jei bus geri pazymai ir jis stengaisi.ir jai as sulauzysiu pazada jis manimi nebaetikes.  bandziau aiskinti kad keliones salygos nepriimtinos  .bet sako, kad jis bus atsargus. raminu save kad viskas bus gerai  juk kitu vaiku tevai net nediskutavo sito kalusimo.tiesiog viska padare kaip jiems pasake ir viskas  zinau kad net draudimu nepirko  jau sestadieni isvaziuoja.
Penkiolikai vaikų prižiūrėti turėtų būti 1 suaugęs lydintis asmuo, jei 16 - jau 2 asmenys ir t.t. Mokytojas kitaip negali vykti į ekskursiją. 40 mokinių ir 3 mokytojai - tai normalu. Bet 11 metų vaiko prie vandens telkinių iš viso vežtis negalima be tėvų, tai leidžiama tik nuo 12 metų. Nelabai aš suprantu tą konfidencialumą  . Kaip galima išleisti vaiką ir nežinoti, kas už jį atsakingas? Savaime aišku, kad bus atsakingi mokytojai - 100%.
Žinoma, kad mokytojai visiškai atsako už vežamus vaikus, bet tik tuomet, kai jie įvardinami. Turėtų mokytoja turėti tokį išvykos lapą, kurį patvirtina direktorius. ten visuomet turi būti nurodyti atsakingi pedagogai.
LINUTUKĖ
2007 05 15, 07:12
MUSU PIRMOKAI RUOSESI I ISVYKA, BET KAINOS MANO AKIM ZIURINT, LABAI KANDZIOJASI  , MANO DRAUGE PASAKOJO, KAD JOS MOKYKLOJE DALI TOKIU ISVYKU KOMPENSUOJA PATI MOKYKLA, PVZ. APMOKA AUTOBUSO ISLAIDAS, TADA JIEMS TOS KELIONES KAINUOJA VOS 25 LITUS, KA JUS APIE TAI GIRDEJOTE? KUR GALECIAU RASTI INFORMACIJOS, PRIES EINANT SU MOKYKLOS VADOVYBE SNEKETIS, KAD NEATRODYCIAU VISAI ZAIA IR NIEKO NENUSIMANANTI?
aurushka
2007 05 15, 07:25
Bent jau as apie kompensacijas negirdejau, saunu, jei mokykla tuo uzsiima, nors skamba beveik neitiketinai- mano pirmokas dvyliktoku paskutiniam skambuciui barskuciams po 3 lt rinko, ka jau ten apie ekskursiju kompensacijas. Neparasei savo kainos. Palyginimui- pirmokas mano vaziuoja i Raganiukes teatra- 8 lt, antrokas kazkur prie Traku i sokolado fabrika- 40 lt
Kai kurios mokyklos tikrai kompensuoja dalį ekskursijos išlaidų, bet čia turbūt priklauso nuo mokyklos, kaip ji paskirsto gaunamus pinigėlius. Pernai rudenį mūsų mokykla taip pat kompensavo dalį bilietų kainos į Vilniaus planetariumą. Bet ten ir taip tie bilietai nėra brangūs. Tačiau jau kitai klasei, vykusiai po kelių dienų, nekompensavo nieko, nes tiems metams skirti pinigai buvo pasibaigę. Šiemet kiek važiavo, ar į tą patį šokolado fabriką, ar į "Lėlės" teatrą, nekompensavo nieko  .
LINUTUKĖ
2007 05 15, 07:51
QUOTE(aurushka @ 2007 05 15, 08:25) Bent jau as apie kompensacijas negirdejau, saunu, jei mokykla tuo uzsiima, nors skamba beveik neitiketinai- mano pirmokas dvyliktoku paskutiniam skambuciui barskuciams po 3 lt rinko, ka jau ten apie ekskursiju kompensacijas. Neparasei savo kainos. Palyginimui- pirmokas mano vaziuoja i Raganiukes teatra- 8 lt, antrokas kazkur prie Traku i sokolado fabrika- 40 lt na musu klases tevu komitetas sneka apie isvykas kepti duonos ar sakocio i Anykscius, na man aplamai atrodo kad ir arciau galima, ne kaime o Vilniuje gyvename, kam taip toli keliauti, o kainos tai kaskas snekejo apie 60lt vienam vaikui, bet ten lygta autobusas 40 ar kiek vietu, dar lyg ir i arklio muzieju, na jau visko ir neatsimenu, o man tai pvz, ta iskyla uz 40lt tai manau kad brangu, nu gal cia tik man, gal as aplamai nereliai galvoju, bet mano drauges vaikai i Klaipeda uz tokia suma vaziuoja i delfinariuma, nes mokykla dali kompensuoja, o cia tai tik i trakus, nu nezinau, kaskaip sukasi galvele nu man kaskaip atrodo kad ir vilniuje yra ka pamatyri ir su troliku gali nuvaziuoti.
Surfinija
2007 05 15, 16:23
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 05 15, 08:51) na musu klases tevu komitetas sneka apie isvykas kepti duonos ar sakocio i Anykscius, na man aplamai atrodo kad ir arciau galima, ne kaime o Vilniuje gyvename
Ekskursija į Anykščius labai smagi. Važiavau kaip lydintis asmuo su dukros klase  Vaikam kaimiškoje sodyboje rodė visą duonelės kelią, senovinius papročius pasakojo, krosnį ir įvairius rakandus aprodė, jų paskirtį aiškino. Po to vaikai iš kubilo patys tešlą kabino ir savo duonos kepaliukus formavo. Kol pievoje žaidė (o kai kas ir arkliuku vėžinosi), duonutė kaimiškoj krosny iškepė. Kiekvienas savo kepaliuku nešinas namo pargrįžo. Tą pačią dieną buvom ir prie Puntuko akmens, ir kopėm link Laimės žiburio, atgal nesižvalgydami. Vaikam patiko. To Vilniuje tikrai nepamatysi. Žinoma, mieste taip pat galima rasti, ką pažiūrėti. Bet kai viskas po nosimi, tai daugelis vaikų gali ir su tėvais aplankyti. O toliau pavėžėti galbūt ir ne kiekvieno galimybės leidžia (ar tiesiog noro neturi). Bet kokiu atveju tai nesulyginami dalykai. Pas mus ekskurijų mokykloje niekas nefinansuoja iš jokio biudžeto. Minėtoji kainavo apie 34-36 Lt vaikui.
LINUTUKĖ
2007 05 15, 17:02
QUOTE(Surfinija @ 2007 05 15, 17:23) Ekskursija į Anykščius labai smagi. Važiavau kaip lydintis asmuo su dukros klase  Vaikam kaimiškoje sodyboje rodė visą duonelės kelią, senovinius papročius pasakojo, krosnį ir įvairius rakandus aprodė, jų paskirtį aiškino. Po to vaikai iš kubilo patys tešlą kabino ir savo duonos kepaliukus formavo. Kol pievoje žaidė (o kai kas ir arkliuku vėžinosi), duonutė kaimiškoj krosny iškepė. Kiekvienas savo kepaliuku nešinas namo pargrįžo. Tą pačią dieną buvom ir prie Puntuko akmens, ir kopėm link Laimės žiburio, atgal nesižvalgydami. Vaikam patiko. To Vilniuje tikrai nepamatysi. Žinoma, mieste taip pat galima rasti, ką pažiūrėti. Bet kai viskas po nosimi, tai daugelis vaikų gali ir su tėvais aplankyti. O toliau pavėžėti galbūt ir ne kiekvieno galimybės leidžia (ar tiesiog noro neturi). Bet kokiu atveju tai nesulyginami dalykai. Pas mus ekskurijų mokykloje niekas nefinansuoja iš jokio biudžeto. Minėtoji kainavo apie 34-36 Lt vaikui. tai kad ten smagu tai tikiu, bet pirmokai kaskaip atrodo kad arciau galima, o tokias tolimesnes keliones galima palikti 3-4 klasei, o kada jus vaziavote, gal gali parekomenduoti per kokia firma organizavote? ar jus paprasciausiai skambinotes i Anykscius ir taretes su jais, o kiek mokejai kaip lydintis asmuo, nes mane praso buti lydinciuoju asmeniu, isvyka planuojama savaites viduryje, o nelabai galinciu yra, o ir norinciu.
tablete
2007 05 15, 19:29
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 05 15, 18:02) tai kad ten smagu tai tikiu, bet pirmokai kaskaip atrodo kad arciau galima, o tokias tolimesnes keliones galima palikti 3-4 klasei, o kada jus vaziavote, gal gali parekomenduoti per kokia firma organizavote? ar jus paprasciausiai skambinotes i Anykscius ir taretes su jais, o kiek mokejai kaip lydintis asmuo, nes mane praso buti lydinciuoju asmeniu, isvyka planuojama savaites viduryje, o nelabai galinciu yra, o ir norinciu. Kiek žinau, Vilniuje gan neblogai "gyvena" viena firma (pavadinimo, deja, nepamenu  ) - jie siūlo gal jau apie 10 kelionių variantų. Jie tikrai organizuoja populiarias keliones į Ventės ragą, Anykščius duonos kepti ir dar jau nepamenu ko (teko bendrauti su jais rudenį). Jų kainos yra gana aukštos, bet dirba jie gan profesionaliai - gidai tikrai orientuoti į vaikus (samdėm vieną gidę iš šono, tarėmės, kad važiuoja vaikai, tad atitinkamai papasakoti turėtų, tačiau ji akivaizdžiai buvo orientuota į tėvus, o vaikai lakstė aplink, nes tai jiems buvo visai neįdomu  , tad kartais pigus daiktas ir yra pigus, ypač jei nežinai, už ką pinigus mokėsi) ir maršrutai sudėlioti įdomiai. Žodžiu, jie brangūs, bet įdomūs, kita vertus - aktyviai siūlo savo paslaugas (mūsų mokykloje turbūt kiekviena pradinių klasių mokytoja turi p. Dariaus telefoną  ). Šiaip tikrai galima suorganizuoti viską pigiau - rasti pigesnį transportą, gidą, bet... Tam reikia, kad kažkas tuo užsiimtų - jei nusamdysit pigiausią gidą ir autobusą, gali būti, kad ir iš Vilniaus neišvažiuosit, nes mums vieną kartą tokį autobusą siūlė
Teko kažkur girdėti, kad mokykla iš mokinio krepšelio gali apmokėti kažkokį procentą pažintinių išvykų išlaidų.
Mano mokykloje kompensuojama ne kažkoks procentas visiems, na pvz. mokykla sumoka už autobusą, BET visa ekskursija socialiai remtiniems vaikams: taigi, kiekvieną kartą keli vaikai važiuoja nemokamai, nes neišgalėtų ir kelių litų sumokėt. Man atrodo taip daug geriau ir sąžiningiau. Bet sakyčiau tie pinigai ne iš "mokinio krepšelio" yra.
QUOTE(Mirėja @ 2007 05 19, 09:21) Mano mokykloje kompensuojama ne kažkoks procentas visiems, na pvz. mokykla sumoka už autobusą, BET visa ekskursija socialiai remtiniems vaikams: taigi, kiekvieną kartą keli vaikai važiuoja nemokamai, nes neišgalėtų ir kelių litų sumokėt. Man atrodo taip daug geriau ir sąžiningiau. Bet sakyčiau tie pinigai ne iš "mokinio krepšelio" yra. Vienoje mano miesto mokykloje tokia ekskursija, už kurią moka mokykla, organizuojama įvairiems "olimpiadininkams" ir "konkursininkams" kaip paskata.
kamileh
2007 05 19, 12:26
QUOTE(Laisvė @ 2007 05 19, 11:50) Vienoje mano miesto mokykloje tokia ekskursija, už kurią moka mokykla, organizuojama įvairiems "olimpiadininkams" ir "konkursininkams" kaip paskata. Mūsų mokykla organizuoja tokią kelionę kasmet kaip paskatinimą geriausiai besimokantiems ir aktyviausiems moksleiviams  Bet šiaip turbūt brangiai atsieina, nes daug mokinių ima - po kelis iš kiekvienos klasės.
|
|